K-report
 

Archiv do 11.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 11.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 09:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd-vševěd: Kraviny laskavě stranou. A 451/452 na vlaku Pha - Pce - Hk jsou kravinou největšího kalibru. Tak před 40 lety by to bylo možná na místě. Teď ovšem ne. 471 nebude nikdy tolik, aby mohly na takových výkonech jezdit. A dvouhlavou soupravu zapomeň z ekonomických důvodů.
Jediné co bych zaťápl ( pro ušetření 471 ), je pokračování vlaků Pha - Kolín až do Pardubic. Je nesmyslem vést os. vlak po takto dlouhé trase. Stejně se frekvence v Kolíně téměř celá mění. Naopak bych nasadil 471 na os. vlaky Pce - Jaroměř. Jde o velmi významné rameno.
Kříž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 10:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pha - Pce - HK: Dá se očekávat, že vlaky by nezastavovaly jen v Kolíně, ale i např. v Přelouči a jinde.

Mezi Prahou a Poděbrady zájem o rychlíky je. Není trochu k ho.. tahat dvě soupravy kvůli tomu, aby ta "rychlejší" byla v HK o ~15 min dříve.

Někdo to tu již zmínil: Nové spojení - ~5 min ; přesně tak. Jen by ještě chtělo upravit Vysočany.

Metro Černý most - Centrum: otřesné.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.205
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 10:21:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pinec+Bram: Mlžíte schválně, nebo jen tak? JD metra Č.Most-Florenc je málo přes 15 min. JD busu bude při nezacpané dálnici asi 1:00 z HK na ČM + 0:16-0:17 metro + přestup + čekání. To může být ve špičce dohromady 1:20. Má-li být vlak atraktivnější než bus, měl by být aspoň o poznání rychlejší. To je 1:15. Tak koukejte místo mlžení něco vymyslet, aby to vlak za 1:15 stíhal.


Martin Zlivský: od 6:15 do 8:06 jede pět autobusových spojů s max. intervalem 30 min. Nedotovaných busů (leda že by KÚ dotoval ČSAD i Štáhlicha aby si vzájemně konkurovali). ČD to vyhovuje provozně, krajskému úřadu je to asi fuk. Ale vyhovovat to nemůže. Protože chybějící vlak okolo 7.hod. by mohl přilákat více lidí na železnici, než hodinový takt po zbytek dopoledne.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 11:10:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono u těch rozdílů jízdních dob do +-10 min stejně do značné míry rozhodují i jiné faktory - cena, kvalita, pohodlí, spolehlivost - a toho se u souboje vlak vs. bus bojím ještě víc...

Hypotetický vlak Pha - Pce - HK jsem myslel jako expresní (pouze vybrané spoje ve špičkách, doplňující nesporně potřebné rychlíky jedoucí přes Nymburk, Poděbrady), pokud by měl zastavovat v Kolíně, Přelouči..., tak to by opravdu nemělo cenu.

Proč takhle vůbec uvažuji? Vycházím z toho, že NĚKTEŘÍ lidé mohou v URČITÝCH případech z Pardubic do Prahy dojíždět denně do zaměstnání. U spojení HK - Pha (ač je to podobná vzdálenost) je ovšem již jízdní doba taková, že takové dojíždění denně tam a zpět by již bylo šílené.


V novém GVD bude jízdní doba P.Hl.n. - HK 1 hod. 37 min.
Aha, tak to mě těší. Novým spojením se také něco ušetří.
No kdyby se udělala již zmíněná spojka mimo Velký Osek (pro potřebu Velkého Oseka by stačil Os jedoucí do Poděbrad a do Kolína, navazující na rychlíky do Prahy), a dále zavedly tramvaje do horní části Václaváku a před budovu hlavního nádraží (studie viz www.tramvajak.cz, podle mého názoru velmi potřebné, neboť s přestupy z hl.n. na MHD to v současné době není žádná sláva), možná by to přineslo takové zkrácení celkové JD, které by postačovalo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 11:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Děláte si ze mne legraci? Na www.dpp.cz si laskavě najděte zastávkový jízdní řád trasy metra B, stanice Černý most, směr Zličín. Tam najdete jd 22 minut na Můstek a 19 minut na Florenc. Takže se laskavě rychle uklidněte. A připočtěte si čas na přestup mezi busem a metrem, osobně si myslím, že 5 min je nezbytné minimum ( a to jen při cestě HK - Praha ). Takže to 1 hod 20 min ani ve špičce nemůže být ani náhodou.

Jinak si myslím, jízdní doba autobusu z Černého mostu do HK bude odhadem 1 hod 10 min.

Současnost vlakového spojení je takováto: Jd v novém GVD 1 hod 37 min. Těžko říci, jaký vliv by na to mělo zrušení zastavování v Lysé, ale více než 4 minuty by to neušetřilo. S takovou změnou bych ale počkal až na dokončení Nového spojení, což bude tak za dva tři roky ( až odpadne současné velké prodloužení jd os. vlaků mezi Vysočanami a Mas. n. ). Pak by jd rychlíků HK Pha byla 1 hod 28 minut. Další rezerva ( ale nechce se mi to tak nazývat ) je v úseku Vysočany - Lysá. Zde pomohla jeho oprava, která se bude muset stejně zanedlouho provést. Pak by bylo možné získat další 3 minuty. Tak se dostaneme na 1 hod 25 minut. Rychleji to už asi bez nějakých zásadnějších úprav ( nová trať Dobšice - Poděbrady, srovnání úseku Dobšice Chlumec, zvýšení rychlosti v úseku Chlumec - HK ) nepůjde.

A jiízdní doba 1 hod 25 minut je slušná na to, aby se lidé ve vlaku přinejmenším udrželi. Pak už to bude záviset hlavně na ceně jízdného a na kultuře cestování. A asi se všichni shodneme, že je naopak velká rezerva právě zde.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Jízdní doba Černý most - Florenc dle stolního IDOSu je 16 minut, na Můstek 19 minut.
Klub dráhařů - www.drahari.info
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Rovněž na dpp.cz je Černý most - Florenc 16 minut. Takže se uklidněte vy, píšete prokazatelné blbosti. Screenshot klidně dodám :-)
Klub dráhařů - www.drahari.info
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Tak to jste mimo vy, protože jízdní doba metra B Černý Most - Zličín je 40-41 minut, ale v zastávkovém jízdním řádu je 49 minut.
Důvodem je to, že jsou mezizastávkové úseky zaokrohlovány na celé minuty !!!
Jízdní doba Černý Most - Florenc je 16 minut, asi to budu vědět, když tam jezdím.
Motol forever !
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp (2362): Jediná použitelná cesta Praha - Karlovy Vary vede přece přes Stochov, Řevničov, Bochov,...
Děkuji za radu.. jenom mám dojem, že na kole to nebude moc rychlé.

H_k:
Jel jsem tam loni v neděli a z Hranic byl motor plný, to je pravda. Akorát si říkám, že se tam musí ti studenti (což bylo tak 95% osazenstva) v pátek nějak dostat... Pro denní dojíždění je už ale hranická lokálka dávno nepoužitelná.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodatek:
Vzhledem k tomu, že SA zakoupilo 15 nových vozů, dá se očekávat start nějaké nové linky, zatím se dá jen spekulovat zda to bude Zlín nebo právě HK.
Pak to vidím vzhledem k cenové politice s ČD na této trati podobně špatně jako všude jinde...
Motol forever !
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:36:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J. Černý, Bram:
Aha,tak to je zajímavé. Na www.dpp.cz je na odkazu "Vyhledání spojení" vidět, že jízdní doba (i ve špičce všedního dne) se pohybuje mezi 16-17 minutami.
V odkazu "Zastávkové jízdní řády" je však skutečně na příslušném jízdním řádu uvedena ORIENTAČNÍ jízdní doba Černý most - Můstek 19 min...

To jen tak pro zajímavost. Jinak ten rozdíl 2-3 min. nebude pro spojení HK - Pha rozhodující.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Zdá se mi, že řešíte otázku, zda vůbec na trase Lužná-Chomutov nějaké rychlejší a komfortnější spojení než Os v 810-ce vůbec provozovat. To je věc názoru a je fakt, že ho nemám v tomto případě zcela vyhraněný, i když spíš se přikláním k názoru, že cca současný model není od věci. Je to ale věc hlubší diskuze a není jisté, zda se shodneme.
Co se týče další části mého příspěvku, narážel jsem na časovou polohu vlaku a to je věc jiná. Každému může vyhovovat jindy.
Vemte to tak, že jsem psal svůj osobní subjektivní dojem ze změny, jak se v budoucnu dotkne mého cestování. Není to názor objektivní.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:43:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jste mimo vy, protože jízdní doba metra B Černý Most - Zličín je 40-41 minut, ale v zastávkovém jízdním řádu je 49 minut.

Ovšem pak je něco evidentně špatně. To jako vezmou vždycky 2 sousední stanice, jízdní dobu mezi nimi zaokrouhlí na celé minuty a pak výsledný čas připočtou k celkové jízdní době uvedené v kolonce "orientační jízdní doba" v jízdním řádu?

Proboha, to snad ne... (ale asi to tak opravdu bude)
Rozdíl 40 min. a 49 min. je vskutku alarmující.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je opravdu zajímavý nesoulad, a rozpory jsou tím pádem vysvětleny.

Na webu SA byla na jaře anketa, jaké nové linky by si cestující přáli, a pokud si pamatuji dobře, tak Praha - HK tam získala hodně hlasů.

Já se na ni těším rovněž, protože už mám plné zuby toho neustálého čekání v Chlumci na zpožděný přípoj.
Klub dráhařů - www.drahari.info
mi.we
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 15:51:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

padlo tady několik řádků o zastavování R v Lysé n.L.
Zajímalo by mě jakým klíčem u jakých vlaků bylo zastavování určeno?
trasa Pha-HK:ze 17 R staví v Lysé 8 R
trasa Hk-Pha:ze 16 R staví v Lysé 9 R
Další věc je že, všechny rychlíky mají v úseku Nymburk-Vysočany a opač. stejnou jízdní dobu-33min resp.34min. zastavení v Lysé zabere 2-3minuty. Tak budou R stavící v Lysé přijíždět do následné stanice se zpožděním? nebo budou R nestavící v Lysé přijíždět do následné stanice o pár minutek dříve? To už mohli v Lysé nechat zastavovat všechny rychlíky, když tam žádná časová úspora není.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Jediný použitelný dopravní prostředek na trase Praha - Karlovy Vary je auto, nouzově autobus, vlak snad ani ne.

- Jaká je vlastně vytíženost vlaků mezi Poděbradama a Hradcem? Má zde hodinový takt rychlíků (po celý den) opravdu reálný smysl (tedy ne jako součást nějakého teoretického modelu)?
Anebo by stálo za úvahu některé spoje ukončit v Nymburku/Poděbradech/Kolíně/Kutné Hoře?

- Železniční spojení Praha - Hradec Králové sotva kdy bude v hlavním centru pozornosti dopravců. Osobně tipuji, že bude řešeno buď jako veřejná služba zastávkovými rychlíky po tratích 231 a 020, anebo jako návazná služba k vlakům po trati 010, anebo v kombinaci obého.
Co z toho nakonec bude, ukáže až čas.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Praha-Hradec, dovolil bych přidat pár svých postřehů a doplnění do diskuze.

Předně přestup na Černém Mostě ve směru bus-metro je typu "hrana-hrana", autobus zastaví prakticky u turniketů, je to nějakých 10 metrů. V opačném směru už musíte poschodech dolů a najít si svůj bus, ale i tak je to celkem blízko, rozhodně blíže, než na Florenci.

Po dostavění Nového spojení bude jízdní doba do Hradce přes Nymbruk cca 1:20 bez zastávek, pokud zastavíme v Nymburce, Poděbradech, Vysočanech a Chlumci, možná v Lysé (opravdu nemám představu, kolik lidí tu využívá vlak směrem na Hradec), pak se dostaneme někam k 1:35. Dnešní busy jezdí cca 1:40-1:50 na Florenc, na ČM to bude o cca 15 minut rychlejší, dálnice a nezastavování určitě udělá dalších 10 minut.

Spojení přes Pardubice by mohlo mít jízdní dobu cca 1:15 (Praha-Pce bez zastavení 55 minut, 5-6 minut pobyt, Pce-HK 15 minut). Podmínkou je ale zdojkolejnění a částečné zrychlení alespoň úseků Stéblová-Opatovice, jinak už se tu vlaky nevykřižijí. Výhodné by bylo použít jednotky typu 471, ale mohla by být i klasika a pokračovat např. do Trutnova nebo do Letohradu. Přepřah s úvratí za 5-6 minut by měl být bez problémů, v ÚL to stíhají při zpoždění i za 4 minuty.
Výhoda spojení přes Pce by byla v tom, že cestujících z Prahy do Pardubic je relativně dost (a několik stovek jich dojíždí denně, další možná autem), čímž by tyto "východočeské expresy" odlehčili ostatním vlakům trase, čímž by bylo možné ubrat vagóny (vyjma pátku a neděle). Frekvence cestujících mezi Pardubicemi a Hradcem je také významná a nepochybuji o tom, že by se vlak obstojně zaplnil.
Jízdní řád bych si představoval např. takto: HK 6:10 - Pce 6:25 6:30 - Praha 7:25 a dále ve dvojhodinovém taktu, zpět symetricky, tedy odpoledne Praha 14:35 - Pce 15:30 15:35 - HK 15:50 a okolo také ve dvouhodinovém taktu.

Je ale třeba také dodat, že nelze úplně opustit vlaky na trati 231+020. Jedna je potřeba rychlými vlaky plnit významné přípoje v Chlumci a dále by naopak měl fungovat Nymburk jako sběrná stanice pro přestupní relace typu ÚL-HK, Mladá Boleslav-HK apod. Dále je třeba vidět, že v současné době zaplŇují Hradecké rychlíky zejména cestující do Nymburka a Poděbrad a dále cestující dále za Hradec, Hradečáků rozhodně většina není. Je otázka, zda v této relaci skutečně není taková poptávka nebo zda více cestujících odvozí autobusy popř. jedou autem. Svoje určitě dělá i nasazovaný vozový park, dochvilnost vlaků a cenová politika ČD.

Já bych jako optimální viděl kompromis dvouhoinového taktu "východočeských expresů" a proloženým dvouhodinovým taktem rychlíků přes Chlumec, pochopitelně s dobrými přípoji. Cestující do Lysé, Nymburka a Poděbrad (převážně denní dojížděči) by se měli řešit několika vhodně umístěnými páry spěšňáků Praha-Poděbrady, popř. Praha-Kolín, variantně Praha-Kutná Hora.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buďme upřímní, s jízdní dobou Praha - Hradec 1:30 se dá konkurovat nejvýše autobusům, lidi jezdící auty to nepřesvědčí. Horní hranice konkurenceschopnosti autům je tak na 70 minutách.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Tragedie_v_jzd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: no ..pokud se bavime o soucasnosti , kdy neni dalnice az do hradce (ten stav jeste chvili potrva) tak je ta hranice mnohem "pozdeji" ... jezdim uz dva mesice kazdy den Praha - Hradec a vecer zpatky... a i kdyz po dalnici jezdime kolem 160, tak doba jizdy je kolem tech 70 - 80 minut... (z cerneho mostu) ... pokud nekdo pojede po dalnici poctive (a takovych je vetsina ...) tak ta doba jizdy bude podstatne delsi ..

ono se to nezda, ale usek zpoza podebrad do hradce po silnici je hooodne zdlouhavy kvuli strasnymu kvantu kamionu...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 19:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek D11 Poděbrady - před HK bude zprovozněn letos podzim.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:03:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

160km/h? Fuj, 12 bodů a tečka.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud já vím, tak to je za 3 body.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cha, mně stačila jízda do Poděbrad a byl jsem ve voze Bp naklepaný jak řízek. Konkurenceschopnost trati 020(231) pro relaci Praha - HK je pravděpodobně odepsaná a dolu to asi a bohužel nenacpete.

OT: Pro ty, co si myslí, že frčí po dálnici 160 km/h... Tachometry u většiny gumokolů proměřují tak +5 až +7 %.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ona ta dálnice, zejm. v úseku Černý Most - Sadská není lepší, možná naopak. Úsek Sadská - Poděbrady je po rekonstrukci (3 roky - ?), ale už to také není to, co dva týdny po reko a ten nový úsek... Jaká po něm bude asi jízda za takových pět let?
Jinak stav 020 je argument spíše pro 010.
I když je nutno objektivně podotknout, že jsou i lepší možnosti, než Bp.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 22:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíše by to chtělo lepší možnosti, než ČD.
mi.we
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 22:49:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo nechce jezdit na Hradec vozy Bp bude si moc od nového JŘ posedět ve vozech Beer,ale jen na jednom vlaku s odjezdem z Prahy po 21hod.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 22:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
To zcela nepochybně.
(To je snad poprvé, co s vaším příspěvkem ve vážnější diskuzi beze zbytku souhlasím.)

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
lada11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.225.15
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 08:57:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim, prosim, pokud mate nekdo navrh razeni vlaku v GVD 2006/2007, poslete mi jej mailem, lada11@centrum.cz
Predem diky
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:24:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak co se týče jízdní doby Zličín Černý Most, tak jsem to stopnu¨l a bylo to skoro 44 minut.
MaX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 12:36:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jako by mě zajímalo co tam ten jiný dopravce než ČD vymyslí lepšího?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 13:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MaX:
Třeba lepší tarifní systém, třeba lepší servis zákazníkům, třeba čistější vlaky, třeba ochotnější personál, třeba lepší propagaci,...
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 13:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lada11: http://danone39.mr2008.org/ngvd/konnavrh07.pdf
Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
MaX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 15:47:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam takovej pocit že spoj Praha - Hradec a jejich rychlost je problém SŽDC a né ČD. Soukromník tam rychleš jezdit nebude. Navíc kdby to vzal soukromník tak se na nějakou Lysou, Chlumec apod víte co.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 18:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp (2377):
Nemyslel jsem jen KV, ale celou oblast jako celek (tedy třeba i ten Chomutov nebo i Kadaň, Klášterec, Ostrov, atd.). Už bych to ale neřešil.

Bkp (2396):
Ochotnější personál podle mě do značné míry není otázkou společnosti ale konkrétních lidí. Zatím jsem neměl u ČD problém potkat lidi ochotné (stejně jako blbce). Je to stejné jako všude, ale to jen na okraj. Jinak může být souhlas.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 18:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Jestli jsem to dobře pochopil, lada11 chce návrh ŘAZENÍ vlaků v GVD 2006/2007.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24627
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 02:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horní hranice konkurenceschopnosti autům je tak na 70 minutách.

Jak jsi sám uvedl, nejde zdaleka jen o čas.
Samozřejmě na některých trasách (Pha - Lbc ) může být JD zcela diskvalifikující...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 08:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V návrzích na trati 292 jsem nenalezl stanici Glucholazy, ačkoliv se konečně podařilo přechod otevřít. K čemu to pak bylo?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 09:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka_j: Glucholazy už jsou skutečně otevřené a smí se tam vystupovat? To mi nějak ušlo.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman 1.8.2006 (a ostatní):
Jsem z Litoměřic a myslím, že 2h takt rychlíků na Prahu bohatě postačuje (navíc je tento takt v ranní špičce proložen na takt jednohodinový). Víc mi vadí ono čekání 45 minut na přípoj na Prahu, to už problém opravdu je. Podotýkám, že v drtivé většině případů platí, že v Lovosicích přistupuje mnohem více lidí, než v Roudnici n.L. Co se týče zastavování v Hněvicích a Bohušovicích, nevim, jestli se to kvůli 3 lidem vyplatí... (zvlášť když dnes za rychlíkem z Prahy jede osobní vlak z Roudnice a veze 3 lidy od rychlíku do Bohušovic, 1 člověka z Roudnice do Hrdel, tři lidi - nestihli rychlík - z Roudnice do Litoměřic a jednoho z Lukavce do Lovosic.)

Bylo to už i zmíněno - nejsem si jistý (zvlášť při pohledu na současnou obsazenost vlaků EC a některých R), jestli budou dostatečně využity vlaky R a EC jedoucí sotva 30 minut po sobě v relaci UL-Pha (a zpět). Těmto pokud by měly opravdu jezdit by zastavení v Lovosicích pomohlo - každý cestující navíc k dobru.
Litoměřice a Lovosice mají dohromady 36 000 obyvatel. Do Prahy za prací/školy denně dojíždí asi 200 lidí autobusem a 300 lidí vlakem. Nepočítám ty, kteří jezdí na začátku týdne tam a na konci zpět. Jízdní doba rychlíků v trase Lovosice - Praha je dosti navatována, proto jízdní doba rovnající se dnes 60 minutám.

Větší problém ovšem vidím v dojíždění v relaci Litoměřice - Ústí nad Labem ať přes Lovosice, nebo přímo, po trati 072. S lítostí vzpomínám na ranní spoj předloňský GVD, kdy cesta přes Lovosice do Ústí na 8. ráno trvala 31 minut. Nový JŘ tuto dobu stanovil na 50 - 60 minut (30 km) s dojezdy do Ústí tak šikovně, že abyste stihl být na místě určení včas, nezbývá než jet o vlak dříve, tedy přivstat si hodinu...

Co se týče trati 087, tak zde je osobní doprava pomalu ale jistě (ehm, poslední dobou čím dál rychleji) zařezávána.

Pája 3.8.2006:dálnice je rychlejší - mmch. nebude náhodou D8 časem vézt až někam před Ústí
Bude, dokonce i za Ústí. Ovšem během příštího GVD to rozhodně nebude. (V úseku Lovosice - Ústí n.L. nebyl proveden ještě ani jeden kopanec do země)

Jsem pro zastavování rychlíků v Lovosicích a jsem proti zastavování v Hněvicích a Bohušovicích, neb to jde (a v případě Bohušovic i je) velmi dobře ošetřit přípojnými osobními vlaky. V případě Bohušovic a Hněvic je časová ztráta v ohledu na přístupující/vystupující cestující přímo markantní. Vzpomínám si na dobu, kdy se tu běžně stavělo a výměna cestujících byla od + - 0 do + - 4 na zastávku... Lovosice díky Litoměřicím dají několikanásobně více.

Bručoun 3.8.2006
Sice je od žst. Hněvice přes most 5tisícové Štětí, ovšem štětští na rychlíky na Prahu do Hněvic (když se v Hněvicích stavělo) chodily zřídka, mají radši přímé autobusy...
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karloslt: Vata současných rychlíků mezi Lovosicemi a Prahou je cca 6-7 minut, což je přibližně 10% jízdní doby. Určitě bych jí nekrátil, těch pár minut Lovosičáky nevytrhne a takhle jezdí vlaky na 090 celkem slušně včas.
Navrhované rychlíky na 090 jsou oproti osobákům posunuté, díky čemuž chybí použitelný přípoj ve směru Praha-Bohušovice v Roudnici, i proto se pravděpodobně uvažuje o zastavování v Bohušovicích. Mch. dnes jsem jel ryhlíkem 862 a v kupé se mnou jely dvě dámy (spolu), které tvrdili, že jsou z Bohušovic a také v Roudnici přestupovali. Kolik dalších jelo podobně a jaký je pravidelný přestup ale nevím. V pátek to ale od R862 bývá celkem slušné.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 09:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: Nevím proč Vám jde tolik o zastavování nových rychlíků v Lovosicích, když tyto rychlíky jsou proti současnému stavu vlaky NAVÍC a jejich účel je v co nejrychlejším spojení měst na severu Čech s Prahou bez zastávek. Naopak tam budou stavět navíc vlaky typu Kopernikus,Kepler,Devín.
Taky bych mohl chtít, aby ty vlaky zastavovaly u mě v Kralupech, ale mám pro to, proč ani tam nestaví, pochopení. Prostě tyto nové vlaky mají jiný účel, bez kterého by pravděpodobně nejely vůbec. Pokud nejsou ovšem trasovány přes Ústí spíše z důvodu stavebních výluk na 170.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 09:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc zastavování dvou nedlouho po sobě jedoucích rychlíků v Lovosicích je trochu luxus.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 10:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: v tisku proběhla informace, že přechod byl otevřen, ale stavět se tam nesmí, protože Poláci něco nesplnili. Jen mne překvapuje, že není v JŘ alespoň s poznámkou ode dne vyhlášení
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 10:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof, Chomutovák, Karloslt, ad.:
Jak jsem již napsal, důležité jsou přípoje na ty vlaky, které tam zastavují. Je fakt, že z Litoměřic, jak koukám, jsou a stavět jen kvůli Úštěku..
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 13:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úštěk: 2695 obyvatel. Tak tam pomalu asi neUštěkne ani pes, když tam chcíp
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 15:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Zpoždění na 090 moc častá nejsou, proto tudy jezdím.
Zastavení v Bohušovicích a Hněvicích moc jízdní dobu nenatáhne (pobyt ve stanici kratší než 0,5 minuty), ovšem vystupující a nastupující frekvence zde není moc silná. Co je to slušná frekvence na 3000 městečko? (stejnou možnost odpíráte i 3000 Úštěku :-) ) Víc než 5 lidí jsem v Bohušovicích vystupovat neviděl.
Pokud přípojná vazba R-Os v Roudnici je porušena, víceméně chápu zastavování rychlíků.


Livingproof:
Co se týče zastavování nových rychlíků, psal jsem, že dvouhodinový takt ve špičkách posílený na jednohodinový (tj. ráno do Prahy a odpoledne z Prahy) plně postačuje a není nutné jej rozšiřovat.
Ovšem při pohledu na návrh je vidět, že ty nové rychlíky jedou i půl hodiny po těch starých. Naskýtá se otázka - naplní se ten rychlík dostatečně v Ústí? pokud ne, tak proč nenabrat pár dalších lidí jinde. Ústečtí (a chomutováci už vůbec) se taky kvůli 4 min jízdní doby navíc nepo*erou...
Sic tu budou stavět rychlíky jako Kopernikus, Devín a Kepler, ovšem co jsem si všiml, tak jde o polohy, v nichž v Lovosicích jiné rychlíky již staví.

Bram:
Ona je luxus i některá jízda z Ústí do Děčína (časy orientační, nepamatuji si je zcela přesně, čas odjezdu z UL ):
15.48 R (Pha - UL - DC)
16.00 Os (Roudnice - UL - DC)
16.16 R (Cheb - UL - DC - Liberec)
16.39 EC (Wien - UL - DC - Hamburg)
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 22:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt:
Co je to slušná frekvence na 3000 městečko? (stejnou možnost odpíráte i 3000 Úštěku.)
Já ji neupírám. Ten smajlík měl znamenat, že nevím.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
MP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.84
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 23:50:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zastavování v Lovosicích: Jako ústečák se těším na nový JŘ. Konečně bude mít Ústí opravdu kvalitní a rychlé spojení do Prahy bez zbytečného zastavování po celý den (úspora cca 20 min. na 1 cestu).
A cestující z Lovosic a spol. o své rychlíky nepřijdou, spíš naopak, viz. Kopernikus, Kepler a R376/7.
Teď už jen zbývá pojmenovat ranní rychlík R615 Chomutovský expres a nebude to mít chybu. ;)
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 12:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MP: Spíš Chomutovský rychlík;-)

Jinak jsem z Teplic a návrh GVD na severu se mi kupodivu až dost zamlová. Tratě 072, 090, 097, 130, 131, 132 téměř dokonalý takt (asi po 5 letech snažení).
V expresních rychlících sever-Praha nevidím chybu, doufám jen, že odklon z ústeckého hlaváku je skutečně jen po dobu rekonstrukce. Cesta na UL hl.n. je takhle rychlíkem delší než vlakem Os.
Trošku mě mrzí zrušení přímého spojení Cheb-Liberec. Možná by mohlo přibýt více názvů vlaků. A taky mi přijde, že se trošku zapomnělo u nás na severu na kategorii Sp (viz 130)!
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 01:37:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem dneska Exp Krakonoš. Vozy Bee. A nezdály se mi staré. Asi zmodernizované nebo nové. Ale jestli tomuhle říkáte staré, pak jsou staré všechny.
Za staré považuji s oranžovou koženkou a horší. Protože i ty jezdí na R dneska.
Za střední považuji ty vco jezdí na R do Hradce Plzně, jak mají čalouněný jsou asi kolem z roku 1990 a mají opěrátka a jsou prostorový.
A za nové považuji všechny zmodernizované a nové moderněji vypadající oproti těmhle těm.
Teprve pak dostanu skupinu s kterou mohu kooperovat. Ale házet vozy z Exp do Trutnova do stejného pytle jako kupé s červenou koženkou, no tak to fakt sorry.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 08:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3xHonzík: Měl jste asi štěstí. Vozy Bee se opravdu nedají označit jako staré, jsou to ty lepší, co ČD mají. Ale na Krakonošovi se běžně objevovaly vozy kategorie B, tedy koženková kupé pro 8 lidí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3xHonzík:

Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HoHoHo:
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 15:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HHH Já se bavil včera v R 241, zapomněl jsem se podívat do VOD a přemýšlel, která 1. třída může být lepší (jedna na začátku a druhá na konci), vybral jsem si žilinskou část a chechtal se nad barevnými obrázky s reklamou na SC, EC, IC a už nepříliš nad odérem a zažranou špínou... Nové obrázky ve starém vlaku

dopraváku z 2. 8. prozradíte další podrobnosti k EC Pha-Brno- ?

* 178/177 370/371 tedy CZ 200, stejně jako 70/173 a 172/71 u 172/173 cirkus s přidanými ÖBB a DB, (když o nejlepší současný vůz - Apmz DB, přijdou)
* v 680 by měly být 72/73 74/75 134/135 jako SC

Snad z dubna si vzpomínám na zprávu o tom, že by jeden budapešťský pár měl být veden vozy DB namísto MÁV, víte něco konkrétního k 170/171 a 174/175 ? A možná 278/279, tam bych čekal už letos "slíbený" Ampz ČD... ?
dopravák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.222.254
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:06:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

170/171(MÁV): 2xBmz+2xBpmz+2xBmz+WRmz+Apmz+Amz
174/175(DB) : Bpmdz+3xBpmz+Bpmbz+Bvsmz+WRmz+Apmz+Avmz
Hašek jako letos, jen obě jedničky (Apee+Ampz) až do Budy.
to Dan: pisněte na maila, možná bych měl další info, ...
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci vám do toho kecat ale řazení do kupy ještě nedáte.. Pokud prosakujou nějaký takový informace že by tamtem vlak měl snad jezdit v takovým řazení, tak to sou jen spekulace. Nechápu proč to pořád řešítě tak brzo. Mají přijít nějaké nové vozy ale neví se kdy a do začátku gvd je ještě dlouho tak si proboha počkejte. Ani na začátku gvd to řazení nejspíš nebude konečné. Takže o osobách které tu uvádějí přesné řazení vlaků si myslím svoje..
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Martyni: To si o těch osobách mužete klidně myslet co chcete. Já si zase mužu myslet cokoliv o Vás. Samozřejmě změnit se to může. Ale tyto řazení vlaků jsou se zahraničními železničními správami uzavírány již hodně dlouhou dobu dopředu a jelikož je již srpen tak tyto řezení již jsou vydny a vmoha případech už i schváleny.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 10:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Změnit se může cokoliv a kdykoliv. Zejména řazení souprav. To se u ČD mění tak rychle, jak situace na frontě. Žel bohu ani mezinárodní provoz mnohdy není od změn ušetřen. Zejména při chronických výpadcích pendolin se cestující mezinárodních vlaků těžce divili.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 10:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řazení vlaků jsou se zahraničními železničními správami uzavírány již hodně dlouhou dobu dopředu

Nevím, jaká je současná praxe. Ale před více než 10 lety, kdy dohadování se zahraničními železnicemi patřilo do mé pracovní náplně, tak jsme se dohadovali na tom, kolik bude vozů které třídy a kolik jich bude s klimatizací (tehdy ani "západní" železnice s ní zdaleka neměly všechno) a jak to vše bude seřazeno za sebou.
Ale mám pocit, že otázka, zda to bude "Áčko ze serie 1985" a za ním "Áčko ze serie 1980-82" nebo všechny ze "serie 1980-82", ta už byla v pravomoci příslušné dráhy. Z "mezinárodního hlediska" byla podstatná jen kvůli zpracování programu na reservace míst (čili v té době jen nahlášení, zda kupátkový nebo velkoprostorový vůz).
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 11:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Bram: Samozřejmě neupírám, že se to změnit může a v mnoha případech i změní, ale předběžné řazení vlaků již je skutečně vydáno a posuzováno

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace