K-report
 

Archiv do 01.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Názvy a řazení vlaků osobní dopravy » Archiv do 01.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 16:30:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jeste dodam, ze velmi malicka cast Slezska lezi i v Cechach.
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 18:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndewM: ???
Mám za to, že zeměpisné označení Slezsko je na stejné úrovni jako zeměpisné označení Morava nebo Čechy. Takže nemůže část Slezska ležet v Čechách (protože tam, kde je ta malá část už z definice Čechy být nemůžou). Předchozí debata byla ve smyslu, že Slezsko je dnes rozděleno mezi tři státy.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:54:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radim_j pokud jsem se nevyjadril dost jasne, tak velmi mala cast Slezska lezi na hranici Cech (pokud si dovolim toto historicke oznaceni) a soucasneho Polska, nekde v oblasti Krkonos ci Orlickych hor (ruku do ohne za presnou lokaci nedam, ale neco velmi mlhaveho mi dokonce rika, ze Snezka (ci jeji cast) nelezi v Cechach, ale ve Slezsku, ale za tim si opravdu nestojim :-))
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndrewM - jistě, za území "Slezska v Čechách" se dá považovat celý úsek tratě Kořenov - Harrachov od Jizerského viaduktu až po státní hranici, včetně dnešních Mýtin neboli někdejší osady Strickerhäuser/Tkacze. Tento kousíček Slezska byl k Československu připojen až v druhé polovině padesátých let 20. století.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:07:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Flexo asi tak nejak :-) Jen do toho tolik nedelam, takze tapu trochu v mlze :-)
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndrewM - děkuji za rozšíření vědomostí, toto je klidně možné, pořádně jsem celé hranice Slezska dosud nikde neviděl.
Z původní věty se to dalo pochopit, ale nastartovala mě proto, že nadřazovala pojem Čechy pojmu Slezsko, i když Vy v tomto případě pojem Čechy používáte s trochu jiným významem.

Ale dost bylo tohoto slovíčkaření.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 09:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě přeci jen jednu poznámku: Uváděl jsem stručně "Česko" ve smyslu "Česká republika", zahrnující území historického království českého, markrabství moravského, příslušné části Slezska, ale i Chebska, kousku Vitorazska (u Č. Velenic).
S podobným problémem jsem se setkal nedávno: puzen romantickým zájmem o hrady a jejich zříceniny, koupil jsem si Encyklopedii moravských hradů, hrádků a tvrzí, která ovšem zahrnuje tyto objekty jen na území Moravy (České hrady mám už z dřívějška). Nejsou tam např. uvedeny nedávno slušně upravené pozůstatky hradu ve Slezské Ostravě - poblíž tram. trati od Výstaviště k NH. Ale abych měl popisy těchto panských sídel pokryté celé území ČR, msel bych si opatřit ještě tlustou a drahou bichli "Hrady českého Slezska", pro mne zbytečně podrobnou a odbornou.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: A přitom je slezskoostravský hrad přímo za řekou Ostravicí, která je hranicí mezi Moravou a Slezskem. To naštve.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 08:12:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo. A to i na Landeku (nad nyní muzejním areálem dolu Anselm) kdysi stával hrad. I když vrch Landek je v Ostravě populární, pojmenování rychíku, jezdícího na Ostravsko "Landek" by se asi nesetkalo s úspěchem (Land-eck = světa).
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 10:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle pojemnovat R 206/207 Albert Ainstein , podle kdysi jezdícího EC Praha-Zurich
S pozdravem Alzon
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 16:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 - díky za mapku Slezska na území MS kraje. Já jsem fakt měl dojem, že tu hranici dělala řeka Opava a město Opava bylo rozděleno. Takže ještě jednou díky, nikde jsem se k tomu nemohl dopátrat.
Štastnou cestu!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 08:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řeka Opava byla hranicí mezi Rakouskem-Uherskem a Pruskem v letech 1740 - 1918. Z území dnešní ČR se jedná o Hlučínsko neboli Prajsko. Toto území bylo od Německa k ČSR přičleněno až v roce 1920, ovšem na pouhých 18 let, pak bylo opět integrální součástí Německa (do r. 1945).
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 10:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od věci by nebylo konečně s MÁV a DB hodit hlavy dohromady a pojmenovat EC 174, EC 176, EC 178 a EC 370 ;-) přece jen jsou to spoje, kterým by nějaké jméno z (ne)dávné minulosti jistě slušelo.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jspetrak: Jasně,třeba vůbec netušim,proč zmizelo jméno Comenius,tak pěkný.
A neni mi vůbec jasný,prož zmizeli jména jako Galán a Šohaj. To že nejede vlak do Břeclavi, přece neznamená,že to nemůže bejt vlak třeba do Luhačovic..a Manažera je taky škoda..určitě by se nějakej vhodnej vlak pro to jméno našel.Třeba Ex 520/521
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Názvy Galán a Šohaj zmizely? Od kdy? Dyť ještě jezdí!
ICQ: 155-617-186
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub: Ale zmizely..viz. návrh. Pokud se teda něco nezměnilo..
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.6.65
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:51:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych na EX 520/521 dal třeba Tomáš Baťa.
Manažer spíš na nějaké pendolíno a zrušil názvy SC Pendolino,jenom bych ponechal kategorii sc a na jednotlivé spoje dal normální názvy,třeba i COMENIUS.

DB asi s názvy souhlasit nebudou,bo jsou to blbci.Ale prosadil bych,že krom území Německa by se ty vlaky pojmenovat měly.Třeba Csardas.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 17:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comenius je hezký název. Naproti tomu se mi nelíbí Smetana. Možná Bedřich Smetana, ale ne samotná/ý Smetana, který jezdí ráno z Prahy. Nelíbí se mi hlášení:... EC Smetana.." to můžou ten vlak nakonec pojmenovat třeba mléko, kefír apod.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22267
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 01:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mne taky docela zajímalo, proč se jmenuje jen „Smetana”.

R 206 nechť zůstane AntiPlečkou, než tam Praha začne řadit aspoň trochu slušný vozy. To by musel chudák Einstein rotovat v hrobě. Navíc AntiPlečka v Rajchu přechází na zaběhlý Wiener Walzer, takže by nejspíš svůj název měl stejnak pouze do Solnohradu...


Transdanubium:
Proč? Jen ať se tak jmenujou a všechny pěkně stejně, aby ta nabídka byla jasně čitelná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.6.65
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 16:49:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím,že u nás vlaky SC jsou vedeny jen pendolínem,takže to vidím jako nesmysl.Naopak máme i vlaky vedeny pendolínem a jsou to vlaky IC a mají úplně normální názvy.Stačilo by v hlavičce poznámka,že vlak je veden jednotkou pendolino. A to jak u SC,tak IC a EC.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 09:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mne taky docela zajímalo, proč se jmenuje jen „Smetana”

Dovedeš si představit Rakušáka, jak se ze sebe pokouší vypravit jméno Bedrrrrzzzžžžšššich?
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 09:58:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Krysolet A on nemuze rict Bedrich bez nasi interpunkce ? Nebo myslite, ze u nazvu Antonin Dvorak neexistuje stejny problem ? :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6120
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 09:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro německy mluvící pasažéry by to samozřejmě byl Fridrich...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22303
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 15:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši Bedrrrrzzzžžžšššich než jen Podmáslí...

Mmch je v Břeclavi běžné, že příjezd vlaku se hlásí snad patnáct minut dopředu (a pak už nic)? Jsem si mohl dát (i při neuvěřitelné „rychlosti” obsluhy) ještě jedno...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndrewM: Problém je u Dvořáka stejný, ale hůře řešitelný, protože křestní jméno se vypustí snáze, než-li příjmení.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 12:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

krysolet: tak místo Smetana by se ten vlak mohl jmenovat třeba J.G.Mendel a našly by se určitě i lepší názvy, když je Bedřich tak špatně vyslovitelný. Nebo aspoň u nás by mohli hlásit Bedřich Smetana
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 15:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře pamatuji, tak měli (nebo stále mají?) Rakušáci pojmenován nějaký vlak Znojmo-Wien "Král Břetislav", takže jim asi ty "ř" moc nevadí... Celkem jsem se divil, že to u nás nepřevzali také a také mě pobavilo, že z Břetislava dělají krále
Omar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 22:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petrik: Mám za to že J.G.Mendel už jezdí...(jestli kecám tak pardon :-) )
Tento člověk je do železnice uplný blázen...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letos Mendel nejezdí, ale ještě loni to byl EC Praha - Vídeň (kdyžtak mě opravte, jesi se pletu).
ICQ: 202 888 377
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 15:20:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo tady kdysi psal, že by měly vlaky jezdící v taktu z města A do města B a naopak mít souhrnné označení jako produkt (viz SC Pendolino, RT Expres a podobně).

No a pokud se nepletu, v Rakousku mají své lasičky. My bychom mohli mít třeba linii BOBR expres, které by spojovaly Bohumín a Brno.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a tváří této linie by byla Dolly Buster
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 10:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BOBR je název rezervovaný pro budoucí S-bahn dvojměsta Stará BOleslav - BRandýs. V blízkosti se také nachází sezónní zařízení pro statistická sledování výskytu bobrů v Čechách
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 14:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledním návrhu jsem narazil např. na jména: Šírava (R 224/5 Humenné - Praha), Johannes Kepler (R 352/3 Praha - Wiesbaden přes Drážďany).
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 18:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Názvy Commenius a Porta Bohemica podle nástěnného jízdního řádu v Dresden Hbf normálně existují, jen se nějak nedostaly do našeho JŘ .

Kepler - to se mi moc líbí. Když vezmu v úvahu, že v Praze Kepler formuloval první dva zákony nebeské mechaniky a položil tak v podstatě základy moderní fyziky, pak si to určitě zaslouží.

206/7 by se klidně jmenovat mohl v trase až do Zürichu. Třeba v Německu se běžně jmenují i skupiny vozů. Příkladem je náš NZ/R 379 Kopernikus, který se tak jmenuje už z Hagenu, i když jede pod číslem 1449 (tuším Saturn).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 10:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šírava - chjo a proč? Dyť je to stále ten stejný známý Laborec...
ICQ: 155-617-186
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 17:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozsáhlejší článek o tom, kdo to vlastně byl a čím se zapsal do dějin onen Sobieski, podle kterého se jmenuje EC Warszawa - Wien.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23867
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 15:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub:
Možná se plánuje kvalitativní změna a název Laborec by ji hned znehodnotil. Mmch EC Vsacan asi vypadalo divně, tak už je to zase rychlík
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 18:32:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Kolik lidí jezdí do Wiesbadenu? Co třeba vlak Berlín - Hradec Králové?

Jakub, Martin Z: Nebyl by lepší název Hornád? Ten jezdil v minulosti jako rychlejší bratr Laborce a projížděl i Margecany (proto jsem tehdy jel Laborcem).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23977
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 19:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to jedno?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 21:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik lidí jezdí do Wiesbadenu?

Kolik lidí jezdí z Prahy do Lublaně, Aarhusu,...?
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
dopravák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.222.1
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:11:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik lidí jezdí do Wiesbadenu?

Pokud se nepletu tak Wiesbaden je kousek (cca 1h jízdy)za Frankfurtem. Takže otázka má znít, kolik lidí jezdí Pha-Franfurkt? Navíc to bude dělat i vnitro dopravu Dresden-Franfurkt, takže to asi tak marný nebude. Však tam má být 2xWL a 2xBc.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:33:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč to jezdí až do Wiesbadenu, o to mi jde. Do Aarhusu se jezdí asi proto, aby to zapadalo do systému DSB. Lublaň je hlavní město suverénního státu, Wiesbaden spíše historické centrum spolkové země. Tento noční rychlík mi připomíná někdejší Laborec do Medzilaborců mesta. Co třeba noční R do Bregenzu, Nyíregyházy, Besanconu, nebo Toruně. Je to akorát tak na celou noc.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 00:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Nebyl by lepší název Hornád? Vlak tohoto jména na Slovesnku totiž už jezdí - tuším je to něco z Maďarska do Kočic...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23987
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 00:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD:
Ale proč to jezdí až do Wiesbadenu, o to mi jde.

Třeba prostě jen aby ty vozy JELY.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 12:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová jména vlaků v příštím GVD 2006/2007:
IC 130/131 Moravia (Bohumín-Bratislava)
R 224/225 Šírava (nynější Laborec)
Vrací se Slovan jako R 276/277
Pro R 376/377 se vybírají jména: Wiliam Herschel, Tycho de Brahe, Galileo Galilei, nebo Galileo, Centaurus, Proxima centauri, Lyra, Lupus, Pandora.
Rychlíky Žilina-Bohumín budou mít jména: R 432/435 Javorník, R 433/434 Kysuca,
Žilina-Ostrava-Svinov R 442/443 Budatín a konečně Žilina-Brno jako R 440/441 se vrací Beskyd.
IC 582/583 Jan Perner, by měl být sestaven ze soupravy od Košičana.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 11:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD - Laborec jezdil je do Medzilaborců, ne až do města. Tam je totiž jen jedna kolej a neměl by se jak otočit, i když je fakt, že některé vlaky tam zajížděly.
Hornád je IC - ráno z Košic do Budapesti, večer zpět. Ale velmi dlouhou dobu předtím jezdil jako čistě lúžko-lehátkový Praha - Košice, většinou přes Vsetín.
Název Laborec se tak zdiskreditoval - to byl dlouho dobu suverénně nejodpornější vlak, i když měl velmi dobrou trasu - jeden čas dokonce Děčín -Medzilaborce. Podobně i Vihorlat Jinak jsou to pěkné zeměpisné názvy východu. Ale ta Šírava ještě myslím dnes existuje jako jeden ze Zr(Sp) Košice - Humenné.

Název Beskyd se sice vrací, ale o monoh logičtější bylo ráno z Brna do Žiliny a večer zpět než jak je tomu nyní. Název Javorník by se hodil spíš na nějaký vlak jedoucí přes Vsetín.

A ještě k noční tras Praha - Košice. Tak šikovně popřehazovali všechny vlaky. že jsem skoro ani nepoznal, že zase 1 vlak ubyl.
Štastnou cestu!
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 11:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaků s novými jmény přibylo víc, např. další jsou:
Sněžník (Pardubice-Hanušovice)
opětovně J.G.Mendel (Praha-Vídeň)
Manažer (Ostrava-Praha)
Ohře (Havlíčkův Brod-Cheb)
Cipísek (Jičín-Liberec)
Chrudimka, Doubrava (Pardubice-Jihlava)
Johannes Kepler (Praha-Wiesbaden)
F.A.Gerstner (České Budějovice-Linec)
Vysočina (Pardubice-Polička)
EC 108/109 si přímo říká o název Wawel, ale ten si už, myslím, PKP použily na svůj vnitrostátní vlak.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohře (Havlíčkův Brod-Cheb)
O tom byl pěknej článek v MF Dnes - Vysočina, že HB radní to chtěli pojmenovat Karel Havlíček, ale neměli na to peníze (53 000), tak to pojmenovali Severočeši.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Wawel je IC Kraków - Hamburg
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 218: V Železničáři číslo 28 byl kromě názvu Karel Havlíček, uveden taky název Havlíčkobrodský Rebel, ten měl být asi pro ranní rychlík do Brna.
Ad S200: Zase jsem o něco chytřejší.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevíte někdo co to má byt za vlak z Pardubic do Poličky?A co na něm bude jezdit??
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 22:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Ano, o tom názvu Havlíčkobrodský Rebel se tam taky psalo, ale pivovar by za to musel zaplatit ještě víc než město za K. Havlíčka. Škoda, pěkná dvojice vlaků by mohl být "Havlíčkovbrodský Rebel" a "Jihlavský Ježek".
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 17:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji, aby R 773/780 se jmenovali "Bobří hráz".škyt
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 17:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co teprve ty R co pojedou Brno - Wien. Dle obratů v Brně, by to mohly být rakouská patra s řidičákem na chvostě. Tak jestli to budou ty rakousky soupravy, tak bych ty vlaky nazval "Sysel-zug". Stejně to má to zvíře na bočnicích.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 17:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou to rakouské ABmz+Bmz+Bmz: přepřah v Břeclavi, žádné řídící vozy.
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 17:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jsme bez sysla
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 17:24:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To dopravce Ja Vam dam sysla :-) To je lasicka (maximalne hranostaj). Sysel je Ziesel, Wiesel je neco jineho :-) Navic tyhle jednotky muzou maximalne do Breclavi.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já se těšil, že Taurusy můžou konečně do Brna :-((
ICQ: 155-617-186
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:36:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jakub haha, podle jizdniho casu bych si tipnul, ze onu trojku bude tahat 230, 240 nebo 242, coz je narez :-)))
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 20:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, 230 zvládnou dokonce i pět (!!!) vozů na Ex 100/1
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace