K-report
 

Archiv do 01.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 01.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Indiana_šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 18:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po mnoha letech na 120 nějaká změna. Takhle je ta odpolední špička o moc lepší.Jaká je šance,že to tak skutečně bude?
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 19:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm to by mě zajímalo čím budu jezdit do školy,když mi zrušili rychlík.Tak bud přijedu do školy v 6:26 nebo až v 8:10.Hold budou si muset zvykat na pozdní příchody do hodiny.(trat 330)

(Příspěvek byl editován uživatelem Šari.)
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 19:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No konečně to vypadá, že někdo dostal alespoň trochu rozum a nechal v Zábřeze zastavovat alespoň nějaké IC/EC a ne jen špinavé koženkáče..
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 19:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátil se nám i Manažer v podobě SC 500/515, vzhledem k jeho ranní, respektive pozdní hodině v něm asi moc manažerů nebude.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 20:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch. Nevíte někdo co by mělo jezdit na Vysočině?
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 21:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Vysočině byla měla jezdit Regionova. Přijde mi, že přibylo/znovu se objevilo pár zajímavých, místy i legračních názvů, které v současném GVD nemáme - Sněžník, F. A. Gerstner, Slovan, Moravia, Ohře, Brněnský drak, Šírava, Budatín, Javorník, Johannes Kepler...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 21:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šírava a Sněžník se mi moc nelíbí.

Regionova? Jednoduše nebo ve dvojici?
MaX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 21:53:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevlastníte někdo Návrah řazení na GVD2007? Mohl bych poprosit případně na mejla? pzkl@seznam.cz Mnohokrát děkuji
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 11:02:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Švýcarsku jezdí hodně lidí vlakem a tratě jsou skoro všechny elektrizovány. (99%- asi jedna muzejní je tam parní, nevím). Ale tratě se tam neruší. Proč rušit osobní železniční dopravu? Raději zrekonstruovat tratě a koupit nové vozy a bylo by.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Honzík Honzík Honzík: Naivita nade vše. Jistě bylo by to vše dobré, ale je něco takového možné v naší republice? Odpovím. Za současné situace a se současnými lidmi ve vládě nikoliv

Objasním situaci ve Švýcarsku. (Podobně je tomu například i v Rakousku, Německu)
Kamiony: Do země nesmí být vpuštěn tranzitující kamion. Proč? Tamní vláda si uvědomuje že zdravé životní prostředí je jenom jedno. To těm našim je bohužel uplně jedno. Navíc jsou zde docela velké sazby mýtného + pěkná pálka za horské useky.
Konkurence autobus - vlak: Neexistuje. Jsou zde důmyslné a propracované dopravní systémy, takže autobus a vlak si nekonkurují ale doplňují se. Vlak tvoří páteř systému a k němu navazují linky autobusů.
Cestující: Ty mají švýcarské dráhy také zajištěny. Navíc jim ani nediktuje EU, protože v ní Švýcarsko skrátka není. Proč? Vyžijou z vlastního bohatsví - hodinky, banky, turistika a na EU dlabou.
Doprava a vozidla: Je to hlavní důvod proč cestující jezdí vlakem. Vlaky v taktu, relativně časté spoje - v okolí velkých měst i každých 5minut. Moderní vozidla. A kde na to vzali? Vše financuje vláda a jednotlivé kantony.

Země je to demokratická, jenže co zde vláda nařídí to platí a nikdo se nesnaží klást odpor. Je toto u nás? Ne. Každý si zde demokracii představuje po svém a bohužel tak, že si může dělat co chce, ale nechci sem tahat politiku. To jen tak na vysvětlenou proč u nás tohle možné není a pokud to pujde takto dál ani nebude, protože po zrušení většiny železničních tratí už nebude skrátka mít co tu páteř systému tvořit. Rád bych se ale mýlil.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do země nesmí být vpuštěn tranzitující kamion. Proč?

Mě by zajímalo, odkud se pořád bere tenhle nesmysl? Samozřejmě, že do Švýcarska tranzitující kamiony můžou. Od 1.1.2001 byla dokonce zvýšena maximální hmotnost silniční soupravy z 28 tun (což opravdu nebylo mnoho) na 34 tun.

A kde na to vzali? Vše financuje vláda a jednotlivé kantony

A kde na to ta vláda a kantony berou? S idealizací Švýcarska bych to nepřeháněl.

Naivita nade vše.


Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji tento odkaz:

odkaz

Švýcarské železnice se podílejí na celkové dopravě země u osobní dopravy podílem 15% a u nákladní dopravy podílem 40%, což je zařazuje na špičku evropských železnic.

Čímpak asi v této zemi "na špičce evropských železnic" jezdí těch 85% osob a 60% nákladu? Že by po silnici?
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anebo zkrátka nejezdí nikam

Mě by zajímalo, odkud se pořád bere tenhle nesmysl? Samozřejmě, že do Švýcarska tranzitující kamiony můžou. Od 1.1.2001 byla dokonce zvýšena maximální hmotnost silniční soupravy z 28 tun (což opravdu nebylo mnoho) na 34 tun.
Ano uznávám. S tím zákazem jsem se unáhlil. Ale vy také nepíšete celou pravdu. Proč napíšete jen že byla zvýšena hmotnost kamionů ale nenapíšete proč?
Ve Švýcarsku je zaveden pro nákladní automobily všeobecný všeobecný systém mýtného, který zahrnuje nejen dálniční síť, ale i další silniční vozovky 1. a 2. třídy.Počínaje dnem 1.12001 zavedla švýcarská vláda výběr zvýšených poplatků za průjezd Švýcarskem. Jako určitou kompenzaci se rozhodly švýcarské orgány zvýšit povolenou hmotnost kamiónů z původních 28 na 34 tun. Ke stimulaci přesunu nákladní dopravy ze silnic na železnici mají sloužit tranzitní poplatky.
Takže jde jen o kompenzaci a opět je tam zminována železnice.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čímpak asi v této zemi "na špičce evropských železnic" jezdí těch 85% osob a 60% nákladu? Že by po silnici?

Ve švýcarsku je celková délka 5000 km železnic z toho pouze 2898km spravjí SBB O zbývající tratě se stará 56 soukromých železničních společností. Síť je až na úsek 14 km plně elektrifikovaná - tudíž levnější provoz. SBB se podílejí na celkové dopravě země u osobní dopravy 15% a u nákladní dopravy podílem 40%.

Těch 15 a 40% patří SBB a pokud jste si nevšiml operuje zde 56 dalších společností.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to taky chápu tak,ze tech 15 a 40% je císlo za vsechny! spolecnosti a nejen SBB.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 14:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já toto mám z jakéhosi staršího článku a tam je zmíněna přímo SBB. Ale mýlit se můžu.
654321
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.57.136.39
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 14:36:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že z toho, že se zase návrh JŘ dostal ven, nebudou mít na nábřeží zrovna radost...


709601
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 15:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina zaměstnanců a příznivců železnice radost má... Tak proč by se měli mračit? Samozřejmě díky jogurtům danonne.
Darkwizard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě zaujalo v návrhu jizdního řádu toto:

-RT expres je na některých tratích psaný z Prahy jenom do Svinova a zastavuje i v Pardubicích

-jsou už zde uvedeny 3 páry rychlíků z Brna do Vídně
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6818
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 08:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, trochu jsem to tady promazal. Tyhle věci sem opravdu nepatří.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 09:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Zzz: 063
Nahrazením vlaku busem na 063 (více než plnohodnotné nahrazení, počet spojů bude zachován, autobusy budou zajíždět např. přímo na náměstí v Libáni, což je oproti 2 km vzdálenému nádraží atraktivnější) v pracovní dny znamená ušetřené železniční vozidlo. O víkendech zůstanou na 063 vlaky, bude použito vozidlo z jiné trati.
Podobně to dnes funguje např. z Trutnova do Žacléře (vlaky pouze o víkendu)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 11:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od nového GVD je jasná preference pendolina před "obyčejnými" IC/EC v Ostravě-Svinově. Např. EC 107 Praha přijede do Svinova ve 13:49, osobní vlak do Opavy však odjíždí ve 13:47, další až za hodinu. Totožný případ platí i ve směru na Havířov, kdy osobní vlak odjíždí ve 13:46, naštěstí tímto směrem jezdí vlaky každých 30 minut.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 12:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD je prostě banda čů..ků.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Když už, tak bych prosil takto titulovat předem uvedené jedince. Rozhodně bych k nim byl nerad přiřazován i já.....
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomáš Hradecký:Kolem 063 ale není, jestli si dobře pamatuju , turisticky lákavá oblast.
Takže předpokládám o víkendu nižší počet cestošů,než ve všední dny.
Mě to připadá jako kompromis:KU ušetří,protože na autobus nedá ani polovinu co na 810ku a přitom nikdo nemůže říct,že by tam zastavil os. dopravu,protože o víkendu se tam přece jezdí.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: 063 - turisté
V Dětěnicích je poměrně nově otevřený zámek, také malý pivovar apod. A jak 10 z 10 siderodromofilů potvrdí, na výlet jedině vláčkem

Za dopravu autobusem v kladiva se opravdu oproti vlaku ušetří (v řádu milionů), navíc je důležitý efekt zastavování tam co bydlí lidi a ne v polích - očekává se spíše zvýšení počtu cestujících.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 14:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete tady zveřejnit nebo poslat návrh té bus linky za 063??
Předem děkuji.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 14:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem na konečný návrh JŘ a zarazil mě R Ohře Cheb-Havl. Brod. Proč proboha nebude jezdit až do Jihlavy (nebo ještě lépe do Jihlavy města)?
Hutník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 16:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom bych chtěl upozornit Semolinu. Že ec 106 PRAHA se bude v Ostravě-Svinově dělit a polovina vlaku pojede směr Havířov - Český Těšín - Žilina - Zvolen. Tak na co je potřeba ten přípoj Os směr Havířov.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 17:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hutník: Ne všichni bydlí ve stanicích, kde Detvan bude zastavovat
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hutník: Ano, EC 107 se bude dělit, tento vlak jsem uvedl jen jako příklad. Obdobná situace jako u Prahy platí i u Jana Pernera, EC 109 do Krakova, i u Ostravana, i když u něj je přípoj alespoň na Opavu.
Hutník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: O.K. Jen jsem chtěl upozornit na dělení 107.
Valto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.43.175
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 19:24:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krupá - Kolešovice, Aš město - Hranice v Čechách, Čelákovice - Mochov, Bečváry - Bošice to vše bez pravidelné osobní dopravy!
R Jan Palach zrušen!
Trať 149 zcela v režii Viamontu teda ZDO.
Oproti předchozím návrhům se již neobjevuje R Viamontu z Prahy do Furth im Waldu (který však zcela nebo zčásti kopíroval časovou polohu rychlíku ČD a v Berouně čekal cca 20 min.) a okružní Ex Railtransu po pražském semmringu.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 19:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato se objevil okružní Ex Railtransü K.Vary - K.Vary
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valto: R Jan Palach zrušen!

No to je fakt hrozný neštěstí, zvlášť když v jeho původní trase jede přímý vlak do/z Prahy a přímý vlak do/z UL západu. Vlaky jsou pro lidi, ne pro schotousche!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 22:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R Jan Palach zrušen!

...a jezdí přímý vlak Praha - Kolín - Brno.
No konečně!
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24464
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 00:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem 063 ale není, jestli si dobře pamatuju , turisticky lákavá oblast.

Asi jsem byl jinde, ale minimálně v úseku z Bakova do Bousova mi to jako neatraktiní oblast nepřišlo. Spíš mi tam přišel zcela neatraktivní (a nepoužitelný) stávající JŘ.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 03:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě osobně oproti předchozímu návrhu jednoznačné zhoršení díky zařazení Strely do kategorie SC. Jinak na 330 žádná výraznější změna. Šohaj zrušen, náhrada jede pouze ze Starého Města a přípojný vlak k němu pouze v prac. dny. R 801 bez přípoje na Ostravu. Jediné co se mi líbí (a co mělo být dle mého názoru už dávno) je zavedení přímých vlaků Břeclav - Olomouc. Jinak je to pro ferdinandku, zejména v úseku Břeclav - Staré město katastrofa a všichni co se na tom podíleli by si zasloužily veřejné linčování
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Je to čím dál tím horší a horší! Ještě že jezdím pouze Hulín-Otrokovice a potěšilo mě zastavování Zlínského Expresu v Hulíně.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 12:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K problematice dopravy v Ústeckém kraji - Vážení zastupitelé, cca před 3 měsíci jste zveřejnili 1. návrh jízdního řádu na trati 090 Praha-Děčín. Ihned jsem reagoval a poslal svoje připomínky na ministerstvo dopravy ČR.
Pozitivní je, že jedna důležitá věc byla naplněna - šlo o ranní spojení Roudnice n.L. s Prahou, kde byla více než dvouhodinová mezera. Vážení přátelé, chápu vaši snahu zefektivnit dálkovou dopravu v Ústeckém kraji. Nicméně jako obyvatel Lovosic závislý na vašem spojení musím mít několik připomínek. a) Počet vlaků na Prahu se sice zvýší, ale Lovosic (Litoměřic, Úštěka atd.) se to nijak nedotkne. To by samo o sobě nevadilo. Nicméně po několika miliardách investovaných do koridorů vzroste jízdní doba mezi Lovosicemi a Prahou Masarykovým nádražím v tomto směru na 68 minut, což je doba, za kterou byl možno ujet tento úsek i před postavením koridorů (pravda bez zastávek v Bohušovicích a Hněvicích). b) Spojení Kralup n.Vlt. a Roudnice n.L. zajišťují navíc taktové osobní vlaky, spojení Ústí n.L. a Děčína zajišťují navíc vlaky EC, Lovosice jsou uprostřed - za trest mají být téměř odtrženy od dálkové dopravy (zkuste se během dne cca mezi 8:00 a 18:00 dostat jinam než do Bohušovic, Hněvic, Roudnice, Kralup, Prahy, Ústí n.L. a Děčína, v tomto ohledu přináší návrh opravdu zhoršení - zrušen je i vlak Vsacan) ??? c) S nezastavováním souvisí i nepřípoje Úštěk - Praha, což je bohužel další zhoršení. Opravdu si myslíte, že někdo bude v Lovosicích na přípoj na Prahu čekat 45 minut ? Srovnejme 2 extrémní situace : spojení Liběšice - Praha v odpoledních hodinách. Co byste si vybrali : autobusový spoj ve 14:05, příj. do Litoměřic ve 14:35, odjezd z Litoměřic ve 14:40 a přijezd do Prahy-Holešovic 15:45 (100 minut) a nebo vámi nabízený spoj z Liběšic ve 14:39, příj. do Lovosic 15:14, čekání 45 minut a příj. do Prahy Masarykova nádraží 17:07 (148 minut) ?? Myslím, že i takové nepřípoje by snadno vyřešila 1 věc - a to zastavování alespoň několika vlaků Cheb - Ústí n.L. - Praha v Lovosicích (v době zvýšené přepravní poptávky a samozřejmě rychlík Vsacan, na který jsou lidé zvyklí a léta jim zajišťoval spojení s Moravou bez přestupu). Dokonce by tím bylo vyřešeno i několik nepřípojů (v našem modelovém příkladu by jízdní doba klesla na konkurenceschopných 102 minut - 2 minuty jsem připočetl jako zdržení vlaku R 617 zastávkou v Lovosicích. Mohu pokračovat dál : např. spojení Praha-Třebenice odpoledne - autobusy rychlý přestup v Lovosicích, ÚNZ, u vlaků dlouhé čekání - opět by vyřešila tato zastávka. Je důležité si uvědomit, že takové spojení je důležité nejen pro samotné Lovosice, které nejsou příliš velkým městem, ale pro mnoho lidí jsou Lovosice přestupním uzlem (trasy 087, 097, 113, 114). Důležité je rovněž to, že ve vašem návrhu mají z měst Kralupy n.Vlt., Roudnice n.L., Lovosice, Ústí n.L., Děčín ze všech těchto měst nejhorší spojení s Prahou. Vážení zastupitelé, vzhledem k tomu, že ještě neuplynula doba k vydání jízdního řádu a nácrh není stále konečný, žádám vás, abyste vyjmenované aspekty ještě jednou projednali. Je třeba si uvědomit, že tímto krokem byste dopravu v Lovosicích a přilehlém okolí zhoršili. Děkuji za pochopení, Denny Hozman, obyvatel města Lovosice

P.S. Aktuální návrh GVD 090 i 087 je na http://doprava.kr-ustecky.cz/vismo5/dokumenty2.asp?u=450018&id_org=450018&id=1085806&p1=85058
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 13:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky na tratích 083 a 084 jsem koukal, že jsou velmi slušně vytíženy (kolem 80-90%).
Na 085 jsem jel v pondělí (včera) z Lípy sám, zpátky přistoupil jeden člověk v Zahradách.
Na 088 to bylo v neděli slabé: Na 6643 jel fíra, průvodčí dva cajti a já, zpět na 16054 asi 5 cestujících.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 13:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příspěvek máte stejný i na DF ČD! Opravdu si myslíte, že dopravní obslužnost je spojení Liběšice - Praha v odpoledních hodinách? To asi ne. A pokud tady ta nabídka je, tak něco za něco - tedy 45 minutové čekání, když už neberete jízdu autobusem. Pokud budete chtít jet krátce po půlnoci, třeba vám připadne auto normální. Ve 14 hodin ne? Diskutovat se dá o dopravních systémech, ale Liběšice - Praha, pokud odtud nebude zrovna nějaký ministr dopravy,nikdy nějaké ideální spojení (výrazně pod 100 minut) mít nebudou.

Jo a jako obyvatel Lovosic úředníky stížností na nepřípoje v Lovosicích nerozpláčete, ale to vám píšu už jinde.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 13:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Borovička : Proč to autobusy jde ? Já vím, že nerozpláču, ale je to trapné, máme spojení stejné jako před koridory (jen to dřív nebylo v taktu).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 14:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to autobusy jde

A ty autobusy jsou dotované nebo jezdící "za peníze"?

zastavování alespoň několika vlaků Cheb - Ústí n.L. - Praha v Lovosicích (v době zvýšené přepravní poptávky

A co když ta "zvýšená přepravní poptávka" = lidé jedoucí odněkud z daleka do Prahy či dokonce daleko za Prahu, o zastavování v Lovosicích nestojí, neboť ho naopak považují za zbytečné zdržování jejich cesty?

2 extrémní situace ... spoj ve 14:05 ... spoj ve 14:39

To v Liběšicích pracuje tolik obyvatel Prahy, že potřebují spojení hned po skončení šichty? Já mám pocit, že zrovna třeba v takovouto hodinu by měli lidé makat a makat a neřešit, zda je do Prahy cesta rychlejší vlakem nebo busem.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 14:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dnes to tedy autobusy nejde (kolem těch Litoměřic).-) Ty Liběšice jsou poněkud stranou koridoru, že. Kdybych tam chtěl něco zlepšovat, tak snad obnovit některé dřívější buslinky na Prahu co byly zrušeny (nevím vška zda např. Praha - Děčín jezdila přes Liběšice)
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 14:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus : Liběšice 7:00 - Litoměřice 7:25 Litoměřice 7:30 Praha-Holešovice 8:20
Ad Arj : To zbytečné zdržování cesty (z trojice Kralupy, Roudnice, Lovosice nejopodstatněnější) = 2 minuty. Inteligentní bylo přetrasovat tyto rychlíky na Ú.n.L. západ, tam se ušetřilo nejvíc... Já chápu, že EC v Lovosicích nestaví, ale rychlíky ? To už je fakt trochu moc. Já už to nebudu řešit, zkrátka koridory k ničemu, to už se mohla vybudovat nějaká podzemka...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 14:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozmann: "Inteligentní bylo přetrasovat tyto rychlíky na Ú.n.L. západ, tam se ušetřilo nejvíc..."
Geni(t)ální nápad! A kdyby se dnešní Vsacan přetrasoval přes UL - LT - ME - KO, to by se ušetřilo minut, místo zbytečného zájezdu do Prahy, že jo?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny, strávil jsem ve vašem hezkém kraji jeden rok svého života - podle některých názorů ten "nejztracenější", konkrétně v tom areálu nad litoměřickým městským a autobusovým nádražím. Čas pro nás měl tehdy "cenu zlata" (každá chvíle mimo kasino nebyla tolik ztracená).

Autobus do Prahy tehdy stál asi 3x tolik než vlak, navíc na přepravenku byl vlak ještě se slevou (takže ve výsledku asi 5x levnější než bus). Jenže bus dojel na Florenc za 60 minut (takže se dalo využít i nedělní prodloužené vycházky = odjet z LT ve 13 hod. a dojet zpátky ve 22), vlak dojel asi za půl dne (v naší situaci bylo skutečně jedno, jestli jízdní doba byla 100 - 115 - nebo 150 minut; prostě máte striktně limitovaný čas a "proj*b*t" ho pobytem ve vlaku proti proj*b*ní v soukromí je dost rozdíl).

Takže možná to může být i vysvětlení, proč ta generace, která zažila službu "své socialistické vlasti", při cestování preferuje kriterium času před kterýmkoliv jiným.
Docela by mne zajímal i názor věkově blízkých kolegů
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_Hozman: Kolik lidí dojíždí vícekrát za týden z Liběšic/Třebenic do Prahy? Řekl bych, že to nebude žádné závratné číslo, které mělo vést k upřednostnění návazností na Prahu před Ústím nebo ke zpomalení R/EC z velkých měst... Jinak si myslím, že Lovosice a Litoměřice mají vzhledem k počtu dojíždějících bohatě dostačující spojení s Prahou (2-hod. int. proložený ráno do Prahy a odpol. z Prahy).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chápu, že EC v Lovosicích nestaví, ale rychlíky ? ... zkrátka koridory k ničemu

No, a teď si představte, že by se jednalo o skutečné koridory = tratě s rychlostí 200 nebo dokonce +250 km/h. Ty jsou už dokonce postaveny mimo města s 50 tisíci obyvateli a ty opravdu rychlé vlaky nestaví ani ve městech se 100 tisíci obyvateli. Stejně jako dálnice vedou kolem těchto měst, nikoliv jejich středem.
Ba dokonce existují koridory, kde hlavní trať míjí město s milionem obyvatel a do takových měst odbočují jen "nějaké vedlejší" koleje.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inteligentní bylo přetrasovat tyto rychlíky na Ú.n.L. západ, tam se ušetřilo nejvíc...

Zde nebyly důvodem úspory, ale přestavba hlavního nádraží.

Jinak, železnice je hromadným dopravním prostředkem, logicky tedy pro silné přepravní proudy. Pro krkolomné trasy jsou pochopitelně auta.
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 18:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem se díval na 270 a myslím že pokud vyjede RT EXPRES tak to bude celkem dost lepší..ale myslím že ty rychlíky do Žiliny moc dlouho nevydrží..podle mě jich bude za rok tak polovina...a jěště mě celkem zarazil R 601-proč jede z Hradce a ne z Prahy?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 18:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem se díval na 270 a myslím že pokud vyjede RT EXPRES

Ano.
A doufejme, že RTE bude třeba jen malým krůčkem pro 270, ale hlavně velkým krokem pro železnici.

ale myslím že ty rychlíky do Žiliny moc dlouho nevydrží..podle mě jich bude za rok tak polovina

Těžko říct, ostatně nárůst počtu "rychlejších" vlaků je na více tratích - např. 292, 040, 300,...
Ale obdobně - 2hodinovému taktu na 200 se mnozí také kdysi divili, ale už se drží několik sezón...

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice : Vy to máte jednoduché a je to asi nejlogičtější řešení. Pokud chce člověk studovat v Praze, tak tam má prostě bydlet. Ale kde na to vzít ? Nebo bydlet v Ústí, to bude mít rychlejší a lepší spojení, ač je o 22 km dál.
1x za 2 hodiny podle mě nestačí, ale bude muset, to je jasné, mně však vadí, že navíc se tyto "rychlíky" zpomalí na úroveň jako se jezdilo před modernizací.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman: 1x za 2 hodiny

??? Ráno z Lovosic odjíždějí podle kon. návrhu GVD rychlíky do Prahy takto: 4:59, 5:59, 6:59, 7:48, 8:59, 9:59. To Vám přijde málo? Myslíte, že by Lovosičáci zaplnili vlaků více? Jinak ohledně návrhu JŘ na trať 090 mám dvě pochybnosti - rentabilnost R/EC jezdící po 30 minutách a potřebnost zastavení v Hněvicích a Bohušovicích.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 20:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Souprava rychlíku HK - Bohumín přijede večer do HK jako rychlík z Prahy.
ICQ -> 21 65 33 068
psst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.68
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 20:19:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja myslim ze Usti jako takove je na tom velmi pekne: rychliky z chebu se zaplni jiz na trati cheb - teplice, potom sup do prahy. Rychliky z decina slouzi spis jako spesnaky pro trat 090 ale co jizdni doba uchazejici. ECcka stavi protoze Usti ma hodne obyvatel... a jako obyvatel UL bych klidne mohl zacit uvazovat o praci v praze s dennim dojizdenim bez jakehokoliv problemu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 20:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny, musím se přiznat, že už v tom začínám mít zimní kolektivní sport, na mě musíte jednodušeji, přece jenom 18 mi není už za*raně dlouho.
Nechápu, o jaké spojení se jedná. O spojení Praha - Lovosice? Anebo o spojení Praha - Lovosice - ÚP-směr-Česká-Lípa?
Pokud jde o spojení Praha - Lovosice, tak souhlasím, že dvouhodinový takt není nic světoborného (zejm. na takovéto krátké vzdálennosti), ale - ať se nám to líbí, anebo ne - současný standard dálkové (železniční) dopravy v ČR. Naštěstí se i toto začíná měnit k lepšímu - ve špičce je takt zkrácený na jednu hodinu, to ale je opravdu na takovéto trase maximum možného.
Jízdní doba: o těch několik minut bych se zase až tak nehádal, i když uznávám, že zkrácení JD by bylo příjemné a nechápu, co na té trase má trvat tak dlouho.
A ještě jedna poznámka, která se ti ale nebude vůbec líbit: Na někoho, kdo přemýšlí, kde na stávající nabídku vzít, jsou podobné připomínky přinejmenším drzé. (I když, drzost někdy není vůbec na škodu.)
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 21:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsem to dobře pochopil, ptáte se, jaké spojení se týká přímo mě. Pokud se ptáte na toto, tak jde o spoj Lovosice-Praha. Naštěstí kromě vlaků jezdí ještě autobusy a čím byste jel vy, autobusem linky 510015 Lovosice, ÚNZ odj. 8:50, příj. Praha-Holešovice 9:35(pravda, ne centrum) nebo vlakem Lovosice hl.n.(daleko od většiny bytů) 8:59, příj. 10:07 ?
Dejvice : Ano, ráno ve směru do Prahy a odpoledne z Prahy je spojů dostatek, ale jsou pomalé.Jedete pomaleji než do Ústí n.L.Je to trošku vtipné, že město, které je dál, má rychlejší spojení, ale už to tady nebudu řešit.Je jasné, že pak se zvlášť zavedou expresy Cheb-Praha a Děčín-Praha, Roudnice n.L.-Praha... Máte pravdu, než si tady stěžovat, radši se z té p*dele tady odstěhovat, ale kde vzít peníze na nájem ?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 22:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:Vy už jste viděl oběhy?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace