K-report
 

Archiv do 29.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 29.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:47:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A o tom co si v rámci ZDO objednají nebo neobjednají kraje snad proboha nebudou rozhodovovat výzkumné ústavy, ministerstva, univerzitní kantoři a z nich vzešlé postuláty na bázi teoretických pindů."

"Naprosto souhlasím, jen je k pláči, že kraje si od "odborných" firem nechávají zpracovávat koncepce dopravy psané z převážné části z Prahy od stolu."

Z těchto výroků jde mráz po zádech. Normální 50.léta. Nechci nijak obhajovat firmy, které zpracovávají koncepci dopravy v kraji na dálku, bez podrobného průzkumu místní reality. Ale šmahem zavrhnout veškeré odborníky, a s nimi veškerý posun vpřed, od současného nepropojeného chaosu k nějakému skutečně použitelnému systému VHD, to je dost silné kafe. Nevzdělaní tradicionalisté, až na výjimky, nic nového nevymyslí, a jen udržují neudržitelné. Ono totiž nestačí mít 7 dní v týdnu VHD v trasách železničních kolejí, lidi občas bydlí i dost daleko od železnice.

Mible, Vy pokud vím jste dost rozhodný zastánce taktové dopravy. Opravdu si myslíte, že ji vymysleli starostové, krajští úředníci nebo mašinfírové?


"... o tom jestli někde trhat koleje nebo ne má rozhodovat to, jestli tam je/bude nějaká doprava a nebo ne ..."

Tvrdil někdo něco jiného?


T679.1: Převažuje vliv stoleté tradice. Dokazuje to jen, jak málo koncepčních kroků udělaly krajské úřady či jejich předchůdci od doby zavedení autobusových linek. Přesto se najdou i kladné výjimky dobře obsloužených obcí mimo železnici, doporučuju k prostudování JŘ vybraných linek na Kladensku, nebo na Berounsku.

Stav, kdy do některých městeček o víkendu téměř nic nejezdí protože tam nevedou koleje, a naopak do malých vísek jezdí vlak 7 dní v týdnu, protože tam koleje vedou, opravdu není dobrý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Protože o tom jestli někde trhat koleje nebo ne má podle mého skromného soudu rozhodovat to, jestli tam je/bude nějaká doprava a nebo ne.

A o tom co si v rámci ZDO objednají nebo neobjednají kraje snad proboha nebudou rozhodovovat výzkumné ústavy, ministerstva, univerzitní kantoři a z nich vzešlé postuláty na bázi teoretických pindů. A šotouši to taky nebudou.


Obávám se, že jsme se trochu nepochopili.
I já se domnívám, že rozhodovat se má "na místě" na základě racionálního zhodnocení situace, ale napsal jsem, že se domnívám, že ve většině případů různých regionálních drah dají - podle mého názoru - dříve, anebo později objednatelé přednost autobusové dopravě, takže nějaká silnější osobní doprava bude v několika silných relacích/aglomeracích, popř. nějaké turistické atrakce typu JHMD.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na převážné většině tratí je provoz i o víkendu, kdežto jediný letmý pohled na JŘ na nějaké autobusové zastávce na vesnici znamená v těchto dnech namasírovat nožky a vyrazit

Vsechno je v lidech. Proc nekde to jde a nekde ne? Proc nekde maji krajske dopravni koordinatory, a nekde jezdi podle proskrtanych JR z 80. let? Brucoun uz me predbehl, vse podstatne tu uz padlo..
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:

Z těchto výroků jde mráz po zádech. Normální 50.léta.
Mohu se optat proč ten mráz po zádech?

Ale šmahem zavrhnout veškeré odborníky, a s nimi veškerý posun vpřed, od současného nepropojeného chaosu k nějakému skutečně použitelnému systému VHD, to je dost silné kafe.

To jsem snad udělal? Nechť se tito odborníci snaží, vymýšlí kde co, ať mají hlas poradní, ale ať se tito zajedou nejprve do místa podívat, ať mluví s lidmi, ... a ať se rozhoduje vždy co nejvíce v místě.

Nevzdělaní tradicionalisté, až na výjimky, nic nového nevymyslí, a jen udržují neudržitelné. Ono totiž nestačí mít 7 dní v týdnu VHD v trasách železničních kolejí, lidi občas bydlí i dost daleko od železnice.

Považujete mě za tradicionalistu? Tak jste dost mimo, jsem člověk, který se snaží hledat nová řešení. Nejsem dopravák, ale mám v určité malé oblasti na pomezí tří krajů místní znalosti a selský rozum. Přijde mi snazší se naučit něco málo dopravních a ekonomických záležitostí, než nutit dopravního inženýra, aby získal dokonalé místní znalosti. Nejsem zatížený teorií, kterou mnozí bezhlavě aplikují.

Stav, kdy do některých městeček o víkendu téměř nic nejezdí protože tam nevedou koleje, a naopak do malých vísek jezdí vlak 7 dní v týdnu, protože tam koleje vedou, opravdu není dobrý.

To ano, ale balík peněz na krajích je omezený a jaký bude postup po převedení lokálky na autobus? Okolní obce si začnou stěžovat, že k nim o víkendu nic nejede, zatímco do těch ex-vlakových ano. Jak to zkončí? Přidají se spoje těm nevlakovým nebo se uberou těm ex-vlakovým? Tam, kde mají lokálky rozumnou docházkovou vzdálenost a jízdní dobu srovnatelnou s autobusem by se o ně obce měly v současnosti prát. Až přijde někdo s rozumným návrhem, jak situaci vylepšit bez potřeby vlaku, tak se dá názor měst klidně otočit, ale rozhodně nesmí být aplikován postup: Teď to převedeme na autobus a někdy jednou časem to tarifně provážeme.

ZZZ:
Mnoho informací k tomu jsem nenašel. Pojedu-li na předplatní jízdenku autobusem + rychlíkem do Brna, budu v navazujícím vlaku z Brna odbaven bez písného?

Kubrt:
Souhlas. Teď už snad mnozí konečně pochopí těch mnou zmíněných 10 let. Někde to tak prostě je ... a o mnoho rychleji to nepůjde.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normální 50.léta. Nechci nijak obhajovat firmy, které zpracovávají koncepci dopravy v kraji na dálku, bez podrobného průzkumu místní reality. Ale šmahem zavrhnout veškeré odborníky

To tady ovšem nikdo nedělá. Já mám spíš pocit 50.-80.let, když se furt snažíte něco nadekrerovat/nanormovat podle nějakého zjevně technicistního přístupu.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milb:Pokud treba napr. vylezes z lesa v Rychtárove:Koupís si jízdenku v autobusu c. 750 za 34kc,pojedes s ním napr. na Vyskovskej vlakác,tam nastoupís do R smer Brno ,porád na tu stejnou jízdenku,vystoupís na Hlavnáku v Brne,sednes treba do autobusu c.60 a pojedes s ním do Bohunic,napr. do lécebny.
Porád na tu jízdenku koupenou v Rychtárove.
Chápes?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 15:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to chápu. Ale pokud budu v Brně chtít přestoupit na R do Jihlavy (není zaintegrován), na nádraží v pokladně nestihnu koupit jízdenku (krátký čas na přestup) a budu v tom rychlíku platit průvodčímu. Bude ten průvodčí po mě chtít přirážku?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24179
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam by se snad měl aplikovat model p.c. (přímá cesta). Ale jistý si tím nejsem, místní tarifní odchylky neznám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... jaký bude postup po převedení lokálky na autobus? Okolní obce si začnou stěžovat, že k nim o víkendu nic nejede, zatímco do těch ex-vlakových ano. Jak to zkončí? Přidají se spoje těm nevlakovým nebo se uberou těm ex-vlakovým? ..."

Obojí, jak přidají, tak uberou.
Podle mě vývoj VHD tímto směrem bude neodvratně směřovat. Příslušní zodpovědní rozhodují pouze o tom, jakou rychlostí tento proces nastane.
Pochopitelně musí hrát roli o jak velkou obec jde a kolik lidí tam VHD bude reálně používat. Ve hře je i fakt, že u autobusu je ne vždy předem jasné, kudy přesně budou procházet lépe obsloužené linky, spojující větší obce.

"nesmí být aplikován postup: Teď to převedeme na autobus a někdy jednou časem to tarifně provážeme."

Záleží na tom, o jakou trať konkrétně jde. Někde je z různých důvodů lepší trvale ponechat lokálku v provozu, někde zatím vyčkat a zatím nic neměnit, někde urychlit tarifní provázání a převést na bus, a někde okamžité převedení na bus zatím bez tarifního provázání.
Poslední možnost je vhodná v případě, kdy má železnice v místním kontextu tak malý význam, že téměř není pro koho tarifní provázání dělat. (Konkrétně Kolešovice, Mochov, Zásmuky. Tam 90-99% lidí už dnes jezdí busem, osobní vlak je tam jen taková zombie.)



"... snažíte něco nadekrerovat/nanormovat podle nějakého zjevně technicistního přístupu..."

Nemyslím. Některá fakta či zákonitosti platí, ať se nadekretují, nebo ne. Já se jen snažít nějak tu existující realitu i budoucnost neodvratně číhající za rohem slovně vyjádřit.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:20:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě odpověď na mráz po zádech:
Pohrdání odborníky (přesněji těmi odborníky, kteří holdovali buržoazním pavědám a nesloužili režimu) bylo pro komunistický režim typické. Buržoazní pavědou byla např. genetika ...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekl bych,ze to v takovém prípade zasolís(mohl sis koupit jízdenku uz ve Vyskove)ale hádat se o to nemuzu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže cestování na jeden doklad autobus + vlak + autobus v rámci jednoho IDS ano. Ale pokud budu chtít přes hranici IDS, tak už potřebuju jízdenek více a při delších cestách to znamená jízdenku na autobus k vlaku a pak jízdenku na vlak. V případě nahrazení lokálky autobusem musí tedy být přestupní vazba volnější, aby si lidi stihli koupit jízdenky*.

*) neplatí pro denně dojíždějící na předplatní doklad, kteří obvykle jedou do prvního města, resp. někam v dosahu jednoho IDS.

*) I když nerozvolnění jízdní doby by šlo řešit, tak, že po předložení jízdenky z autobusu by to průvodčí vydával bez přirážky.

Jako úplně plnohodnotná integrace mi to nepřijde, ale je to něco, co není v Praze, ani na jihu a západě Čech vůbec obvyklé.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 17:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud budu chtít přes hranici IDS, tak už potřebuju jízdenek více a při delších cestách to znamená jízdenku na autobus k vlaku a pak jízdenku na vlak

Ano! Je docela běžné a obvyklé, že pokud některý ze 100 tisíc obyvatel pražského Jížního města chce dojet veřejnou dopravou za známými do brněnských Pisárek, musí si v Praze koupit jízdenku na metro, pak na vlak nebo dálkový bus a v Brně na šalinu. Jeho brněnský známý při cestě do Prahy bude muset - kupodivu - udělat totéž, akorát v opačném pořadí.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 17:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Ve velkých městech s tím nemám problém, ale u některých lokálek (dle některých) potenciálně nahraditelných autobusem mi tento tento postup přijde jako další krok k odrazení lidí od VHD. Proudloužení přestupní doby, nákup jízdenky navíc, ... Prostě případné tlumení lokálek by mělo probíhat s rozvahou a veškeré paušalizování musí jít stranou.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 17:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abychom se ale vrátili k tématu budoucího GVD:

Myslíte, že by mělo smysl, aby dálkové autobusy Plzeň - Karlovy Vary do budoucna zajížděly v Plzni až k vlaku (např. na stanoviště NAD) a jejich časové polohy byly takové, že by navazovaly na rychlíky z/do Českých Budějovic (tedy navázené na skupiny v sudou)?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Karkulka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 18:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Nemá někdo nebo neví jak bude vypadat nový GVD na tratích 238 a 261? Jde mi o 2. návrh. Děkuji mnohokrtá. Případně kdybych mohl poprosit o jejich zaslání
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 18:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: To je právě to, že teď je času málo, tak abych předběžně věděl míru důležitosti.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 10:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun:U toho ubírání spoju bych byl víc nez opatrný,vetsinou se dají najít jiný zpusoby jak usetrit kc/km.Jak se projeví snizování nabídky poctu spoju na mnozství preprav.cestosu asi nemusím ríkat.
To sam. neznamená, ze musí jet vsechno,jen proto,ze to tak prece vzdycky jezdilo.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 13:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aktuální TZ ČD http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=35441 o SC Slovenská strela, ale i 2 párech vedených 680 do Vídně...

Trochu jiný dotaz - tuší někdo řazení EC 70/71 ? Napadlo mě, že by se stíhal (podobně naknop jako 2004/05) obrat na 172/173 (Wien Südbhf EC 71 příj. 9,28, EC 172 odj. 10,08 a příj. EC 173 v 18,03, odj. EC 70 18,33) Německé soupravy na páru navíc (platí také, že budou na jednom
budapeštském EC?) by řešily celé milé Pendolino, aspoň pro mne...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 15:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, mě někdy z těch TZ připadá, že když náhodou musím jet pendolinem, tak jedu v úplně jiným vlaku než který tak do nebe vychvalují. Otlačený kolena, stísněné prostředí, z jídel jen guláš s chlebem,... Ten tarif SC by měl spočívat spíš ve slevě oproti zahraničním "mz" soupravám.
Resp.českým Bmz+Wrmz+Ampz pokud pojedou do Vídně na 177/370. Fakt nevidím jedinou věc, v čem by jednotka 680 byla lepší než tyto soupravy. Naopak je v mnohém horší...

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 15:13:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Příklad: Dnes z Jablonné nad Vltavou, obce o 150 obyvatelích ráno jede 6 spojů víceméně podobným směrem, vždy po dvou ve stejný čas. Až tam jednou zavedou opravdový IDS, tak je možné snížit počet spojů na 3, s garantovanými přestupy do 3 směrů. Když píšu ubrat, tak mám na mysli v první řadě zbytečné souběhy, či prakticky nevyužívané spoje.

Na politiku dokonalé dopravní oblužnosti v trasách železničních kolejí ale mnohdy těžce doplácejí obyvatelé velkých obcí mimo železnici.
Takže mnohde bude nezbytné říznout více, a tradiční spoje osekat do rozsahu přiměřenému velikosti obce a počtu cestujících.
Např. víska o 50 obyvatelích, z které jezdí čtyři lidi ráno do práce, dvě děti do školy, a jednou za týden dopoledne bába Dymáková na nákup. Tam nemusí jezdit deset spojů denně. Pro takovou ves je přepych 3 spoje ráno, 3 odpoledne, 1 v sobotu ráno a 1 v neděli odpoledne.

Ušetřené peníze se dají použít například pro zavedení celodenní (prac. den int. cca 2 hod. v sedle a cca 1 hod. ve špičce) a celotýdenní obsluhy obcí se stovkami až tisíci obyvatel.

Vy jste myslím z Moravy, kde aspoň co já znám, jsou obce většinou velké. V mnohých částech Čech je osídlení velmi roztroušené, a některé trati kromě výchozí a konečné stanice procházejí téměř pustou krajinou.

Dobrý příklad je už zmíněná trasa Plasy-Kralovice-Rakovník (kvůli které se tak rozčiloval RadekŠ, že tam chci něco řídit z Prahy). Právě tam totiž vede železnice dost pustými místy, a do obcí kde žijou lidi, nic moc rozumného nejezdí. Náhrada busem by několika tisícům lidí přivedla spojení do blízkosti domu, a několika málo stovkám ho vzdálila (výhodnost/nevýhodnost cca 20:1).
Já prostě nepovažuju existenci železničních kolejí na samotě u lesa za automatický nárok na celodenní a celotýdenní dopravní obslužnost.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 18:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to myslel ze je lepsí nez rusit spoje at uz vlak nebo bus,tak se pokust linky zreorganizovat a tím usetrit,coz je otázka spís u autobusu(napr.nekterou zkrátit,nebo nasadit úspornejsí vozidla apd.).
S temi soubehy,Kralovicemi a kolejemi u lesa sam. souhlas.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 21:04:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: "nez rusit spoje at uz vlak nebo bus,tak se pokust linky zreorganizovat"

Ano, souhlas. Obávám se ale, že pouhá reorganizace nepřinese dost úspor, potřebných k vylepšení dopravní obsluhy všech nyní dopravně zanedbaných větších obcí a menších městeček.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 06:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Hlavní výhoda Pendolína je v odpadnutí přepřahu a časech.
Vaše poznámka by měla smysl při existenci 380 nebo jednotky 671 schválené v DB,ČD,OBB,ŽSSK,PKP. V té chvíli bych s Vámi souhlasil, byla by to levnější a pružnější alternativa. Ale do té doby mají a budou mít opodstatnění. Je jen chybou nízký počet jednotek a peníze na straně DB. DB nemá jednotku pro vyrovnávku výkonů a musela by platit. Odvolávka na kapacitu mezi DD a Berlín je zástupný problém. Rakušák ten jeden pár hravě vyrovná jinde. Pendolino se kupovalo pro hlavní výkony Berlín-Praha-Vídeň, Praha-Linz a podobně. Současné nasazení Praha - Ostrava je východisko z nouze. Spíš bych viděl Praha-Košice, Praha-Polsko ale to by stačila jednotka 480, nebo upravená 471.

Již jsem psal na jedné diskusi.
Vámi zatracované pendolíno dokázalo přesvědčit několik zarytých gumokolistů, aby začli jezdit vlakem. Já sám nejsem žádný drobeček (190cm/120kg)a nikdy, zdůrazňuji nikdy jsem neměl problém se složit do pendolína, na rozdíl od Fabie,Octavie, Airbusu A320, Boenigu 737. Místo je stejné jako v každém jiném velkoprostoru obdobného vlaku - ICE, TGV. Nejel jsem dosud originál italským pinďou.

Pendolino v počtu 7 kusů - opakuji - není pro studenty se slevou, batohem, dvojkou chlebem a naplněním na 150 % kapacity ( stojící lidé ), měl by to být svým způsobem trochu luxus.

Je to stejný stav, jako když aerolinky měly jen dva Boenigy a zbytek byl TU. Já vidím hlavně ten okamžik, že se konečně podařilo prosadit 680 ven.

Je jen škoda, že pendolino se zprofanovalo při startu a díky novinářům. Dnes má vyšší spolehlovist než 471 - viz příslušná diskuse.

Ad Bručoun - souběhy souhlas, a nejedná se jen o vlak-bus, ale souběh je vždy problém i v případě bus-tram(tbus), bus-bus a podobně.

Upozornění:
- nejsem zaměstananec ČD
- nesouhlasím s tarifikací SCP
- rád jezdím autem, ale současný stav silnic mne odrází
- kvalita italské práce mne také štve - nejen na pendolínu.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.116
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 10:28:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Franta:Pendolino byl na začátku především politický úkol později, po krachu původního výrobce, byla vybrána ta nejhorší varianta pravděpodobně bez jakékoliv studie. Páč muselo být hned na začátku jasné, že si Němec nenechá nabourat takt a rezervační systém mezi Dd a B. nějakým českým krámem, který pro svoji nespolehlivost končí i v relaci Zurich-Stuttgart.A vyrovnat výkony by určitě měl čím. Narozdíl od Rakušáka, kterému to může být vcelku jedno, protože to na jejich území jezdí jen kousek a to pouze pro mezinár.frekvenci.
Jo a když tedy není 680 pro studentíky se svačinou, čím mi pak vysvětlíš, že v bufetovém voze dostane cestující(dle Tebe např.manažer)pouze řízek nebo guláš s CHLEBEM!!!!?Už vídím jak nějaký manažer žvejká ve vlaku na stojáka řízek s chlebem
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 10:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 3,5 hodiny ani manažer za ty ceny nejí, stačí mu ten jednotkový příděl sýr a křup + kafe.
Jinak kdyby měl vyrovnávku, tak ji pojede. Ale protože DB nemá třísystémovou jednotku, tak se takhle brání. Kdyby jí tehdy měli hotovou, tak pochybuji, že by se nekoupila.
Prostě tehdy taková jednotka jednoduše nebyla

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 11:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DB má třísystémovou jednotku, jmenuje se ICE 3
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 11:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v době kdy se o pinďovi začalo uvažovat, tak už třísystémové jednotky dávno existovaly. Holt Franto nesmíš věřit všemu, co ti naservíruje pan Ondrůj a jemu podobní.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.123
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 12:05:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franto nevím co děláš, ale manažer opravdu má "trochu" víc peněz,aby si mohl v klidu zajít na pořádné jídlo do restauračního vozu. Jo a 3,5h zase není až tak krátká doba abych si nezašel třeba na večeři.
Ta jednotka opravdu byla a dokonce ji Siemens nabízel,ale za stejnou cenu jen 5jednotek. Bohužel tehdy nikdo nepřemýšlel, že je to sice o dvě jednotky méně, ale jednotky, které budou stejné jako má DB a jezdí i na ÖBB, takže by proces schvalování byl podstatně kratší a navíc bychom měli servis a veškeré zázemí, takže by nebyl problém v budoucnu nějaké jednotky dokoupit. Takhle máme atypické vozidlo o které nikdo nestojí. Snad jen slovák, že mu tam bude zajíždět alespoň něco "moderního".
Zlaté přísloví:Méně znamená někdy více.
Ps:A to neberu v potaz možné "všimné"při rozhodovaní o koupi.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 13:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělám senior projektanta, takže víceméně na manažerské funkci. Přestože mám rád vláčky, tak si zajdu na oběd do restaurace. Je to od té doby, co mne přestaly uspokojovat hlavně velikosti porcí v jídelních vozech - lhostejno od kohokoliv a později u některých i kvalita. Takže i při cestě Paříž/Nimés nebo Berlín/Frankfurt to končí na nějakém pivku nebo nealko a jídle před odjezdem/po dojezdu.

Jinak vlakem cestuji dost a rád. Nejoblíbenější jsou autovlaky a je jen škoda, že jich není provozováno více. Takové destinace Vídeň (Bratislava), Frankfurt (Köln) bych využil velmi často ( někdy i 1x měsíčně ), Poprad jsme v naší firmě absolvovali již nejméně 20 tam a zpět . Je to totiž velká úspora času, ale je to na delší příspěvěk.

Ad ICE 3: Tak to sorry, mylel jsem, že v té době skutečně třísystémová naklápěcí nebyla a že by to stejně byl prototyp.

Otázka je, jak by to bylo s kompatibilitou ale to je jen spekulace.

Ještě jednou omluva za OT. Jinak italská technika mne potrápila v roce 1994, jmenovitě CZE o Elektromechanica Parizzi ( snad??) , překřtěná na PAPARAZZI. Byly použité na prvních Beer a Bee namísto Faga a v prvních hospodách s klimou.

Ale to jsme dost daleko od GVD

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 18:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny uživatele. Včera jsem se na Krajském úřadě ve Zlíně neoficiálně dověděl o plánovaném možném pojmenování nových přímých rychlíků Cheb - Most - Praha - Olomouc - Hulín - Uherské Hradiště - Luhačovice / Veselí nad Moravou a to : Rychlík Cheb - Most - Praha - Olomouc - Veselí nad Moravou, tuším že se jedná o R 702/703 by měl převzít název od současného a plánovaně zrušeného "Šohaje", rychlík Cheb - Most - Olomouc - Luhačovice (asi R 703/704) bude "Hradišťan! a třetí pár rychlíků Praha - Olomouc - Luhačovice (R 705/706) by měl mít název "Slovácko". V přípravných plánech GVD 2006/2007 to však zatím uvedeno není. Neví o tom někdo něco} bližšího???
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 18:37:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ICE 3 ř. 406 je snad dokonce čtyřsystémová, ovšem není naklápěcí. ICT je (zatím) jen pro 15 kV 16,7 Hz.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 21:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, zaslal by mi někdo druhý návrh pro tratě 240,241 a 225? Děkuji předem!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 12:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz (nejspíše na kolegu Mibla):
Jak to v současnosti vypadá s tou nezvěstickou lokálkou? Jaká je šance, že bude jezdit i příští GVD?
Díky za odpověď.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 12:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím, tak Plzeňský kraj neřekl, že chce zastavit provoz na některých lokálkách od příštího GVD. Pouze nechal připomínkovat pracovní verzi studie zpracované "odbornou" firmou, kde toto bylo v krátkodobém horizontu (zhruba stejný horizont jako dokončení koridorizace Plzeň - Stříbro) navrženo. To, že ta firma navrhla některé lokálky k "odstřelu", aniž by se tam kdy dojela podívat a aniž by navrhla relevantní model autobusové obsluhy, již ale komentovat nebudu.

Takže předpokládám, že vlaky pojedou.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 12:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:Víš zcela určitě,že se v terénu "nikdo nebyl podívat"??
To jsi zjistil od té fi. nebo z KU?
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 13:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To má určitě od TMa. Nebo od jiného ze vševědů, co tu jsou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 13:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jistě to nevím, neptal jsem se ani firmy ani KÚ. Ale pokud by byli v terénu, tak by předpokládám kontaktovali starosty obcí a ptali se jich na informace např. o přepravních proudech, o zaměstnavatelích v regionu a názory zda obec o vlak stojí či by autobus udělal lepší službu. Nevím, jak na Mirošovce, ale na jiné z takto navržených tratí nikdo obce nekontaktoval (mám osobně ověřeno od téměř všech starostů). A kvalita navrženého řešení v mě známé oblasti odpovídala práci s automapou a IDOSem. Takže i kdyby tam byli, tak efekt byl stejný, jako kdyby oblast vůbec nenavštívili.

Jinak to psalo víc lidí, kteří ani navzájem nevěděli, co píší ostatní (studie byla vnitřně nekonzistentní), a autoři se nedokázali shodnout ani na tom jaká bude rychlíková JD Plzeň - Praha. Pak mám opravdu problém věřit i jiným údajům.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 13:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se to někde najít,co sepsali.?
Jinak na zmapování určitýho území,včetně přepravních proudů není třeba kontaktovat starosty.
Když by už fakticky vytvářeli nějaký integrovaný nebo čertví jaký dopravní systém,tak to by bylo jiný kaphe.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 13:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Odpověď včetně odkazu je v mailu, ty provokatéři tady mě rozčilujou .
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 14:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptát se starostů na jejich názor na zachování trati je zhola zbytečné. "Von s tim vobčas někdo jede, že jo, starej Peterka jezdí vlakem na podzim na houby, že jo, jo a mladá Vocásková jezdí vlakem do práce, voná má tu, no, režímku, tak to teda zrušit to nejde, že jo, s tim my teda jako vobec rozhodně souhlasit nemužem"
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.116
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 14:23:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sants:Máš tupý názory. To je jako neptat se ministra co bude s jeho resortem. Jednou si ho lidi zvolili tak má spolu s radou zodpovědnost za to co se v obci děje a to i co se ZDO týče.
Ps:Už mě s... ty tupci co by zrušili nejraději vše co se dá. Jsme na železničním nebo krajském fóru?
Pinec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 15:42:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1:
Myslím, že zarytý "šoto" "nic nerušící" názory jsou stejně nebezpečný jako "Římanovský" "všerušící" názory.

Chce to prostě s rozvahou probrat každou trať zvlášť. Podle toho, jestli tam lidi jezdí, či ne, eventuelně je-li potenciál, aby jezdili. A to i tratě celostátní.
A nekoukat (v optimálním případě) pouze na cenu pro objednatele, ale i na určitou úrovenň a kvalitu. Lokálky bývají provozně dražší než náhrada busem, ale zase to při dobrém stavu tratě, vozidel a služeb dokáže dát vyšší "přidanou hodnotu"

Rozhodující by mělo být, jestli je ve výhledu reálné, aby se tam alespoň v několika vlacích ve špičce (pracovní/turistické) velmi solidně zaplnil motorák, řekněme 40 lidma ? A ostatní vlaky měli int. max. 2 hodiny a výhledový počet cestujích v průměru tak 20 ?
O hodnotách už můžeme licitovat
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 15:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pinec:
To podepisuju. Takhle se na to musí koukat, nejde rozhodnout (navrhovat rozhodnutí) podle statistických dat od stolu.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24372
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se nemohu zbavit dojmu, že nám tu kejhá husa
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
To jako potrefená?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 09:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OREDO zveřejnilo druhý návrh GVD 2007. Nejvíce mě zaujaly Sp Liberec - Jičín pod názvem Cipísek. Škoda, že jich není víc, to by mohly jezdit Manka, Rumcajs nebo Řáholec
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24408
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 10:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řáholec radši nééééé
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 10:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh už je na intranetu. Takže od někoho prosím stáhnout (ten souhrn) a zaslat. Budu si hrát s hesly.
ICQ 311-297-744
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 10:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak ono stačilo když jezdily Trosky a Český ráj

No a Pardubický kraj stále nic? Alespon 238 a 261 kdyby vytáhli
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 12:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ne Řáholec, tak Humpál. To byl tuším starosta Jičína

Mohla by se najít nějaká dobrá duše na stáhnutí
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 15:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KONEČNÝ NÁVRH GVD 2007

http://danone39.mr2008.org/ngvd/konnavrh07.pdf

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
ICQ 311-297-744
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 16:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte nekdo,co se bude dít v Královci na prechode na 043? To budou Poláci jezdit sukafonem do protivky?
063 se bude umele udrzovat pri zivote víkendovou dopravou.
Pokud se bude nahrazovat busem v kladiva,tak tím spís není potreba jezdit o víkendu.
Jedine z nejakýho duvodu, který mi uniká.
Na 064 nedojde k posílení spojú mezi SP a Lomnicí,skoda,asi to bude z duvodu pokracování os.dop do Libune.
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 16:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velký dík patří Psovi a tomu, kdo konečný návrh poslal!
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 16:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co má znamenat že vlaky do Miedzylesie jedou jen do 30.III. aji R. To jako pak zrušit?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 16:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojuji se k Hohovi s díkem...
Co mě překvapilo:
013,233 končí, ale můžete si o víkendu v sezóně objednat vlak u SŽC - no, jsem zvědav, kdo zrovna na těchto krajinově poměrně nezajímavých tratích učiní
Na některých tratích v ÚK taktizace
088,137 část 134 pojede jen o víkendu
161 vazba na Viamontí 149 způsobila dělení většiny vlaků ve Žlutici - u této tratě pravděpodobně počátek konce :-(
170: oproti minulému návrhu zastavuje několik rychlíků
231: Jakým klíčem bylo voleno zastavování v Lysé?, Osek nadále všechny R projíždějí
183: po hodině se střídají Sp a Os vlaky
261: víkendové 1888/9 se budou jmenovat "Vysočina"
262: proč některé vlaky jedou jen do 2.III.?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 17:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte někdo, co znamená to "oko", což je značka, kterou jsem našel např. u vlaku Os8269 nebo Os26123 na trati 220? V 1. návrhu u všech těch vlaků byla značka "S".

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 17:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"oko" je dle mého prvního odhadu samoobsluha, ale třeba se pletu.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 17:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky musím nahodit veliký dík a smeknutí
Ta 261 a Vysočina mě docela překvapila. Jméno Sp jsem viděl spíše na devět skal, ale nic proti ani tohle není špatné. A je to docela i výstižné.

Nikoliv SŽC doprava, ale KŽC doprava. A to jako s čim tam chtěj jezdit? Šlapací drezina. Ti už fakt nevědí roupama coby a jak se obohatit
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 17:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se teď díval na ostatní tratě, tak asi jo, ale je to divně vypadající značka.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace