K-report
 

Archiv do 25.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 25.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 16:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glexi,260 je na webu Kordisu, nejvýznamnější je rozlomení os. vlaků v Letovicích viz http://www.kordis-jmk.cz/obce/Aktualityobce/jrcd.htm (Data starší jsou podle mne reálnější na území PCE kraje).
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 16:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíš tím "starší data"?
Jo na to rozlomení vlaků v Letovicich sem taky čuměl, ale chápu to. A docela mě dostal i R Svitavy - Praha - Svitavy, ale co mě potešilo. Že se konečně člověk brzo ráno dostane z Poličky do Brna a díky tomu přímému z Poličky do Třebové o víkendu i na Ostravsko
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 23:43:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To J k A co jako CD podle Vas usetri na DPH ? :-)
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 09:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndrewM: No jo, přiznávám, že mám o DPH asi dost zkreslené představy (kdo to platí, jak se to platí), nemluvě o tom, že jsem si to ani nespočítal. Takže jsem se asi dopustil malinko zcestné "úvahy"
Ano, je to tak, prostě jsem takhle poránu zas jednou "plácnul"
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 10:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ČD ušetří na DPH to, že vybere od zákazníka stejné jízdné jako by to byla vnitrostátní jízdenka, ale těch 5% nemusí odvést státu. Čili z té mezinárodní jízdenky má o 5% vyšší tržbu. Ale toto už snad nesouvisí s GVD, ne?
Jinak co jsem si všiml, tak existují v systému dva body, např. Kúty Gr. (54) a Kúty Gr. (56??), čili označené číslem železniční správy. Pokud vyberete ten český, tak je to vnitrostátní jízdenka, pokud ten slovenský, je to mezinárodní jízdenka.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24075
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 18:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:
Při pohledu na 132 nějak nevím, zda se na ty další vůbec těšit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.116
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 23:03:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Při pohledu na 132 nějak nevím, zda se na ty další vůbec těšit..."

Obce celkem zjevně vyhrály svůj boj o autobus Libouchec-Jílové-Děčín. Zatím jen ve špičce. Ani se jim nedivím, skoro všude na nádraží daleko, rozhodně dál než na bus.

Tak si skoro myslím, že by se napřesrok ten autobus měl zavést celotýdenně a zastavit osobní doprava (= zrušení trati? - jsou tam náklady?).
Takhle bude nejvyšší přepravní výkony ve špičce zajišťovat bus a nízké v sedle zajišťovat železnice.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24092
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 23:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle toho, co jsem si měl možnost zde přečíst a co jsem tam viděl, tak minimálně v „přídečínském” úseků (by) použitelná železniční doprava smysl měla...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.199
Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 23:58:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Použitelná jo, ale právě v příděčínském úseku pro místní méně pohodlná než bus. To je nediskutovatelný fakt.
Opravdu nevím, jakou výhodu může nabídnout vlak oproti busu třeba lidem denně dojíždějícím z Libouchce do Děčína. Nebo většině lidí z Jílového. Zcela jistě může nabídnout delší docházkovou vzdálenost na zastávku.
Ta delší docházková vzdálenost platí téměř pro všechny obce mezi Libouchcem a Děčínem, brutálně hrubým odhadem pro 95% lidí v okolí železnice.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24095
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 01:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to možné, já se tam moc dlouho nezdržoval. Nedokážu podle toho přesně určit poměr, koho je víc, ale jevilo se to, že pro někoho je blíž vlak, pro jiného bus. Možná převažuje bus, to nechci soudit, na to bych se tam musel zdržet déle.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já občas jedu do Děčína - Oldřichova. Jednou se mi stalo že jsem nebyl v sólošuku (jiný nejezdí) sám na čtyřce. Vesměs o víkendu kdy je nabídka busů proti Pdš malá.
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirka j To jste asi nepochopil princip DPH, ktera je pouze navysenim skutecne ceny, kterou podnik odvadi statu (pokud si ji neprouctuje s DPH jiz zaplacenou za jine polozky v "nakladech". Body jsou sice opravdu dva, ale mezinarodni jizdenku Vam system vyda do obou bodu. Ale souhlas a konec off-topic :-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Z.: Dost vážně se obávám, že za rok už tam nebude žádný vlak a tmavší spoluobčané se pak postarají o rychlou "privatizaci" trati
ICQ -> 21 65 33 068
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to ještě předčasné, možná se to tu už řešilo, přece jen se zeptám. Jak to od posince vypadá s volarskými 751? Udrží se?
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glexi, promiň, psal jsem to s vroucím mozkem. Data pro IDOS mi v některých detailech přišla v Pardubickém kraji aktuálnější než na kordisu.. Zkusím to prověřit a dám vědět.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 17:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

upřesnění k trati 132: ty vyšší přepravní výkony ve špičce autobus zajišťuje už teď. Čili vlak už prohrál, a to na plné čáře. (Netušil jsem, že tam ve všední den jezdí tolik busů. Už vůbec netuším od kdy to tak je.)

Jízdní řád busu:
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L510005_051211_42424.pdf
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 18:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun:Krupka,Chlumec nebo Uncín mají jeste lepsí autobusovou dop.obsluznost.
Ale ta romantická lokálka tam prece jezdí pres sto let a nikomu nevadila!
Co by potom ty deti a nebo duchodci,kterí nemají auto delali,jak se dostanou k lékari ,do skoly apd.?
Pri cástecném prelození a zadrátování by si tahle trat své cestující urcite nasla,navíc bych zduraznil,zese jedná o dopravu ekologickou,ze.

A co kdyz se trat rozkrade a casem se vybudují kolem nové továrny které by stály o vlecku_Pak jim zbydou jen oci pro plác a vzpomínky na roztomilou 810tku v malebné krajine,to uz bude ale pozde.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 19:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pořád dokola to samé.

Ale ta romantická lokálka tam prece jezdí pres sto let a nikomu nevadila!

Každý ví, časy se mění...

Pri cástecném prelození a zadrátování by si tahle trat své cestující urcite nasla

To snad nemyslíte vážně? Takováto investice do takto "významné" trati?!?

navíc bych zduraznil,zese jedná o dopravu ekologickou,ze.

Ekologičtější je CityElefant než 10 autobusů, ale u jednoho autobusu vs. motoráček na lokálce to vyjde nastejno.

casem se vybudují kolem nové továrny které by stály o vlecku_Pak jim zbydou jen oci pro plác

Takovéto továrny v takovémto místě s největší pravděpodobností nevzniknou.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 20:08:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Krupka,Chlumec nebo Uncín mají jeste lepsí autobusovou dop.obsluznost ...
Co by potom ty deti a nebo duchodci,kterí nemají auto delali,jak se dostanou k lékari ,do skoly apd.?
"

To je tak dokonalý protimluv, že Vaši řeč považuju za jemnou provokaci. (Kdyby to napsal jistý VŠD s nímž jsem diskutoval o jiné lokálce, tak to by byla jiná.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24122
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 20:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, Bručoun:
Já myslím, že jste se nechali dokonale nachytat oba dva

Autobusy mne tam mile překvapili, dokonce jsem si na zastávce připadal jak cestující, když jsem všechny spoje našel v jedné tabulce a bez šílených poznámek s úplňkem a lichým týdnem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bures:Zcela bez ironie bych se rád zeptal,která trat se dnes uz nemuze pouzívat,protoze byla rozkradena?
Snad úsek Stredokluky-Hotivice,ale jaký vliv to má na dnesní neprovoz,nejak zásadní?
A co jinde?
Do Tovacova nebo Korycan je os.dop. dávno zastavená ale k zádnému rozkrádání nedochází.
V prípade Korycan navíc nejde o nejak silnou nákl.dopravu,jeste víc to platí napr.o úseku Hrusovany-Zidlochvice.
Treba ale máte jinou (konkrétní)zkusenost.

MZ:Rekl bych ze Brucoun ne.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:39:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Bkp, Bručoun:
nechali dokonale nachytat ... "


???



"... bez šílených poznámek s úplňkem a lichým týdnem..."


Kdysi bývaly v JŘ dny pracovního volna, které se zcela zásadně lišily od dnů pracovního klidu. Z těch šly vytvořit zajímavé kombinace.
Pro nepamětníky hádanka: kdy jel spoj který
"jede v den pracovního klidu, mimo den pracovního klidu před pracovním dnem"
nebo kdy nejel spoj, který
"jede v pracovní den, v den pracovního volna a v den pracovního klidu před pracovním dnem"?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zzz: Které byly (alespoň částečně) rozkradeny? Středokluky, Mladotice, Krásný Jez, Morkovice, nějaké vlečky - tohle jsem viděl na vlastní oči. Do Tovačova i Koryčan je nákladní doprava.

A už radši dost, protože vždycky když se tady objeví téma rušení tratí tak vyskáčou jako čertíci bručoun, bkp a spol....
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle se mi tady na Káčku ještě nestalo, a že už tu nějakou dobu straším...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun:1)Jel ve svátek popr.nedeli,po které nenásledoval pracovní den.
2)Jel v kterýkoliv den,po kterém nenásledovalo so,ne nebo sv., nebo ne?

Bures:U Morkovic sem si niceho takového nevsiml,ale tam je to stejne jedno.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 23:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZZZ: Já si toho všimnul už předloni - takže by to chtělo větší všímavost :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.5
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 23:57:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: v tom druhém případě jsem to trochu zavádějícně shrnul do jediné poznámky, ve skutečnosti byly u spoje značky bN, přičemž b = jede v pracovní den a v den pracovního volna, N = jede v den pracovního klidu před pracovním dnem.

Bkp: Bureš se jak známo, coby důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha pasoval na ochránce zbytečných lokálek ... .

Bureš: Jenže úseky Jeneček-Středokluky, Krásný Jez-Loket, ani Mladotice-Kralovice neskončily na neobjednání dopravy, ale (pokud vím) z důvodu katastrofálního technického stavu trati. Za to si modré koule můžou poděkovat samy.

Úsek Středokluky-Jeneček bude zřejmě brzy obnoven, a pochybuju, že ty ukradené koleje budou znamenat nějakou podstatnou položku v rozpočtu.

Úsek Kralovice-Mladotice, když už o něm je řeč, je pro ZDO zbytečná trať. Pro nákladní dopravu prakticky taky.
Mimochodem, obnova úseku Čistá-Kralovice byla jedna z nejzbytečnějších investic, jaké se na železnici dala vymyslet. Těch pár nákladních vagónů ročně za ty peníze prostě nestojí. Kdyby příslušní starostové a krajští úředníci požívali mozek, tak by místo obnovy tratě vydupali ze země celotýdenní bus linku Plasy,nádr.-Hadačka-Kralovice-Kožlany-Čistá-Petrovice-Rakovník. Lepší příklad dlouhých docházkových vzdáleností na železnici, a autobusové linky která by je šmahem všechny zásadně zkrátila, aniž by nějakou ves hodnou toho jména znevýhodnila, se asi stěží dá vymyslet. A ty vyhozené peníze se mohly použít někde jinde, kde to má smysl.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.44
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 00:18:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: a ještě vrátím jedovatou slinu: nechte už na pokoji ty romantické lokálky, část z nich (netroufám si hádat jaká) stejně dříve či později zanikne, nebo se změní na takové delší vlečky.

Budoucnost železnice musí ležet v hromadných výkonech, konkrétně
a) v nákladní dopravě. To je jediné, k čemu budou některé lokálky opravdu potřeba
ba) v osobní dopravě v aglomeracích (v ČR zejména pražská a ostravská aglomerace)
bb) v meziměstské, dálkové a mezinárodní dopravě mezi VELKÝMI sídly (přesněji mezi sídly s vysokou frekvencí pohybu osob)
Ve všech třech zmíněných oblastech kulhá železniční realita na obě nohy, zde je před všemi zúčastněnými téměř nekonečné množství práce. Osobní doopravu na značné části lokálek přitom lze směle poslat do háje za jediné podmínky: že budou navazující bus linky časově navázány na vlaky a tarifně s nimi integrovány.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.140
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 00:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem napsat:
bb) v RYCHLÉ meziměstské, dálkové a mezinárodní dopravě mezi VELKÝMI sídly (přesněji mezi sídly s vysokou frekvencí pohybu osob).

Protože pomalou meziměstskou dopravu zvládne levou zadní i bus stojící v zácpě a ostřelovaný policejními radary ze všech stran.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 07:56:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune: Jdi do diskuse o autobusech. Tam Ti bude lip.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 08:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To AndrewM: k tomu DPH: jako ekonom ho chápu celkem dobře. Pokud ČD inkasují od cestujícího 105 Kč, tak 5 Kč u vnitra odvedou státu (respektive přiznají na výstupu, samozřejmě odečtou vstupy), kdežto pokud inkasují u mezinárodního 105 Kč, zůstává jim to celé (a pokud přesáhnou určité procento osvobozených příjmů, musí krátit i DPH na vstupu).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 08:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: a ještě vrátím jedovatou slinu: nechte už na pokoji ty romantické lokálky, část z nich (netroufám si hádat jaká) stejně dříve či později zanikne, nebo se změní na takové delší vlečky.

Bručoune: Zkuste tady chvíli neprovokovat. Já nepochybuju o tom, že část lokálek padne, ale o tom se NESMÍ rozhodovat od stolu z Prahy (což je i Váš styl), ale musí k tomu dojít po dohodě obcí, krajů a za souhlasu většiny cestujících. A co je zásadní: němělo by se tak stát dříve, než budou podniknuty všechny kroky umožňující přežití (obnovení je totiž nereálné: města už znova pivní krejcar vypisovat nebudou).

že budou navazující bus linky časově navázány na vlaky a tarifně s nimi integrovány.

Ano, proč ne, ale právě toto si u nás neumím představit dříve než za 10 let.

Takže pokud budete vystupovat tak, že rozumíte všemu, řada lidí přestane vaše texty číst a já budu mezi prvními z nich.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: ...ale musí k tomu dojít po dohodě obcí, krajů a za souhlasu většiny cestujících...
Cestující (zvláště ti jezdící vlakem) s tím ve valné většině souhlasit nebudou.
Co se týče lokálek je fakt, že 1x810 je cca 2x dražší než autobus o stejné kapacitě. Autobus navíc projíždí obcí, má více zastávek. Z toho vyplývá, že lokálky, na nichž jezdí i v PD špičky 1x810 po 2 hodinách asi moc dlouho nevydrží.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.financninoviny.cz/index_view.php?id=200911

Nova: Zavedení mýtného zdraží i jízdné v autobuse

Praha - Kvůli zavedení mýtného podraží i jízdné v autobusech. Nový zákon o mýtném totiž počítá s tím, že poplatky budou muset zaplatit vozidla nad 12 tun, což jsou téměř všechny autobusy, uvedla dnes televize Nova.
Od příštího roku budou zpoplatněny dálnice i rychlostní komunikace. To zvedne náklady jak dopravcům, tak krajům, které dotují například cesty dětí do školy.
Sazby za mýtné zatím vláda nestanovila. Za předpokladu, že by autobusy platily v průměru čtyři až pět korun za kilometr, musel by třeba Středočeský kraj doplácet řádově 60 milionů korun. "To nejsme schopni zaplatit," uvedl hejtman Středočeského kraje Petr Bendl.
Vyšší náklady budou muset nakonec zaplatit cestující. To, že se mýtné odrazí v cenách jízdného, potvrdil i mluvčí sdružení Česmad Martin Felix.
Například jízdenka z Liberce do Prahy stojí v současnosti 70 korun, po připočtení mýtného její cena stoupne zhruba na 80 korun, odhadl vedoucí osobní dopravy společnosti ČSAD Liberec Martin Oumrt.
Zástupci krajů budou usilovat o co nejrychlejší změnu zákona.


Já osobně jsem přesvědčen, že si kraje prosadí své a autobusy mýtné platit nebudou (zatímco vlaky platí a za ty nejzapadlejší lokálky)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budoucnost železnice musí ležet v hromadných výkonech, konkrétně
a)... ba) ...
bb) ...


Což se NEDÁ nadekretovat zezhora (z ministerstava, z univerzity, z výzkumného ústavu). Respektive dá, ale bylo by to velmi podobné třeba hypotetickému rozhodnutí Min. zemědelství o tom, že všichni žijící koně půjdou povinně na jatka coby neperspektivní pohon.

Že vy studujete nějakou technickou školu ?:-)))

PS: Nechcete se přesunout s touto mnohokráte recyklovanou debatou do jiného (správného) tématu ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 10:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vždycky říkám, že osobní doprava zůstane v podobě dálkové dopravy po většině koridorů a několika dalších tratí, v podobě dopravních systémů ve velkých aglomerací (Praha + střední Čechy, Brno, MS kraj, východní Čechy, severní Čechy), v podobě několika dalších jednotlivých tratí a v podobě několika turistických drah.
Jen někteří tomu stále nechtějí věřit.

A co je zásadní: němělo by se tak stát dříve, než budou podniknuty všechny kroky umožňující přežití

Proč? Lokálka není účel sama o sobě, je pouhým prostředkem. Otázka tedy není jak zachránit lokálku, ale jak zajistit určitý rozsah dopravní obslužnosti.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 10:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Přesně tak, bručoun se chová jako kdyby snědl veškerou moudrost světa a tváří se jako kdyby on jediný měl pravdu a svoji pravdu se snaží vnucovat jiným. A co je zásadní: němělo by se tak stát dříve, než budou podniknuty všechny kroky umožňující přežití - s tím s Vámi naprostou souhlasím. Já chápu, že Zásmuky, Kolešovice atd. přijdou o pravidelnou osobní železniční dopravu, ale nehodlám se smířit s likvidací většiny železničních tratí jak tu prezentuje bručoun. Naštěstí je takových lidí dost, jen nemají čas, chuť a náladu tady s bručounem a spol. diskutovat a hádat...

Bručoun: nechte už na pokoji ty romantické lokálky, Nenechám, dokud je nenecháte na pokoji vy.
ICQ -> 21 65 33 068
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 10:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:Proč prosimVás až za 10let??
Když můžou navazovat vlaky s autobusy v Hradeckém kraji nebo JMK a ledas kde jinde,(vím,že nejsou celkově zaintegrovaný,ale tj.otázka času),tak jinde se musí čekat?Opravdu nevím na co?

T679:Proč by Bručoun nemohl být v této diskuzi?
Podobný názory jako jeho tu nejsou zase tak ojedinělí a nikdo Vás nenutí snimi souhlasit,alespoň doufám
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24162
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 10:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Až se někdo rozhoupe, resp. až přestane vyhovovat současný stav těm, co do toho mají možnost mluvit. A těch deset let je ještě docela optimistických :-(.
Samozřejmě že to jde a třeba hned, ale musí se chtít.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 10:50:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zzz:Protože takovejch keců, že jsou lokálky k ničemu čtu často z vyšších míst a nemusím to číst i tady. Nikdy ale neslyším proč je tomu tak a jestli to není náhodou nestejnoměrně nastavenejma podmínkama. I když na druhou stranu zase je s kým diskutovat.
Jistě, téměř každou lokálku jde nahradit busem, ale jak to dopadne. Z počátku bude jezdit bus jak vlak a časem to přejde na klasiku. Dva busy denně a to jen v prac. dny. Takže jinak řečeno.Člověče kup si auto nebo choď pěšky.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jak to dopadne. Z počátku bude jezdit bus jak vlak a časem to přejde na klasiku. Dva busy denně a to jen v prac. dny.

Auuuuuuuuuuu
Tahle debata je sice stokrat provarena, ale jak videt, je to porad malo. To fakt nechapete sergeji, ze frekvence spoju neni zavisla na tom, jestli to je bus nebo vlak, ale na tom, kdo si ty spoje objedna a zaplati? Vzdyt je to jak v materske skole...
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověče kup si auto nebo choď pěšky.

Ale na druhou stranu, jak jinak se chcete po venkově dopravovat? Na cestu do 8 km vzdálené obce v 21. století nikdo nechce hodinu až dvě čekat na vlak. Důchodcům a školákům dva až čtyři autobusy pracovní v pracovní dny stačí.
Jiná situace je ve velkých městech, kde je málo místa a tramvaj tam jezdí po 5 minutách.
Liberté! Égalité! Sexualité!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vždycky říkám, že osobní doprava zůstane v podobě dálkové dopravy po většině koridorů

Jasně, do takové Nové Bystřice bylo svého času zcela logické (a papírově krásně zdůvodněné) vytrhat koleje. Myslíme si to i dneska ?

Jasně, tak třeba Ivo A. Benda a Horst Fusch bezpečně vědí, jak to bude v roce 2030....

A v ČB budou obnovovat konezpřežku. Dočkáte se možná už napřezrok. Blbouni, žejo...

PS: Tato debata se jmenuje GVD 2007.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:29:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... o tom se NESMÍ rozhodovat od stolu z Prahy (což je i Váš styl),"

"bručoun se chová jako kdyby snědl veškerou moudrost světa a tváří se jako kdyby on jediný měl pravdu a svoji pravdu se snaží vnucovat jiným."

"... NEDÁ nadekretovat zezhora (z ministerstava, z univerzity, z výzkumného ústavu).... Že vy studujete nějakou technickou školu ?"

Zvlášť pikantní je fakt, že celá tahle debata se odvinula od zveřejnění omezení vlaků Děčín-Jílové-Libouchec v čase špičky.
A já jsem si dovolil s tímto krokem kraje a obcí jistým způsobem souhlasit. Tak mám pocit, že právě autoři zmíněných výroků uvažují přesně takovým způsobem, jaký vytýkají oponentovi. Vehemence, s jakou mě někteří chcete vykázat z tohoto fóra, vypovídá více o Vás samých než o mně.

Uvažovali jste někdy nad motivem, který nutí starosty chtít za každou cenu udržet téměř nevyužívanou lokálku, i když autobus by leckteré obci posloužil lépe?
Příčinou často bývá chování krajského úřadu, který chce neobjednáním osobní dopravy jen ušetřit či jen tak dávat drahám najevo sílu (viz loňské hurá gesto p. Bendla). Ze strany kraje často nepřichází konstruktivní, do detailu promyšlené a projednané řešení adekvátní náhrady zrušených vlakových spojů . Toho se starostové bojí, protože oni jsou na rozdíl od krajských úředníků a zastupitelů voleni právě v té konkrétní obci.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:100krát provařená a přesto pořád jaxi nedovařená

Radek Š:Snad není třeba hned vytrhat koleje a trať rozkrást.
Nová Bystřice není otázka ZDO!!
Ať si takto funguje třeba i Kolešofka pokud se to někomu vyplatí a bude mít zájem.

T679:I při stejně nastavených podmínkách by i tak na nejedné trati bus zajistil kvalitnější dop.obslužnost,je to sam. různý místo od místa.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:46:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radk Š: Ne všechny tratě mají šanci stát se turistickou atrakcí. Šušká se (a nevím co je na tom pravdy), že JHMD dostávají větší dotace než než normálně rozchodní dopravci. Pokud je to pravda, tak úzkokolejky už tuplem nemůžou být vzorovým řešením pro většinu lokálek.

Víte, Vaše tvrzení, že hromadné výkony se nedají nadekretovat shora, je pravdivé jen z poloviny.
A to z té, že železnice ponechaná sama sobě bez dotací, by jasně samospádem směřovala k výraznému zeštíhlení a k ponechání právě jen hromadných výkonů.
Z té druhé poloviny se věc má tak, že právě stát a státní úředníci by měli stanovavat taková pravidla, aby hromadné přepravy jak osob, tak zejména nákladu, po železnici podpořili ještě více, než by se tak stalo tržním samospádem. A tato pravidla se MUSEJÍ nadekretovat shora, jinak to nejde.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:52:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokračování: V tom, že se železnice nemusí soustřeďovat na hromadné výkony, máte bohužel pravdu. Opravdu nemusí. Může směřovat k čím dál tím více dotovanému skanzenu, a tím k pomalému zániku.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:05:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... Nový zákon o mýtném totiž počítá s tím, že poplatky budou muset zaplatit vozidla nad 12 tun, což jsou téměř všechny autobusy,...To nejsme schopni zaplatit," uvedl hejtman ...Zástupci krajů budou usilovat o co nejrychlejší změnu zákona. "

Přitom řešení by tu bylo. Mýtné pro busy nerušit, krajům zvýšit dotace na dopravu o vybrané mýtné. A krajům umožnit, aby zvýšené dotace použily na jakoukoli osobní dopravu, nejen na autobusovou.
To by mělo hned několik efektů. Kraje by zůstaly na svém. Linkoví dopravci by si sice trochu pohoršili, ale všichni stejně. Byl by to i jeden z kroků, jakými stát stanovuje pravidla hry související s železnicí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Takže navrhujete co? Zachovávat (za jakoukoli cenu) všechny tratě - tedy i ty nepotřebné - pro případ, že by jednou třeba mohly být potřeba?

A v ČB budou obnovovat konezpřežku. Dočkáte se možná už napřezrok. Blbouni, žejo...

Nevím o tom detaily, ale proti muzejním atrakcím nic v principu nemám, tedy jsou-li navrženy a provozovány racionálně.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezkej monolog

Koukám, že ty bardoty ve Volarech je asi ještě předčasné řešit..
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouřka: Spíš než řešit bych doporučoval fotit - co můžete udělat dnes neodkládejte na zítra, protože už nemusí být co
ICQ -> 21 65 33 068
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže navrhujete co?

Já nenavrhuju NIC, resp. abyste se přesunuli jinam.

Protože o tom jestli někde trhat koleje nebo ne má podle mého skromného soudu rozhodovat to, jestli tam je/bude nějaká doprava a nebo ne.

A o tom co si v rámci ZDO objednají nebo neobjednají kraje snad proboha nebudou rozhodovovat výzkumné ústavy, ministerstva, univerzitní kantoři a z nich vzešlé postuláty na bázi teoretických pindů. A šotouši to taky nebudou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč prosim Vás až za 10let??

Až se mnohde vymění lidé (např. až odejde garnitura současných padesátníků do důchodu a na jejich místa se dostanou mladší ambicióznější a nepoznamenaní §1).

Chápu a vím, že návaznosti vlak - autobus mnohde jsou, ale stále si nějak neumím představit tarifní provázanost: rychlík - navazující autobus. Domnívám se, že to u nás ještě dlouho nepůjde.

Případné reakce ale raději už někam jinam: třeba do Tarifu ...
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.116
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:59:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte hezká teorie a zdá se být i logická, ale čím mi vysvětlíš na převážné většině tratí je provoz i o víkendu, kdežto jediný letmý pohled na JŘ na nějaké autobusové zastávce na vesnici znamená v těchto dnech namasírovat nožky a vyrazit Že by tratě vedly nějakou větší zástavbou? To by pak ale popíralo důvod pro jejich zavření...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o tom co si v rámci ZDO objednají nebo neobjednají kraje snad proboha nebudou rozhodovovat výzkumné ústavy, ministerstva, univerzitní kantoři a z nich vzešlé postuláty na bázi teoretických pindů.

Naprosto souhlasím, jen je k pláči, že kraje si od "odborných" firem nechávají zpracovávat koncepce dopravy psané z převážné části z Prahy od stolu.

P.S.: Už to nechám být, tade je GVD 2007.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:Př: R Brno-Ostrava do Vyškova a odtud bus 750 do Studnic.
Funguje to.a na jeden jízdní doklad.
Jinak tohle téma se do GVD 2007 hodí dobře,ale klidně se pořád přesunujte.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R Brno-Ostrava do Vyškova a odtud bus 750 do Studnic.

Kde najdu bližší podrobnosti? Nějaký odkaz by nebyl?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kordis.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24171
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová Bystřice není otázka ZDO!!

Proč je tedy tamní provoz jako ZDO tedy krajem financován?

A není to až tolik tím, že kraj má o ZDO trochu jinou představu než jiné kraje, ale zejména v tom, co si dopravce (a obce) dokážou vydupat (i v negativním slova smyslu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 14:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový zákon o mýtném totiž počítá s tím, že poplatky budou muset zaplatit vozidla nad 12 tun, což jsou téměř všechny autobusy ... Zástupci krajů budou usilovat o co nejrychlejší změnu zákona.

Pokud krajům požadavek na změnu zákona neprojede (ve vztahu ke zpoplatnění nerychlostních silnic*), možná to povede k větší transparentnosti pojmu "základní dopravní obsluha". Současně tento zákon ovšem ukazuje, že +12 tun nejsou jen ty "nenáviděné kamiony" (těch je i podle registru vozidel relativně málo), ale taky "nezbytně nutné autobusy".

* Na rychlostních silnicích nemá ZDO co dělat - i když i tady jsou vyjímky, napadá mne třeba R4 od Cukráku do Mníšku. Dráha nemá časově šanci - navíc uvedení trati do odpovídající stavu by byla záležitost času a peněz, zatímco většina majitelů x-milionových vilek má i na x-set tisíc na slušný IGK a benzin do něj. Přičemž tato otázka se už bude muset řešit pro GVD 2007.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace