K-report
 

Archiv do 20.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 20.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 21:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolega 123 má pravdu. jen se musí vyzdvihnout ona slova - státní složky a regulérní firmu. ještě doplnit slovo - regulérní průzkum, protože pak by do to vstoupil i báňský úřad, který počítám sem ani nepáchl. ale nic.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 22:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 123:
Upřímně řečeno si nedovedu moc dobře představit způsob jakým by si AČR legální cestou najmula na tak odbornou činnost jakousi pochybnou bandu Litevců a navíc je zajímavé jak uvádí Zdepa pravděpodobně zcela bez vědomí SBÚ.
V republice je několik firem, které provádí na zcela profesionální úrovni průzkum i sanaci starých důlních děl a obecně historického podzemí.
Pro příklad např. Joska Řehák, První Příbramská, Diamo Příbram, Timex Zdice a mohl bych pokračovat dále ale je to téma spíše pro nějaké fórum o historickém podzemí než do debaty o Mladějovské dráze.
Mladějovákům doporučuji pokud se chtějí zbavit problémů s kopáči štoly a přijít celé věci na kloub napsat udání o pravděpodobně nelegálním provádění hornické činnosti, které by mohli adresovat na příslušný Český báňský úřad pod který Mladějov spadá a např. na příslušnou Okresní inspekci životního prostředí a ještě třeba Lesy ČR............
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku bych polemizoval s odfláknutostí tunelu na Hřebči. Tento masiv je extrémně nestabilní- viz starý třebovický tunel. Vypočítat můžete s klidem třeba most, protože kolik váží lokomotiva se ví a těžší lokomotiva, se kterou se nepočítá nemá na most přechodnost. A taky se ví, z jakého materiálu ten most stavíte.
Takový masiv se ovšem chová naprosto nevypočitatelně, protože do něj nikdo nevidí a do pohybu se většinou dá po dlouhotrvajících deštích. Sice by šlo stanovit, že svah či tunel jsou únosné, jenom pokud nenapadne víc než 50 mm. vody týdně, ale počasí se chová zcela nezodpovědně a dělá dsi co chce (chčije a chčije), podobně jako horninový masiv. To se pak těžko něco počítá.
A tenhle problém je společný pro Hřebečský a Třebovický tunel, sesuvy, které poškodily trať na Hřebeč a možná i pro zlatokopy, protože toto není kvalitní vápenec, ve kterém jsou zvyklí pohybovat se speleologové, ale nekvalitní nesoudžná a poloplastická kaše, vhodná např. pro specializovanou firmu (třeba Metrostav nebo Subterra)
Tyto firmy většinou dodávají Know-how, geotechnický monitoring, vysoce profesionální specialisty, a pomocné práce typu uřež, odvez, vykopej, přines a podobně mají najaté nějaké polointeligenty. Takže za těma litevcama nejspíš stojí někdo, kdo ví moc dobře co dělá a je specialista v oboru, a litevci mají tu výhodu, že narozdíl od Slováků nebo Ukrajinců se s nikým nedomluví, tudíž nic nevykacají a nikdo jiný nemůže nic nakecat jim. Takže možná ani přesně neví, co tam dělají, mají svých 60 na hodinu a jsou spokojení. Tolik můj názor.
Pruzkumnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.52.66
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:31:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S velkým překvapení čtu snůšku různých nesmyslů, ohledně "pokladů" apod., takže na vysvětlenou: Jedná se o zpřístupňování starých důlních děl Malá Skála. Oprávnění k hornické činnosti bylo vydáno rozhodnutím OBÚ v Brně čj. 08-2352/2004-511 č.1297 dne 13.4.2004. Tuto legální a povolenou činnost provádí BIOTECH Hrobice, s.r.o. se sídlem v Olomouci, Resslova 1, IČO: 25838466. Za bezpečné a odborné řízení hornické činnosti odpovídá závodní Ing. J.V. (osvědčení o odborné způsobilosti ČBÚ v Praze čj. 1308/98/49).
Vytautas Sajudis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.205.241
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 17:54:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Litve prave padla vlada. S Mladejovem to ale asi nema zadnou souvislost.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 21:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pruzkumnik :
A je to venku, stačí trochu informovanosti a je po záhadě.
Takže žádní zlatokopové, ale seriózní prolongace starého důlního díla.
Jen by mě zajímalo kdo je investorem celého projektu a jestli je plánovaným cílem event. spřístupnění dolu veřejnosti ?
Předem děkuji za odpověď na můj zvídavý dotaz.
Pruzkumnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.52.66
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 10:43:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Práce spočívají v průzkumu a následné sanaci starého důlního díla. O zpřístupnění se neuvažuje. Lokalita je díky své geologické složitosti, přítomnosti pseudokrasových jevů a z toho vyplývající nestabilitě nebezpečná do té míry, že by to ani nebylo možné. Informace ohledně investora bohužel nelze zveřejnit, protože podléhají režimu utajení.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 11:10:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se opravdu nejedná o geol. průzkum za účelem možné budoucí těžby žáruvzdorných surovin, které se tu těžily dříve. Škoda, měl jsem jiskérku naděje, že mladějovská úzkokolejka by se mohla dočkat renesance jako těžební dráha.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 01:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pruzkumnik :
Takže mi to nedá a budu ve své zvědavosti pokračovat.
Pokud se nejedná o prolongační a sanační práce za účelem zpřístupnění podzemí, tak proč někdo (utajený) vynakládá zřejmě nemalé finanční prostředky na průzkum tohoto díla ?
Nezlobte se pane kolego, ale nové otázky se nabízí sami.
Jaký je skutečný důvod pro tyto hornické práce ?
Nikdo nenajme bandu lidí a neplatí jim za kopání jen tak.
I přesto, že se Vám mohou moje dotazy zdát jako příliš smělé budu potěšen Vaší odpovědí a dalším upřesněním kauzy "Mladějovští zlatokopové".
Předem děkuji za odpověď.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 18:31:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potkan:
Před 14. dny jsem byl na Den parků v Českém krasu a mimo jiné i u vás v Solvayových lomech. (mj. to tam máte moc pěkné)
Chtěl jsem se zeptat něco ohledně možnosti vstupu do Ameriky, ale tehdy jste tam měli dost fofr, tak jsem nechtěl zdržovat. Kdyby jste měli nějaké informace, bylo by možné třeba po mailu se na Vás obrátit? S ohledem na to, že jsme Moraváci, tak by nám každá informace pomohla, protože zrovna nejsme místa znalí. Dík za odpověď.
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.130.92
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 00:21:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím uznat, že Průzkumník má obdivuhodně přesné informace. Ovšem celé to má jistý háček. Firma BIOTECH Hrobice, s.r.o. není držitelem oprávnění k hornické činnosti nebo k činnosti prováděné hornickým způsobem. Sídlo společnosti není v Olomouci, Resslova 1 a předmětem podnikání společnosti není hornická činnost.
Pruzkumnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.52.66
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 06:27:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan:
Pro nechápavé zopakuji ještě jednou: Jde o legální a povolené průzkumné a doprovodné práce.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potkan asi myslel že veškeré průzkumné práce jsou k něčemu - aby se těžilo nebo naopak netěžilo, aby něco někam nespadlo a pod. na nic se nevykládají určitě nemalé peníze nadarmo
Jirka1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.92.185
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:27:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečetl jsem pozorně diskusi ohledně hledání „pokladů“ v Mladějově a rozhodl se, že zde zveřejním svoji příhodu, která s touto činnosti bezprostředně souvisí.

Bylo září roku 2004 a já jsem s jedním kamarádem popíjel pivo na stánku na rušné ulici v nejmenovaném městě a on zmínil, že při sběru hub narazil v lese u Mladějova na tábor, kde se razí štola a kde jej nevlídní hoši v maskáčích nevybíravě odehnali a pustili na něj psa. Již dříve jsem zaslechnul nějaké zvěsti o nějakých hledačích pokladů, o nákladu, který Němci na konci války údajně skryli v místních podzemních lomech a podobně. A jak jsme to tak probírali, tak najednou jsem si uvědomil, že vedle nás někdo stojí a poslouchá. Když v tom neznámý přistoupil k nám a zeptal se:
„Pánové, o čem se to bavíte?“
Kamarád, posilněný pivem bodře zahlaholil: „O pokladech pod Červenou horou.“
Neznámý nehnul ani brvou a výhružně pronesl: „O tom se nesmí mluvit!“
Nenechal jsem se odbýt a naléhal jsem, aby nám řekl, nebo alespoň naznačil o co teda jde, že nás to zajímá a že už stejně víme, že se tam něco nekalého děje.
Dotyčný mlčel, poslouchal, ale stál jako socha a neřekl nic.
Podrážděně jsem tedy naléhal, že chci vědět co to má znamenat.
Neznámý se na mne dlouze zadíval a řekl: „Neptej se!“
V tu chvíli jsem se rozčílil, a prohlásil jsem, že to pošlu do novin a do televize.
Neznámý na to s ledovým klidem odpověděl: „Nedělej to!“
Následně pár kroků poodešel, vyndal z náprsní kapsy telefon (přičemž nás krátce obdařil výmluvným pohledem na pouzdro s pistolí pod sakem) a začal telefonovat.
Na nic dalšího jsem nečekal a kvapně jsem se ztratil v davu.
Kamarád, zelený hrůzou, se vypařil o chvíli dříve na opačnou stranu.
Ani to pivo jsme tenkráte nestihli dopít.

Takže asi tak – k té „seriózní prolongaci starého důlního díla“ nad Mladějovem.
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.221.186
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:40:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odvolávám co jsem řekl a říkám co jsem odvolal...
Firmě BIOTECH Hrobice, s.r.o. BYLO vydáno oprávnění k činnosti prováděné hornickým způsobem vydaným OBÚ v Brně pod č.j. 08-2352/2004-511, poř. č. 1297.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dluhonice :
Děkuji za pochvalné hodnocení našeho lomu.
Do štol na Americe (Mořina-západ) se v současné době lze oficiální cestou dostat jen po domluvě na závodě Mořina, ale moc nadějí Vám nedávám.
V minulých letech se tam v rámci Dne parků chodilo s průvodcem ze závodu Mořina, ale vzhledem ke špatnému stavu překopu v oblasti tzv.Dvanáctek se od těchto exkursí z bezpečnostních důvodů upustilo.
Ad 123 :
Pokud nemá zmíněná firma BIOTECH s.r.o. oprávnění k hornické činnosti tak je to jistě podezřelé, ale můžou v celé zakázce figurovat jako zadavatel a na samotnou hornickou činnost můžou smluvně sjednávat jinou právnickou či fyzickou osobu mající oprávnění pro takové práce. Každopádně se můžou Mladějovští kolegové obrátit na majitele pozemku kde se zmíněná činnost provádí a příp. na příslušné orgány státní správy.
Rozhodně by měl konat majitel pozemku.
Ad Pruzkumnik :
K čemu je ten průzkum a za jakým účelem ?
Kdo to financuje ?
Nejste sám nechápavý ?
Takovou věc stejně neututláte, budete si muset vycucat s prstu nějaké smysluplné odůvodnění, anebo na podobně drzé otázky jako je ta moje nereagovat, čímž ovšem docílíte jen šíření ještě větších fám, drbů a stoupajícího zájmu všetečné veřejnosti..............
T-N
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.178.98.135
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 01:03:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal jsem to do googlu a vyjelo mi to ještě jednu diskuzi, kde se objevuje i zmínka o zážitku Jirky1

http://www.pooh.cz/pooh/o.asp?ar=2010160&a=z&style=tree

(omlouvam se, neni to přímo k železnici)
Peťas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:10:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To:123
Mam takovy pocit, že pan 123 plácá jedno přes druhé a přitom se prokecává o určitejch věcech!!??
Ty všechny uvedeny cisla jsou vymyšleny a podle me i Biotech Hrobice s.r.o. je jenom zasterka.!!
Jede v tom mnohem neco vetsiho o cem zatim nevime, ale nebude dlouho trvat a ono neco vyplave na povrch. Podle OBÚ v Brně není v lokalite Mladějov na Morave zaznamenána žádná legální hornická činost.(poslední hornická činost byla zaznamenána v roce 1993) Tudíž to znamená, že tento průzkum provádějící banda pěti kopáčů nemůže být legální.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 22:34:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tak zase připsat něco nového o drážce?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 05:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a proč ? tajemné a neznámé podzemí, jantarové komnaty, hageni, poklady,... to lidi taky zajímá. aspoň se tady něco děje
KlepetoX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.76
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 09:43:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Údajně v té štole loni na podzim spatřili elementární bytost - gnoma. Od té doby se výzkum ubírá jiným směrem. Je to neověřená informace, ale povídal o tom jeden z těch litevců ve vesnici v hospodě.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 10:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, je to trochu zajímavý, ale konečně by sem taky opravdu mohli napsat něco malodrážkaři lupkovatí.Aspoň recept na sundání mazlaviny z kolejnicpokud to teda nenechali na starosti přírodě. Už nám tu JB pěkně dlouho nenapsal nic nového kolem mašinekkovář
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 11:33:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby se se tato diskuse neubírala směrem "Polomáčené Bixy"
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.22
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 13:34:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Peťas

Pan 123 neplácá. Jenom v jistém okamžiku neměl relevantní informace.
Peťas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:09:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Kovářmirek
Recept je jednoduchý ocistit vapexem, popískovat,
rozjezdit a zivot jde dál, protoze kdyby si clovek lamal hlavu jenom s timhle tak bychom nic jinyho neudelali.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:09:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.
Nedivím se vám, že postrádáte informace o drážce. Prostě momentálně nějaké objevné zprávy nejsou.
Zcela ve stínu oné aféry s pomaštěnými kolejnicemi však zůstala jiná skutečnost. Z Mladějova byla odvezena zpět do šrotu důlní lokomotiva BND 30, o které jsem tady psal dříve. Důvodem byla nedohoda o ceně. Škoda. Nechtějte po mě abych to komentoval. Mám však informace, že o lokomotivu má zájem jiná muzejní společnost. Tak přeji lokomotivě, aby tam našla lepší domov a doufám, že se nový majitel pochlubí.
Nejbližší veřejné jízdy jsou v sobotu 17.6.
Tak si přijďte někdy za mnou popovídat. Většinou prodávám v Mladějově jízdenky.
Jiří Bednář.
Laco Chreno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.141.60
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 09:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naozaj, dohoda býva občas ťažká, keď nemôže byť po mojom. Vraj vo vedení firmy Keramspal sú tiež agenti (muži) alebo agentky (ženy) bývalej komunistickej Štátnej bezpečnosti. Prečo sa teda s tými tajomnými tunelármi nedohodnú? Veď súdruh súdruhovi oči nevykoĺe. Aj ja som dávnejšie býval dôstojníkom, ale terazky je výhodnejšie byť podnikateĺom. Na Slovensku, na Kysuciach pána neni, čo by ma dal do vezení, ako sa spieva v našej národnej pesničke.
A tých agentov-eštébákov z Keramspalu by som rád spoznal bližšie. Môžem im ponuknúť dlhoročné skúsenosti s tunelovaním štátom bohate dotovanej múzejnej železničky pri polskej hranici.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 09:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laci, mám dojem ža stav Vychylovky za Laca a po Lacovi patří na jinou diskuziMirek
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 11:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale k Mladějovské šamotce se to hodí na 100% taky !!!! je vidět že kováříčci nic nechápou....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hic sunt leones.......
Luboš_Ml
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.97.138
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 01:15:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slyšeli jsme slovo boží. ať si každý udělá svůj názor sám. Ale na tvým místě Fantomasi bych asi radši mlčel. Tím samozřejmě neříkám, že bys byl stbák, to bych si nedovolil, ale ani bych to netvrdil o jiných.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 06:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... k problematice agentů STB cituji (jednoduše nalezeno na internetu):

RYDVALOVÁ VLASTA, 25. 10. 1946, DPB „Rozhledna“, 18488. JUDr., 2000 jednatelka KERAMSPAL, s. r. o. 13. 1. 1999 – 14. 4. 2000 členka doz. rady PHARMATOM Hradec Králové, a. s. Bydliště: Hořická 46, Blansko

http://www.users.qwest.net/~honza/DALSI%20ESTEBACI%20%202.DIL.htm

přes tvrzení, že se jedná o nezveřejněné jméno v oficiálních dnes platných seznamech agentů STB na stránkách ministerstva vnitra, jméno v těchto seznamech je (pokud nedojde ještě k nějakému škrtání jako u herečky Bohdalové apod.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že příspěvek z 9.6. nemohl psát skutečný Ladislav Chreno, osoba v minulosti (neblaze) spojená s Vychylovkou. Asi v souvislosti s tím, že i na Slovensku budou volby, tak se zde vytahuje na světlo boží všemožná špína z minulosti.
Stejně je zajímavé, ale také až nechutné, kam (až k podezřelým kopáčům, tunelářům a estébákům) sklouzla debata od železničního muzejnictví v Mladějově zrovna okolo voleb v Česku i na Slovensku.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jest riziko anonymních diskuzí, je třeba občas nasadit hodně silný filtr a různá sdělení "občanské veřejnosti" si odfiltrovat.
Viz: http://www.vandalove.cz
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http:spvd.cz/pnovanka
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 08:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abychom se vrátili k železnici. Včera jsem na Bahn TV sledoval amaterský film o valdeisenbahn Muskau a následně na netu vygooglil toto: http://www.waldeisenbahn.de/ . Asi to už většina zná nicméně pro Mladějov a potažmo i Zbýšov by to mohla být docela inspirace. Tak nějak bych si to jednou na obou dráhách představoval že by to mohlo vypadat.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 08:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by se mi to tak líbílo. Při posouzení z jiných aspektů by bylo možné i na těch výše zmíněných "skandálních skutečnostech" a "handicapech" postavit atraktivitu Mladějova. Ta opravdická agentka Státní bezpečnosti by mohla vystupovat v mladějovském industriálním muzeu jako živý exponát (věk už na to asi má). Když někde skansen lidových staveb může oživovat "lidový vypravěč - stréček Křópal", tak zde by mohla vzpomínat, jak v mládí hájila "pravdu stalinskou" a jaké to bylo, když komunistické kádry se roztančily zběsilostí.
Rovněž z Litevských kopáčů zavalených štol by bylo vhodné udělat turistickou atrakci - ať už chtějí nebo nechtějí. Lid chce být baven, chce to jen trochu šoubyznysu a marketingu a máte tu další príma mýtus - kam se hrabou bububu-Bubovice v Českém krasu s trapným Hagenem. A davy zvědavců se do Mladějova jen pohrnou a průmysl. muzeu se z nich penízky sypat budou.
Komerčně úspěšný podnikatel zkrátka musí umět i ze zdánlivých nevýhod nadělat výhody.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 21:04:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy se jako atrakce zařizuje přepadení vlaku ve westernovém stylu. Tady by se zase dalo zařídit zadržení fotografa bdělou hlídkou Lidových milicí a následný výslech na SNB :-). A kdyby si návštevník připlatil, tak by mu příslušníci SNB mohli také zničit nafocený film.
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 07:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a rozbít mu držku případně ho poté nasadit na tvrdou práci do dolů, místo litevců ... samozdřejmě za příplatek zabavení majetku.
Dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:40:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se dozvím termíny jízd zvláštních vlaků v Mladějově? Děkuji.
kaja z Mladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:51:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o jízdy konané za účelem fotografování, jako například vlaky nákladní, nemůžu Vám poskytnout žádné termíny. Musí je někdo zorganizovat. My na to bohužel nemáme čas.
Pokud se však někdo najde, nechť kontaktuje MPD. A můžeme zvláštní jízdu zajistit.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dotaz: možná jste myslel jízdy jako takové, jejich jízdní řády s datem i časy jsou na stránkách Mladějováků, bývalé stránky MPŽ a na nich je odkaz na současné jak Mladějovské tak Zbýšovské.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady je ta adresa www.mladejov.cz.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 07:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zkouska, udajne nejdou pridat novy prispevky
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 10:21:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by pomsta těch bývalých estébáků? Nebo současných tajných služeb, které hledají v těch starých důlních štolách ty výkresy nacistických létajících talířů a za tím účelem si najali ty pochybné litevské kopáče?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak prý v roce 2008 se má jezdit až na Hřebeč, Pardubický kraj uvolnil nějaké peníze na rekonstrukci tratě.
ICQ -> 21 65 33 068
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:58:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to už by se také souběžně mohla připravovat ta maketa rakety V2 z plechu a laminátu, která bude na "transportních podvozcích" (z důlních vozíků) uskladněna ve štole na Hřebči.
Až přijede vláček s návštěvníky na Hřebeč, bude lokotraktorem vytažena ze štoly, rodinky s dětmi se u ní budou (ať žiije Disneyland) fotit, zatímco ortodoxní šotouši budou skřípat zubama, a železniční a vojenští hstorikové se budou znechuceně odvracet/zvracet.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cogwheel. No myslím že by mohla být zkušebně odpálena proti konkurenci - Solviňákům či Čiernemu Balogu.
Protože i v turistických dráhách začne být brzy tvrdá konkurence....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:18:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mohla být odpálena směr Kolín a "omylem" zasáhnout fabriku TCPA na .
xyxy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.28.237
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:41:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To radši Kvasiny a novou halu na Romster
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 15:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Qasinách ale není, na rozdíl od Kolína, "konkurenční" úzkokolejka.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 18:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je na solviňácích konkurence schopného. vždyť akorát leží blízko prahy, jinak je to drážně voničem
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa:.........zatím
Ad M_k: To jako, že si budou konkurovat muzeální dráhy Černý balog, Mladějov, Kolín a Solvay ?
Že by si třeba mohli přetahovat návštěvníky ?
Asi jste pane kolego spadl z višně............ z hodně vysoké a přímo na květák............
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 00:08:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad přechozí:
Předpokládám, že ještě mnoho let si nebudou turistické drážky konkurovat (jedině, že by ČD po vycucání státu poctivě zbankrotovaly a v celé síti vznikl tustický a kolotočový provoz). Domnívám se, že převaha rodinek s dětmi jedou na výlet - na vláčky, příště do ZOO, na hrad, na cyklovýlet, kamkoliv pro radost. A tihle lidičky většinou rádi uvítají podněty a pojedou i na další drážku - když to nebude přes celou republiku. Ne tedy místo X na Y, ale po X příště na Y. Mezi námi, den s výletním vláčkem je pořád pohodovější a levnější než blbnout na Karlštejnu nebo na Macoše. A dětičky se více vyřádí. A jestli ty dětičky zavazí těm co neplatí jízdné, ječí a pobíhají s foťáky? Ať! A ať je těch rodinek s dětičkama ještě více. Bez nich by neplatící fotiči neměli co fotit. A zpět k tématu - uvede někdo příklad KDE a KTERĚ výletní železnice si konkurují?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 08:15:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě proto to chce před štolou na Hřebči tu maketu rakety V2. Rodinky s dětmi se budou fotit u ní a nebudou šotoušům překážet před parní lokomotivou.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Potkan. S tou V2 to byla jen taková menší prdka.
Faktem však je, že třeba v Germánistánu mi přijde že je tam muzeálních drah velice hodně a že si musí zákonitě konkurovat. Muzeální železnice mají v Evropě v současnoti jistý boom, ovšem všechno se přejí. Opravdu si myslím, že nejde v Čechách naflákat x-muzeálních železnic jenom proto, že je to v tom či onom regionu hezká trať. Náklady na údržbu mašinkového cirkusu by pak stejně nebyly schopny vyvážit skutečný ekonomický přínos.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:36:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A což teprve v GB - viz www.heritagerailways.com Doporučuji kliknout též na Heritage Railways - The Facts & Figures. Škoda jen, že zde uváděné statistické údaje jsou již trochu staršího data.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 15:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páni kolegové, co jsem koukaltak je sice ve Vepříkově hromada úzkokolejek ale lidí s nimi jezdících také dost.A to si představte že zpáteční jízdenka na trati kolem 12 km dlouhé v jednom směru a to v parní trakci stoji 50 slovy padesát korun.Můžeš vyjet jedním směrem ráno, někde vystoupit, kousek se projít,fotit, zobat borůvky nebo co tam roste, na další zastávce nasednout ajet dál a máš celý den v pohodě a se zaplaceným jízdným.Přerušením jízdy platnost jízdenky nezaniká.Velmi zajímavé.Všichni tam v pohodě a klídku jezdí, lidé ( kaštani,klády, uhlí či řepy ) se vozí a mašinky odfukují.Takže bych se konkurence nebál.Lepší je přece spolu kamarádit, občas zajít na jedno bavorské (tam) či na naše české (tady) a vzájemně si pomáhat třeba radami do provozu i oprav, vlastní práce má asi každý spolek nad hlavu takže brigádní výpomoce vzájemně asi nejsou možné.Konkurence bych se nebál, ale jen si nesmíme mezi sebe zaset nějakou vraživost či nevraživost to je cesta doa ne k mašince
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 15:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_k: já myslím že když se mašiny udržují v pořádně provozuschopném stavu a navíc vlastními silami malodrážkařů, tak náklady na jejich údržbu a provoz nejsou zase natolik horentní.Pravda, musí se u toho být poněkud zaolejováno a pak nasolvinováno ale jinak to ani nejde.A ty české ručičky ještě mnohde dělat umí a chtějí.A naštěstí se je ještě od koho učit co motory nebo páry potřebují aby bez problémů sloužily.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 20:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Naprosto souhlasím, moje řeč...
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 08:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konkurence? vždyť každá úzká je v jiném regionu.Jsou od sebe tak daleko,že jde dle mého spíš o doplnění.Není nad to,aby lidi mezi sebou vycházeli dobře.Podívejme se k sousedům - jejich společné oslavy 125 let úzkých v Sasku- slaví celý rok,minimálně každý měsíc je na nějaké drážce velká sláva.Mají společné plakáty a vycházejí si vstříc.Půjde tohle někdy u nás??

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace