K-report
 

Archiv do 16.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Staré archivy » Archiv do 16.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 05:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: 20 se tam vrátím. Musela do depa (i dle třídenního oběhu). Měla vyštípnutý kus ližiny, takže čekala na opravu.

Ikdyž kdo ví, měla ještě pár drobných garančních oprav.

(Příspěvek byl editován uživatelem penik.)
471 - již brzy nosná řada DKV Praha! Je po volbách, tak vše, co slíbili odvolávají a na ostravsku budou jezdit hlubiňáky.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4128
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 09:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: to by v těch kopřivách nějaká patra musela být, velká část Bmto se rozdala do jižních Čech a na Vysočinu, v záloze toho moc nebude.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 10:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No minimálně 2 soupravy Bmto (141+3xBmto a 141+2xBmto) jsou podle mě naprosto nevyužité, když jedou pouze v pracovní dny na 091 a to prakticky na jednom vlaku tam a zpátky, jinak stojí odstavené buď v Kralupech nebo Masaryčce Přitom pořád lepší než 451.
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 11:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže o víkendu (a i teď o svátcích) lítá cca. 15 pater na Pacifiku (Praha - Vrané n. Vlt. - Čerčany/Dobříš + Čerčany - Světlá n. S.).
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 11:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že bychom na tom byli tak špatně,já nějaký patra viděla na Masaryčce.No,ale to by zas museli vystavit dvě kolomotivy a na žabotlamech jim stačí jen dva strojvedoucí.Tak že to snad ta souprava vydží a hlavně taky udrží ...
KvK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.146.53
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 13:47:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimnul jsem si, že u posledních jednotek chybí vyklápěcí okénka. Jak je řešeno nouzové větrání v případě výpadku klimatizace(ventilace)?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 15:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednotka neschopná nebo jízda na vlastní nebezpečí!!!
471 - již brzy nosná řada DKV Praha! Je po volbách, tak vše, co slíbili odvolávají a na ostravsku budou jezdit hlubiňáky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 17:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimnul jsem si, že u posledních jednotek chybí vyklápěcí okénka. Jak je řešeno nouzové větrání v případě výpadku klimatizace(ventilace)?

Jo to je v celku také zajímavá otázka, ale v tomto směru neni řada 471 ČD osamělá. Zrovna v SKV vyráběné jednotky řady 514 SBB pro S-bahn Zurich také nemají žádné výklopné okénka. Jedíná okna která jdou otevřít jsou jen boční okna na stanovišti strojvedoucího.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 10:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak bylo výrobcem (nebo dopravcem ?)řečeno, že závada na klikamtizaci je tak ojedinělým případem, že je zbytečné aby tam ta vyklápěcí okna byla. Jak je to ovšem řešeno při nouzovém odstavení na trati při dlouhodobém výpadku šťávy a v těchto vedrech, tak to fakt netuším.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:04:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to asi bude tím, že to Siemens na požadavek SBB řeší vysokou spolehlivost klimatizace, případně zálohování zdrojů napájení. No a Vagonka řeší problém otřesné kvality oken vysoce preferovaného českého výrobce, kterými při dešti teče, vytváří se akvárka a je potřeba chovat ty rybičky. Na základě takových ,,špičkových" referencí jsou objednávány 30 kusové série na 7 let dopředu, aby si pár břídilů nemuselo hledat nové zaměstnání. Česká cesta......
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to asi bude tím, že to Siemens na požadavek SBB řeší vysokou spolehlivost klimatizace, případně zálohování zdrojů napájení.

Můžu vás tady ujistit že problémy tu nemá jen řada 471. U S-Bahnu je také problém s klimatizací, který spočívá v nedostatečném výkonu jednotek. V zhledem k velikosti inteliéru jsou moc slabé, to se ukázalo po testech ve Vídní. Z těchto důvodů nebyly převzaty první tři vlaky, takže problémů má každý až dost.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemají náhodou stejného výrobce klimatizace? 471 má klimatizaci od Hagenuku.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha! Je po volbách, tak vše, co slíbili odvolávají a na ostravsku budou jezdit hlubiňáky.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:33:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ale já jsem mluvil o kvalitě oken, ne o klimatizaci. Ostatně o návštěvě 471 v Arsenalu se ještě dnes vykládají story.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 20:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláďaH: Jiste, vagonka je fabrika na smejdy a NEMESIS a Bombardak chrli superbezporuchove, lacine, bezudrzbove vseprezivsi stroje, ktere nemaji zadne slabe misto a jsou proste ve vsech ohledech dokonale.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 08:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gor: jako zaměstanec výše uvedeného nadnárodního koncernu musím trochu reagovat. Problémy při výrobě jsou všude, to je bez diskuse. Akorát, že ten přístup zákazníka je jiný. SBB nám to klidně odmítnou převzít, spousta lidí se může přeskočit, aby se to nějak spravilo (mmchodem klima je od Liebherra). Zatímco ČD se tváří, jako že je vše v pořádku. To mně, coby daňového poplatníka, docela štve.
A za další, od prvního výkresu na S-Bahn uplynuly v březnu 3 roky. A teď už vyrábíme 16. soupravu. V jakém stavu byly 471 3 roky po zahájení konstrukčních prací???
Teď je to 8 let od prvních jízd prototypu 471. Povíme si na podzim 2013, jak spolehlivé a kvalitní jsou 471 ve srovnání s vlaky 514SBB. I když je to "konkurence", přeju Vagónce, aby ty problémy vyladila a vyráběla konkurenceschopné výrobky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: No a teď jsme u jádra věci, mezi prototypy řady 471 a jejim seriovym pokračovánim byl určitý odstup. V případě S-Bahnu se šlo rovnou do serie a řada chyb se neřeší na prvních vlací nýbrž na rovnou na všech soupravách. No a pak se nesmíme divit že se teď někteří lidé si teď chytají za hlavu kvuli klimatizaci, další si teď vzpoměl jestli jsou správné závity pro šrouby sloužící k uchycení podvozků a chceto zkoumat na všech vozech včetně těch které jsou už zavázané. Další věcí je že hrubá stavba dost často pořádá výlety na konečnou montáž aby došlo k odstranění řady průšvyhů. Další věcí S-bahnu jsou třeba podvozky, vyrobek made in Graz, tady je dost vysoké procento podvozků které vstupní kontrola nepustila dále k vázání a musely se upravovat a to jak pracovníky SKV tak i pracovníky z Grazu.

Co se týká klimatizace od Liebherra tak ta je použitá jak na projektu S-bahn tak i RIC ČD. V obou dvou případech se tam vyskytli problémy, ale je to věcí Liebherra a rozhodně se jeho pracovnici snaží problemy řešit.

Jinak pokud jsi zaměstanec SKV na pozici THP, doporučuji ti si udělat okružní vycházku po konečné montáži. Tak zaflákanou halu jako je v současnosti nepamatují ani bývalý pracovnici ČKD, zachvíly ty vozové skříně nebude rozhodně kam dávat.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane kolego Dandy, mám takový pocit, že se možná známe, jestli se nebojíte, ozvěte se mi na můj e-mail. Děkuji. Jinak o situaci na S-Bahnu mi nemusíte nic povídat, byl jsem na tom projektu 3 roky,znám na tom vlaku (skoro) každý šroubek...
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 20:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: Heledte a neni pocet vyrobenych kusu od prvniho vykresu nahodou spise problem bonity klienta? To, ze si CD nikdy nestezuji je strasne videt na reko vozech z Prasu Zumperk, ale to je trochu OT. Opravdu jsou ty jednotky pro S-Bahn totalni funglovka, vcetne vyzbroje, cele skrine a podvozku?
Ja nevim, tak ta vyklopna okna na 471 tam asi byla na prani CD, vy u NEMESIS jste schopni vyrobit vyklopna okna, ktera si po nekolika letech bez udrzby zachovaji tesnost?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 22:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona bonita klienta a jeho schopnost prosadit svoje nároky spolu docela souvisí. Mm-chodem, jaktože ČD vesele uzavírají s "Prasem Zumperk" další a další zakázky? Když jsou nespokojeni s kvalitou, proč nejdou jinam? U nových vozidel si může klient vybrat mezi Siemensem, Bombardierem, Alstomem apod... Spíš mi jde o to, že ČD mají svoji výkladní skříň (momentálně Ešusy a Pendolino), cokoliv negativního potlačují a stále melou nějaké "pí ár" nesmysly. Vadí mi to proto, že platím nemalé daně, takže bych byl rád, aby byly využívány nějak smysluplně. Ano, jistě jsou v tomto státě problémy i jinde, ale já se zabývám dopravou a obranou, takže mě prioritně zajímá toto. Někdo se zase orientuje ve školství či zdravotnictví.
K Vaší poznámce o oknech: především (a to je možná jádro pudla), u nás okna nevyrábíme. My koupíme okna u firmy, která se specializuje (jenom) na okna. V tomhle okamžiku nevím, která firma okna dodává (můžu zjistit). Především jsou ale okna na S-Bahn řešena konstrukčně jinak (resp. jejich zabudování do vozu).
Dále: jaktože Vagónka neumí zajistit (resp. zákazník si prosadit) třeba takovou JEDNODUCHOU KRAVINU, jako jsou nedrnčící odpadkové koše??? (vždycky mě strašně štvou, když s tím jedu)
471 určitě není špatné vozidlo, ale kvůli nedostatečnému tlaku ze strany zákazníka je tam spousta větších či menších detailů, jejichž doladění by výrazně zvýšilo celkové kvalitativní vyznění. A bez tlaku zákazníka není ochota výrobce, to mi věřte. Možná se najdou jednotlivci, kteří mají snahu něco napravit, ale když ty změny nikdo nezaplatí, tak co s tím?
Jednotky 514SBB jsou funglovka. Sice byl původně záměr vyjít z rakouských "doppelstocků", ale postupně z toho vylezla de facto JINÁ skříň (samozřejmě má to spodek, bočnice, střechu atd., jako každé konvenční železniční vozidlo, ale není to žádná "kopie"). Co se týče výzbroje, platí totéž. Možná blokové schéma vypadá "skoro" stejně, jako u jiného zapojení se 4Q měničem, ale ty podmínky jsou už tak odlišné, že dostáváte nový výrobek. Musíte to prostě nově zkonstruovat. Není skoro nic, co byste vzal z předchozího projektu a rovnou namontoval. Totéž podvozky apod. Dokonce i sedáky jsou zcela nově "zkonstruované". Když už pro nic jiného, tak aspoň proto, že u tohoto vlaku jsou sedačky kotveny jen v bočnici, sedáky jsou vlastně "letmo". Proto muselo být zvoleno jiné upevnění sedáků k rámu atd atd. Jediné, o čem vím, že není funglovka, jsou odpadkové koše, SBB standart (nedrnčí).
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 23:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady částečně doplnim Dusanha okna pro projekt S-bahn jsou švýcarské provincie, ale doopravdy nejpotstanější je způsob montáže do vozové skříně. Zatimco jednotky 471 mají montáž klasickou v gumě, S-Bahn má okna lepená. A z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že při testech těsnosti na vodním boxu jsou bezproblémová. Navíc si troufnu říct že rozdil mezi řadou 471ČD a 514 SBB je i v možnostech výrobce. Řada 471 byla vyvýjena v době kdy jak Škoda tak i ČKD Vagonka procházeli dosti nejistým obdobím a podle toho vypadalo i financování vývoje. Kdež to jednotky 514SBB byly při vývoji financovány podle potřeby projektu a také podle toho vývoj vypadá. Já jsem osobně toho názoru že inovované vozy řady 471 budou také o něčem jiném, přeci jenom výrobce/i jsou v dnešní době jinde než před deseti lety. Každopádně ty finanční možnosti jsou znát a nejlépe oboje typy vozidel prověří pravidelný provoz a čas.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 00:48:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych byl hlavně rád, kdyby těch 471 bylo co nejvíc, protože 514 SBB ČD nenakoupí a soukromník nejspíš také ne. A také bych byl rád, kdyby byly 671, a to i s dalšími podstatnými inovacemi (lepená okna, nedrnčící koše, méně míst v I. třídě).

Co se týče spolupráce ČD a PARS, obávám se, že v tam hrají roli meziosobní vazby, někdo si s někým rozumí. Každopádně některé 854 jsou podle mého názoru dostatečně kvalitní, další 854 a jiné zakázky PARS beztrestně odflákne. Totéž platilo dříve o Studénce a dalších firmách. Je to chyba především ČD, zvláště OKV.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 10:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠ.D: S lepenými okny bych souhlasil, s odpadkovými koši také, ale proč ještě snižovat počet míst v první třídě, když už nyní je tam na poměry ČD královské sezení. Mmch, přál bych Vám slyšet neustálé narážky cestujících (teď jmenovitě o víkendech ne Beroun) na to, že je v ešusech první třída. Dodnes jsem např. nepochopil, proč se upustilo od vnějšího označení žlutým pruhem, který jesně signalizoval, kde co je. Takhle se plno lidí nacpe do motoráku, protože neregistrovali "1." (jen číselné označení), který má zrovna nejmenší kapacitu a když zjistí, že je v patře klasa, tak se jich většina srotí dole v přízemku, no a někteří i stojí. Pak jsou odvážlivci, kteří dost často dělají, že neví o tom, že jsou v 1.třídě, ale když je vykážete do přízemku, nebo vedlejšího vozu, tak remcají, že tam už je plno, přičemž usuzují právě jen podle toho motoráku (to že týdenní jízdné není zase až tak drahé je vcelku, při víkendovém provozu nezajímá). Vedlejší vozy jsou samozřejmě obsazeny ani ne z poloviny. Takže jestli můžu, tak opět zavést "POŘÁDNÉ OZNAČENÍ" 1.třídy vně vozu.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 15:12:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Ten žlutý pruh by mohl pomoci, ale na druhé straně by se mohlo stát, že by si mysleli, že je první třída v celém voze. Mj. někteří si zase mysleli, že je jedička ve všech vozech v horním patře. Navíc, pokud vím, jednotka je v celé délce průchozí a průvodčího se poslouchat musí.

Víkendový provoz je další problém, na 171 a 221 jezdí vlaky především v létě přeplněné, na 091 od Roztok do Kralup poloprázdné, propad je i na 011, na 231 také, ale asi méně výrazný, také proto, že tam nejezdí v takové míře rychlíky.

Zvláštní případ jsou vlaky vedené sólo 471, na kterých má být 2*471. Je to o to těžší, že 471 nelze spojovat s jinými vozidly (jinak by se asi běžně jezdilo 471+451/2).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 17:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pořád by bylo lepší, kdyby si mysleli, že je vůz s nejmenší kapacitou v soupravě jednička, protože by potom měli alespoň snahu využít zbývajících. S názorem, že je první třída v patře celé soupravy, se na Berounech setkávám poměrně často a snažím se to nějak polopaticky vysvětlit jak se to z venku pozná, což u některých cestujících jde dost těžko. Mmch nedávno byl vznesen zcela vážně i dotaz "kde tu je jídelní vůz" a to prosím na osobním vlaku 9924.
Jinak průchozí 1.třída v ešusu rozhodně není, pokud tím druhým vchodem nebudeme brát nouzový východ v podlaze před WC.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 21:31:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Nemyslel jsem průchozí první třídu, ale průchod z 471 do 071 a dále do 971. S tím jídelním vozem by to také nemuselo být marné, pokud by to nebyl jídelní vůz, kde by se připravovaly minutky, ale pouze bufet.

Teoreticky by se mohl uživit na vlacích na střední vzdálenosti (Pardubice), a především, budou-li někdy jezdit rychlíky 471+4*071+471, případně to samé v 6XX.

Vymyslel jsem už větší blbost, a to prodejnu smíšeného zboží na vlaku. To mi bylo čtrnáct.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 09:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, proč je v ešusu tak "hlasitá" klimatizace? Včera jsem to mohl hned za sebou porovnat při jízdě v Ampz na Plečce, kde nebylo slyšet naprosto nic. A následně v 9660 (020 v 1.třídě) hučení, fučení a podobné pazvuky Nějaký dvě ženský si celou dobu mysleli, že to venku hrozně prší a bubnuje to na kapotu
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 10:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U vozů "klasické" stavby jsou všechny agregáty pod podlahou, tudíž dobře (hlukově) izolovatelné od prostoru s cestujícími. To je u dvoupatrových vozů mnohem obtížnější, pod podlahu nic nedáte. Když jsem tuhle jel náhodou na Benešov 471 v první třídě, tak tam byl celkem klid (teda až na ty koše ). Která 471 to ale byla, to nevím... Tady je opět problém na straně ČD, které si to prostě neumějí/nechtějí vydupat.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 10:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to byly blondýny, když se nemohly kouknout z okna, nebo už byla tma?
Jinak mě to zase tolik hlučné ve vnitř nepřijde, to spíš venku, ale to je dáno velikostí a polohou lopatek ventilátoru klimatizace a samozřejmě otáčkami. Dokonce se s tím snad i něco pokoušelo udělat, ale výsledek neznám. Každopádně bych to považoval za jeden velký mínus pro ešusy, protože když to takhle řve u nástupiště, tak plechová huba by si hubu mohla roztrhnout, ale cestující stejně nic neuslyší.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 10:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No 9660 jede 22:40-23:16, takže to už byla tma. Ale blondýny to byly taky Jedna říkala, to asi neprší, to by bylo mokrý sklo. A druhá: Houby, vždyť je dvojitý
No jinak je pravda, že bydlím cca půl kilometru od nádraží, ale když tam stojí v létě ešus, tak to hučení je slyšet až tady.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 11:22:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David : S tím jídelním vozem by to také nemuselo být marné, pokud by to nebyl jídelní vůz, kde by se připravovaly minutky, ale pouze bufet.

To já zas toužil každý den v ranním příměstském vlaku posnídat. Stihnout by se to dalo, určitě by to šlo (roznáška občerstvení v 1.třídě Pendolina), ale zatím jsme rádi, když si občas sednem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 11:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Ač proti blondýnám nic nemám, tak opět potvrdily, že zkrátka mají "nadhled nad životem".

zvídavej: Tak nápad by to nebyl španej, ale nejdřív je potřeba nakoupit soupravy pro "normální" odvoz cestujících, což je v současné době prvořadé, a pak teprve myslet na bufet. Ale líbilo by se mi to také.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 14:21:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvídavej: Právě roznáška by byla v patráku těžko možná, zvláště do první třídy, kde by bylo možné očekávat zájem cestujících. Jediná možnost je malý bufet v dolním patře, odkud by si cestující odnášeli jídlo a nápoje. Sortiment by byl velmi omezený - bagety, koláčky, balené nápoje, káva, čaj, zábor místa by také mohl být minimální. Bez problémů 16-3 (barové stoličky). Jídlo by bylo relativně drahé a přitom nepříliš kvalitní.

Něco jiného by to bylo na čtyř- až osmivozové soupravě určené pro vozbu rychlíků, kde by bylo možné zabrat více míst k sezení a vařit nejen kávu a čaj.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 14:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najde se někdo, kdo tomu slonovi dá ty "správné" barvy?
 
Liberté! Égalité! Sexualité!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 15:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 17:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se stalo s 20,21 i 3, že už nejezdí na 091? Naopak dnes jezdí silně počmáraná 19. Místo zbylých dvou soupravy se službou sauna během přepravy . Že by už jezdily spolu na Kolín?

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: je to tak. Již včera v odpoledních hodinách byly staženy. Důvodem bylo nejspíše odstavení 17 (vadný sběrač - garanční oprava) a 13 (nejspíše vadné čidlo měření otáček TM) a 18 má vadný TM. Tudíž se nedostávalo jednotek na 010/011.

Z výše uvedeného plyne, že 19 nebyla k čemu připojit a proto byla nasazena 091, kde se jezdí sólo.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha! Je po volbách, tak vše, co slíbili odvolávají a na ostravsku budou jezdit hlubiňáky.
Alupant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.186.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:40:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysvětlil by mi někdo z místních diskutujících jistě hlubokou logiku použitou při tvoření názvu CityElefant? Stranou názvu samotného pořád nemůžu pochopit, proč je tvořen spojením anglického a německého slova.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfám: Musí projít řekou, pak bude polomáčený.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 20:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsme byl svědkem násobného pokusu spojit 971 014 a 471 001 odpoledne v Kolíně, leč se nepovedlo. pokus byl ukončen se slovy: "Co nám sem ten šmějd 014 cpou, když vědí, že to nejde spojit..." Jel pak každý asi sólo.

Stává se to často?

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: Ale to být nemá. ZSSK to nepatří a ijáček snad promine...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23691
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 22:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy:
Já slyšel trochu jiné označení
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 22:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Cenzurovaná verze :-)

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 09:19:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471 a klimatizace: Výrobce klimatizace tvrdí, že je vše v pořádku. Výrobce jednotek taky. Dokonce na ONJ bylo před pár lety měření se 471.013. Výsledek byl, že hlučnost odpovídá normě. Asi je to i dle ČD v pořádku, když objednali dalších 30.
Blíže jsem to nezkoumal, ale základní příčina bude zřejmě v tom, že norma a technické podmínky nerozlišují jednotku stojící a jedoucí. Jednou jsem byl u měření hlučnosti šroubového kompresoru na 451. Výsledek byl ten, že vše je v normě. Přesto za jízdy člověk kompresor téměř neslyšel, ale při stání se mu mohla rozskočit hlava. Takže nakonec bylo zavedeno klasické vypínání, nikoli jen zavírání klapky sání na trvale běžícím kompresoru - a všichni byli spokojení.
KvK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.146.53
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:31:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alupant:
Možný směr uvažování: Elektrická pantografová jednotka - ElePant -> EleFant. "Módní" prefix City byl doplněn čd.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21 jsem viděl ráno s 20 na Libni na 9328, ale odpoledne už zase jezdí na 090. Že by se podařilo některý ze zmiňovaných starších kousků již oživit a spojit s 20?
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko.Softwarově odlišné.Buď jezdí spolu,nebo sólo.Viz Koudyho zážitek z Kolína.Ale právě nejezdím,tak jen tipuji.
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úterý 11.7. kolem půl sedmé spatřena na Masaryčce 471.021 na obratu Kralupy - Praha - Kralupy.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ElePant -> EleFant...
Ještě že stejný nápad neměl i známý diskontní řetězec Plus
http://fotodoupe.net
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 15:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Alupant: To je teď nová móda, před chvílí jsem v telce viděl reklamu na "threewettertaft".
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 18:02:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se nad tím spojením tolik nepozastavoval. "Automobil" je např. řeckolatinské slovo (autos řecky sám a mobilis latinsky pohyblivý) a nikomu to nepřijde.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 18:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem v 471.021 narazil v 1.třídě na rozpadající se sedadlo. Fotka je stav ráno na 9637, odpoledne na 9614 se sedadlo ještě více hroutilo Nějaký cestující si tam odpoledne sednul a když se mu (pochopitelně) špatně sedělo, chtěl si sedadlo posunout, přičemž se rozkutálely šrouby Spolucestující konstatoval, že se to asi rozpadá. Při výstupu si ještě jako bonus dal velmi silně do hlavy o rošt na zavazadla,jak se již stalo tradicí
Mohou za to vandalové nebo po týdnu provozu již "opotřebení" ?
 

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 18:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ice:
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Inkognito
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.180
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 20:59:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lol vypadá to, že ve škodovce toho vědí víc než u samtných ČD. viz.

Od platnosti nového jízdního řádu – 10. prosince 2006 - nasadí České dráhy dvě jednotky CityElefant na příměstské spoje na trase Opava východ – Ostrava – Český Těšín – Mosty u Jablunkova tak, aby se staly součástí konceptu rychlého spojení metropolí Moravskoslezského kraje s Prahou za dobu maximálně 3 hodiny 50 minut (v návaznosti na spoje SC Pendolino).
http://www.skoda.cz/holding/novinky/jednotka-471-ma-nove-obchodni-jmeno-aid1012.html
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 21:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inkognito:
Ba ne, to je opsáno přímo z výstupu Generátoru chvály ČD:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=34691
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 01:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kterýžto výstup už rozhlásil do světa i ŽM 05/2005...
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 10:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem koukal, že v 471.020 se nahoře nedají zavřít nejméně dva odpadkové koše a plošina pro vozíčkáře a část výplně dvěří byla počmáraná nějkým sprejem.
A kam že to chcete ?
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 17:42:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy jezdí linka Pardubice-Kolín-Praha-Beroun????
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 20:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle přímo nejezdí nic. Jo ráno přechází jedna souprava z Pardubic na vlaky do Berouna, ale je to přes Malešice (tedy myslím) a samozřejmě bez lidí. O takovém vedení se uvažuje až po dokončení Nového spojení v Praze, i když jestli zrovna Beroun - (až) Pardubice asi nikdo na 100% neví.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 20:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímo takto by to být nemělo. V Železničáři 10/06 vyšel článek, jak by to mělo jezdit po dokončení Nového spojení. Tady uvádím linky, jak by měly jezdit:

Předpokládaný stav linkového vedení příměstské a městské dopravy po dokončení stavby Nového spojení
S1 Kolín – Český Brod – Praha Masarykovo n.
S2 Kutná Hora město – Kolín – Nymburk hl. n. – Praha Masarykovo n.
S3 Mělník – Všetaty – Praha hlavní n. – Vrané nad Vltavou – Dobříš/Čerčany
S5 (Roudnice nad L.) – Kralupy nad Vlt. – Roztoky u Prahy – Praha Masarykovo n.
S6 Kladno–Ostrovec – Kladno – Praha Dejvice – Praha Masarykovo n.
S8 Beroun – Rudná u Prahy – Praha hlavní nádraží
S9 Beroun – Řevnice – Praha hlavní n.
S10 Benešov u Prahy – Strančice – Říčany – Praha hlavní n.
S20 Nymburk hl. n. – Poříčany – Český Brod – Praha hlavní n. – Řevnice
S21 Milovice – Lysá nad Labem – Praha hlavní n. – Říčany – Strančice
S32 Roztoky u Prahy – Praha Holešovice – Praha Libeň – Praha Malešice – Praha Hostivař


Ti všímavější si všimli, že došlo k úpravě některých čísel linek, aby byly kompatibilní s právě uvedeným značením.

Například dříve na Beroun jezdila linka S3 nyní S9 nebo na Kralupy dříve S6 nyní S5.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha! Je po volbách, tak vše, co slíbili odvolávají a na ostravsku budou jezdit hlubiňáky.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 17:37:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, situaci znám. Ale v tom článku ze stránek ČD (odkaz Unipulse) je výslovně uvedena tato relace jako reálný stav.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace