K-report
 

Archiv do 14.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 14.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěděl jsem, kam to napsat, ale raději sem, jako pokračování diskuze o organizaci výstavby koridoru.
Udělal jsem si malou šotojízdu PID z Vršovic přes Uhříněves vlakem a potom autobusem na jižní město. Jízda probíhala bez problémů (tedy bez problémů v rámci jízdy řadou 451 provedení "moderní okna") až před hornoměcholupskou zastávku. Tam na návěstidle, resp. čumámek 50 m za návěstidlem, vlak zastavil. Po cca 20 minutách klidu (ne ve vlaku, tam už lidé ztráceli dobrou náladu, ale na vedlejší koleji) projely dva vlaky od Benešova (os a R), takže po téměř 25 minutách jsme pokračovali dál. V Uhříněvsi jsem uviděl důvod: nákladní vlaky (kontejnery) stály na nové koleji, na první předjízdné v nevyloučené skupině, druhé, sna i dál... Jezdilo se tedy mezistaničně z Říčan až do Měcholup...

V Uhříněvsi má navazovat autobus na jižní město. Ujel, leč naštěstí jel další za cca 15 min. V něm jel kromě mě už jen jeden další cestující, řidič neměl zábrany mít hlasitě puštěný rozhlas, a díky situaci zněla písnička "Ať je jak vítr!" docela ironicky...
Navíc jsem si všiml, že náměstí v Uhříněvsi je poměrně daleko od nádraží, přestože trať vede hned vedle. Uvažovalo se zde (někdy) o zastávce?
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 08:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslim, ze jsi Bkp projel jen čast pekla. Jedzim z Benešova do Prahy několikrát týdně a poslední doboru to je čím dál horší. Už z Benešova se jezdí se zpožděním, nestíhají totiž jezdit vlaky od Prahy v čas. O zastávce v Uhří nic nevím. V benešově se o zastávce uvažuje už asi 20 let. Měla by být hned na začátku města (u Spořilova). V benešově je to totiž z těchto míst poměrně velká dálka a málokomu se to chce chodit. Město to ale odmítá zavinancovat a stát jako vždy mlčí. Jinak Vám musím dát všem za pravdu o té údržbě, respektive neúdržbě tratí. Jsme hold češi. Problém je v tom, že nás nikdo nenaučil být zodpovědný a pořádný. Místo toho aby nás to Komančové naučili, udělali právý opak. Pak se nedivte, že to vypadá jak to vypadá. Soukromý vlastník by si něco takového nikdy nedovolil.
Take mi přijde, že se s tim hrozně couraji. Když vidim jejich styl prace, tak mi vstavaji vlasy hruzou na hlave. Kdyz to srovnám s prací Skansky a jím podovných, tak to je úplne o necem jiném. Kazdopádne můžeme být rádi že alespon neco, i kdyz otázka je, jak to timhle jejich stylem flakacske a pomerne neprofesiolnálni prace bude vypadat za par let.

(Příspěvek byl editován uživatelem manech.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 11:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: no v Uhříněvsi se stal opak, a to že se hlavní náměstí (tzn. Nové náměstí) posunulo blíž k nádraží, všechny ostatní jsou mnohem dál.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.10.247
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 20:13:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz me ti strojvudci pekne *****, vcera rano servali nekde v Uhri trolej -> NAD a pekny zpozdeni.
Dneska odpoledne udelaji to same, zase NAD a 2 hodiny zpozdeni
To uz aby pomalu cesky drahy zacli uvazovat o nezavisly trakci.
Jak dopadl vcerajsi pantak nevim, ale dneska utrhli smykadlo a pekne ponicili pantograf, takze souprava je na par dni KO. Cislo bohuzel nevim vsiml jsem si ji na posledni chvili odstavene v Ricanech.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 20:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GrimReaper: za tohle mezi Říčany a Uhříněvsí strojvedoucí nemohou, na vině je dlouhodobě neudržovaná trolej (mimojiné kvůli tzv. čekání na koridor), strojvedoucí mohli opakovaně akorát za ty Svojšovice, kde měli sběrač stáhnout a nestáhli.
Panťák bude nejspíš už zítra jezdit, jen na něm v depu vymění celý sběrač a bude fit.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 21:22:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GrimReaper: Nezoufej. V Čerčanech je na webkameře vidět roztopený Albatros a ten žádné dráty nepotřebuje. Železnice je svého druhu poezie.
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.10.247
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 23:11:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, uznavam nevim, kde presne tu trolej strhli, ale uz je toho moc. Posledni dobou nedelam nic jineho nez "chodim do prace" (rano vstanu odjedu, vratim se a jdu spat (kvuli zpozdeni), tak uz mi to asi leze na mozek + ty vedra ...)
Ja myslel, ze to bylo v useku Hostivar - Uhrineves, kde je trolej nova ...

Timto se omlouvam strojvudcum a svuj hnev prenasim na ty co maji na starosti udrzbu trolejoveho vedeni

Kazdopadne se mi libi pristup nekterych pruvodcich, misto toho, aby si od cestujicich nechali nadavat, tak si z toho jeste delaji srandu
To bylo za dnesek jedine co me pobavilo a trochu zmirnilo muj vztek - rozhovor z pruvodcim
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 08:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jim ani nic jineho nezbyva. Me by z toho uz taky hrabalo
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 11:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak v současnosti probíhají práce na koridoru? Jak z vašich zpráv mohu číst - tak se dráteníci nenudí. Zato cestující jsou nuceni přemýšlet a taktizovat, když neví co vlastně přijede a kdy to pojede dál.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 11:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato cestující jsou nuceni přemýšlet a taktizovat
Cestující moc možností nemají, spíš musejí doufat a dát si k cestě tak 30 - 60 minut rezervu...
http://fotodoupe.net
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4186
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 12:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od následujícího víkendu(už od pátku 14.7.) můžou cestující i dumat jak se dostat z/na nádraží ve Strančicích, neboť bude demontována lávka přes kolejiště. Vylepené papíry směřují lidi k využití přejezdu, který je jednak půl kilometru daleko a pak v trase zpět ke stanici je několikametrová jáma a vedle ní zúžený průchod po rozbitém chodníku. A pak ti, co nejsou místní, nebudou ani vědět jak se tam dostat. Pokud za lávkou nadále budou zastavovat autobusy linky 490 a 494, tak cesta k nástupišti přes přejezd bude činit takových 1000 metrů, kdežto přes koleje asi tak 50 metrů. Takže se dají očekávat desítky lidí prolézající kolejištěm a stavbou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kdo to takhle vymyslel to musel bejt, ale koumák. Odhaduju, že tak 99,9% lidí bude chodit přes koleje. Určitě by bylo lepší ve Strančicích vybudovat provizorní přechod, ale tady zas chtěl asi někdo ušetřit.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Poborskiii: Vy na mě děláte dojem, jakoby v příštích dnech měly vlaky jezdit. Třeba bylo posledních 14 dní přípravou na to, že vlastně žádná lávka nebude potřeba ... :-), nebo :-(
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 15:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohla by být webkamera umístěna také ve Stránčicích, zvláště když tam nebude ta lávka pro pěší. Bylo by celkem zajímavé vidět, jak chudáci lidi jsou nuceni riskovat zkracováním si cesty přes trať.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 16:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: ono nejde jen o cestující, tato lávka(v majetku obce) slouží především místnímu obyvatelstvu. V obci, která je nádražím rozdělena na půl, je akorát přejezd, lávka a most daleko za nádražím(už mimo zástavbu).
Dnes z lávky demontovali osvětlení, vedle lávky sundali osvětlovací stožár a protože na nádraží již delší dobu nesvítí lampy(překopnuté kabely), osvětlení nástupišť je nově vyřešeno tak, že na nové brány TV jsou doprostřed břevna umístěny lampy (tedy přímo nad nástupiště).
Nemám k dispozici originály obrázků, tak jsem alespoň ofotil ty, co visí venku za sklem na obecním úřadě (takže omluvte nekvalitu):
 
 
 
K těm obrázkům si ještě domyslete dlouhé a několik metrů vysoké(až cca 5 metrů nad temeno kolejnice) protihlukové stěny vždy mezi krajní podpěrou a krajní kolejí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal Pr.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.138.202
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 21:45:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz, kdy a čím se bude ve Stránčicích ta lávka sundavat? Přijel bych se na to kouknout. Předem dík.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 21:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lavka se bude sundavat v sobotu a v nedeli v noci od 1 do 4 hodiny.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 21:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, kterou noc se bude lávka sundávat, ale těžko to budou dělat nadvakrát, ikdyž jsou výluky dvě.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 22:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem se dnes po několika měsících podívat na přestavbu ŽST Uhříněves a nedá mi to, abych se zdejších diskutujících (i přes letmé přečtení celé diskuze) nezeptal:
1.) V dubnu tu Kolotomik psal, že v Uhříněvsi je nová funkce "dozorce výhybek", a že "dozorci budou sídlit na býv. St. 2". Jak to s touto funkcí dopadlo? Dnes bylo St. 2 zcela opuštěné, i když na rozdíl od St. 1 dosud vybavené stavědlovým přístrojem. Přestala být obě stavědla obsazována v dubnu? A nevíte někdo, jak dopadnou (budou zbořena)?
2.) Dle obrázku nacházejícího se na adrese https://www.k-report.net/koridory/stanice/phauhrineves2.gif to vypadá, že po přestavbě stanice zůstane zachována vlečka "D+D a Silnice", z říčanského zhlaví vlevo od trati. Přitom se po této vlečce už nějakou dobu nejezdí. První obrázek je z výše uvedené adresy, druhý ze SENY, třetí dnešní stav.



3.) Stejný obrázek svědčí i o zachování vlečky Pragochema. Opět stejná otázka: proč to, když se dávno nepoužívá (dnes je dokonce vjezd na ní vytrhán)?

4.) Utrpěl jsem kulturní šok, když jsem spatřil něco, co nedokáži pojmenovat, laicky řečeno vexli bez páky. Nikdy dříve jsem nic takového neviděl, a to jezdím vlakem hodně často. Kde všude takové vexle jsou a jak se přehazují nouzově ručně na místě?

Omlouvám se, že narušuji vysokou odbornou úroveň této diskuze a děkuji za případné odpovědi
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR - výrobce kvalitních autobusů
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 22:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak vlečka se občas používá k vykládce uhlí a tak tomu bude i v budoucnu.
Vexle se nouzově přestavují přetočením převodu kličkou. To samé je např. ve Strančicích na senohrabském zhlaví, kde páky jsou, ale akorát tak na okrasu, protože jsou bez závaží.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 23:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
No k čemu jsou vůbec u skoro všech elektromotorických wexlí ta závaží? Narozdíl od mechanickopřestavníkových se tyhle nouzově házejí klikou. Nebo se smí taky elektromotirckopřestavníková wexle odpojit z přestavníku a házet "koulí"? Těch výhybek bez koulí je v ČR několik set.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 23:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady na jihu je takových výhybek docela hodně - jsou to tzv. čelisťové závěry...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4200
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 23:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích, pokud si dobře pamatuji, museli k jedné výhybce to závaží zpět namontovat, protože přestavník jaksi opakovaně nezvládal "přehodit", resp. dorazit.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem ta lavka ve Strancicich vypada designove moc dobre. Jen vydrzet ty problemy se stavbou. Pak to bude super Drzim vsem strancickym palce, aby jim nervy vydrzely.
http://rail2005.euweb.cz
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, lavka vypada fakt pekne. Otazka je, jak to bude vypadat ve skutečnosti. Je docela skoda, že nastupiste neni kryte po cele delce jako tomu obvykle byva.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty studie-obrázky lávky ve Stránčicích vypadají pěkně, moderně, ale co bezbarierový přístup? To mají maminky s kočárky a důchodci chodit ten 1 km? To zase někdo nemyslel.
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_v => Podle mého budou v těch sloupech výtahy ...
kluk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:54:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, ve sloupech výtahu jsou. Bezbariérově se stavět již nesmí. Myslím veřejné stavby.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4202
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 09:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, taky jsem zvědavý, jak bude lávka vypadat ve skutečnosti, protože obrázky bývají vždycky namalovány pěkně, často lépe než skutečnost.
Akorát že na novou lávku si musíme počkat až do října.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii => Do října? To jsou docela rychlí

U nás na Barrandově se takhle narychlo stavěla lávka přes dálnici ... měli ji skutečně za pár chvil (přesně, aby se stihly volby ), no a pak dva dni po volbách milou lávku zase zavřeli a doteď tam dělají nějaké úpravy zábradlí ... tomu se říká rychlé dokončení stavby ..

Dneska plánuju jet z Prahy do Mirošovic ... tak jsem zvědav, kam a hlavně v kolik dojedu ...
Pravda bolí ... většinou toho, kdo ji řekne ...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, design skoro jako v Berlíně
Poborskiii, kolik máte ve Strančicích sprejerů a čmáračů všeho druhu?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4205
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základy pro novou lávku (zleva podpěra, podpěra a výtah) v místech bývalé 1. a 3. koleje, vzadu v "parčíku" je základ pro výtah na konci lávky a před ním část bednění pro opěrnou stěnu (vlevo v zemi je ještě skryt základ pro opěru). To, co je mezi tím, tzn. schodiště a podpěra lávky a zbytek 1.nástupiště, bude muset ustoupit 3.koleji (fotky z 12.7.):
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To me tady vadi ze vseho nejvic, kdyz uz se najdou penize na opravu, tak je to za par dni pocmarany. Ale kdyby jen pocmarany, ty pitomci rejou do skla nejake pi... Misto toho, aby si lidi vazili ze se konecne neco opravi, delaji pravy opak. Staci se podivat na zastavku Horni Mecholupy. Uz dva dny po dokonceni byli pristresky pro cestujici totalne out. Takhle je to v tyhle zemi se vsim. V praze nove metro, pocmarane vagony, zdi. Skoda mluvit. Primlouval bych se za hodne tvrde tresty pro lidi, kteri to kresli. Mame se jeste hodne co ucit. Jsem velmi tolerantni clovek, neco takoveho me ale hodne vytaci.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4206
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Basnik: do října, protože až od září se začne pracovat na sudé kolejové skupině.

Dusanh: to nevím, ale podle trati se dle tagů na všem možném pohybují tři (WGF, ZKC a KORS). PHS ve Světicích jsou zatím překvapivě nedotčeny.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
kluk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:37:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích si občané těcto věcí váží. Alespoň mi to tak připadá, poněvadž ¨jsem si nějakých velkých sprejerských obrazů po strančicích nikdy nevšiml. Jestli se mýlím tak mě opravte.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty výtahy ve sloupech jsou dobrý nápad. Jen jsem se zeptal. Mám za to, že sprejeři jsou převážně mladí hejsci.Ty tresty by měly být opravdu podstatně tvrdší. Poborskemu díky za pěkné foto. Apropo-jak hodnotíte pracovní nasazení a je vidět,že se něco udělalo?
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mylsim, že o pracovnim nasazeni se jiz psalo minuly tyden a bylo to docela zajimave. Osobně souhlasim napsanymi nazory, ze by to cele mohlo probehnout daleko rychleji. Problemem jsou nedostatecne finance a jejich postupne uvolnovani. Muzeme byt ale radi, ze se do toho vubec dali. Kdyz ale vidim jak pracuji, respektive casto vubec nepracuji, tak se nedivim pravidelnym cestujicim kteri dojizdi do prace, ze nejsou vubec spokojeni. Bohuzel sme se jeste nedostali do faze "slevy na jizdnem a odskodneni". Bylo by ale na miste.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4207
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží jak kde. Taková 2.TK Říčany - Uhříněves (úsek kamenný most až výhybka č.2) se dělá v maximálním tempu. Od 29.6. proběhlo: demontáž TV a sloupů TV, vytrhání koleje, odtěžení lože, trativody, betonování patek nových sloupů TV, úprava sklonu pláně, stabilizace vápnem, konstrukční vrstva ze štěrkodrti, běží souběžná stavba PHS. Už by se měl začít sypat podkladní štěrk, včera odpoledne ho OKDD přivezli plných 21 vozů. A o víkendu by měla začít pokládka kolejí.
Zato si myslím, že např. kamenná opěrná zeď ve Strančicích má již přes měsíc zpoždění (a i to po odečtení vlivu zimu), jsou dny, kdy tam pracuje třeba jeden člověk nebo vůbec nikdo. Když jsem tento týden viděl, jak nešikovným způsobem dávali kamení pro gabiony za korunu zdi, tak jsem se musel smát, neboť tahle by to dělali až do podzimu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ti davam za pravdu Poborskiii, jel sem tam vcera vecer a doopravdy s tim za par dni vyrazne pohnuli. Chtel bych se zeptat jestli nevis terminy rekonstrukci dalsich casti trate jako napr. Hostivar - Hlavni nadr, Strancice - Benesov apod. Dik
VerteX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:46:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii:
Jestli jsem to správně pochopil, tak krytá část ostrovního nástupiště nebude vůbec zasahovat před staniční budovu, ale naopak bude vést do míst, kde dneska nastupuje jen tak čtvrtina všech lidí. A navíc tím směrem vedou schody. Znamená to, že i vlaky budou zastavovat blíž k závorám? A má to posunutí nějaký smysl? Mimochodem, ten vchod na točité schody z opačného směru, než je budova, mi přijde taky hloupost.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 13:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manech: Hostivař - Hlavní odhad cca od roku 2010, Benešov - Strančice se začne příští rok na jaře (duben/květen) úsekem Benešov - odbočka Bedrč, ale nějaké přípravné práce by mohli začít již letos na podzim (zcela určitě se budou vkládat výhybky u hradla Mirošovice).

VerteX: na nástupiště bude přístup pouze přes lávku, takže je vcelku fuk jejich poloha vůči staniční budově, jinak ale skutečně budou posunuta směrem k přejezdu (lépe řečeno některá budou jakoby zkrácena směrem k přejezdu). Zastřešení bude vždy nad prostředkem a částí nástupiště v převažujícím směru jízdy, čili první jednotka (či samotná) bude většinou stát u zastřešení, kde také budou schody. Takže v tom nevidím problém.
Co se týká schodiště, tak největší nával bude vždy od/k autobusům. Staniční budova bude přístupná pouze z ulice do vestibulu ( + pokladna, zavazadla, záchody), směrem z kolejiště přístupná nebude. Navíc, když už budou lidi furt kroužit po tom schodišti, tak jim jedna půlotočka navíc určitě nebude dělat problém (a tradičně motající se opilci z protilehlé hospody to vůbec nepoznají, navíc si určitě cestu budou ulehčovat výtahem). Spíš mám obavy, aby se ten dav lidí na točitém schodišti nepomlátil, bude to jednoznačně úzké hrdlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 14:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: 1)trochu mi v tom množství informací a událostí na této trati uniklo, že by v dalších stavební etapách měla být výhybna kromě Bedrče ještě u Mirošovic. To máte na mysli někde v blízkosti zrušeného hradla Mirošovice? Mimochodem, mělo také zajímavý osud návěstidel. V roce 1990/91 byla vyměněna mechanická návěstidla za světelná a samotné hradlo v roce 1993 pak zrušeno. Rezavá svět.návěstidla tam ještě po 13 letech stojí.
2)jinak ještě při pohledu na budování návěstní lávky ve Strančicích směrem od Benešova, ktera je na Vaší fotce ze 7.6.06 mě napadá, že původní vjezd.návěstidlo se tam také několikrát změnilo a posunulo. Po mechanice bylo náv.ruského vzoru, pak AŽD a potom se bylo posunuto o hodně dopředu. Nemýlím se??
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6580
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 09:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem se včera dočetl, že celá Gerstnerova koňka, dlouhá cca 130 km, byla v celém úseku ČB - Linec přestavěna na parní provoz za dva roky, 1872 - 1874. Včetně všech přeložek na českém území a novostavby v úseku Bujanov - Linec.
Já vím, dneska to nejde...
Za dva roky jsme u nás schopni tak leda reelektrizovat Lipenku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 10:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain: ja si vzdycky pri cetbe o uspesich naseho zeleznicniho stavitelstvi vzpomenu na kompletni vymenu zeleznicniho mostu pod Vysehradem v roce 1901, ktera se obesla s jednou dvoudenni vylukou. Ano, vlaky tehdy byly lehci, ocelova konstrukce nemusi zrat jak beton atd, ale stejne, dva dny s technikou roku 1901...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 10:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aniž bych se chtěl zásadně zastávat betonářsko-stavebních lobby, měl jsem přednedávnem obsáhlou konverzaci na podobné téma se svým bratrem (tlumočník do čínštiny, pracuje dlouhodobě na vlastní noze v Číně). Jednalo se o otevření tratě do Lhasy. Nebylo mu jasné, jak je možné, že tak dlouhou trať vedoucí ve velmi nepříznivém terénu (zmrzlá půda) ve velké nadmořské výšce, postavili za 4 cca roky s náklady odpovídajícími cca 120GKč (je otázka, nakolik čínská vláda uveřejní OPRAVDOVÉ náklady), v porovnání s dobou rekonstrukce a cenou za naše koridory. V těch penězích je přitom zahrnut i vozový park!! Jediná v úvahu přicházející odpověď je taková, že cena lidské práce je v Číně (stejně jako v Čechách roku 1872) tak nízká, že se tam prostě nažene 20tisíc "pracovníků" (a v Číně asi ještě víc, lidí bez práce ochotných vzít cokoliv jsou v chudých oblastech opravdu miliony), kteří ručně a levně udělají to, co dneska v civilizovaných podmínkách dělá těžká (a drahá) technika. Navíc byla (a v dnešní Číně stále je) pracovní doba od svítání do západu slunce (takže klidně 16 hodin denně). Za další, naprosto nezanedbatelným faktorem je rozdíl mezi stavbou na zelené louce a stavbou za provozu. Bagr, který musí přestat pracovat při každém průjezdu vlaku, toho za den udělá méně, než bagr, který může pracovat nerušeně. Jenomže denní cena práce takového bagru je furt stejná, proto je při delší době stavby cena za stavbu vyšší. McBaine, myslíte, že se nějaký Metrostav roku 1872 zdržoval výstavbou zázemí pro dělníky? Spali někde v boudách a po škarpách. O to byla zase cena nižší. Atd. atd...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6582
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 11:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pracovat při každém průjezdu vlaku, toho za den udělá méně, než bagr, který může pracovat nerušeně.

Právě proto jsem sem dal tu koňku, která byla taky přestavována za provozu .

Zajímavý příklad jsou též reeletrizace Bechyňky v roce 1938 a Lipenky v letech 2003 - 2005. Srovnatelné tratě, srovnatelné stavby.

Bechyňka - dva měsíce v létě 1938, Lipenka dva roky.

kteří ručně a levně udělají to, co dneska v civilizovaných podmínkách dělá těžká (a drahá) technika.

To je dost odvážné tvrzení. Jste si tím opravdu jistý?

Navíc byla (a v dnešní Číně stále je) pracovní doba od svítání do západu slunce (takže klidně 16 hodin denně).

U nás je problém pracovat v noci? Když například nejezdí ty panťáky?

Těžko říct, co je dražší - rozs*rat trať na dvacet let, nebo na ní nahnat na dva roky "dvacet tisíc" lidí (třeba Ukrajinců ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 11:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 4.koridoru se pracuje i v noci, každý týden je několik nočních výluk (sypání drtí a štěrků, trhání a pokládka výhybek a kolejí, těžení a nakládka lože, složení nových kolejnic, pilotování, bagrování podchodu, stavba bran TV, atd.). Např. tento týden je šest výlukových nocí s úplným zastavením provozu mezi posledním a prvním osobákem).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6585
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 11:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 4.koridoru se pracuje i v noci, každý týden je několik nočních výluk

Tak to už vůbec nechápu, proč to tak dlouho trvá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koordinace prací na koridoru opět ukázala, že stojí za h****. Především ve vztahu k obyvatelstvu a k cestujícím. Ve Strančicích dnes zavřeli lávku (demontovali jedno schodiště a druhé právě řežou), jenže za lávkou zůstali zastávky autobusů linky 490 a 494, takže cestující se k nim nemají jak dostat, jediná oficiální cesta (dosti komplikovaná - kličkovat mezi stavebníma strojema trubkama a bedněním a po rozbitém chodníku je záživné) je přes přejezd, což znamená asi o jeden kilometr delší cestu a navíc cestující ani nevědí, kudy se k němu dostat. Jízdní řád a přestupní doby nezměněny, pro obtížně pohyblivého člověka to je tak půl hodiny navíc, než to obejde, když to tedy vůbec ujde. Momentálně to vypadá tak, že kdo zvládne, přelejzá přes koleje, balancuje kolem stavebních jam, klouže bahnem do prudkého svahu apod. Prostě se milí stavbaři a všichni, co to mají na starost, na cestující zcela vysrali. Je pátek a za chvíli začnou přijíždět desítky lidí, kteří budou chtít na ty autobusy...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JA uzbych to Poborskiii doopravdy nekomentoval. Posledni dobou to vazne stoji cim dal tim vic za h.... Nevim proc nemohli udelat provizorni prechod pres koleje jako pri nynejsi rekonstrukci hlavniho nadrazi v Usti nad labem. Na obou stranach prechodu jsou zavory. Stoji u nich obsluha. Kdyz ma prijet vlak, zavori daji dolu. Nikdo se pod vlak nemota a vsichni jsou spokojeni. Jak jednoduche. Jako kdyby mel byt problem postavit tam dva ukrajince ketri by ty zavory ovladali. Toho se ale s pristupem techto firem ktere trat modernizuji nekdy nedockame. Doufam, ze dalsi useky jiz bude delat nekdo jiny.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se přesně říci co se stihne třeba za těch šest výlukových nocí? To hromadné přelejzání kolejí a staveništěm zavání prů.....m. Asi nejni ochota vyhovět a pomoci cestujícím pro které se to vše buduje. Stačilo by tam dát jednoduché šipky-směrovky k přejezdu, aby lidi věděli kudy mají jít.
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza V: Problem ale je, ze se to nebuduje primarne pro cestujici. Ty jsou az na jednich z poslednich pricek. Podle meho nazoru je na prvnim miste zisk, na druhem zavazek CR tuto trat zmodernizovat (koridor). V tom se prave lisime od zapadni evropy. Kdyby se neco takoveho stalo ve Svycarsku, firma by okamzite skoncila. Navic by se to proste nestalo (i kdyz mysli tamni firmy na zisk - prave proto by si to nedovolili. Spatna reputace by jim novy obchod neprinesla). Tam jsou vzdy na prvnim miste cestujici, pro ktere se vec buduje. Tady se strci hlava do pisku a je vyreseno.
Coo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.171.18
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:42:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pobo: Jistě problém,ale ze strany volených zástupců obce - zastávka autobusů je přeložena z důvodu výstavby obecní kanalizace a vodovodu.
Ad Manech:Jistě své příspěvky připosíláš do rozhledů SKANSKA .Jinak 80pct.firem zde se podílejících staví na všech koridorových stavbách.
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coo: to ze se mi nelibi prace dotycnych firem neznamena ze fandim Skansce apod., natoz abych jim psal nejake prispevky. Vyjedruje zde svuj nazor. Vim o tom, ze tyto firmy spolupravuji i na jinych stavbach. Je ale rozhodujici, jaka firma komplexni dilo zastresi a prace zkoordinuje. A at se na me nikdo nezlobi. To co zde Viamont a dalsi firmy predvadi je docela sila. Nerikam, ze by to napr. skanska dokazala lip. Kdyz se ale podivate na jejich styl prace, tak neni o cem diskutovat.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 15:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Coo: ono je úplně jedno z jakého důvodu tam ta zastávka je. Zastávka tam prostě je a stavbaři koridoru tím, že rozebírají lávku, k ní znemožnili rychlý přístup a tedy i přestup na autobusy. Takže vina je určitě i na stavbařích. Lávka je sice obecní, ale není rozebírána z vůle obce. Samozřejně nepopírám vinu zástupců obce, o jejich nulové iniciativě k řešení dopravních problémů v důsledku výstavby vodovodu a kanalizace se můžou občané(a nejen místní) přesvědčit dennodenně.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 16:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vidět, že stále platí, že člověk je vždy až na posledním místě. Jako např. minulý týden v sobotu na Hl. n.: ráno před šestou hod. ranní byly otevřeny jen dvě pokladny a přitom fronty byly úctyhodné. Jeden pán už toho měl dost a došel za vedoucí přepravy. Ta pak zařídila, že se milostivě v šest otevřela jedna další kasa. Lidi byli pěkně navstekaný. Nejlepší bylo - když ze z rozlasu ozvalu, že kvůli mimořádnému zájmu cestujících o přepravu budou cestující bez jízdenek odbaveni ve vlaku průvodčími. Hold čd je snad denně překvapováno, že s nimi ještě lidi chtějí jezdit.

Jsem zvědav, co mají pro nás stavbaři připraveno za překvapení.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 16:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Furt nevím, proč EŽ postavili bránu TV těsně vedle lávky, která se bude demontovat, jeřáb lávku kvůli tomu bude muset zvednout o mnoho metrů výš a i tak bude mít určitě problémy s manévrováním, přitom na té bráně není vůbec TV namontováno. Stačilo bránu postavit až po demontáži lávky.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Basnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 17:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_v => Jo a ještě bych se pak vůbec nedivil, kdyby někdo, kdo ono hlášení uposlechl, platil ve vlaku přirážku 20,- ... protože pochybuju, že někdo o tomto opatření informoval taky průvodčí ...
Pravda bolí ... většinou toho, kdo ji řekne ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 19:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain bude jistě mít radost.
Na stránkách jisté téměř vládní strany je vidět mapa variant uvažované trati České Budějovice - Horní Dvořiště.
Můžete posoudit, jestli mé přirovnání k metru je na místě.
I když, jak jsme se dozvěděli v sousední diskuzi, tak náklady takovéto stavby se vrátí ve formě ubytování dělníků a když si dojdou (po práci) na pivo.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 19:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: jejich navrhy zeleznicnich trati jsou pomerne inspirativni:-) Nicmene bych je spise zaradil do fantasy. Jejich uskutecneni, pokud k tomu vubec dojde bude v radu budoucich desitkach let a cena by byla v radu desitek az stovek miliard.

Myslim ze budeme radi, kdyz dokoncime 3. a 4. koridor a dame ostatnio trate trochu do pucu. I tak to bude trvat hodne dlouho a stat velke penize.

Navic az se vse opravi, muzeme zacit trate rekonstruovat od zacatku.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace