K-report
 

Archiv do 30.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 303 + 323, 276 - 279 a 324 - 326 » Archiv do 30.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 01:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavlík: Dispečeři budou na novém pracovišti dálkového ovládání zabezpečovacího zařízení v Přerově pracovat ve funkcích traťových dispečerů, kteří budou řídit vlastní provoz na trati ve dvou úsecích: Říkovice – Nedakonice a Nedakonice – Hrušky. Kromě nich tam budou 3 místní dispečeři, kteří budou ve spolupráci s "modrými" výpravčími zajišťovat posun a obsluhu vedlejších tratí v Hulíně, Otrokovicích, Starém Městě u Uherského Hradiště a Hodoníně. Dále bude zřízena funkce dispečera dopravní cesty, jehož hlavním úkolem bude dbát na trvalou provozuschopnost všech technických zařízení na dopravní cestě. Kromě dispečerů budou na novém pracovišti také 2 operátorky, jejichž základní povinností bude obsluha informačních systémů pro cestující. DOZZ se zatím postupně zapojuje a 15.listopadu se přechází do "ostrého" režimu. Poté, co bude dálkové řízení vyzkoušeno a spuštěno do běžného provozu, lze očekávat podobné změny i na úseku z Přerova do Ostravy a také z Přerova do České Třebové.
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 01:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zajímavý článek o DOZZ byl v SUDOP Revue 4/04.

http://www.sudop.cz/cs/revue/2004/04/10_11.pdf*

* v článku si šktněte: Řídící centrum Česká Třebová - nebude
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 08:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beneš:
Takže se předpokládá úplné vymizení pohotovostních výpravčí z menších stanic a zůstanou jen ve vyjmenovaných větších stanicích s odbočkou?
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 20:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: Beneš v podstatě odpověděl. Jelikož se mě to zatím !!doufám!! bytostně nedotýká a na kolegy z "jižní" větve teď nějak nemám čas, moc to dění nesleduji. Nicméně o vymizení pohotovostních se mluví dlouho. Filozofie je taková, že poruch na ESA je tak málo, že vyjde levněji nechat stát jednou-dvakrát do roka EC dvě hoďky pro poruchu, než tam po celý rok platit pět prodavačů jízdenek s platem výpravčího.

Pavlík: Čekání na přípoj není neřešitelné. Dispečeři nepostaví odjezd dříve, než uplyne přestupní doba. Navíc o čekání na přípoj informují radiostanicí strojvedoucího čekajícího vlaku - ten je v tomto případě "garantem" výpravy vlaku. Postup, který už je na mnoha stanicích běžný.....
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na Os co jede v 15:00 z F-M jelo pouze 842+010celkem mačkanice...a ten co měl jet ve 14:27 z F-M směr z Frýdlant jel o 25 minut později a myslím že mu zdechla lokomotiva...
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk: A kde pracuješ? Možná se známe...
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Paskově se dle agentury JPP připravuje v létě dlouhodobá výluka kvůli zvedání výšky mostu nad nadrážím. To může souviset s budoucí elektrifikaci O.Kunčice - FM, neboť rolej musí mít určitou min. výšku nad kolejnicí (tuším 5.5 m)
Štastnou cestu!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 19:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POkud vím tak paskovský most má být otevřen 1.7,takže tomu bych nevěřil..a ten most se už postupně zvedá...
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo ten most už se bude i betonovat v pátek a příští úterý a středa je uzavírka i pro chodce...
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 08:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu mostu. Myslím, že tady je elektrifikace až na druhém místě. Ten most byl v takovém stavu, že kdyby se čekalo na elektrifikaci tak se nebude jezdit po mostě ale po dírách v asfaltě...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se toho paskovského mostu týče - vzhledem k tomu, že celá stanice byla při "novovýstavbě" postavena tak, že umožňuje bez problémů jak zdvoukolejnění tratě (viz ty "čudné" šturcy a zbytečné kol. spojky na zhlavích) tak elektrifikaci (viz jinak pro motorové tratě u mostů netypické ochranné plechy v místě budoucí troleje či totéž u sporadicky využívaného a netypicky vysokého nadchodu), tak nepředpokládám, že by se krz troleje musel most nějak zvedat.
Celá oprava je spíš zapříčiněna jeho zoufalým stavem. Pokud se celý most zvedá, tak se toho spíš využilo, ale nutností to jistě nebylo. Místa pro dráty tam bylo habafúk...
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 20:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: jo jo máš pravdu, ale ten nadchod je fakt skvělý ten je tak využívaný... všichni cestující ho využívají...
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 20:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavlík: Já myslím, že ne. Jižní větví (příspěvek 479) jsem myslel od Přerova dolů, takže já jsem z té severní. Víc bych to veřejně nerozebíral.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 21:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten nadchod v Paskově je uzavřen. Ale pochybuji že by ho i předtím někdo využíval. Chůze po něm hlavně v zimě nebo po dešti byla životu nebezpečná. Zbytečně vyhozené peníze.
Štastnou cestu!
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 21:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: to ani nevím, že to je uzavřené... deska tam bývá jeonm v zimě... ale vlastně je používaný pořád: jako stojan na kola
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 21:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadchod v Paskově je skutečně uzavřen jen v zimě bo nejsou lidi na to aby jej uklízeli, a přes léto jej využívají hlavně Šotouši.
A mimochodem zbytečně vyhozené peníze?... vždyť to celé platily OKD (jednalo se o přesun z důvodu rozšíření Paskovské haldy na místo starého nádraží(nikdy se však neuskutečnilo)), tak dráha si navymýšlela co to dalo!... viz příprava na dvoukolejku a elektrizaci.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou železnicí tak vypadá :-)
logik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.5.115
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 14:15:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

323 se bude zdvoukolejňovat až kam?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 14:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

323 už dvoukolejná je - do Vratimova. A zaplatíte-li to, zdvoukolejní se třeba až do ValMezu.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3150
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 20:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: sám musíš ale uznat, že protáhnutí druhé koleje do Paskova by provozu pomohlo (časté čekání na křižovaní ZEJMÉNA od Ostravy) a nejednalo by se o stavebně nijak náročnou akci. V cca 1/3 délky je násep víceméně hotový, na ten zbytek stačí navézt X kubíků hlušiny z přilehlé haldy. Terénní úpravy minimální, maximálně pokácet pár stromů. Stanici Paskov netřeba rekontruovat vůbec (max. krapet zabzu), ve Vratimově by to taky nebyl žádný problém.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 21:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zdvoukolejnění samozřejmě nutné není, neboť vzdálenosti mezi stanicemi od Vratímova až po Frýdlant jsou velmi malé a z toho vyplývá i poměrně malé přenášení zpoždění. Otázkou tedy je kolik by stálo zdvoukolejnění do Paskova a jaký by byl jeho skutečný přínos.
Ovšem na celou tratě (minimálně do Frýdku, či spíše) je třeba se dívat jako na celek a je otázkou, zda zdvoukolejnění jednoho úseku (který navíc není rozhodující) něco řeší.
Zdvoukolejnění úseku Paskov - Vratimov by mělo podle mého názoru význam pouze v případě zrušení stanice Vratimov, ovšem tam by stejně musela zůstat odbočka na Důl Paskov.

(Příspěvek byl editován uživatelem S200.)
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 22:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušit Vratimov??Nechápu důvod!!!Toto nádraží je využíváno nejen občany Vratimova,ale i občany OSTRAVA-JIH,kteří využívají linku DPO č.41 k dopravě do Vratimova a není jih málo!!A navíc Vratimov má stále některé úřady v F-M a jiné než vlakové spojení do F-M prakticky není!Prostě když je nádraží které je využíváno,tak je to totální BLBOST ho rušit....a vlak je z Vratimova taky velmi využíván k dopravě do škol....
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2347
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 22:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis:
Kdyby se zrušila stanice, tak to neznamená, že by tam nemohla být zastávka.
ICQ: 202 888 377
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 23:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se předešlo omylům, tak zdvojkolejnění bude až do Frýdku-Místku. Alespoň se s tím tak počítá.

Pokud by nebylo, tak by trať 323 asi neunesla zvýšené požadavky nákladní dopravy po dostavbě Hyundai.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 23:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím že je mnohem více stanic které můžou být zrušeny spíš jak Vratimov...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 23:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě, že bude zdvojkolejněna trať až do Frýdku-Místku, tak stanice Vratimov jaksi pozbývá smysl.
Jinak tvrzení, že by trať 323 v současném stavu neunesla zvýšené požadavky nákladní dopravy po dostavbě Hyundai, je totální nesmysl. Současná kapacita úseku Vratimov - FM je 115 vlaků/den, osobních vlaků je cca 64 za den, nákladů je cca 14 za den (pomíjím vlaky OKDD do Paskova, které už dlouho jezdit nebudou), čili celkem 78 vlaků/den a volná kapacita pro Hyundai je 37 vlaků (a to pomíjím, že vliv vlaků do Biocelu na propustnost celého úseku je minimální). Je zřejmé, že vlaků pro Hyundai bude těžko více než 10 za den, čili kapacita 37 je postačující s velkou rezervou.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem si zkusil spočítat počet vlaků pro Hyundai:
- s jistotou lze říci, že po železnici se budou expedovat hotové auta (ne všechny, ale většina, pro zjednudušení počítám, že všechny), to znamená pi špičkové výrobě 300.000 aut/rok expedici 821 aut/den, což jsou cca 4 vlaky + návoz 4 vlaků prázdných souprav
- dále budou po železnici jezdit plechy, což je maximálně jeden vlak za den + prázdná souprava zpět
- možná budou jezdit nějaké díly mezi KIA Žilina a HYUNDAI Nošovice, ale spíš bych s tím nepočítal, navíc by to jezdilo přímo do Těšína
- ostatní drobné díly půjdou zcela jistě po silnici
Z toho vyplývá 10 vlaků/den, přitom není jisté, zda tyto vlaky musí přes FM a Ostravu. Plechy budou pravděpodobně jezdit z Košic, čili přes Těšín a všchna auta taky nebudou jezdit na západ. Čili těch 10 vlaků/den přes FM a Ostrav je skutečně maximum, které bude dosaženo možná párkrát do roka, nebo při výluce Nošovice - ČT.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 07:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pomíjím vlaky OKDD do Paskova, které už dlouho jezdit nebudou
To bych netvrdil. Ta halda se bude odvážet ještě hodně dlouho.

Proč stanice Vratimov pozbývá smysl? Nějak na to pořád nemůžu přijít. Pokud budou po elektrifikaci jezdit ve větší míře Sp vlaky Frýdek-OV tak kdo ví, kde se budou míjet nebo předjíždět s Os. Pak se nám může Vratimov hodit. Navíc by šlo přijet s elektrickou lokomotivou až do Vratimova, přepřahat na diesel a pokračovat na Důl Paskov (ikdyž OKDD toho asi příliš využívat nebude).
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 11:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta halda se bude odvážet ještě hodně dlouho.
Vy se na to díváte ze špatného konce. Odvážení haldy není příčina, ale důsledek. Příčinou je stavba D47, která se v oblasti zemních prací blíží ke konci. Už ani letos těch vlaků tolik nejezdí.

Proč stanice Vratimov pozbývá smysl?
Cca 2 km od Vratimova je stanice Ostrava-Kunčice, která je plně dostačující pro přepřehy nákladních vlaků. Navíc vlaky ČD na důl Paskov vozí dispečerky, což by v případě přepřahů ve Vratimově dopadlo zhruba tak, že by dispečerka odstavila uhlí ve Vratimově a stejně jela strojně do Kunčic (případně někam dál) pro jinou zátěž. Opačně by stejně zpravidla elektrika musela přijet strojně do Vratimova, protože se rozhodně nescházejí požadavky na přístavbu prázdných vozů a na odvoz ložených. Čili elektrika přiveze úplně něco jiného, třeba něco pro NHKG do Bartovic. A co se týče osobní dopravy, tak předjíždění ve Vratimově snad nemyslíte vážně, tak hloupě by byl grafikon nakreslen snad jen v případě největší nouze. Pokud vůbec bude k nějakému předjíždění docházet, tak v nějakých rozumných stanicích, např. Kunčice, FM, Frýdlant.
Jinak si uvědomte, že vzdálenost Paskova a Kunčic je pouhých 6 km, to bych si dokonce dovedl představit i zrušení Paskova v případě zdvojkolejnění do Lískovce (Kunčice - Lískovec, 11 km). Vemte si třeba takový úsek Suchdol - Studénka, je to 12 km a byla tam zrušená stanice Hladké Životice.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 11:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co by jste udělal s těmi stanicemi?Vždyt ČD mají ted velké plány s těmi stanicemi...Pokud by se ty plány měli uskutečnit tak by měl lepší budoucnost Vratimov ,protože není daleko od centra města...Paskovské nádraží není ani v Paskově,je už na uzemí Řepišt...což moc velká obec není..A Lískovec je využíváný prakticky pouze zaměstnanci VP...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 13:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemusel by být hloupě nakreslený grafikon, jenom by mohlo být zpoždění.
V Paskově se počítá s přepřahem lokomotiv, takže ten se taky rušit nebude.
Srovnávat Hladké Životice s Paskovem, či Vratimovem. Ehm.
Pořád ale nechápu smysl rušit ty stanice. Když už stojí, tak je zbouráme, abysme je mohli za 20 let stavět znova? Jako tramvaje na Karvinsku? Nikdy nevíme, co budeme v budoucnu potřebovat a protože to momentálně nepotřebujeme, tak hned všechno budeme rušit?
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Širci, samozřejmě za předpokladu neomezených finančních prostředků je nejlepší nic nerušit a navíc všechno zdvoukolejnit a zadrátovat. Ovšem je nutné si uvědomit, že prostředky jsou omezené. A navíc se často zapomíná, že ani údržba není zadarmo. Mě osobně přijdou (po zdvoukolejnění do Paskova, ale možná i teď) prostředky vynaložené na údržbu všech kolejí ve Vratimově mimo 1. a 2. jako vyhozené peníze.
A můžu se zeptat v čem se liší Hladké Životice od Vratimova? Neberte, prosím, v úvahu počty cestujících, protože ti mohou nastupovat stejně dobře na zastávce jako ve stanici.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Michalis: Udělal bych z nich zastávky.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 17:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včem se liší? Využívanou vlečkou nebo počtem zastavujících osobních vlaků, atd.
Otázka je, jestli nám vyjde levněji přestavět a zrušit stanici nebo údržba těchto kolejí, které se dají případně využít. Řekl bych, že ta údržba. Stejně by ty pozemky určitě nikdo nechtěl a dráha je využije třeba i tím, že tam dlouhodobě postaví nějaké vozy (viz Vratimov). A i kdyby nepostavila, tak nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit odstavná kolej. Navíc, ty stanice jsou skoro připraveny na zdvojkolejnění, takže se příliš měnit nebudou.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 17:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Vratimov to má jisté kdykoliv by se začalo zdvoukolejňovat. Vlečka není v žádném případě nereálná při napojení do tratě a zastávka ideální řešení bo by se nadchod protáhl nad bývalou papírnou rovnou do centra. No není to ideální! A hlavně traťoná rachnlost minimálně 80 a žádne brždění při jízdě odbočkou z 2 koleje. ( Jsem rodák z Vratimova a růžové brýle už mi dávno ukradli)
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou železnicí tak vypadá :-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3153
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 19:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se tu rozpoutala pěkná vřava. Osobně musím dát zapravdu polskému čmelákovi.

V případě zdvoukolejnění tratě bude stanice Vratimov úplně zbytečná. Kunčice jsou za humny. Ona je celkem k ničemu už teď. Osobní vlaky jezdí v 99% případů na kolej před výpravní budovu (snad č.1), na tu s "bočním nástupištěm" jezdí zřídka pouze při výraznějším zpoždění, kdy se překládá křižování z Paskova. Tohle by šlo praktikovat i na klasické dvoukolejné "zastávce", která by se na jedné straně "spojila" do jedné koleje. V případě vybudování nástupiště ve směru Ov na opačné straně by to dokonce bylo výhodnější už teď. Zaústit vlečku na důl Paskov do širé tratě není problém, navíc tam nepanuje zrovna hustý provoz. Těžko říci, co udělat s manipulační kolejí, kde je celkem solidní nakládka (snad balíků se skelnou vatou či čím). Nevím, zda by přepravce přesun do Kunčic "zkusl" a nepřešel na kamióny.
Stanice Paskov je na tom obdobně, ale vzhledem k tomu, že celá je jako dvoukolejná s odbočnou tratí už postavena a stačí do ní zaústit druhou traťovou kolej, nechal bych ji být. Vlečka na Biocel má růstový potenciál, jsou mnohem zbytečnější stanice, které se rekonstruují (např. Jistebník, asi i Moravičany - nebo ty budou rušit?)
Lískovec stanice zůstane, stejně jako FM. Pokud by se druhá kolej dělala až do FNO, tak Baška i Pržno jistě "padnou"....

Názor opravňující existenci Vratimova faktem, že by tam mohl nějaký osobák předjíždět potencionální spěšňák je asi zbytečné komentovat.

Znovu opakuji - aspoň prozatím bych protáhl druhou kolej z Vratimova do Paskova, kde by to nevyžádalo žádné velké náklady ani terénní úpravy. Osobní vlaky v Paskově nyní velmi často čekají na zpožděný příjezd protijedoucího vlaku a nevím čím to je, ale v tak 75-80% případů jede "blbě" vlak od Ov. Ono pak "švihne" osobák na Ov třeba jen o pár minut, ale když mu pak ujede přípoj na Svinov (bo pak další těsné případě v OS), je o srandu postaráno. Nebo naopak přípoj v OK směr FM ujede, aby nezpozdil křižování v Paskově. Pochopitelně - pouze tento argument je pro výstavbu druhé koleje asi blbost - stačí jezdit všude včas.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 19:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moravičany zůstanou stanicí i po modernizaci.
Jistebník zas tak zbytečný není, obzvlášť při současném GVD, kdy osobáky od Přerova přijíždí do Svinova v xx:15, IC v xx:18 a SC v xx:19.
Daleko víc bije do očí trojce stanic Uhersko - Moravany - Kostěnice, kde všecky tyhle stanice jsou na 9 km.
Sorry za OT
ICQ: 202 888 377
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 21:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Mn 81051/81050(Hulín-Bystřice pod Hostýnem a zpět)byla 751 093.Vezla z Bystřice jen jednu zetku.
Tak 751 093-tu jsme tady ještě neměli.Ale ještě furt tady některé ostravské nebyly.Na Skašovech je 751 088,v Otrokovicích 751 374.A dle vlaky.net byla na nehoďáku(k IC Hradčany) 751 220,a na nákladech jezdila dnes i 751 148.

Cha,to bych chtěl vidět s čím by jezdili,kdyby v DKV Chacharistán zlikvidovali dle pana Kotery i zbylé 751.Asi by pak chodili úředníci z ČD tahat ručně sypáky na Dombas.Sakra,to jsem se zase nasr...
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 23:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusím se zeptat i tady - mám dojem, že sem chodí víc lidí, kteří by mohli znát odpověď, než do vlákna k trati 320 :

Rád bych vyzvěděl, kde se v Bohumíně kropí uhlí (č.koleje)?
Např. jede-li 47008 z Pawlowic, má psán dvouhodinový pobyt na osobním (původně jsem se domníval, že kropička je ve Vrbici?), podle oběhu je na něm stejné eso z Petrovic až do Břeclavi. Souprava i s mašinou "tím" projíždí, nebo někam sune? Nebo je to s vypřáhnutím a se soupravou manipuluje záloha?

Předem děkuji .
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 11:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mn 81051/81050(Hulín-Bystřice und zuruck) je 751 093.Z Hulína iba s kontajnerom a hytlákom.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Brut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 14:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké nové informace ohledně rozvoje železnice na Frýdecko-Místecku na adrese http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_21hyun.htm
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 23:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem po delší době jel úsek Kunčice - Střed a čumím, že po pravé koleji již není ani památky.

Mezi Vratimovem a Paskovem je v jednom místě vytvořený nějaký nájezd jak pro nákladní auta, by se dostala na koleje.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 17:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mn okoloo Hulína byla dnes 751 093.
Teď zrovna jela s Mn až do Zborovic,takže jestli jste tam někdo v okruhu deseti km,tak byste ji mohli stihnout vyfotit na konečné!!!

Na Sp 1641 je celý tento týden 754 030-5+3 bymmečka.Pár školních výletů vo vnutrí,a lidi zas jak sardinky,a ještě ten hic
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 13:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 17:40 hod. z Hulína směr Bystřice pod Hostýnem jezdil v dávných dobách Os 3113 a v současnosti jen sólo
motor.. Zajímavé... Jaký je zámysl pro příští grafikon?
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:21:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Fany: No, zámysl se dá vyčíst z Návrhu, tj. vlak 3919 z Hulína v 17:51 až do ValMezu denně mimo sobotu. Nově proti Návrhu se před ním objevuje nový vlak KM 17:09 - Hulín 17:17/18 - Holešov 17:28, vedený v X.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jima: nemáte možnost zaslat na mail Návrh, kde
je zapracován i Vámi zminovaný vlak KM 17:09 - Hulín 17:17/18 - Holešov 17:28?
V Návrhu, který mám k dispozici, tento vlak uveden není - pouze vlak 3919
Děkuji za info
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zase četl na DF Českých Drah, že z Kojetína má prý jezdit nějaký nový spěšňák do Rožnova. Víc tam o tom nebylo napsáno, ani v jaké časové poloze. Snad jen že to bude Quatro 842 a nějaké přívěšáky 010.
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 14:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Fany: V elektronické podobě to bohužel nemám. Ale i to, co mám na papíře, už zase není tak docela pravda, dá se říct, že na 303 proti Návrhu takřka nezůstal kámen na kameni.
Ale kdybyste chtěl, můžu tady z toho aktuálního stavu něco opsat (např. odpolední vlaky z Hulína směr Holešov apod.)

to Havo: Nový Sp pojede v poloze Koj. 10:13 - Hulín 10:34/42 - ValMez 11:33/35 - Rožnov 11:55. Je to jakýsi zkušební králík, určený především pro dálkovější frekvenci - v Koj. přípoj rychlíkem z Brna, v Hulíně z Otrokovic (sobota je ještě v řešení přímo ze Zlína), ve ValMezu přípoj na Košičana na Slovensko a na Sp 1622 do Ostravy - Opavy - Jeseníku, v Rožnově autobusové přípoje ve 12:15 na všechny strany.
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 17:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jezdi tento tyden na Mn Hulin-Bystřice?
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si teda odpovím sám

Dnes 754.030
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 19:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc - viz diskuse 320. Výluka koleje potrvá asi do konce července, pak možná začne zase druhá kolej. Patky pro sloupy trol. vedení jsou již osazeny, možná to nějak souvisí. Ale vše zlé je k něčemu dobré. Alespoň díky tomuto nezdrhne v Kunčicích vlak na střed a počká na vlak od Havířova, který si také díky další výluce v O.Bartovicích vytvoří cca 5 min. zpoždění
Štastnou cestu!
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 22:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technicky dotaz. Dneska jsem byl fotit na 323 a mam v jedne pekne krajinovce osobak 3174. Nekouknul jsem ale v realu na evidencni cislo 810 v cele. Nemuze mi nekdo pomoct a dodat toto evidenci cislo pro mou soukromou evidenci? Jinak podle obehu by mel (5) 3174 obracet na (6) 3109. Muze mi to nekdo potvrdit? Ten vlak si muzu zitra chytit, ale mam obavy, ze i kdyz podle obehu by to mela byt tataz 810ka, tak uz by se mohla vymenit a ja bych si zitra opsal jinou...
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 07:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jima: Ano, pokud by Vás to neobtěžovalo, rád uvítám i dílčí informaci.
Např. v návrhu je uveden výchozí spěšný vlak ze stanice Hulín do stanice Brno, hl.n. - odjezd 8:08 z Hulína-jak je to myšleno, obrat kterého vlaku? Jinak v X a jinak v S?
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:08:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Fany: Trošku jste se přehlédl - Sp 1648 nejede v 8:08 z Hulína, ale z Kroměříže. A jediným důvodem pro jeho vedení je to, že Sp 1640 nově už nejde protlačit po 300 do Brna, takže skončí v 6:52 v Kojetíně (do Brna přestup na rychlík), pak se v závěsu na 3903 vrátí do KM a odtud v jediné možné časové poloze, která mu byla na trati 300 přidělena, teprve odjede do Brna. Kamžto je nutno vrátit soupravu.
Co si o tom myslím, sem raději psát nebudu.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 13:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Os 3141 jela 751 149
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem s ní jel Os 3138...celkem hluk v prvním vagonu při rozjezdu...mám pocit že jí to nak trvá oproti 754 než se rozjede....je to jenom můj pocit nebo mám pravdu?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Michalis: Taky jsem měl ten pocit
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 19:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi záleží na fírovi, jak "otočí volantem". Já se s ní vezl Os 3151 a akceleraci to mělo slušnou (včetně patřičných akustických projevů ). Pochopitelně, na o cca 12 let mladšího brejláka, s poněkud výkonnějším motorem a lepší údržbou nemá, ale i tak si myslím, že se v Ov o 751 celkem starají. Bodejď by ne - brzy by nebylo čím jezdit...
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 20:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bardotky jsou starsi a maji slabsi motor, takze to logicky trosku vic trva. Nicmene ten zvuk je uplne bozsky, vcera jsem jel ve vlaku tazenem 751 149, hezky vykloneny z prvniho okynka a poslouchal to nadherne bardoti bubly bubly...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy aspoň nějaké foto: 751 149 s Os 3144 27.6.2006


Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou železnicí tak vypadá :-)
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 21:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mn vlaky v okolí Hulína dnes v čele se 754.039 a R 1445 asi 750.079.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace