K-report
 

Archiv do 26.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 26.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Siemens
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz mapka: http://www.cd.cz/files/mapaSONE-33bed48e9f6dfa4e85698d318da2e642.jpg

V Polsku, Rakousku a od konce kvetna i v SR jde jenom o prvni stanici za hranici, v Nemecku o souvisle oblasti v Sasku a Bavorsku.
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 11:21:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda pánové, já opravdu žasnu.
Sleva SONE+ existuje už několik let v podstatě s drobnými modifikacemi, Kilometrická banka (KMB) snad ještě déle, rovněž s modifikacemi, pokud mě paměť neklame.
Všechny podrobnosti o nich jsou i na poměry ČD dobře zpracovány, k dispozici jsou ve formě letáčků nebo na internetu. Cestující veřejnost je už za tu dobu velmi dobře zná a hojně využívá.
A vy tady hovoříte, debatujete a rozebíráte obě obchodní nabídky, jakoby začaly platit před týdnem a bylo na nich něco složitého a nepochopitelného...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emil: A váš příspěvek pomohl komu?

Je normální, že mi v CK ČD v Praze naúčtovali 32 Kč za 1 EUR (kupoval jsem jízdenky z terminálu DB)???
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Ne... Podezřele hodně...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv, Dejvice: Já se obávám, že to normální je. Dráhy aktualizují kurz jednou za uherský rok. Narazil jsem na to před lety, když jsem jel do Švýcar a nákup lístku přímo za ojra by mi ušetřil slušnou sumičku ...
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:06:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrubyv:

Já tady nepíšu příspěvek proto, abych někomu pomohl. To jste si špatně vysvětlil. Já se jen podivuji nad tím, co všechno se tady složitě probírá.

Jak jsem již uvedl: kde, kdy a v čem platí třeba sleva SONE+, se dá přece celkem jednoduše najít a ani nemusím být extrémně znalý fanoušek železnice. A kde? Překvapivě například na stránkách ČD v sekci SONE+. A to hned na titulní straně. Takže v čem je zakopaný pes?
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

emile-každej není chytrej jak ty a když někdo má autobus zdarma,tak vlakem zapomene jezdit,když já sem jezdil vlakem,tak jezdila pára a o elektrické lokotce sem četl ve Verneovce.Když si tak znalej,tak mě odpověz kolik budu platit za zpáteční-Kroměříž-praha-Krč .Internet je aby se člověk něco dozvěděl.Siemens
-dík tu mapku sem nikdy nezvětčil
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 17:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emil: Hm, takže sem píšeš, protože se divíš? Tak to se teda divím. Já tu píšu hlavně proto, abych lidem pomohl a informoval je o důležitých věcech. Jestli ti to tady přijde pod tvou úroveň, tak se prosím nechoď. Bude to tak lepší.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 21:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Zkus je příště odkázat na JŽK - teda pokud se tím musí řídit i CK ČD
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 06:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens - SONE platí i na Slovensko? Tam jezdím často a vždy jsem si musel dokoupit jízdenku i třeba do Čadce. Jestli je to fakt, bylo by to dobré.
Štastnou cestu!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 06:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr - od emila se asi nic nedovíš. Někteří lidé prostě neradí podávají informace.
Kroměříž - Praha Krč, je to 305/308 km, je to jedno jestli přes Kojetín nebo Hulín, jízdenka jednosměrná 370 Kč, zpáteční 436 Kč. Musíš se ale vrátit nejpozději druhý den. Výhodnější ale bude koupit zpáteční Kroměříž - Praha hl.n. (372 Kč) zvlášť a zvlášť Praha hl. - Krč (20 Kč)
Štastnou cestu!
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 09:01:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petrumr:

Pokud lidi neznám osobně, vykám jim, připadá mi to slušnější, ale budiž...

Tak třeba konkrétně Ty. Píšeš, že máš zdarma autobusy, to je hezké. Podle toho, že jsi registrovaný uživatel a že máš tady přes 200 příspěvků, soudím, že přístup k počítači a internetu máš. Tak mě zaráží, že nejsi schopný zavítat na stránky ČD, kde je například o slevě SONE+ téměř absolutně vše.

A abys neřekl, že jsem zlý člověk, ohledně spojení Kroměříž - Krč Ti poradím tyhle užitečné stránky, které simulují program, který je v pokladnách ČD - http://www.jizdenka.cz
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 09:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrubyv:

Podívej se Vojtěchu - proč sem píšu? Ani sám nevím, máme demokracii, jsem v práci sám, nudím se, tak občas někde něco trapného napíšu.
Opravdu jsem netušil, že se Tě musím příště nejdříve zeptat a dovolit...

Hele přes víkend v práci nebudu, ale v pondělí ano. Nebude Ti vadit, když tady zase přijdu?

Píšeš, že tady lidem pomáháš v důležitých věcech. To je chvályhodné, až budu chtít vědět výhodnou variantu jízdného Brno - Hannover - Hof nebo Olomouc - Lökosháza - Záhony, tak se tady zeptám. Už proto, že systém jízdného, slev a podobně je velmi komplikovaný a ani u zaměstnanců ČD se mnohdy mnoho nedozvíš.

Ale nebudu se tady ptát, kolik stojí jízdenka Bohumín - Přerov bez karty Z. Proč? Protože se to snad dá celkem jednoduše najít.
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 09:30:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zelená:

Nesuďte, pokud nevíte. To je reakce na Váš úsudek o mém podávání, či nepodávání informací...

Tak abyste ani Vy neřekl, že jsem zlý člověk, upřesním, že mapa zveřejněná panem Siemensem obsahuje drobné nepřesnosti.
1) Nejsou zde uvedeny úseky do Polska (Zebrzydowice a Chalupki), které je možno projíždět
2) Na SONE+ asi není možno projíždět úseky Litovel předměstí - Mladeč a Konstantinovy Lázně - Bezdružice, kde funguje vlak jako taxi.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach bože, kdy mě Emile konečně pochopíš? Nikdo ti tu nezakazuje psaní tvých komentářů. Mě jen vadí, že tu kazíš dobrou atmosféru. Zastávám názor, že tu jsme od toho, abychom diskutovali smysluplně. Proto navrhuji tento thread ukončit. Pokud to nebude pod tvou úroveň, můžeme se třeba pobavit o tom, jaký tarifní kód zvolit při vydávání místenky na X2000 s příplatkem k ScanRailu? Pro mě je třeba SoNe+ naprosto jasná, ale to ještě neznamená, že musím ostatní ponižovat.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:59:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach satane, proč mě Vojtěše jednou vyháníš, pak zase nezakazuješ komentáře.

Dobrá, pokud jsem zde pokazil dobrou atmosféru, omlouvám se všem, kterých se to případně dotklo.

Tarifní kódy místenek ani Švédsko zase tak přesně nastudovány zatím nemám. Tuším, že beze slev je to "00", se slevou "43" nebo "44".

Jsem rád, že Ti je SONE+ naprosto jasná, proto si na svých webových stránkách uprav její cenu ze 130 na 160 Kč:-)
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 12:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, díky za upozornění, ta informace samovolně zastarala :-).

Nevyháněl jsem tě. Jen jsem tě prosil, abys uvážil svou účast zde (možná jsem to řekl trochu neohrabaně, za to se omlouvám).

Je dobře, že se vyznáš v tarifních kódech (je to 44). Uvítám, až tu někdo bude s tím mít problém, že mu to napíšeš. Ale za dva roky na psychiatrii jsem si uvědomil, že to, co je pro jednoho malý problém, může být velký problém pro druhého. Zkus o tom chvilku přemýšlet, než jsem napíšeš další příspěvek.

Měj se krásně a nic ve zlým.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Emil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 13:09:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vojtěch:

Ano, psal jsem už dříve, že i u SONE+ dochází k malým modifikacím. Přesto soudím, že SONE+ patří mezi jedny z nejlepších nabídek, co kdy ČD vymyslely a dotáhly do konce. Doufejme, že ještě nějakou dobu vydrží.

Nezlob se na mě, svoji účast na tomto i ostatních stránkách zabývajících se železniční tématikou budu zvažovat dle své libosti.
Řídím se spíš pravidlem dvakrát čti než jednou piš. To by si měli někteří "honiči příspěvků" vzít k srdci:-)
Mimochodem Tvé internetové stránky jsou celkem zajímavé. Přál bych jim víc příspěvků o zahraničním cestování.

Měj se také hezky, buď na pohodu a svěží.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 17:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprostý souhlas, SONE+ je skvělá věc. Sám ji používám na cesty hlavně do Německa. Potěšilo mě její rozšíření do Weisswasseru, takže se mohu svézt místní úzkokolejkou . Brzy se tam určitě vypravím a poreferuji o tom.

Mimochodem, právě mi domů přišla SWT na cestu do Berlína. Už se nemůžu dočkat, až tam vyrazím. SWT je snad ještě o chlup lepší než SONE+. Pojedeme ve skupině 4, takže každý zaplatí z Lbc do Bln 250Kč!

Emile, moc mě těší, že chceš přistupovat rozvážně k psaní příspěvků. Myslím, že nakonec naše off topic debata byla pro oba přínosem. Díky!

VH
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 17:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EMILE-Vy nemáte modrý šátek proč nenapíšeš částku,já sem platil za zpáteční Kroměříž-Praha krč 372Kč a je tam 299km a tvůj odkaz?asi mám slabej počítač.Tady se řeší příklady ze života a proto se ptám jak to udělat,abych tu jízdenku koupil podruhé stejnou.Zelená-dík já sem to prohlížel ty Km desetkrát a nevěděl jestli dělám někde chybu, nemohu se dostat na ty 299Km,že by už měli ten koridor spočítaný nově?lístek
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 17:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sem to zkoušel znovu a vyjelo mě co sem platil-372Kč-oni to museli nějak upravit tenhle týden,nebo ty udaje sou klik sem klik tamJo a s Emilem půjdem na pivo a proberem to tykání.
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:38:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr:
dejte si to přes Hulín a bude to těch 299 km.
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:47:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emil:
Ještě k vaší reakci na SONE+, na trati 177 Pňovany-Bezdružice je SONE+ možno užívat bez omezení, vlakové taxi je provozováno na základě objednávky v úseku Konstantinovy Lázně-Bezdružice pouze po zaplacení ceny 40 jízdenek za obyčejné jízdné.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 19:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv - ono to skutečně podle jízdního řádu je 305 km přes Hulín a 308 přes Kojetín. To je ale přes Prahu hl.n.
Je ale možné, že to vypočetli po pražské spojce Běchovice - Vršovice (mimo hl.n.) a tak se to možná vlezlo do těch 300 km. Jak je dlouhá ale ta spojka, to fakt nevím. Myslím že i něco tak po té spojce trvale jezdí (Ostravan. Laborec, Vihorlat) přes Vršovice na hlavní nebo alespoň tak jezdilo.
Štastnou cestu!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 19:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlůouvám se Hrubyv - příspěvek byl určen pro Petrumr.
Štastnou cestu!
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni to museli nějak snížit ty Km a v IDOSu ještě to není zanesené,možná to je jak za Zábřehem se rovná ten koridor tunelama.Po té spojce sem jel R do přerova a bylo to pomalejší než třeba Ostravan přes liben kilometrově také nevím,ale na lístku to je jedno tam už se neuvádí jestli Krč se jede přes hlavák nebo rovnou přes vršky
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr: opište prosím z jízdenky všechny směrové stanice (v obrázku nejsou čitelné). Mělo by to napovědět. Kilometry se teď neměnily, ale v prosinci se trať kvůli tunelům o něco zkrátí.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono ty spojky jsou stejně zajímavé. Např. Ostrava Vítkovice - Polanka je o 7 km kratší než přes O.Svinov, ale hodně počítačů (hlavně mimo ostravský region) to neumí navolit, vždy tam mezi Polanku a Vítkovice naskoří opět Ostrava Svinov, i když ho pokladní smaže.
Karviná - Závada po spojce Koukolná, tarif uvádí 10 km, což je stejné jak přes žst. Dětmarovice. Kdysi to bylo 7 km. To je rozhodně věrohodnější údaj.
Totéř spojka Prosenice - Dluhonice. Do Rokytnice je tarifně 14 km stejně jak přes žst. Přerov, přitom prokazatelně je to min. o 2 km méně. Tady to ale tak bylo tarifováno odjakživa.
Já osobně si myslím, že tarifní vzdálenost Ostrava Svinov - Praha hlo.n./Holešovice/střed po dluhonické spojce není 353 km, jak uvádí JŘ, ale v pohodě by se vešla do 350 km neboť něco je přidáno i mezi Zábřehem a Českou Třebovou. Kolej č.2 u býv.tunelu u Třebovic byla min. o 1 km kratší než č.1. Ale kšeft je kšeft. 353 km je pásmo 400 km a to je oproti pásmu 350 km podstatně dražší. Takže asi nebude vůle opravit km.
Štastnou cestu!
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 09:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kroměříž
Praha-Krč
Hulín,Přerov,olomH,ZábřM,čTřeb,Pard,Kolín,Poříčan
To je tam napsaný-přeci tj.jedno kudyma jedu,to nezajímá ani průvodčí,to by lístek musel být vydán na konkrétní spoj a když je to zpáteční?.Bez hlaváku tj.302Km a přes Liben je to 305Km.Při výměně kolejí,vždy něco zůstane
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 09:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už sem na to přišel-když se dá jízdenka z PH-KRč-KM tak to je za 436,ale obráceně přes Hulín za 372,ten program čd-je takovej,že když to je z prahy,tak co je za č.tř.ho nezajímá,ale obráceně zase ty stanice co sou blíž a zase co je u PH ho nezajímá.Když pokladní to dá od PH a klikne obrátit,tak je to dražší.Příště si tu jízdenku vytisknu a ukážu jakou chci,když si stym pohraji,tak musím ušetřit.
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 19:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr:
ono je to tím, že počítač Vám navrhne nějaké směrování a podle toho počítá kilometry (mezi uvedenými stanicemi vždy po nejkratší trase). A v této variantě nabízí zajímavé varianty přes, takže je ho nutné hlídat. Zkusil jsem teď (poprvé) Praha-Krč - Kroměříž a sám mě poslal sice mimo Prahu hl.n. ale zato přes Prostějov. Když jsem zadal přes volbu "více" stanici Hulín, tak vyhodil směrování "PhaVr,Poříčan,Kolín,Pard.Hl,ČTřeb,ZabřM,OlomH,Přerov,HULÍN" a 299 km.
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 09:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak správně tych 299Km je bez hlaváku já tam nemohu dosadit přes PhHl a hulín-jde to nějak?Poznal by to revizor?
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 16:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jak Vám, ale mi to jde bez problémů:
"PhaVr,PHAHL,Kolín,Pard.Hl,ČTřeb,OlomH,Přerov,HULÍN" = 305 km
Pomocí odkazu "více" zadám směrové stanice Praha hl.n. a Hulín (proto jsou ve směrování velkými písmeny).
Revizor by to správně poznat měl (je-li, či není tam Praha hl.n. přes kterou je to delší).
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 18:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja to nechci na 305km to by zpáteční stála 436,já sem jel za 372 a chci abych jel taky příště,tak to musí být těch 299Km.
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přinejhorším jak jsem to psal výše
Kroměříž - Praha hl.n. 372 Kč
a Praha hl.n. - Praha Krč 20 Kč (obě zpáteční)
I tak je to o dost levnější než 436 Kč a je to úplně legální.
Štastnou cestu!
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl by někdo zájem o zbytek přenosné čtvrtletní síťové jízdenky pro (klasický) Junior pas? Od 30. 6. řeším dopravu in-gold kartou, síťovka platí do 12.7. Cenu navrhněte, uvítám aspoň symbolickou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22624
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 21:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předběžně se hlásím. 500 by šlo?
Pouze však za předpokladu, že na to funguje i JP-léto...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - v českotřebovském ČDcentru zjištěno, že funguje i na JP-léto, více v mailu

K blízké budoucnosti: v aktuálním Železničáři http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_22trzb.htm najdeme i tyto věty: Ještě během léta předpokládáme nasazení pendolina také na spojení do Bratislavy a pro příští jízdní řád jsou projednány i dva spoje vedené pendoliny do Vídně. Všechny tyto vlaky, tedy i na relaci Praha–Brno–zahraničí, chceme provozovat jako spoje SuperCity s příslušnou úrovní servisu na jejich palubě.
Vezmu-li v potaz relaci Praha-Brno a zpět, která je u současných EC vlaků velmi silná, obávám se přes to, že se navrhuje další EC vlak do Vídně, že bude zapotřebí posílit linky autobusových dopravců...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozovat jako spoje SuperCity? No to snad ne! Uvědomil si někdo u ČD že Vyšehrad (Slovenská strela či jak se to první ranní Pendolino z Bratislavy bude jmenovat) bude po zrušení Šohaje jedinou rozumnou šancí jak se z Hodonína dostat po ránu do Prahy a necestovat nočními vlaky? Skoro se obávám že ano a právě proto to dělají. Asi fakt nezbude nic jiného než ten autobus. ČD proto dělají vše.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22832
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 01:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dráhy v létě zlevní pendolino :

Dráhy v létě zlevní pendolino

8. června 2006 1:00
České dráhy chtějí do svého rychlovlaku Pendolino v létě přitáhnout nové cestující. Připravily pro ně o pětinu zlevněné jízdné a také speciální nabídku pro rodiny s dětmi.
Spoje SC Pendolino jezdí mezi Prahou a Ostravou už půl roku, každý týden přepraví deset tisíc lidí. Letní měsíce by je však mohly o množství cestujících připravit.

"O prázdninách ubude služebních cest, zcela odpadnou také studenti dojíždějící do škol," předpokládá mluvčí drah Aleš Ondrůj.

Právě studenti a obchodníci tvoří podstatnou část klientely SC Pendolino. Dráhy proto chtějí nalákat cestující na levnější jízdné. Od začátku července bude platit dvacetiprocentní sleva na jízdné SC Léto, cesta z Prahy do Ostravy ve druhé třídě tak bude stát čtyři sta korun, namísto současných pěti set.

Výjimkou budou nejvíce obsazované spoje s odjezdem v 5.45 z Ostravy a v 15.56 z Prahy, na kterých bude nadále platit plné jízdné.

Víkend s pendolinem
Další novinka – skupinová jízdenka SC Víkend – začne platit od srpna. Koupit ji bude možné už od 1. července a její platnost nebude omezena pouze na prázdniny.

Za sedm set padesát korun bude moci vlakem SC Pendolino cestovat dvojice dospělých a až tři děti. Nabídka se však vztahuje pouze na sobotní nebo nedělní spoje a omezený je také počet míst, který jí dráhy vyhradí.

"V každém vlaku bude pro nabídku SC Víkend určeno 53 míst druhé třídy," upřesnil Ondrůj. V případě velkého zájmu jsou ale ČD ochotny uvažovat i o zvýšení počtu míst.

Velké plány mají ČD s pendolinem od začátku platnosti nového jízdního řádu v prosinci. Mezi Prahou a Ostravou chtějí vypravit o jeden pár vlaků navíc, pendolino by tak obě města mělo spojovat každé dvě hodiny. A to i přesto, že některé spoje během dne jezdí poměrně málo obsazené.

"Nově nabídneme výhodné přípoje moderními jednotkami do dalších měst kraje – Opavy, Karviné či Havířova," slibuje Ondrůj. Ty by podle kalkulací ČD měly přinést dostatek cestujících.

Během následujících měsíců také začne pendolino jezdit do Bratislavy. Přesný termín závisí na dohodě se slovenskou stranou, povolení pro jízdu na slovenských tratích získá jednotka v nejbližších dnech.

O vlaky se na schůzce s ředitelem Českých drah zajímal také šéf polských železnic, které údajně o nákupu italských souprav také začínají uvažovat. Otázkou je, zda by Poláci dostali stejný model vlaku, který jezdí v současnosti u nás.

Italský výrobce Alstom totiž v nejbližších dnech začne na zkušebním okruhu v Cerhenicích u Kolína testovat čtvrtou generaci pendolin, kterou příští rok začne dodávat dvěma italským dopravcům. Vlak, který pojme o sto cestujících více než české pendolino a může jet až 250 km/h, dorazil do Česka ve středu a zůstane tu tři měsíce.

Tomáš Lysoněk, MF DNES


Sice to trvalo a je to jen opatrný začátek, ale aspoň cosi už se rýsuje...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 16:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: vlastním kilometrickou banku ČD a chci jet první třídou vlakem EC. Jaký je rozdíl v odečtu kilometrů oproti druhé třídě. Budu připlácet? Odečtou mi více kilometrů? Nebo je rozdíl pouze ve výši minimálního odpisu.

Děkuji za odpověď
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Bigoss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 17:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za první třídu se odepisuje o 50% víc kilometrů než za druhou, tzn že když pojedete 100km první třídou, odečtou 150...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 17:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bigoss: dík. V KMB to nikde není psáno, v JŘ taky ne. Pouze je tam info, že minimální odpis ve druhé třídě je 100 km, v první třídě 150 km, z čehož samozřejmě výše uvedené laik nevyčte.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23285
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 22:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je to snad jasné:
http://www.cd.cz/static/tr10/tr10a.html#4IIIL (konkrétně v čl. 293)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 08:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: dík za odkaz, přímo v KMB by se ta tabulka taky ještě snad vešla... Ptal jsem se na informacích v ČD centru Brno a tam mi paní byla schopna sdělit pouze, že se něco připlácí za první třídu.

A dále jsem se při koupi ptal, zda lze nějak část projetých km na KMB použít jako daňový doklad k proplacení zaměstnavatelem? Také jsem nedostal jednoznačnou odpověď. Osobně si myslím, že to nelze...
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23301
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 09:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptal jsem se na informacích v ČD centru Brno a tam mi paní byla schopna sdělit pouze, že se něco připlácí za první třídu.

Za to by zasloužila oficiálně „pochválit”, takové neznalosti jsou nepřijatelné .

V KMB samotné je koeficient zmíněn pouze jednou, navíc s odkazem (off-line ) na TR10. Zkusím zodpov+dného kontaktovat, zda by s tím něco nešlo udělat.


část projetých km na KMB použít jako daňový doklad k proplacení zaměstnavatelem

Obávám se, že jedině celou KMB... Anebo snad nějak přes „čerňák”. Jinak by to vyžadovalo vytisknutí dokladu o „zaplacení” určitého počtu tkm a to bohužel skoro určitě možné není.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 09:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMB - daňový doklad by vám měli vystavit při nákupu KMB. Pokud potřebujete proplatit jen část km, tak jedině přes cesťák. Jako přílohu cesťáku dáte kopii příslušných zápisů v KMB a až ji projezdíte, tak ji dáte do účtárny pro sichr celou, pre někteří berní úředníci si potrpí na buzeraci.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Z celého vyplývá jedno: Zaměstnanec raději proplatí dražší plné jízdné než maximální možnou slevu (Kuřim-Hradec Králové vyšlo s KMB na něco kolem 130 Kč)

Martin: Za to by zasloužila oficiálně „pochválit”, takové neznalosti jsou nepřijatelné

Možná jsem se jenom špatně ptal, chtěl jsem jenom vědět jestli se něco připlácí. No ale je fakt, že mi mělo být řečeno: Odepíše se Vám 150 % km z tarifní vzdálenosti. Nicméně bylo nudné nedělní horké odpoledne a tak jsem se spokojil s tímto faktem a s tím, že Hungaria měla sekeru jen 8 minut.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Jj, tak to je. KMB, skupinové jízdné a další vychytávky jsou na většinu mzdových účtáren příliš moderní a lety neprověřené jízdenky ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23307
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A i mj. proto si nejspíš ČD drží zlodějské jízdné - proč se nenapakovat, když to lze...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vy se pořád divíte, proč výstřelky typu KMB nemám rád...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: no to se fakt divím, pro cestující je to jednoznačně výhodné, to, že si s tím neporadí mzdová účtárna je problém mzdové účtárny a ne ČD. Tarifní systém ČD mi přijde poměrně logický a jednoduchý, ve srovnání s tarifním systémem mobilních operátorů zejména.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tarifní systém ČD mi přijde poměrně logický a jednoduchý, ve srovnání s tarifním systémem mobilních operátorů zejména

Jenže u "služebních mobilů, používaných rovněž k soukromým účelům" (dtto u služebních IGK) je jednoduchý postup - na firmu můžeš účtovat max. tolik, zbytek Ti strhneme z platu. Vzhledem k tomu, že ho používají v zásadě všichni zaměstnavatelé, je zjevně akceptovatelný i pro berňák.
Jenže KMB používá jen málo podniků a pokud ano, tak ji většinou odepisují na firemní náklady celou. Takže jakákoliv "anomálie" přiláká pozornost berňáku a průšvih je na světě.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je všechno pravda, ale zárověň to není chyba ČD, že? A proč by měly ČD kvůli neschopnosti účtáren a nepružnosti berňáků zrušit nabídku, která je výhodná pro mnoho cestujících v soukromém cestování?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tarifní systém ČD mi přijde poměrně logický a jednoduchý

Tak to jste Vy, pak ČD (?) a pak už nikdo.

Pro mě, jako pro cestujícího, je KMB ve specificých případech užitečná anomálie, navíc poměrně rozměrná.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono přesně stejné je to u APEXových letenek (kde to dokonce stálo post jednoho bývalého pražského starostu): letenka T a hned Z stojí 500-800 euro, letenka APEX (s pobytem v noci SO/NE) 250-300 euro. Diety na 1 den jsou 150 E.
Takže letí-li cesťák v pátek ráno a večer zpět, stojí to firmu třeba 700 E. Vrátí-li se až v neděli, stojí to 300 + 2x diety navíc, celkem 600 E. Na "západě" je zcela běžné, že si vezme na tento výlet i manželku a spokojeni jsou všichni: firma, pracovník i jeho rodina. V Česku "zabráníme zneužití služební cesty k soukromé turistice", což stojí firmu víc, pracovník je naštvaný a manželka ještě víc.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Aneb "Musíme ušetřit, i kdybychom na tom měli prodělat kalhoty!"
MIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:00:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden praktický dotaz: Když navazuji dva lístky (A-B,B-C), musí vlak v B zastavovat? Příklad. Lze koupit v Čadce lístek do Mostů, sednout do Kočičáka a průvodčímu se jím prokázat v kombinci s předem zakoupeným českým lístkem Mosty-Praha? Díky za info.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23342
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemusí, tedy lze.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23343
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale problémy prý u podobných aktivit prý dělají Slováci a hlavně Maďaři.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace