K-report
 

Archiv do 29.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - postřehy z provozu » Staré archivy » Archiv do 29.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4053
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak fíra sběrač utrhnul opět ve Svojšovicích. Odpoledne se byl ve Strančicích podívat dokonce vrchní přednosta DKV Praha, aby zjistil, co se to tu děje, a jen co odjel, tak další fíra urval sběrač. Trolej nepoškozena. Výluka 2.TK trvala od 17:10 do cca 18:30.
Ten dopolední Os9123 prý byla také chyba strojvedoucícho (tam trvala výluka 2.TK do 15:10).
---
Naštěstí, že se dá křižovat, dopoledne prý AŽD narychlo zprovoznili ty výhybky, jinak by tu byl větší malér.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23345
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P-man:
Je třeba si uvědomit, že stavět na zelené louce a za provozu, navíc s přeložkami a kříženími současné trasy, je poměrně značný rodzíl...

Bkp:
Problémem by mohla být příprava a hlavně by se dělalo na jednom místě v republice..

Já bych viděl i jiný problém - minimálně stavebním firmám musí vyhovovat současný stav, kdy nepotřebujou moc zaměstnanců navíc a mají zajištěnu práci na poměrně dlouhou dobu dopředu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23346
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podívám na Babilon, tak za poslední tři týdný je u rychlíků průměrné zpoždění vzniklé mezi prahou a Benešovem 2,3 minuty.



Bych Tě za tohle nechal denně dojíždět z Tábora do Prahy
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23347
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, že současný stav na 221 je ukázka neskutečného PRŮSERU. Začalo to už neustálým odkládáním začátku „koridorizace” a tím bohužel i veškeré údržby.
Nyní se jen sčítají následky výluk (a místy havarijního stavu tratě) za Benešovem, výluk kvůli optimalizaci a mimořádností kvůli rozpadající se 221.

Řešení ale nevidím v totální výluce (viz důvody výše), to je bohužel nereálné, ač by to v některých úsecích možná vyšlo lépe.
Naopak, možná bych radši viděl, kdyby se pracovalo na úsecích kratších, oddělených kolejovými spojkami (tedy ne jako teď u Uhříněvsi). Při větším množství přeložek (a to na obě strany stávající osy koleje) se tomu stejně nelze vyhnout.
Nutnou (bohužel asi nereálnou) podmínkou je jasný harmonogram prací, podle něhož by bylo možné s jednotlivými stavbami počítat již při tvorbě GVD. Kam vede současný stav, kdy se občas někde „objeví” peníze a začne se stavět, aby si to někdo ještě nerozmyslel, můžeme vidět.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
P-man
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.109.134
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:08:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: ano stavět na zelené louce roku 1867 a dnes na existující trati je nejspíš strašný rozdíl. Vždyť teď je taková situace (částečné přeložení trati, podchody a rekonstrukce přejezdu - tedy snad vše, co lze dělat)u Uhřiněvsi a trvá ta stavba dva měsíce? Ted kdyby bylo takto stavěno po celé délce trati s patřičným nasazením, tak tvrdím, že za tři měsíce, s menšími náklady než za postupnou rekonstrukci by bylo hotovo. A co vyhovuje stavebním firmám, to mě zajímat nemusí a mimochodem jim vyhovuje dálnice..}
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6451
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když tedy ten koridor tak nutně potřebujeme
Co je to za narážku? Sám vidíš, že stejné procento mimořádností jako stavba koridoru s místy nezvládnutou přípravou nebo provedením, generuje i stará rozpadlá trať.


Který se pomůže podkopáním původního náspu qůli přeložce, která urychlí dopravu o 0,78 sekundy. Tvrdím, že při plynulý dlouhodobý údržbě nemuselo nikdy k těmhle betonovolobystickým orgiím dojít. Jak je dodnes vidět v úseku Brandýs nad O. - Ústí nad O.
No hlavně že za dvacet let pofrčíme dvojkolejným tunelem u Votic. To by měli promítat a hlásit v každém panťáku, který v těchhle vedrech někde uvízne - myslím, že by to těm ve vlastní šťávě vařeným lidem dost zvedlo náladu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P-man:
Bohužel nemáš pravdu. Dnes se staví co nejvíce ekonomicky, není už možné zaměstnat třeba 5000 dělníků - náklady na ně by dosahovaly asi milardu ročně, nehledě na stravu, ubytování atd. Pro ilustraci, při stavbě prvních tratí spali dělníci třeba i v příkopu u tratě... Jejich práci nahrazuje technika, která je ovšem velice drahá. Proto je třeba najít nějaký kompromis mezi počtem dělníků a strojů a jakýkoliv úlet stavbu výrazně prodražuje. Tím je třeba nasazení 10x tolik bagrů, 5x tolik podbíječek, ale i mnohonásobná potřeba kvalifikovaných pracovníků. Oproti trati před 150 lety je mnohem náročnější i technologie, dnes se už nestavějí dřevěné ani kamenné mosty, kde lze den po dokončení jezdit. Beton chvilku tvrdne, patky stožárů TV taktéž. Dovoz materiálu odkudsi ze zahraničí by znamenal další vícenáklady, stejně jako zavedení výroby "našich" pražců, sloupů atd. v cizích fabrikách. Jak přivezeš třeba štěrk doprostřed úseku bez kolejí? Autem, tj. další bordel v okolí a spousta peněz. Dnes se zkrátka staví pomaleji jen proto, že to je mnohem levnější...

Souhlasit musím s MZ, cestou jsou různé odbočky u přeložek a další opatření pro maximální odolnost vůči mimořádnostem - viz třeba úsek Krasíkov - Zábřeh se třemi odbočkami a stanicí na necelých 20 kilometrech! Naopak mezi Phou a Bene jsou dlouhé výluky na úsecích, kde se vůbec nestaví.

Jinak těch 2,3 minut neznamená, že s tím vlak přijel do Prahy - ale že rozdíl sekery v Praze a v Bene je 2,3 minuty. Podle několika vlaků z posledních dvou dnů se tady usuzuje na permanentní tříhodinová zpoždění...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23356
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak těch 2,3 minut neznamená, že s tím vlak přijel do Prahy - ale že rozdíl sekery v Praze a v Bene je 2,3 minuty. Podle několika vlaků z posledních dvou dnů se tady usuzuje na permanentní tříhodinová zpoždění...

Tak to lidem vysvětli...


Tvrdím, že při plynulý dlouhodobý údržbě nemuselo nikdy k těmhle betonovolobystickým orgiím dojít.

Ano. Ale to je pouhé kdyby, současnost je jiná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka, MZ: vyloučit mezistaniční úsek Uhříněves - Říčany, kde se pracuje cca na 1/3 mezistaničního úseku, bez rozdělení odbočkou je nehoráznost. Rozumné by bylo buď udělat celý úsek najednou, nebo v Kolovratech zřídit provizorní spojky. S tím ale měl už někdo dopředu počítat a nárokovat to při jednáních o koridoru, výlukách, atd. Já bych teď pánům manažerům sebral ty nablýskané oktávky a nechal je jezdit vlakem...možná bychom se divili jak rychle by se lecos dalo upravit...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Pořád mluvíme o něčem jiném: Objem prací by se nezvětšil, tedy ani počet potřebných prostředků. Akorát že by se nestavělo např. 4 roky mezi Prahou a Benešovem a 4 roky mezi Plzní a Stříbrem, ale nejprve (např.) 2 roky mezi Prahou a Benešovem a posléze 2 roky mezi Plzní a Stříbrem.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ano, to možné je. 2 roky místo 4 znamená dvojnásobné problémy během poloviční doby. Co je lepší, to je otázkou. Při citlivé ale nákladné organizaci (odbočky) je samozřejmě lepší stavba dlouhá 4 roky, jejíž vliv je možné zahladit rezervami v jízdních dobách.

MZ:
Tak jinak, na zpoždění rychlíku přijevšího do Prahy se úsek Praha - Bene podílí 2,3 minutami. Vše ostatní si přivezl ze zbytku 220. To je prostě fakt. Nic neomlouvám, nic nezakrývám - sám jsem v neděli zevlil po celé 220 v R644 - v Praze 65 minut, ale do Bene si už přivezl 35...

P-man:
To prostě možné není. Takové kapacity firmy zkrátka nemají a jejich vytvoření by bylo vzhledem k omezené době stavby krajně neefektivní, nehledě na náklady. V každém případě by si naúčtovaly mnohem a mnohem více, nikoliv méně.

McBain:
Takže se shodneme na tom, že trať je třeba opravit. O přeložkách se samozřejmě můžeme bavit, ale ani rekonstrukce se zdvoukolejněním ve stávající trase není zadarmo. Rozdíl staré a nové tratě (nepočítaje tunely na dosud nejistých přeložkách) je pouze v nákladech na zemní těleso.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23361
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže volební období máš čtyřleté a začít bylo zřejmě teřba s obojím...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23362
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:
Možná to takhle z nějaké statistiky vyjde, ale reálný vliv je prostě značně jiný.
Do Prahy to možná i do jisté míry platí, obecně mám s tímhle směrem zkušenosti lepší (v případě aspoň trochu včasného příjezdu do Bene, jinak je to taky dílo), ale opačně jsem snad ještě neprojel s méně než +10.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě jen sere, že budoucí VRT trať na Brno bude mít odbočku v Běchovicích dále via Kolín, přitom tento směr je přetížený.

Kdyby raději postavili VRT Uhříněves-Bystřice u Benešova s následným rozpletem směr jih napojení na výrazně modernizovanou trať směr ČBU a na jihovýchod pokračování VRT směr Jihlava, mohlo být za jedny peníze dvojího užitku. Navíc z jihu vedou na hlavák 4 koleje, které nejsou dnes na 100% využité. Zato východní směr bude na hranici kapacity i po dostavění Nového spojení. Kdyby se tam nainstaloval ETCS level 2, tak může být při rychlosti 300 km/h interval mezi vlaky 3 minuty. Zpočátku by s určitě využívalo spíše tempo 200 km/h, takže zde by mohl být teoretický interval dokonce jen 1,5 min. Takže s kapacitou by určitě problém nebyl, zvláště kdyby byla v první fázi trať využívána pouze pro jižní směr. Až by byla hotova což by při délce cca 50km s stavbě na zelené louce nemělo trvat déle než 2 roky, tak by se mohla v klidu opravit celá 221 odlehčená od dálkové dopravy.

Ve Francii začali stavět LGV Est v roce 2001 a příští rok tam vyjedou první TGV. Jedná se o 300 km nove VRT tratě + asi 60 km modernizací a elektrizace stávajících odbočných tratí. Takže reálné to je. Jen se musí chtít!
http://rail2005.euweb.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk:
Souhlas.

Martin, Mašinka:
Těm 2,3 minuty bych se ani moc nedivil. Ono trolej nám začíná padat i na jihu (viz dnes, ale i jindy), nikoliv, jak pořád říká Martin, že jih je OK. Dost tomu také přidávají výluky na jižní části 220, popř. i jiných tratí v okolí Budějovic. Když je nějaká další výluka třeba na 010 tak to skoro nikdo nepostřehne, zde na jednokolejce to je znát dost .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23366
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já neříkám, že jih je OK. Jen se tam 220 začala opět udržovat a i při jízdě je to dost znát.
Mmch když už jsi na to narazil - trolej tu obvykle padá pod tíhou stromu, ne samovolně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
trolej tu obvykle padá pod tíhou stromu Jako dnes. (Jasně, chápu - obvykle.)
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23369
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se stalo co?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6452
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Takže se shodneme na tom, že trať je třeba opravit.

jenže pro mě je přijatelnější dlouhodobá pravidelná "jemná" údržba, a ne masivní megalomanie, která vede až qyskakování lidí okny dvě hodiny stojícího panťáku.

Těm 2 - 3 minutám průměrného zpožďení na úseku Praha - Benešov prostě nevěřím. Rychlíky na jih jezdím relativně často, a zpoždění jsem zažíval vždy větší.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Já myslel, že to byla přímo bouřka. Nebo to bylo zprostředkovaně přes stromy .
Nejlépe je stromy vykácet jak na Zámostí.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 22:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:
1) Teď ale musíme vycházet ze současné situace. Trať se rozpadá a při "jemných opravách" jednokolejky by se kvůli výlukám nedalo na jih rozumně jezdit. Teď už to "jemná údržba" nezachrání

2) Já tě přemlouvat nebudu, otevři si Babilon sám... Ve směru z Phy bývá sekera větší, ve směru na Phu naopak mnoho vlaků krátí zpoždění z jihu. A nejsou to 2 až 3, ale "dvě celé, tři desetiny" minuty
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6456
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 23:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď už to "jemná údržba" nezachrání

Teď už určitě ne. To ale neznamená, že současnému betonářskému trendu budu tleskat. Podle mě je prostě nehoráznost takhle diletantsky stavbu tohoto slavného koridoru organizovat. A aspoň doufám, že si ze současného dění na téhle trati pár lidí vezme ponaučení. Koridorizovat je ještě stále co, takže "sranda" ještě určitě bude.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 03:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koridorizovat se ještě bude, však máme málo "supertratí" na vmax=80km/h...

Teď vážně. Pevně doufám, že někomu secvakne a opravdu se začne koridorizovat buď velkoyseji nebo naopak za minimální prostředky á la 140. Současný styl se mi taky nelíbí. Ono mezi námi, okolo Prahy by na všech předměstských tratích nebyla od věci trojkolejnost. Nekoukejte na mě jako na blázna..:-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 09:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si "megalománii" představuji taky poněkud jinak - tohle jsou jen kosmetické úpravy - pokud beru v potaz i případné rušení staničních kolejí (i relativně dlouho nepoužívaných), pak je to de facto snížení kapacity.

V případě "jemné údržby" je potřeba rovněž připomenout, že pro ní nelze použít EU prostředky - což třeba v případě CF, kde podíl dosahuje až 85% je taky docela podstatné.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6457
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 09:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tohle jsou jen kosmetické úpravy

ta přeložka u Svojšovic je jen kosmetická úprava? A ty chystané tunely u Votic taky? A koneckonců - jde spíš o megalomanii finančních toků, a ne toho, co z nich nakonec vzejde. Protože třeba taková trať Praha - ČT je podle mě dodnes torzo (bez většiny velkých stanic a úseku Brandýs nO - Ústí nO).

V případě "jemné údržby" je potřeba rovněž připomenout, že pro ní nelze použít EU prostředky

No jo, jasně, já zapomněl... Ještě, že tu tu ESU (Evropskou socialistickou unii) máme.

A co to je CF?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6459
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě mě napadlo, že by se do panťáků mohl vylepit následující text:

"Vážení cestující, omlouváme se za vzniklé komplikace v dopravě na zdejší uměle zdevastované trati.

Za nemalé prostředky Evropské unie zde pro Vás budujeme koridor do Horního Dvořiště. Není to vlastně ani tak koridor, jako spíše kosmetické úpravy trati, ale na pár přeložek a tunelů jsme nezapomněli, nebojte. Kolem roku 2020 se jimi budete moci svézt v celé trase a kráse. Věříme, že Vám tato krásná vyhlídka (nezkalená tím, že Vás velmi pravděpodobně budeme vozit stejnými - možná trochu kosmeticky upravenými - pantografy a vozy řad A a B jako dnes) pomůže přenést se přes každodenní strasti při dojíždění vlaky do hlavního města a zpět.

S úctou Vaši neúnavní Budovatelé koridorů"
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprávněnost vynaložených prostředků bohužel nedokážu posoudit, ale je známo, že mezinárodní srovnání našich dopravních staveb (benchmarking) obecně vyšlo velice nepříznivě. Teď je otázka co s tím. Napadá mě jedině totální privatizace SŽDC - to je snad jediná možnost, aby se ošetřilo, že utracené náklady do infra mají ekonomické opodstatnění. Za současné situace by to ovšem rovněž znamenalo konec osobní dopravy (v současnosti jde v podstatě o křížové financování z poplatků za DC od nákladní dopravy, i když ani to samozřejmě nestačí) a zřejmě i podstatný pokles nákladní. Je otázka, jestli tohle politici chtějí.

Ale to už je na politickou diskuzi...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CF - Fond soudržnosti čili koheze.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke kosmetickým úpravám - když se staví dálnice, taky se kopíruje trasa silnice z 19. století a nebo se jde po trase s co nejlepšími parametry? Určitě pro nákladní dopravu je mi to jedno - tam stačí tak maximálně dráty, dostatečný profil, nápravový tlak a délka staničních kolejí. Ale pokud tam budu chtít vozi i lidi, tak už by tam nějaký posun v případě rychlosti měl být znát. Je pak otázka, jestli ten náš hybrid - ani rekonstrukce, ani nová trať - je to co potřebujeme.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23378
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro úplnost - v noci byla opět stžena trolej kdesi u Soběslavi, odnesl to naštěstí pouze Sp 1831. Čekal jsem to horší, když jsem tu buřinu nad Šumavou viděl...
Hůře jako dopadla 225 :-(.

Kdy se konečně někdo rozhoupe a zařídí traťovce trochu paliva na zimní zátop? A nechci slyšet, že kácet nejde, stačí se podívat na Zámostí, že když se chce, tak jde asi leccos (a že tam je to provedeno opravdu zajímavě).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Přeložka u Svojšovic je "kosmetická úprava". I v původní trase by se stavěl nový most, konstrukční vrstvy spodku, svršek i TV. Rozdíl je opravdu jen ve výkupu louky a zřízení krátkého náspu, jehož maximální výška je asi 3 metry...

koridor do Horního Dvořiště
Další účelově zneužité slovní spojení, proč nenapíšeš do Tábora, Budějic a Lince?

trať Praha - ČT je podle mě dodnes torzo
Neboj, i na to Budovatelé Koridoru pamatují. Celé to bude hotové dříve než tvůj oblíbený tunel u Votic. Podle tebe je přínos stavby např. Votice - Tábor menší než výměna kolejí u Brandýsa?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4054
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: statistika dokáže pěkně zmýlit, když se špatně analyzuje. Jsem to nepočítal, jestli ty zpoždění jsou v průměru 2,3 minuty, jenže si k tomu připočítejte těch 12-15 minut vaty, která je vložena kvůli stavbě koridoru do GVD v úsek Vršovice - Strančice. Když stavba ještě neběžela, tak se všichni rozčilovali, že vlaky jezdí zbytečně pomalu atd. Takže reálné zpoždění bude minimálně o deset minut vyšší, bohužel to se z Babitronu nedopočítá. V úseku Strančice - Benešov je vata asi 2 minuty, dále na jih nebude větší.
Dalším zkreslujícím faktorem je, že kvůli minimalizaci zpoždění musel být GVD upraven vypuštěním několika Os vlaků.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23382
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je však otázka, do jaké míry toto „plánované zpoždění” započítávat...

Mmch nepatří tahle diskuse spíš vedle? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: A kudy chceš trasovat trať přes tu pahorkatinu u České sibiře, tak, aby dosahovala parametrů 130-160 km/h?

Jinak si říkám, v těch rovinkách na jihu, úsek Veselí nad Lužnicí (mimo) Ševětín (mimo) by se to mohlo udělat dokonce na 200 km/h. Ještě se nekoplo, tak by stačil kosmeticky upravit projekt a nestálo by to o moc více. ze 17 km by šlo pro tuto rychlost efektivě využít 14 km, když bude před i za 160.
Mimimálně by to mělo přínos pro krácení zpoždení, která si mohou přivést EC z Rakouska nebo Itálie.
http://rail2005.euweb.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6460
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 11:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kudy chceš trasovat trať přes tu pahorkatinu u České sibiře, tak, aby dosahovala parametrů 130-160 km/h?

Tunely a přeložkami . A už se nemůžu dočkat, jaxe jimi v den svých padesátin prvně svezu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23383
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 11:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tvých padesátin? To jseš optimista
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6462
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 11:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další reakce vedle.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 17:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srazil ho v prostoru křížení původní silnice se železniční tratí mezi hřbitovem a obchodním domem Lidl.
Drobné upřesnění - bylo to snad u Tesca, Lidl je na druhé straně města.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Pařan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 19:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: drobné upřesnění - LIDLi jsou dva, takže tohle bylo opravdu mezi LIDLem a Hřbitovem
http://designs.ic.cz
pařbě zdar
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 19:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad LIDL: Aha, takže se omlouvám, přeci jen jsem tam už delší dobu nebyl. Já měl vždycky za to, že je jen U Nemocnice.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4056
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se výpravčí ve Strančicích změnil v hasiče, jelikož chytil přechodový můstek v kolejích (pěkně nasáklý olejem) a pod ním dokonce zahořely kabely provizorního zab.zař.:

Jinak se dnes snad nic mimořádného nestalo, byl tu docela klidný den, teda až na ty zpožděné rychlíky od výluky Benešov - Olbramovice (zítra také).
---
---
Byla mi nabídnuta ke koupi čtvrtletní síťovka za 5000 kč (původní cena 7200 kč), platnost od 1.7., ale mě se nehodí. Kdyby měl někdo zájem, tak se můžu zeptat, jestli je ještě k dispozici.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja jsem taky ten samy prechodovy mustek hasil.. Ovsem to teprve zacinal doutnat od odhozeneho vajglu, takze na to stacilo trochu vody.
Jeste k tomu dvouhodinovemu "uvezneni" lidi v pantaku - nikdo (strojvedouci, vypravci, dispecer) si nechtel vzit na odpovednost pripadny uraz pri prestupu na trati a tak tam cestujici zustali...
A k 9138 (151.016): Fira pry stahnul sberac uz na svitici stahovacce za Strancicema a presto ten sberac serval na tom beznapetovem useku. Ovsem udelal chybu, ze s poskozenym sberacem jel samotizi az do Rican - cestou poskodil jeden stozar TV. V Ricanech poskozena souprava odjela az po osme hodine, 151.007 z postrku si prejela na priprez.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23400
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nikdo (strojvedouci, vypravci, dispecer) si nechtel vzit na odpovednost pripadny uraz pri prestupu na trati

Lepší je nechat rovnou zkolabovat . Jaktože z mnohem vyššího B přestup (resp. vypuštění po zatarasené traťové koleji do nejbližší zastávky) povolit lze a z nízkopodlažní 451 ne? Nebo snad při průšvihu s B by se řeklo, že cestující si otevřeli sami, což u 451/2 nelze?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4058
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, například v sobotu cestující od R640 pochodovali do zastávky Světice (150 metrů), v neděli nevím, jak to probíhalo, ale cestující z ranního panťáku stojícího u hradla Svojšovice taky někam zmizeli (podél trati je chodník, po kterém se dá dojít až do zastávky Světice).
Před těmi Strančicemi je velký problém. Vypustit cestující na vnější stranu nemožno neb je vše totálně zarostlé (možná některými dveřmi by to šlo), navíc tam jsou nové patky TV a kolem některých ještě jámy. Vypustit je do sousední koleje, po které jezdil jeden vlak za druhým, dosti nebezpečné. Do stanice daleko, žádná přístupová cesta (podél 1.TK se bagruje odvodnění). Takže by zbyl akorát ten přestup na trati do Os9125 (ten měl ale taky pěknou sekeru).

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k soucasne pravni uprave, kdy je zakazano umoznit lidem vystup mimo nastupiste by za pripadny uraz mohl ten kdo to dovolil.
V nedeli rano si to vypravci vzal na "triko" a cestujici prestoupili za asistence strojvedouciho a vlakvedouciho z poslednich dveri do prvnich dveri pantaku na sousedni koleji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23406
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo by vlastně odpovídal za případné zdravotní potíže způsobené horkem? Ono se to nemusí zdát, ale být v těch 35 - 40 °C bez pohybu vzduchu, s tím může mít i zdravý člověk problém...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os9139: 151.007 + 5*Bmto + 150.025
---
Na popovce 742.362.
---
12:14 - Pn48514 - 363.114 (52, 13*Shimmns)
19:57 - Pn64811 - 163.slon + 363.114 (136, Eas-prázdné, Transcereales+Monfer, Gags, Gbgs, Hadgs, Res, Tds-OeBB, Es-uhlí, aj.)
20:34 - Rn58430 - 363.066 (108, Eas-dřevo, Habbillnss ČD, Gags, cist., Res-pražce, Sgs-kont., aj. ) 742.282 pk, příj.
20:44 - Lv od PH - 742.282 2v1 odjezd
21:42 - Rn54434 - 163.slon (60, Eas+Eaos+es-dřevo, Eas-šrot, Gags, 5*Faccs-štěrk, aj.)
22:05 - R do PH - 363 + WRmz + 2*Salon/SR
23:03 - Lv od PH - 363/163
---
Na R206/207 už několik dní jezdí jedno Bmee.
---
Za zpožděným Ex100 jel nějaký zvláštní vlak s restaurákem a salóny, viz. výše.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dveře tlamy se dají nouzově otevřít. Pokud by mi nebylo vyhověno v žádosti o opuštění vlaku (klidně bych jim podepsal revers, měli by s sebou vozit tiskopisy), neváhal bych, ať se třeba vlakvedoucí s fírou poserou. 2 hodiny GRILU bych nevydržel...
ICQ 311-297-744
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23407
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 00:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, fotky hodím do ČB a okolí, jelo to z Prahy přes Platan do Prahy, nakonec ale ne v dieslu, jak bylo původně zamýšleno, a tedy přes Plzeň.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4063
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes patra do Prahy opět nedojela. Odjezd Os9114 z Benešova včas a dál již žádný údaj, v 9:00 projela patra Strančicemi: 150/1 + 4*Bmto + 151. Vzhledem k těm čtyřem vozům mne napadá, jestli zas jeden neodstavovali...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
kluk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:37:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na odjezdu 9114 došlo k roztržení Sv.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4071
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os9137 nabral asi někde v Uhří půl hodiny, ale kuriozita ho potkala ve Strančicích, ztratil zřejmě průvodčího. Ale jak jel pomalu přes přejezd, tak tipuji, že výpravčí ho vysílačkou stačil zastavit a průvodčí kolejištěm doběhl a nastoupil do posledních dveří hned u přejezdu, cca po 4 minutách panťák opět pokračoval. To zastavení na přejezdu a dobíhání průvodčího jsem viděl, to předtím odhaduji.
---
Os9139: 151.007 + 5*Bmto + 151.016
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4072
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy před půl hodinou jel na Prahu kocour 742.257 a teď ve 16:32 jel od Prahy náklad s postrkem 742.257 s bobinou v čele. Nelehla tedy před Os9137 bobinka někde na trati? Nicméně jelikož za osobákem následující Ex533 jel bez sekery, nejezdí se Uhří - Říčany náhodou už dvojkolejně?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23421
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 02:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno tam pojedu (R 630), tak zkusím nespat a dávat pozor.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4078
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes to je tedy zatím něco. "Chaos a bordel a ještě chtějí stávkovat" , to jsou slova, která se hromadně ozývají od cestujících.
Do Strančic už dorazili dva školní(třídní) výlety, kterým díky zpožděnému vlaku ujel autobus.
To, že na informační tabuli blikají jakési hieroglyfy (čárky a háčky), je jen pověstná třešnička na dortu. Ráno především překopli kabel, takže nešla eletrika, nešla návěstidla atd. Proto Os9117 musela do stanice dotáhnout přípřež.
Po jedenácté začala napěťovka, jenže od Prahy se to opozdilo, tuším že mimojiné do Říčan nedorazila včas přípřežní mašina, tak jela naproti zamračená ze Strančic. Takže Os9123 cca +50 minut a jelikož tím pádem nebyla přípřež v Senohrabech pro opačný směr, tak tam čekali na skončení výluky, čili Os9124 také +50 a to ho ještě předjel R636.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem nalezl KJŘ 75/76, kde jako je mj. na deskách propagována lokomotiva T478.3101.

Zaujalo mne ale např.:
Vlak 530, JD Č.B.-Pha 2:58.
Vlak 70, VINDOBONA Tábor-Pha 1:36 - dnešní Budvar to jede nachlup stejně.

V porovnání s dnešnkem - je to hodně nebo málo???, to ať si každý zodpoví sám. Jen dráty tehdy byly jen Pha-Bene.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prý ve Strančicích opět strhli trolej.Nevíte někdo něco víc???
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 640:363:084
Caf_c3k:Jo strhli trolej kousek před světicema!Myslím že to strhnul os9136!Místo něho zastavil ve Stránčicích R 640 a dále na Prahu jel jako osobní!Ten rychlík zastavil u toho osobáku co to strhnul a lidi z osobáku do něj nastoupily!Díky tomu měl rychlík dost slušnou sekeru,takže lidi opět nadávali!Ten osobáku si pěkně zničil sběrač!Zase dlouho nepojedu vlakem jak to tak vypadá!Ted ty výpravčí pěkně lituju!!Je to k naštvání!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4080
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os9132 strhnul na stahovačce u Svojšovic trolej, přední jednotka oba sběrače urvané, zadní jednotka bez poškození, trolej visela skoro až na zem. Jsem v něm zrovna pospíchal s kocourem k veterináři, jsem myslel, že mě trefí šlak. Naštěstí dnes se někdo nebál a nechali nás přímo na trati přestoupit z panťáku do následujícího R640, který pak jel jako zastávkový.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Patvor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 20:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč je najednou tolik incidentů se strženou trolejí?

To tam jezdí strojvůdci bez znalosti místních poměrů? Jsou chybně umístěné návěsti stáhněte sběrač/zdvihněte sběrač? Nebo je problém v něčem úplně jiném?

Vubec to nedokazi pochopit.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace