K-report
 

Archiv do 26.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 26.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 08:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel to vyžaduje úzkou spolupráci tvůrců dálkové a místní dopravy, aby to mohl být efektivně fungující systém.

Přesně tak a to tu místní musí řešit jak ROPID, tak Středočeský kraj, tak i Jihočeský kraj.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23180
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 08:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale zatím to je tak, že rychlíky jsou stanoveny více méně bez ohledu na lokální potřeby, jen málokde se podaří rychlíky trochu „uhnout”, aby osobáky vyšly rozumně. Koordinace musí být obousměrná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 18:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Myslím, že v tomto případě se neshodneme. Já sice podporuji myšlenku, že má vlak stavět tam, kde nastupují lidé a ne jen podel velikosti města či přestupního uzlu. Mám ovšem velmi velmi vážné obavy, že Ševětín, stejně jako Holoubkov nebo Chrást, těmi místy s množstvím cestujících NEJSOU. Ve Veselí zastávce nebo v Sezimáku jich může být klidně i víc.

A proč ne? Stejně jezdí poloprázdné a na luxus v podobě souběžných spojů peníze nejsou, resp. je lepší je využít smysluplněji.
V těch Vidlákovech jako Ševětín ti sice nastoupí třeba dalších 5 babiček a 10 studentů, ale jiných 15 lidí se na vlak díky jeho zcourákovatění vykašle, takže výsledek nula. Pak už bych to spíš nazval Sp a uvažoval jen tak maximálně o čase jako třeba dnešní 1838. V takovém čase budiž, ale celodenně ne!
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23208
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečti si to znovu a pořádně, psal jsem právě o těch okrajových spojích. Je vcelku jedno, zda to bude R nebo Sp (v případě zachování časové polohy i přes přidané zastavení bych to radši viděl jako R, byť třeba s odbavením jako ve Sp), klidně ať pak platí MD a kraj každej půl.
Přes den klidně můžou jezdit tři různé čtyřvozové vlaky za sebou, v sedle ale uživíš sotva jednu třívozovku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu Ševětínu:
Pokud je mi známo, tak tam má být po dokončení koridoru (za x let) jen zastávka (nádraží ve Vitíně), takže jsem zvědav, zda-li by vůbec byla dostatečně dlouhá .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

200 metrů zastávka není pro sedmivozovou soupravu problém, navíc se to dá vyřešit i možností vystoupit pouze z krajních vozů.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.163
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:20:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odvozovat přínos zastávky pro rychlík z počtu nastupujících a vystupujících má své úskalí. Může se stát, že někde nastoupí 5 lidí a pojedou 500 km. Jinde nastoupí třeba 50 lidí, ale všichni pojedou jen 10 km. U děr typu Ševětín či Holoubkov lze, zejména v běžný pracovní den, důvodně předpokládat, že většina lidí pojede jen do nejbližšího města. To ale může mít smysl jen v takovou denní dobu, nebo na takové trati, kde opravdu nelze dosáhnout vytížení rychlíku jinak. Jinými slovy, do zastavování rychlíků v takových zastávkách bych šel opravdu jen v krajním případě. Ještě jinými slovy, jen u vlaků, kterým by bez místní frekvence hrozilo zrušení. Ovšem za podmínky, že by došlo ke koordinaci s osobáky tak, aby se nestalo, že v sedle a večer bude někde větší hustota dopravy než ve špičce. (záporný příklad: celodenní hodinový takt osobáků + v sedle a večer zastavující rychlíky)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23214
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně - ty sedmivozovky bych tam docela nerad viděl, budou-li mašiny, chtělo by to spíš kratší a častěji. Do Sezimáku se současné soupravy taky nevejdou a staví/stavěly tam...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:
To jistě. Výstup u několika prvních vozů ale nepovažuji za optimální, obzvlášť - bude-li hytlák s jedničkou na konci. Snad ale s délkama nástupišť problém nebude .

Bručoun:
Ano. Rychlík nemá suplovat místní dopravu. Pokud ano tak a) za finančního přispění příslušného kraje a b) v případech Vámi vyjmenovaných - hrozba zrušení.
Opět se to odvijí od zrychlenek do Benešova. Pokud budou - nebude třeba tolik vozů na R a tudíž je ani nebude třeba za Benešovem plnit frekvencí z Vidlákovů typu Ševětín.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 23:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není optimální, ale může to být rozumný kompromis.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.158
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 00:57:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Představou, že rychlíky budou smět stavět "v případech mnou vyjmenovaných" jste mě téměř vyděsil ...

Těch případů smysluplného stavění ve Vidlákovech by se dalo najít i víc. Například v určité časové poloze by mohl existovat hypotetický rychlík JH-Praha, přičemž v úseku JH-Veselí by s klidem mohl být zastávkový, z Veselí do Tábora téměř zastávkový, a z Tábora do Prahy expresní. Lidi jedoucí z JH do Prahy by jeli stejně rychle, jako kombinací Os/R s přestupem ve Veselí, a přitom by se R vytížil i v začátku trasy. Možná by se daly najít i lepší příklady.

U autobusáků živících se jen z jízdného takový model běžně funguje. Například u trasy Zdice-Kr.Dvůr-Beroun-Praha, kdy ze Zdic do Berouna jedou busy jako zastávkové a z Berouna do Prahy se promění v rychlíky.
Obdobně linka Sušice-Horažďovice-Strakonice-Praha, kde spoj ze Sušice bývá obvykle supercourák, v Horažďovicích se změní na takový rychlejší courák, a ze Strakonic do Prahy už jede převážně jako rychlík.
Na podobném principu fungují i autobusové spoje Pelhřimov/Dačice-JH-ČB , i když zde to není tak markantní (uvádím proto, aby ty příklady nebyly příliš pragocentrické ...).

Zmíněné způsoby trasování bývají, pokud jde o uživatelskou oblíbenost a z toho plynoucí zisk dopravce, velmi úspěšné.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.158
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 01:02:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: "budou-li mašiny" ... a peníze z MD event. od krajů ... "chtělo by to spíš kratší a častěji"
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23217
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 12:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyházím ze 170, kde na to peníze jsou (víceméně celodenní hodinový takt). Na 220 by to mělo smysl větší (=převezlo by se víc cestujících).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23218
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 12:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch ty chvíli couravé rychlíky už i na 220 jsou - viz ranní spěšňáky do Prahy, které napřed jedou klidně jako osobák. A to je přesně ta záležitost, o které jsem psal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 12:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Největší problém u rychlíku JH - Praha bych ( viděno očima ČD, ne mými! ) spatřoval v úvrati ve Veselí.
Ale to je trochu mimo diskusi. Také jsem toho názoru, že je nutné zavést Sp, Os nebo jinak se nazývající vlaky, které budou mít na části trati charakter zastávkového vlaku a pak pojedou s minimem zastávek. Například na trati 011 není příliš atraktivní jízdní doba couráku 40 minut z Českého brodu do Prahy. To není na závadu o víkendech a mimo špičky v pracovních dnech. Ale ve špičkách ano. Vyřešil bych to protáhnutím vlaků Nymburk - Poříčany až do Prahy, které by zastavovaly pouze v Č. Brodě, Úvalech a v Libni. Jeden takový vlak již jezdí, bohužel zastavuje též v Klánovicích, Běchovicích, Počernicích a Kyjích a končí v Holešovicích ( což je ale dáno výstavbou nového spojení ).
Bohužel tento problém netrápí jen vlaky, stačí se kouknout na autobusovou linku 381, o které jsme se již bavili.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.53
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 14:40:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: ad JH-Praha: objektivně větším problémem by bylo vytížení. JH sice je dost velký na to, aby z něj mělo být rychlé spojení do ČB, Tábora, Prahy, ale dost malý na to aby se vytížil celý vlak. Ale to je opravdu trochu sci-fi.

ad 011 Č.Brod a 381 Kostelec n.Č.l.: Tesat do kamene a ty kameny házet do oken Ropidu i krajského úřadu ... Protože nejde jen o 381 a 011, ale o celou koncepci meziměstské dopravy ve středočeském kraji, pomýleně stavící couráky do role páteřních linek.

Martin Zlivský: myslím, že zčásti couravé rychlíky a zastávka v Ševětíně pro ČB-Praha jsou dvě různé věci. Pro hypotetický vlak JH-Praha je největším zdrojem cestujících Táborská aglomerace, na druhém místě místní frekvence JH-Veselí-(ČB) a JH-Soběslav-Tábor a až úplně nakonec (i když nezanedbatelná) frekvence JH-Praha.
U rychlíku ČB-Praha je to jinak, tam hraje frekvence ČB-Praha nejvýznamnější roli, takže je těch zdržení třeba mít co nejméně. Spěšňáky a couravé rychlíky na 220 by měly mít jinou úlohu, než primárně vozit lidi z ČB do Prahy.

Osobně bych se klonil k celodennímu taktu R ČB-Praha a Os/Sp Tábor-Benešov-Praha. Ty by mohly být doplněny ve špičkách expresy ČB-Praha, a dalšími účelovými vlaky, zastavujícími tak, aby se co nejvíc potkaly s poptávkou v ten daný den a hodinu.
Pro tyto doplňující vlaky bych klidně zavedl "autobusácké manýry" typu "jede každé první pondělí v přestupný rok když je zrovna školní vyučování ...", neboli "jede jen tehdy, když je zvýšená poptávka"
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23235
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 20:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Největší problém u rychlíku JH - Praha bych ( viděno očima ČD, ne mými! ) spatřoval v úvrati ve Veselí.

Spíš naopak - ušetří se 363 (<=pojede jen do/z Veselí). Případně by mohl fungovat i model, kdy v případě jízdy „expresu” Pha - Táb - ČB, pojede hned za ním couravý rychlík, který ale ve Veselí nechá konec do JH a bude pokračovat do Třeboně (Velenic). Analogicky zpátky, nasunutí pár vozů na třeboňák sice trvá déle než pouhé najetí loko, ale obě města by získala přímé spojení.
Mezi expresy (ideálně po dvou hodinách) by jel ten rychlík, ale do Budějc, ve Veselí s osobákovými přípoji.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23236
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 20:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslím, že zčásti couravé rychlíky a zastávka v Ševětíně pro ČB-Praha jsou dvě různé věci

Ano, to jsem v chvatu smotal dvě věci dohromady. Couravé rychlíky jsou vhodné zejména ve špičce, příp. po celý den, kdežto stavění v menších obcích v okrajových částech (na 220 zejména R 630, R 632, R 645, R 647, Sp 1831, Sp 1838).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 10:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si udělal soukromej "průzkum" využitelnosti rychlíků zastavujících na Zámostí. Počítal jsem si poctivě cestující v období 19.6. (pondělí) – 23.6. (pátek). Neříkám, že je to tak celoročně, ale přes sezonu (resp. cca od poloviny května do cca poloviny září) je to mnohdy i silnější. Takže zde jsou výsledky:
R 631 = 22,6
R 662 = 19,2
R 633 = 15,6
==============
R 661 = 19,4
R 644 = 16,6
R 646 = 11,6

U rychlíků 631, 662 a 633 je počítaná vystupující frekvence, naopak rychlíků 661, 644 a 646 je počítaná nastupující frekvence.
Nedělám si nárok na přesnost, protože mnohdy se stalo, že cestující přebíhali od jednoho vozu k druhému a bylo obtížné je neustále přepočítávat. Nepočítal jsem na/vykládku kol, což by bylo taky zajímavý...
A dále jsem postřehnul výpravy které jezdily Os 8208 na přestup do Veselí směr Brno (R 663), ty jsem nepočítal, ale bude to něco okolo 20 cestujících...
Tak si nemyslím, že Zámostí je (opakuji přes sezonu) taková díra, aby tu rychlíky nezastavovaly, jak je to navržený do novýho GVD!
Kdyby byl aspoň zajištěn patřičnej ná/odvoz na/z rychlíků např. ve Veselí, neřeknu ani slovo, ale takto je to vyložená blbost!
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 13:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Zastavení R v Ševětíne a vlak alá Sp1830 je rozdíl. Takových Sp 1830 by mohlo být i víc - přesně to by byl podle mě dobrý model těch zrychlenek, které by doplňovali ptg a rychlíky/expresy. (Samozřejmě bych asi netahal tu soupravu z Benešova do Tábora mimo špičku, kdy tam je frekvence tak na splašený kufr (810).)

...pojede hned za ním couravý rychlík, který ale ve Veselí nechá konec do JH a bude pokračovat do Třeboně (Velenic).
Dokud nebude 226 elektrifikována, tak to bude pro ČD nepřekousnutelný problém - tahat další R dieslovou lokomotivou. Až případně bude, tak zase neušetříš žádné eso - tedy pokud bys nechtěl zbytečně přepřahat ve Veselí (směr do Třeboně).
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 13:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Osobně bych se klonil k celodennímu taktu R ČB-Praha a Os/Sp Tábor-Benešov-Praha. Ty by mohly být doplněny ve špičkách expresy ČB-Praha.
Tak nějak bych to také viděl. Ovšem pořád si nemyslím, že i při jízdách více Ex (než jen Budvar a Plečnik) musí ty R stavět v Ševětíně.

Zdeněk:
Toho Zámostí bude škoda. Nejlépe, kdyby šla zachovat stávající trať i postavit nová, ale to nevidím reálně.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 14:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo - jenže mi neříkej, že nová trať bude už v novým GVD...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 15:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:
.. no to rozhodně ne. Než tahle trať, tak dřív budu dědečkem .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.84
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 17:30:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: "Samozřejmě bych asi netahal tu soupravu z Benešova do Tábora mimo špičku, kdy tam je frekvence tak na splašený kufr (810).)"

Záleží na okolnostech. Dříve nebo bude později bude zprovozněna D3, takže silně klesne počet dálkových busů zastavujíících v Miličíně, Voticích, Olbramovicích, Bystřici.
Pak bude záležet na tom, jak se ke vzniklé situaci postaví krajský úřad. Může zrušené dálkové spoje, chybějící v ZDO nahradit dotovanými busy, pak ty vlaky budou dál poloprázdné.
Zde by ale asi bylo lepší, aby KÚ:
a) omezil provoz spojů Benešov-Bystřice-Olbramovice-Votice na špičky všedních dnů.
b) ke každému vlaku důsledně zajistil přípoje Votice,žst.-Votice,aut.st.
c) všechny spoje v trase Votice-Ml.Vožice, Votice-Sedlčany, Votice-Jankov-Louňovice, Votice-Miličín atd. prodloužil k žst. Votice a časově navázal na vlaky z/do Benešova
d) důsledně časově navázal busy Heřmaničky-Sedlec na vlaky
V takovém případě by frekvence v úseku Benešov-Votice mohla výrazně vzrůst. Pak by v sedle bylo lepší, aby "couravé spěšňáky" jezdily Votice (Heřmaničky)-Praha, vybrané spoje Tábor-Praha.

Martin Zlivský: kdyby byl R JH-Praha příliš couravý i v úseku Tábor-Praha, tak by přestal plnit svoji funkci a lidi z JH by jezdili dál s přestupem. Měl jsem na mysli spíš jeden pár vlaků ve špičce, např. takto:
JH-Tábor-Praha
X 5,45-6,55-8,15
S 6,30-7,40-9,00
N 17,30-18,40-20,00
Praha-Tábor-JH
X 14,45-16,05-17,15
S 9,30-10,50-12,00
N 20,30-21,50-23,00
s tím, že by v úseku Tábor-Praha zastavoval nanejvýš jako běžný rychlík. Časy jsou pochopitelně hrubý nástřel, jednak proto, že by se musely dopilovat proklady v trase Veselí-Praha, jednak proto, že stejně nic takového bohužel asi jezdit nebude.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 21:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
No jasně, pokud se omezí souběh busů, tak cestující třeba přibudou a bude se dát o soupravě uvažovat. To je zřejmé.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23268
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 21:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud nebude 226 elektrifikována, tak ..

...tak ani nehrozí, že bude koridor dostavěn, nebo alespoň v takovém stavu, aby další vlaky vstřebal.


Nejlépe, kdyby šla zachovat stávající trať i postavit nová, ale to nevidím reálně.

Nelze, bo „znehodnocení investice”.
Z původního tělesa bude cyklostezka a to minimálně v úseku na Dobřejovice. Dolů se možná vlečka (výhledově i pro osobní vlaky z Budějc na Záností) nechá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 22:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
tak ani nehrozí, že bude koridor dostavěn, nebo alespoň v takovém stavu, aby další vlaky vstřebal.
Chceč tím snad říct, že 226 bude tak brzy elektrifikovaná ?
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 12:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

226 má být elektrifikována/optimalizována bezprostředně po elektrifikaci 199. (Např. elektrifikace žst. České Velenice je při stavbě 199 řešena pouze jako nouzové provizorium do dělání 226.)
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23284
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 21:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A při tom by v témže kraji mnohem větší užitek (dopravní) přinesly dvě jiné elektrizace. Bohužel tak malé (=„za pár korun”), že asi obecně nezajímavé :-(.

Nicméně pokud kdy budou mít Velenice v dohledné době význam, tak při odklonech z korytorizované 220.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 22:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Tím myslíš které?
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuji, že jedna by mohla být v Písku...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23290
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna už byla zmíněna - z Písku do města, včetně dostavby (alespoň) jedné zastávky. Druhou zde zatím nechceme rozkrývat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Písek by mě nenapadnul, já spíš přemýšlel, že by to mohly být Vodňany.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23295
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, Vodňany ne, ty by bohužel zatím byly skoro k ničemu, navíc to tam bude asi ještě trochu složitější...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Písek by mě nenapadnul

Je to jednoduché: hlavní nádraží má vůči městu periferní polohu a elektrikou vedené osobáky od ČB mají dlouhé obraty, takže je škoda se nepřiblížit více centru (ať už po 200 nebo spíše po 201), zvlášť když jízdní doba osobáku je stejná jako JD dálkového autobusu. Náklady na realizaci relativně nízké, doba realizace pár týdnů a přínos veliký.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:45:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konkrétně u JH by velice bodky kratší jednotky variabilně přeskupovatelné. R od Phy zastaví ve veselí, načež se rozpadne na Os směr JH,ČV,ČB a poslední kousek maže dál na ČB jako rychlík. Využitelné prakticky univerzálně. Jávím. Takové jednotky nemáme. Ale chceme je vůbec? S klasikama je tenhle model asi opravdu neprůchodný... Taky si myslím, že při dostatečné frekvenci obyč rychlíků je nějaký o 10minut rychlejší expres ve špičce skoro zbytečný....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 12:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako že by z Jindř.Hradce jezdily rychlíky do prahy????z takové ???To by pak mohli jezdit rychlíky i z Pelhřimova na Prahu(Pelhřimov-Tábor-Pha).Několik důvodů ,proč si myslím ,že ne:
1.úvrať ve Veselí ,tudíž nutnost přepřahat
2.po dokončení koridoru nevhodnost lokomotiv a vozů pro využití traťové rychlosti
3.nedostatek lokomotiv řady 363(když už by to do veselí dovezla nějaká 230,240)
4.Nedostatek kvalitních rychlíkových vozů.myslím ,že zde máme rychlíky 66x,které nemají kvalitní vozy,tak nevidím důvod,proč zřizovat další rychlíky ve složení B,BDs,Bt,Bdt,Bp a jiné ohavnosti,které by stejně potom na koridoru nedosáhly patřičné rychlosti

takže si myslím ,že je lepší vybavit prvně republikové rychlíky 66x kvalitními vozy s tím ,že by byly udělány přestupy ve Veselí na Prahu v rychlících (Budějovice - Praha)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23318
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 12:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úvrať není větší problém, spíš naopak, když se k tomu přihodí Třeboň. A minimálně jeden přímý spoj ve špičce potřeba je, lidi nejsou zvědavý na nějaký přestupy (už třeba proto, že nikdy nemohou mít jistotu, že do cíle někdy dojedou).

Mmch Bp jsou na R 66x vcelku odpovídající, spíš to (nej)lepší, co tam může být. Ostatně jiné vhodné velkoprostory ani neexistují a jen tak existovat nebudou. Leda tam strčit Byméčka .

Body 2 a 3 považuji za zcela irelevantní (zejména bod 2).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no dobře Bp jo,ale jejich podstatná nevýhoda je v poměrně nízké povolené tychlosti.Navíc Bpéček není nazbyt,takže by to byl rychlík alá Bds+3-4*Bdt nebo B.Jinak až bude rozšírřená řada 671,pak proti tomuto vedení neřeknu ani popel,ale do té doby NE.
Ale jinak v těch přestupech ti dávám za pravdu,že je lepší využít jeden přímý spoj než deset přestupů.jinak moc přímých autobusů Jh-Pha sem teda nenašel ,takže potenciál by byl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23325
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Bp 120 stačí, jedině kdyby snad zase měly jezdit ty rychlíky až do Bohumína, bude to trošku na závadu. V případě potřeby by se snad do Bp nechalo dosadit blokování dveří, žluté potrubí, podvozek snese i 200.
Soupravy ale opravdu nemá moc cenu řešit, to je skoro to poslední. Horší jak nyní to nebude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je docela zábavné sledovat, jak se tady (na K-R) řeší elektrifikace kdejaké díry, konkurenceschopnost železnice atd., ale pak to skončí na konstatování, že vlastně máme a budeme mít jen rychlíkové vozy made in DDR z r. 1970-80 a motoráky řady 810.

Nemyslíte, že v době, kdy bude dokončen koridor na jih (bude on vlastně někdy dokončen nebo skončí stejně jako DC-PHA-PA-CT-BM-BV, tedy vzdy kus před nádražím, pak 10 km s v=50-70 a pak zase "rychlá" trať?), tak třeba budou existovat i nějací dopravci s "lepšími" M nebo EM, kteří budou schopni podobné vlaky jako JH-PHA jezdit.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6446
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavá připomínka. Též by mě zajímalo, jestli vůbec někoho zajímá, že jsou tu nalejvány desítky miliard do bezedných kapes betonové lobby za podivný nehotový koridor, po kterém ale jezdí a jezdit zřejmě navždy budou vozidla 30 let stará.
Možná, že odpovědní mají pocit, že je to "vyřešeno" pendolíny.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23334
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby jen 30 let... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezkoušeli jste se někdo ptát na MD na jejich pohled na současný vozový park rychlíků? Nebo ČD na případné rekonstrukce vozů B, BDs, Bdt279 a dalších jezdících nejen na rychlících?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě nevím ,s čím půjdou čd do výběrových řízeních,až přijdou na řadu rychlíky vedené v klasice.Ono totiž motoráky se vždycky nějak přelejou(814,842,843,854) a čd uspěje,ale pochybuju ,že bude na osobácích úspěšná s vozy Bt,Bdt+lokomotiva(moc drahý provoz) a o rychlících a vozech B radši nehovořit.Myslím ,že by měli značně hejbnout zadkem,než jim kraje tyto výkony vezmou a oni si pak budou jezdit s pár 843,680,471 a 814-které jako jediné jsou konkurenceschopné,zbytek je větší či menší šrot,teda jsem ještě zapomněl na vozy od siemesu na EC/IC
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy B, BDs a spol. jsou racionálně rekonstruovatelné pouze v nejbližším kovošrotu...
Tudy cesta opravdu nevede.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě nevím ,s čím půjdou čd do výběrových řízeních,až přijdou na řadu rychlíky vedené v klasice.

Otázka je, kdy na takovéto VŘ vůbec dojde.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy B, BDs a spol. jsou racionálně rekonstruovatelné pouze v nejbližším kovošrotu...

V tomto se moc nevyznám, ale předpokládám, že Slováci obdobné vozy rekonstruují. Nebo jsou snad jejich rekonstrukce z něčeho novějšího? Osobně bych si uměl představit výměnu sedaček v Bdt279 tak, aby kulturou cestování odpovídaly vozům Bp, rozdíl to sice není velký, ale dojem cestujícího z těchto dost podobných vozů je značně rozdílný.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bp vs. Bdt279 nevím, ale z "béček" a spol. prostě moderní vůz už nikdy nebude (nemají-li z nich zbýt pouze papíry) - potřebovaly by nové/ě: interiér, dveře, klimatizaci, okna, bočnice, podvozky, CZE,... zkrátka nový vůz.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:30:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Co píšete, by potřebovaly na IC/EC, na běžné rychlíky by si bylo možné (přibližně deset let) vystačit s novým interiérem, dveřmi, okny, záchody a brzdami.

Co se týče vozů Bt a Bdt u nich je problém s nízkou dovolenou rychlostí, naopak mají méně humusoidní interiér. Navíc Bt mají ještě špalíkové brzdy a netěsní jim okna.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, VŠD:
Rovněž si myslím, že na R rekonstruované vozy dostačují. Neříkám, že by se mi tam nové vozy nelíbily, ale na ně prostě peníze nesjou a nebudou. Samozřejmě je rekonstrukce a rekonstrukce. Je rozdíl mezi přeplyšovanými sedačkami a vozy B(p)ee.

Mibl:
Mám dojem, že Slováci rekonstruují totéž, co jsme rekonstruovali kdysi my na B(p)ee nebo Bee(neRIC).
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, Martin:
Druhou zde zatím nechceme rozkrývat.
Martin rád tajnustkaří .

Pro Bp 120 stačí, jedině kdyby snad zase měly jezdit ty rychlíky až do Bohumína, bude to trošku na závadu.
Mluvilo se i o R na IV.koridoru, tam to bude posléze také na závadu.

Mcbain:
Také si myslím, že pár spojů vedených ř.680, případně pár EC/IC na 160 (nikoliv 140 !!) je za takové prachy secakra málo muziky .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23341
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Beer (případně v mírně rozšířené verzi, minimálně o klimatizaci) na rychlíky vcelku postačují; a ty jsou právě z BDs, B, Bh a jiných šrotů. Ostatně ze stejných vozů pochází i B(p)ee...
Spíš bych řešil, zda se v současné době ještě vyplatí provádět podobné rekonstrukce, nebo se podívat za hranice, zda tam vozy požadovaných parametrů nejsou k dispozici.

Na IC, EC apod. jsou však nové vozy (třeba od Siemensu) téměř nutné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych se úpravě vozů Bdt a bt vůbec nebránil.muselo by jít ale o solidní rekonstrukci:
1.Předsuvné dveře a pneumaticky ovládané průchodové dveře
2.oživení interieru,nové příčky,barvičky
3.nová sedadla,nebo plyšizace starých s jednotnou loketní opěrkou
4.úprava podlahy
5.úprava toalet v jednu velkou buňku-tudíž přesunutí uličky ke straně
6.úpravy na podvozcích,aby bylo možné dosáhnout rychlosti min. 140km/h
7.výměna oken a dosazení klimatizace.

Dle mého soudu je rekonstrukce velkoprostoru podstatně levnější než rekonstrukce kupé vozu.Takže by se za cca 20 milionů dalo dosáhnout slušného komfortu i ve staré popelnici.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Na IC, EC apod. jsou však nové vozy (třeba od Siemensu) téměř nutné.
To rozhodně.

Happy:
ad 3) Jedině nová.
ad 6) Pro R na 090 nebo 010-270, či 330 by těch 160 dost bodlo. Těch 140 tak někam na Hradec nebo jiné nekoridorové tratě.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je sice pravda,že by těch 160 bodlo ,ale jaksi zatím není moc lokomotiv pro tuto rychlost.nejrozšířeněnjší rychlíkovka na koridorech je 362.Jinak zase dělit vozy na dvě rychlosti no nevím... Takže těch 160km/h proč ne ,teda pokud by to ty podvozky umožňovaly.Myslím, že tu někdo zmiňoval že by Bpéčkovej podvozek snesl i 200....Takže pokud se má jezdit po koridorech nějak rozumně,pak by to zajisté chtělo i rychlejší stroje a rychlejší vagony.Nevíte náhodou ,jaká by byla šance u lamin či plecháčů na zvednutí rychlosti na 140km/h????
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Rozdíl 140 vs. 160 minimální (zejm. na vzdálennosti typu Benešov - Č. B.), nevím, proč ho všichni tolik zveličují
2) Beer, Bpee a spol. byly rekonstruovány před deseti a více roky, tedy v dobách, kdy Béčka a spol byla mladší a už tehdy měly např. zhnilé bočnice, či vyžilé podvozky (ty mají rekonstrukce i nadále)

3) Spíš bych řešil, zda se v současné době ještě vyplatí provádět podobné rekonstrukce

Z toho, co se v ČR v této kategorii nachází, se dá uvažovat o nějaké rekonstrukci vozů Bmee a pod. (Pochopitelně ne na tlakotěsné vozy vmax 200 km/h, jak by chtěl CiP.) Ostatní rovnou do šrotu.

Dle mého soudu je rekonstrukce velkoprostoru podstatně levnější než rekonstrukce kupé vozu.

Těch pár příček je v celkovém objemu peněz na rekonstrukci jen malá položka.

Takže by se za cca 20 milionů dalo dosáhnout slušného komfortu i ve staré popelnici.

Ne. Pořád to bude hlučné, pořád to bude skákat jak koza a navíc mám pochybnosti, jestli by oněch 20 milionů stačilo jen na to, co navrhujete Vy.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bpéčkovej podvozek snesl i 200.... jaká by byla šance u lamin či plecháčů na zvednutí rychlosti na 140km/h????




...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže když to podtrhnu a sečtu holt se musím smířit s tím ,že se na rychlících budou vyskytovat B250,B,Bt a pod a že na koridoru se 160tkou jen tak nesvezu.V každé kategorii přepravy existuje určitá naděje na zlepšení ,ale v oblasti rychlíků a osobních vlaků v klasice se zlepšení neočekává.Jak tedy dlouho bude trvat tento stav??čd se ani nezmohly na reko vozů Bmto-přitom tyto vozy by byly ideální na osobní vlaky.Rekonstrukcí z nich můžu udělat kvalitní nízkopodlažní vozy s relativně dobrým komfortem.místo toho se na trati 225 setkávám s naprosto odpudivm dopravním prostředkem,kde je zázrak se nezašpinit
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 19:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BKP: s tím podvozkem ,to sem nevymyslel já a na ty plecháče se ptám z důvodu připravovaných koridorů kolem budějek a plzně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace