K-report
 

Archiv do 24.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Staré archivy » Archiv do 24.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobop: Člověk je tvor chybující a ne všude je VZ propojen s el. přejímáním signálu od návěstidla. (laické vysvětlení)
ICQ 311-297-744
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:49:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduše. Trať je sice nejmodernější, ale zabzař (zvlášť na vozidlaech) nikoliv. Rychlobrzda nezasáhla, protože ji nic neaktivovalo. Proč se tak stalo je samozřejmě předmětem vyšetřování.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by někdo vysvělit princip ventilového KO, jaký má VÚD ? A jeho případné výhody a nevýhody. Dík
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 - ne všude je VZ propojen s el. přejímáním signálu od návěstidla

A to mi právě ve 21. století není moc jasné, zlvlášť na tratích, do kterých se s..ly miliardy.

AL ale zabzař (zvlášť na vozidlaech) nikoliv

A to by mě právě ve 21. století zajímalo. Viz Pes.

Rychlobrzda nezasáhla, protože ji nic neaktivovalo.

Předpokládám, že ji lze aktivovat pouze pomocí fíry... Ti měli ovšem aktivovat pomalobrzdu už někde úplně jinde.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:58:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale zabzař (zvlášť na vozidlaech) nikoliv
A to by mě právě ve 21. století zajímalo.

3 věci. Víte, které?

Předpokládám, že ji lze aktivovat pouze pomocí fíry.
Ne, měl ji aktivovat LVZ, protože se (s největší pravděpodobností) jelo proti Stůj. Proč se tak nestalo (nebyl přenos; LVZ bylo vypnuto; mačkám a tak jedu) se šetří.

Pes: "signály z návěstidel" nečte pouze KBSka, a tu mají jen lokálkové stroje. Dospělé mašiny, tím tuplem eletřtinové, mají LVZ s přenosem kódu.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3184
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk: peníze, peníze, peníze ??
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:20:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro:

Pokud si to dobře pamatuju ještě ze "střední", tak ventilový KO je sériový KO, který využívá v zapojení usměrňovací diodu, na výstupu je pak ss-napětí na které drží "natažené" relé. Pokud do úseku vjede vlak, tak se obvod "nově" propojuje přes nápravy vlaku (obyčejný vlakový šunt - odpor 0,06 ohmů, dioda má odporově mnohem víc) a na výstupu se objeví střídavá složka na kterou už relátko (...byť tuším zpožděné při odpadu) není schopno držet a dojde k odpadu kotvy.

Použití: PZZ VÚD, o ničem jiném nevím...

Nevýhody: Při atmosférických jevech typu bouřka atd. ta dioda většinou bez většího nátlaku "odešla" dobrovolně z tohoto světa a PZZ bylo často tedy nefuknkční - to ať Vám ale řekne někdo z praxe, já to mám z doslechu:--)))

Zdravím.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 13:01:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: skoro přesně. V originále to je "Peníze, peniaze, peněži". (In: Tisícročná včela)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 14:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš: A dalo by se za nějaký menší peníz (milión?, deset?) rychle pořídit na mašinky něco lepšího? Myslím tím při zachování traťové části tak jak je. Kdysi tu byly diskuse o slovenském MIRELu - tenkrát to byla tuším jeho zdrcující kritika, že má tendenci panicky brzdit pokaždé, když zavčas nechytí správný kód (což je jen druhá strana Brodku či Vranovic, kde naopak VZ panicky brzdit měl).
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 15:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peníze, peníze, peníze

Potom ale nechápu ty vyhozené miliardy do modernizace tratě 140. Před modernizací se nám tam srazily dva nákladní vlaky (750.386+749.234), a po supernákladné modernizaci se stane něco velmi podobného (naštěstí s ne tak tragickými následky). Argumentace "penězmi, penězmi, penězmi" v případě bezpečnosti dopravy mi připadá trochu mimo. Možná, že se mohlo ušetřit, ušetřit, ušetřit někde jinde.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 15:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: ono, když se ten menší peníz znásobí počtem mašinek, tak je z toho zase velký peníz...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 21:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 175 byly v Mirošově rekonstruovány 2 přejezdy a byly vybaveny přejezdníky.
Dotaz: je správná funkce / pořadí činnosti takové, že nejprve přestane blikat bílá pozitivka a po pauze začnou blikat červené? Pauza byla min. 5 vteřin.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 23:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Sice nevím jakou dobu to má trvat, ale taková činnost je všude, kde je pozitivka (resp. všude kde to znám...).
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 08:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
k VKO, princip už tu někdo vysvětlil, v podstatě nemám co dodat, jen to že když jsem takové zařízení neudržoval a měl při pohotovosti na něm, hledat poruchu tak to byla síla, dvakrát to skončilo, tak že jsem PZS vypnul z činnosti a nechal to na kolegy kteří to udržuji.
A ještě jsi chtěl vědět výhody, tak vyhodou je, že na koncích přibližovací obvodu k PZS je dioda, a k ní vedou jen připoje ke kolejnicím, tudíž odpadá kabelizace od PZS ke konci KO.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 08:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono tu odsuzujete LVZ ale nikdo tu lidem kteří toto zařízení neznají nevysvětlil jak vlastně funguje.
Docela mě překvapila reakce že LVZ by mohlo být vypnuto, no měl jsem pocit že při vypnutém LVZ je otevřen vzduchový elekroventil, a tudíž loko nelze odbrzdit.
TAkže něco k funkci jak si to pamatuju, sice to asi není zcela přesně ale zhruba tak nějak:
pokud není kodovaná trat LVZ se chová jako KB to znamená každých 15 až 20 sec musím mačkat tlačítko (ten čas myslím je tak nějak) POkud je trat kodovaná a mám volno znak nemusím mačkat nic, je-li přijat kod se zakazovým znakem (kvuli zvýšení rychlostí na 160 je to stůj ale také i vystraha)
tak musím opět mačkat. Nezmačknu-li ozve se houkačka a mám asi 10 až 20 sec (nevím přesně kolik) na to abych ještě zmačkl tlačítko bdělosti, pokud ani to se nastane zaučinkuje rychlobrzda.
Z toho je vidět že zařízení je konstruované hlavně pro případ kdy se fírovi něco stane, ale také mu opakuje co muže čekat za návěst a pokud je to stuj a fíra mačká tak je to v pořádku fíra vyhodntil situaci že se muže jet dál, třeba proto že má rozkaz o neplatnosti návěstidla apod.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 08:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Zdeněk - mě ta doba přišla prostě fakt dlouhá, přejezd vidím tak na 150m, nesvítilo nic, přede mnou kamion, za přejezdem díry, takže jel pěkně pomalu, nechával jsem si odstup, stále nic nesvítilo, vjel jsem na přejezd a když jsem byl přímo přes koleje, tak začala blikat červená.... Ta doba, kdy nesvítilo nic byla fakt dlouhá...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka:
to je těžké říci proč to tak bylo, mohlo k tomu dojít z mnoha příčin.
Znám přejezd kde pozitiva zhasíná pokud je ve stanici obsazená kolej (ten PZS je na trati) a takže by mohl být podobný případ jeden vlak vjíždí do stanice zhasíná pozitiva a další vlak vjede do přibližováku přejezdu a spouští výstrahu, nebo se mohlo stát spousta dalších věcí, ale jako normální činnost e mi to moc nezdá.
No ikdyž ted mě napadá, že jsem viděl PZS kde byla časová jednotka pro odložení výstrahy, v takovém případě by se stalo asi tak ja píšeš, přibližovák je dlouhý, ale je již obsazen zhasne pozitiva, počítá se čas odložení výstrahy, až se dopočítá je spuštěna výstraha.
Takže možností je několik.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: za malý peníz a rychle se nedá pořídit nic.
Co se týče nadějí vkládaných do MIRELu, tak je to v podstatě jen další součástková modernizace LVZ plus pár funkcí navíc, které měl už PAKS neblahé paměti, kterej je ovšem dávno z mašin pryč. Ergo kladívko by to byly vyhozené peníze.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 12:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Takže co? Počkat na evropský zabezpečovač nějakého slušného levelu a současný LS90 nechat dožít tak jak je? Přijde mi trochu líto, když důležitá informace na mašině je a zamyšlený reflexivně mačkající fíra je schopen vysokou rychlostí projet Stůj! Nebo 40 do odbočky a VZ na to neřekne vůbec nic. :-( I jeden známý soukromý dopravce prohlašuje, že v Německu se cítí bezpečněji, neboť když udělá chybu, tak ho to zastaví.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 12:21:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M_V: Kdyby byla (..lepší asi říct existovala.. nějaká použitelná traťová část VZ na většině tratí ČD (jako jsou třeba bodové VZ-ty u sousedů..), tak by možná nebylo špatné jít cestou ETCS-STM modulu pro "liniák".

Ovšem v dnešních podmínkách se domnívám, že nejlepší cesta pro regionální tratě bez LVZ (to je stejně tak cca 92% sítě) je ETCS Level 1 nebo možná nějaká z variant radiobloku...

Přeji pěkný den.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 13:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - Přijde mi trochu líto, když důležitá informace na mašině je a zamyšlený reflexivně mačkající fíra je schopen vysokou rychlostí projet Stůj! Nebo 40 do odbočky a VZ na to neřekne vůbec nic

To je přesně to, co mi vrtá hlavou. Kde a kdy udělali soudruzi chybu - proč to nějak nedotáhli do konce.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 15:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mám dotaz, jak by jste to vyřešili, ono ne vždy je nutné zastavit u návěstidla s návěstí stůj. Jak řešit takovýto případ??
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 18:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k VKO: Nebyla by k tomu nějaká literatura? Doporučte... Nějak jsem si to kreslil a možná i pochopil, je VKO pro VÚD jednopásový? Řekl bych, že může,ale jsem pouze poučený laik, jde mi o to, jestli je na tom povoleno el.vytápění.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 20:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: zkus se podívat na http://www.vudeps.cz/Client/content_zeleznicni.html
Není to sice dokumentace jako taková, ale taková ta omáčka
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 00:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: Celkem jednoduše, bylo by třeba možnost projet návěstidlo nějak odblokovat. Systém vydá varování že pokud to strojvedoucí neudělá sám začne za řekněme 20s brzdit a pokud by se tomu chtělo zabránit, bylo by třeba provést nějaký neautomatický úkon, například namačkat sekvenci znaků nebo tak něco...
http://spock.site.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 07:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Systém vydá varování že pokud to strojvedoucí neudělá sám začne za řekněme 20s brzdit

To už bylo dávno vymyšleno jako zlepšovací návrh a jmenovalo se to PAKS. Po počátečním nadšení to z mašin velmi rychle zmizelo.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock:
no takže nic nového jen nahrazení tlačítka více tlačítky, to by znamenalo dalších hafo tlačítek nacpat někam pod ruce fírovi, aby na ně dobře dosáhl. No podle mě celkem zbytečná investice, bud něco uplně nového, protože stále upravovat dnešní LVZ není to pravé. Ono to umí přenést jen 4 znaky na loko, ve své době to bylo fajn, dnes to chce již něco nového. A pokud nové tak už by to mělo být kompatibilní s celou evropskou sítí, ale to nevím jak se podaří.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:23:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu našemu LVZ:

Trochu nesmyslné je to, že když budu mačkat na kód červené (0,9 Hz) a ze klackem s touto návěstí budu mačkat dál (i když už tady třeba z důvodu obsazení předmětného úseku jedu bez kódu...) tak se neděje fyzicky nic....

Na síti FS se u VZ-tu RS4 Codici automaticky po ztrátě červeného kódu a přechodu na bezkódový stav aktivuje (vždy) rychlobrzda, kterou fíra tlačítkem "přemosťuje", aby mohl vůbec jet dál....("permisivnost" návěsti na autobloku platí tuším i v tomto kraji...)...

Přeji pěkný den všem.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor:
to je zajímavé, tetno systém neznám, tak jen dotaz: to tu brzdu přemostí jen když se "ztratí" kod červené, nebo potom i když je bez kodu?
pokud i když je bez kodu jak to zařízení pozná že už není na kodované trati a má se přepnout do ražimu mačkáni tlačítka ne přemostování brzdy? Protože při dejme tomu odjezdu proti stuj na nekodovanou trat by přemostoval brzdu až do doby než by dojel k nějakému kodu. Výsledek stejný dělá nějaký stále se opakující obslužný ukon, tedy výsledek nulový !!!!!!!!!!!
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:00:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IMHO bych jako dobre resni (kdyby se nasadilo v 80. letech) videl treba balizu nejakych 700m metru pred navestidlem -- funkcnost asi takova: masina prijme cervenou a zacne brzdit na rychlost pro zabrzdnou vdalenost 700m. Po prejeti balizy brzdi do zastaveni (nedojde-li ke zmene kodu). To by myslim problem vyresilo a navic by to fungovalo i pro zabrzdnou vzdalenost 700 m. Dnes ale nezbyva nez verit v ETCS.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:12:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Noltha:

Pokud vím, tak to "přemostění" se týká jen té "ztráty" červené (na FS jsou frekvence liniáku 0 - 75 - 120 - 180 - 270 Hz na "nosné frekvenci" 50 Hz, pro rychlosti nad 180 km/h je "rozšíření" přes druhou f. 178 Hz), čili "přechodu" mezi 75 Hz a 0 Hz..). Jinak u FS jsou v dopravnách kódovány jen hlavní staniční koleje a snad předjízdné, zbytek ne, takže tuším, že při příjmu "žlutého mezikruží" se musí dopředu (!!) kvitovat informace o ztrátě kódu za klackem - na paneku VZ-tu tlačítko označené popiskou "PRE-RIC". Pokud to fíra nepotvrdí, tak opět rychlobrzda po ztrátě kódu, resp. přechodu z frekvence 120 Hz (žluté mezikruží") - 0 Hz (bezkódový stav) stav..
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:21:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad minulý příspěvek (OPRAVA):

rychlobrzda po ztrátě kódu, resp. přechodu z frekvence 180 Hz (žluté mezikruží") - 0 Hz (bezkódový stav) stav..
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor:
jo děkuji za vysvětlení už je mi to trochu jasnější.
Ale upřímně u nás to bylo vytvořeno tak jak to je, a upravovat to na podobný způsob je nesmyls, to už by bylo lepší ty peníze narvat do něčeho jiného, tedy nového vlakového zabezpečovače.
Ted je již zpuštěno GSM-R sice ne všude ale pomalu se rozšiřuje. Přijímač GSM-R byl měl mít vždy jeden zástupce lokomotivní řady, tudíž by mohla být cesta tady, prostě vlakový zabezpečovač
přes GSM-R. Neznám přesně levely ETCS ale mám pocit že je v tom i toto řešení zapracováno.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop:
hezké ale co v případě že tu červenou muže projet (třeba rozkaz o neplatnosti návěstidla)? poté by to musel nějak potvrdit, tedy to je i ted musí potvrdit že přijal červenou, a nebo tedy něco jako píše Citátor.
ALe je pravda že v tuto chvíli je už asi lepší prostě počkat na ETCS.
PLK: no jak je vidět tak u nás se fírům prostě asi více věří že jsou schopní zastavit u červené, takže asi mají větší odpovědnost než zahraniční kolegové tudíž jejich zvýšení platů by mělo být oprávněné (prosím berte to jen jako vtípek )
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:53:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Noltha:

Ještě k těm frekvencím na FS:

Kontrolky (*) na VZ-tu (zprava doleva):
270 Hz - Verde (zelená)
180 Hz - Bianco Latteo (mléčně-bílá)
120 Hz - Giallo (žlutá)
75 Hz - Giallo Lampeggianti (kmitavá žlutá - trojúhelníkové "výstražné" rámování...)
0 Hz - Bianco (bílá)

(*)Popřípadě ještě kontrolky "Verde Massima" VM (pro V = 180 - 220 km/h) a "Super Verde" SV (pro V = 220 - 250 km/h) na VRT FS....

Barvy na náv. opakovači - je z toho vidět, že v předchozí OPRAVĚ jsem opravil "dobré" na "špatné" - u toho mezikruží...

Jinak tlačítka na VZ /vyjma zapnuto a vypnuto/:

RF - "přemostění" červené
RIC - tlačítko bdělosti
PRE-RIC - "před"-tlačítko bdělosti -- viz. minulý příspěvek..

Mačká se nikoliv intervalově jak u nás, ale pouze jednou (!!), kontrola bdělosti je tuším realizována přes extra nožní pedál (podobně jako na sítích OBB a DB..)...

Uf, takto nějak to funguje...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5111
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplnim, že koncem 80-tých let se zavedení balízy připravovalo a bylo to naspadnutí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:48:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hlavne musi byt tlacitko pro pripad projeti cervene umistene jinde nez normalni zivak.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5112
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak maj italové dělanej přenos toho VZ? kol. obvodama nebo tahaj extra kabel?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:55:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo: Mají dvoupásový KO se stykovýma trafama...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej, RadekŠ: Co tedy zmíněný "PAKS neblahé paměti" uměl a proč byl odstraněn? Nutnost specifické reakce na různé potenciálně nebezpečné situace (projetí varovného signálu, či ztráta signálu) místo přiblbého mačkání živáka by občas hromadě zabránilo (či ji aspoň zmenšilo na malou hromádku).
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:29:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: PAKS mel tu nevyhodu, ze pocital vzdalenost od predzvesti (respektive od mista, kde dostal kod). To vadilo hlavne ve stanicich, kde je od vjezdoveho navestidla k mistu zastaveni delsi nez 1000m -- vlak musel dojizdet k nastupisti snizenou rychlosti.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tedy zmíněný "PAKS neblahé paměti" uměl

On NEuměl znát, jak daleko je příští návěstidlo. Řekl bych že je to docela zásadní chyba - když klacek bude o 500 dál než zábrzdná, tak ten fíra bude muset X metrů (x>500m)něco vymačkávat a překlenovat. A když tam bude perón, tak k němu s nějakou pravděpodobností vůbec nedojede.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:40:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paks byl extrémně citlivý na bezchybný přenos kódu, protože - jak již řečeno - ze zániku kódu usuzoval na polohu na trati. Dále si nenechal vymluvit, že na tratích bez kódu může červenou ignorovat (tuším někde okolo Míroffky, kde je velká rozvodna, úspěšně nacházel v kolejích červený kód a nechtěl jezdit). Zvlášť dobré to pak bylo někde okolo Tišnova, kde si taky vymýšlel červenou a náklad jedoucí na hranici adheze a schopnosti mašiny byl zaříznut, protože Pako se rozhodlo...
No a last, but not least, 1000 metrů bylo pro něj svatých, takže např. v Olomouci, kde se jelo na výstrahu ke vjezdu, pak se ztratil kód a jelo se okolo opakovaných výstrah, nutil už od přednádraží jet 30 km/h. Když někdo nereagoval správně (tuším dvakrát se dala červená odložit nějakým čudlem), tak zastavil obvykle mašinou na začátku peronu a substrátstvo se vysypalo do kolejiště.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No neuměl určit, ono jak chcete bez dalšího zařízení určit jak je daleko následující návěstidlo když jo to pokaždé jinak daleko.
To by znamenalo doplnit další prvek do kolejiště definovaně daleko od návěstidla a na loko další snímač, Jako by nestačilo že na loko jsou 4 až 5 snímacích prvku, no cpát tam další nevím nevím.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík všem za vysvětlení. Takže abych to shrnul, PAKS byl trochu blbý, zato však hrozný pedant. To asi není optimální kombinace. Člověk má naopak občas tendenci být nepozorný a varovné příznaky nebrat úplně vážně...

A není u těch "vymyšlených" kódů v principu lepší odstranit zdroj rušení? Nebo tam dát nějakou fuzzy logiku (O.K. - vypadává kód, resp. chytám rušení - souvislý varovný kód). Ale s proměnnou vzdáleností mezi chycením kódu a návěstidlem se bez mapy trati asi moc dělat nedá - jedině dříve zmíněná baliza :-(
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si na to "heblo" pomatuju z provozu, "sranda" byla, že to ty metry odpočítávalo, aniž by to fíru nějak upozornilo, že se blíží nějaká hranice, kterou to považovalo za "limitní". Z nastavené Vmax a co já vím čeho všeho to prostě spočítalo, že třeba 700m od šajby na stůj je třeba jet Vmax 60km/h, 300m od šajby Vmax 30km/h atp. Na displeji (umísteném nejčasteji v nějakém horním rohu stanoviště) svítila vždy maximální povolená Vmax a když jste ji nepřekročil, bylo to OK. Po ujetí patřičné vzdálenosti to však náhle přebliklo z A na B a běda, pokud se jelo třeba jen píď víc, než říkalo B.
Většina lidí, co jsem měl tu možnost zažít, to po druhém až třetím "zazdění" někde v okamžitě vypla se slovy, jenž zde nelze publikovat.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:15:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citator: 0 - 75 - 120 - 180 - 270 Hz na "nosné frekvenci" 50 Hz


Tomu nejak nerozumin
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:19:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak uz jsem si to nasel... Ty kodovaci frekvence jsou za minutu tedy 1,25 - 2 - 3 - 4,5 Hz
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 20:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Používají se stále ještě mechanické kodéry pro kodování kódu VZ v KO?

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kdy se bude zprovozňovat předvěst Př L vjezd. návěstidla do Rudné u Prahy ? Asi před dvěma týdny se opravovaly drátovodné sloupky, natáhly se nové dráty a najednou to utichlo...
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady jeden obrázek, už se zde o tom diskutovalo, tak jen pro ilustraci žst. Majdalena
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 16:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Přesně jak pravili AL a RŠ, PAKS se snažil používat ochranné křivky bez znalosti skutečné polohy návěstidla, což z principu nemohlo fungovat dobře.

Současný MIREL dělá v podstatě totéž o něco málo lépe, lze však podle některých pramenů míti za to, že by u nás nemohl být schválen jako VZ (je toliko krosakceptováno jeho schválení na Slovensku).

Nemalou část jeho obliby zakládá fakt, že na něm neproblikává kód jako na LS90, leč to není tím, že by lépe přijímal, ale tím, že bylo ustanovení o náběhu kódu nejpozději do X sekund uplatněno svojskym spuosobom i na zánik kódu, takže je přijímaný kód prodlužován a svítí trvale i tam, kde z principu krátkodobě zaniknout musí (hranice dvou KO).

Nevývoj nového ZZ místo LVZ byl mimo jiné dán tím, že jistý ing. V. Ch. & his melody boys už asi patnáct let razí politiku, že tu brzo bude ETCS a tudíž se nevyplatí nic dělat. Dnes se dá říci, že tomu tak je, ale škoda těch 15 let.

Prosté použití boďáku typu INDUSI u nás taky dost dobře nešlo, protože zejména prokluzové vzdálenosti.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 18:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: ...že bylo ustanovení o náběhu kódu nejpozději do X sekund uplatněno svojskym spuosobom i na zánik kódu... A to mi nepřijde jako špatná myšlenka. Lze polemizovat zda X nebo s rezervou třeba jen X/2, ale překlenutí krátkodobého výpadku signálu či naopak eliminace spiku mi z pohledu měření fyzikální veličiny připadá v pořádku. Stejně používáš detektor s nějakou integrační dobou a existují inteligentní voltmetry, kde si podobnou prodlevu s následným rychlým skokem (pokud to nebyl výpadek, ale opravdu skoková změna signálu) můžeš nastavit.

ETCS: A co je "brzo" v našich současných podmínkách? Příští rok 100 km tratí a 3 vozidla, za pět let 500 km a 30 vozidel, za deset let všechny tratě "evropské sítě" a všechna vozidla na nich jezdící? Občas se objeví nějaký oslavný článek o pilotním projektu, ale dlouho už jsem nic nového nečetl.

Prokluzová vzdálenost je probém, ale někdy by to fungovalo i bez ní (třeba vjezdy, když tam zrovna neposunují na zhlaví). Zrovna ve Vranovicích měl po projetí kolem návěstidla ještě víc než 600 metrů do srážky.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 19:42:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to sem tak uplne nepatri, ale jak je to s osazovanim trati body AVV (tramy)? Nebylo by lepsi ziskavat informaci o poloze z eurobaliz? Jaky je cenovy pomer tram vs. eurobaliza?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 08:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy:
pokud myslíš motorové kodéry, tak se ještě na nějaké dá narazit, ale jejich výskyt je čím dál vzácnější.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 08:59:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej:

Prosté použití boďáku typu INDUSI u nás taky dost dobře nešlo, protože zejména prokluzové vzdálenosti.

Těmi prokluzovými vzdálenostmi si nejsem tak jist, když jsem se na ně tak před 3 lety ptal jisté obeznámené osoby, byl jsem uzemněn odpovědí, že už se na ČD přes cca 5 let nepoužívají (oproti síti ŽSR, a.s.)...

Jinak osobně si myslím, že instalovat dnes nově něco jiného než ETCS je krok špatným směrem...(a to i když vezmu v potaz chmurnou hypotézu, jež tady nastínil M_v)....
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 09:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor:
no mě zase bylo řečeno že kvuli rychlostem 160 km/h se prokluzy znovu budou projektovat, ale jaká je praxe netuším.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MV: prodlužování hlavně zeleného kódu je z hlediska zabzař logiky blbě.
Definice brza: brzo je v případě ETCS "do dvou let 20 km a 4 vozidla, když pámbu dá".
Prokluzovka: "ve Vranovicích by to stačilo" je poněkud nešťastné tvrzení. Tam by stačilo tisíc jiných věcí. Pokud si na prokluzovku chceme hrát, tak MUSÍ být všude (kde s ní bude zabzař počítat). "Kdyby" ten protější krychlík jel třeba odbočkou křížem o chvilku dřív, tak by to "prokluzovka přes zhlaví" stejně nezachránila.
CiP: česká (čs.) zabezpečovací soustava s prokluzovkami nepočítá. Možná někde stavebně zbyly (z válečného období?), ale nehrálo se na ně.

iop: pokud tam balízy budou, budou se využívat. Ovšem vozidla bez ETCS budou číst i nadále jen MIB-y i na ETCS-ovaných tratích.
Cenový poměr je zhruba stejný, nutno vzít v potaz, že tam, kde je jeden MIB, musí být minimálně 2, obvykle však 4 balízy. Závisí také na sériovosti dodávek.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 13:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš: Ale já se na to nedívám z "logiky zabzař", ale z laické logiky založené na snížení pravděpodobnosti nežádoucího jevu. Já si prostě nekladu za cíl něco zcela vyloučit i s kulatým razítkem, stačí mi zmírnit následky.

prodlužování hlavně zeleného kódu je z hlediska zabzař logiky blbě Ale v tý "bedně" máš vždycky něco, co ti "prodlouží" kód. Ať už kondenzátor (jehož velikostí si vybereš kompromis mezi šumem a rychlostí), nebo něco elektronického programovatelného. To je v principu jedno. Já bych se zběsile nehnal jen za rychlostí chycení kódu, když na druhé straně můžu mít jeho kvalitu. Vždyť různé přechodové jevy se nedávno řešily i u relátek KO kvůli pendolinu.

Tam by stačilo tisíc jiných věcí. To je přesně ono. Když jich budu mít v zásobě dva tisíce, zvýší se mi pravděpodobnost, že aspoň jedna věc zabere. A je mi jedno, zda VZ nebo řvoucí kanárek v kabině. Kbyby byl jel na AVV (bylo-li by tam jaké), tak by dneska byl taky v pohodě. A přitom AVV není zabezpečovací.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 12:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha:Jj, motorové kodéry s vačkovou hřídelí, to je ono. Dík!

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace