K-report
 

Archiv do 22.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 22.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 08:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad návrh Liberec: na 041 je posun odjezdů o hodinu na L:30 => vazba na rychlíky od Prahy, vazba na osobáky od Liberce, tj. posun k lepšímu. Ale co na to OREDO, bude ochotno posunout odjezdy přímých vlaků Hradec Turnov z Liché na sudou, nebo se bude o víkendu v Jičíně hodinu čekat?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 08:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Tak, že se staví na Smíchově beru jako samozřejmost, protože je tam návaznost na metro, autobusy i tramvaje a dle mě je to třetí stanice co se počtu cestujících týče.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Spíš bych to viděl na důsledné zastavování všech vlaků všech kategorií (včetně IC, EC, SC) v Libni, Hostivaři (nebo Strašnicích, v budoucnu na Zahraďáku),..
Tu Hostivař bych nechal i v budoucnu až tam bude prodloužena druhá větev trasy A. Jinak souhlas.

Bureš: Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 13:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych si tipnul že ty Nučice jsou proto aby to stihnul odjezdit jeden šuk co hodinu. Logika říká že by to mělo být na Krahulov kde je frekvence s Nučicema srovnatelná.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 16:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: O té 175-ce jsem nedávno četl v novinách, že snad krajský úřad chce nechat trať Rokycany - Mirošov (? nejsem si jistý ) a zbytek, aby jezdil autobus.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:11:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: ad zastavování Hostivař, Zahraďák.
U Ex a IC/EC bych to hlavně viděl jen na jedinou zastávku mimo Prahu hl.n., a to tu, na které je co nejvíce smysluplných přípojů různými směry.

Zapa: ještě před zhruba pěti lety dost vlaků Smíchov projíždělo.

Petrik: z hlediska frekvence by tou konečnou měl být spíš Mirošov,město, resp. Příkosice pro soupravy, které se na zastávce neotočí. (Úsek Příkosice-Nezvěstice - tam je frekvence tak na mikrobus ...)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrik:
No právě.

Bručoun:
U Ex a IC/EC bych to hlavně viděl jen na jedinou zastávku mimo Prahu hl.n., a to tu, na které je co nejvíce smysluplných přípojů různými směry.
Tak v tom s Vámi souhlasím na 100%.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.60
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:19:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: No ono to není tak samozřejmé. Dost lidí si myslí, že povinností cestujícícho v EC/IC/Ex je dostavit se na hlavní nádraží .... Fakt, že cesta MHD z kraje Prahy na pražský hlavák trvá často déle než cesta IAD např. ze Zličína do Plzně tyto modré koule nevrušuje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Vyžaduje to ale právě pokud možno mnoho návazných dopravních prostředků (městská linka,metro,tram,bus). Stavět v Radotíně nebo Bubenči je nesmysl. Naopak Smíchov, Libeň, Vysočany - no problem. Na 221 zatím žádná stanice není v tomto směru nějak moc vhodná.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký šotuš chtěl po generálním řediteli ČD! zase návrh jízdního řádu:

Odpovědí mu bylo toto:

Dobrý den,
k Vaší žádosti o poskytnutí aktualizovaných dat návrhu JŘ 2006/2007 sděluji, že ČD neznají žádný relevantní důvod, pro který by Vám tato data měly poskytnout. Ze zákona č. 266/1994 Sb., § 40 v platném znění plyne, že jsou povinny ho dát k dispozici ministerstvu dopravy, krajům a dopravcům, což také řádně učinily. Dle našeho názoru, v souvislosti se zvýšeným zájmem dalších dopravců o podnikání v železniční osobní dopravě, by mohlo dojít jeho běžným zveřejněním k ohrožení jejich obchodních záměrů. Nevím jak dalece jste informován o současné legislativě a praxi v zajišťování dopravní obslužnosti v regionální i dálkové železniční vlakové dopravě, faktem ale je, že se začíná pomalu, ale jistě jednat o byznys, ve kterém se točí a budou točit miliony a stamiliony korun. Některé kraje a ministerstvo již vyhlásily výběrová řízení na provozovatele drážní dopravy (dopravce) na určitých tratích. Pochopitelně, kdo má informace napřed ať už o konkurenci nebo o těchto řízeních, má větší šance uspět.
Odhaduji, že Váš osobní zájem je motivován pouze, řekněme, zvědavostí železničního fandy. Pak Vám mohu jen doporučit v klidu vyčkat na oficiální uvolnění dat definitivního jízdního řádu 2006/2007. Je-li Váš zájem motivován snahou osobně o přispět ke zlepšení kvality jízdního řádu, pak Vám rád zprostředkuji kontakt na příslušné krajské zastoupení ČD v osobní dopravě (tzv. KCOD) dle regionu, o který se zajímáte, popř. se můžete s konkrétním dotazem obrátit i na místně příslušný krajský úřad, odbor dopravy. Dovoluji si ale upozornit, že při současném systému financování dálkové i regionální osobní dopravy prostřednictvím ministerstva dopravy a krajů, je jen minimální naděje, že by se některý podstatnější individuální
podnět, který by nebyl odsouhlasen ministerstvem dopravy nebo krajem, realizoval.

S pozdravem

Ing. Miloš Houska
zástupce ředitele pro jízdní řád
GŘ ČD, a.s., odbor řízení provozu a organizování drážní dopravy



Ač jako šotuš nerad, musím s tím alespoň zčásti souhlasit. Konkurence začíná klepat na dveře...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3945
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto je jednoznačný důkaz, že ČD jakožto dopravce zneužívají svého postavení provozovatele dráhy. Evidentní důvod, aby provozování dráhy bylo odděleno od Českých drah.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 00:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ten "monopol"...
ICQ 311-297-744
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.14
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 12:31:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: U R na 221 jak známo jako ta jediná zastávka zatím fungují Vršovice. Myslím, že by tam měly stavět úplně všechny vlaky včetně Ex, a to nejpozději od nejbližší změny JŘ.
Po prodloužení metra A bych pro obyčejné R přidal ještě jednu zastávku (nemám ujasněno zda Zahraďák nebo Hostivař) a nechal bych tam stavět Ex místo Vršovic.
Pokud by se koridorizace i metro na delší dobu zastavily, tak bych viděl jako vhodnou zastávku pro obyčejné R Strašnice, tam to k metru A i k tramvaji je v docházkové vzdálenosti.

Pro zajímavost: ve dvojměstí Gdaňsk/Gdyně staví i ty nejexpresnější vlaky třikrát, běžné R asi pětkrát. A to je z hlediska obyvatel tak nanejvýš polovina Prahy. NA PKP všichni dští síru, ale husté zastavování dálkových vlaků v obydlených oblastech a naopak projíždění řídce obydlených míst mají daleko promyšlenější.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 15:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd :
Tohle sem měl taky v mejlu.Takže se asi zveřejnění návrhů GVD nedočkáme.
S pozdravem Alzon
ICQ <img src="https://www.k-report.net/diskuze/clipart/triangle_right.gif" border=0>310-582-272
ŽST Krnov , můj druhý domov <img src="https://www.k-report.net/diskuze/clipart/lol.gif" border=0>
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 21:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd vševěd, ad.:
Ať už je obsah tohoto dopisu jakýkoliv a ať se komu líbí nebo ne. Toto alespoň považuji za solidní odpověď s nástinem řešení pro dotazovaného. Nikoliv jen sprosté odmítnutí bez udání důvodů a tečka, se kterým jsem se stekal nejen u ČD, ale třeba i na kraji .

Bručoun:
Nic proti vršovičákům, ale když jste narážel na tu návaznost na další dopravu, tak tou tedy Vršovice rozhodně neoplývají. Docela bych uvítal, kdyby zde byla stanice budoucí linky D, pak by to bylo lepší.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 21:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvěřejňování JŘ: Většina krajů si je dnes vědoma, že doprava je tu pro lidi a tak zvěřejnily návrhy na svých webech. Ve valné většině případů jsou zde zveřejněny pouze tratě provozované ČD, co se týče ostatních dopravců, tak tam návrhy většinou chybí. Proč kraje nezveřejnily návrhy JŘ i ostatních dopravců, lze jen spekulovat (zvěřejnění si nepřeje dopravce?, kraje návrhy neobdržely?). Přidávám seznam krajů, jak jsem uspěl z hledáním návrhů JŘ:
Hlavní město Praha - NE
Jihočeský kraj - NE
Jihomoravský kraj - ANO (viz stránky KORDIS)
Karlovarský kraj - ANO (bez 145)
Královéhradecký kraj - ANO (bez 045, viz. stránky OREDO)
Liberecký kraj - ANO
Moravskoslezský kraj - ANO (vč.313)
Olomoucký kraj ANO - (bez 293)
Pardubický kraj - ANO
Plzeňský kraj - ANO
Středočeský kraj - NE
Ústecký kraj - ANO
Vysočina - NE (r. 2005 byl zveřejněn 2005/2006)
Zlínský kraj - NE (r. 2005 byl zveřejněn 2005/2006)
U kraje Vysočina a Zkínského kraje lze očekávat zveřejnění, když tak učinili v roce 2005. Zbývají tak Praha, Středočeský a Jihočeský kraj (ale i tam se daly v roce 2005 najít návrhy zveřejněné zodpovědnou osobou, ale na jiném webu).
Závěrem jen podotknu, že se zveřejňováním konečných návrhů na krajských webech v loňském roce to už bylo výrazně horší. Lze si jen postesknout, že získání dalších návrhů po kauzách "psí web" už bude bohužel výrazně horší.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 22:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: No dyť jsi taky ten dotaz posílal ty...

Hroch: Souhlas


Orky: Myslím, že kraje návrhy obdržely-ale je to jen spekulace. ČD nezveřejní dobrovolně nic-pokud je k tomu nedonutí zákon, nebo ten, kdo to platí, tj. kraj. (Os vlaky)
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 22:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: já jsem našel v Olomouckém kraji pouze tratě 290 až 297, bez 293. A co ostatní tratě ČD v Olomouckém kraji ty se kam poděly? Na stránkách Ololomouckého kraje jsem je nikde nenašel.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 23:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd :
Odkud víš , že sem ten dodatz posílal já??
S pozdravem Alzon
ICQ <img src="https://www.k-report.net/diskuze/clipart/triangle_right.gif" border=0>310-582-272
ŽST Krnov , můj druhý domov <img src="https://www.k-report.net/diskuze/clipart/lol.gif" border=0>
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.96
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 23:40:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"návaznost na další dopravu, tak tou tedy Vršovice rozhodně neoplývají..."
... stejně jako jakákoli jiná zastávka na 221. Nicméně pro cesty na Prahu 5 (to zejména) a na část Prahy 2, a 10 je nádraží Vršky daleko výhodnější než hlavák. Přijde mi, že je lepší zastavování rychlíků z Vršovic nikam nepřesouvat, ale kdyžtak u obyčejných R přidat zastávku. Rozhodně by bylo lepší, aby v příštím GVD Ex zastavovaly ve Vršovicích, než nikde jako dnes.

Když tak o tom uvažuju, tak by asi nebylo od věci nechat zastavovat všechny obyčejné rychlíky pro výstup ve Strašnicích (ve směru do Prahy). Víc návazné dopravy v docházkové vzdálenosti nikde jinde na 221 dnes asi vyčarovat nelze. Při výstupu nekulturnost strašnické zastávky až tak nevadí. Znalí by mohli vystoupit a neznalí by si mohli myslet že vlak stojí na mezi a má červenou. (Obdobně by se to mohlo udělat na zast. Holešovice.)

"Docela bych uvítal, kdyby zde byla stanice budoucí linky D, pak by to bylo lepší."

Někde jsem v poslední době četl, že stanice D má být na Synkáči, a že žádný východ směr nádraží ani nemá být ... Nejhorší je, že i ten blbý podchod z nádraží do Nuslí je těžké sci-fi.
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 00:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud víš , že sem ten dodatz posílal já??

Když vím co bylo odpovězeno, tak asi budu i vědět, kdo se ptal, ne...?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 10:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Až na to, že zrovna pro ten výstup jsou Strašnice do vnějšího oblouku a takové zastavení delšího vlaku, kde nefungují centrálně ovládané dveře ho celkem slušně zdrží.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 23:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd :
Právě pracuji na vlastním návrhu GVD 2006/07 a pak ti ho pošlu....
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
ŽST Krnov , můj druhý domov :-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
To rozhodně.

Bručoun:
Nicméně pro cesty na Prahu 5 (to zejména) a na část Prahy 2, a 10 je nádraží Vršky daleko výhodnější než hlavák.
Tak to si tedy rozhodně nemyslím. Raději popojedu z hlaváku na Florenc a pak B-čkem na Smíchov nebo na Lužiny než se harcovat tramvají a pak stejně na to metro nakonec přestoupit (případ Lužiny).
O cestách z Prahy 10 mi ani nemluvte. Na hlaváku jsem za 35 minut, do Vršovic mi to včera trvalo 45 minut. A to nemluvim o přestupu navíc a kultuře pražských tramvají (zejména linky 22 a 26 ).

Někde jsem v poslední době četl, že stanice D má být na Synkáči, a že žádný východ směr nádraží ani nemá být ... Nejhorší je, že i ten blbý podchod z nádraží do Nuslí je těžké sci-fi.
Tak to je hodně blbé.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zveřejňování JŘ: no je dobře, že to některé kraje zveřejňují, ale je fakt, že tam rozdíly stále jsou. např. jak jsem viděl lbc kraj, tak ten ukázal už opravenou verzi, zřejmě zatím poslední projednanou, kdežto sousední kraj hk (tedy oredo) stále ten první. je to vidět na tratích 040 a 041 ...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

omlouvám se, jedná se jen o trať 041
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom:
Také jsem si všiml. Totéž kraj Pardubický a Moravskoslezský - také pouze 1.návrh.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 19:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: Mohl bych také poprosit o zaslání tvého návrhu gvd?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.194
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 20:13:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch, Zapa: V mnohém máte pravdu, ale tímto způsobem lze skěle odůvodnit, proč je nejlepší když expresy projíždějí z Tábora až na hlavák. Jenže to je u města takové velikosti a plošné roztahanosti, jako je Praha, prostě blbost.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 21:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ale já se nebráním Smíchovu, Vysočanům nebo Libni. Jen na té 221 mi fakt žádná současná stanice moc nesedí, resp. budiž, že zastavuje ve Vrškách (,i když se třeba s tím Smíchovem nedají srovnávat), ale nic dalšího už bych nepřidával.

Nezastavování až do Tábora je druhý, úplně jiný problém. Pokud ty Ex pojedou navíc jako jezdí třeba Krakonoš, tak v jejich nezastavování naprosto nevidím problém. Současné nezastavování Budvaru (,popř. Salcburčana - Antiplečky) v Benešově ale není moc rozumné, neboť vzniká v době nejvyšší špičky dvouhodinová díra. Asi ještě lepší než zastavování R/Ex by byly zrychlenky alá 1830, které by zastavovaly i třeba v Říčanech a v několika stanicích v Praze. Pak by se nemusely vozy navíc tahat až do Budějic. Tyto zrychlenky zatím ale nikdo nezaplatí.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 21:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkejte až pokročí koridor dál - pak budou rychlíky zastavovat všude... Mmch v novém GVD bude v kategorii Ex pouze Plečnik... Budvar zmizí do nenávratna (no snad ne...)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.236
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 22:38:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pokud ty Ex pojedou navíc jako jezdí třeba Krakonoš, tak v jejich nezastavování naprosto nevidím problém .... zrychlenky zatím ale nikdo nezaplatí"

Je to tak. Zrychlenky nikdo nezaplatí, neboť by jezdily poloprázdné, když lidi jsou zvyklí na bus. A zároveň z větších měst ve středních Čechách většina jezdí busem, protože vhodné vlaky pro cestu do a z práce/školy většinou nejsou. Přitom právě zde, v oblasti častých dopravních zácp, by si spousta lidí vlak oblíbila. Kdybyby ovšem byla jiná nabídka než ty strašlivé krajsko-ropidí couráky. T.j. zrychlenky zastavující jak v místech odkud se hodně do Prahy do práce/školy dojíždí, tak v místech, kam se do Prahy dojíždí.

Jestli někdy nastane sitauce, že budou relace ze stč.kraje do Prahy opravdu dostatečně pokryty zrychlenkami, tak budu první, kdo bude tvrdit, že R mají stavět jen Praha,hl.-ještě jedna stanice v Praze-Tábor.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23103
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

budu první, kdo bude tvrdit, že R mají stavět jen Praha,hl.-ještě jedna stanice v Praze-Tábor

To byste tomu dal... Ano, od Prahy budou zrychlenky (snad někdy...), ale co od Tábora (Budějc)?
Benešov, Olbramovice (Votice) a možná ještě něco nad Táborem bych nechal, akorát je třeba ty zrychlenky zvýhodnit třeba tarifně (v R nebude platit PID).
Druhá věc je, zda se na 220 nebudou střídat vlaky „rychlé” (staví jen Tábor + možná Veselí) a pomalé (staví Bene, Olb, Táb, (Planá?,) Sob, Ves, Šev/po dobu existence Zámostí), přičemž ve špičce se pojede pomalými po hodině. Dvojkolejka to snese, v současnoti je z pohledu kapacity tratě nutné z frekvence dělat Eintopf s pár výstřelky typu Budvar (na který jsou konečně vozy, ale i tak málo, aby se mohlo stavět i v Bene).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23104
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že kraje návrhy obdržely-ale je to jen spekulace.

V JČ návrh obdržely, stejně jako (snad veškeré) obce. Některé ho vyvěsily k připomínkování pro občany, některé dělají mrtvého brouka, ač prokazatelně o podobě JŘ jednaly.

Mmch, tady bohužel žádný soukromý dopravce aktivitu nevyvíjí, ale proč se jinde se svým návrhem nechlubí? Zkuste nějakému napsat - předpokládám, že vyjma JHMD by vás poslali do příslušných mezí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Pokud by byly zrychlenky, tak pro cestující v relacích typu Budějovice-Benešov by mohl stačit i dvouhodinový takt. Pokud pojede Ex mimo takt, tak může být i hodinový. Benešov je teď důležitý fakt spíš pro směr na Prahu než na jih. Od jihu/na jih jsem zatím v Benešově nikdy moc lidí vystupovat/nastupovat neviděl.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23114
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 12:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o to, kolik je těch „moc”...
Každopádně vidíš, že ty rychlé vlaky bych tam nestavěl, pouze ony rychlíky, které staví i např. v Soběslavi, s těmi by bylo projíždění zbytečné; zejména budou-li tam končit a navazovat osobáky/zrychlenky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 13:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Moc = méně než 20
Denně tam ale samozřejmě nejezdím.

Pomalé rychlíky nebo zrychlenky je už asi spíš věc názoru. Momentálně ale zrychlenky nejsou, s vlakem navíc (alá Krakonoš) při výlukách raději moc neuvažovat, takže stavět zatím se všemi. Problém vidím v tom, že ani po dokončení koridoru alespoň do toho Benešova se peníze na ty zrychlenky stejnak nenajdou .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23117
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 15:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budu to sledovat pozorněji, mám pocit, že to tak slabé není (a to až na úplné výjimky zásadně nejezdím ve špičkách).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23119
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ani po dokončení koridoru alespoň do toho Benešova se peníze na ty zrychlenky stejnak nenajdou

Tady bych se až tak nebál, doufám, že se nenajde někdo, kdo bude tvrdit, že i při patnáctiminutovém sledu vlaků je nutno stavět všude - to ani nebude možné, na 221 bude vycházet pro osobáky sotva ten půlhodinovej takt, mezi osobák a rychlík se napce právě jedině ta zrychlenka.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 17:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak na to koukám, tak na Zámostí stejně asi už nikdy žádnej rychlík nezastaví... (Jedině snad z "dopravních důvodů")
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.36
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 19:04:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Je otázka jak silná je frekvence ČB až Tábor - Bene. Mně se jeví jako poměrně slabá, může být že se mýlím. Možná jsem přestřelil pokud jde o Benešov, ale při hypotetické existenci velkého počtu zrychlenek bych u rychlíků trval na projíždění úseků Praha, metro A - Benešov a Benešov - Tábor.

Naopak, rozhodně bych byl pro zastavování všech R v Sezimově Ústí (ačkoli pochybuju, že tam při koridorizaci udělá dost dlouhá zastávka, nádražácká blbost je někdy nekonečná).

Z hlediska vytížení, jízdní doby, a "uživatelské přítulnosti" pro většinu cestujících bych viděl zastávky typického rychlíku takto: ČB-Veselí-Soběslav-Sezimák-Tábor-Bene(po intervenci MZ)-Praha,metroA-Vršky-Praha.
Ještě jednou raději opakuju, že tento model považuju za vhodný při dostatečném počtu zrychlenek v trase Tábor-jako Os do Bene-Čerčany-Strančice-Říčany-Hostivař-dál jako zastávkový do Pha,hl.
xyxyxyxyxyxyxy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 221.149.229.192
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 02:08:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heslo pro otevření návrhů JŘ je: helena67
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23139
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To to trvalo . Stejně jsou starý a to heslo platit dlouho nebude...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak až to někdo někde stáhne a půjde mu to, tak prosím o zaslání. Danke.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem jestli je to starý, tak prosím nechci.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23140
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Budu sledovat, ale už kvůli přestupu na ptg a nakonec i pacifik bych to tam spíš nechal (to by řešilo i stavění v Čerčanech, ale to mi jako moc dobrý nápad nepřijde).
Mezi Budějce a Veselí bych minimálně zkusil ten Ševětín, ale když vyjdou vhodně osobáky/spěšňáky, tak by se snad oželet dal. Sezimák - z Planý do Tábora jede MHD a ta vede až na sídliště, takže bych to spíš nechal na Tábor a Planou. V Sezimáku by bylo spojení na sídliště asi docela krkoklomný, pěšky daleko a těch pár chalup u zastávky... Možnost přestupu z rychlíku na osobák stejně zůstane (resp. zatím to tak je uvažováno i do budoucna), takže kdo nebude chtít použít MHD, možnost mít bude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Ševětín? Planá? No nevim .

(xy)n:
Nepovažuji za vhodné nadále dráždit býka červeným hadrem. Opravdu je nutné vše řešit přes internet?
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To heslo by se hodilo, kdyby se ty návrhy daly odněkud stáhnout. Stejně mě od ČD tahle hra na schovávanou se**.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 18:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ševětín? Planá? No nevim

Dovolím si k tomu pár poznámek:
Tábor - ČB taktových 60 minut pro rychlík, v Táboře R proti sobě. Bez Plané a Ševětína to nejspíše vyjde na cca 45 až 50 minut, tak nevidím důvod v Ševětíně nezastavit. Navíc když osobáky na 220 z Veselí do ČB budou nejspíše vázany do skupin ve Veselí (kolem půl) a v ČB tedy budou bez přípojů (zhruba xx:20 příjezd a xx:40 odjezd).
Na odhlášku za R pojede z Tábora do Veselí osobák, který bude ve Veselí těsně dojet expresem.

Na 221 couravé osobáky na střídačku do Benešova a do Strančic, po Strančice v souhrnu 15 minutový takt. KAF na DF ČD tvrdil, že pokud se mají dát rozumně otáčet osobáky ve Strančicích, tak musí v Bene R proti sobě nebo o půl hodiny posunuté. V případě uzlu (křižování) R v Táboře dostaneme R v Bene proti sobě a pokud jsem správně pochopil model S-Bahnu, tak R jedoucí z Prahy předjede jeden osobák někde v Praze (4 kolejka u Vršovic), ve Strančicích projede těsně za končícím osobákem a do Benešova dojede těsně za dalším končícím osobákem. Aby to vyšlo, tak je třeba R zpomalit jedním zastavením navíc, to může být třeba v Hostivaři.
Do toho je třeba po 221 nějak protlačit Ex (z Tábora na Prahu odjezd v cca xx:47-50, budou mít přípoje/napaječe v ČB, Veselí a MHD v Táborské aglomeraci - 201, 202 ani osobáky z 220 k nim nevyjdou; do Prahy budou dojíždět o 30 minut posunuté oproti R, tedy v celou) a Sp z Tábora, ale 221 jsem si nezkoušel kreslit, takže nevím, zda tam Ex a Sp rozumně vyjdou či ne.

Pak je ještě možnost, že Ex budou v ČB v půl a ne v celou, ale pak nebudou mít návaznosti ani v ČB ani ve Veselí a snad by mohly být zajímavé na chycení se na rakouský takt v Linci, ale podobné časové polohy považuji spíše za sci-fi.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.83
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:27:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Ševětín je z pohledu stavění rychlíku díra. Něco jako Chrást, Holoubkov, Mýto, Cerhovice, Praskolesy, Chotoviny, kde rychlík nestaví a nikdy stavět nebude.
Pokud už někde zastávka mezi ČB a Veselím, tak (po zrušení Zámostí) možná ČB severní zast., lépe Veselí zastávka. A nebo nejlépe fakt projíždět ČB-Veselí.

ad Sezimák: myslím že zaměňujete obří táborské sídliště Nad Lužnicí (těsně vedle Sezimáku I) se Sezimákem II, což je jedno velké starší sídliště. Podle mě je celý Sezimák II (cca 5000 obyv?) v zásadě v docházkové vzdálenosti zastávky, v docházkové vzdálenosti je přes lávku i větší část Sezimáku I. Naopak na sídliště nad Lužnicí je to pěšky opravdu jen pro nadšence. Planá taky není žádný přestupní uzel, a v docházkové vzdálenosti je tam nanejvýš polovina lidí oproti Sezimáku. Takže bych to viděl stavět jen Sezimák, nebo vše projíždět. Radši stavět ten Sezimák.

Mibl: u dvojkolejky bych takt a stavění rychlíků moc nespojoval. Většina lidí pojede jen ČB-Praha, Tábor-Praha, Tábor-ČB a podobné relace, pro ty je třeba co nejrychlejší spojení. Těm ostatním je celkem fuk, zda pojedou déle vlakem, a méně stráví na nádraží, nebo naopak.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.83
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:41:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... " kvůli přestupu na ptg a nakonec i pacifik bych to tam (Benešov) spíš nechal"

To je pravda. Nestavění běžných rychlíků v Benešově by byl fakt úlet. Přidám další argumenty pro stavění v Benešově: přestup od Vlašimi, T.Štěpánova (lhostejno zda z busu nebo vlaku) a od Týnce, Sázavy, Neveklova, Divišova, Bystřice, Čechtic, Netvořic, Načeradce, ... (z busu). Benešov je totiž docela výrazný uzel autobusové dopravy.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 20:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové - i když tu tedy jistej chytrák zveřejnil to heslo, je to k ničemu. NIC novějšího se totiž už nedozvíme - kromě konečné verze JŘ... Jistě všichni děkujeme - víme komu...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 21:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
No zkusim si to časem nakreslit, takhle mi to nejde moc představit.

S ptg u Prahy problém už v podstatě je a bude již navždy. Předjíždění není moc dobré řešení a čtyřkolejka u Vršek asi také jen tak nebude .
Pokud budou třeba v dvouhodinovém taktu Ex + zrychlenky do Benešova a do toho proloženě pomalé R, tak to by nemuselo být špatné. Akorát co se týče těch míst "zdržování" se mi víc zamlouvají Bručounovi nápady . Sorry.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23164
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 22:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Díra, ale mezi Veselím a Budějcema největší. Lepší by bylo Zámostí. Minimálně u okrajových časů bych ale na obou stanicích trval, tak malé obce to nejsou, abychom si mohli dovolit jim spojení znemožnit. Severní zastávku snad pouze u vybraných spojů (spíše pouze vysloveně dělnických) - nic tam jinak není. To radši udělat perón v Nemanicích, tam by to minimálně u současného 1831 bodlo...
Se Sezimákem by se vidělo, tak dobře to tam neznám.
V každém modelu ale nesmí být opomenuta vazba z Prahy ve Veselí na JH, ale ani na Třeboň (nestačí pouze z Tábora osobáky, které by tam výhledově měly být některé skrz, podobně jako z JH do ČB).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.100
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 23:38:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Zámostí by bylo nejlepší, to jo. A ono tedy nemá být zrušeno přeložkou?

ad Ševětín: nestavění rychlíku obecně nepovažuju za znemožnění spojení. Kdybychom takovouhle argumentaci přijali, tak by plzeňské rychlíky musely "minimálně v okrajových časech" stavět přinejmenším Praha-...-Hořovice-Zbiroh-Mýto-Holoubkov-Rokycany-Chrást-Plzeň.
Pokud se opravdu zruší Zámostí, tak bych docela trval na tom, že nejperspektivnější zastávkou v úseku ČB-Veselí je Veselí,zastávka. (ČB severní z. byl jen takový nápad, na tom nijak netrvám)
Na nějakou vzdálenost mezi zastávkami bych moc nehrál, rychlíky považuju za spojení mezi místy s vysokou hustotou zalidnění a mezi významnějšími přestupními uzly

ad Sezimák: k tomu "skrytému" sídlišti dojdete, když projdete mezi těmi "pár chalupami u zastávky" (čili ne přes lávku), po nějakých 200-300 m od zastávky jste téměř v centru sídliště.

ad vazba z Phy na JH a Třeboň: 100% souhlas. Velmi potřebná, hlavně na JH.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23173
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 23:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámostí ze železniční mapy zmizí, minimálně z trasy na Prahu. Ale asi to ještě docela dlouho potrvá...


Kdybychom takovouhle argumentaci přijali, tak by plzeňské rychlíky musely "minimálně v okrajových časech" stavět přinejmenším Praha-...-Hořovice-Zbiroh-Mýto-Holoubkov-Rokycany-Chrást-Plzeň.

A proč ne? Stejně jezdí poloprázdné a na luxus v podobě souběžných spojů peníze nejsou, resp. je lepší je využít smysluplněji.
Jezdí-li se v taktu (a že je někdy považován az modlu až v míře škodlivé), tak se stejně ráno a večer všude postává. Ale v případě posledního spoje (s posunutými posledními návaznostmi) bych se nebránil ani mírnému prodloužení JD. Celý den samozřejmě ne.
Veselí zastávka by bylo rozhodě lepší, jak ta budějcká jižní . Jen nevím, zda tam stavět zrovna rychlíky. Asi podle osobáků - budou-li těsné přípoje stejným směrem v Táboře, tak bych veselskou zastávku zavedl na úkor zastavování v aglomeraci táborské, budou-li přípoje až ve Veselí, pak bych zavedl ten Sezimák a zastávku ve Veselí projel.
Bohužel to vyžaduje úzkou spolupráci tvůrců dálkové a místní dopravy, aby to mohl být efektivně fungující systém.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 23:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámostí nezmizí - dokud tady budem, tak ne
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 00:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale abych do toh taky trochu zasáhnul: měl bych takovej trochu šílenej nápad: co kdyby se severní zastávka propojila se zastávkou MHD - prostě by se pod mostem vykrojil záliv - podchod pod kolejema by se propojil tak, aby se z něj dalo vyjít rovnou na zast. MHD... Nějaká trafika, možná stanoviště taxi...
Jinak - minimálně přes sezonu by aspoň některý rychlíky na Zámostí stavět měly... Aspoň (řečí dnešního GVD): 631, 633, 645, 662, 661, 644, 646... Přece jen těch výprav je tu dost... Např dneska odtud jely tři výpravy o cca 20-25 lidech, přijely dvě o stejných počtech...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 00:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vichr z hor už je i tady - musel jsem pozavírat okna...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23175
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 00:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ano, já se návaznostem na severce nebráním, naopak, Tvůj nápad se, doufám, dočká při koritorizaci alespoň částečné realisace - zastávka Dolní je velmi blízko, jen málo chybí k plně bezbarirovému přístupu. Ale stejně jako na zastávce jižní a v Rožnově jde pouze o návaznosti lokální a doplňkové, tedy vhodné zejména pro osoáky, spěšňáky plus pár speciálních případů.
Jako systémová vazba do města postačuje od rychlíků „hlavák“, z něhož se lze dostat kamkoliv po celý den. A půlnočák a ranní (647, 1831) by ve vztahu k Nemanicům a Borku lépe řešil peron v Nemanicích I (spoje MHD od dotyčných vlaků tam magistrát odmítá zaplatit).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace