K-report
 

Archiv do 21.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 21.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 17:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objasním to klidně za Jardu, ať ho nezasypete prací :-)

V zásadě můžeme rozeznávat tyto kapacity vozidel :
1. fyzická, tj. kolik se tam narve bez ohledu na povolené zatížení skeletu vozu, jednotlivých náprav a jiné papírovosti.
2. stanovená z hlediska konstrukce, tj. vezme se předpis (EU, EHK, ČSN, DIN, GOST...) a podle něj se to spočítá. Předpisem jsou dány jednak hustoty cestujících (4, 5, 6, 8 osob na m2 - to je v různých normách a různých režimech různé), různé jsou i průměrné hmotnosti osob (někde 80, někde 85, někde 75kg). Dále jsou dány prostory, které se nezapočítávají, u různých norem opět různé. Třeba nejde počítat stojící mezi sedačkami (tam mají nohy sedící), prostory v nějaké vzdálenosti od dveří (protože tam se pohybují dveřní křídla), prostory kolem točny (protože by cestující měli každou nohu na jinak se pohybující části vozu) apod. - zase je to u různých norem různě.
V našich podmínkách se používá EHK předpis a z něj vyplývá hodnota, která je uvedena v techničáku. Má to i zpětnou vazbu - to, co je vypočteno jako maximální obsaditelnost musí autobus unést / uvézt; pokud tam dáte o 50 lidí víc a vůz se zlomí vejpůl tak se vám výrobce vysměje.
3. statistická obsaditelnost, kterou stanovuje Ministerstvo dopravy. Vychází z obsaditelnosti "techničákové"; podle ní dopravce vykazuje místové kilometry, tj. podle této hodnoty dostává dotace.

No a hlavní fór je v tom, že obsaditelnosti dle 2. a 3. jsou pro SU15 a SU18 prakticky shodné.

Jasné?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: No to je sice asi pravda, ale jak asi všichni víme, tak nejde tak o statistickou obsaditelnost jako o obsaditelnost fyzickou, že?
Já normálně stávám tak, že jednu nohu mám na točně a druhou třeba v zadním článku, z čehož plyne, že podle 2. a 3. vůbec nejsem ve voze započítaný. Z toho plyne, že když se postavíte ve voze tak jako já, tak vlastně ve voze nejste, takže nemusíte platit jízdné. Jako výmluva dobré.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda, Jenki: Díky za vysvětlení. Ale je tu jedna věc, kdyby se to fakt takto počítalo, tak k čemu by se pak 18-ti metrové vozy vyráběly, když tu teoretickou kapacitu mají skoro stejnou a jsou dražší?

Kruci, dneska se nedařilo. Uviděl jsem 4222, tak jsem ji furt chtěl chytit, jezdil jsem za 56 a 54 několikrát dokola a vždycky mi ujela. Nakonec jsem myslel že mám vyhráno, ale přijela 4294 .
Jo a dneska byla 4288 nějaká divná. Furt při záběru syčela.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenomže :

- za SU18 zaplatíš o cca 1,5MKč víc
- sežere víc parkovacích míst, zvedáků a pneu
- kloub = údržba navíc
- a vynáší ti úplně stejně...

BTW kolik máme v OV celodenních kurzů, kde je kloubák nezbytný? 10? 15? Na to ještě nějakou dobu B94x a B95x vystačí. Ne každý je takový frajer jako Zlín, aby si koupil moře nízkopodlažních kloubových busů na 3 kolečka denně a zbytek dne hnily na place.

Jasně že vám na rameni brečí kamarádi řidiči, že se jim s 15m jezdí hůř než s 18m, ale oni to neplatí, víme?
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Ale řikam, tak k čemu se potom vyrábí?? To teda jenom z důvodu, že se s tím líp manipuluje?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyrábí se zejména kvůli té manévrovatelnosti a z jiných důvodů infrastruktury. Velká většina DP je na kloubáky vybavena (masově se používají cca od 60. let ve Westu a od 70. let v Ostu), zatímco 15m (a vůbec více než 12m) vozy byly dlouhou dobu jen skandinávskou specialitou, do celé EU se začaly šířit až v 2. polovině 90. let; například u nás jsou povoleny až od roku tuším 2000, do té doby jezdily na výjimku. A třeba ve Francii se dodnes prakticky neexistují.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy. 15- ti metrové vozy se objevily docela nedávno, kdežto výroba kloubáků je řekněme historická. Kloubák nabízí více míst k sezení, což je nezbytný požadavek směrem na západ (ST18 - 49 až 51 míst, ST15 jen 40). Samozřejmě, že jízda pro cestujícícho v kloubáku bude příjemnější, protože při stejném počtu cestujících má kolem sebe více místa.
Jedna věc, která vylučuje 15-ti metrový vůz je manipulace, v některých místech nemůže být běžně provozován.
Ale u nás se počítají místkm, podle kterých se platí, kde jednoznačně vyhraje patnáctka.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si jednou založím vlastní město, a nakoupím tam B961E a bude . (Samozřejmě brát s rezervou)
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Máš pravdu, těch kurzů sice není moc.. ale co bude až ty vozy jednou dojedou?VIZ 4288, ta už má chudák dost.Nikomu nedělá moc problémy nakupovat nízkopodlažní vozy, ale Ostravě samozřejmě ano..třeba i ty debilní citelisy. hlavně že to má větší kapacitu.. a o 3 metry delší autobus prostě větši kapacitu mít musí.. i když je dražžší a dostaneš na něho stejnou dotaci jak na 15metrový žďorb.A když už "platím" těch 9 korun, tak chci trochu pohodlí ne? ne že se na mě bude nějaký negr lepit.Ale pořád doufám v to,že až obsadí všechny linky kde se ty SU15 dají přežít..(jakože že už není co obsazovat.. snad možná ještě linka 40? nevím s tou nejezdím.., pak už zbývá pouze 30/1 - jezdím s tím k zubařce.. a jakože se divím že se tam ti lidi vlezou, o 41 a 56 ani nemluvím..) tak hold dojde něco 18metrového :-)

http://dopravazarekou.ic.cz
http://xchat.cz/irisbus_4293
DPO (DAP a DAH) , Connex Morava a TQM Opava "FOREVER"
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to tak dávno, kdy bylov nějakém kalendáří, nebo někde obrázek B741.. a pod ním nápis.. "Na lince 61 jsou kloubáky doma"
paradoxem je, že mámv podpisu:"KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS"

http://dopravazarekou.ic.cz
http://xchat.cz/irisbus_4293
DPO (DAP a DAH) , Connex Morava a TQM Opava "FOREVER"
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Indy a 4222 - to já měl větší štěstí, i když popravdě řečeno je mi to celkem fuk. Pro mě přijela v 17:23 na SBN. Ze zkušenosti vím, že tento bus (kurz 56/416) zpravidla (zdůrazňuji zpravidla - není tomu tak vždy) jezdí další všední den na kurzu 56/415, který má mj. odjezd z Alšáku v 7:14 (vím to, bo tím jezdím) a mj. odjezd ze SBN v 16:23...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady Xxichtyl nakousl tu l.č.61 - tak mě překvapilo, že bývalý dvorní bus l.č.61 4285 jsem dnes viděl na l.č.37... Nevím, if to byla trhačka, či nějaký přejezd, ale porubský kloubák na l.č.37 mě překvapil.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad XXichtyl: Nepochopil jsi základní věc....v dnešní době jde jenom o ty dotace...Pokud je na to stejně (a "stejně" lidí se tam vejde-v uvozovkách).

Psal to Jarda: Kloubák má o 9 míst k sezení navíc.
A stojící cestující bude taky do těch 10-15 lidí.

Z toho plyne: Tak velký rozdíl v počtu to není a dopravce za to dostane stejně.
A že chceš TY pohodlí, na to dopravce nebere ohled.

Jedna poznámka na závěr:
Rovnice obsaditelnosti:
x=x+1
Vejde li se do vozu "x" lidí, vejde se jich tam i "x+1" :-O
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá uvedu skutečná čísla:
ST18 (3801) - k sezení 49, k stání max. 83
ST15 (3603) - k sezení 40, k stání max. 120.
Faktem je, že ST18 má diesel, čili cca 900 kg,které by šlo jinak využít pro cestující, tj. asi 13 osob.
Samozřejmě jsou to papírové obsaditelnosti. Ve skutečnosti se kloubáku narve (a přetíží vůz) asi o 25 lidí více.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to je o financování dopravy obecně - když zdroj dotací bude platit za sedící cestující víc tak bude kloubák výhodnější. V té bohatší části Evropy to bývá třeba tak, že se mimo špičku požaduje a platí kapacita jen pro sedící.

Nicméně se nacházíme v Osteuropě, kdy se platí za místový kilometr jako takový, a tak je výhodnější 15m vůz a na sardinky se ohled nebere.

Přineste příslušnou hromádku EUR a bude to...
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Já tu věc pochopil až moc dobře.. to ty jsi mě nepochopil.. já tím jen chtěl říct že by se nemělo dívat jen na ty prachy.. si vem jenom to co ty utratíš za automaty ve škole? kdyby jsi začal už v prváku...tak za ty prachy by byl už jeden kloubák. (off topic)I když je jasné, že s tím nic nenaděláme..ale taky by ses mě mohl jednou zastat! Přesně jak napsal Jenki: " Na sardinky se ohled nebere.. tím pádem se nebere ohled např. na počet ukradených pěněženek.. proč se teda pouští hlášení že policie dělá co může? (už asi vím proč jen v šalinách..)

http://dopravazarekou.ic.cz
http://xchat.cz/irisbus_4293
DPO (DAP a DAH) , Connex Morava a TQM Opava "FOREVER"
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad XXichtyl: Přečti si moje heslo v podpisu:
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi.

Já napsal krutou realitu

OT: Kloubák asi ne, ale sólo...:-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 07:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Ježiškote, ty tu zavádíš nějaký nový matematický teorém . Musím si to nechat od učitelky vysvětlit. Ale je to pravda.

S tím ST18, ono ten diesel agregát je sice fajná věc, já jsem tím byl v sobotu taky úplně unešený, ale vemte si, že se to využije cca jednou za 2 měsíce maximálně, a podle mě těch 900 kg navíc za to nestojí. Já bych to bral jako třeba ten jeden vůz, ale kdybych měl na výběr, tak bych do dalších trolin ten agregát nedával. Autobusů na výluku si myslím, že máme ještě pořád dost.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Je tu celkem za pracovní den vypraveno cca 5 (+1) kloubových kurzů. A 2 zůstanou ve vozovně (záloha nebo třeba v dílně). 813 a 814 jsou spíš těžítka - to je pravda.
CityBusy byly koupeny stylem - kus za kus (za Ik).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Solarisák: Máš pravdu že tam sojí jen ty nejstarší (7701-07),máš taky pravdu že garantovaných nízkopodlažních spojů přibylo,ale stejně si myslím,že ikdyž už těch 500 tis. mají naběhané tak takový autobus se snad nekupuje aby jezdil cca 4-5 let a pak už se šetřil, dyť 7601-05 jsou stejně staré a ty jezdí pořád a myslím si že´dostávají víc zabrat než U12..Navíc v pravidelném provozu jsou i starší stroje..ale já nejsem technolog provozu vozidel (zatím)takže se hádat nebudu,ale moc efektivní mi to nepřipadá..
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší než diesel agregát by byl asi akumulátor.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Soudruh: To se budeš ještě muset hodně učit, abys byl technolog
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 17:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky mi tam ta dieselarna v ST18 prijde jako zbytecnost. Zajimave to je, ale zbytecne. Usekove vyluky (viz ta nedavna) jeden stroj hybridni stroj nespasi a jestli o tom agregatu nekdo uvazuje jako i o zaloze pro pripad vypadku eletriny, zeptam se takto: "Copak autobusy maji druhy motor, kdyby se jeden porouchal?"

Tim spis, pokud to zabira 4 mista k sezeni a pridava to tunu na hmotnosti vozidla. A to nemluvim o cene.
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 18:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemá být náhodou 3801 jediný s dieslem??jako "reklamní"..
a když už jsme u těch reklam: Dnes proběhla aktualizace stránek http://dopravazarekou.ic.cz přidány nové vystřihovánky.

http://dopravazarekou.ic.cz
http://xchat.cz/irisbus_4293
DPO (DAP a DAH) , Connex Morava a TQM Opava "FOREVER"
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 18:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, ještě udělat i výsuvné železniční nápravy, a bude z toho trolej-tram-auto-bus. Jako jeden vůz beru, je to zajímavé, a může se to někdy hodit, ale hlavně zajímavé.

Jenom mi teda vadí, když ST12III nemá agragát, proč musí mít tu hlupou ohrádku nahoře, vždyď to fakt hyzdí takový celkový dobrý dojem? Ono je vidět, že je to tam tak nějak "dodatečně dodělané".
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy: I trolejbus ST12III má motor... byť ne dieslový
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Počkat, takže má motor, jako nějaký spalovací, nebo myslíš jenom elektrický ?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem odborník... Jarda nebo Jenki by to asi vysvětlili lépe, ale je jasné, že nějaký trakční motor mají a dieslový to určitě nebude. Ten motor byl v těch starších Solarisech v té nevzhledné zadní věži...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gakon: nevzhledná věž bude i ve III. generaci. Záleží na požadavcích zákazníka.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Takže bez agragátu. Mají teda asi akumulátor. Ta věž vzadu není sice "vzhledná", ale rozhodně radši věž vevnitř neč ohrádku na střeše.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 07:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy: To je věc názoru, já jsem raději pro tu střechu...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 07:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jan Širc:No nevím,já mám narozdíl od někoho našlápnuto v Kvantitativních metodách organizace a řízení a hamiltonova kružnice je základ všeho bytí
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základ všeho bytí není Hamiltonova kružnice, ale Floyd
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Soudruh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 11:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale,tady nekdo neví co mluví,pokud já vím tak floydův algoritmus je způsob vyhledávání min. hamiltonovy kružnice,takže jak vidíš ta je základem všeho, i celého ODISu
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 14:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruh, Jan Širc: Nikoliv, zákledem všeho je hasák. Z hasáku se později vyvinula B961E, a na tomto principu je nyní založeno celé bytí a i ODIS.}
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se teď dočetl, tak moje oblíbená a-272 bude jezdit až do Krnova. Tož doufám, že bude zastavovat i u mě v Neplachovicích! 8-)
Karosák: žádná upřímá soustrast ohledeně maturity. Praktickou mám za 3! Jupííí 8-) A slohovku za 1. Teď mě čeká perný den 31.5. od 14 hodin - ústní...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Tak to gratuluji. K té 272 taky, ale prý jen 2 páry spojů.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Jsem to věděl, že to zvládneš, jinak bych si tě nevybral jako společníka
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 17:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: kuju, ice jen 2 páry, ale pro začátek dobrý...

Busman: Nj, schopní lidé...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska kratce po devate se u radnice smer Vozovna trolejbusu protahla 3801 s timto obsazenim: ridic, technik (monterky) a skupinka kravataku. A jelo se na diesel, tykadla byly dole.Uz vim, na co tam ten diesel je. POUTOVA ATRAKCE.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: ano, máme pojízdný cirkus...
A na druhou stranu - proč ne...

V sobotu 27.5 se uskuteční jízda trolejbuse 17Tr...
Více informací na diskuzi akce s dopravní tématikou. Volných míst je cca 10, takže se do zítřka nahlašte na e-mail který je uveden v oné diskuzi...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 11:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to tu ještě nezaznělo, tak SU 3G 7617 už má na levém boku škrábance (cca 4 dny). To brzy po nasazení do provozu...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Rovněž gratuluji. Hlavně nezačni oslavovat, ať tě zase nevezou do opavy na záchytku

Ostravák: Pokud ti to vyhovuje, můžeme se sejít ve stejný čas a na stejném místě, jako minule, v pondělí. Jestli ti to vyhovuje, tak napiš SMS.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Proč chce primátor Ostravy snížit dotace na dopravu?
A jaké novinky v MHD jsou v Českých Budějovicích, Praze, Jihlavě, Havířově a Ostravě?

Čtěte magazín ATT - http://www.mhdaktualne.net/att.html
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: Už asi blbnu, tak se mi podařilo smazat tvoje číslo, ale platí to.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahlédl jsem na 3314 vpředu kresbu jezevčíka, o které jsem si myslel, že je používaná pouze pro Solarisy. Neví někdo o tom, proč je i na tomto voze, případně zda se bude doplňovat i na jiná np vozidla?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeje pejsek Solarisáček se vozí na 21Tr. To abych si 3314 někde odchytil.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 23:17:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při brouzdání internetem jsem narazil na konkurenta "našeho" dvoumotorového Trollina a to Swisstrolley III. Swisstrolley je kooperace Hess-karoserie a Vossloh-elektrovýzbroj a motory Škoda.
Zaujalo mě ale umístění prvního motoru, konkrétně za druhými dveřmi, před 2. nápravou vpravo. Motor je umístěn z velké části pod podlahou, což znamená velmi úsporně v interiéru, je dokonce možné na něj umístit dvojsedačku bez podesty. Ve srovnání s Trollinem umožňuje dle mého názoru lepší uspořádání interiéru, podesta (kryt motoru) je totiž kratší a hlavně nižší.
Má to i stinnou stránku, světlá výška pod motorem je 157 mm, zatímco Trollino obecně má 162 mm, ale motor by se snad dal umístit trošinku výše. Motor užitý ve Swisstrolley má, zdá se, obvyklé proporce, nikoli dlouhý s malým průměrem.
Podobnou koncepci má i 21/22 Tr, zde ale je motor patrně výše (sklon podlahy zkresluje skutečnou výšku podesty).
Co vy nato? V konstrukci Trollina 15 IIIG by se to dalo využít, motor se možná napravo za druhé dveře i vešel, odpadly by škatulata kvůli prostoru pro kočárek (vozík). I kdyby se nakonec doprava nevešel a umístil by se doleva jako v 3801 (3708), bylo by to zlepšení, oproti stávajícímu stavu.
Ještě důležité odkazy
- popis pdf :
http://www.energie-cluster.ch/History/Bilder/NL_21/NL_2005_21_34_Swisstrolley.pdf
- motor :
http://www.skoda.cz/holding/produkty/c11111/trakcni-motor-ml-3450-k/4-aid158.html
-foto :
http://www.legenevois.ch/album/thumbnails.php?album=10&page=3
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 09:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolley: Zajímavé, ale každopádně naše trollino má teda rozhodně hezčí design, teda alespoň podle mě. Typická německá karoserie. Zaujal mě ale ten "dvouharmonikový" trolejbus. Akorát kde přesně je umístěný motor u ST18IIIG a ST12IIIG? Ve 12 je vlevo a v 18 je ve věži, ne?
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:19:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy:
ST18IIIG - elektromotor vlevo před třetí nápravou, ve věži je dieselagregát
ST12IIIG - elektromotr vlevo před druhou nápravou. Aneb sedíte na zhruba 600 V a 240-340 koňských silách.
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:24:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna drobná oprava, jen na 425 V, soudě podle katalogových listů jednotlivých elektromotorů.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolley: To snad není pravda. Takže vzadu ta věž u ST18 je jenom pro agregát? Tak to mě teda zklamalo. Doufám, že je to jenom kvůli toho, že je to předváděcí vůz.
Kruci, kvůli výluce max. jednou za 2 měsíce, je tam věž a 900 kg navíc? Já doufám, že DPO bude rozumné a další ST budou bez agragátu.
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:38:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy:
Opravdu jen jako předváděcí. Je potřeba potenciálnímu zákazníkovi ukázat všechny finesy a přetáhnout ho konkurenci. Osobně bych raději viděl akumulátory.
Dvě otázky na odborníky:
1) Jaký má agregát výkon?
2) Funguje předpokládám jako alternátor, neexistuje mechanická vazba na nápravu?
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 2: Určitě je to alternátor, jel jsem s tím minulý týden, a byla slyšet regulace a motor neměl žádné převody. Ale ten zvuk byl perfektní, jak lokomotiva.
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:44:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Indy. To se zvukem lokomotivy jsem tady vlastně četl, takže mě to mohlo napadnout, japak to funguje.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 10:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: No samozrejme. Vsak jsem to tu uz psal... Kvuli poutove atrakci -4 mista k sezeni a tuna navic. A tu vyluku to taky nespasi, kdyz je jenom jeden.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 18:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Tak co, jak se daří Cimingovi? Co mu tam vlastně zbylo za busy? 2 Bovy, 2 Setry a jedna Karosa?
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 18:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: včera byla oslava, no 11 piv a 0,5l rumu udělalo své...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 21:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busman: Hokejova sezona ma pauzu, tudiz se bus na vyjezdy neobjednava, tak nemam prehled. :-) No vim urcite o jedne bile Bove, jedne Setre s reklamou Vitkovice tours (tou jezdi hokejisti) a modrozluta karosa (tou jezdime my).
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 12:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad trolley: Výkon agregátu je 100 kW
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
trolley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.55.70
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 12:36:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trollino 15 : Děkuji za odpověď.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace