K-report
 

Archive through 16.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archive through 16.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 21:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Magiq: Ale ano, je to o politice, já neříkám, že ne, ale všeho s mírou. Bohužel kdekoli narazíme na někoho, s jehož názory se nemůžeme ztotožnit, ale se skřípáním zubů se musíme podřídit, protože jak už jsem psal i v "naší" diskuzi, tak jestliže by se jeden nepodvolil, tak by na jeho místo putoval jiný a jsme zase o krok zpět.
Ovšem musíme se na problém vždy snažit dívat z co nejvíce rovin, abychom se vyhnuli neobjektivitě.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že už to není třeba rozebírat. Musím však podotknout, že tady u nás je momentálně velmi dobrá spolupráce politiků na městě a DP. Vezměte si třeba dotaci, která oproti roku 2005 stoupla o 12 mil. Kč nebo pomoc radnice při boji o zkrácení výluky na mostě. Vraťme se ale k jiným diskusím, než je politika.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadlo, že se tu už jednou řešila vizuální podoba "firemních barev" a to mne zaujalo. Co si o současné podobě myslíte ? Jde mě spíš o barevné a gafické řešení, než o počet vozů, které jezdí s pruhy a reklamou a bez ní.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: Nejlepší je prostě vůz s městskými barvami a velkým logem dopravce. Tak si představuji vozidlo MHD.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím se Psem. Reklama je důležitá (i když asi každý ví, čí ta vozidla jsou) a bílá sluší koním v Kladrubech a ne trolejbusům v Pardubicích.
A grafické řešení - na webu 353 byly kdysi kresby trolejbusů a každý je mohl barevně upravit. Jsou tam ještě? Kdokoliv by mohl udělat návrh, vybral by se nejlepší a ten by se poté realizoval.
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

http://vdp.mestskadoprava.com/ - Zajímavé stránky o VDP

ICQ: 281-189-344
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JEN MALÉ REJPNUTÍ: V neděli kolem 20 hod jezdila linka 3 a hned za ní linka 16,přesto se studenti Univerzitas Pardubicensis natlačili do Trojky a prázdná 16 přicmrdávala...U lidí od dopravy bych čekal víc(větší využití 16),pokud ovšem nešlo o nějaká hlediska globálního aspektu....
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Co když to nebyli studenti dopravky? Kromě DFJP má univerzita další 4 fakulty, z toho 3 v Pardubicích. A od studenta filozofické fakulty přece nikdo nemůže požadovat pochopení pro MHD...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 01:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Dovolil bych si upozornit, že ze zastávky Hradecká je to ke vchodům do kolejních bloků A - D rozhodně blíže, než ze zastávky Univerzita.

P.S.: TrM a modely:
- vozy 373 a 383 byly v pondělí předány DP Zwickau, moc se líbily. Pánové však vznesli dotaz, na který jsem neuměl odpovědět: Proč se vlastně začala psát evidenční čísla vozů i na střechu?
- DP Chomutov objednává vozy 002, 005, 008, 014, 017, 019. Myslím, že pam vedoucí si je za příkladnou ochotu a spolupráci zaslouží.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 06:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unifikace - ty tehdejší návrhy jsou např. tady http://www.trolejbus.cz/unifikace2.htm, ale osobně bych preferoval třeba i mnohem decentnější jednotící prvek - třeba i na bílých vozech. Co třeba alespoň červené nárazníky nebo jen tenkou červenou čáru ponoru? Nebo proužek nad okny? Prostě cokoliv, a to třeba jen za pár korun. Mimochodem už zase odezněla hurá akce (kterou jsem chválil), kdy se dávaly na čela vozů znaky DP. Od té doby přibylo několik bilých vozů a OPĚT jezdí bez znaku.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 06:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k unifikaci: neexistence či nepoužívání jednotného designu na vozech MHD je spíš v ČR neobvyklé. Krátké shrnutí z hlavy:
Praha, Brno - používají původní červeno-bílé či červeno-krémové nátěry, Ostrava - moc pěkné městské barevné schéma modrá-bílá, Opava - bílá+červená, Jihlava - tovární barvy, ale i městký nátěr (21Tr, 24Tr), Plzeň - tři různé městké nátěry (tram, bus, trolejbus), Hradec - městký nátěr, Zlín - městký nátěr, Olomouc - unifikace atd.

UPOZORNĚNÍ - nejsem v žádném případě nepřítel celovozových reklam! Naopak, různobarevné vozy jsou pěkné a oživují ulice. Ale ty bílé a ještě skoro neoznačené se mi zase krutě nelíbí... A nejsem ani velký zastánce rychlých pruhů, pokud by se navrhl nový vzhled podle nyní zaváděného městského designu (logo, barvy, písma - je to někde na webu města a sám městský web z toho vychází), tak bych byl pro.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 06:57:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel MHD alespoň v Pardubcích je hodně o politice. Dělat ředitele DPmP je rozhodně složitější, než dělat obchodního náměstka v divadle...
Do divadla totiž velmi často chodí primátor i jeho náměstci, takže jsou prosby vedení divadla ohledně financování daleko lépe vyslyšeny než prosby na zvýšení financí na provoz MHD. Nebo jste snad někdo někdy viděli jet pana primátora nebo některého z jeho náměstků trolejbusem? To se pak velmi těžko dokazuje, jak jsou pardubické trolejbusy přetížené. Vždyť je to rok od té slavné "optimalizace MHD". Pár týdnů loni v dubnu se o tom živě diskutovalo a pak se to omezení linek 5 a 13 "zametlo pod koberec".
Rozhodně být ředitelem dopravního podniku není jednoduché. Když bude dávat vedení DPmP hodně najevo současnou situaci, tak se může pro vedení města stát nepohodlným, jako pan Haken...
Ale to jsem asi teď šťouchnul do vosího hnízda...
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 07:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OREDO - organizátor regionální dopravy Královéhradeckého kraje - pořádá:

2. setkání přátel veřejné dopravy - diskuse k přípravě nového železničního jízdního řádu 2006/2007

Setkání proběhne ve čtvrtek 23.března 2006 od 15:30 v Hradci Králové v sále zastupitelstva Královéhradeckého kraje (Wonkova ulice 1142, 2.poschodí, mapa zde).

Na programu bude:
1) Prezentace činnosti OREDO (jízdní řády, optimalizace dopravy, integrované dopravní systémy)
2) Představení některých záměrů a projektů OREDA a diskuse o nich.
3) Diskuse nad železničním jízdním řádem 2006-2007
Z OREDA rozhodně nebude chybět Pavel Matouš, zváni jsou i zástupci dopravců, budou-li mít zájem.

Po skončení oficiální části se půjde posedět a neformálně diskutovat do hospody.

Potvrzení účasti není nutné, přijít může kdokoliv, ale pro odhad počtu návštěvníků potvrzení přesto uvítám na mailu: hradecky(zavinac)oredo.cz, kam je možné pokládat také další dotazy ohledně setkání. Pokud nestihnete přijít na začátek, nevadí, při pozdním příchodu se omluvenka nevyžaduje :-)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 08:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malé upřesnění. V Jihalvě bych to nazval-Továrněměstský nátěr. Protože ač měly 21 Tr tovární nátěr, tak místo bílé byla krémová a nevím kde jinde by ji měly.14 Tr není žádná. To jen na okraj.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 08:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikoz sem prispiva i Vas nejvyssi zeptam se:jak to vypada s exprazskou osmickou 9493?Na stránkách je fotka kdy je ve stale stejnem stavu.Je nejaky oficialni termin jejiho zprovozneni?Jinak ne ze bych byl nejaka skrabka ale musim konstatovat ze reditel DP ktery pravidelne chodi na sotous stranky je clovek velice rozumny(i kdyz nektere veci je treba silne filtrovat).
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: neznám úmysly vedení, ale osmička vypadá pořád stejně jako před rokem, před dvěma, třemi lety... Přesto i nadále věřím, že někdy vyjede.

Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady městský nátěr nemá stejně cenu, podívejte se na bílé, ale i reklamní a "rychle pruhované" vozy. Lak se tu vymění a o 3 měsíce později už vůz zase vesele rezne dál. Pak se zase vymění plech, ale na reklamních a RP vozech se nechá bílý kus plechu... Podívejte se na reklamní vozy 355, 367, 368 a 371 a RP čísel 306, 342, 349, 382 (a hlavně dříve 334) atd.... Myslím, že to samé by se dělalo i na vozech s novým městským nátěrem. Přece jen na bílých vozech není ten vyměněný plech taková pěst na oko (nebo se to vůbec nepozná), jako na reklamním voze, když chybí nápisy na půlce dveří, na celém zadním čele atd.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man - to je taky pravda. Co takhle zastřešení odstavné plochy dle vzoru o jeden DP severněji?

Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tady neuskutečnitelné...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k 8 Tr-o něco doplněna (vidím skla), ale i jako v roce 1999....
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Jsem pro zavedení nějakého městského nátěru na vozidlech, ale i zastávky, označníky atd.

- Líbí se mě ,,rychlé pruhy,, s tím že všechna vozidla budou mít městský nátěr, nebo reklamu až na pár vyjímek a doufám že se budou dělat kvalitnější opravy na tr dílně, což znamená odstarojit vůz, vysadit okna!!!!, opískovat rám, vyměnit plechy, podlahu atd. ve stilu komletních GO jako ve Zlíně např., vůz po opravě vydrží mnoho delé, něz ho za ten samý čas několikrát po potěmkynovsku opravovat a každý měsíc vyměnovat nějaký plech

- jinak co jsem koukal tak 346 zřejmě nemá udělanou přípravu na nový odbavovací systém - rozvd kabelů, jo a už tečez předního nárazníku a těsnění předního reeeeeeeez:-)

- odstavná krytá plocha pro tb by byl super, stopy 5 - 9:-)

- jinak se mě dostala info že Headquartersovy se zamlovají tb na noční dopravě, o je na tom pravdy????, pokud bude potřeba, přidám pro tuto věc svůj hlas:-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LuTep: Promiň, že to píšu sem, ale nezapomněl jsi na mě trochu?

Jinak: rychlé pruhy jsou pěkné, ale při našich podmínkách jsou silně nevhodné, protože je malé reklamy docela dost ničí. Podívejte se na 382 (jestli přes ten hnus nemá zrovna něco nalepeno).
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též se přikláním k městskému nátěru. Ale je zde ještě jedna věc: těžko všechny vozy budou jezdit s reklamou, ale myslím si, že nejrozumnější by bylo, kdyby vůz, který o reklamu přišel byl využit k reklamě další, nikoli dostal rychlé pruhy. Připadá mi, že dříve se rychlé pruhy používaly trochu nelogicky, kdy vozidlo s městskými pruhy dostalo reklamu a vůz bez reklamy dostal rychlé pruhy. Toho bych se chtěl vyvarovat.

Co se týče politiků v MHD. Nevím, jak u vás, ale u nás politici v MHD občas i jezdí, mají Městskou kartu a o to horší je, že že peníze na MHD nepřidají a nepřidají...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nebylo, vůz s rychlými pruhy dostal reklamu a vozy bez reklamy zůstaly bílé...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už chcete na vozidla MHD aplikovat pardubický CI, bylo by imho nejjednodušší (a taky nejlevnější) nechat vozy bílé a jenom na ně dopředu a dozadu dolepit nápis Pardubice podle specifikace určené CI. Vzhledem k tomu, že to nápadně připomíná značku "Začátek obce", aspoň by bylo jasno, čí bus to člověk vidí...

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Městký nátěr: jeden z důvodů krachu rychlých pruhů je i to, že byl řešený polepem fólií, která není vůbec zadarmo, ba naopak. Přitom podnik má dobrou lakovnu. Znovu opakuju, než nějaký celistvý městský nátěr, stačil by nějaký stručný sjednocující prvek, třeba nějaký malý proužek a výrazné logo DP.
Třeba takhle (za pár korun a lehce zrušitelné při polepu reklamou)

(je to udělané narychlo, omluvte nekvalitu)
Ad TR_man - on má Petr pravdu, jen to nepamatuješ, opavdu v době, kdy se ještě pruhy lepily, tak to bylo i tak.

(Příspěvek editován uživatelem 353 březen 16, 2006)
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: jo - a na zadním čele by to bylo přeškrtnuté. A tak by se například na palubě trolejbusu na lince 3 vždycky kus Pardubic infiltroval do Bohdanče .

Ale ten jednotný městský styl byl zmiňován v posledním čísle časopisu Týden (konkrétně tam byly i Pardubice). Mimo jiné tam zdrbli logo Pardubického kraje že vypadá jak logo cestovky a proč je Kunětická hora na severním pólu


(Příspěvek editován uživatelem 353 březen 16, 2006)
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeň - tři různé městké nátěry (tram, bus, trolejbus) - to souvisí s barvami v městském znaku, červená (=bus), zelená (=trol), žlutá (=tram) a bílá (=všechno). Pro zvědavé je znak zde: http://www.plzenskakarta.cz/fileadmin/pk_images/loga_partneri/logo_plzen.gif V praxi (vozidla MHD) se používá jen ten štít, bez anděla.

Polep fólií - když jsem odřel devadesát dvojku, napočítali asi tisíc korun na metr čtvereční - takže hodně hrubým odhadem mi vychází polep pro jeden vůz na 8 - 9 tisíc Kč.

Mimochodem, objevila se nová fóliová reklamní kampaň, žluté fólie firmy Baumax. Velmi sympatické je, že jsem je zatím spatřil pouze na autobusech, které mají bílý nebo jednobarevný nátěr (2, 32, 129, 13x, asi 146, ...), nikde to není nalepeno přes rychlé pruhy.

A v téhle souvislosti mě napadá - nikdy jsem neviděl nalepovací reklamní fólie na 21 Tr. Pročpak?

P.S.: 307 na K 506, řidič z vozu 361. Vůz v tuhle chvíli stojí před vraty do haly denního ošetření a řidič vykládá v kuřárně, že takhle tichej vůz už dlouho neměl
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, s tím Baumaxem úplně pravdu nemáš, já jsem šel domů od doktorky a viděl jsem na lince 5 vůz 349 s reklamou Baumax na levém boku. Jak to tam asi mohlo být nalepeno? Hádanka pro chytré hlavičky....
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Taky prima nápad, ale ta přeškrtnutá verze značky Parubice nejspíš v grafickém manuálu nebude.
Btw, logo kraje není zrovna zázrak, ale když si vzpomenu na logo univerzity a na text, kterým byla jeho podoba zdůvodněna, tak je mi teprve všelijak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TrM: Prosímtě, uvědom si, že dnes jsem měl K1002 a na těch pár metrech, co mají 5 a 10 společných, jsem potkal jen jednou 384.
349? No, bez pruhů je pravý bok za prostředními dveřmi. No a tam asi ne, když se tak ptáš .....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsem si zase zavařil . Ale musím některé z Vás vyvést z omylu. Polep rychlých pruhů vyjde cca na 2000,-. Pokud budeme něco lakovat a třeba jen ty pruhy kolegy 353, tak to bude stát cca 2x tolik. Ano je to opravdu tak. Celý problém je ale někde úplne jinde. Ale to bych sem nerad tahal. Naznačím pouze vztah DP a jedné agentury. Máme velmi svázané ruce ale veřím, že jednou bude líp !
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, ale ta cena polepu RP je tedy podezřele nízká - proužek na stejšně s nápisem Veřejná bezpečnost stál kolem 600 Kč a plocha RP je mnohonásobně větší. Ty moje proužky měly být taky jen nalepené, to jsem tam špatně spojil s lakovnou. A k té agentuře: vysoké procento reklamních vozů svědčí o tom, že o její služby je mezi inzerenty zájem a proti celovozovým reklamám já ani většina diskutujícíh nic nemáme. Co jen změnit smlouvu, že aspoň po odstranění reklamy musí Barth doplnit na boky loga Dp? To by určitě finančně nevykrváceli.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4324
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polep rychlých pruhů vyjde cca na 2000,-

Pouze materiál a nebo i práce?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem z Pardubic ale o barevný design prostředků hromadné dopravy se dlouhodobě amatérsky zajímám.
Jsem přesvědčen, že nápadný, přitom třeba stylově jednoduchý podnikový nátěr typu HK, TP, PM nebo OV velmi pozvedne imidž dopravce. (Poměr vozidel s reklamou a podnik. barev bude v různých městech podle potřeby).
U meziměstských dopravců se s přibývající konkurencí čím dál více ukazuje, že kdo nebuduje imidž a nevejde (barvami, logem..) do podvědomí veřejnosti, jako by ani nebyl. Ale i městskému dopravci pomáhá snadno identifikovatelný nátěr posílit charisma a přitáhnout pozornost nejen veřejnosti ale třeba médií nebo snad i sponzorů. Je to sice jen můj amatérský názor ale jsem přesvědčen, že z dlouhodobějšího hlediska jde o návratnou investici. (Pro zajímavost, zajímalo by mě, jaký je cenový rozdíl například mezi bílým 24Tr a stejným vozem třeba v barvách Plzně nebo Hradce.)
Jinak, souhlasím s Lutepem, že u starších vozidel je efektivnější udělat jednou za delší čas důkladnější opravu, než frekventovaně záplatovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4325
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já mám další chybu v IDOSu. Právě jsem si řekl, že bych se mohl zas jednou po dlouhé době podívat do školy (abych věděl, jestli škola ještě stojí a jestli mě z ní za ten týden, co jsem tam nebyl, třeba nevyhodili) a spojení do školy bylo nalezeno takhle:

Na Spravedlnosti - odj. 13:25 - 7
Masarykovo nám. - příj. 13:28 - odj. 13:28 - 7
Stavařov - příj. 13:31 - 7

Ten přestup na Masarykovo náměstí není ve skutečnosti přestup, ale střídání řidičů.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klíííd. O téhle chybě se ví dlouho a souvisí to s formátem dat JŘ generovaných v DP. Prý se to řeší, jestli v DP nebo v CHAPSu, to nevím.
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad rychlé pruhy - jde o vlastní pruhy, tedy materiál. Práci je nutné připočítat a podud budeme důslední, tak výroba taky něco stojí, když usoudím, že ten plotr nebyl z nejlevnějších.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:19:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda nevím, ale udivuje mě, že tady pan ředitel medituje nad tím, kolik by tzv. rychlé pruhy stály peněz. Uvědomte si, že je to reklama na provozovatele MHD. Kdyby si dopravní podnik zplatil billboardy, tak by to vyšlo levněji? To určitě ne. Proč to v jiných dopravních podnicích dávno pochopili a v Pardubicích ne? Všechna jiná velká města mají vozy MHD v jednotném stylu a nejen že to působí ladně na oko, ale je to i reklama určité dopravní společnosti. Proč asi mají jiné firmy polepeny svá služební auta či dodávky reklamními obrazci či pouze názvem firmy? Kvůli reklamě. Proč dopravní podnik Proboha tohle nechápe? Při ceně za nákup autobusů a trolejbusů je cena za jednotný design vozů zcela zanedbatelná. Proč není v tom smyslu dohoda s reklamní agenturou či výrobcem vozů MHD, aby dopravnímu podniku předávali vozidlo v jednotném grafockém stylu ať již lakovaném nebo lepeném? To v dopravním podniku opravdu neumíte propagovat sami sebe?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: A na co že to vlastně firmám slouží reklama? Aby o nich zákazníci věděli a upřednostnili jejich produkty před konkurencí.
O MHD zákazníci nepochybně vědí a je jim do značné míry jedno, jakou barvu vozidla mají, mnohem důležitější jsou trasování linek, doba provozu, intervaly a tarif. A konkurenci pardubická MHD řešit nemusí, žádnou nemá (aspoň ne ve srovnatelných cenových relacích).
Ano, až bude mít DP přebytek financí, ať investuje do jednotného nátěru vozidel. Ale i pak budu považovat za vhodnější marketingový tah něco zcela jiného, třeba bezplatnou distribuci jízdních řádů do všech poštovních schránek v dosahu MHD. Jako cestujícího mě okamžitá dostupnost jízdních řádů zajímá podstatně víc než barva laku vozidla, kterým mám jet.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20484
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z větších DP není firemní/městský nátěr ani v ČB, pokud za něj nebudeme brát tu sněhově bílou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: vhodné trasování, jř do schránky..to vše samozřejmě ano. Ovšem můžete mi strkat do schránky třeba denně, když budu potkávat fádní, orezlé, umouněné anonymní autobusy a trolejbusy, moc mě to k přesedlání z vlastního auta nepřesvědčí. Ale budou li vozidla DP svou vizáží budit dojem jasného neanonymního a charismatického podniku, budou u mě rozhodně vzbuzovat větší důvěru a zájem. Lidé jsou dnes přece jen na zboží i služby čím dál náročnější, a je nutné bojovat za to aby MHD všeobecně, nedostávala punc dopravy chudých, jak se to z velké části stalo třeba ve Spojených Státech.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mě se líbí čistě bílá. V čem jednolitá bílá odlišuje či sjednocuje hůř než jakékoliv jiné barevné schema? Navíc je to skutečně vzhledem k celovozovým reklamám, tvořících jistě nezanedbatelnou část příjmů DP (mám ostatně pocit, že CVR jsou v Pardubicích snad nejrozšířenější ze všech DP v Čechách) nejpraktičtější řešení.
Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:02:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní řády do schránky mě nepřesvědčí, když budou jezdit trolejbusy bílé a tak narvané, jako nyní. Jak správně uvádí Gromit, vozy přesvědčí ke svezení především svou vizáží, ale i kulturou cestování. A ta je nyní v Pardubicích na úrovni osmdesátých let. Před dvaceti lety jsem totiž stejně narvanými vozy jako nyní jezdil do školy. Ale tehdy to bylo kloubovými Ikarusy na lince 13. Kloubové Ikrausy nahradily trolejbusy, narvané jsou však stejně.
Pan ředitel tu dnes uvedl tuto větu: "Musím však podotknout, že tady u nás je momentálně velmi dobrá spolupráce politiků na městě a DP."
Vždyť ve vedení města jsou ti samí politici, kteří můžou za současný stav, za pověstnou "Optimalizaci MHD" loni v dubnu ! Tak v čem se peojevuje ta dobrá spolupráce vedení města a dopravního pordniku?
Brzy se již doufám oteplí, lidi začnou po městě jezdit na kolech a chodit pěšky, takže se pardubické trolejbusy trochu vyprázdní. Předpokládal jsem tedy, že vedení DPmP využije zimních měsíců, kdy jezdí trolejbusy daleko plnější k tomu, aby se snažilo poukázat na žalostný stav pardubické MHD, bohužel se tak nestalo.
Za tohoto stavu budou totiž MHD využívat pouze chudí studenti a dělníci jedoucí do Kolbenky, politici nikoliv. A nezmění na tom nic ani tvrzení radních, že rozšiřují oblast placeného parkování ve městě proto, aby více lidí přinutili využívat MHD. Tomu snad sami nevěří.
Pokud budou v čele pardubického magistrátu stále stejní lidé, zlepšení se nedočkáme.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a někde se tady zmiňovalo, že pánové z radnice chodí do divadla, zatímco trolejbusem či autobusem se nesvezou. Není pravda! Osobně jsem asi tak před půl rokem čímsi vezl náměstka primátora Razskazova (z Palackého k zelené bráně).
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334: Asi měl zrovna auto v servisu...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K městskému nátěru, souhlasím s tím, že být by měl, ale taky je otázka aby vypadal trochu kultivovaně, ne že pokaždé výměně plechů má stříkaný nátěr jiný odstín.
Z dopravních podniků je městský nátěr v Chomutově poměrně úspěšně od roku 2004 ignorován a veškeré střední opravy trolejbusů dostávají nový čistě bílý lak. Městské autobusy jsou převážně bílé, až na několik starších vozů a dvě kupované generálky z Milevska. Linkáče dostávají přes celý bok název provozovatele.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A znovu bílá barva:

Například zde se bílý autobus zcela vhodně unifikuje se za ním jedoucím Transitem. Ten sice nemá s DP vůbec nic společného, ale prý i bílá unifikuje :-) Aspoň že ten bus má na čumáku znak.
Unifikované či městské nátěry mají dopravní firmy od DP Karlovy Vary až po ČSAD Vsetín. Takže otázka není zda unifikace ano nebo ne, ale spíš v jaké formě ...
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Honzin111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.115.135
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:50:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pravdou samozřejmě je, že je rozhodně lepší, když autobusy jsou bílé, než kdyby byly černé. Bílá brava je aspoň vidět...
Ten postřeh s náměstkem Razskazovem je zajímavý. Netušil jsem, že i radní občas jezdí MHD. Docela by mě potěšilo, kdybych někdy stál na jedné noze tak kolem 16 hodiny odpoledne v přeplněné třináctce vedle Stříteskýho. To by mě fakt potěšilo a asi bych svá předchozí nařčení o pánech radních tady veřejně odvolal.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že je toho hodně, tak trochu letecky:
ad Honzin111 - Vy si myslíte, že jsem spad z marsu nebo že jsem asi úplně blbej. To, že je firemní tvář a vizuální styl (možná moderně CI)velmi důležitá věc moc dobře vím. Co to přináší nebo může přinést vím stejně dobře jako Vy. To, že jsem tady řekl, kolik to stojí, byl dotaz někoho z Vás. Potom nechápu kritiku, proč to sem tahám. A za poslední někteří zde alespoň trochu vědí, o čem všem to je, ale dle mého názoru Vy moc ne. Ale abych se zase někoho nedotknul.
Můžete si to někdy zkusit, a přesvědčit politiky o tom, že potřebujete o 12 milionů víc na provoz, že musíte ročně dát víc jak 100 mil na obnovu vozidel.......a to jsou jen 2 věci z tisíce.
Neberu Vám Váš názor, ale já mám tedy jiný.
Jo a kdybch měl někde volných pár set tisíc tak mají už dávno vozidla firemní barvy....
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náčelníku, klid. Zde je diskusní fórum, kde si opravdu může říkat kdo chce co chce (v mezích slušnosti) a tak není nutno na vše, co se mu zrovna nelíbí reagovat takhle prudce. A lidi zde nejsou přece jenom odborníci z profese, ale fanoušci a zájemci o MHD.
Hodně úspěchů a pevné nervy!

(Příspěvek editován uživatelem vihorlat snina březen 16, 2006)
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano souhlasím s Vámi, ale přeci mohu vyjádřit svůj názor (proto je to diskusní fórum), že nesouhlasím s něčím názorem.
Mrzí mne ten způsob podání...všechno špatně a bude to stejný.
Já to vidím jinak, to je celé. S přepracovaností nebo s tím, že bych nesnesl kritiku to nemá nic společného.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vůbec ne! Veleben budiž ředitel DP, který se vůbec odváží nést své názory takhle na trh. Ještě jednou hodně úspěchů a dále budu zpovzdálí sledovat zajímavou debatu.

(Příspěvek editován uživatelem vihorlat snina březen 16, 2006)
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč myslíte, že si každý den čtu Vaše příspěvky? Není to proto, že nemám co dělat,ale proto, že jsou tu leckdy zajímavé nápady a spousta příspěvků nám pomáhá. Vzpoměňte si na IDOS. Nebyl, což byla dobrá připomínka na DP, teď je a jsou tam mouchy, ale díky Vám jich spousta rychle zmizela. A mohu pokračovat.......
Jestli je to špatně, pak tomu nerozumím. A to, že tu někdy napíšu, že se mě něco nelíbí, no holt to tak je.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak na to koukám, takbudeme asi muset svolat to setkání s vrchním velením, nebo tady zavaříme server .
Tak kdy a kde? Aby to nedopadlo jako tradiční setkání v Hronovický, kde se několik zvídavých důchodců ptalo stále na to samé ...
Třeba bychom tím mohli trochu zviditelnit Klub přátel. Podle toho, kolik "šotoušů" by o takové setkání mělo zájem, šlo by třeba vypravit příležitostně nějaký bus do odpolední špičky a provést debatu včetně názorných ukázek hned v terénu
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se ještě k tomu nátěru vrátím - jak jsem psal, nevím o kolik je třeba dvoubarevné vozidlo dražší, než bílé. Ale vezmeme li třeba tak velké podniky jako Praha, Brno nebo Ostrava, které nakupují vozidla po desítkách a to v dvoubarevném schématu (Ostrava dokonce tříbarevné, počítáme li žluté dveře), předpokládám, že z celkové ceny to bude zanedbatelné procento. Nicméně, vyjadřju jen vlastní pohled na věc, nakonec, když má bílý autobus aspoň toho "koně" na čele a kdyby měl ještě dejme tomu decentní proužek pod okny nebo jiný "identifikační" detail, tak proč ne?

Ještě jedna věc mě v Parubicích "nesedí" a to je absence kloubových (nebo aspoň 15 m) vozidel. Jedná se o s přehledem o největší naše město, kde nic delšího, než obligítních 12 m nejezdí. Dokud jsem tam nebyl, myslel jsem, že by se asi neuplatnily. Nicméně, když jsem si loni 15.4. udělal do Pardubic foto-výlet a svezl jsem se třikrát trolejbusem, včetně do Bohdanče a zpět a jednou autobusem a vždy přinejmenším v části trasy notně nacpaným, jsem přesvědčen, že by zde uplatnění našly.

Ale abych jen nekritizoval, máté slušný podíl nízkopodlažních vozidel a jejich další nákup je chvályhodný (ačkoli nějaký ten kloubák nebo aspoň patnáctimetrák by neškodil) a jako "šotouš" (to je výraz... , ten jsem poznal až tady na diskuzi) velmi oceňuji starost věnovanou historickým trolejbusům. A taky se mi moc líbila Karosa ev.č. 1. A vlastně taky ty cv reklamy na pivo, přestože takový kompletně polepený Citybus v některých případech na první pohled vypadal jako stěhovák
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nová vozidla a barvy z fabriky - nic navíc to nestojí, cena je včetně nátěru a provedení dle smlouvy. Ale to je ten problém, všechna nová vozidla byla už pod smlouvou, takže je to teď na nás, jak si je dořešíme.

Ad kloubáky - bohužel to je problém (myslím, že jsem to tu už psal) po prodeji Ikarusů byla provedena rekontrukce hal na údržbě a současné zvedáky mají malou nosnost

Ad 15m - nechte se překvapit, ale letos to ještě nebude (o tom, že by se moc hodili vím a snažím se to řešit)

Ad 15.4.2005 škoda, že jsme se nepotkali, byl sem tu ten den poprvé ve funkci
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bus je bus, ale tbus je tbus, ledaže by zase přijela 18
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě si vzpomínám když jsem toho 15.4.2005 jel do Bohdanče (bílým ) č.307, potkali jsme v protiměru jak Sanos, tak "devítku". A to byl přitom běžný, všední den, pátek. Pak jsem je už ve městě neviděl a tedy nevyfotil, tak si letos počkám na nějaký den otevřených dveří nebo podobnou akci.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.353: Na setkání s vrchním velením se taky hlásím.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ne už se těším
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace