K-report
 

Archiv do 11.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Staré archivy » Archiv do 11.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 20:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nové trolejbusy:
Nechtěl jsem vás tím strašit, takže jsem radši čekal, až to tady uvede někdo jinej.
Je to tak, souboj Solárko / pětadvácy vyhráli ti druzí. Radujme se veselme se....
No z elektrickýho hlediska je mi to vlastně fuk - že je všechno na střeše, už jsem si /jsme si celkem zvykl/i.

Ad kruháč - rozčílení jde celou vozovnou, počínaje řidiči, konče těmi, co to opravují a těmi, co ty škody sepisují. Nechápu, jaktože se stále nic neděje. Kocourkov 624 00.
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: čistě náhodou, jak bylo VŘ nastavené? Že by se ti první mohli odvolat..?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Tade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková drobná otázečka. V čem sou ty 25Tr lepší/horší než Solarisy. Zatím jsem oba typy viděl pouze zvenku. Musím říct že Solaris je hezčí a taky je tišší(aspoň mi to tak přijde). Že by DPMB nechtěl platit za Solarisy DPO .
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jo, příští rok nová 25Tr, třeba i 5 kloub bus Citelisů, zase to bude o unifikaci, takže tipuji, že 5 kloubových busů rovněž dodá Karosa...

kolik by příští rok mělo dojít troli ? 4 nebo víc ??
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 22:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Janatak: Skoro vždycky se dá na něco odvolat (viz. Chomutov).
Další otázka je, na co...? Odvolání je záchranný mechanismus, kdyby bylo něco čistě nefér. Jinak asi platí heslo: co chcete, to máte.

Ad Tade: Já kdysi nasbíral body a)-k) pro Solaris v Opavské diskuzi, ale znova je vymýšlet nebudu. Když je najdu, tak je sem dám. A Verusha říkal, že v Trollinu jsou líp umístěné komponenty atd.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 23:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No že sem něco řek, ještě neznamená, že se to jiným lidem nemůže líbit jinak.
Jo, komponenty jsou podle mě umístěný líp na Solárku. Když se to teda veme tak nějak podle voka. Třeba kompresor má luxusní přístup, na druhou stranu zcela nechápu staťák nad předníma dveřma. Zase ale ta kisna s trakčákem není nic moc, 100% nízké podlahy prostě nutně vede k takovým bláznivým interiérům, ale zase to píšu z pohledu odpůrce dělání 100% NP za každou cenu. Radši pár rozumných stupínků a nízká podlaha jenom třeba první druhé dveře. Ale o tom už se vedly spory všude a pořád, to bysme se opakovali. Já to nemůžu hodnotit, protože jsem známej svojí provokativní propagací 22Tr, kde je to všechno umístěný tak nějak povšechně přístupně, byť někdy je na to potřeba půlka gola sady a plán zeměkoule, a současně si tam sednete prakticky všude, aniž byste si připadali jako na kozlíku nebo jako ve vozíku v uhelným dole.
No prostě, říkám to furt, 22Tr. A šmytec .
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 00:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: No tak šupšup, stavěj modýlek, a jednou se třeba dopracuješ k tomu, že budeš výhradní dodavatel modelů Škoda 22Tr v poměru 1:1

Mimochodem, jak je na tom ten krasavec nyní?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kruháči se podařila další škoda - u 3266 utrhnout statický měnič z izolátorů. Chybělo opravdu málo a Cegelec byl k mání přímo na silnici za vozem. Na vysvětlenou uvedu, že statický měnič SMTK 7,5Z (umístěný pod deklem za přední nápravou) je díky obvodům záskoku poněkud vyšší než běžný měnič SMTK 10, použitý na 21/22Tr, takže zástavbou vychází dosti pod vůz, konkrétně asi ještě o pět cm níže než trakční motor. Tohle bude platit kdo? Řidič, protože si neověřil, že štrejchne o zem na tom tankodromu?

Twig - nebudeme se tady o modýlku šiřit, stačí že na to máme jednu diskusi, takže se časem zmíním zase tam. Včil kutím něco okolo sběračů.
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 23:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě napadají dvě výhody Trollina. Větší variabilita (jedno- nebo dvoumotorová verze, možnost pomocného dieselagregátu nebo baterií, ve verzi bez nich možnost umístění elektrovýbavy do komínu místo střechy) a 100% nízkopodlažnost.
Pro 25Tr podle mého názoru mluví pouze unifikace, což je ale, zejména v případě Brna, poněkud pochybný argument. Pokud ale někdo najde nějaký jiný argument pro 25Tr, klidně ho napiště.
Nicméně já osobně jsem rád za nové trolejbusy a hlavně za to, že to budou kloubáky, protože aby Brno, největší trolejbusový provoz a druhé největší město v Česku mělo pouhých šestnáct kloubových trolejbusů, to je prostě ostuda.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 23:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik trolejbusů se ještě do Komína vleze? Kdesi sem četl, že 100 sólo nebo 50 kloub trolejbusů. Teď je tam 43 21Tr a 20 14TrM + 8 22Tr. Vleze se tam vůbec všech 21 vozů nebo pudou 14TrM do Husovic?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 23:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímavé je, že až přijde první 25Tr, tak jich bude 17 a už tři typy:-)

Tohle bych řešil nákupem "ojetin" (např z ÚL, přip. ze SVK) a následnou rekonstrukcí na 15TrR, a hned by byl dostatek kloubáků na t-26:-).
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.216
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 00:00:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad výhody Trollina: ... 100% nízkopodlažnost ...
Vozy 25Tr (nejen) pro Brno by snad měly být nejpozději od příštího roku také 100% nízkopodlažní, protože Citelis 18M Euro 4 je také 100% nízkopodlažní.
Přesto bych byl v Brně vzhledem k členitému terénu spíš pro Trollino 18 v dvoumotorové verzi, stejně jako bych radši viděl dvoumotorová Trollina v Ústí nad Labem, kde je ta členitost terénu možná ještě výraznější a kde jsem "opravdu zvědav", jak si nové 25Tr-ky povedou v zimním období.
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím z Plzně:
Včera v regionální přílozeMF dnes,byl článek,že příští rok půjdou do Brna Tr 25 z eletricu,víte někdo něco o tom? Ale pokud je to pravda,tak vás lituju,mám s nimi zkušenost a to dost špatnou.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_s: Spíš bych si troufnul tipnout, že 25Tr budou rozdělené mezi Husovice a Slatinu
jg: 100% NP Citelis? Pardon, ale dokud to neuvidím tak tomu neuvěřím. To už bych spíš věřil tomu, že Karosa začne nabízet CityClass
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr24: Upřímě, posledních několik dnů je tahle diskuse hlavně o dvou věcech, o kruháči v Komíně a o 25Tr
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nojo, schod bude opet nahraze sikminou, pripadne se o potrebnou vysku zvysi nejblizsi schod k sedadlum.
Asi jak u cityhnusu, kde u zadnich sesli byl 3/4 metru schod. U slintekrisu to vylepsili prolomenou podlahou .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 15:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jg: Ano, Ústí má ještě brutálnější terén než Brno, ale na 25 Tr nejsem zvědav ani v létě, natož v zimě.

Eda: Z ÚL? Žádná z našich plesnivin není zatím na prodej. Kdyžtak až po další dodávce elektromuch v příštím roce.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádná z našich plesnivin není zatím na prodej. Kdyžtak až po další dodávce elektromuch v příštím roce.
Otazka je, co je lepsi. Balkanska cesta - tedy nakup ojetin, nebo nakup novych vozu. Osobne preferuji obnovy novymi vozy.

Co se tyce sezeni v 25Tr, ono by stacilo, aby nekdo kompetentni objednal o 4 sedadla v salonu mene, a hned by to bylo o necem jinem.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adam_r: Jde vůbec naplánovat počet sedadel ve voze? Když nějaké odděláš, bude jich málo v NP části, nebo zůstane volný schod, což bude na nic.
U Solarisu je pohyblivý interiér díky tomu, že se dá vybrat, kde chcete motor (uprostřed nebo v komíně).

Jinak k té variabilitě:
S komínem/bez
jednomotor/dvoumotor
diesel/baterky/nic
to je ten základ, od toho se odvíjí komín, jestli bude nebo ne(lišta též) a taky velikost místa pro kočárky.
Pak jsou takové ty blbosti navíc:
Klima celého interiéru, sedačky (výběr druhu) a další...Třeba vozy pro San Remo měly i záclonky u oken a řidič měl spešl sedačku (jako na ryby), aby se nepotil.

Jinak mě opravte, ale u 24/25Tr jsem zaznamenal dvě verze:
S dieselem
Bez dieselu (ovšem s jeskynní vzadu)
Bateryky????
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 21:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde vůbec naplánovat počet sedadel ve voze? Když nějaké odděláš, bude jich málo v NP části, nebo zůstane volný schod, což bude na nic.
Samozrejme je treba respektovat technicka omezeni, ale i tak je mozne s tim docela dost hybat. Ty jsi to evidentne pochopil tak, ze vyhodim nejaka sedadla a ostatni necham na miste. Ja jsem to myslel tak, ze vyhodim nejaka sedadla, a u ostatnich sedadel zmenim rozestupy. Chtelo by si to jen trochu pohrat, a usporadni interieru by bylo radove lepsi.

Kdyz uz jsme u tech citybusu, tak nejstarsi prazska serie ma uplne jinak uspodanou zadni cast. Misto 4 sedacek jsou tam 2 skloupne a plosina pro sojici, kam by se vesel klidne i kocarek (kdyby tam nebyla tyc ve dverich). Soucasne usporadani proti tomuto puvodnimu spise zmena k horsimu.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.216
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 20:30:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "... tak nejstarsi prazska serie ma uplne jinak uspodanou zadni cast ...":
Možná to patří do jiné diskuze, ale když už se to tady taky řeší, tak bych rád tuto informaci upřesnil. Všechny Citybusy Euro 2 měly (mají) naproti 3. (zadním) dveřím plošinu, původně zcela bez sedaček. DP Praha si nejprve v r. 1999 objednal jiné uspořádání interiéru, když bylo zvětšeno místo pro kočárek naproti 2. dveřím a byla sem doplněna 4 sklopná sedadla (2 a 2 po a proti směru jízdy). Počínaje vozy r. výr. 2000 pak byla doplněna další 2 sklopná sedadla (ve směru jízdy) také na zadní plošinu. Citybusy Euro 2 přitom měly navíc lehce zvýšenou podlahu mezi 2. a 3. dveřmi a jeden schod ve 3. dveřích. Počínaje podzimem 2001 se začaly vyrábět Citybusy Euro 3, které mají z Brna známé uspořádání zadní části - tzn. nízká podlaha bez schodu (jen lehké vyvýšení nad zadní nápravou) až úplně dozadu a doplnění sedadel na stupínku místo plošiny naproti 3. dveřím. Kloubové Citybusy Euro 3 naproti tomu mají mezi 2. a 4. dveřmi podlahu nadále lehce zvýšenou s jedním schodem u 3. a 4. dveří - snad kvůli provedení kloubu. To samé platí pro Citelisy Euro 3. Citelisy Euro 4 však budou mít i v kloubové verzi až dozadu nízkou podlahu, protože by měl být použito nějaké nové technické řešení kloubu, které umožní snížit polohu točny.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 21:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruháč:
tento víkend opět známá výluka, zase nizkopodlažní a kloubové zátahy do Husovic a tak podobně. Časem to třeba možná i bude hotový, ten kruháč.

Komu není známo, jak bude na kruháči vypadat vedení:
Celkem
5 stavěcích,
5 sjížděcích vyhýbek,
2 křížení,
z tohoto postaveny dva plnohodnotné angličany a jedna obyč. vyhýbka sjížděčka-stavěčka.

Do toho už ani nevím jak umístěné snímače a ukazatele v počtu větším než malém. Vcelku, byť to vypadá složitě, tváří se to poměrně logicky a systematicky, mě se to líbí. Jak plyne i z mého neumělého náčrtku, bude možná jízda pořád kolem dokola. Plánujeme vzít dva kloubáky a jezdit a jezdit a jezdit...

Nikde na netu jsem žádný nákres vedení nenašel, tak pro zajímavost a přehlednost přikládám nákres vlastní v podobě, v jaké bude:

 
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 21:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, náčrtek je to pěknej, ale nabízí se taková malá otázka a tou je míra poruchovosti výhybek ESKO (nebo tam budou prestižně umístěny Elektrolajny..?)v prostoru prakticky už ve výjezdu z okružní křižovatky. V momentě vyhození sběrače bude hnedle ucpaná celá křižovatka. Ale jak si to kreslím, tak řešení v posunutí výhybek od křižovatky není, pokud se křižovatka bude používat jako točka ze všech směrů...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 22:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska již minimálně po druhé v tomto týdnu došlo díky stavbě kruháče k dlouhotrvajícímu výpadku proudu v části komína...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 22:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusovovečerní zátiší na Mendláku:

 
 

 
 

Tímto zdravím řidiče vozidla 3603, že nechal stroj vyblesknout .
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych se mýlil, ale zdá se mi, že to co má řidič 3607 na fotce v ruce je cigareta. Pokud ano, pak bych na místě Janataka tu fotku okamžitě poslal na DPMB jako oficiální stížnost, protože pokud mě něco dokáže zaručeně dokáže odradit od cesty veřejnou dopravou, pak je to právě zakouřený vůz. A dlužno říci, že na konečných v Brně to jsou případy velmi časté. Ale nejen v Brně. Zrovna teď jsem poslal stížnost na šoféra ČSAD Hodonín, který mě po mé výtce že mu autobus smrdí jako zakouřená hospoda normálně vyhodil a nenechal mě nastoupit. Hajzl!
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: ty seš jak důchodce! ten taky na všechno nadává. Vím, že se to nemá, ale všechno psát vedení? Ano, musí vystoupit, ale já bych ho nechal po tak dlouhé šichtě. Přece jen je to člověk a tento tvor není bezchybný a tak na ledacos zapomíná.

P.S.: Jsem nekuřák a kuřáky nemám rád, ale tohle bych ze svého svědomí nedělal.

Jinak kdyby to tam bylo zakouřený tak si sednu co nejdál a je to, i když nevím jak to bylo v tom busu ČSAD Hodonín vyvětraný.
ICQ:192-449-432
mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peno no c(d)e(o)ment.....
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 17:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusák: Ne on není člověk. Viz můj podpis. Kuřákům jsem již dávno vyhlásil otevřenou válku a proto žádný takový případ nehodlám tolerovat a budu ho hlásit zaměstnavateli viníka, protože nic jiného na nesvéprávné bytosti neplati, bohužel. Autobus (trolejbus, tramvaj) v zimě se prostě vyvětrat nedá, pokud v něm cestující nemají umrznout. Proto považuji zejména v zimě kouření ve vozech za nehoráznost!
P.S.: Uveď mi případ kdy jsem si stěžoval na něco oficiálně? Já řidiče nebonzuji, protože vím, že jejich povolání je těžké, ale kouření tolerovat nehodlám a proto zde činím výjimky.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Penův komplex : No a pak se občas fotiči divte , že na nás nějaký řidič vyběhne , když mu třeba den před tím nějaký zamindrákovaný č**** (censored) provede přesně to , co zde výše jmenovaný popisuje ..
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: potěším Tě, mýlíš se. To, o čem se domníváš, že je cigareta, je ve skutečnosti odraz čehosi před trolejbusem.

Trolejbusák: lze souhlasit, že řidič je člověk, ale pokud je v prostředcích VD a na zastávkách zakázáno kouřit, tak by to především tento měl ctít. A nedělat z této bezesporu rozumné vyhlášky principielně bordel!
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Anti: Tak hele Anti- není špatný ten, kdo si stěžuje, ale ten, kdo VĚDOMĚ a NESCHVÁL dělá něco, co ví, že dělat nesmí. Sice bych to neřešil stížností, ale toho "zakomlexovaného č*****" si nech laskavě od cesty!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 22:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm petr_nosek: Me vic dokaze nas**t ne ten ridic s cigarem, ale to stado volu, co vesele i ted vypaluje na zastavkach a cigaretu odhazuje po poslednim mohutnym sluku pod abus/trbus/tram a svuj posledni vydech si nechaj do vozidla.

Kvuli takovejmhe exotum, co posilaj stiznost kvuli kazdy ******** se pak lidi muzou divit ze na ne ridic pri foceni vyleti .
Musim s antim plne souhlasit ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš než kouření řidiče mi spíš vadí, když tento mobiluje nebo píše smsky, když za má zadkem několik desítek pasažérů. Stejně i projíždění na červenou. Spíš než posílání stížností bych viděl jako efektivnější řidiči domluvit osobně, ale ne každej má chuť se trmácet na konečnou a tam dát průchodu spravedlnosti zadost. Stížnost je blbej nástroj, kterej hraničí s bonzáctvím, ale je to metr na potenciální úmyslné provinění. Chce to posuzovat případ od případu a ne šmahem odsoudit za drobné zakolísání. Tož tak.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 22:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kouření a tímto vyřešmě "3607" - mezi řidiči MHD je nezvykle veliké procento kuřáků, lze v tom hledat spojitost s psychicky náročnějším typem povolání. Pena mohu ubezpečit, že zapálit si ve voze zrovna na Mendláku a nebýt přitom "chycen", je stejná pravděpodobnost, asi jako že v listopadu nebude padat listí, a nikdo si to tedy "nelajzne". V tomto se musím našich řidičů poněkud zastat, vládne ukázněnost, na konečných se "pálí" dost, ale venku, většinou stejně při hovoru s nějakým kolegou.
I v případě zapálení si v kabině je to ale poměrně rychle vyvětratelné, ve 14Tr s uzavřenou kabinou se nemáme snad o čem bavit a to, že si řidič před deseti minutama zapálil, pozná snad leda čichací pes, nikoliv standatrizovaný cestující.
Nicméně přeji Penovi, aby mu poněkud radikální názor vydržel bez zbytečných konfliktů. Já sám jsem téměř nekuřák, což znamená, že si zapálím leda tak jednou za týden jenom tak "z pohody", a to tak, abych tím nikoho neotravoval. Nemyslím si, že bych byl nesvéprávný a ohrožoval život ostatních. Že ohrožuju svůj život (což se při mém počtu cigaret nedá prokázat, myslím, že smog ve městě mě třeba každodenně ohrožuje mnohem víc), je vlastně moje věc, i když zase na druhou stranu bych nerad dopadl jako ten "populární cyklista", který se zrakvil na kole a ještě měl platit pokutu. Možná že za chvíli budeme platit pokutu i za to, že umřeme. Peno, v životě je potřeba tolerance, alespoň dnešní společnost to vyžaduje. Někde menší, třeba kriminalita, někde větší - zrovna v případě cigaret. Je to téma srovnatelné se šťoucháním do vosího hnízda. Já chápu názory, které kouření zatracují, zrovna tak chápu silné, leč "ohleduplné" kuřáky. Nicméně na názor máte právo a stejně tak máte pravdu - ve voze MHD se nesmí kouřit. Asi by se vám ovšem nelíbily třeba některé zkušební jízdy. Ale i zde platí ohled - pokud se vůz jede třeba vyměnit, nikdo si v něm nazapálí - kvůli tomu, kdo tam bude sedět potom, kvůli lidem, co nastoupí. Ale ve voze, který jede na zkušebku a vrátí se a na trať jede až za tři čtyři pět hodin? Zde by bylo pokrytectví říct, že si tam občas někdo nezapálí.

A ještě si rejpnu z pozice občasného (opravdu velmi občasného, krabička mi vydrží třeba dva mesíce) kuřáka. O dovolené si sednout u sestřenky na zahradu pod strom do vysoké trávy, zpohodlněle si zapálit a mžourat proti slunci za příjemného popovídání... mě to vyhovuje. Najdem si místo, kde se dobře kouří, kde vítr snáší žmolky ptačích hovínek, kde horké slunce do nápojů nepíchá.... Ono to není špatné, mít občas jednu ruku dlouhou.
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 23:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě kuřáckou vsuvku, přinutilo mě to na toto téma přemýšlet (a to už je co říct).
V případě, že kuřáci jsou nesvéprávní, máme ve státě plno vynikajících vědců, lékařů, techniků, osobností, historiků, matematiků, geologů, profesorů, herců, umělců a co já vím koho ještě, nicméně tito lidí jsou zcela nehodnotitelní pro svoji nesvéprávnost. Mě podobný (ale výrazně mírnější) názor na "ty blbý kuřáky" držel asi tak do půlky střední školy a výrazně přehodnotit jsem ho musel ve svém prvním zaměstnání, kdy, tehdy stále jako nekuřák, jsem poznal řadu skvělých lidí, exkolegů kuřáků, u kterých mě tato jejich neřest přestala zcela zajímat, neboť byla vytlačena jinými osobními pozitivy.
("Podívej, babička je hodná, děda je hodnej, táta je hodnej, máma je hodná, strejda je hodnej, teta je hodná, brácha a ségra jsou taky hodní, a v tomhle blázinci budeme žít")
A kdy jsem začal svůj antikuřácký názor přeměňovat? Jednoho dne poznáte velice sympatickou holku, která jakoby vypadla z vašeho snu, umí všechno, je chytrá, pohodová, čestná, upřímná, ke všemu nebetyčně krásná. Je to skvělý pocit být s ní, zažívat s ní krásný dny, smát se s ní, máte obrovské štestí, že ji znáte. Ale kouří - ne moc, tak dvě cíga denně, ale kouří. Jediná vlastnost, která to všechno kazí.
A co uděláte? Řeknu vám to - nesnažte se jí to rozmluvit, skloňte hlavu a buďte rádi, že i přes ztrátu jednoho názoru jste získali mnohem víc - ji. A musím to napsat, i když to sem do diskuse už vůbec nepatří - probrečíte čtrnáct dní, když se dozvíte, že se zabila při autonehodě, a celých těch 14 dní budete žmoulat v ruce krabičku cigaret, kterou u vás zapomněla, protože to je jediný, co vám z ní zbyde.
Takhle nějak se ze mě stal občasný kuřák.

(P.S. - kdo se dovtípil, ví, podle čeho mám "ženský nick")
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5266
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 23:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Kdybys měl na výběr:

1) Řidič píše SMS za jízdy a na přechodě málem přejede dva lidi, protože zrovna hledal zavináče.

2) Řidič projede na červenou a cyklista na přejezdu pro něj vyčleněném jedoucí na zelenou skončí v příkopu po skoku plavmo vpřed.

3) Řidič vykecává s manželkou ohledně dnešní večeře a na zelenou sestřelí sanitku jedoucí se zapnutým majákem i sirénou.

4) Řidič si během 10-minutové pauzy dá v kabině s otevřeným oknem jednu Startku.

Koho ohlásíš na dispečink?

P.S. Patřím mezi zapřísáhlé nekuřáky...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 23:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk : případy 1) - 3) je zbytečné hlásit na dispečink, neboť práci s tím bude mít spíš už jen pohřební služba - což se nevylučuje vlastně ani v posledním případě...
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5268
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 23:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, já bych to tady zas moc neřešil. Vezmem to tahle. Smí řidič v trolejbusu kouřit? Nesmí. A tečka, víc to nemá smysl řešit!! Pokud tam kouří, porušuje předpis(zákon).

Nic víc, nic méně v tom není. Hold naše společnost má stále tendenci v každém zákazu hledat skulinku, kdy to neplatí. To už je hold naše národní tradice. Prostě se tam nesmí kouřit, jako se nesmí ukradnout bonbón (byť sebelevnější a byť je to v globálu prkotina), jako se nesmí čmárat po něčí zdi (když to nedovolil) atd. Je to velmi prosté!

Jenom taková vsuvka. Onehdá jsem viděl nějakej pořad, už ani nevím na jaké TV. Byl tam nějaký průchod a režie skryté kamery vždy umístila cedulku, že se smí špalapa jen po jedné barvě dlaždic (chodník byl z černých a bílých dlaždic, tuším v USA). Možná se budete divit, ale nikdo nešlápl na jinou barvu, než tu, kterou označovala ta cedulka. Nechci paušalizovat USA společnost za dokonalou (ono stádo taky není dokonalý typ společnosti), ale ono je to o tradicích a zažité výchově. Ono v zemi, kde XX let je ten hodný a druhý zlý. Kde se to ze dne na den změní zase na XX let na ten zlý a druhý hodný, se nelze divit přístupu, jaký máme
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 02:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno alias Petr Nosek : Kolik máš vlastně nicků ??? Anonymita nejvíc svědčí lidem kteří se řídí heslem : Nejsem bonzák , ale hlásit to musím ...
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5269
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Obávám se, že jsi vedle
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
M_3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující. Čtu tady vaše příspěvky na téma kouření ve vozidlech. Je pravda, že je to zakázáno. Ale už se mně mockrát stalo, že cestující - kuřák si při nastupování dává ještě jednoho "práska" a když nastoupí, tak teprve vyfoukne kouř - ve voze je okamžitě smrad jako v hospodě. O nočních rozjezdech nemluvím vůbec - tam je to ještě navíc jako v lihovaru. A to nikomu nevadí? To je v pořádku? Že se lidé chovají jako hovada. Ale pokud si zapálí řidič, tak se okamžitě musí poslat stížnost. Z toho vyplívá, že řidič je u všeho hůlka, protože je identifikovatelný, což u naší cestující veřejnosti, která má mimochodem jen práva a žádné povinnosti neplatí. Takže bych to neřešil - řidič než najede na zastávku, tak vyvětrá. A pro mně je 100x lepší čichat ve voze cigaretu, než nějakýho smradlavýho bezdomovce, který je pro DP také zákazník.
M_3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Je spousta inteligentních lidí a jsou to opravdové kapacity v oborech, pouze mají neřest, že kouří. Ty je nazýváš nesvéprávnými. Tzn. že pokud je člověk nekuřák, tak je svéprávný - to o Tobě napovídá docela dost...
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 10:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco ke kruháči v Komíně z Husovic:
 
 
 
 

Jinak Husovice v pátek:

V Husovicích stála 3019:
 
 

Skoro hotová 3236:
 
 
 

Do Husovic zatahovaly některé komínské 21Tr a 22Tr:
 
 
 
 
ICQ:192-449-432
mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: no nejsem si jist jestli si tady Anti nějakou ostudu udělal.

Anti: Včera jsem tě konečně viděl.
ICQ:192-449-432
mail: Trolejbus.3259@seznam.cz
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2705
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostali jsme se také k otázce, zda si nejprve promluvit s řidičem či ne. Kdysi jsem byl taky idealista, ale poté, co řidič, po kterém chtěl kmenový řidič vozu, aby tam nekouřil, se mu sprostě vysmál, vím, že to nefunguje vždycky a ještě se cítí dotčeně. Nejsou to možná všichni, ale pak si to dělají sami. V nekuřácké restauraci by taky kouřícího číšníka hnali. AŤ si kouří, ale venku. A že to není cítit, není pravda. Těhotná žena je schopna se složit po několika hodinách od doby, kdy někdo ve voze naposledy kouřil. Že cestující nedodržují zákon a kouří na zastávkách se ki také nelíbí, ale u nás to policie postihuje, stejně jako už pár řidičů taky dostalo na zastávkách 500Kč pokuty. S tím, že cestující si šlukne a kouř vypustí do autobusu je to bohužel taky pravda, ale cestující jedná sám za sebe, zatímco řidič reprezentuje svoji firmu.

Ad Anti: je vtipné, že nadáváš na "anonymitu" někomu, kdo tu je od roku 2002 pod svým jménem- a myslím si, že jsem jeden z mála. Jenže to by sis nejdřív musel ověřit, kdo jsem a teprve potom si myslet, že mám ještě nějaké přezdívky. To, že jsem se zastal Pena nebylo kvůli tomu, že bych bezvýhradně souhlasil s jeho příspěvkem, ale proto, že pejorativní výrazy a škatulkování někoho na základě jednoho příspěvku není mnou ospravedlitelné.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: uz dlohou sem mel chut se k tvemu podpisu vyjadrit a konecne to udelam...
Kourim od 11 let kdy to zrovna bylo v mode a my kluci sme byli mali a blbi a bohuzel se me tahle nerest drzi uz 10 let...a opravdu me urazi ze kuraky tzn. vsechny kuraky hazes do stejneho pytle a oznacujes nas za nesvepravne bytosti...
Mohu ti rict ze ja svepravny sem, cigarama nikoho neotravuju a hlavne bys mel nekdy poznat ze koureni je nemoc-zavislost to stejne jako kdyz si das rano kafe...
Neni to o nic vic o nic min...a je spousta kuraku co vi co si smi dovolit, co vi kde kourit aby ostatni neotravovali...a to by sis mel uvedomit ze ne vsichni kuraci sou c****i kteri nemaji narok na zivot na tomhle svete a ze vsichni patri do ustavu aby tu zbyli jen cisti a svpravni obcane...
Je pomerne skoda ze nekouris aby sis mohl vyzkouset jak tezke je prestat...
A k tem ridicum...je to zakazane nema se to delat a presto se to dela...tak jako v kazdem jinem odvetvi (uplatky, tunelovani)...takze asi tak..
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: No kdybys viděl ten původní podpis Pena... Ten zase štval mě.

Hold někdo musí být provokatér. Já už jsem se s tím smířil a spíše ho ignoruju.

Já s kouřením v dopravě a především na busových zastávkách také nesouhlasím. Celkem dobře je to uděláno na AN na Florenci. Mají tam kamerový systém a jakmile si kdokoliv zapálí, okamžitě je u něj hlídka.

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, je jedno takové kouzelné slovo - tolerance - mělo by platit na obou stranách. Jsem nekuřák, dokonce jsem opravdu nikdy cigaretu ani nezkusil (akorát vodní dýmku) a přesto se bavím i s lidmi, kteří kouří. Je to jen o ohleduplnosti. Řidič opravdu ve voze kouřit nemá, ale ruku na srdce, opravdu jste nikdy neudělali něco zakázaného? (před chvílí jsem projel na červenou, odbočil do zákazu odbočení a projel zákazem vjezdu - to vše na 50 metrech, tím se nechlubím, to jen konstatuji, že ani Magiq není svatý. P.S. Doufám, že mě Bobyk nepráskne).
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5275
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Nenapadlo by mě to, ale je to dobrý nápad :-) Ještě mi tam chybí přejetí strážníka MP
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Ten tam bohužel nebyl
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5276
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, tma a zima...

Konec OT
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
šotouš Kuba
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.13.153
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:30:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Chudáku, to je smutný...
Že hulí přítelkyně, neznamená, že musíš ještě hulit ty. Už taky chápu ten obrázek u nicku.
Izzy: Přát někomu jinýmu závislost na hulení.....
Maqiq: Slyšel jsem srovnání: 1 cigareta=1hodina vodárny

Mno hulení musíme tolerovat, ve voze MHD to je něco jinýho. Já osobně jsem nekuřák, ještě jsem nehulil a doufám, že mně to vydrží. Představte si, že byste začali ignorovat všechny kuřáky, prostě nepředstavitelný. S kuřáky se setkáváme na každým kroku. Začíná to nevinnou vodárničkou, nebo cigaretou a končí totální závoslosti na trávě, rakovinou, smrtí... Toť malá úvaha a můj názor na hulení.

Btw taky jsem na výstavišti potkal dva kuřáky s vodárnou, mohlo se jim to dost prodražit, kdyby je chytli, jen nevím, jestli tam měli vodu z toho bazénku, nebo z PET flašek. Foto zde
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moučka, drž hubu
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kuba: nikomu zavislost nepreju spise zavidim lidem co se bez cigaret obejdou...

Ale ze si nikdo mysli ze kuraci jsou nejaky druh podcloveka bez moznosti vlastniho vyjadreni a patri tak mozna do klece (co s nesvepravnym clovekem ze?) to me naprosto stve...ano tolerance musi byt na obou stranach (nefoukam ti kour do ksichtu, ty me nenadavas ze si kourim)...ale rozhodne to nesmi byt diskriminace (i kdyz mi to nefoukas do ksichtu stejne kouris a ses looser)...tot vse...

To Magiq: naprosty souhlas...

To All: jen aby bylo jasno naprosto nesnasim kdyz je v mhd zahuleno-to je hnus (a to rikam ja-kurak jako nesvepravny clovek)...kamos jezdi AD,ED,TD a maximalne si zapali na schodech nebo s cigem pro neco vlitne do kabiny...rozhodne si tam ale na 5-6mun nesedne at je venku sebevetsi zima...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba: hulením se většinou myslí kouření trávy:-)
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 19:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď to zkuste vidět z druhé strany: jako nekuřák a astmatik/alergik jsem byl po 3 letech práce u firmy "převelen" ke kolegovi, který je kuřák (nebyl v tom záměr, jen se přeorganizovávalo). Ví, že já nejsem, ví, že mi to dělá problémy, (+ ví, když jsem se několikrát ohradil, že ve služebním vozidle, když tam má dalšího cestujícího, by si to cígo mohl odpustit a počkat, až budeme venku a nebudu u toho - jsem geodet, takže venku furth) ale přesto na to s***. Tož nepomohlo domlouvání, nepomohlo žádání o jiného "parťáka", nepomohlo povídání se šéfy na toto téma, takže jediné, co pomohlo (a už je to činěno), je změna zaměstnání. Hádejte, kdo zaměstnání mění? Ten kuřák, to není...

Tedy, ne všichni jsou takoví, ale i někteří takoví mohou být. A je nešťastné, když takovým není jasně dáno na vědomí, že ostatním znepříjemňují žití...
Howgh!
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Honza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 23:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

„Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno co se proti tomu dá dělat.“ (Cimrman) No comment
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 23:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Norton: Tak takhle to být nemá. A pár facek by mu nepomohlo?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace