K-report
 

Archiv do 31.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 31.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tady...
Nový odbavovací systém bude spuštěn 1.11.2006 (26.10.2006)
Dopravní podnik města Pardubic a.s. uvede do provozu ve středu dne 1.11.2006 nový odbavovací systém ve vozidlech MHD a od tohoto data bude možné využívat prostředky MHD prostřednictvím čipových karet s časovou jízdenkou nebo elektronickou peněženkou nebo novým typem papírových jízdenek pro jednotlivou jízdu.
Od 1.11.2006 již nebudou původní papírové jízdenky pro jednotlivou jízdu v platnosti a mechanické označovače budou z vozidel demontovány. Nové jízdenky jsou v prodeji ve všech prodejních střediscích, od 1.11.2006 ve všech jízdenkových automatech a u externích prodejců.
Nepoužité jízdenky v nominálních hodnotách 15,-Kč 10,-Kč a 5,-Kč, bude možné vracet minimálně do června příštího roku v předprodejních střediscích za níže uvedených podmínek:
- DPMP a.s. vrátí za staré jízdenky hotovost
- DPMP a.s. převede nominální hodnotu vrácených jízdenek na čipovou kartu
- DPMP a.s. vymění staré jízdenky za jízdenky nové – platné
Papírové časové jízdenky je možné využívat do konce platnosti, uvedeném na jízdních dokladech.

Drsné je nulové přechodné období u papírových jízdenek, ještě že lítačky po dobu platnosti budou platit. A co informace o tarifu? Přelepí se opravdu k 1.11. všechny zastávkové JŘ tak, aby na nich byl správný tarif a vyznačená pásma? A co tarifní podmínky ve vozech? Atd... ?
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 19:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Headquarters bod3): Mohli a to byl podstatně jednodušší systém. Přeji pevné nervy a vydržet.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 19:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad OS no budte rádi,že vám to aspon nějak funguje.Je to neporovnatelné,ale jisté podobnosti to má.V naší (nedopravní firmě) zavádí firma poč.systém SAP a vše se duplikuje ručně.už to trvá půl roku a bude to do října příštího.Dělá to firma z Německa a tvrdí,že je to normál.A to vám se ty PC pohybují,my je máme na jednom místě
Proto na tom nevidím vůbec nic divného.Možná panuje určitý odpor k em testu,ale být tam jiný dodavatel bylo by to úplně stejné.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: Nechcete bránit dodavatele, ale evidentně ho bráníte. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit argument, že testování na vzorku vozidel by nebylo možné, protože každé vozidlo je jiné. Ano, každé vozidlo je jiné, ale software je všude stejný a právě onen "průnik kružnic" by nepochybně bylo možno zjistit a odstranit v předstihu i při použití jediného testovacího vozu. Jinak ovšem díky za upřímnost, tato Vaše věta celkem jasně vystihuje, kdo je příčinou problému: Jiným způsobem nejsme schopni odstranit vady (tedy realizátor).

Ke spuštění nového systému od 1.11.: A kdy se dočkáme té slibované kampaně? Kromě pár nepříliš povedených letáčků ve vozidlech jsem nic dalšího neviděl. Předváděcí trolejbus na třídě Míru je sice prima akce, ale trochu osamocená...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Srovnávat SAP a Emtest, to je trochu úlet... U SAPu je půl roku ještě hodně slušný termín, já taky u jednoho obchodního partnera zažil implementaci Baanu (konkurenční výrobek SAPu) trvající přes 2 roky...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 21:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Trolleybus upozornil jsem že je to o něčem jiném a pokud si to přečteš pořádně tak zjistíš že to bude trvat rok a půl.....
rád bych tedy věděl koho by si vybral ty jako dodavatele OS?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: OK, ten rok do příštího října jsem jaksi přeskočil...
Koho bych já vybral jako dodavatele OS? Co je to za otázku? Nejsem vševědoucí, abych od stolu dokázal vyhodnotit obchodní soutěž, u které nemám ani přístup k podaným nabídkám.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 23:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na web DP jsem nahrál JŘ platné od listopadu. Doufám, že při pohledu sem http://www.dpmp.cz/index.php?str=10 je snad info o nových JŘ vidět. Minule tam odkaz byl jen normálně v textu a nikdo ho neviděl.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 23:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

beru přehlédl jsi.
OS no ono jich stejně moc asi nebylo.(nabídek)
a pokud chtěli mít podobný jako sousední Hradec tak moc prostoru nezbývalo.(někde jsem četl,že by to v budoucnu propojili)a pak ten prostor byl úplně malý.V Hradci ty problémy také byli,ale už to vcelku nějak funguje.Já osobně jsem neměl zatím jediný problém s cestováním po Hradci s kartou.
A chápu,že se to těžko rodí,přeci jen to se musí vychytat.A to bohužel trvá neb to jezdí daleko od základny a není moc možné některé věci řešit hned.Myslím,že by měli být cestující shovívaví,přeci jen budou z toho mít také užitek,i pro řidiče vzniká spousta nových věcí.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 07:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, teďka sem koukal na ty nový jízdní řády a mám takovej dotaz: při pohledu na ty jízdní řády prostě se neubránim pocitu, že to označení těch pásem u zastávek mi připomíná barvy spíš dopravního podniku HK... možná se mi to zdá, ale tahle kombinace barev mi sedí spíš pro Hradec. Nešlo by to třeba udělat a vymyslet jiný barvy, typický pro DPmP? Např. šedá, červená a ... ? Nebo nějaké barvy z těch "rychlích pruhů" jak jsou na autobusech, hm? ...
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Muf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 08:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolina testovali bez cestujícich a když
začli jezdit byla to katastrofa.Závady se musí
vychytat
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5486
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si tam všimnul jiné jiné věci:

http://www.dpmp.cz/jr-new/JR420.HTM

Podle tohohle se za jízdenku z Holandské do Černé zB, Barum platí jako za dvě pásma - a přitom je to jen jeden zastávkový úsek.

Podobný nesmysl najdeme třeba na

http://www.dpmp.cz/jr-new/JR946.HTM

- do Popkovic ke školce jsou to dvě zastávky, přesto je to značeno jako druhé pásmo. A tak dále.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro pana kolegu Martina_J

a četl jste tuto poznámku ?

POZOR !- zohlednění tarif. pásem dle trasy jednotlivých spojů

tarifní pásma jsou zobrazena dle nejdelší trasy spoje. V případě, že spoj jede kratší trasou, tak systém samozřejmě účtuje méně

Nebo máte nějaký návrh, jak to na ty JR dostat, když každý skoro spoj linky jede jinudy ? Poraďte.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám jiný dotaz - budou biti cestujícící kteří pojedou třeba linkou 12 se zájezdem na TMS nebo do Drozdic nebo 28 s výletem do Staročernska. Bez své vůle pojedou víc zastávek, než je potřeba. Nechystá se DP zohlednit nějak v systému tyhle zajížďky?

A bod 2 - dal jsem na web dpmp nový plánek sítě. Už tam vidím nějaké chyby - například místo Hlavní nádraží mi tam zůstalo Nádraží ČD a u něj je konečná linky 4, ač to nebude pravda. Kdo najdete další nesmysly, dejte mi vědět. Díky.

Tohle je zmenšené a v jpegu, na webu je to o něco větší a gif:
 

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zohledňovat zajíždění k TMS, Drozdic či Staročernska případně další podobné případy se mi nezdá nutné. Taková je prostě trasa spoje. To bychom potom mohli stejnou (nebo minimálně podobnou) logikou argumentovat, proč účtovat řekněme cestujícím jedoucím dvojkou od Krajského úřadu na Polabiny Kosmonautů 9 zastávek, když jedenáctkou (tj. jiným spojem) by se to dalo zvládnout za 6 zastávek (podobně třeba linky 8 a 15 do zastávky Svítkov - škola a další).
A nebo ještě lépe, proč účtovat třeba cetujícím, jedoucím devítkou řekněme z Rosic - Kréty na Masarykovo náměstí 7 zastávek, když pokud by Dopravní podnik zavedl linku jedoucí z Rosic na Masarykovo nám. přes Bělehradskou a kolem zimáku, měl by to jen za 4 zastávky.
Prostě v tom nevidím zas až takový problém. Naopak vidím jako správné, že cestující budou motivováni jezdit linkami (příp. spoji), které danou relaci vykonají po co nejkratší trase (byť ta motivace asi nebude nijak zvlášť silná). Spoj, který někam zajíždí, je totiž zákonitě o něco plnější než spoj, který jede přímo a díky tomu obsluhuje menší území. Tento systém tak bude vytvářet tlak na vyrovnávání těchto rozdílů (byť jen nepatrný).
Nicméně určitě by to udělat jinak šlo. Pak však jedině se všemi důsledky, jak jsem je výše nastínil. Jízdné by se pak mohlo vypočítat třeba z počtu zastávkových úseků, které leží mezi nástupní a výstupní stanicí, pokud by spoj jel po nejratší možné trase. A nebo to rovnou počítat ze vzdálenosti vzdušnou čarou. To ta GPS přece taky umí!
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chybí tam noční provoz na tom plánku ;)
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353: Na mapce není vždycky patrné kudy která linka jede, např. která z linek 3,7,11,33 jede přes Hradeckou a která přes točnu, nebo jestli 11 a 13 jedou přes Židov. Ostatně ani nejde poznat že 2 a 13 jede kolem nádraží a 4 ne. Jsou to sice takové detaily, ale jistě by mapku zpřehlednily, aby se v ní orientoval i člověk neznalý situace.

Jinak nový jízdní řád trojky mě děsí. Dopoledne odjede trolejbus z nádraží a 30 minut poté už má odjíždět z Bohdanče, když jízdní doba je 29 minut. To je vyrovnávací doba 1 minuta. Do teď je 4 minuty a často se mi stává, že stojím v Bohdanči na konečné a třeba teprve tři minuty po pravidelném odjezdu vidím přijíždět trolejbus od Pardubic. To jsem zvědav kolik promile jich bude z konečné v Bohdanči odjíždět včas.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 353: Linka 24 na nádraží značena 2x. A ještě k JŘ- u 2 spojů linky 10 ve směru od Univerzity není žádná poznámka, kde tyto spoje končí?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámky k plánku - no, jasné věci opravím, drobnosti neřeším protože a) nejsem grafik, b) dělám plánečky zadarmo po večerech :-)
Noční provoz do takovéhlo plánku zakomponovat nejde.
Poznámky k JŘ - neznám odpovědi
A ještě něco - právě jsem na web dohrál JŘ pro nočáky od 1.11.2006. Aby si kritici podoby JŘ na webu dovolím si předvést to, co mi bylo dodáno: http://www.dpmp.cz/jr4/nocni-max.htm (přes 200kB absolutně nevalidního kódu) a po úpravě vywebeno http://www.dpmp.cz/jr4/nocni.htm . Nejsem žádný super-webmaster, ale z úprav podobných souborů mne jednou asi chytne psotník, jak nevím co to je:-). Pri ty z vás, kteří něco tuší o HTML malá ukázka z originálu:

 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zajíždění - já myslím, že to brzy někoho napadne - minimálně témeeska směrem od města přidává 2 stanice a nemůžu si pomoci, lidem z Černé se to asi nebude líbit, zvlášť když je to třeba přehodí z II. do III. pásma.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánek aktualizován, přijímám další poznámky...
http://www.dpmp.cz/foto.php?foto=dpmp2006-11-01_max.gif
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26895
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Vím, že je to detail, ale nešlo by tam vyznačit nějak jemně (třeba šedou) i železniční tratě a zejména pak zastávky (příp. nějakým menším čísílkem dobu přesunu na nejbližší zastávku MHD, existuje-li)?
Nebo aspoň nějak jinak tu mapku oživit (samozřejmě ale jen decentně!)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5487
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ: Sebekriticky přiznávám, že tuhle poznámku jsem nějak přehlédl. A co s tím? No... Neumím pracovat se Skeletonem, takže nevím, jak se to dělá, aby byly některé zastávky podbarvené tak a jiné tak. Pokud je ale možnost editovat jednotlivě barvu každé zastávky, šlo by to řešit třeba takhle:

linka 12, zastávka Holandská směr Pardubice

zastávky Drozdice + Černá za Bory, Dělnická + Černá za Bory, mlékárna budou oranžově, protože jsou to první tři následující.

Černá za Bory, Barum bude oranžová, protože je to první další zastávka (nebo druhá - to když se jede přes Drozdice)
===> tím nebudeme mást veřejnost a tvrdit jí, že do téhle zastávky potřebuje jízdenku druhého pásma

Černá za Bory, silo už by byla červená, protože to může být druhá zastávka (v případě, že bus jel přes Barum), ale třeba taky čtvrtá (když pojede autobus přes Drozdice a Dělnickou.

zastávka Zámeček pak může být třetí až pátá, TMS čtvrtá až šestá, Průmyslová čtvrtá (pokud bus nejel přes TMS) až sedmá, ..., Nemocnice sedmá až desátá a Štrossova pak osmá až jedenáctá - ta už by tedy byla podbarvena fialově.


Nevím, jestli jsem to popsal dost srozumitelně, zkrátka by šlo o to, že barva zastávky by se neřídila tím, kolikátá je ta zastávka v seznamu zastávek na jízdním řádu, ale tím, kolikátá je ta zastávka v případě, že autobus jede po nejdelší možné trase - což, jak jsme si právě ukázali, není vždy totéž.

Tenhle problém se týká například ještě taky linky 6 (část spojů jede přes Zborovské nám. a Krematorium, část přes U Kapitána a Ul. Svobody) - ale teď koukám,že tady http://www.dpmp.cz/jr-new/JR766.HTM už to je vybarveno správně. Dále pak třeba linka 9 (http://www.dpmp.cz/jr-new/JR843.HTM) - Hůrka a Spojil by měly být taky oranžové.

Linka 10 - http://www.dpmp.cz/jr-new/JR904.HTM - tady by správně měly být oranžové všechny zastávky.

A tak dále.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5488
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, dál:

"budou biti cestujícící kteří pojedou třeba linkou 12 se zájezdem na TMS nebo do Drozdic"

Tohle je věc, kterou snad žádný dopravce nebere v úvahu - vezmi si třeba tohle: http://portal.idos.cz/Data/pdf/L450553_060903_51174.pdf

Některé spoje jedou ze Štěnovic do Útušic přes Robčice (+ 2 km), některé zajíždějí z Čižic do Nebílovského Borku a zpět do Čižic (+ 6 km) a taky to nikdo neřeší.

Jediná výjimka z tohohle pravidla je u ČD, existuje pár případů, kdy vlak jede po hlavní trati, v jedné stanici odbočí na nějakou lokálku, vrátí se zpět na hlavní trať a pokračuje po ní dál, v JŘ je pak poznámka typu "vlak zajíždí do Vidnavy, cestující nedoplácejí rozdíl jízdného". Důkaz zde: http://www.cdrail.cz/gvd/k295.pdf a http://www.cdrail.cz/gvd/k296.pdf

A něco podobného jsem snad zahlédl jetě někde u Loun, ale to se mi teď nechce hledat.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - jistě, ale musím trochu poposunovat ten ne zcela v měřítku provedená plánek. Už jsem na to koukal, vypadalo by to nějak takhle, ale chtělo by to ještě doladit.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 21:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_j: Linkoví dopravci berou ohled (alespoň někteří), v ceníku vytvoříš výjimku a cestující jedoucí dál zajížďku neplatí.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5492
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 22:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo? Zajímavé.... O tom slyším prvně. Nějaký příklad z praxe, nejlépe písemně doložený, by nebyl?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26913
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:


MJ:
Taky na švejkovském trojúhelníku Putim - Ražice - Protivín je poznámka, která umožní jezdit libovolným směrem (zajížďkou - třeba Ražice - Putim (Písek) přes Protivín) a chystá se ještě jedna trochu větší (dálková relace).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin j Magiq má pravdu také jsem to už někde viděl v jízdním řádu linkové dopravy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_j: Příklad z praxe by byl, ale teď ho nemám písemně doložený, z JŘ se to nepozná, je to úprava ceníku přímo v odbavovacím zařízení. Podumám, jak by to šlo ukázat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26917
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co třeba IDOS, tam jízdné (+trasa) uvedeno není?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 00:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MZ to nevím já to viděl jako dodatek dole na jízdním řádu tištěném.Jen kde........
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 13:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drobná otázečka k jízdním řádům, data která se posílají na Idos, jsou pod nějakou zvláštní licencí která by bránila posílat je ještě jinam? Existuje aplikace pro smartphone na bázi Windows, která umožňovala vyhladávat v jízdních řádech jednodtlivých MHD, vlaků a tak (prostě v tom co bylo na Idosu), ale její data byla stažena z licenčních důvodů. Teď se to snaží znovu zprovoznit cestou získání dat přímo od dopravců. Já ten program používal, pro rychlé a offline vyhledání spoje z hospody, z hokeje... Bylo by možné jim ta data poskytnout, nebo v tom něco brání?
Stránka toho programu je http://www.smartrady.com/
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 23:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, trochu možná offtopic ale budiž... dneska je 28.10.2006 .. nové jízdní řády platěj od 1.11.2006, tzn. za 4 dny... a už dneska sem viděl ve Starém Máteřově normálně na zastávkách nalepený nový JŘ... proč sakra tak brzo?! Docela mazec 4 dny předem...
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5497
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 08:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, mě by napadlo následující vysvětlení. Do prvního listopadu musí být kvůli barevnému rozlišení zastávek vyměněné úplně všechny jízdní řády v celém městě a to nějakou dobu trvá. A zrovna v tom Máteřově je to úplně jedno, kdy se tam ten JŘ dá, protože na lince 24 se, pokud vím, nic nemění.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 09:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mazec 4 dny předem... ale ne, jak píše Martin, u linky 24 se nemění časy spojů, jenom se vylepuje nová verze JŘ. Teď je jen otázka, jestli se to co se opravdu mění bude lepit ana konec nebo namíchané s ostatními.

A ještě něco - mezi dotazy z webu DP jsem našel věc, která mne zatím nenapadla. Co vy na tenhle názor -
Pochopil jsem to dobře, že kapsáři teď budou hlídat obrazovku terminálu, aby zjistili, kolik peněz mám na kartě a jestli se vyplatí ji ukrást? A vůbec se mi nelíbí, že každý okolo toho terminálu uvidí, že jsem \"socka\" a že mám nabito méně než 200 Kč.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5501
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 12:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježišmarja!!! V Plzni se mi na terminálu taky zobrazuje, kolik mám na kartě peněz, nikdo to neřeší a nikdo mi přes rameno nekouká. A já osobně si na kartě udržuju částku v rozmezí 0 - 230 korun (jinými slovy, když zjistím, že mám na kartě na jednu-dvě jízdy, jdu si dobít dvě stovky.

Takže bych to viděl takhle:

Nečekám, že bude někdo na kartě mít hodně peněz jen proto, aby ostatním ukazoval, že "on na to má", když už se bude nutně chtít předvádět, je jednodušší otevřít si peněženku a začít přepočítávat peníze, nejlépe hlasitě, ať z toho okolí má ten správný požitek. Běžný uživatel bude mít na kartě maximálně tři - čtyři stovky. Ostatně, vy, co jezdíte na papírové jízdenky - kolik si jich vozíte s sebou v zásobě? Pět? Deset? To je stokoruna, nemýlím-li se.

Krást někomu kartu jen proto, že na ní jsou čtyři stovky a že za to pak zloděj bude moct čtyřicetkrát jet trolejbusem (pokud dřív majitel kartu nezablokuje), no, ....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jak budou příští rok zpoplatněny historické linky 51 & 52 (jestli budou)? Bude ve vozidlech nějaká přenosná "lite verze" nového OS nebo budou (třeba) bločkový jízdenky?
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 00:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k - se zatím neví, o lite OS se ale neuvažovalo. Spíš varianty zadarmo nebo jen zvl. jízdné...

Hlášení ze dneška - u a-179 na desítce mi fungovalo vše OK, ale kouzelnou závadu jsem viděl v t-388 na trojce. Předposlední termonál totiž ukazuje zrcadlově:
 
Ještě že neukazuje vhůru nohama :-)

A potom se mi zdá jako renonc to, že zatahující spoje jedou pod čísly linek a ne jako 907. Takovou dobu nás učili, abychom se naučili dávat 907 a najednou... A ještě něco - ve voze jsem měl 1, slovy jeden, naprosto nevýraznej letáček o přechodu na nový OS. Těch by ale mělo být v každém voze pět a stejně tak na každé zastávce! Lidi absolutně netuší, večer se jich ale docela dost snažilo označit si lístek v tiskárně
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5507
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 00:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, v jednom autobuse (myslím, že 178) dokonce ani u předních dveří není "štípačka", dalí jí až někam k tyči nad předním kolem.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 01:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal jsem na trolejbus.cz nové nástupy, zatím jen naskenované. Je tam pěkná věc o víkendu - odpolední 2451 vyjede z vozovny o hodinu a půl dřív, než ranní 2401 zatáhne :-) Jede totiž nově spoj linky 23 ve 13.28 od lihovaru na Ronal (neboli od Hl.n.,Hyp. na S.Č,Prům.zónu).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5508
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 04:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se tomu ani nedivil, v tomhle podniku se občas dějou zajímavé věci. Třeba tady:

 

Když se podíváš do nástupů na "invalidní" poznámku kurzu 1802/1852, zjistíš, že DP Pardubice je majitelem unikátního autobusu - nízkopodlažní karosy B 732, která se ovšem v techničáku vydává za B 731.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus:

Co se týká kampaně, tak si myslím, že toho je celkem dost. I u důchodců jsme s ev diskusích dostaly na 2. místo hned za Kaufland.
DP nový OS propaguje:
1) propagační leták 50.000 ks
2) leták k obsluze cca 40.000 ks
3) tisk již několikrát
4) až 10 billboardů
5) od poloviny října 5 x denně spoty v rádiích
6) reklama na každém hokejovém utkání v nově provedeném klipu 3-5x za zápas(mohu zaslat)
7) vozy DP
8) diskuse s občany
9) Tr na třídě míru

Obchodní soutěž hodnotila komise, která musela postupovat dle zákona. Předem stanovená kritéria v zadávací dokumentaci nelze jinak vysvětlovat a proto vyhrál ten kdo vyhrál. Jinak to nebylo možné....lepší nabídka, cena, podmínky, záruky.
Nevím tedy, jak jsme měli postupovat jinak.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5509
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 12:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno to bylo ve městě taky zajímavé - u krajského úřadu se srazila tři auta tak šikovně, je je trolejbusy ve směru Dubina - Židov - Slovany - Pardubičky nemohly objíždět. Dispečer sice nařídil, že se trolejbusy mají otáčet přes Sladkovského, ale to už bylo minimálně 8 trolejbusů "chyceno v pasti". Objevily se i nějaké autobusy náhradní dopravy.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters:
Reklamní kampaň: A kde ty letáky jsou? Ve vozidlech vidím 1-2 papíry na přilepené na skle a nic víc... Imho trochu málo, obzvlášť s ohledem na záplavu dalších reklam, mezi kterými se informace od DP dost ztrácejí. Navíc když je těch letáků vytištěno tolik, proč nejsou k dispozici ve vozech, aspoň u řidičů?
Informace v tisku, rádiích, na hokeji atd. - ano, leccos jsem zaznamenal, ale za primární považuji informace přímo ve vozidlech a tam je jich hodně málo. Rozhodně se nechci prohlašovat za typického občana města, ale v mém případě je to takhle: noviny čtu výhradně na internetu, rádio jsem neposlouchal snad 10 let, hokej nestíhám, veřejné diskuze začínající v 17 hodin už vůbec ne, billboardy víceméně přehlížím. Takže zbývají informace ve vozidlech, v předprodeji a trolejbus na třídě Míru. Z toho je nejlepší předprodej, kde se člověk opravdu dozví vše, co potřebuje. Jenže to platí jen na Karlovině, kde je dostatek prostoru a to ještě za podmínky, že tam není 50 osob čekajících ve frontách...
Takže se nedivte mým dotazům, kde je ona slibovaná reklamní kampaň. Pokud bych se sám o věc nezajímal, nevěděl bych nejspíš vůbec nic. Zcela určitě by mi unikla třeba informace, že zítra je poslední den platnosti starých jízdenek pro jednotlivou jízdu a že bych si měl na středu minimálně připravit drobné do automatu, abych si před cestou mohl koupit novou jízdenku za cenu o 40% vyšší.

Co se týká obchodní soutěže, budu svůj názor formulovat jinak, protože evidentně nejste první, kdo má dojem, že zpochybňuji její výsledek. Takže to napíšu takto: Absolutně nepochybuji o tom, že obchodní soutěž vyhrál uchazeč, který nabídl nejlepší nabídku dle zadaných kritérií. Ale na druhou stranu si nemyslím, že podpisem smlouvy se DP stal bezmocnou hračkou, na které si vítěz soutěže může beztrestně experimentovat a testovat svůj produkt, který měl projít provozními testy dávno předtím než byl použit v provozu s cestujícími. Akceptuji, že DP disponuje povícero odlišnými typy vozidel a z toho plynou nepředvídatelné odchylky a problémy při instalaci a provozu. Ale absolutně nevěřím tomu, že konstrukce vozu má vliv na nezvládnuté načítání dat z GPS a z toho plynoucí zprzněná hlášení zastávek ani že měl typ vozu vliv na nezvládnutý update systému, po kterém software zkolaboval a vozy jezdily s prázdnými transparenty. V těchto případech bych od Vás spíš očekával informaci, že jste to dodavateli otloukli o hlavu a už se to nebude opakovat...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus - je vidět, že některé cestující je těžké oslovit. Nejsme nějaký hypermarket, abychom si mohli dovolit masivní statisícové reklamy v televizi nebo každý týden rozdávat desetitisíce letáků. Myslím, že jste ale formuloval jednu věc velmi správně. "Pokud bych se sám o věc nezajímal, nevěděl bych nejspíš vůbec nic." .....a o tom to je - pokud chci, tak si informace najdu...pokud jsou..a já myslím, že jsou. Tím, že neposlouchám nic, nekoukám nikam a namám čas, se informace težko získávají. Nechci to zlehčovat, ale domnívám se, že jsme to nepodcenili.

K té soutěži a realizaci. Namontovat strojky je jedna věc a přizpůsobit software je věc druhá. Každý systém je originál, kupříkladu jen kvuli tarifu, který má téměř každý DP jiný je ho třeba více jak z 50procent předělat.

A problémy ? Od toho je dodavatel, aby je řešil. My jim říkame, co není dle našich představ a to velmi jasně a srozumitelně. Mne však překvapuje jedna věc. Pokud má někdo realizovat něco za cca 25 mil, jeho přístup by měl být profesoinální. ALe jestli někomu nevadí, že za každou hodinu prodlení s termínem je to bude stát více jak 50.000 Kč pokuty......tak už nevím jak to více zdůraznit. Ale to už jsme prozradil až moc a počítat umí každý.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 22:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal sem dneska na zastávce Na okrouhlíku na nový JŘ a nevím, jestli to není blbej dotaz, ale proč tam nejsou jř na letní prázdniny, ale jenom pracovní dny 1.9. - 30.6. a víkendy+svátky? Přes prázdniny se jezdit nebude? A nebo ste nechtěli tisknout prázdniny, když teďka bude zima?
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HQ a Trolleybus: rozumím argumentům obou. ale jedno je jisté - informace CHYBÍ tam, kde mají být nejvíc - na stanicích a ve vozech. Prostě chybí, chybí,chybí... To reklama na hokeji nenahradí.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letáčková minikampaň dnes v 353 vypadala takhle:
 

A hlášení o stavu OS - odpoledne některá z B930 na šejdru od TMS totálně narvaná a také totálně bez ničeho na displejích. K večeru jsem potkal 388 - a ten výše vyfocený zrcadlový terminál je stále zrcadlový. Vždyť ten terminál je k ničemu, dotykový diplej je nepoužitelný...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Headquarters: Možná jste prozradil až moc, ale právě ona informace o pokutě na celou situaci vrhá zcela jiné světlo. Je-li záležitost ošetřena tímto způsobem, pak nemám nejmenších připomínek.

K propagaci: Chápu, že si DP nemůže dovolit nějaké nákladné investice do reklamy. Jenže já postrádám právě tu formu propagace, která by imho byla levná a přitom velice účinná, a to je reklama ve vozidlech. Stačilo by připravit dejme tomu 10 jednoduchých motivů (jednoduchý obrázek a krátký text, např. škrtnutý cvakací strojek se starou jízdenku a text "Od 1.11. neplatím"; výřez JŘ se zvýrazněným pásmem do 3 zastávek a textem "Od 1.11. jen za 6,- Kč" atd.), což ani nemusí připravovat reklamní agentura, na to stačí trocha kreativity a Word. No a potom vytisknout a do každého vylepit ne 1 nebo 2, ale 10 nebo 20 letáků, DP by to stálo pár hodin práce jednoho člověka, náklady na tisk a náklady na vylepení. A takové reklamě by se nevyhnul nikdo, kdo by v době kampaně cestoval MHD.

No a než jsem to sem stihnul nadatlovat, napsal to sem Vihorlat...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 00:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad troleybus prosím tě nedoporučoval bych nikde psát tu část textu "od 1.11. neplatím" pak za to můžeš psát co chceš,ale x% lidí si to vysvětlí,že nemají platit.Žiješ v Čechách tady se vše hned otočí!!!!!!!!!!!!!
A k informacím já si myslím,že se lidé mají trošku zajímat co se děje kolem nich.V Hradci měli takové letáky a postačovalo to.Pokud head tvrdí,že nějaké takové letáky vydali tak by neměl být problém.Možná stálo za to,to nechat distribuovat do domácností prostřednictvím pošty.
Jinak to možná chtělo dát předváděcí bus a nechat ho zajet do míst jako sídliště atd.,jako je ten trolej na třídě míru.
ad head omlouvám se vám,že zkracuji vaši přezdívku,je dlouhá a bojím se vynechání písmenka
Docela by mě zajímal ten klip který pouštíte,je možno ho od vás nějak získat jak výše píšete._Díky
Jinak ještě jak píšete o tom VŘ, tak podle mě jak jste vybrali tak to je.Možná ta firma je trošku laxní,ale moc nevěřím,že by to u jiné bylo jinak.Ale VŘ považuji za ukončené a netřeba se k němu vracet
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 06:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares - právě že takový letáček chybí. Čím jednodušší a výraznější, tím líp. Včera jsme jezdili s 353 jako pojízdná propagace nového OS a lidi prostě netuší nic. Případně skoro nic. Minimálně termín spuštění - 1.11. není mezi veřejností znám téměř vůbec. Doslova bych řekl, že se tomu lidem nechce věřit:-). A kromě i tady zmiňovaných much OS znám x-případů, kdy lidem končí lítačka a už dávno v tu dobu měli mít karty. Vydávání karet je ale ve skluzu a tak budou dotyční nějakou dobu bez předplatní jízdenky...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 07:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se včera večer stalo se Sanosem? Viděl jsem ho, jak byl asi ve 20.45 tažen Teplého ulicí do vozovny. Vyjede dnes? A co lidi, jak reagovali na jízdy historických vozidel?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5514
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes prázdniny se jezdit nebude? A nebo ste nechtěli tisknout prázdniny, když teďka bude zima?

Teď je skoro listopad a prázdniny jsou až v červenci. Bůhví, co se ještě do té doby změní. Minimálně bych předpokládál, že se i v prázdninových jízdních řádech zavede po osmé večer půlhodinový interval - takže je podle mě zbytečné vymýšlet letní JŘ už teď.

Jinak - lidi a jejich reakce: Včera jsem v 353 vezl pána, který se hrozně moc divil, že ty současné strojky na jízdenky půjdou pryč a ptal se, co bude místo nich..... Každopádně, dát do těch vozidel letáčky o novém OS se ukázalo jako výborný nápad.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s odprodejem starých mechanických strojků MOC? Od nás z HK o ně několik lidí má zájem. Já sám bych chtěl dva a pokud možno, tak k nim i jízdenky (ty samozřejmě až po ukončení období, v němž je možné je vyměnit, abych je nemohl zneužít).
Mhd_přerov__tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chci taky jeden
MHD Přerov : http://mhdprerov.ic.cz
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja chci dva! + Jizdenky za 10KC:-)
Osobní stránky: www.pavelkubelka.com
Dotazy na kubelka@pavelkubelka.com
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím z Brna do Pardubic.
Při včerejší návštěvě jsem mimo jiné potkal toto:

 

Omlouvám se za kvalitu, ta nicmoc, ale poptal bych se, o co šlo, o jakou akci se jednalo? Potkal jsem i 14Tr 311 jedoucí do smyčky u Hlavního.

Dále konstatuji, že vozy 21Tr zde jezdící mají nádherné reklamy! Příkladem je vůz 393 jezdící s reklamou Kyocera:

 

Pro srovnání nabízím jediné vozidlo jezdící s touto reklamou v Brně:

 
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 20:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jste zakopli o případnej odprodej píchaček - beru 2 ks toho bazmeku k přidělání k tyči (píchačku mám). Ď.

Janatak - viz http://www.trolejbus.cz
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky za odkaz. Ted lituji, ze jsem si nepockal na Sanose, ale uz se stmivalo a do Brna daleko....
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace