K-report
 

Archiv do 25.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 25.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:32:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

at.Dog.Výstaviště SNAd za 10 let a Karolína ještě později...bo money.A navíc tohle jsou nevýznamné linky-radči třeba tlačit na trolejbus do Bohumína , Hlučína a Havířova.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedávno sem na františkově byl a vypadá to tam stejně jak s tratí na výstaviště - stožáry tam jsou, s tratí se počítá ale nikdo nedal pár mega na zavěšení trolejí takže nic :-(
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kpt.Hejl
A navíc tohle jsou nevýznamné linky-radči třeba tlačit na trolejbus do Bohumína , Hlučína a Havířova.

Do Hlučína tlačit vlakotramvaj, Havířov není ani v Kodisu takže jestli chtějí trolejbusy tak ať se příjdou podívat do Ostravy. Bohumín nechci soudit ale řekl bych že to bude obdobné.
Takže trolejbusy do Poruby.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solarisák: ano, hořela bývalá chemička. Cca od 7:40. Pravděpodobně nějací bezdomovci, ale vzhledem k velikosti požáru a umístění, musel to být slušný eko problém...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: no trolejbusy do Poruby bych netahal. Jezdí tam už jiné vozidla na elektřinu - tramvaje. Trolejbusy bych tahal do míst, kde jezdí busy, tj.směr Hranečník a dále do Bartovic, Petřkovice, Hošťálkovice. Víc už ne, není kde. V Porubě vystavět novou trať směrem k Duze. Vlakotramvaj je podle mého názoru přehnané, trolejbus by ušetřil peníze....
Malé město Havířov nemá peníze, aby stavěl trolejbusovou trať a Bohumín taky nee. To v těchto místech ani nemá smysl, spíše nákupy ekologických busů.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dost mě mrzí jak spousta tratí dopadla...kdysi se uvažovalo o trolejbusech na mírové náměstí a taky to skončilo u "hrubších" stožárů pouličního osvětlení...nemám představu kolik taková trať může stát ale zas tak moc to být nemůže...Ostrava má rozpočet několik miliard, proč sakra magistrát nehodí 15M na trať na Výstaviště, dyť by to podpořilo všechno co by to podpořit mohlo

a) lepší přístup při Veletrzích
b) blíže na lávku EU a Slezskoostravský hrad
c) blíže k miniuni
d) zatraktivnění nábřeží Ostravice

fakt nechápu
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bo těch 15M v rozpočtu nenajde.... Musí to dlouhodobě plánovat a tyto peněžní prostředky na to vytvořit. Zedník se k tomu neměl.... Doufám, že se to teď změní a zlepší se infrastruktura.... A místo pořádání Coloursu se peníze strčí někam, kde se to potřebuje...Teď mě tak napadá, proč se primátor nepřihlásil do Superstar!!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Solarisak: myslel jsem vymýtit prehistorické linky typu a-56 a její klony včetně a-49. Prostě zatrolejovat Marhorskou a pak severni spojení. Při letmém pohledu kdo vyhrál volby v Pustkovci pouze konstantuji že tramvaj k Duze asi jen tak nepojede. Hlučín a Petřkovice si t-busy moc nepomužou, zlepší se to trochu ekologicky ale pořád sardinky, Hlučín je jediné místo kam se opravdu vyplatí postavit tramvaj a je mimo uzemí Ostravy.
Zonu 2 nekomentuju jelikož se tam nevyskytuju.
Hošťálkovice jsou taky pro t-bus asi nepředstavitelné, pokud chceš navazovat spoje do Hlučína pře Bobry tak to vypadá složitě, aktuálni stav se mi líbí, do budoucna bych po postavení příslušných cest zavedl linku co by půlila stavájící a-34 až na Svinov Nádraží (důvody jsou snad zřejmé, cesta do zony 3,4 a části 1 jsou pro mě a mé kolo rychlejší než MHD)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 22:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemate pocit, ze to je na Ceskobratrske s provozem cim dal horsi? Dneska kolem 16:00 trvala cesta Most Pionyru-Zimni stadion linkou 104 12 minut. A to nebyla nikde zadna bouracka nebo jina ucpanost. Za 12 minut to sviznym krokem ujdu i pesky.

Solarisak: DJ Alda by urcite rad, sebevedomi ma za dva, ale bohuzel vekem uz bude spis na Duchodstar. A navic se tam nezpiva cinskym velvyslancum...
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 06:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Českobratrská je problém, uklidní se to až v r.2008 při dokončení. Ale těším se na úplné uzavření od 17.-19.11. - to bude masakr. MHD bude jezdit po vedlejších uličkách!! To taky bude vražedná kombinace!!
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 06:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že do hlučína se vyplatí když tak už jedině vlakotramvaj. Neumím si představit, že bych jezdil do Ludgeřovic trolejbusem. Přece jenom jsou autobusy na delší linky trochu rychlejší. (Je sice pravda, že 50 km/h je max. rychlost ve městě, ale je rozdíl, jestli jedu 50 km/h s tr14 nebo jakýmkoli jiným busem)
A linky a-49 a a-56 jsou prehistorické právě z důvodu, že jsou opravdu užitečné. Jestli si vzpomínáte, tak stejně prehistorická byla kdysi i linka a-33.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 07:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Solarisák : zrušit Colours? no to teda nevím, je to jedna z akcí, kde by se trať nádherně uplatnila, do města to navíc láká mnoho turistů
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Indy: ano, jsou prehistorické protože jsou nenahraditelné. Pokud se postaví vlakotramvaj tak půjde a-56 do kytek a zustane možná a-54, no a pokud se zatrolejuje Marhorská tak pujdou do kytek všechny.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: MarHorská? Ta asi jen ve snech - vraťme se do reality...
Bahno: nejde tak o "zrušit" jako o "méně dotovat"... A to jsou peníze sakra velké...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 13:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: díky za upřesnění ohledně Coloursu.
Bahno: "je to jedna z akcí, kde by se trať nádherně uplatnila" Vemu to z jiného konce: Promiň, ale trolejbusové traťě se nedělají kvůli pořádání nějakých akcí. Stejně pak jezdí všichni ožralí a bez platného jízdního dokladu.... Můžeš pořádat tisíce akcí, které přinesou peníze hlavně podnikatelům (sice odvedou daň, ale nepočítej, že tím se navýší dotace zrovna Ostravě), ale spíše v prvé řadě je na starosti infrastruktura a pořádné zázemí. V Praze taky pochopili, že stavět okruh pro Formuli 1 je úletem. Tam se prostě chtěl někdo opět naložit spousty penězi....
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 18:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem tu psal svůj názor co by trať přinesla

a) lepší přístup při Veletrzích
b) blíže na lávku EU a Slezskoostravský hrad
c) blíže k miniuni
d) zatraktivnění nábřeží Ostravice

hlavně bych chtěl říct k tomu nábřeží... víte ve všech městech mají řeku a centrum postaveno na ní, řeka je fajn, uklidňuje, pro někoho to může být romantika a tak, takže se tam daří hospůdkám, restauracím apod. ... v Ostravě nic takového nefunguje. Když vemu celou Ostravici v centru, prakticky nic podél ní není, napadá mě snad jen jedna hospůdka v Komenského sadech, vedle lávky na Kamenec. Rok co rok mívají strany ve svých programech pojmy jako "...uděláme z Ostravy historické město, uděláme podloubí na Masarykáči, zatraktivníme nábřeží apod...". To podloubí jsem si nevymyslel, kdysi jsem to kdesik viděl. Od lávky na Kamenec až po Lávku EU by mohlo vyrůst spoustu zajímavých věcí, ať už půjčovna loděk (hloubku neznám), restaurace, ... A aby to pro investory bylo zajímavé, je tam nutná určitá infrastruktura, a když už tam je cesta proč by tam nemohly sakra být i ty troleje (úplně pomíjím fakt že by to zjednodušilo chápání linek t-103 a t-105 mezi veřejností)

Co se týče Colours...asi takhle...Ostrava nebyla a nikdy nebude historické město, protože historická část města je malá. To je fakt a s tím se nedá nic dělat. Turisti se musí přilákat jinak. Když vezmu architekturu, tak by se měly podporovat zajímavé stavby a neotřelé moderní projekty, což leze do peněz víc jak tři trolejbusové tratě a na Plynárny nám žádný Japonec nepřijede. Ostrava má pověst, hutnického a strojírenského centra, bylo by tak zajímavé z téhle pověsti těžit. Časem by se daly přestavět opuštěné prostory továren přestavět na skanzeny a po haldách, kde nám mezitím vznikají zvláštní klimatické podmínky a usazují se tam odlišná zvířata než jinde, daly by se tam eventuelně dělat cyklistické stezky, vyhlídkové vláčky, lanovky...nevěřili byste co všechno Japonce apod. zajímá.

Toto jsou ovšem věci, které stojí mnoho peněz a nepřinesou okamžitý efekt. Po celé ČR se říká že na sev. Moravě jsou nejpěknější baby, ještě k tomu nám tady vznikla Stodolní, přitahuje to lidi z celé Evropy a Stodolní nám vydělává, jezdí sem spousta turistů a to je dobře. Vzpomeňte si jak ta ulice vypadala před 10-15 lety a jak vypadá teďka. Když to řeknu hrubě, chlast a zábava lidi láká. V ČR je pivo levnější než limonáda a každý Fin, Dán nebo Švéd si to při MS pochvaloval. Prostě sem přijeli za zábavou, se ožrat a Ostrava jim to splnila. Vůbec by sem nebyl proti vytváření image Ostravy jako města hudby, chlastu, pěkných bab a tak podobně, víte jak to myslím. I když to není zrovna pěkné, turisty to přiláká a když už tu budou a bude se jim tu líbit tak tu přijedou zas a zas a časem si prohlídnou i jiné věci (radnice, hrad, miniuni,...) a budou sem jezdit častěji a častěji.

Festivaly jako Colours by se podle mně měly dotovat hodně, protože přitáhnou hodně lidí. Stejně jako karnvaly v Rio de Janeiru...jak nějaký začne, hned tám to televize cpou do paly že se tam zas tancuje. To, že tam 90% světa nejede tancovat, ale přefiknout nějakou mulatku se už neříká. Ale Rio má z toho peníze, takže investují do monstrózních karnevalů...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznatek k řekám v OVě: ano, ve mnohých městech je řeka jednotícím a zcelujím (a krášlícím) prvkem města (Krumlov, Rožnov atd.), ale v OVě tvořila hranici mezi Pruskem a R-U, tedy byl to prvek oddělovací, tedy nelze najednou od zeleného stolu rozhodnout, uděláme z toho zcelující věc, postavíme si nově město (bráno nadneseně) - protože se to vyvíjelo jinak, než se od toho požaduje. To by byla monstr akce, přirovnatelná k stavbě Havířova...

A když se jdu na Colours ožrat (ať nikdo netvrdí, že tam je jen a pouze kvůli hudby), tak mám na to prachy a jsem tedy schopen dát i něco za vstupné - město nemusí poskytovat tak monstrózní dotace (koukněte na mmo.cz na rozpočet...).
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:32:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trošku vysvětlím svoje návrhy-celý svůj život trpím dojmem,že závislá trakce(tram a tr.)je důležitý městotvorný prvek.Nevím proč,ale Opava na mě působí víc jako město než F-M -a to jsou stejně velké.Trolejbusové tratě do Bohumína a Hlučína by ještě více přiblížily tyto města k centru aglomerace.Protože Ostravsko je svým uspořádáním jedinečné v ČR,ale trpí tím že je rozparcelováno na "města".Nevím proč bych do Bohumína měl jet z centra vlakem,když to je blíže než do Poruby!Zavedením závislé trakce do těchto míst by se ZNOVUOBNOVILA dopravní homogenita Ostravska.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Norton:Docela by mě zajímalo,KDE se v Ostravě tato hranice vyskytovala
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch turistů, tak jsem v poslední době viděl skupinku dvou, v druhém případě tří fotografů jak fotili Porubskou sorelu (vršek Hlavní třídy a Rondel). Ten první pár byli evidentně Arabi (možná studenti, možná lázeňští hosté) ....

Bahno má pravdu v tom, že ta trať na Výstaviště by měla být jednou z hlavních priorit v ostravské MHD už jen proto, že by se z Výstaviště stal důležitý přepravní uzel a tudíž by některé tram linky končící (nebo projíždějící) Výstavištěm nabyly většího významu (např. l.č.6, 10, 13) a nebyly by tlaky na to, aby byly odkloněny na Plynárny apod.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kpt.Hejl z 19:32:04: Otázka je, zda by se do Bohumína vyplatilo. O tom Havířovu asi netřeba polemizovat. Tam je ale problém v něčem jiném, jak už to tady (i na sousedním fóru) bylo v minulosti i současnosti několikrát probíráno.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: tak nějak s tebou souhlasím. Krásným příkladem budiž Katovická aglomerace. Dalo by se říct to samé, jako ta ostravská, ALE. Zatímco u nás se tramvaje po celém kraji rušily (úzkorozchodky) v polsku pouze chátraly a čekaly na chytré hlavy, co s něma. Ve finále to vypadá tak, že můžete jet tramvají v postatě kamkoliv, třeba z Gliwice do Katowic (nedoporučuju, je to na týden a budete se bát strašného stavu kolejí a vozů, stejně jako častých jednokolejných úseků 8-) Trolejbusy tady ale nepotkáte. Pravda, v Tychach. Ty sice taky patří k aglomeraci, ale působí na mě trošku jinak, nevím proč. Rozhodně bych však netahal trolejbusy do Hlučína. Tam to opravdu potřebuje vlakotramvaj, která zajistí dopravu až do Opavy. Např. ráno z Kravařska (tj. od Kravař nahoru k hranicím) jezdí desítky natřískaných busů a šestivozové přecpané vlaky. Tam by to byl přínos. S vybudováním terminálů v Hlučíně (busy do Haťě, Píště atp. v Benešově (Bolatice, Borová) Kravařích (Chucelná, Kobeřice, Sudice, Rohov).
Trolejbusy bych do Poruby potáhl. Vemte si leninku, osmák, páťák atp. Nikde žádná elektrická trakce. Na tramvaj víceméně daleko. Trolejbusy by se chytly i ve Vítkovicích, na mírovo, ale dál myslím ne. Možná starý zábřeh. Pak už by se mohla a-48 zatrolejovat, ale není to podle mě zas tak akční. Na mariánskohorské bych třeba viděl rád tramvaj. Spojení z Přívozu je ve špičkách autobusem pomalé a jet tramvají? To raději sednu na vlak a valím na Svinov.
Co se týče Bohumína, tak kudma trolejbuy tahat? Přes Petřvald, nebo Vrbici? Dal by do toho Bohumín peníze? Byl by problém i v ČSAD (pokud není majetkem města, jakožto, že asi ne) Frýdek - Místek? Kdyby je radní chtěli, tak se o nich aspoň baví, možná jednají. Myslím, že tam, jako v Havířově chybí hlavně vůle. Karvinou nemohu soudit, protože ji zas tak dobře neznám, co se týče města.
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: Nevím, jak zdejší končinu znáte, takže kdyžtak mapu do ruky Odra a Ostravice tvořila hranici mezi "Cisarskem" a Pruskem ("Prajzskem" - odtud výraz prajzká - Hlučínsko). Moravská OV, Mar.Hory(Čertova Lhotka), Vítkovice a spol. byly Morava=R-U a co bylo na západ a sever (za řekou) bylo Prusko (Svinov, dnešní Poruba, Slezská OV, Radvanice, Michálkovice atd...). Jasným příkladem je most M. Sýkory, kde kdysi vedla dráha a byla to i hraniční čára. Pokud se někde pletu, nechť mě znalejší opraví (dnes už toho je na mě trochu moc)
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:26:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdejší končinu znám úplně nejvíc.Tvrzení že Michálkovice byly v Prusku že bohužel....no skoro na pár...no nic.Hranice mezi Pruskem a R.U.začína na soutoku Opavy a Odry a vedla po Odře směrem k Bohumínu.Ostravice tvořila v Předlitavsku hranici mezi Moravou a Těšínskem,něco jako kraji v ČR
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podívejte...zatrolejování Poruby nebo dalších měst na Severní Moravě, stavba tramvají podél Mariánskohorské, do Hlučína...to jsou stavby za několik stovek milionů, nebo několika miliard.

Vybudování trolejbusů na Výstaviště by stálo cca 15M.

(Je to tip ale když vemu, že tramvaje na Interspar stály dohromady 40M a tam se ještě dělala cesta a vůbec pozemní úpravy pod koleje, koleje samotné...)

Proč to sakra město neudělá? Stačí jen pár drátů a to doslova, pak ještě trocha na vybudování točny a je to...15M a městské centrum by získalo úplně jiný ráz.

V dějepise jsme u Napoleonských válek ale pokud si dobře vybavuju osmou třídu tak Těšínsko patřilo Polsku a samotné Polsko patřilo furt někomu jinému.

(Příspěvek byl editován uživatelem bahno.)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hranice na Sýkorově mostě fungovala v letech 1918-1920 v době kdy se řešilo kam připadne Těšínsko.V té době mělo Těšínsko podobný statut jako dneska Kosovo-pod mezinárodní(Francouzskou) kontrolou.Po rozdělení Těšínska byla hranice zrušena zůstala jen jako vnitřní hranice v ČSR mezi Slezskem a Moravou.Ostatně i při záboru Těšínska v roce 1938 poláci nedošli ani do Michálkovic.Takže Vrbice-Rak.-Uh,Antošky-Prusko.Ještě se omlouvám,že mi ujely nervy v předešlém příspěvky.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bahno: souhlas, ale pokud se bavíme o delším horizontu, tak si myslím, že třeba tram na marhor. by nebyly od věci...
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z delšího horizontu by od věci nebyly, ale trolejbusy na Výstaviště by mohly být za měsíc...

když se nedávno stavěl sjezd z Mostu Pionýrů na nám. JG aby mohla t-110 jet jak přes MP tak přes MMS tak to postavili za víkend. Tramvaje k Intersparu se postavily za tři měsíce a když uvážím jak to v půlce listopadu tam vypadalo, je to k nevíře.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:41:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těšínsko pařilo Polsku naposled někdy...1400??
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:47:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano taky si myslím že výstavba tratí kolem Výstaviště je jednoduchá drobnost na úrovni přeložky u Bauhausu.Ale vzhledem k možnosti EU dotací je z toho nutno udělat monstrozní akci-z mnoha nejrůznějších důvodů,v nichž se vlastně ty dráty úplně ztrácejí.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

minimálně r. 1939 a vůbec za II. sv. války patřilo

http://www.ceskatelevize.cz/specialy/nejvetsicech/img/historie/mapa14b.gif
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton to napsal hezky ja dodam mapky
 
 
pozdější mapky by se našly na netu taky ale nějak všechno stavkuje
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:35:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak částečně v roce 1938,za 2.světové-Generální Gouverment-majetek Německa,žádné Polsko po 1,září 1939 neexistovalo.Nevím co napsal Norton dobře,to co se tu ukazuje je mapa Moravy.Možná by stálo za rozluštit ty nápisy vlevo a vpravo od barevně vyznačeného území na dolní mapě
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...z delšího horizontu by od věci nebyly, ale trolejbusy na Výstaviště by mohly být za měsíc...
...Ano taky si myslím že výstavba tratí kolem Výstaviště je jednoduchá drobnost na úrovni přeložky u Bauhausu...


No tak to jste asi spadli z nějaké rostliny... nechcete se svěřit, KUDY by se ty trolejbusy na Výstaviště asi dostaly a jak se tam otočily? Ona tam totiž jaxi chybí prodloužená Sokolská, na které to všechno stojí...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:42:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak info o hranicích a historii Těšínska třeba na stránkách Města Český Těšín.A pojďme už radši zpátky k těm trolejbusům na Výstaviště.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki : kudma? mno podél Ostravice se dá jet po nové cestě až k podjezdu tramvají směrem na Zárubek



a pokud vím smyčka měla být za barem U Mlsouna, tedy vedle tramvajové točny směrem na JZ. Mezi místem pro točnu a cestou k Ostravici je vzdálenost asi 250m což by se mohlo rychle dostavět.

(Příspěvek byl editován uživatelem bahno.)

(Příspěvek byl editován uživatelem bahno.)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki:To jenom v Ostravě funguje představa že trolejbusy můžou premávať leda pu ulicích typu Varenské.Ale stačí se podívat třeba do Zlína.Ten trolejbus prjede kolem garáží na Výstavišti i teď,a otočit se klidně může i u Librexu
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kpt.Hejl : taky pravda, vzpomenu si na Brno...tam jezdili trolejbusy pomalu i po cyklostezkách
Dog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.47.90
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:55:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bahno: nikdo trať na Výstaviště ve vedení města nezpochybňuje, akorát ji není zatím po čem táhnout. To samé se týká Karolíny.

Kpt Hejl: drobné tratě typu Výstaviště a Karolína v dohledné době budou. Havířov, Bohumín a Hlučín jsou sci-fi. Buďme rádi i za ty drobné stavby...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:03:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky šaliny-prý mají zase vyjet přes pěší zonu na nám. Svobody.To jsem zvědav na počet přejetých.Jen tak připomenu že ti tramvajka nedá přednost ani na přechodu.k
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 23:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/Cerneovce-241006.asx

Podívejte se ke konci (cca 1 minuta před skončením pořadu), když tam mluví o různých kuriozitách. Kdyby mi bylo 21 let, tak tam k vám jdu makat.
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 650 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se v těch financích sice nevyznám, ale řekl bych, že když se něco začne, tak by se to taky mělo dokončit.
V prvé řadě bych dokončil naši slavnou dálnici.

Nejhorší je, že se neustále mluví, konají se různé schůzky, plánují se projekty, jí se, pije se, pořádají se rekreační pobyty, ale věšina plánů hnije v šuplíku už několik desítek let. Např. tramvaj do Hlučína.
Já se vůbec divím, že tu nějaké trolejbusové dráhy máme, protože jestli se stavěly takovým tempem, jako se staví dnes všechno, tak historie Ostravska by musela začínat někdy okola naroszení Krista.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Nezbyva nez souhlasit. Mam obcas takovy pocit, ze svou uspesnost meri politici podle toho, na kolik zakladnich kamenu poklepali. A pokud jsou u kazde stavby zakladni kameny tri, tak je to pro politika jeste lepe.

Nevim, mozna jsem ja ten divny, ale v pripade me prace v politice za sebou radeji videl jednu fotku hotove stavby, nez osm fotek z klepani na zakladni kamen a dalsi deset fotek s oslavnych rautu, ktere po klepani na zakladni kamen nasleduji.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Přesně tak. Základních šutrů je milión, ale co se za posledních 10 let fakt dokončilo?

Já nejsem žádný fašista nebo tak, ale před 2. světovou válkou se 10 roků mluvilo o tom, že se přestane jezdit vlevo. Jednoho dne přišel Hitler a ráno se jezdilo vpravo.
Tím chci říct, že kdyby někdo něco opravdu dokončit chtěl, tak to jde. Ale tu se akorát každý dívá do svojí kapsy, kolik mincí v ní štěrká, toť vše.

To tu sice moc nepatří, ale podívejte se na dálnici. Teď to sice už začíná vypadat trochu slibněji, ale schválně se podívejte, kolik lidí na tom dělá. Jedete kolem dálnice a sem tam po nějakém kilometru se nacházejí 2-3 ožralí dělníci, kteří kopou nějakou díru a, jeden bagr.
A kromě toho se mimo Ostravu stavba teprve rozjíždí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Indy.)
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 16:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: s dálnicí opravdu NEMÁŠ pravdu! Než nějakou informaci vypustíš, zjisti si realitu. Na ožralé dělníky laskavě zapomeň, jeden bagr na km taky není pravda. V tomto směru jsi dal velice špatný příklad - po mailu kdyžtak upřesním, tady ne.

Mmch: už se jezdí po R48 (po nové cestě) mezi Nošovicema a Tošanovicema nebo stále ještě po staré cestě?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3681
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 16:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Indy má pravdu v tom, že strašně dlouhou dobu trvá její budování. Vemte si např. Chorvatskou A1 spojující Zagreb se Splitem. Tu měli Chorvati dokončenou o dost rychleji než by naši slavnou D47, tedy vlastně D1.

Jinak opavákům se chystá další Trollino:
 
No a dnes opět v provozu 3903.
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák a Indy: už prvý problém je v tom, že tady se dlouho čekalo na peníze. Druhá věc je, že v Croacii mají jiné normy, než u nás, takže to, po čem jezdíš, se v praxi dělá úplně jinak zde a "tam". O výsledné časové náročnosti nemluvě... Zatímco v Chorvatsku můžeš betonovat a dělat pokládky prakticky po celý rok, zde máš minimálně 2 měsíční prostoj, někdy až 5 měsíční (říká se tomu zima)... Ona ta dálnice není jen o tom, přijedu, shrnu buldozerem trávu, přejedu válcem tam a zpět, položím asfalt, přejedu válce tam a zpět (2x) a namaluju na zem bílé pruhy a můžu jezdit. Kdyby to tak bylo, tak máme ročně 200km dálnic... Ono je to fakt o něčem jiném. A v oVě a blízkém okolí je to ještě umocněno tím, že je tu jeden most za druhým (časová náročnost o to větší)...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Mám lepší fotku, heč.
 

Dnes kupodivu na 29/404 kloubák. Dále na 45/411 vůz 4224 (i když pochybuju, že zvládl jezdit i odpolední část )

Co se týče úvah na prodloužení tramvají a trolejbusů - a-49 a a-56 jsou důležité linky, byla by škoda je zrušit. Tramvaje Vám nikdy nezajistí tak rychlé spojení do centra. Navíc, Mariánskohorská by zatrolejovaná byla dosti nezvyklá. raději podporovat ekologické autobusy, než všude natahat tramvaje a vozit vzduch.
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3682
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: To je tak, když má někdo privilégia. A posledního odstavce si raději nevšímám. Už mluvíš jako Čeganová.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton má pravdu. Donedávna jsem denně jezdil pod Rudnou vlakem a viděl jsem, jak tam pomalu vyrůstá dálniční křižovatka. A fakt se tam makalo, pořád. Ale je to tak složitá stavba, že to prostě rychleji postavit nejde.

O ekologických busech se netřeba vyjadřovat. Cena je takřka 2x větší. Rozdíl v ekologii mezi ekobusem a obyčbusem je minimální. Zato rozdíl mezi trolejbusem (tramvají) a jakýmkoliv busem je z ekologického hlediska značný.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 18:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Žádná privilegia, prostě jsem šel do autoškoly...

Víte, co mi to připomíná? Diskuzi, zda má v Praze být metro na letiště. Když si to spočítáte, tak tam jede kloubák řekněme každých 7 minut. Plný. To by v pohodě stačila odvést rychlodrážní tramvaj, metro by na to bylo zbytečně drahé a nebylo dost zaplněné. Stejně tak v Ostravě by bylo blbé protáhnout trolejbusy do Poruby. Proč? Lepší je základní páteřní trať tramvají z centra až na osmý obvod (důkaz že nejsem jako Čeganová) s návaznými autobusovými linkami. Ale pořád když takto nahradíme a-49, jízdní doba bude z DUHY do centra delší než a-49. Takže kromě ekologie nevidím výhodu.
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Máš pravdu, že teď už se to trochu rozjelo, ale do nedávna to opravdu vypadalo tak, jak jsem říkal. Dost často jsem tam jezdil na kole. Nevěřím tomu, že kdyby se do toho někdo pořádně opřel, že by to nebylo hotové. Navíc, nevím, co je na tom pravdy, ale slyšel jsem, že se ten nový most přes černý potok má zvedat, protože je prý říliš nízko.


Karosák! Neštvi mě! 4224 zvládne cokoli. Dále byly v provozu 4214(56), 4232(37), 4226(37), 4223(49), 4239(56), a určitě další.}

(Příspěvek byl editován uživatelem Indy.)
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Cokoliv? Co takhle a-99?
4214 jsem chtěl dnes fotit, nepotkal jsem ji,
Na 37 to muselo být pěkné, ale nechápu, jakto 4226? Leda na 65-402.
4223? Kurz by nebyl? na 49/408 ani 49/409 to nebylo, tak jedině 49/410.
Doplním:
4234: 29/404
4225: 44
A lahůdka na konec - kdo uhádne, kde byla 4241, dostane odměnu!
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu na a-37 jezdila 4224. Kurz si spocitej. Ja jsem jel ze Studentske v 17:57, po me jela nejspise 7611 (nejsem si jisty, ale urcite SU15), no a dale na Studentskou prave prijizdela 4226.

Na 49 jsem si kurzu nevsiml, videl jsem ji z dalky, ale myslim, ze to fakt byla 49.

Akorat 4224 jsem nevidel
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy, Indy. Cituji: Opravdu na a-37 jezdila 4224.....Akorat 4224 jsem nevidel To nějak nesedí, ne?

Samozřejmě chápu překlep. Je to kurz 37/205 kterým si jel, ale ta 4226?? nenašel jsem odpovídající, snad jen 37/409, ale ten má být sólo.
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já fakt nekecám, dokonce jsem ho viděl vyjíždět z garáží, čekal jsem totiž na 21ab, která dneska jezdila na a-58.

Jo, taky jsem si všiml, že 4289 stojí venku už několik týdnů a nikoho to nezajímá.

Jojo, ta moje schyzofrenie.

(Příspěvek byl editován uživatelem Indy.)
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Věřím ti. Kdy vyjížděl z garáží - jako trhačka? Je ale pravda, že občas dávají klouby i tam, kde nemají být...

P.S. Fotíš taky někdy autobusy?
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: Ty ani ne. Lidi se tak nějak blbě dívají, já spíše jezdím, a zjišťuju, co je pokažené, co je nového atd.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: To je zajímavé, jsi asi jako já před 3 lety. Pak jsem dostal mobil s foťákem, má první fotka (hodně špatná, rozl. 640x480 byla 4288 na Francouzské). Na lidi jsem si zvykl, horší někteří řidiči...
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: Ale zase na druhou stranu je to pro mě určitý druh relaxace. Někdo se potřebuje prospat, nekdo se musí dívat na televizi, já jezdím po Ostravě sem a tam. Třeba se vyvezu do Shopping parku s 5-ti přestupy a pak jdu domů pěšky. Nebo jenom tak jezdím a dívám se, co nového, ve kterém buse je zase vadná točna atd.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace