K-report
 

Archiv do 12.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy Karosa » Staré archivy » Archiv do 12.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím že na tom dělali češi.Není to tak že nám někdo něco vnutil.A design se mi vcelku líbí.Snad jen zedek mi nepřipadá povedený.
A co se týká těch světel tak to je dnes ekonomie,čím víc vyrobíš tak tím je děláš levnějšími.A to platí i pro jiné části.
Koukni se na Škodovku snad nemyslíš že má něco extra.I podvozky jsou koncernové a to co používá octavia to používá i seat a vw
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přesně...Mně je to lidsky taky líto, pro nás fandy je to takové rodinné stříbro, že jsme žili s tou fabrikou ten vývoj, sledovali změnu každého detailu, těšili se na sériovou výrobu a připadalo nám to naše malé české, toho pocitu už se dodneška nezbavíme, do smrti se budemne hádat nad tím, který detail patří do kterého roku a který bus mkde to už měl jinak a kam ho prodali, ale bohužel svět je takový, že ten pocit bude končit u devítkové řady, a to ještě s výhradami, správně by měl skončit u HD/GT někdy v roce 1995...Tehdy skončila ta naše malá česká Karosa, na kterou jsme byli hrdí, a začalo něco, co nemá jinou alternativu...tedy má...v těch žampionech nebo vietmanské tržnici...Tak to prostě musíme vzít a neřešit, kdo odkud co navrhl a co jsme mohli my a proč jsme my ne a proč nám nenechali a proč nám vzali a proč nesmíme...Taky nám to mohli vzít úplně všechno, archiv skartovat a mohli jsme si založit klub zavržených spolu s Liazem...I když...upřímně řečeno...potkat ve Francii Karosu, to naše české Recréo s logem Renalut ve mně taky nebudilo nějakou hrdost...maximálně nad tím, že se za to Renault nestydí...Já přece ty pocity nikomu neberu, ale život je o faktech a penězích...
Jardik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si mislým,že Karosa měla nejvišší úspěch za komunismu s vozy Škoda 706 rto které byly robustní, a nedodávali se pouze na víchod.Karosy šm 11 byly pěkné ,ale pouze první série,typy KAROSA ŠM 11MOC už byl kšunt který vydržel jezdit v hustém městském provozu pouze šest .I když v Opavě jezdily až do roku 1994.První dodávka ŠM 11 do Děčína proběhla v roce 1969 a vydržela tam až do roku 1979.Paradoxní na tom je ,že vozy z dodávky 1972 byly vyřazeny v roce 1978.Vozy šm 11 jezdily v Madarsku,asi i v Rusku??.
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:10:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jardik : to se nedá považovat za úspěch. To,co se prodalo, bylo naplánováno dopředu. Karose bylo přiděleno teritorium předem. Měla taky určeno, jaký vozidla bude vyrábět. Proto se ŠM 16,5 nesetkala s pochopením, protože na kloubové autobusy tu podle RVHP byl Ikarus.
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní je,že autobusy Karosa byly krásné a
pro nás mimořádné-nikdo nám to nemůže vzít.
Celoevropský vývoj se nezastavil,Karosa
taky ne ale hlavní slovo měl její vlastník.
Bez podpory by řada 900 nevznikla.
Taky velmi lituji,že končí 900.Nebýt EU aspoň
rok by se ještě vyráběly.Nové modely asi
neosloví všechny,protože nový design je
o něčem jiném(nelíbí se mi záď-Arwey,Crosswey lepší).
Čas ukáže zda obstojí tak jako předchůdci a to
ve všech směrech.
Avia přistoupila na nový design,když Karosa
představovala facelift 936(úsměv) v roce 2000.
6 let po Avii to asi taky muselo přijít.
Hlavně kvůli tak ušlechtilé věci
jako je Karosa(irisbus) neveďte zbytečné spory
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 08:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TZo Jardík: S tím ŠM 16,5 to svádí k tomu myslet si přesně tohle, systému RVHP to odpovídá, ale já to znám v jiném podání...v roce 1982 při představování nového busu řady 700 jsme se na to ptali tehdejšího šéfkonstruktéra ing. Mervarta...v té době ještě prototyp kloubáku jezdil v Pardubicích. A nepadlo tam ani slovo o RVHP, ale o DP Praha...ten člověk se normálně rozbrečel a nemohl mluvit, a pozděli jsem to slyšel ještě z několika dalších míst, že za krachem ŠM 16,5 stál tehdejší ředitel DP Lacek, který údajně prohlásil, že kloubák do Prahy jen přes jeho mrtvolu...a protože DP by byl potenciálně největší odběratel kloubáků (viz i nedávný stav), údajně se to celé ekonomicky nevyplatilo...Na tomhle tvrzení se dá najít plno much a polemizovat o něm, ale fakt je, že tahle verze existuje.
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:27:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slim: tuto verzi mi taky kdosi z Karosy říkal. Ale ono si to trochu protiřečí s tím, že se v Praze objevily Ikarusy. Nevím, kde je pravda. Ale každopádně by po ŠM 16,5 toužila i jiná města.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No upřímně řečeno v roce 1967 to v MHD vypadalo trochu jinak než dneska...tam jsem spíš viděl perspektivu v meziměstské dopravě, jako náhrada RTO s vlekem...a ostatně - i názory soudruha Lacka se jistě vyvíjely a třeba mu zrovna někdo vnutil ty Ikarusy jako příkaz z RVHP...Tím spíš, že jsi to slyšel i Ty, si mslím, že to bylo takhle..protože i pro lidi z Karosy by bylo překousnutelnější říct, že to RVHP než že jsme si nasrali na hlavu sami sobě...
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:52:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zamyslete se na tehdejší roční produkcí Karosy, odhadněte kolik by připadlo na Š(M) 16.5. Pokud DP Praha děl, že NE, tak odpadl minimálně dvoutřetinový potenciální odběr tohoto typu.
ŠM 16,5 mohl být nástupcem souprav Š 706 RTO + vlek. Vleky však v Prase nebyly...
Mejvětším odběratelem vleků v ČSSR bylo ČSAD a nakupovali je až do 70. let, mezitím projekt ŠM 16,5 šel ke dnu, ŠL 16,5 nikdo ani na papíře nenabídl, nastoupila normalizace a žilo se jen z podstaty. Cesta ke dvoudvéřovému Ikarusu 280 byla volná. Mezitím v Prase soudruzi pochopili, že kloubáky potřebují a veletoč od odporu k ŠM 16,5 po největšího prvozovovatele kloubových Ikarů byl dokonán.
Zapomeňte na blouznění "jak by to bylo hezké" a uvažujte v širších souvislostech.
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

miš: Píšeš, že ŠL 16,5 nebyla nabídnuta ani na papíře. Ale mám tušení, že přeci jen jedna byla vyrobena, alespoň zde nedávno byla spekulace tohoto typu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to MIš: Přesně tak, s těmi vleky jsem to myslel jako podporu tvrzení, že kloubák by nahradil něco mimo město. Jestli se soudruh Lacek zabejčil jen tak z nějakého osobního důvodu (což soudruzi uměli moc dobře), není vyloučeno, že situace v polovině sedmdesátých let vygradovala natolik, že už mu osobní důvody nebyly nic platné a prostě do kloubáků musel...jenže to už tady nebyly...ŠL 16,5 by asi nebyl problém vyrobit, nicméně na základě všeho, co jsem kdy viděl a slyšel, myslím si, že nevznikla...na papíře je to jednoduchý,je to jen otázka dveří a řazení...na rozdíl od 741 nebylo třeba řešit ani řazení...
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

má dopravce probotrans beroun nějaky(é)vozy od fedosu???.díky
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 19:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

má dopravce probotrans beroun nějaky(é)vozy od fedosu???.díky
nemá,ty má jen vrakoviště
AV 15-30
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem konečně našel tu semilskou gt11
 
 
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4716
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte někdo potuchy, komu patří tento nádherný atmosféráček? HO 86-48

 
 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobyk:napiš mi tvůj email já ti pošlu to volvo castrosua od fedosu už jsem ho vyfotil.díky
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk: Parádní kousek, ten by byl, co?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4719
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Jen škoda těch mlhovek tam vzadu, kdyby to vyřešili jednou mlhovkou a jednou couvačkou, byl by bez chyby

Fedos: Hoď ho, prosím, sem jako obrázek, ať se pokochají i jiní
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobyk já mám problém se zmnenšením ale foto od gromita gromit promiň
 
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos: ty máš, koukám, jen tu malou z webu, tak tady máš větší:


 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gromit:díky já má i své ze zdic ale dělámi problém zmenšování tak ti je pak skusím poslat mailem
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená ten kosočtverec? Mají ho španělské autobusy
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fedos odkud je ta semilská v původní barvě?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: Je to nějaká značka, že má dopravce ten autobus schválený pro veřejnou dopravu, nebo tak něco. Kdysi mi to někdo říkal ale doslova už nevím. To písmeno v horní půlce je kód provincie, v tomto případě J - Jaén.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Dík
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 21:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1:tak ted uz nevim ale je to ta co máš ty ale není rozmazaná.ani jsem nevěděl že jí mám
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 12:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: tady jsou ty slíbené Kavkovy busy:
C 955, 1U2 5678 v době, kdy ještě neměl tak blbě červnený nárazník (Most 26.8.2003)
 

C 744, 2U3 0993 (Most 31.5.2004)
 

A na závěr ještě Ares. Ten měl Kavka v listopadu 2003 jen půjčený na zkoušku a jak jsem zjistil, skoro nikdo o tom nevěděl (Florenc 21.11.2003)
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ten C955 vypadá líp bez červ. nárazníku. No a ten kloubák vypadá velmi zachovale. O Aresovi něco psal dřív na webu, ale nějak se o tom nemluvilo.
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 15:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pamatuju si, že v přibližném období, kdy měl Kavka na zkoušku ten žlutej Ares, tak ještě zkoušel stříbrnýho Mercedesa Intouro, kterýho pak koupila Autobusová doprava Podbořany
foto z http://autobusovadopravapodborany.cz:
 ¨
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 18:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Je to možný, já jsem ho ale nějak nezaregistroval. Nicméně v té době jsem si myslel, že se stane Kavka kvalitním moderním dopravcem. Čas ale ukázal, že tím kvalitním se v dané oblasti stal jeho konkurent BusMat.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad bych se pletl, ale myslím, že toho stříbrnýho Mercedesa má právě BusMat.Má i toho Arese co zkoušel Kavka - teď ho zrovna prodává. No a když jsme u toho BusMatu, tak opět přitakávám Gromitovi. Mění autobusy ihned po zaplacení leasingu za nové modernější a kvalitnější. Slyšel jsem, že by měl jezdit linku Most-Praha, takže by díky tomu nastalo zkvalitnění na této trase?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale teď začíná Busmat prodávat svý busy.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem něco o tom že má pořizovat Arweye, proto prodává autobusy po ukončení leasingu, viz můj minulý příspěvěk, no a Neoplán mu před cca třema týdnama shořel.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Gromit ten Kavkův kloubák je ten Semilský?
Neví snad někdo jaká byla jeho původní spz?Semily jich měli totiž víc...
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzík: No kdyby BusMat dostal linku Most-Praha, a měl by dost spojů, do toho dostatečnou reklamu, tak Kavka a DPÚK by měli hodně silnýho konkurenta na této lince. A určitě BusMat by byl na této lince velikym přínosem! Já BusMata jedině vítám.
No ale slyšel jsem, že prej je v konkurzu, tak teda nevim, jak je to s nim. Ono taky když má jen linky Žatec-Louny-Praha a Žatec-Praha Bratislava, a ještě jízdný na této lince za nízkou cenu, tak nechápu, jak může prosperovat Taky jsem slyšel o prodeji několika jeho autobusů. Jestli ale na oplátku za to koupí novýho Arwaye a ještě něco, tak to jedině vítám.

Jinak si myslim, že ten Mercedes šel právě do Podbořan, jelikož je úplně totožnej s tim, co tu měl Kavka na zkouškách.

Tim Mercedesem co má Busmat jsem jel a ten autobus nemá taky chybu, doprava na super úrovni
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzik:To sem nevěděl,díky za info,tomu ty busy tak vynášej,když může vyřazovat 5 let staré vozy a kupovat pořád nové.Nemáš náhodou nějaký seznam Busmatových busů.Já mám pouze tenhle.
application/vnd.ms-excel
busmat.xls (13.8 k)
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Jo. Ten řidič co s tou C744 jezdí, tak nechává tento autobus zaparkovanej kousek od mého baráku a já šel jednou kolem a zevnitř nad oknem řidiče je samolepka s logem ČSAD Semily. Jinak Kavka když tu C744 pořídil, tak doteďka má totožnej nátěr, jen přední dekl s blinkrama byl tenrkát tušim modrej a ne bílej.
Původní SPZ bohužel neznám.
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: A ještě nedávno jsem viděl u BusMata LC735/6, celou tmavší zelenou s reklamou na ISIC studentský karty. Ale slyšel jsem, že tento bus měl pouze propůjčenej. Jinak ten seznam podle mojí paměti jeho busů je úplnej. Jestli už nějakej bus vyřadil (mimo toho vyhořelého Neoplanu), to netuším.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzík: Ten Ares opravdu teď má BusMat. Ale Intouro, co má BusMat není toto předváděcí. Navíc ho má od počáku bílé (2U5 7000) se svým firemním potiskem.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Švarc: nejde mi to otevřít, ale pokud se podíváš na www.busmat.cz, tak jsou tam všechny.Tedy nepočítej ty první tři (Neoplán, 936 E a 935 E), jinak jeho první "lepší" vůz byla 936 - jedna z prvních na trhu (neberu tu co má na netu)
AD Slayer,Gromit: Máte pravdu to předváděcí Intouro bylo stříbrné - mají ho Podbořany.
Tu 736 má a je to poslední ze 7xx co měl.

No a ten konkurz nevím, nevím teď - koupil tři soupravy - kamióny, jsou taky na jejich netu. Čas ukáže, ale doufám že to pravda není.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lojzik.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD SLAYER aha díky ta samolepka mi napověděla hodně tu mel kloubák na stř Semily a ten léta jezdil na lince Semily Jilemnice.Pak ho vystřídala 954,později jezdil na lince Turnov Lomnice a pak zmizel a vida kde až je.Jinak byl velmi zachovalý.Pokud by snad měl někdo fotečky z různých stran tak to přivítám diky
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... jen aby za tím rozprodejem vozů nebyly finanční potíže. Sice bych to Busmatu nepřál, ale ty prodávané vozy jsou celkem nové a neřekl bych, že v Busmatu jsou takoví machři, aby mohli busy vyřazovat hned po ukončení leasingu. Toho Neoplana nabízel k prodeji už nějakou dobu, takže je škoda, že takhle skončil dřív než se našel kupec. Jen doufám, že to není pokus o pojistný podvod. To by už bylo opravdu zoufalé.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenda z HK : Ta věta o tom podvodu je snad zbytečná ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Lojzik.)
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A má Busmat vůbec ještě ten Ares? V jednom autobazaru byl naprodej právě Ares celý bílý se žlutou střechou, jednou se to tu řešilo.
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je mimo jiné na Tipcaru, ale stálejezdí.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 22:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares pořád vídám často na Florenci. Ostatně, podobně to bylo před časem s tím Neoplanem. Byl na prodej ale mezitím pořád jezdil.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro firmu je určitě lepší, když vůz nabídnutý k prodeji, nestojí a vydělává...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Pozor, uživatel je členem fanclubu!
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Švarc: Takže k té tvé otázce ohledně Busmatu. Z té Tvojí tabulky vyřaď Neoplan, 1U5 4040 - 935,LNA 15-15 - 936, teď prodává 955 a Arese, ale ještě je snad má.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzík:díky,Arese se sem viděl spol. s tou C955 ve čtvrtek v Praze.Ještě se zeptám bude mít dost autobusů na svoji linku až prodá Arese,c955.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 10:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to já nevím. Pokud počítám, že mu zůstanou čtyři autobusy, plus ta 736, tak to bude asi tak akorát bez zálohy, ale nevím kolik potřebuje na ty linky autobusů. Pokud je to pravda s tím Arweyem ( a možná bych tomu i věřil, protože Tezas má zrovna jednoho jako předváděčku a BusMat většinou kupuje předváděčky ) tak by mu to mohlo stačit. Nebo taky možná koupí něco lepšího, aby měl i na zájezdy ven. Jinak ještě jsem si všimnul, že tam máš tu 955 2x, po té bouračce kdy dávali novej předek ( jako Axer ) vyměnili i rz.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzik:Podle mě má 2,jednu s klimatizací a lepenými skly a druhou bez lepených skel,nebo jí udělali i lepený skla.I na jeho stránkách jsou 2.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Švarc: To jo na www má sice dvě, ale ta bez klimošky a s originál 955 předkem je ta samá, co je potom vyfocená dole s tou 956 a Axerem. Klimatizaci taky nechával dodělávat - zároveň s tím Axeráckým předkem. Když tehdy kupoval tu 955 tak tam nechal ty lepený okna dodělat navíc, protože už o tom přemýšlel. Ona to je jenom klimoška bez topení.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzík:Takže teď mi to vychází na 6 vozů+ta karosa lc736.Na své linky potřebuje přesně 6 vozů,takže až prodá ty 2,tak hned nějaký 2 musí koupit.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 14:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo mu bude jezdit ta 736 a něco novýho, ale jak jsem říkal to bude bez jakékoli zálohy.

A nebo rozvedu jinou hypotézu. Nějaký prachy má za ten Neoplán, 955 prodává kolem 2 mega a Aresa přes 3 mega, takže pokud by to prodal vše naráz tak bude mít kolem 6 mega a to stačí buď na jednu novou 956, nebo Arweye a nebo jako akontace minimálně ke třem autobusům. 955 a Arese má po leasingu, takže ta jeho obměna vozového parku po zaplacení leasingu by byla reálná. Ale to jen tak nahlas přemýšlím, třeba je to jinak
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trošku se obávám ale,že by také mohl omezit spoje.Nedávno jsem četl rozhovor s ním (p.Matyášem) a tam je dost zklamaný linkovou dopravou........
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 09:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nic ve zlém, ale není tohle náhodou diskuse o autobusech Karosa a ne o dopravcích?
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 08:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych takový dotaz... Nevíte někdo od kdy byly na karosy řady 700 montovány gumové zástěrky za přední kola? Všiml jsem si, že vozy z pevních sérií (do cca 1984) byly bez nich. Např. na mojí c734.00 chybí a vypadá to že tam nikdy nebyly.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Busmaniac - k těm zástěrkám nevím přesně datum,ale u prvních vozů se skutečně nemontovaly. Po nějaké době výroby bylo na vozech uskutečněno jednorázově několik změn, aby se odstramnily nejkřiklavější připomínky provozovatelů, a ty zástěrky byly jednou z připomínek - bez nich trpěla nádrž. Osobně si troufám odhadnout, že to bylo současně s přemístěním levého zrcátka shora dolů (a přesunutím antény vpravo), protože špinění levého zrcátka byla další z toho souboru připomínek a výhrad...Ještě tam byl tuším požadavek na samostatnou nádrž pro topení kvůli evidenci, ale na to už se jim Karosa vykašlala...A taky bych řekl, že proběhla jedna z prvních změn v zavěšení motoru...ale v tom už se do hloubky neorientuju...Nejlíp se to asi dá určit podle těch zrcátek...i když datum téhle změny nevím...
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 07:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slim: asi to bylo někdy v roce 84. Můj bus 3/84 je ještě neměl.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě takový dotaz: Kde je vyražen celý VIN u atmosféráků na voze (na štítku u předních dveří je jen výrobní číslo a na rámu pod maskou je to jen u vozů od cca 1987. Děkuji.
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace