K-report
 

Archiv do 12.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Archiv do 12.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Info od kolegy z diskuse o Mostecku: Busy jsou z Karlových Varů, Plzeň, Hradec Králové a Brna. Dále se uvažovalo o autobusech z Prahy a Ostravy.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se někdo ptal na vypravenost pražských autobusů, tak v Ústí n.L. jezdí linky do Velkého Března, Verneřic a Úštěka a na druhé jsou nasazeny přes Rýdeč a vybrané spoje do Litoměřic.
Bohužel pražští řidiči "získali" tady v ÚL docela nedůstojné ubytování, ale snad se to zlepší.....
Nově je zde k dispozici ještě nějaký městský autobus řady B951, bohužel ev.č. prozatím nevím, ale snad ho ještě zítra uvidím
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a kdo chcete nastoupit jako řidič autobusu, Kavka hledá řidiče s nějakým náborovým příspěvkem 12.000 Kč - info dnes v rádiu
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou odkazy na jízdní řády : http://doprava.kr-ustecky.cz/soubory/450018/doprava%20v%20%FAk.htm#jednotlivé_linky
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5220
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 13:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a kdo chcete nastoupit jako řidič autobusu, Kavka hledá řidiče s nějakým náborovým příspěvkem 12.000 Kč - info dnes v rádiu

Berou i na VPP? A mají ubytovnu?

Dál, předtím se tu bavilo něco o placení jízdenek u řidičů. Bavil jsem se s řidičem Connexu, linka Hlinsko - Liberec. Říkal, že oni mají v kase na začátku směny rezervu 500 Kč, on sám do toho přidal další pětistovku ze svého, no a pak mu v pondělí ráno přijdou v Hlinsku platit tři lidi tisícovkou, což je tak trošku na zabití.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin souhlasím i tací jedinci se vyskytují.Díví se jaktože nemá zpátky.Jenže řidič autobusu není směnárna
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5227
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 15:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já o tom taky něco vím - u DP máme jízdenky za 15, poloviční za 10 a nařízení, že je řidič povinnen brát max. 50 Kč. Někteří řidiči to důsledně dodržujou a člověka se stovkou pošlou někam, já beru všechno - pokud ovšem mám nazpět. Takže když za mnou přišel někdo s dvoutisícovkou, poslal jsem ho kamsi se slovy, že to je třetina mého měsčního platu a na to mu fakt nevrátím.

Stalo se ale jednou i to, že přišel kluk pubertálního věku, vzhledu i chování a podává mi pětistovku. ůTo má o jednu nulu navíc," povídám. "No pro jednou se snad nic nestane, néééé?" "Nejde o to, že by mi vadila pětistovka, jde o to, že nevím, jestli mám dost peněz nazpět. Ale nějak to uděláme."

Kluk dostal jízdenku, tři papírové padesátikoruny a 335 korun v mincích 1 - 20 Kč. "No co to jako je, tohleto?" "To jsou peníze, pokud jste to nepoznal, nic většího tady nemám. Vím, je toho trošku víc, ale pro jednou se snad nic nestane, ne?"

I cestující je třeba občas vychovávat, ne?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 17:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin naprostý souhlas.
Já takový lidi nechápu že vůbec si to dovolí.Než se u nás začalo jezdit na kartu tak jsem měl vždy na každou jízdu připraven příslušný obnos,nikdy mi řidič nic nemusel vracet.Dokonce to po mě ani většinou nepřepočítával.
Vím totiž jak to řidiče zdržuje.A myslím že pokud se člověk chová k řidiči slušně tak není problém s ním vyjít.Už kolikrát se mi podařilo rozesmát i řidiče kteří jsou prý nervozní.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5232
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě by to bylo docela i trapné, platit něčím velkým, ve vlaku jsem si jednou kupoval lístek na kolo a měl jsem na to 16 Kč + tisícovku. Průvodčí si tedy vzal těch šestnáct a dal mi lístek za dvacet.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.83
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:48:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Já takový lidi nechápu že vůbec si to dovolí."

Vám zjevně chybí pohled ze strany cestujícího. Člověk musí platit, zařídit, vyřídit za den různé věci. Kdo má pořád myslet na to, že musí mít drobné na bus, lístky na MHD, protože u zastávky tramvaje se nekoupí, a tak podobně. To, že si člověk ty drobné neuhlídá, to se prostě občas stane, nevím, proč mluvíte hned o drzosti. Za drzost bych povvažoval, kdyby někdo platil tisícovkou soustavně. Jedině u té dvoutisícovky souhlasím, že je to drzost, protože dvoutisícovka není moc obvyklé platidlo.

Nařízení dopravce, že má řidič přijímat max. 50 Kč i v případě, že je z čeho vracet, považuju za důkaz, že cestující kupující jízdenky jsou dopravci ve skutečnosti na obtíž. Nesnáším, když provozní pohodlí dopravce a jeho zaměstnanců je stavěno vysoko nad zájmy cestujících. Bohužel se tak běžně děje.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firma BEI na své lince do Brna provozuje čínský autobus zn. Yutong. Patrně předváděčka. Vůz má polepy SAD Prievidza, doplněné dočasnými nálepkami Eurolines, takže na boku z toho vzniklo Eurolines Prievidza. Některé detaily autobusu vypadají trochu fórově (prostě klasika "Made in China"), ale celkově nevypadá až tak zle. Docela by mě zajímaly provozní zkušenosti s tímto vozem.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje jedno elegantní řešení, už jsem ho tu psal: řidič vydá cestujícímu potvrzení o převzetí 1000 Kč, vydá jízdenku a zbytek si cestující vyzvedne na firmě. Je to jednoduché, podle zákona a...je skoro 100%, že najednou cestující nějaké drobné najde.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady v Ústí n.L. prodává řidič jízdenky za 13Kč. Jak zde psal MJ, já osobně když mám tak vracím třeba i na 200Kč, ale když nemám z čeho vrátit, tak nevracím... Myy tady oficiálně nařízeno nic nemáme, protože všude je vylepeno, že prodej jízdenek u řidiče je za předem odpočítané mince, takže cestující by měl mít patřičný obnos před nástupem do vozidla, tak aby řidiče příliš nezdržoval. Třeba včera když jsem jezdil linku číslo 3 prodal jsem 25 jízdenek a všichni cestující měli obnost již připravený, takže večer jsem měl plnou kapsu drobných....
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 23:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Magiq tos trefil.Oni ti cestující totiž většinou zašátrají a najednou kde se vzala tu se vzala 20 kč(zajeď prstem do rohů jistě drobné najdeš povzbuzoval ho ouřada)(kdo je autorem no?)
ad Bručoun dobře ale víš co? Vžij se do situace řidiče na lince.Ráno ve 3.30 vstaneš jedeš do práce(10km)Vezmeš autobus (dáme ti axer) a v 5.00 vyjedeš na linku.
Čeká tě 190km tam a zpět (linka X) 2 spoje 10 km.(linka Y)
Nastoupí ti v prvních 20 minutách na lince Y 2 lidi s 1000.
Pak vyrazíš na linku X totéž se ti stane jen ti přijdou 2 lidi s 500 a jeden s 1000.Jak bys to řešil ty?
Upozorňuji tě že takováto situace se stává běžně hlavně v po a pá ,ne
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:16:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojmy ze soboty 9.9. dopoledne:
Na autobusovém nádraží v Litvínově zjišťuji, že na většině regionálních autobusových linek od 9.9. zajišťuje provoz D.P. měst Mostu a Litvínova. Již byly vyvěšeny nové jízdní řády tohoto dopravce, s platností 9.9.-9.12.2006, většinou z opačné strany zastávkových sloupků. Autobus linky do Brandova, městský, ev.č. 107, SPZ MOA 56-54, přijel od Mostu trochu opožděn. Asi proto, že se v něm před občany zviditelňoval severočeský hejtman Šulc. Nabízel ale jízdu zdarma. V dosti obsazeném autobuse se vyskytovaly kamery televizáků a mikrofony rozhlasáků, šotouši ale žádní.
Šulc se svými nohsledy vystoupil z autobusu ještě v Hamru-Janově u Litvínova, dále do Krušných hor autobus pokračoval již bez něj.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:31:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava: SPZ MOA 56-24.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se objevil další skvost na lince BEI Praha-Brno. Je to starší Setra S215HD. Za chvíli odjíždí z Florence na Brno.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5237
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 11:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nařízení dopravce, že má řidič přijímat max. 50 Kč i v případě, že je z čeho vracet, považuju za důkaz, že cestující kupující jízdenky jsou dopravci ve skutečnosti na obtíž. Nesnáším, když provozní pohodlí dopravce a jeho zaměstnanců je stavěno vysoko nad zájmy cestujících. Bohužel se tak běžně děje.

Asi takhle, DP mi dal jízdenky (50x 15 Kč, 20x 10 Kč - hmotná odpovědnost, jinými slovy, když je ztratím, je to moje mínus, DP to nezajímá) a prázdnou firemní peněženku. Nikdo po mě nemůže chtít, abych část svých vlastních peněz nosil povinně pořád s sebou v té firemní peněžence a nesměl je utratit za své vlastní potřeby, abych měl pro cestující na vracení. Pokud chce dopravce, ať mám peníze na vracení, ať mi je dá, ČSAD to tak dělá.

Tu padesátikorunu v drobných se snažím udržovat, ale ono když přijdou za směnu tři lidi s padesátikorunou, už potřebuju na vrácení 105 v drobných. A věřte, že tahat s sebou pořád peněženku plnou drobných taky není žádná radost. Když jsem měl svou vlastní, měl jsem jí v kapse od kalhot, ale tahle velká podniková se mi tam nevejde ani prázdná, takže jí nosím v batohu a doufám, že mi jí někdo neznárodní.

A že občas nemá cestující drobné, to se stane, tomu rozumím. Poud můžu, v tomhle případě mu vrátím nazpět, ať přijde s čímkoliv. Jenže i řidičovi se může stát, že nemá drobné a v tom případě má prostě cestující smůlu, zadarmo ho vozit nemůžu.

Pokud si někdo ze zde přítomných cestujících myslí, že můj přístup je špatný, prosím, rád si vyslechnu názor druhé strany.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
P11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.0.20
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle nařízení ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY je každá právnická osoba která provozuje službu za kterou vybírá v hotovosti, povinna zásobit dostatečnou zásobou drobných mincí a bankovek a aby byla schopna vrátit na jakoukoliv platnou českou bankovku. }
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.P11: Uveď prosím to číslo nařízení a kde se dá najít. Díky.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5238
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 13:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře. Ale já jsem fyzická osoba Martin J., řidič číslo 2468 u dopravního podniku ve vedejším pracovním poměru a já tuhle povinnost nemám, ať si ČNB nařizuje, co chce. A ČNB po mě nemůže chtít, ať s sebou nosím svých pěttisíc, když je to plusmínus moje celá měsíční výplata.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Vyhláška České národní banky ze dne 21. února 1994 č. 37/1994 Sb., kterou se stanoví postup při příjmu peněz a nakládání s nimi a při poskytování náhrad za necelé a poškozené bankovky a mince.


Příjem zákonných peněz

§ 1

(1) Zákonné peníze přijímají Česká národní banka, banky a ostatní právnické osoby a fyzické osoby takto:

a) platné české bankovky (dále jen "bankovky") přijímají právnické a fyzické osoby bez omezení;

b) platné české mince včetně mincí pamětních a platných pamětních mincí československých (dále jen "mince") přijímají bez omezení Česká národní banka a banky; ostatní právnické osoby a fyzické osoby mohou odmítnout přijetí
1. mincí nad 10 kusů téže nominální hodnoty,
2. mincí nad celkovou částku 100 Kč u mincí do nominální hodnoty 10 Kč včetně a nad celkovou částku 500 Kč u mincí vyšších nominálních hodnot,
3. platných českých pamětních mincí,
4. platných československých pamětních mincí.


Z toho logicky vyplývá to, o čem píše "P11", i když to takto nikde stanoveno není.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řidič číslo 2468 u dopravního podniku ve vedejším pracovním poměru

A jaký je ten hlavní pracovní poměr?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 14:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Ano, já ji přijmu, vystavím doklad a protože nemám nazpět, pošlu ho na firmu pro zbytek. Nikde tam nevidím striktně dáno, že musím mít nazpět přímo na místě. Nebo je to jinak?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 15:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ovšem firma má své předpisy které sice nejsou nad zákon ČNB ovšem cestující je na ně upozorněn v přepravním řádu.Tudíž se cestující bud přispusobí podmínkám nebo nemusí nastupovat nikdo ho k tomu nenutí.
ad Martin vidím že se snadno rozezná kdo je řidičem a tento problém řeší často a kdo je bežný cestující a je mu jedno kde to bere.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5241
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 15:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaký je ten hlavní pracovní poměr?

Se střídavými úspěchy předstírám talent, píli, znalosti a inteligenci na vysoké škole (TŘD DFJP UPCE). V sobotu šestnáctého si jdu vyzvednout papír s písmenky Bc.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
P11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 15:57:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokladní v obchodech mají počáteční hotovost 5000 až 10000 Kč. Nevídím důvod proč by pokladny v autobusech neměly touto manipulační hotovostí být vybaveny! V první řadě by tento problém měl řešit dopravce, v žádném případě řidič ze svého. Jestliže mě z bankomatu vypadne jako nejmenší bankovka 200 Kč, tak považuji za slušnost dopravce (ne řidiče) umožnit si za tuto bankovku zakoupit jízdenku. V Německu jsem se setkal z automaty na jízdenky MHD které berou všechny platné EUROBANKOVKY!
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 16:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy nevím, ale bavíme se o doplňkovém proji jízdenek u řidiče MHD. U regionálních řidičů je to něco zcela jiného a ti počáteční vklad mají. Já osobně nevidím důvod proč bych jako řidiči MHD měl mít u sebe nazpátek za nejmenší bankovku 200Kč?
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 16:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To je typický omyl, se kterým jsem se setkal ve své praxi častokrát... Takže se samozřejmě nejedná o vedlejší pracovní poměr, ale o hlavní pracovní poměr.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5242
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 16:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, já tomu nerozumím. Ve smlouvě nikdo neřeší, jaký poměr a s kým mám, tam je napsáno "řidič s pracovní dobou dle potřeb zaměstnavatele".

A když mi v DP v mém rodném městě vysvětlovali, proč mě nezaměstnají, vysvětlili mi to tak, že když studuju, nemám hlavní pracovní poměr, tedy oni mě nemouhou zaměstnat na vedlejší, ale jedině na hlavní, což by znamenalo nějakých těch 180 hodin měsíčně.

Takže pokud mi vysvětlíš, jak to je, budu jedině rád.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 16:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemůže si cestující rozměnit ve voze mezi cestujícími? Jízdenku si koupí na další zastávce...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad P11 nezlob se na mě ale to myslíš smrtelně vážně s tou hotovostí 5000 až 10 000 pro řidiče linkového autobusu?Víš jaká je tržba???Na lince do vesnic to jsou sotva dva tisíce.A na dálkové lince seš rád za 7000-8000 podle vytíženosti.a víš kolik udělá pokladní tržbu denně?v řádech desítek tisíc.
Navíc pokladní sedí za pokladnou a nikam nejde.Řidič občas musí ven kvůli zavazadlům atd. a hrozí tedy možnost krádeže.A vím že některým řidičům se toto již stalo a pak to musíš vysolit ze svého.!!!.
Už vidím jak firma mu dá víc než je skutečná tržba.Většinou dávají 500 na pokladnu.Možná někdo doplní že dávají více ale přes 1000 asi nikde.
Navíc dopravci si to určují v přepravním řádu (a mají na to plné právo!)cestující je povinen si připravit peníze v odpovídající hodnotě a v přiměřeném množství.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5243
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemůže si cestující rozměnit ve voze mezi cestujícími? Jízdenku si koupí na další zastávce...

Teoreticky jo, ale prakticky je v tu chvíli považován za cestujícího bez plané jízdenky se všemi důsledky z toho plynoucími. Takže pak záleží na řidiči a případných revizorech, jestli mu to dovolí nebo ne.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ares1: Ano tak to je, ale P11 o tom nic netuší. On nám osvětlil, jak to chodí v obchodech, my jemu v dopravě.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Magiq no doufám že to pochopí na poprvé to už je na Sám nejsem řidič busu ale mám mezi řidiči spoustu kamarádů a tak vím jak to chodí.Jsou jistě i nervozní řidiči ale všude se najde zvěř.A mezi cestujícími jí je poměrně hodně.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
P11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 18:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vidět že autobusová doprava v některých věcech žije stále v komunismu. V zájmu každého slušného obchodníka či provozovatele jakékoliv služby přece je poskytnout co největší komfort zákazníkovi (cestujícímu). Proto mě v době kdy by hromadná doprava měla být co nejvíce přístupná široké veřejnosti přijde velice zvláštní, že někteří provozovatelé hromadné dopravy v ČR požadují po svých zákaznících aby před jízdou sháněli drobné. Obchodníci si drobné objednají u bank a platí za to nehorázné poplatky a tak nevím proč by měli mýt dopraváci výjimku. Dokonce si pamatuji že asi před pěti lety vydalo ministerstvo dopravy vyhlášku omezující přijímání padesátníků a velkých bankovek v autobusech. Na nátlak ČNB ji však muselo zrušit, jelikož byla protizákonná stejně tak protizákonné jsou pasáže přepravních řádů některých dopravců týkajících téhož.
Znovu opakuji že tento problém musí řešit dopravce ne řidiči, jejíž práce si hluboce vážím!
Řešení je jistě několik od pěvně připevněné uzamykatelné pokladny v autobuse po automaty na jízdenky přijímající veškeré bankovky a platební karty na umístěné téměř každé zastávce jako v západní Evropě.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.113
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:33:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ale já jsem fyzická osoba Martin J., řidič číslo 2468 u dopravního podniku ve vedejším pracovním poměru a já tuhle povinnost nemám, ať si ČNB nařizuje, co chce. A ČNB po mě nemůže chtít, ať s sebou nosím svých pěttisíc,"

To je problém Vašeho zaměstnavatele. Jistě nelze předpokládat, že by Vás vybavil hotovostí za několik tisíc kvůli doplňkovému prodeji. Ale to, že Vám nedá ani floka, je z jeho strany prasárna. Jak vůči Vám, tak hlavně vůči cestujícím. Opravdu nechápu, proč nemůžou řidičům dát drobné třeba za 200. Pořádek je jistě třeba. Dost mě ale se.e, když takové ty firmy s lokálním monopolem zavádějí pořádek, který vyhovuje jen jim. Ředitele a vedoucí pracovníky takovýchhle molochů nakopat do řitě.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm minulo se účinkem
ad P11 no neboj zloděj si poradí i s dobře připevněnou pokladnou
Nevím ale srovnávat to s bývalým režimem je zcestné.Prostě to není tak jednoduché jak to vidíš ty._Já trvám na tom že taková hotovost jak říkáš ty je prostě kravina.
Psal jsem sms jednomu známému řidiči jak by to viděl on a odepsal mi jestli jsem nespad na hlavu,že není bankomat,ani směnárna.Prostě když mám vrátím - nemám jdi si rozměnit.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.113
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:37:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P11: všeho s mírou. Aby opatření na dodržení bankovní vyhlášky dopravu příliš nezdražily.
P11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:01:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, všeho s mírou. Určitě nejsem takový extremista abych platil jízdenku na MHD pětitisícovkou nebo až vstoupíme do EMU bankovkou 500 EUR. Úplně mě postačí když mě řidič nevyhodí z autobusu za to že chci jízdenku za 20 Kč a platím dvoustovkou, jelikož mě bankomat menší bankovku vydat neumí!

V nějaké knížce o MHD jsem četl že DP Praha si v době kdy byl nedostatek drobných nechal vyrazit vlastní originál mince na vracení cestujícím v tramvaji průvodčími, které pak byly v předprodeji jízdenek volně směnitelné za Kč.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:37:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou jsme v Žilině neměli drobné do automatu a chtěli po řidiči s papírovou padesátikorunou 2 jízdenky za 24Sk, on že mu jízdenky došly a vyběhl za vlastní koupit do automatu. Nám je dal i s drobnými nazpátek a měl plnou hubu keců, že už nebude mít drobný...
V UnL jsem u MHD také nepochodil se stovkou, ale naštěstí měl jeden cestující plný ranec mincí - ví, co dělá.
A do třetice řidič atmosféráka Landsinger (Bus Pytlík Vysočina) mi vydal na dvoustovku, ale radost z toho evidentně neměl.
Jakožto cestující se snažím mít dost drobných, bohužel dnes v době, kdy všechny automaty s občerstvením jedou na mince, je komplikované si je udržet.

Ale nějak jste se odklonili od tohoto tématu - takže jak to vypadalo dnes v Ústeckém kraji?
Já navštívil Ústí nad Labem a viděl jsem zhruba toto:
ZDAR(asi 4x), DP Praha(4049/B951E/, 3035/C734/, 3040/C734/), TRANSCENTRUM BUS(1xLC735), TJ Blaník Souš (1xC734) a asi desítka B731/2 DPMUnL a DPMD.
Vládne však naprostý chaos, neorganizovanost kouká snad všude, řidiči zmatení, o nadávajících cestujících nemluvě.
Tak třeba řidič TRANSCENTRUMU, když mě viděl, že ho fotím, se mě ptal: "Kde mám nabrat lidi, když na támhleten autobusák mě nechtěj pustit?" atd. atd. Řidiči si musí sami malovat cedule cílových stanic, nemají mapy, za celý den jezdí linky od Šluknovského výběžku až po Litoměřice. Některé spoje odjíždějí naprosto prázdné (1-2 cestující), jinam se lidi nedostanou. Zmatek nad zmatek.

A jak to vypadá jinde? Co jezdí např. na Kavkových linkách? Kde jezdí autobusy DP Praha? Co nějaké atmosférické Karosy?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad atmák kdo jezdí na Šluknovsku a v okolí Litoměřic Lovosic.?
Jinak by jsme asi měli tu Ústeckou debatu přesunout na novou diskusní krajskou skupinu...
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:21:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo chce to založit vlastní komoru Linková doprava v Ústeckém kraji. Nebo máte někdo lepší název?

Na Šluknovsku jezdí pravděpodobně nic, nebo možná něco málo TRANSCENTRUM, ale neručim za to. Já se tam ve všední den nedostanu, takže by to měl prověřit někdo jiný. Litoměřice a Lovosice bude jezdí ICOM s Mercedesy z různých koutů republiky. To jsem viděl ve čtvrtek a předpokládám, že dnes to bude podobné, možná navíc nějaké C734 nebo atmosy.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Atmák už je založena Doprava v Ústeckém kraji.
Na tom Šluknovsku a v Okolí Štětí jedná kraj s ČSAD Semily a to mě velmi zajímá co tam jezdí.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5247
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že někteří provozovatelé hromadné dopravy v ČR požadují po svých zákaznících aby před jízdou sháněli drobné

A někteří provozovatelé, např. DP Plzeň, doplňkový prodej vůbec nezavedli, místo něj jsou čipové karty, které si můžete koupit asi za sto korun, k tomu ještě zaplatíte sumu, která je na kartě nabitá a slouží k nákupu jízdenek v samoobslužných automatch ve vozidle. A je klid.

Takže můžeme na to nahlížet i tak, že doplňkový prodej je služba navíc a lidé mají být rádi, že tahle možnost vůbec je a že nemusejí jet načerno jen proto, že na zastávce není žádný automat ani trafika.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.76
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:25:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: až je párkát řidič vyhodí s tím, že nemá nazpátek na stovku, tak pojedou příště načerno. A bude klid.

"lidé mají být rádi, že tahle možnost vůbec je"

Typicky socialistický přístup ke službám. Takhle to za komoušů chodilo úplně všude.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun odpovíš mi na můj dotaz?Je to běžná situace kterou sem ti popsal.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

např. Martin_j:
místo něj jsou čipové karty, které si můžete koupit asi za sto korun

Na tu je člověk, který v Plzni MHD jede jednou za uherský rok opravdu zvědavý. Stejně, jako je zvědavý na nějakou poukázku, za kterou dostane někdy v nějaké kanceláři peníze...

Sorry, ale třeba pětistovka je dneska naprosto běžná bankovka, na kterou všude by měli být "připraveni", bez ohledu na nějaká slovíčka typu "doplňkový prodej". Zabezpečení není nepřekonatelná věc, viz. různé drobné provozovny, kde prodavač místo s pokladnou během směny xkát opouští a různé krádeže jsou spíše výjimečné. Pokud to autobusoví dopravci nechápou, tak mám o důvod víc, proč s nimi nejezdím.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5251
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 00:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Je pěkné, že cestující je zákazník a já jako řidič se snažím tohle v maximální možné míře respektovat. Ale všechno má své meze, i to, do jaké míry je dopravce ochotný poskytnout zákazníkům své služby. To je něco podobného, jako placení kartou v obchodě - někde je to běžná služba, někde to třeba vůbec nenabízejí a místo toho nainstalovali do obchodu bankomaty (Kaufland) a někde jsou ochotni brát karty při platbách od určité výše.
V případě dopravy je rozdíl ten, že si cestující nevybírá mezi dvěma obchody, ale mezi MHD a jiným druhem dopravy a je na provozovateli MHD, aby sám posoudil, nakolik je pro něj zavedení nové služby přínosem.

Pokud si vezmeme ten doplňkový prodej jízdenek. Běžný cestující vidí jako klad to, že si může koupit jízdenku u řidiče, když nemá po ruce automat nebo trafiku, když má jen papírovou 50 Kč, kterou automat nevezme a tak.
Pro dopravní podnik to znamená, že musí zajistit tisk a distribuci dvou nových druhů jízdenek, že mu tím narůstá administrativa (distribuce jízdenek řidičům, evidence prodeje jednotlivým zaměstnancům a provize za prodej započítané do mzdy), že si nespokojení zaměstnanci stěžují, že prodej zdržuje odbavení v zastávkách, znemožňuje dodržování jízdního řádu, že je to práce navíc, že s sebou musí nosit zásobu jízdenek a když jim někdo ukradne peněženku, hradí ztrátu ze svého, ...

Tohle všechno jsou problémy, které běžný cestující nevidí. A je jen a pouze na dopravci, aby posoudil, nakolik moc jsou tyhle problémy závažné.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 00:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je jen a pouze na dopravci, aby posoudil, nakolik moc jsou tyhle problémy závažné.

Naprostý souhlas.
Za sebe říkám, že pokud bych jel autobusem, chtěl platit přiměřenou bankovkou a řidič neměl nazpět a dělal obstukce (v lepším případě), tak bych o takovouto službu pro příště zájem neměl.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3673
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: vysvětlili mi to tak, že když studuju, nemám hlavní pracovní poměr, tedy oni mě nemouhou zaměstnat na vedlejší, ale jedině na hlavní, což by znamenalo nějakých těch 180 hodin měsíčně.

To je pravda, ale vůbec s tím nesouvisí počet hodin měsíčně - můžu mít úvazek třeba 0,1 a budu mít stejně hlavní pracovní poměr. Pokud ti nakecali, že jsi tam na vedlejší pracovní poměr (což je nesmysl), tak jen proto, aby se tě mohli snadno zbavit - z vedlejšáku tě můžou vyhodit i bez udání důvodu a s výpovědní dobou 15 dnů...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5253
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ti nakecali, že jsi tam na vedlejší pracovní poměr (což je nesmysl)

To asi ne, já vlastně ani nevím, jak jsem na to přišel. Nejspíš ale tak, že u DP je cca. 30 "brigádníků" a většina z nich má ještě někde jinde nějakou práci - přímo v DP, v chemičce v Semtíně, někdo je u hasičů, u záchranky, jeden jezdí po Labi s remorkérem, ... Takže pro ně by to tedy měl být VPP nebo VPČ. No a pak jsme tam tři z pardubické dopravky a jeden z právnické fakulty v Brně. No a protože všem těm pracujícím se říká, že jsou tam na "vedlejšák", říká se tak i nám, přestože to (aspoň podle toho, co říkáš) není pravda.

aby se tě mohli snadno zbavit

No, je fakt, že pár lidí mě tam nemá zrovna v oblibě - stačí si vzpomenout na to, jak se tu v pardubické diskuzi objevila taková nějaká fotka, kterou tam vložil anonym, což byl jeden z členů mé komise u bakalářských zkoušek a krom toho manžel té paní, která má v DP na starosti oddělení starající se o přepravní průzkumy a jídzní řády a vymýšlí tam takové hrůzy jako předjíždění trolejbusů na volné trati, smečkové jízdní řády a tak...
Ale zatím mě nikdo nevyhazuje a krom toho, tuhle paní (ing. Ph.d.) nazývá 90 % zaměstnanců zcela nepublikovatelnými jmény, což také o něčem svědčí.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin bohužel někteří to nechtějí pochopit.
ad bkp:pokud se domníváš že zaplatit 500kč, 14 korunové jízdné je normální tak nad tím uvažuj.
Autobus není market a uvědom si v jakých řádech korun se pracuje v obou místech.A říkat že mi řidič dělá obstrukce tak už nebudu jezdit busem tak to se na mě nezlob ale to je .....
Bohužel já vidím že to pořád jsou ti samí.Když to udělá ten samej člověk 4 krát za měsíc tak je to uchylnost toho cestujícího.
Ty tvrdíš že má být schopen vrátit na všechno.
Já ti na to říkám že budeš.li brát v úvahu bezpečnost tak to co říkáš je opak.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.119
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:13:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: tak dobře, odpovídám na položenou otázku. Nikdy jsem řidič VHD nebyl, jen spekuluju, jak bych se zachoval.
Celkem jistě vím, že bych nevyhazoval drobné z okna, ani ze dveří, přijal bych je. Nejspíš bych u toho trochu klel, kdyby to byly samé padesátníky.
Na tisícovky bych vracel dokud bych měl, další takové už bych poslal k šípku, co jiného by zbývalo. S jakým gestem bych ty lidi, pro které už bych opravdu neměl nazpět, posílal k šípku, to nevím, nikdy jsem to nezkoušel. Pochybuju ovšem, že bych byl tak paranoidní, abych si myslel, že chtějí platit tisícovkou schválně.
Ale kdo ví, každé povolání člověka deformuje. V dopravních podnicích a bývalých ČSAD obecně panuje atmosféra, že cestující jsou jakési nutné zlo. Takovému převládajícímu názoru se jen těžko vzdoruje.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud se domníváš že zaplatit 500kč, 14 korunové jízdné je normální tak nad tím uvažuj.

Bavil jsme se obecně, tj. i o regionální dopravě, kde se platí např. 65 Kč; 14 Kč platit 500 je krajní, ale co když nic jiného nemám? To mám jít prosit do krámů, aby mi rozměnili?!

Autobus není market a uvědom si v jakých řádech korun se pracuje v obou místech.

Proč? Co je mi do toho?
Zkus třeba přijít do Teska a čtrnáctikorunový nákup platit pětistovkou. A pokud kolem toho pokladní bude mít výhrady a nebude to chtít přijmout, tak si nechej zavolat někoho z vedení prodejny...

A říkat že mi řidič dělá obstrukce tak už nebudu jezdit busem tak to se na mě nezlob ale to je .....

...... naprosto přirozená lidská reakce. Kdybych měl např. v kavárně platit 50 Kč, a dával 1000 Kč a číšník mi řekl, že jsem si měl rozměnit (...), tak by mě tam u příště neviděl. Jasně, může se zeptat, jestli nemám menší, ale když ne, tak mi holt vrátí na tisícikorunu. Ani jednomu z nás to nepřijde nenormální a řádově je to podobné, jako tvůj příklad.

Když to udělá ten samej člověk 4 krát za měsíc tak je to uchylnost toho cestujícího.

Ne uchylnost, ale pohodlnost.

budeš.li brát v úvahu bezpečnost tak to co říkáš je opak.

Což není můj, coby substrátu, problém, stejně jako se dopravce nechce zabývat problémy s manipulací s hotovostí. Teď jde o to, kde se najde rovnováha: jestli si cestující budou shánět drobné mince, anebo ne a udělá to dopravce. Kdo je v jaké situaci a jaké má alternativy nechť každý posoudí sám.
A ještě k té bezpečnosti. Jaký je problém ve voze (nově vyrobeném) mít např. vestavěnou kasu, kterou prostě nejde vymontovat bez toho, aby s ní šla celá kabina řidiče a pořídit k ní "aktivační" klíč, který by řidič nosil neustále při sobě?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkus třeba přijít do Teska a čtrnáctikorunový ... no právě, Tesco přece market je.
Celá ta debata je naprosto ujetá, platit přiměřenou bankovkou je zcela normální a přece neočekáváš, ža autobusák ráno vyjede na linku se 100 000 korunami (v drobných), aby přes den mohl vráti nějakým 100 lidem platících tisícovkou. Protože i tak by se tady něčí uzávěry daly vykládat. Osobně se taky snažím vracet i na víc než to "maximální" pade, co je u nás. Ale dvakrát, třikrát vrátím na dvoukilo a jsem bez erárních i svých drobných peněz...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přece neočekáváš, ža autobusák ráno vyjede na linku se 100 000 korunami

To mě vůbec nezajímá, já "pouze" chci, aby když za ním přijdu s třeba dvoustovkou, tak bude mít na vrácení (ne v pětikorunách). Jak to bude mít zařízené opravdu neřeším.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Bručoun vidíš nakonec bys je odkázal do těch míst sám.
ad bkp víš v tescu nebo jinde jim to je fuk.Tam jdou denní tržby přes statisíce.Podobné problémy budeš mít vždy v dopravě atd tedy tam kde nejsou tak vysoké tržby.
Pořád říkám že i cestující má přemýšlet a zbytečně to nedělat.Je to jen o vzájemné slušnosti a ohleduplnosti.Ta ale ve společnosti upadá.
Zloděj překoná lecos řidiči by ti mohli vyprávět jak se dá přijít o tržbu během pár minut.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bkp: Jen takový malý off topic: Předpokládám, že nepracuješ s lidmi, že?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže zůstaneme každý u svého. V autobusech bude vracení na bankovky vyšší nominální hodnoty stále problém a já s nimi (s výjimkou DPP, kde mám předplatní jízdenku) nebudu jezdit.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace