K-report
 

Archiv do 11.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Nehody » Archiv do 11.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 15:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

také nevím jestli zákon řeší přepravu stojících lidí v busu na dálnici a aussiger tvůj názor dost pravděpodobný.Už i dříve bylo že dálkáče měli pouze na stání 10 míst.
linky ropidu běžně vyjíždějí na dálnici.a přepravují stojící běžně.
Jinak u karosy má pásy jen 956 běžné axery je většinou nemívají.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi dávno (a teď nevím, zda je konec "dávna" říjen 1997, kdy byly zvýšena dálniční rychlost ze 110 na 130 km/h, nebo jestli to byla nějaká dílčí úprava už předtím) měly busy na dálnici povolenou stejnou rychlost jako náklaďáky (tehdy 80).
"Vybrané autobusy" měly písemnou vyjímku (na konkrétní SPZetku) od MV na rychlost stejnou jako osobní auta, ve které bylo uvedeno ... nejlepší by bylo, kdyby ji někdo z "česaďaků" našel někde ve firemním archivu. Protože já teď váhám: ??? pro zájezdové busy (DP Praha ji měl pro všechny ŠD/LC) byla jen při jízdě se sedícími cestujícími, ale pro linkové busy snad bylo povoleno 5 stojících cestujících. ??? Což vzniklo tím, že dálniční expresy Pha-Brno a Pha-Blava nepobíraly a na jejich posílení nebylo.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Aussiger: Pokud vím, tak zákaz přepravy stojících cestujících na dálnici nikde v zákoně není, řídí se pouze technickým průkazem (konzultováno i v Karose).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23929
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže je to pouze dle vozidla a ne režimu jeho používání? (Tedy v Bově na NAD nebo MHD by se měl člověk připoutat? :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_zlivský: Tak jest.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zákon říká-Na sedadle vybaveném bezp. pásy je přepravovaná osoba povinna se připoutat. Bere se to obecně, tzn. auto, TIR, Autobus...
Makrelu neumeješ.
Myšák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeprava stojících cestujících je samozřejmě dána údaji v techničáku. Vše je proto v pořádku, přece nebudeme malovat čerta ne na zeď, ale na bilboard u dálnice.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak vina je na řidiči ten patrně zaspal.dokážu ho ale pochopit jemu je ted také hrozně.Svědomí je jeho největším trestem.A pokud to byl zkušený řidič tak o to víc je ten trest krutější.Tak už to na světě chodí
Jinak pokud srovnáme bezpečnost aut a busů pořád je bus bezpečnější.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte co se stane s tou SORkou? Půjdu do šrotu, na náhradní díly nebo bude opravena?
ICQ: 225-833-748
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka: Ta je na šrot. Vzhledem k nízkému věku se toho určitě nejdřív dost vymontuje na ND.
www.fotodoprava.com
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 01:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že půjde na PET láhve ...

ad. Jirka_m : Ty půjdeš do šrotu ? Myslíš, že Tě tam vemou ?

(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 08:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - asi to bude teď ode mně dost drastický, ale já sem toho názoru, že pokud řidič autobusu vlastní vinou havaruje a zabije tím několik lidí, že nejhorší pak je žít (jak na svobodě, tak v base) s tím, že "já sem zabil x lidí"... myslím, že lepší v tomto případě je zemřít spolu s ostatními..nemluvě o tom, že mu to někdo na každým kroku bude někdo připomínat...v případě známějších řidičů i kukazovat prstem - "hele mami, vrah" apod.

je to jen můj názor, tak to beru já, neříkám, že by to tak mělo být
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 09:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud srovnáme bezpečnost aut a busů pořád je bus bezpečnější

Bejvávalo, bejvávalo (bohužel). Ještě v dobách, kdy jsem na bezpečnost VHD dělal studii (data do 1996), aspoň platilo, že riziko usmrcení/těžkého zranění pro cestujícího busu je nižší než pro cestujícího v IGK. Ale už tenkrát mi vyšlo, že počet nehod na vozokilometry je +- stejný.
Jenže mám pocit, že od nehody u ruzyňského letiště (počátek 1999, jestli se nepletu) je každý rok kolem 10 mrtvých cestujících; mrtvých v IGK je kolem 800. Při srovnání 20 tisíc busů a (řekněme) 3 milionů provozních IGK je riziko nepřežití v busu 2x (!)větší.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě to, že to byl zkušený řidič těsně před důchodem, který měl nalítáno 1 500 000 km bez nehody je na tom to nejpodivnější. Ale nějaká indispozice se může stát každému, ať už je to cokoliv, třeba únava. Co my víme, třeba v noci nemohl usnout a to se pak projevilo na jeho chovnání za volantem. I když je pravda, že pokud cítil, že je unavený, za volant by neměl sednout vůbec. Ale každopádně je mi ho líto, už kvůli tomu, že to byl profík.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5031
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sice ano, ovšem vezměme si využití autobusu a využití auta. Většina autobusů patří nějaké dopravní firmě, která má autobus na to, aby jezdil a aby vydělával, jen minimum busů patří nějakým fotbalistům, kteří s ním jedou jednou týdně na zápas do sousední vesnice. A auta - někteří lidé neudělají krok bez auta, ale hodně lidí má auto opravdu jen na to, aby s ním jeli o víkendu na chatu a to je všechno.

Takže jinými slovy - mezi auty najdeme podstatně víc vozidel, které po značnou dobu jen někde parkují a minimum času stráví v provozu, než kolik bychom jich našli mezi autobusy.

Tohle je všechno o tom, že se statistikou se dá krásně manipulovat. Vzpomeňte na tu studii, která označila ČD za jedny z nejnebezpečnějších, protože do počtu usmrcených započítala všechny sebevrahy a všechny, kteří mysleli, že se jim ten vlak vyhne.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta moje studie by potřebovala samozřejmě updatovat. Tehdy (konec devadesátých let) byla v pravidelném provozu řádově půlka existujících busů, zbytek byly tělovýchovné jednoty apod., ale ani mnoho tehdejších cestovek nemělo využití pro vozy zdaleka po celý rok. IGK registrovaných na firmu tehdy bylo kolem 1 milionu, tj. 1/3 parku.

Jen tak dotaz - kolik jsou vlastně dnes km proběhy busů? V MHD to bývalo 200-250 km/den (DP ve velkých městech), 150-200 v malých městech. Čísla za "ČSAD" byl už děsivý rozptyl (v řádu 150 km na okresních linkách, zatímco na dálničních expresech 500-600 km i více za den) a čísla ze zájezdovky byla naprosto nepoužitelná.

Pokud někdo zná, docela bych tuto informaci uvítal.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TO Fma: No né! Ty ses vrátil! A vidím, že ta averze proti mě je stále :D
ICQ: 225-833-748
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

studii, která označila ČD za jedny z nejnebezpečnějších, protože do počtu usmrcených započítala všechny sebevrahy a všechny, kteří mysleli, že se jim ten vlak vyhne.

Schválně jsem tu zprávu našel - viz http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-NZ-06-006/EN/KS-NZ-06-006-EN.PDF

Jednak je tam uvedeno, že sebevraždy jsou ze statistiky vyloučeny. Na straně 5 je ovšem graf, srovnávající usmrcení ve vztahu k vlakokm v jednotlivých zemích ... a země vysoko nad průměrem jsou v zásadě shodné se zeměmi nad průměrem v silničních nehodách.
A ona ta bezpečnost dopravy (obecně) není jen v (namátkovém) policejném běsnění na silnici, ale v celkovém přístupu k problému. Ale to by bylo na delší povídání, tak až někdy za měsíc v hospodě.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5034
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Myslím, že ono se to zas až tak nezměnilo. Znám službu, kde městský autobus najezdí 224 km za ranní a 225 za odpolední směnu, znám službu, kde autobus najezdí něco málo přes 20 km za den. To jsou ale extrémy, jako průměr bych počítal kolem 200 km/den.

Pro představu: http://www.trolejbus.cz/mhd-pardubice-nastupy.htm
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 13:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpátky k té nehodě a k tomu, že bezpečnost dopravy není jen o kryštofích monstrakcích. Nedávno byl na www.i-dnes i v tistěné MfD tento rozhovor s generálním ředitelem ŘSD:
http://ekonomika.idnes.cz/billboardy-nezabiji-tvrdi-sef-dalnic-dvq-/ekonomika.asp?c=A060707_213349_ekonomika_dp
Pan ředitel tam přímo říká: "Většina řidičů narazí do billboardu, protože blbě jede, a ne proto, že tam ten billboard stojí". Přijde mi to jako typický povýšenecký postoj - Za všechno si můžete sami.

I když on mluví o bilbordech, ty "peníze" (které nejsou z reklam skoro žádné) by měly být použity na celkovou údržbu dálnic a silnic. Když se podívám na článek a otevřu si fotky:
http://zpravy.idnes.cz/pri-nehode-autobusu-na-d8-zemrelo-sest-lidi-fju-/krimi.asp?c=A060716_082056_krimi_klu
na fotce číslo 4 to vypadá, že tam nějaká svodidla jsou, ale končí hned na úrovni mostních sloupů.

Pokud má někdo cestu kolem, zkuste se podívat, kde vlastně jsou/byla svodidla (a jak jsou postavena - přijde mi to, že bus na ně možná najel hned na začátku, šoupal se po nich a skončil až za nimi), sloupy a autobus.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 13:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:Jen tak sem se díval na turnusový příkazy firmy Sandy line Pardubice-linka Pardubice-Vysoká-Hradec a zde řidič najezdí zhruba 320km,od 4.15 do 23.00.Nechápu,jak může být povolena taková prac.doba,je pravda že v tom jsou 2x 2 hodiny volna.čistá doba řízení je 10 hodin.

Jinak u spol.Zlatovánek se počet km pochybuje okolo 150-200km,ikdyž jsou zde taky vyjímky např.tahle
680027 2 4.15 Trpiín,host. 4.55 Polička,AS
680035 3 4.55 Polička,AS 5.25 Bystré,měú
680035 6 5.55 Bystré,měú 6.30 Polička,AS
680040 3 6.35 Polička,AS 6.45 Pomezí,obú
680040 6 6.50 Pomezí,obú 7.03 Polička,AS
680029 8 7.15 Polička,AS 7.40 Litomyšl,AN 2,3,5
680026 29 8.30 Litomyšl,AN 9.05 Proseč 2,3,5
680026 30 9.30 Proseč 10.10 Litomyšl,AN 2,3,5
680029 7 10.15 Litomyšl,AN 10.40 Polička,AS 2,3,5
680043 10 7.15 Polička,AS 7.45 Svitavy,AN 1,4
680043 5 7.50 Svitavy,AN 8.15 Polička,AS 1,4
680027 9 9.30 Polička,AS 10.10 Trpín,host. 1,4
680027 20 11.15 Trpiín,host. 11.50 Polička,AS 1,4
680031 7 12.20 Polička,AS 12.38 Široký Důl,host.
680031 9 12.40 Široký Důl,host. 12.50 Polička,AS
680030 5 13.00 Polička,AS 13.45 Sněžné,hotel Záložna
680030 17 13.55 Sněžné,hotel Záložna 14.00 Daňkovice
680030 18 14.00 Daňkovice 14.05 Sněžné,hotel Záložna
680030 8 14.10 Sněžné,hotel Záložna 15.10 Polička,AS
680043 14 15.15 Polička,AS 15.50 Svitavy,žel.st.PNS
680043 25 16.00 Svitavy,žel.st.PNS 16.35 Polička,AS
680027 23 16.45 Polička,AS 17.30 Trpín,host. 1,2,3,4
680027 40 17.30 Trpiín,host. 18.10 Polička,AS 1,2,3,4
680027 11 16.45 Polička,AS 17.40 Olešnice,nám. 5
680027 6 17.40 Olešnice,nám. 18.25 Polička,AS 5
680027 29 19.00 Polička,AS 19.40 Trpín,host. l.t
680024 23 19.00 Polička,AS 19.35 Jimramov,obú. s.t
680024 22 21.10 Jimramov,obú. 21.50 Polička,AS s.t
680024 27 22.00 Polička,AS 22.10 Korouhev,křiž s.t
680024 30 22.10 Korouhev,křiž. 22.20 Polička,AS s.t
680027 33 22.30 Polička,AS 23.10 Trpín,host. s.t
Zde se to pochybuje od 320 km do 400km.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si otevřel MfD: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=165&r=tema_dnesa&c=542898
a tam se ex-četník Huml kloní k tomu, že autobus na svodidla najel a ta ho už přímo dovedla na sloup: ... najelo na svodidla. Od toho momentu už řidič neměl šanci vrátit autobus zpět na silnici. Zhruba třicet metrů se jako po kolejích, se svodidly mezi koly, hodně nakloněný doprava a s levými koly ve vzduchu autobus řítil přímo na betonový mostní pilíř.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5035
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Švarc:
1) Denní doba řízení smí být max. 9 hodin, 2x (?) 3x týdně smí být prodloužena na 10 hodin. Ostatně, u Connexu znám turnus, kde se začíná ve čtyři ráno a končí se ve čtvrt na jednu, taky to nějak vychází, aby to bylo podle předpisů.
2) A není třeba možné, že by se tam za den vystřídali dva řidiči?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 15:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mauricio ja s tebou i souhlasím pro toho řidiče to je hrozný pocit a bude to do konce života trápení
jinak pořád je můj názor že bus doprava je bezpečnější.
Tato nehoda je medializována ale v autech umírají po jednom a to málokdo vidí.
bus to je podobně jako letadlo to když spadne je spousta mrtvých.a přesto je to nejbezpečnější doprava
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 16:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, nehody autobusů jdou akorát více vidět a všichni si myslí, že řidič autobusu je bůh a dokáže vždy bezpečně dojet. Pořád je to jen člověk, který může udělat chybu
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 16:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc sedět v kabině vozu v takovém horku bez klimatizace celý den to je fakt o "hubu".
ICQ: 225-833-748
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 22:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem si vzpomněl, že někdy na jaře se naprosto stejným způsobem takhle ráno o ten samý most rozčís kamion s masem. Ale jak jsou tam řešená svodidla teď nevím, no ale asi spatně. Jinak musím říct, že mi furt nejde do hlavy že se to stalo zrovna tomuto řidiči. Mnohokrát jsem tím spojem s ním a tou Sorkou jel a vždycky byl naprosto v pohodě. To jsem tipoval jiné řidiče, ale když jsem ho pak odpoledne viděl ve zprávách...
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 09:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:Řidiči se tam stoprocentně nestřídají.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 09:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:U Sandy line je to tak,že jeden den jede řidič kratší turnus to je od 4.15 do 20.15,2.den ten 4.15 do 23.00 a 3.má volno,takže by to asi vycházelo.
Ale u toho Zlatovánka mám takovej pocit,že ten řidič to jezdí 5 dní v týdnu a někdy jezdí i o víkendu,určitě to zjistím příští týden,abych tady netvrdil nějaký blbosti.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

někdy na jaře se naprosto stejným způsobem takhle ráno o ten samý most rozčís kamion s masem

Čili to svědčí o tom, že chyba není jen na straně řidičů, ale též na ŘSD. Proto jsem dával (aniž jsem znal souvislosti) odkaz na ty suverénní vyjádření pana ředitele.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 11:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc z fotek je vidět, že tam už z minulosti nějaké pomníčky jsou. A předpokládám, že ty nehody tam mají podobný průběh zakončený nárazem do pilíře. Evidentně problémové místo. Za pár dní pojedu kolem, tak jsem zvědavý, v jakém provedení tam ty svodidla zase obnoví.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5039
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 12:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řidič to jezdí 5 dní v týdnu a někdy jezdí i o víkendu

Předpisy dovolují, aby řidič jezdil max. šest dní vcelku. Mám třeba někde v počítači turnusy z ČSAD Plzeň, z Kolovče - v téhle vesnici či jejím okolí bydlí pět řidičů, mají pět turnusů na pracovní dny a po jednom na sobotu a neděli, sled služeb je pak nějak takhle:

(1-5 = turnusy pro prac. dny, S+N = turnusy pro so+ne, x = volno)

1-2-3-4-5-S-x
3-4-5-1-2-x-x
5-1-2-3-4-x-N
2-3-4-5-1-x-x
4-5-1-2-3-x-x
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 13:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:To vím,že můžou jezdit jen 6 dní v týdnu.Když to tak vezmu tak těm Zlatovánkovým turnusovým příkazům moc nerozumím.Jeden má 10 hodin jízd a další třeba jenom 5 hodin jízd a přitom to jezdí pořád stejní řidiči.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5043
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 14:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ještě otázka, jak to mají řidiči placeno.

V dopravních podnicích je plat řešen tím způsobem, že když má řidič nástup do služby v 4:30 a konec v 13:00, je mezi tím 8,5 hodiny, za které řidič dostane peníze podle vzorce "8,5 hodiny krát hodinová mzda rovná se", k tomu příplatky za práci v noci, o víkendech, státních svátcích apod., to je dané zákonem. V dopravních podnicích se pak ještě vyplácí příplatek za dělené směny (šejdry, trhačky - jak tomu kde říkají) ve výší 30 - 70 Kč (jak kde).

No a firmy typu ČSAD, tam se důsledně rozlišuje mezi dobou, kdy řidič něco dělá (řídí, prodává jízdenky před odjezdem z výchozí stanice apod.) a kdy nic nedělá (půl dne stojí s autobusem na návsi v Horní Dolní a spí na zadní pětisedačce). Za práci má tedy běžný plat, za spaní pak asi třetinový plat.

Malá ukázka:

 
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 15:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Aussiger: Před pár lety se těžce rozmlátil o most na dálnici u Rousínova tuším polský autobus.

Já mám čím dál víc rád betonová svodidla. Pokud začínají tak, aby dopad byl vždy maloúhlý, nehrozí střet s betonem velkou rychlostí. Navíc jsou natolik těžká, že se po nehodě nemusí opravovat (a nejsou jako ocelové hady vlnící se dělícím pásem podle toho, z které strany dostaly větší ránu). Další příspěvek je též k aktivní bezpečnosti - nízko posazené řidiče (já v IGK) chrání před oslněním protijedoucími vozidly. To je velká pomoc při rychlé jízdě večer (v zimě i odpoledne).

Jasně, že při srážce se sloupem je na vině řidič a ne ten sloup. :-) Ale podle této logiky nepotřebujeme žádná svodidla. Stačí bílá čára na krajnici (popřípadě kamenné patníky jako v šedesátých letech - to musel být teprve humáč).
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 16:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.švarc: Ten tvůj uvedený turnus se nedá jezdit denně jedním řidičem už jen proto, že nemáš denní odpočinek mezi směnami (11 hodin).
ad.Martin_j: To je celkem dobrý turnus 12,5 hodiny v práci, 10 hodin zaplaceno, to se dá jezdit.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 16:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tohle by se mi taky líbilo. Je to linka PM - KV, střídají se tam 4 řidiči. Mají dva turnusy na pracovní dny, dva na sobotu a tři na neděli. Řidič tak vždycky první a druhý den jezdí, třetí a čtvrtý den má volno. Pouze pokud je třetí den neděle, jde taky do práce.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 17:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka M.: Ono to nemusí být jen averzí, mrkni, cos napsal

Nevíte co se stane s tou SORkou? Půjdu do šrotu, na náhradní díly nebo bude opravena?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 19:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaj:D To bude asi tím horkem
ICQ: 225-833-748
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 23:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svodidla opravena, ale podle mne končí dost brzo a jsou nízká. Ale jen subjektivní dojem.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 11:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Jo, dosazení betonových svodidel by bylo nejschůdnější rychlé řešení, účinné pro všechna vozidla. Jenže takových mostů je plno a ani takového řešení se nedočkáme, natož nějaké přestavby mostu. Po této nehodě se diskutuje o lince 112, ale vliv dopravně technického řešení asi nikoho nezajímá. A mezitím to tam obnovili zase do původní podoby a tím to asi hasne .

a nejsou jako ocelové hady vlnící se dělícím pásem podle toho, z které strany dostaly větší ránu
Zrovna na novějších úsecích D8 jsou místo plechových středových svodidel ocelová lana a i po letech vypadají taková svodidla jako nová, netknutá. Ale nevím co to musí s autem udělat, když do toho najede. Jako na potvoru (samozřejmě naštestí) jsem totiž za celou dobu neviděl nehodu do nich.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 11:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje dokumentarni film o zkouskach ruznych "zadrznych" systemu a lana jsou snad lepsi jak klasicka svodidla, akorat se musi kontrolovat/udrzovat casteji.
Ale nevim, uz si ten film nepamatuji, je to delsi doba, co jsem jej videl.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2194
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 11:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: O lanových svodidlech jsem slyšel vášnivé polemiky, ale nemám na ně názor. Setkal jsem se s nimi jen zcela okrajově.

U betonu si nejvíc cením, že skrz něj nejsou vidět světla protijedoucích aut. V Rakousku na A2 a A9 v posledních dvou letech vybudovali mnoho desítek kilometrů betonových svodidel ve středním dělícím pásu. Většinou to nejsou prefabrikáty, ale svodidla monolitická. Prostě jede auto, které velice pomalu táhne posuvné bednění a do něj automíchačka sype poměrně hustý beton (aby se neroztekl do stran, když bednění odjede). Dodatečně se ještě svodilo rozřeže dilatačními spárami. Tato metoda výstavby je velice rychlá. Na D1 prý ale betonová svodidla být nemůžou, protože v 90. letech zahrabali do trávy optický kabel páteřního spoje a ten by se mohl poškodit.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 12:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:
Svodidlo bezpečně na 108m ze 130 zadrželo moje auto (také D8 směr Praha), já nezraněn auto na šrot.
Odneslo to 11 sloupků a auto. Dle sdělení odtahovky pevná svodidla mohou vniknou do auta a zrušit řidiče. Mají pravdu, známý je takto bez jedné nohy.
Buď rád

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 12:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nezpochybňuju, že lanová svodidla dokažou auto zastavit a nepustit skrz lépe než plechová. Ale mám obavy z devastačních účinků na auto a z toho, že se můžou proříznout dovnitř. Ale to je jen můj dojem, protože s tím nemám opravdu žádné zkušenosti. To, že se ta plechová mohou také dostat dovnitř už jsem bohužel viděl.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 00:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, lanová svodidla jsou pokus o vraždu některých účastníků provozu...
I kdyby šlo jen osobní auto - běžné svodidlo obvykle auto při nárazu odhodí (neplatí vždy), kromě pomačkané karoserie se nic stát nemusí, ale lano se pěkně zařízne, auto přitáhne a pak už je auto vlastně na odpis...

Ale hlavně... až do těch svodidel spadne někdo na motorce... u klasických má alespoň (malou ale přece) šanci proletět pod svodidlem zrovna kde není sloupek, případně se odrazit od něj a přežít. Když proletí přes lano... no, prostě co přečnívá půjde pryč... třeba hlava.
http://spock.site.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock: Chtělo by to vidět nějakou studii srovnávající vliv různých druhů svodidel (plech, beton, lano) na různé typy vozidel (od padesátitunového kamionu přes osobní auta až po motorky, navíc v různých rychlostech).

Zrovna třeba nejsem přesvědčen, že plech je pro motocyklistu o tolik lepší než lano. Na rakouské A2 vybudovali na rovnějších úsecích desítky kilometrů betonových svodidel, ale v obloukovitém stoupání z Grimmensteinu na Zöbern loni vyměňovali ocelová svodidla za nová, dvojitá. Někde (hlavně ve Slovinsku) bývá dole ještě taková šprušle, aby nic malého nemohlo zajet pod svodidlo. Takže i tady má motocyklista smůlu. Stejně si myslím, že mnohem větší riziko je kamion, který projede svodidlem a octne se v protisměru, než motocyklista, který neštěstně narazí do svodidla a nepřežije to.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 13:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Karlových Varů havaroval zájezdový autobus.Jeden řidič zemřel.Více na
http://www.novinky.cz
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 19:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem koukal,že to byl autobus spol.Data trans,myslím Mercedes Tourismo
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, jeden z jejich čtyř MB O 350 Tourismo:
 
(Tohle jen pro ilustraci, nevím který konkrétní to byl).
www.fotodoprava.com
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 07:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám že Richard Bílý přišel během krátké doby o dva autobusy...
Vyřadil svojí zbastlenou LC735, předělanou na LC736 a teď přišla havárie jednoho z Mercedesů.

Gromit: Podle záběrů v televizi to byl kousek s vyšší RZ, ale nevzpomenu si s jakou. V záběrech byla RZ docela dobře vidět a vidět bylo i poměrně rozsáhlé poškození přední části.
Jeden ze tří řidičů bohužel zemřel. Konec zprávy jsem ale neviděl.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4503
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 14:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4A4 xxxx, jestli jsem viděl dobře
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 19:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj je to 4A4-viděl jsem to v Právu, ale jelikož foto bylo foceno ze špatného úhlu a ještě ke všemu trochu hnuté, tak jsem přečet jen to 4A4
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 17:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srážka autobusu s vlakem v poněticích na Brněnsku: odkaz
http://busmaniac.webz.cz/ - rozsáhlá fotogalerie autobusů
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 19:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vogo, to je tak rozšrotovaný, že se z toho ani nedá poznat, co to je za typ . No každopádně opět jeden zbytečný lidský život a trestuhodné porušení základního pravidla nepřetlačovat se s vlakem.
No a?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24824
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A opět oblíbený termit "nechráněný přejezd" .
Asi by tam měl stát někdo se samopalem, to by snad stačilo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4556
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Kde ho máš?

}řidič autobusu nerespektoval zvukové výstražné znamení a vjel na přejezd bez závor chráněný zvukovou a světelnou signalizací

Jestli máš na mysli Třebechovice, tak to sorry, tam to neznám
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24830
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koho? Nechráněný přejezd? V reportáži TV H@VNA v téměř každé větě...

Ale reportáž o lanovce na Černou horu se jim povedla
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4560
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, to pak jo, tu jsem nestihl, byl jsem asi na cestě z mého druhého domova dom. Ale věřím tomu, ono to zní zajímavěji.
Lanovku jsem už viděl, docela mě to láká
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Verusha: Právě ten typ lze poznat velice snadno a je pro mě nepříjemný

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace