K-report
 

Archiv do 18.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD v Chomutově a Jirkově (trolejbusy, autobusy) » Archiv do 18.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 02:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samotné odvolání ještě nic neznamená.
No ale i kdyby to nakonec zase zrušili, tak třetí kolo to jistí - přece už se v Chomutově jednou musí naučit zadávat to správně, aby vyhodnocení bylo jednoznačné.
Ale je to hezká soutěžní disciplína tohleto odvolávání, že jo?
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 10:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa se Skodovkou se zrejme hodla na tuhle soutezni disciplinu specializovat :-)
Karosa se Skodovkou at se jdou bodnout.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 12:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faral jsem nad tím, proč. A tohle mě napadlo (je to morbidní :-O)

ŠaK (nebo šlak) se pořád odvolávají protože to má sloužit jako odstrašující případ pro další otevřené města, typu Brno, HK apod.
Aneb: Podívejte se, co se Vám stane, když nevyberete nás.

Jiné vysvětlení mne nenapadlo, ale můj plánovaný výlet do CV se opět odkládá:-(
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
yyyarda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.11.102
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:33:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobika: Nedá mi to a musím se zeptat: Odkud máš informace, skutečně bylo odvolání podáno? Vždyť ještě v pátek tomu nic nenasvědčovalo.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

yyyarda: myslis, ze si to Bobika vymyslel, aby rozjel zdejsi diskuzi ? :-)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych odvolávání se Karosy a Škody zas tak nekritizoval. Jednou na to mají ze zákona právo, tak ať se odvolají. Vemte to takto. Když budu dělat přijímačky na nějakou školu a budou brát 50 lidí a já skončím 51., co udělám? Odvolám se, protože na to mám právo a byl bych sám proti sobě kdybych to neudělal.

Mr4k: Nebo nas chteji ochranit pred modernimi vozidly.
Uvidíte, až je budete mít, dřív bych nikoho neodsuzoval ani nevyzdvihoval. Znám to od nás...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21380
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:
Odvolání se ve věci přijímaček je ale něco jiného, něco dost jiného.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Ano, to máš pravdu a uvědomuji si to. Ale v obou případech na to MÁŠ PRÁVO. A kritizovat někoho jenom proto, že využil svého práva mi přijde trochu uhozené.
Osobně Chomutovu přeji Trollina, vnitřním uspořádáním jsou lépe řešená než vozy od Škodovky. Urbina budou snad již spolehlivější, ale bohužel k diesel verzi tohoto výrobce důvěru nemám...
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21385
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

De facto máš právo na leccos, ale neděláš to, protože existuje i cosi jako (třeba) společenský kodex, či nepsaná obchodní pravidla.
Jistě, porušit to můžeš, ale očekávej pak podobný přístup i od ostatních.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: to spis bylo mysleno tak, ze neustalym odvolavanim to dopadne tak, ze misto neceho novyho nedojde vubec nic.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: společenský kodex, či nepsaná obchodní pravidla
Ano, to sice existuje, ale většina lidí již neví, co to je. Alespoň takovou mám zkušenost.

Mr4k: No to bych vám samozřejmě nepřál a podle mě to tak nedopadne. U nás, když se rozhodli pro Urbina, tak i přes odvolávání Karosy přišla (a s Citelisy to bylo taky tak - ikdyž nevím, zda se Solaris odvolal)

(Příspěvek editován uživatelem M - R duben 17, 2006)
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21392
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existovala snad jakási dohoda, že v „jistých” městech se nebude ten druhý podnik odvolávat. Ten tímto zjevně definitivně padá.
Výrobci vozidel na tom nic nezískají, DP už vůbec a vůbec bych se nedivil, kdyby naopak ztratili (nákup byl zrušen).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právo na odvolání tu samozřejmě je a navíc samotné odvolání ještě automaticky neznamená zrušení soutěže. Za jak dlouho se to vyřídí je pak záležitostí úřadu, takže tady bych to tak nekritizoval, stejně tak pokud se prokáže, že se stala chyba a řízení se musí opakovat, je jasné, že za to zase nemůžou soutěžící.
Jestli si v Chomutově chtějí vybrat opravdu na základě výsledků řízení, pak rozumím tomu, že se ŠaK a Solaris snaží co můžou. Ale jestli už předem vědí co chtějí (a určitě to vědí i všichni zúčastnění), potom je odvolávání jen naschvál, nic neřeší a zdržuje. To je myslím i případ Ústí.
A největší podpásovka byl případ Zlína, kde to jinak, než pokutou dopadnout nemohlo, přesto někomu stálo za to to "hlásit".
Antonín Macháček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 11:49:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pročítám zdejší příspěvky a jsem překvapen několika věcmi. Silná kritika ŠaK za to, že si dovolili odvolat se proti výsledku výběrového řízení není fér. Využívat všech svých práv je přece naprosto legitimní věc. Vyčítat to někomu je naprosto nepatřičné. Bylo by ale logické, ptát se na kvalitu zadání a vyhodnocení výběrového řízení. Tam bývá problém, ne u soutěžícího. Pokud bylo zrušeno, vypovídá to o chomutovských, ne o ŠaK.
Chtěl bych se nadšených zastánců Solarisů a Trollin zeptat, co je na nich tak zásadně lepšího? Neidealizuji si ŠaK, ale je třeba si uvědomit, že na jejich výrobcích je daleko větší podíl práce českých rukou a mozků než u výše zmiňované konkurence. Chomutovu přeji moderní vozidla. Protože však jsou pořizována převážně z veřejných rozpočtů (tedy převážně z peněz českých daňových poplatníků), měl by dostat přednost výrobek s co nejvetším tuzemským podílem. To platí za předpokladu, že nabídky jsou srovnatelné.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 11:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Macháček,

jaký rozdíl v podílu tuzemské práce je mezi polským autobusem s českou elektrovýzbrojí a francouzským autobusem s českou elektrovýzbrojí?

"Daleko větší" jistě nebude...
Antonín Macháček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 13:38:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl je veliký. Polský autobus je montován v polském Belechowu převážně z polských dílů. Francouzský autobus již není francouzský, Karosa je součástí uskupení Irisbus jehož 100% vlastníkem je od r.2003 koncern Iveco. Autobus se montuje ve Vysokém Mýtě a to převážně z v Čechách a na Moravě vyrobených komponentů. Podíl "české" práce je tam opravdu daleko větší.
Podotýkám, že nemám žádný zajem na tom, abych dělal reklamu Karose a Škodovce.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 17:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Antonín Macháček: proč si myslíš, že je vyšší podíl českých rukou. Už se to tady řešilo několikrát. Autobusy se montují z dílů vyráběných po celém světě WABCO, KNORR, HALDEX, BOSCH, SIEMENS, ZF, motory IVECO, MAN, DAF. Asi nevíš, že polský SOLARIS vyrábí svoje části karoserie v Ústředních dílnách v DP Ostrava, používá brzdy Knorr, které se částečně vyrábějí v Čechách, přední nápravy LAF z Liberce, ocel se bere z Německa. Co se týká trolejbusů TROLLINO je elektrická výzbroj plně česká.
A pokud chceš zjistit co je na nich lepšího, musíš prostudovat spoustu materiálu, aby sis udělal obrázek co je lepší. Střílet své názory bez jakýchkoliv podkladů, ....
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 18:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger: co se týká Zlína, tady vůbec nevíme kdo "nahlásil" porušení zákona. SOLARIS ani DP Ostrava ne. Pokud jde o Ústí, pokud bys četl vyhodnocení soutěže, jen by ses zasmál. Vyhodnocení musí mít nějakou formu a provedení, aby bylo průhledné. Navíc byla šance, že změnou hodnocení mohl SOLARIS dopadnout úplně jinak. Smutné je, že představitelé DP UL si ověřují jestli je vůbec nějaká dvoumotorová verze vyrobená? Vedení na vysoké úrovni. U Chomutova se jednalo o čirou odvetu, bohužel si Š a K poškozují své jméno. Možná jim to ještě nedošlo, ale ze strany DP takové náznaky jsou. Odvolání jen formální odveta za UL, navíc napadali své lepší hodnocení některých bodů.
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 18:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Antonín Macháček: je to už třetí příspěvek za s sebou. SOLARIS exportuje trolejbusy do několika zemí Evropy. Naše snaha je protlačit co nejvíce českých dílů do trolejbusů, tak aby se dostaly do zahraničí - tachografy, informační systémy, odbavovací systémy, trakční výzbroj, části trakční výzbroje, atd. a tím podporovat český trh. Evropský trh je daleko rozsáhlejší než český. Pokud vím tak tady Š nemá dosud žádné úspěchy.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 20:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jarda: O tom, jak proběhlo výběrko v Ústí a jaké tu je vedení, si opravdu žádné iluze nedělám. Ale zájem o to, aby v Ústí jezdily Škodovky tady je z obou stran a od toho se to odvíjí. Takže odvolání Solarisu bude mít nanejvýš takový účinek, že v příštím kole to lépe upečou, vypilují formu, bude to průhlednější a výsledek bude stejný. Ale jestli tu pozici hlídacího psa má Solaris zapotřebí, prosím...
V Chomutově bylo první výběrko zrušeno, takže tam bylo taky něco špatně. Jestli bude zrušeno i to druhé uvidíme.
A že ŠaK napadají i svoje lepší hodnocení? Třeba jim jde taky o průhlednost a spravedlnost pro všechny. Prostě toho hlídacího psa hrají zase oni. (ten poslední odstaveček nebrat tak vážně)
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 10:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger. Jestliže vedení neví o tom, že jsou k dispozici dvoumotorové vozy, daleko vhodnější pro místní provoz, tak je skutečně zájem o to, aby tady byly 25Tr.
A zrušení v Chomutově toho prvního, nebylo potřebné. A to druhé bylo připraveno renomovanou firmou a nikoliv DP. Pokud bys četl, kterékoliv zadání VŘ, vždycky je napadnutelné. Takové, které není, neexistuje. Buďto jsou nastaveny technické paramtery, které jedna strana nesplní nebo je nastavím tak obecně, ovšem potom je napadnutelné vyhodnocení, které řešení je lepší. Pokud se dá jediné kritérium cena, tak se stane, to, že místo kvalitních výrobků se budou používat šunty neb druhořadé výrobky. Potom se to projeví na ceně servisu, třeba za pět let. Takže si nevybereš. Pokud napíšeš mail, můžu uvést větší podrobnosti.
Chomutov byla odveta za UL, tady nejde o transparentnost. SOLARIS žádné odvety vůči napadání u ÚOHS nebo již několika napadení v Opavě nedělal. Š neunesla porážku, jsou zprávy, že K podepsala protest jen na nátlak Š, původně nechtěla nic psát.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jarda: Že se dají výběrka vždycky nějak napadnout, i kdyby si stěžovatel vymyslel nějakou kravinu, to předpokládám. Ale od toho je tady ÚOHS, který by měl tyhle věci usměrňovat. Jenže jde o to, co tam sedí za lidi.
Jsou to ti škodováci ale bojovníci. Ovšem ty zbraně - radši kdyby to byl pořádnej konkurenceschopnej trolejbus.
Podronosti můžeš případně psát sem. Díky.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda: K diskusi o vedení DPmUL ohledně Solarisů - je to již ohraná písnička, ale dokumentuje to mnohé, dopravní ředitel reagoval na otázku před nějakými dvěma lety "neuvažujete nákup i jiných trolejbusů, než značky Škoda, co třeba Solaris Trollino?" slovy co to je Solaris. Už to samo o sobě vypovídá o všem, a když jsem dodal, že to jsou autobusy vyráběné v Polsku .. a chtěl jsem zbytek dodat, řekl - aha, v Polsku, tak to nechceme. A bylo hotovo.
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 14:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že vše důležité již řečeno bylo. Solaris si neidealizuji, ale po pádu Ostrova si snad mohu vybrat, co zde bude jezdit. Jestliže Solaris vyhraje dvakrát, tak to o něčem svědčí.
A mám-li dát na vlastní zkušenosti a to nejen z pohledu cestujícího, tak bych opět volil Solaris.

A vezmu-li v potaz něktré ohlasy ze zahraničí, kde byla Š24tr na návštěvě a Trollino rovněž, tak hodnocení pro plzeňsko-mýtský výrobek nedopadlo nejlépe.

(Příspěvek editován uživatelem tzv dubna 30, 2006)
2001 - 2005 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 18:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus se montuje ve Vysokém Mýtě a to převážně z v Čechách a na Moravě vyrobených komponentů.
Krátká Agora nebo Citelis ano, ale kloubáky jsou montované v Annonay (F) a v ČR se do nich nacpou už jen sedačky, Buse, atd...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ten krátký Citelis. Sice přijde patřičně nevystrojený skelet, ale s ním i bedničky s tím, co se do něj namontuje. Takže je tam víc české práce, ale víc českých komponentů ani ne.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České komponenty budou asi různé blbosti na přání apod. ne? A taky oplechování a oplastování skeletu

Nakonec to dopadne tak, že Solaris je více český než Citelis :-O
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
yyyarda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.2.7
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:12:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stručně: Solaris
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 15:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezní to moc nadšeně(yyyarda), ale taky jsem to zaslech :-) ...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
yyyarda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.12.50
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 12:14:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak za celý týden jenom jedna reakce. No nic moc - asi tomu ostatní ještě nevěří. Nejspíš se není čemu divit po tom několikaměsíčním výběru a sérii odvolání. Každopádně z toho radost mám - hlavně že už bylo konečně vybráno, protože nové vozy jsou opravdu potřeba, až bych řekl že téměř existenčně. A že byl vybrán Solaris? Myslím že bylo vybráno dobře. Jediné co mi kazí radost je to že vozy budou krátké.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 16:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono se to tak vyvíjelo, že otázka nebyla co, ale kdy. Hlavně že už je to definitivní.
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 23:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

yyyarda: jj, po tom jak to dlouho trvalo, se tomu skoro neda verit, ze uz je rozhodnuto, ale hlavne ze to neni ten hnus citelis (myslim z designerskeho hlediska - pro me ;))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 14:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je BB? V Čechách!aneb situace se začíná opakovat.
Z ČTK:
Chomutovský dopravce nemá dotaci na trolejbus, linku rušit nechce
Chomutov 16. června (ČTK) - Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova dosud neuspěl u radních Ústeckého kraje se žádostí o úhradu ztráty z trolejbusové přepravy mezi oběma městy. V případě, že se pětimilionový příspěvek pro letošní rok získat nepodaří, musí management podniku situaci urychleně řešit. Rušení linky je ale až tou nejkrajnější možností, je hojně využívaná, řekla dnes ČTK předsedkyně představenstva dopravního podniku a starostka Chomutova Ivana Řápková.
Kraj argumentuje souběhem veřejné dopravy, mezi Chomutovem a Jirkovem totiž jezdí i vlaky. Frekvenci spojů ani účel přepravy cestujících ale nelze podle Řápkové porovnat. "Podle mě to nejde o souběh. Silniční a železniční dopravce mají každý své zákazníky. Z vlakového nádraží je to navíc k obytným zónám daleko. Snažíme se proto radní přesvědčit, že trolejbusy plní funkci základní dopravní obslužnosti," uvedla.
V případě neúspěchu vidí Řápková jako nejschůdnější možnost finanční výpomoc obou měst jako hlavních akcionářů dopravního podniku. "Eliminovalo by to dopad na občany. Nechceme jít totiž cestou zdražení jízdného ani omezení frekvence spojů. Pět milionů korun však v rozpočtu podniku výrazně chybí, a to i přes přijatá úsporná opatření. Náklady vzhledem ke zdražování vstupů totiž stále stoupají," doplnila.
Dopravní podnik musí navíc vyčlenit peníze na přechod na nový odbavovací systém, který chce zavést v příštím roce. "Integrovaný systém by měl sjednotit podmínky cestování v rámci Ústeckého kraje a později i v sousedním Sasku. Nyní jsme ve fázi přípravy tarifních pásem, v Chomutově a Jirkově by měla být čtyři," dodala Řápková.
Chomutovský dopravní podnik s 270 zaměstnanci vznikl v roce 1995. Provozuje autobusovou a trolejbusovou dopravu na území obou měst a také linkové spoje. Chomutov vlastní 83 procent akcií podniku, 17 procent má v držení Jirkov. Města přispívají na provoz podniku zhruba 30 milionů korun ročně.
fkj
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo na tom kraji o tomhle rozhoduje? To musí bejt pěknej blbec (velmi mírně řečeno). Ať se ten Člověk jede podívat do Chomutova a do Jirkova, kde tam maji nádraží, a kudy jezdí trolejbus, a pak teprv ať mele něco o souběhu. Radši se nebudu dál rozepisovat, nechci bejt sprostej...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to všude půjde takhle, tak se máme na co těšit.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 16:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tramvajema jsme na tom stejně! Nadávat se mi nechce, to už jsem si začátkem roku zanadával na diskusi tramvaje v Mostě....
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co na to říct víc, to je rozhodování od zeleného stolu. Bohužel se poslední dobou vyskytuje ve více sférách...

Jinak vlaky mezi Chomutovem a Jirkovem jsou spíš doplněk, který má své zákazniky o tom neni pochyb. Od drah je sice dobré že jezdí nějaké spoje i do Žst. Jirkov, ale rozhodně to nemůže obsloužit stejně dobře jako trolejbusy. Možná by bylo dobré do Jirkova prodloužit vlaky od Prahy a žatce jedoucí po trati 120. Dále by bylo zvážit i nějakou upravu nádraží v Jirkově a zavédst k němu MHD.

Jinak jak je na tom místní DP s dodávkou nových trolejbusu a autobusů? Je nějak rozhodnuto nebo pořád probíhá nějaká právní taškařice?


(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi uniká odůvodnění kraje. Základní dopravní obslužnost se přece nedá porovnávat JEN podle toho, kolik jezdí spojů, ale hlavně podle toho, jak je doprava využívána. Pokud vím, trolejbusy jezdí plné, až přeplněné, proto by bylo velice rozumné, kdyby kraj neupřednostňoval jednoho dopravce.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 22:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc, trolejbusy jezdí naprosto odlišnou trasou a obsluhují i jednolivá sídliště, zatímco vlak člověka vyhodí na okraji sídliště a starej se. V tomto případě si troufám tvrdit, že to není ze strany kraje dobrá argumentace....

Co se týče dodávky nových vozů, je rozhodnuto. Zatímse zde objevil jeden starší autobus jako výpomoc k občas kolapsovému stavu v linkové dopravě, kdy chybí vozy, kor když jsou zájezdy.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevíte, jaké vozy jezdí v tom vlaku? Jestli je to nějaká deseti vozová souprava, či jen jedna 810? A taky, jaký tam je interval?
V obslužnosti dvou měst (kor takto blízko sebe) by mělo být dotované to, co pokryje větší oblast více zastávkami a častěji (trolejbus).
Ale i vlak by měl být dotovaný zase pro jiné cestující. Nádraží v CV je celkem daleko od MHD.

Stačí se podívat na Zlín. Vlak jede 10km v souběhu s trolejbusy a dotované je oboje a v celé délce. Protože vlak nejezdí tak často a tvoří spíš přípoj od vlaků z přerova a Břeclavi. Ale taky je v něm IDS pro místní cestující a ne jedno nebo druhé. Horší to ale s dotacema bude, pokud se u nás prosadí dvojkolejka a vlaky co 20 minut...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15: Jenže Zlín není v Ústeckým kraji. Víc se k tomu psát nemusí!
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: No zalezi kam, na Jirkov zastavku jezdi rychliky/osobaky na usti, plus neco co jede do Prahy pres Most, rychliky tak 5 vagonu v kazdou lichou hodinu snad, a osobaky krom nejak dopoledne kazdou hodinu ve x:30 tak nejak zhruba. Ale odtamtud je to do Jirkova pekelne daleko, hlavne na sidliste. No a osobaky co jezdi do Jirkova, to nevim jak casto, ale jsou to vetsinou prazdny 810, a o moc bliz to teda rozhodne neni.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono vůbec mě uvažování "Usteckého kraje" je poslední dobou na hlavu. Na jedné straně by pomalu zavírali tratě a to včetně těch kde by šlo něco z dopravou dělat. Na druhé straně upřednostnují vlaky v relaci Chomutov - Jirkov kde je rozhodně doprava lépe zajištěná MHD.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 22:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: Mají chomutovské autobusy vlastní diskuzi? Protože až dneska jsem jistil, že u Vás byla naše 7727. Jak dlouho tam je? A jak se vm líbí?

ad tzv: Díky za fotky, 3708 pošlu, až se vrátím z dovolené, tedy začátkem příštího týdne :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 22:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady na káčku nemají, všeobecně se o MHD v Chomutově diskutuje tady nebo tady a fotky tady
Autobus je tu od pátku a měl by to být tuším do pátku, možná konce víkendu, sám přesně nevím. Hodnocení autobusu zatím docela kladné.

(Příspěvek byl editován uživatelem tzv.)
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23660
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 23:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám to tu přejmenovat (na tr + ab)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 20:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte tušení koik busů B952 koupil DP? jestli se nepletu. viz https://www.k-report.net/diskuze/messages/48/515.html?1126286661
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu jedna B952 e.č. 232 z roku 2002 (?) a jedna B952E e.č.241 od podzima.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 01:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si naši prý dneska přijeli(jedou) pro 7727. Za chvíli se ale dočkáte vlastních...:-)

Ad Tzv: Zítra máš fotky.
A nemáte někdo jízdenku z DPCHJ??? Přes den se myslím nevydávají, ale nějaká noční prý je.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 10:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, noční je, ale tou jsem nejezdím. Ještě bych měl jízdenku z meziměstské linky odbavenou na průkazku MHD, či klasickou linkovou. Ty jsou defacto ty samé jako z nočky ;)

Teprva dneska? To znamená, že tu ještě mohlo včera a předvčírem jezdit. Škoda, v neděli jsem na něj nenarazil - pravda já ho moc nehledal a včera jsem ho nehledal pro jistotu vůbec.

Fajn, díky. Zkontroluj si prosím adresu, občas to při dát odpovědět hodilo tzv.seznam, místo email.cz
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 10:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nocnim jsem jel nekolikrat, ale jizdenku bych mozna nasel tak nekde zmuchlanou v kapse, ale o tom pochybuju, uz jsem nejel nocni vic jak rok, takze pravdepodobnost nalezu je nizka :-)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu večer jsem jel z Chemnitze do Prahy (mmch. mňamózní jízda - z Chemnitze do Vejprt Desirem a dál přes Chomutov a Lužnou 810kami) a při přestupu v Chomutově jsem měl chvíli čas, tak jsem se vyšel podívat před nádražní budovu. Celkově to tam působilo dost pustě na to, jak velké město Chomutov je. Ale zaujala mě hlavně čekárna MHD (zastávkový označník tam není). V ní byl (kromě jednoho houmlesáka) jízdní řád jakési kyvadlové dopravy na autobusové nádraží a linky č. 11, což je patrně linka noční. V sobotu na té jedenáctce byly psané spoje v hodinovém intervalu už asi od 20.00. Já tam byl v 20.55, takže jsem se těšil, že uvidím aspoň jedno vozidlo chomutovské MHD, a sice spoj l.č. 11 s odjezdem v 21.00. Bohužel do 21.05 se nic neukázalo a pak jsem už musel jít na vlak. Doma jsem z internetu zjistil, že jedenáctka má ve skutečnosti letní JŘ, takže několik sobotních večerních spojů nejezdí. A o té "kyvadlovce" není na stránkách DPCHJ ani zmínka. Koukám, že u vás moc nefunguje návaznost na železnici...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 21:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenda: Pořídný terminál chomutovské MHD je až asi 1km od ČD nádraží-na autobusovém nádru.

Mmch: V neděli k Vám asi pojedu na exkurzi....neví někdo o nějakém levném ubytování?
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: K nám do HK nebo k nim do Chomutova?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: K nám...
Trollino: Viz CNDS diskuse ;)

ad 11: No, ona ta noční linka má asi tři spoje a pouze o víkendu. To co jsi čekal byla silvestrovská a vánoční posila. Tuším, že je v JŘ nějaká poznámka kvuli tomu.

Ta kyvadlovka jsou ve skutečnosti protažené vybrané spoje vybraných příměstských linek, ono totiž nebyl nikdo, kdo by linku CV AN - CV ČD jako linku MHD (kdysi 15) dotoval a přicpat ji k něčemu na MHD se nějak nepodařilo...
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 01:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Aha, už jsem si toho všiml. Přecijen je nezvyklé psát do JŘ městského typu spoje jedoucí jednou za rok, takže jsem tu poznámku automaticky považoval za omezení typu "nejede 28.10.". Každopádně je dostupnost chomutovského nádraží ČD dost špatná. Ty protažené linkové spoje jezdí celkem nepravidelně, večer jede poslední před 20. hodinou a o víkendu jede jen 1x za den. To je bída. Však taky během toho krátkého pobytu na nádraží jsem několikrát viděl, jak nějakého cestujíciho přijelo vyzvednout osobní auto. To je pro chomutovskou MHD špatná vizitka. Sice je tu ještě zastávka Chomutov-město, kde MHD jezdí líp, ale zase nestaví přímo před vchodem. A navíc ta železniční zastávka je dost hnusná. To "hlavní" nádraží vypadá aspoň relativně civilizovaně.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 07:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas, to že na nádraží v Chomutově prakticky nic nejezdí, je hrůza a ostuda. Obzvlášť proto, že z nádraží je to "do civilizace" pěkná štreka. Zajímalo by mně jak vytížený jsou ty spoje příměstských busů, co na CV, ČD jedou. Pokud si pamatuju linku 15, tak ta vozila jenom a jenom vzduch.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 09:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové souhlasím s váma. Sem by bohatě stačilo něco, jako ta dodávka Iveco, co tu u nás tři fungují. Autobusy vozí většinou vzduch, sem dva až pět lidí, ale to je vše. Možná některé ranní spoje jsou relativně zaplněn studujícíci či pracujícími, ale nevím. Sám už přes nádraží ČD dojíždějící nejsem.
Ono, kdyby se udělala návaznost na vlak a dobrá reklama, tak by to taky mohlo být lepší, ono reklama je část úspěchu, že.
U Chomutov, měso je ta zastávka relativnědobře řešená, bo kam jinam bys ji chtěl nacpat. Navíc, když je výluka, tak tam toho jezdí dost, jinak jenom jedna linka a rovněž nějak bez návaznosti na vlaky. Nelépe to bylo u jirkovské zastávky, tam ta městská nějak ty vlaky zvládala obsloužit.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 09:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono je to asi tim, ze to moc nejezdilo, tak si lidi zvykli chodit pesky, nebo autem a tak tim autobusem nikdo nejel, navic se nikomu asi nechtelo platit dalsi jizdny (i kdyz bylo snizeny). Mozna kdyby byly prestupni jizdenky, tak by mohlo byt vyuziti lepsi, ale to je jen spekulace. A hlavne by to muselo jezdit tak aby to navazovalo na ty nejdulezitejsi vlaky.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad tzv: už tam běžím...:-)
K nádraží za ten tarif, který je, nikdo nepojede. To už spíš, kdyby byly protaženy aspoň nejvytíženější linky (ale tr-busové vedení nikdo protahovat nebude). Protažení aspoň k R vlakům by určitě pomohlo, lidi přece jenom pohodlní..:-)

K JŘ: Vánoční posily by jste mohli přelepovat...vždyť další budou až po změnách JŘ
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace