K-report
 

Archiv do 04.února 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy a trolejbusy ve světě » Archiv do 04.února 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3938
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 01:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dodal informaci, vy dodejte překlad

Riesenbus geht in Zürich auf Testfahrt

Ein Gigant für Zürichs Strassen: Vom 31. Januar bis 3. März testen die
Verkehrsbetriebe Zürich (VBZ) auf der Linie 31 einen 25 Meter langen
Doppelgelenk-Trolleybus.

Publiziert 10.1.2006 21h 20min.ch


Die VBZ testen während sechs Wochen einen Doppelgelenk-Trolleybus auf der
Linie 31 zwischen Schlieren und Hegibachplatz.
http://www.20min.ch/news/schweiz/zuerich/story/23329298 (Bild: Keystone)
** Dort auch Diashow anklicken ! **


Bewährt er sich, werden ab Mitte 2007 sukzessive 17 solcher Busse
eingesetzt. Auf der Linie 31, zwischen Schlieren und Hegibachplatz, kommt es
immer wieder zu erheblichen Engpässen. Mit den neuen Fahrzeugen können rund
200 Passagiere, etwa 50 mehr als in den herkömmlichen Bussen, transportiert
werden.

Schlägt der sechswöchige Test fehl, werden mehr gewöhnliche Fahrzeuge
beschafft. Ein Doppelgelenk-Trolleybus kostet die VBZ 1,52 Millionen
Franken. Hinzu kommen Anpassungen der Haltestellen für maximal vier
Millionen sowie Umbauten in der Garage für rund 3 Millionen Franken. Ein
gewöhnlicher Trolleybus kostet 1,17 Millionen Franken.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 19:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, jak se v poslední době dvoukloubáky rozmáhají. Teď už čekám, kdy něco takového předvede Solaris . V St.Gallen se rozhodli dosáhnout stejného výsledku přestavbou z původních kloubových trolejbusů, kdy jim u Hessů přidají nový třetí článek.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Vypadá ne nedůvěryhodně

Všichni: Potřeboval bych pár informací o jednom souměstském, prakticky neznámém trolejbusovém provozu na pobřeží SeverníItálie mezi městy Rimini - Riccione, jak to tam niní vypadá? Naposledy jsem tam byl tuším roku 2001 a nijak slavně to tam nevypadalo. Oproti předchozímu roku jsem za 14 dní viděl jet z Rimini do Riccione pouze 2 trolejbusy - jeden po drátech, druhý na agregát, oba na lince 11 (Rimini - Riccione Terme). V Rimini to bylo lepší, i když jsem byl pouze před centrem, po hlavní silnici jezdili trolejbusy asi po hodině.
Teď bych se vám pokusil popsat trolejbusy: stručně, jsou to vykopávky, jsou samozřejmě oranžové jako skoro všechny autobusy MHD v Itálii, rok výroby udhaduji někdy z 50. - 70. let, proto mě udivilo, že disponují agregátem. S autobusy je to lepší, je tam hodně autobusů asi 3. typů neznámého výrobce, vypadají že jsou ze 70. - 80. let. Pak jsou tu i novější Iveca, které již celkem ujdou.
Všechny autobusy a trolejbusy mají infopanely podobné EMtestu.
U autobusů je interier celkem normální, ale u trolejbusů je vše kromě sedaček a podlahy natřeno armádní šedí!!!

Řidiči byli milí, mávali na foťák, jeden dokonce pustil volat a vdl ruce nahoru :-)

Bylo by škoda, kdyby do Riccione trolejbusy přestaly jezdit, jezdí po silnici, která odděluje pláž s městem a když se město večer zaplní turisty a všude to jen bliká svítí a na ulicích hraje muzika z repráků ve sloupcích na chodníku jsou trolejbusové dráty opravdu skvělým doplňkem, jak navodit turistům pocit velkoměsta.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted jsem se zase rozcilil, jeste ze se tu da mazeat, nez se to odesle. Trolejbosovi fandove: prestante konecne omilat ten vyrok, ze trolejbus dela atmosferu velkomesta. Nevim, jaky blazen a kdy to vymyslel, ale je to totalni nesmysl. Trolejbus zadne mesto (natoz velkomesto) netvori. Slapanice nikdy nebudou velkomesto, i kdyby tam jezdil jeden za druhym, naopak Londyn, Pariz, New York jsou bezpochyby velkomesta, ovsem nejake trolejbusy k tomu vubec nepotrebujou. Totiz to, jestli neco je vesnice, mesto nebo velkomesto, se pozna podle typu zastavby, jejiho usporadani, podle toho, jake tam jsou obchody, sluzby, kulturni stanky. V nejakem plazovem letovisku nikdo neni zvedavy na nejake draty, tam se jezdi koupat, parit, tancovat, odpocivat a ne vyhledavat "dojem velkomesta". Nehlede k tomu, ze 99 % tamnich navstevniku neco jako trolejbus nezna, nesleduje jestli autobus ma klacky, nevsima si k cemu je ktery drat nad ulici. Trolejbus ma problem identifikovat nejeden obyvatel Usti nad Labem (resp nerozlisuje autobus a trolejbus, protoze funkcne je to rovnocene), vetsina obyvatel netrolejbusovych mest a naprosta vetsina obyvatel ze zemi mimo CZ, SK, exSU a RO. Takze klid s tim mestotvornym, zkraslujicim, atraktivizujicim, orientacnim a buhvi jakym efektem trolejbusovych dratu.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych taky napsat Ted jsem se zase rozcilil, jeste ze se tu da mazeat, nez se to odesle.
Kubrte, ty máš nějaký přehled ... Můžu souhlasit s tím, že většina lidí nejezdí někam kvůli drátům ... Ten příklad z Ústí je taky opravdu "skvělý". Jsem tam docela často a nějak jsem si nevšiml, že by lidi nerozlišovali. A pokud by se náááhodou někdo takový našel, tak by v současném počasí začal honem rychle rozlišovat, až by viděl klouzající vrakosu do Dobětic.
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TM: reagujes sice bleskove, ale zcela mimo pointu toho prispevku. Samozrejme v Usti je ta hladina rozliseni hodne vysoka, taky jsem ho zaradil na nejvyssi stupen, ovsem s poznamkou, ze ani tam to neni 100% (nejeden jsou uz 2). Ja osobne mam ustecke trolejbusy velmi rad a tak nejak si predstavuju smysluplny trolejbusovy provoz, ale o tom ted neni rec. Rec je o tom, ze navstevnikum Rimini je zpusob pohonu toho vozidla uplne sumak. To vozidlo je zacne zajimat ve chvili, kdy s nim budou chtit nekam cestovat, a to pouze kdy jede, kdy tam budou a kolik to bude stat. Zpusobu pohonu si vsimne par zainteresovanych. Myslim, ze ani ty ustecaci by to neresili, tohle proste normalni clovek neresi, to jen my. No a ze vetsina lidi je v Rimini kvuli necemu jinemu, nez dratum, se shodneme Ani mezi trolejfandy nevytvori trolejbus pocit, ze Rimini je velkomesto, to opravdu vypada jinak.

(Příspěvek editován uživatelem Kubrt leden 17, 2006)
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 05:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte, Kubrte,
Já osobně jsem byl v Rimini 2x, jednou v roce 1980 a jednou v roce 1992. Rozdíl byl propastný.
V roce 1980 jsem jako dítko školou povinné a školou organizované jezdil trolejbusy, které byly nové, oproti Tr9 moderně vypadající. V roce 1992 jsem se díval na staré plečky a chodil radši pěšky. V roce 92 jsem měl pocit něčeho upadajícího, přeplněného smogem a řvoucího. Dost mi připadá tento provoz jako Mariánské lázně a trasa do Velké Hleďsebe. Funkcí a osudem ne trasou.

Jinak k atmosféře města s trolejbusy. Jel jsem opět po roce Jáchymovem. Nejsem sice ten, který se rozplývá nad krásou fotografie - trolejbus 100x jinak. Ale když mi na náměstí zahulila MHD Ostrov přímo pod nos a točila se na stávající trolejbusové točně nahoře na náměstí, dostal jsem nefalšovaný vztek.
Ale asi všeho s mírou. Jako realista vím, že Škoda Ostrov asi již nikdy nevyrobí žádný trolejbus. Jako realista bych se snažil alespoň spočítat, jak by si stála kombinovaná doprava železnice Karlovy Vary - Ostrov - Škodovka a zde kyvadlovka do Jáchymova s odbočkou k lanovce na Klínovec, nebo alespoň v areálu Škodovky záchytné parkoviště a občerstvovací centrum s kyvadlovkou do Jáchymova. Základ dobře položené, relativně dost stoupající trati je na světě.
Proč? Protože koncentrace IGK projíždějících Jáchymovem je skutečně otřesná.

V současnosti je módou poukazovat, že trolejbus není operativní, drahé investice a podobné žvásty. Operativnost vyvrací Plzeň a HK nasazením Tr s pomocnými pohony.

Co chybí v tomto státě, je odvaha dlouhodobé investice. Každý chce mít prachy a co nejvíc hned. Příkladem je DPUK a ČD, kteří křičí, že nemohou dělat obslužnost, protože Ústecký kraj neplatí ( spíš nechce ze sebe dělat dojnou krávu - to je na jinou diskusi) a přitom DPmT jezdí bez dotace do Ústí nejlevněji ze všech. ( Má u mne zase jiné hříšky ). Proč pak jezdí linky v souběhu s dráhou. Tady má pravdu hejtman. Kam jede vlak, nemusí autobus. Stačil by ve funkci napaječe.

A dále budu tvrdit.
Trolejbus a závislá trakce vůbec je výrazný městotvorný prvek
Můžeš proti tomu bojovat, můžeš nesouhlasit, ale to je vše, co proti tomu můžeš dělat.

Hergot, to jsem se rozkecal.

(Příspěvek editován uživatelem Franta leden 18, 2006)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 07:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Já bych podotknul jedno, a sice že srovnávat Šlapanice s Londýnem a Paříží je trošku nepoměr. Tam je rozdíl jasný, trolejbusy,netrolejbusy. Ale vemte si třeba takovou Jihlavu. Dělá na Vás, díky trolejbusům, dojem velkoměsta? Dělá takový dojem kupříkladu podobně velká Třebíč? Až si odpovíte, tak tím zároveň odpovíte na otázku jestli je trolejbus městotvorný prvek...
casper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.... Něco k provozu v Rimini....
provoz je značně upadajíci, co vím, trolejbusy jezdili( snad ještě jezdí - zpráva stará 3 roky)jen v letní sezoně na plážové meziměstské lince, v nepravidelném intervalu 20min - 1hod.
Jsou to autobusové kastle z přelomu 70.-80. let s el. výzbrojí italského původu, pomocný agregát zn. Kirsch (vzduchem chlazený benzínový motor, silně mě připomínal VW brouk) mají všechny vozy.
Ve vozovně byla jediná stopa - smyčka přes dílny a odst. plochu.
Trolejbusy byli často nahrazovány autobusy, či spíše se to nerozlišovalo.
Zkrátka nových autobusů bylo relativně dost a na letní posílení provozu se používali trolejbusy - na provoz v období červen - září.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiriT: Jihalvu a Trebic znam jen "z rychliku", netroufam si posuzovat a srovnavat jejich uroven. Pro me, jako dopravniho sotouse, je Jihlava zajimavejsi, protoze tam jsou tbusy. Nejsem ovsem presvedcen, ze tento rozdil zavnima bezny navstevnik techto mest. Ten spis zhodnoti upravu centra mesta, poradek na ulicich, nakupni moznosti, restauracni sluzby, kulturni vyziti.

Mestskou dopravu hodnoti podle toho, jak je pro nej uzivatelsky prijemna: jak snadno zjisti, co mu kam jede, jak casto, jake ma moznosti k nakupu listku. V tomto by, co jsem tak odpozoroval, vyhrala Jihlava. Tady mely/maji tbusy nepochybny "kultivujici" efekt v porovnani s CSAD provozy. Ovsem, i s autobusy se da delat solidni mestska doprava. To je v lidech, kteri dopravu organizuji a kteri o ni rozhoduji. A naopak, tbusy nezarucuji to, co je jim casto pripisovano. Kouknete na Chomutov, ten ma tbusy 10 let a stale si drzi sve CSAD rysy. Dtto aktualni Banska Bystrica. Je to proste v lidech, ne v trakci.

Jeste subjektivni poznamka k Jihlave: pred par lety jsem tam s partou pratel zastavil v nedeli na obed cestou z nejake akce. V centru nemozne, bud pajzly bez jidla, nebo zavreno. Zachranila to nadrazka. V tu chvili nam byl velkomestsky efekt trolejbusu p*d platny

(Příspěvek editován uživatelem Kubrt leden 18, 2006)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rimini: Pokud mají trolejbusy jen na posilování v létě a současně v Itálii právě v letních vedrech dochází (v souvislosti s bouřlivým rozvojem klimatizačních systémů apod.) k výpadkům dodávek elektřiny, tak je asi osud trolejbusů celkem jasný.

Jinak bych ale městotvornost trolejbusů taky nepřeceňoval - nejsme v 50. letech, kdy zvuk, rozjezdy a možná i smrad nafty nenechal nikoho na pochybách, zda sedí v Š 706 RO nebo Š 7/8 Tr. Dneska si rozdílů třeba mezi Citybusem/Citelisem a 24 Tr sice všímám já a zdejší diskutující, ale drtivá většina cestujících nic takového vskutku neřeší a ani nevnímá, zajímá je spíš třeba interval - v některých městech snad mají trolejbus zafixovaný jako něco, co jezdí často, ale frekventovaná autobusová linka udělá stejnou službu.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže ten trolejbus se bude po 10 letech chovat pořád stejně - nebude smrdět. Zatímco bus po 10 letech bude solidním zdrojem zplodin. Když jedu za trolejbusem, nevadí mi, že se plazí 30 km/h, protože mi z něj do auta neleze černá mlha. Když jedu za vrakoidním busem, tak je to spolehlivá cesta k otravě a jakmile se objeví příležitost, udělám mu myšku a nacpu se před něj. Ne kvůli těm 10 sekundám, které tím (možná) ušetřím, ale protože v autě bez vnitřního okruhu se za takovým vozem skutečně jet nedá.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No třeba Citybusům už táhne na 10. rok a nezdá se, že by měly problémy s tím, co jde z výfuku.
A tu městotvornost vnímá asi každý jinak. Třeba na mě v Liberci nepůsobily svého času ani tak tramvaje s tou jednou tratí, ale ty žluté busy MHD na každém rohu - úplně jak italské velkoměsto
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V nejakem plazovem letovisku nikdo neni zvedavy na nejake draty, tam se jezdi koupat, parit, tancovat, odpocivat a ne vyhledavat "dojem velkomesta".

Kubrte
, tak s timhle nesouhlasim. Protoze na belgicke pobrezi, kde jsou draty a koleje podel celych 60 km vody a naopak koupat (letni teplota vzduchu 20, vody 17 stupnu) se moc neda, jezdi desetitisice turistu kazdy vikend a kazde prazdniny.

A za ty koleje a draty jsou vdecni, protoze soubezna silnice je ucpana provozem i parkujicimi GK.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ale to už mluvíme o tramvaji, trolejbus od ucpané silnice nepomůže víc než autobus. Trolejbus s sebou nese jen ty dráty, které třeba mě osobně se na spoustě míst líbí a (mně subjektivně) městotvorné připadají, ale pro většinu lidí to místo jen hyzdí.

Trolleybus: Tak jo, starý bus kouří - ale to je věc údržby. A dopravce, který nebude kupovat žádné trolejbusy a udržovat pro ně dráty a měnírny, si třeba zas bude moct dovolit pořídit častěji nové autobusy... prostě to není tak jednoznačné. Současně znovu podotýkám, že já osobně vidím trolejbusy vždycky rád, u nás i v cizině, a těší mě, když se někde budují - jen to prostě není tak úplně černá X bílá.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jistých zasvěcených kruhů se mi doneslo,že existoval či existuje trolejbus ŠEAL 100,víte někdo o tom něco,dík za odpověď.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je ono. Prostě 14Tr s hliníkovou kastlí pro jugoslávce. Stavěno v kooperaci Škoda Ostrov (CS), Alusuisse (CH) a Energoinvest (YU).
ŠEAL
Prý byly vyrobeny dva a prý ještě jezdí - v Sarajevu. Ale chce to někoho, kdo to povrdí. Jediné, co mám, je tenhle obrázek.

(Příspěvek editován uživatelem petr_k leden 18, 2006)
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K.
Jak je možné,že jsem o tom nikdy neslyšel,nebyl to nějakej tajnej projekt???
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš to byl projekt, kterej se nerealizoval v Československu, ale rovnou v Jugošce, což znamená, že u nás nebyl dostatečně ventilovanej. A tudíž všeobecně vypadl z povědomí šotoveřejnosti.
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: asi zijem v jinem svete, ja takovehle problemy nemam.

Arj: tak to se tam budu muset jet nekdy podivat, na ty davy sotousu lezicich na plazi a zirajicih na
Ne, je samozrejme v poradku, ze tam ty lidi jezdej tramvaji, ale nepredpokladam, ze tam jezdej kvuli tomu, aby ji sledovali, eventuelne aby si navozovali pocit velkomesta. Ja vim, ze ty taky ne, ja jen tak preventivne, aby se toho nekdo nechytil, ze flamove miluji tramvajky vice nez byva zvykem v bezne populaci u nas

Petr K: taky by me zajimalo, jestli jeste jezdi. Zkousel jsem to pred casem neja vygooglit, ale bez uspechu.
5273
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šeal 100
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Googlim, googlim a vygooglil jsem tohle a tohle. O šealech se píše přímo na webu GRAS Sarajevo, opravdu je prý mají ještě dva (ale nejsem si jistej, jestli jsem srbochorvatštině dobře porozuměl). A bacha, ta stránka je ve flashi.
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 23:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby flash! Vyběhl mi spolu s home taky jeden pop-up a když jsem na to kliknul, vyskočila fotka Paroubka!!! Nikdy více Sarajevo, bleju, velebnosti...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 00:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...jo, tak to jsem zase díky blokování pop-upů v opeře vo něco přišel...
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad SEAL - tuším, že existovali tři kousky. Prototyp dělaný u nás a dva sériové, dělané v Jugošce.
prototyp

Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.gras.co.ba/foto/trolejbus%20Niskopodni%20skoda%2021TR.jpg

Tak to skutečně koukám! Oni mají 21 Tr.. A nátěr je celkem pěkný!

Petr_K: Píšou tam že mají dva kousky ŠEAL 1090, ale ta 9 je asi překlep.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.gras.co.ba/foto/PIC-tramvaji09.jpg
http://www.gras.co.ba/foto/PIC-tramvaji01.jpg

Modernizace K2 v sarajevském vydání...

http://www.gras.co.ba/hodnik.htm
Doporučují shlédnout "Foto galeriju". Stojí to za to, K2, KT8, 14 Tr, Sanos, 21 Tr, ŠEAL, Ikarus 280, Karosa B 731 a spousta dalšího..
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě 21Tr byly do Sarajeva darovány Českou republikou. Vzhledem k tomu, že údržba těchto vozidel je problematická i tady v ČR (špatná dostupnost náhradních dílů) prý nevydržely jezdit moc dlouho.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes, druhej dnešní příspěvek - jo, SATRA2 je modernizace "kupodivu" dělaná v PRASu Šumperk a dokonce z nějaké původně brněnské K2ky. Byl o tom článek v jednom z prvních Dopravních Perníčků.
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Ty trolejbusy v Rimini mi nepřijdou tak starý, jak prezentuješ.

bus
Toto je nejrozšířenější typ autobusů na lince 11 Riccione - Rimini. (Všimněte si mávajícího řidiče :-) )

trolejbus
A toto je jediný zahlédnutý typ trolejbusu (rok tuším 2002), který jsem stihl zahlédnout asi pětkrát za 14 dní na téže lince 11. Nuno říct, že narozdíl od našich vozů byl zcela bezhlučný a jezdili s tím poměrně dost rychle.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jsi asi koukal po trolejbusech v Riccione, ale ne v Rimini

Petr_K: Dik za objasnění, nějak mi to uniklo...
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes (17.1. v 17:18) + Ústečák: Vy jste jedna osoba, nebo jste fakt měli oba štěstí na řidiče rozpřazujícího ruce místo řízení?? To je to v tý Itálii u řidičů tak běžný??
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, já byl u těch dvou fotek když vznikaly, ale Ústečák již nebyl v Rimini když jsem tam já viděl ty trolejbusy.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když věřil bych, že to nic neobvyklého není, z fotek, co jsem si odtamtud odvezl, na mě mává každý druhý řidič. :-) Asi tam nejsou tolik focení, no. Je to něco jinýho, než když vám po vyfocení chce dát řidič po tlamě.

(Příspěvek editován uživatelem Ústečák leden 19, 2006)
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 11:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně tam zejména zaujal věkový průměr řidičů, většinou bych tipl kolem 20, max. 30. To u nás v Ústí je to od důchodového vku výše :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska mají autobusy špatný den :-( V Turecku díky sněžení sjel autobus ze silnice: Mrtvých 9. V Západní Indii taky havárie: Mrtvých 21...
Zdroj: TA3
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 19:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V řijnu tu proběhla debata na tema O-Bahn, tedy autobusy, trolejbusy resp. duobusy vedené v pevné jízdní dráze. Na webu jsem našel tyto stránky:http://www.garden.force9.co.uk/OBahn.htm#top

Jsou tam fotky těchto vozidel a tratí v Essenu, Mannheimu a v Austrálii. Je tam také zmínka o Seattlu a Bostonu kde také duobusy jezdí v tunelech. U části kde je zmíněn provoz v essenu jsou i zajímavé fotky z tamních podzemních useků, kde duobusy jezdily společně s tramvajema. Jinak z fotek i textu je zřejmé že celý tento system je v úpadku.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo o nějakých stránkách o MHD ve Vilnijusu?
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky nějaké stránky o trolejbusech na Krymu.
výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 09:26:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... http://obus.rv.ua/index.php?par=phkrym
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 14:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když se podíváte na "Park", najdete tam i nějaké vozy z Ostravy, Brna a Hradce Králové. To už ale ovšem není Krym, ale Rovno.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 15:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krym...Budou, budou. Počkejte do jara - spadnou....
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 23:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SEAL v Sarajevu 1996
Tak tenhle asi nejezdí . Staženo někde z webu, omlouvám se, nepatuju si kde.

Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Bobek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:54:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli se to tu už neobjevilo (skoro bych tipnul, že jo), ale kdyby náhodou ne, nebo to někomu ušlo:
http://dspace.dial.pipex.com/steam/trains/pics03/nk03149.jpg
Tomu říkám unifikace. Soudruzi z Pchjongjangu jsou holt šikovní.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to udělali chudáčkovi C734. A jak se tam vůbec dostala?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se tam vůbec dostala?

Byla tam normalne prodana. Stejne jako asi 150 KT8, ktere tam odesly v roce 1991 na zaklade smlouvy, zrejme jeste z konce -ismu. Na jednu z Risi zla byla zmenena az v polovine 90.let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byly tam taky nějaké T6B5 a taky KT4, že? Nemáte někdo odkaz na nějaké jiné fotky, třeba i tramvají z této země. Vím, že toho kvůli diktatuře na netu nebude moc, ale něco by se možná nešlo nebo se pletu?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bobek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:32:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: s tou Říší bych nesouhlasil, ona to jistě ani předtím nebyla selanka, jen jsme prostě byli kamarádi. KT8 podle jednoho z uvedených webů bylo jen 45 a podobně i KT4, zato však spousta T4D+B4D a T6B5.

Ostravák: ale jistě.
http://dspace.dial.pipex.com/steam/trains/nkorea05.htm
http://www.pyongyang-metro.com/metrotrams.html

Kde bychom byli bez pana Googla
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Díky. Docela jsem se zděsil co to provedli s KT4 ,které fotka je na druhé stránce.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: A to se říkalo, že 7xx bidla neunesou. Pak tady někdo vyvalil tuhle fotku... je to tak rok zpět.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, nevíme, jak je upraveno uvniř. Samo o sobě vím, jak střecha 7xx vypadá a ta by je teda neunesla. Jeden sběrač má cca 65-80 kg (ví-li někdo přesně, nechť to sem hodí) a sundavat ho ze střechy, velká chuťovka. A když si vemeš, že bidlo drží na 4 šroubech, tak ty nemáš kam uchytit ve střeše. Rozhodně to muselo doznat úprav. Toť můj názor
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pánové, dovoluji si zde nadnést domněnku, že tato "karosa" je možná "licenčně" vyrobena firmou Obšleh and Obšlehovič n. p.. Vypadá to stejně zbastlený jako trolejbus nad ní, který jsem zde už kdysi vyobrazoval, i když ten spíš vypadá jako náhodně sešroubovaný shluk dílů nalezených různě po vozovně (viz třeba například ty tři nelogicky malý okna před kloubem, kde by mohlo být jedno normální). Šikmooké socialistické národy mají vůbec tendence vyrábět všechno buď naprosto dle vlastních náčrtků (tohle opravdu nemohlo vzniknout jinak než na koleně podle kresby fixkou vzešlé při společném obědě pod plakátem Kim-ir-Sena), nebo naopak vše okopírovat podle osvědčených "západních" vozidel. Některé KT8 jsou podle neoficiálních informací rovněž vyráběny jako licenční s minimem úprav. Prostě rozšroubujou kachnu na díly do posledního šroubku, každej díl okopírujou a pak z toho poskládaj dvě. A tak dál, až je z toho flotila.
Skládací dveře - už NE!!!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hle zapomenuté řešení, které se u naší společnosti moc neností, holt jiný kraj jiný mrav. Taky možnost a její šance jsou větší než obrovské. potom ale klobouk dolů před soudruhy, pokud je to okopírované, tak mistrovsky. Ehm, co je takhle nenápadně využít, u nás není žádná Vetra, nákresy jsou, levný výrobce taky, jen nenápadně podstrčit a pak prototyp odvést na zkoušky a .....
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19226
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
Co to je proboha zase za fotku?? Člověk by myslel, že už nemůžeš ničím překvapit, ale stále se Ti to daří... Kdy začneš dělat model trolejbusu v měřítku 2:1?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vidět, že i kovozemědělská rozvojová mocnost umí vyvinout precizní vozidla, která v tak krásném městě určitě nedělají ostudu a k plné spokojenosti slouží k dopravě semknutého a bojeschopného lidu vstříc novým zítřkům... Já osobně bych se do toho teda i bál nastupit, ale počet přepravovaných soudruhů a soudružek na fotkách jasně ukazuje, že pod vedením Kim Čong Ila ještě nějací lidi přežili.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský - čoveče to je přece Violet Paarová z úžasňákovic rodiny - I když slovo "úžasný" bych použil i u vyobrazených vozidel, jsem fascinován jak skvělým designem korejské techniky (asi nějakej šikmookej Kotas), tak i precizností údržby - je vidět, že některá vozidla drží pohromadě jenom tunou kytu na bázi plastelíny a nějakým žvýkačkovým lakem.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://trolleway.tramvaj.ru/tram/200510_5265/index.shtml
nízkopodlažní trolejbus TrolZa 5265. Velice zajímavý design a řízení Csepel, nemůžu si pomoci, ale připomíná mi ty autobusy St. Ag.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, na ruský poměry to nevypadá tak zle, dokonce koukám, že to má i asynchronní písťák a tudíž i statickej měnič
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ta pokroucená tykadla na novém voze, to je podle nějaké ruské normy?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:když se prohrábneš stránkama, tak tam najdeš, že to už má IGBT, jo, holt už nemůžem byvšij CCCP podceňovat, že stále dělají traljejbus stykačornyj-saprativljenyj.
Aussiger: Podívej se na 6 Tr, taky mají konce ohnuté, sice víc na konci, ale taky. 21 TrACI taky, je to kvůli lepší přilnavosti na trolej. U br. 6 Tr to bylo údajně kvůli zachycení sběračů o kříž při bočním vychýlení, tak je ohýbali.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace