K-report
 

Archiv do 10.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Staré archivy » Archiv do 10.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 10:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes v 9:40 na Pálavském náměstí výměna 3506 (02612) za odpovídající náhradní vůz -- 3200

Co bylo příčinou chcípnutí? 3506 odjela po vlastní ose směr Husowitze.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 11:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: nevím za co bys to chtěl vyměnit, když jsou všechny husovický vozy na trati kromě 3508, která je prý po opravě v Komíně

3506 už je prý opět na trati (příčina: směrovky-vadný přerušovač (opraveno))
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On je hlavně problém v tom, že si někdo spočítal (chytrá hlava), že máme v Brně 16 kloubáků, takže je vysloveně ideální garantovat v prázdninovém JŘ 16 kloubových spojů na lince 26. Ráno tam chyběla i (opět) 3607, kvůli kontrole sbíhavosti předních kol. Měnili jsme ji na Pálaváku před devátou ráno za 3265.

Ta 3508 (vyhořelá svorkovnice druhého trakčního motoru, tlumivka a kabely k motoru) již kolem poledne jela zpět do Husovic.

3010 je na pískování, vzhledem ke stavu vozu bych se nedivil, kdyby se ten skelet vrátil po částech naložený na multikáře.

Do opravy byla konečně vzata 3038 po nehodě.
V opravě je i 3016, dostane nový trakční motor a novou nápravu Rába.

Jediný odstavený vůz voz. Komín je tedy 3033, která má sjeté pneu a nejsou náhradní .

OK1XNG - my na dílně jsme v tom víceméně nevinně, špatný vliv vylučuji, každé ráno se s kloubáky láskyplně objímám a oprašuji každou žárovičku
No a?
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.134.190
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 18:14:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máš zřejmě vysoký osobní rizikový faktor (takzvaný činitel k)(statistika je při mě) - neboli takzvanou míru průserovosti - osoby s k vyšším než stanoveným označujeme za pohromy a nenecháme je se k trolejbusům přiblížit
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 18:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: ale to chce trochu víc práce na těch vozech, než jen objímat a oprašovat žárovičky, taky občas podívat do útrob komponentů
Makrelu neumeješ.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No no no.
9Tr - když na tom tak trváš - už jsi zkoušel rozflexovat tyristor? Myslím z Polovodičů Praha, ne ty starý ČKĎácký plechovky. Já na tý keramice nebo co to je zmrvil doma jeden kotouč ve snaze vidět "řez polovodičem" a pak jsem to vzdal . A co se týče lezení do útrob vozu - ono by jste se celkem divili, co všechno se musí kontrolovat, a kór u 22Tr. Pro zajímavost celková norma na kontrolní prohlídku vozu 22Tr, počítám jenom výkon práce pro kontrolu elektro-věcí (stykače - motory - elektro/vnitřky) je 6,4 hodiny. U 21Tr je to 4,1 hod, 14Tr 4,3 hod.

OK1XNG - jestli ten faktor mám já, to nevím. Za ty skoro dva roky, co jsem v DýPýčku (uznávám, krátká doba) se mi nepodařilo způsobit žádnou dalekosáhlonásledkovou závadu, teda jedině se mi vybavuje, že jsem na dílně nasadil 21Tr na dráty a ozvala se celkem slušná pecka a následně vylítla měnírna pro napájení severozápadní části města. Přéčinó ovšem nebyla chebná elektronka É třenáct, ale vytržená svorka TV, o čemž jsem nevěděl a všiml jsem si to až po zkratu svorky o strop vozovny a "detonaci". Polovodič nemám na svědomí žádný. Ono ty polovodiče moc neovlivníme. Jedině snad vyfoukáváním a čistěním chladících žeber silového bloku, ale i tak, když ten tyristor rupne ráno po nastartování studenýho vozu a našlápnutí jízdy, myslím, že to na to ve finále má pramalý vliv.
Je otázka, co ty průrazy opravdu způsobuje. Na 3605 běhá jeden tyristor jiného typu (jiné hodnoty a hlavně je na menší napětí) a stále tam žije, narozdíl od jiných, více dimezovaných. Na úpravy zapojení tu byli ze Škody, z Regosoftu, z Elitronicu a z Polovodičů, spousta vědátorů, ale výsledek, jak vidíte, žádný. Teda vlastně ano - začaly krom tyristorů odcházet i ty desky LINT1, no naproti tomu včera to vydržel zdroj buzení EDB a vůz už nevytřelí dopředu i na pedál brzdy.
Ale pravou příčinu, proč odcházejí zrovna IGCTčka, GTOčkové tyristory mnohem míň a na 14Tr (ani nevím co to je za druh, jestli nějaký RCTčka) jsem to zažil jenom jednou, to nám asi nikdo nepoví. Takže tak.
Čili stručně - na průrazy tyristorů má vliv patrně počasí v Americe, tlak vzduchu v Kazachstánu a stav hladiny v přehradě v Krasnojarsku. A to samé se týká měničů Cegelec. Letos zatím žádnej ani při vedrech, minulej rok asi pět.
No a?
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.12.8
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:05:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud jseš v depu pouze dva roky, tak to jsme se tam nepotkali. Já ta strávil dost času (ty pokoje nahoře byly docela pěkný, nevím jak teď). No IGCT versus GTO - SLÁVA MODERNIZACI!!!! Kdyby tam tak nechali osvědčené GTO tyristory....Sice taky byly ze začátku problémy, ale nikdy takového kalibru - tam odcházely řídící jednotky. Ale dokud jim nebouchne prvek zrovna když tam budou mít připojený osciloskop, tak se těžko někdo něco doví.
P.S. Třeba zrovna ty diody do schrán kvůli uhnívajícím kostrám reflektorů jsem vám tam montoval já s J.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5212
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tyristory vyházejte a dejte tam IGBT z budějc
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.134.190
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 15:29:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, do silových bloků 21, 22 Tr se nikdy IGBT nedávaly. Jen do 14,15 Tr a 21TrACI - tam jsou ale Skiip bloky - ne klasické tabletové tyristory. Ale GTO jsou osvědčené.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 17:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak:
Vím že to bude zejména v kontextu debaty znít blbě, ale včera večer další průraz tyristoru, vůz 22Tr 3603, jízdní tyristor předního pohonu. Rýpali jsme se v tom pochopitelně až dneska. Takže: vzalo to s sebou opět i pomocný zdroj EDB - další naše vleklá záhada. Jízdní FeRRaZy vždycky zůstanou, odnese to zdroj brzdy, kterému se spálí sice i výstupní pojistka, ale diody ve zdroji jsou rychlejší. Zjdnodušeně řečeno se při zkratu na jízdě pálí obvody brzdy. Logika, ne? Takže vzhledem k tomu, že již nemáme na skladě tyristor, neboť jsme ho vyplácali na středeční 3607, museli jsme 3603 odstavit na neurčito - respektive do doby, než se vrátí tyristor s GU jednotkou z opravy.
A včil mluvte. Je tohle normální?

Pro fandy stržených botek a vypadených sběračů mám jeden tip na fotoflek - křižovatku Hlavní - Veslařská v místě výkopu na odbočení k zastávce Hlavní. Po úterním vypadení několika večerních příjezdů do vozovny, středečním stržení sběrače u 3042, následném vypadení 3019, včerejším vypadení dalších několika vozů a dnešním stržením botky na 3030 a dalším vypadením dalších a dalších vozů mi nezbývá než pogratulovat, s jakou OCHOTOU nám dispečeři neustále odvolávají naši prosbu, aby v tomto úseku řidiči linky x25 jezdili se stahováním sběračů do háků samospádem. Pánové dispečeři, ještě pár vozů a půjdete si ty sběrače a botky opravovat sami, protože už jsme ve vozovně opravdu nas..í . Je zjevně strašnej problém nakázat všem řidičům, aby vylezli z kabiny a stáhli se. Chápu, že minutové narušení jízdního řádu tímto opatřením je pro dispečink opravdu strašně neúnosným problémem, proto doufám, že těch botek a sběračů bude co nejvíc, abychom to mohli připsat na účet dispečinku, který k tomu přistupuje zcela laxně, vždycky tam jedou fábií se podívat, že jeden trolejbus tam projede, takže tam určitě projdou všechny za den. Zároveň držím palce řidiči z vozu 3030, kterému po stržení botky hrozí, že bude muset vzniklou "škodu" (jeden šroubek M6, dvacet centimetrů izolačky a pět minut práce mechaniků) uhradit, čemuž se brání.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě ad GTO: samosebou odcházejí i ty. Máme také slušnou sbírku, no je ovšem pravda, že ze 39 vozů za sedm let provozu to není tak strašný. V 21Tr"GTO" spíše odcházejí nějaké ty diody. Hlavně v zimě na náledí nebo sněhu jdou do kytek diody na obvodu brzdy. Z hlediska pomocných zdrojů EDB máme dva "pálící vozy" - 3005 a 3009. Nevím, proč zrovna ty. Třeba to půl roku jezdí bez poruchy a pak to odrovná tři zdroje během týdne (závadu 5E už známe nazpaměť a hned jdeme po zdroji).
No a?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

verusha - na té křižovatce pár šofců ty sběračs táhne, ale dneska sem zaslechl, jak jeden říkal cosi ve smyslu, že "kdyby to věděl dispečink, byl by průser" - myslíš, že je to až tak?
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : na vstupu / vystupu nejni trisil/transil ? Ten by to mel chytit, pripadne dat rychlejsi pojistky .))

Murphy :
Je-li spotřebič chráněn pojistkou, pak se nejprve spálí spotřebič, aby zachránil pojistku.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.134.190
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:43:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad VERUSHA - ozvi se mi prosím na mail, nechci některé zákulisní věci probírat veřejně.
Ad Bobo - ozvi se mi prosím. Seděl jsem na zkušebně se Standou Bulkou.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio - ano, v tom je právě ten problém. KDYBY. Je vidět, že zvůle dispečinku je nadřazena několikatisícovým škodám na trolejbusech. Pěkný příklad s prominutím ignorantství.
OK1XNG - no, pokusím e nejprve si nějakej funkční mail zařídit. Nefunguje mi normálně ani ten na centrumu.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS ano, jak správně píšeš v márfym. Ony ty FeRRaZy (250A) nebo OEZka na tom zdroji EDB (25A) jsou sice zatraceně rychlé, ale nic není tak rychlé, aby něco nemohlo být ještě rychlejší, že . nějaké další ochrany, ny ty ani nepomýšlíme. Ono je tu i něco, co nám takové úpravy brání provádět, a to konstrukční parametry vozu. Už několikrát tu bylo, že i předělání žárovičky z kontrolky nahoře do kontrolky o dva centimetry níž je "nedovolený zásah do konstrukce vozu". To samosebou trochu nadsazuji, ale v principu si nemůžeme zásahy do obvodů moc dovolit, tím méně do siloviny. Jiná věc je celá ta "antiprůrazová" úprava pro vozy 22Tr - to bylo navrženo oficiálně výrobcem a podružnými dodavateli komponentů.
No a?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: nezkoušel, ale přivedl jsi mne na zajímavou myšlenku...
a co takhle vletět na dispečink, vzít toho, kdo to má na starost, zavléct ho do auta, dovézt na křižovatku k trolejbusu, dát nářadí se slovy"a měň,dokud nespravíš, nejdeš domů"
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 13:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr - už jsme měli chuť to tak udělat a jedině slušnost a vědomí toho, že musíme ctít příkazy "shora" (= z dipečinku), nám v tom brání. Bohužel s tím teď nic neuděláme, neb jsme "obyčejní díleňáci", kompetentní lidé, kteří by nám v tom mohli pomoct (= kteří by mohli zajistit, aby se jezdilo na stahovačku pořád), mají aktuálně dovolenou. Pokud jde dispečinku o bezpečnost během stahování, což bych bral jako jediný vážný důvod proti a uznávám to, že bezpečnost je na prvním místě, tak nyní je na křižovatce vyloučen veškerý provoz "mimo MHD a vozidla s povolením stavby", stahovat se dá krásně v kopci před křižovatkou daleko za zákazovou cedulí, tady v místě zcela bez provozu, a nasazovat se dá po dojezdu do zastávky Hlavní, která rovněž leží ještě v zákazu vjezdu a je tedy bez provozu, navíc nasazení mohou řidiči provádět současně při odbavení cestujících, čímž se eliminuje to zpoždění, které i tak není dohromady větší než minuta. Řidič samosebou musí mít výstražnou vestu; to ale podle vnitropodnikové vyhlášky musí mít všichni řidiči při opuštění vozu mimo zastávku (vyjímkou je snad jenom prostor smyčky nebo konečné) a pokud se jedná o zkušební nebo jinou zvláštní jízdu, musí mít vestu celá osádka vozu.
Pokud někoho napadá jiný důvod, proč je postup stahování sběračů proti něčemu, sem s ním. Pro neznalé upozorňuji, že "z kopce samospádem" je poměrně výrazný kopec tak akorát, žádnej pruťas, takže vůz se rozjede krásně, nikoliv nebezpečně. S kolegou jsme mimochodem dojeli při zachování bezpečné jízdy samospádem až za bránu vozovny.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 15:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ústí se projížděla samospádem jedna křižovatka při povodních a bylo zakázáno vozit při sjíždění cestující. Já osobně se domnívám, že někde musí existovat něco, podle čeho se smí sjíždět samospádem jen při mimořádných situacích. Já v to i doufám, protože jízda s vypnutým trolejbusem bez posilovače přece tak úplně bezpečná není - a jak známo, to, jestli je to pruťas nebo mírný klesání bez zatáček - na to se v předpisech nehraje.
Nevím, nikdy jsem o ničem takovém neslyšel, ono se asi moc nepředpokládá, že trolejbusy by jezdily po ulicích vypnuté s bidlama na střeše. :-) Myslím, že dispečink ví co dělá, pač by z toho případně mohl koukat velký průs... problém.
Autor v tomto příspěvku vyjadřuje svůj osobní, subjektivní názor. Necítí se nucen ho propagovat jako pravdu Boží.
_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 15:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no mám takový dojem, jestli to není v drážním zákoně, že trolejbus s lidmi bez proudu!!! nesmí jet. Takhle jsme taky sjížděli jeden kopec s trolejbusem, ale nebyl jen proud a bylo to o pr..., o drž... protože se málem zablokoval kruháč, ale nakonec se podařilo v poř. projet.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5219
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK1XNG- muj mejl: dydzej@post.cs cs=cz,
jinak IGBT se na nízký podlahy nedávalo, ale standa k. to měl v plánu, qůli ceně. proto se dělala 15tr do budějc. LP si s tim krásně vyhrál.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr: Zas úplně zakázaný to bejt nemůže, kolikrát se u nás s lidma jezdilo bez bidl na poměrně dlouhý úseky. Ale je pravda, že to bylo při mimořádnostech. Největší raritou byl asi požár v Rooseweltově (asi 200m) a mrtvá výhybka u Vladimiru, to se jezdilo až za dělič pod kopcem, projíždělo se jednou zastávkou a celou cestu se pekelně troubilo, pač trolejbus nemohl zastavit a cestou bylo pár přechodů. :-) To bylo tak 500m. A taky to šlo.
Fanclub 22Tr

Rarita v Ústí nad Labem - rychloprůjezdová výhybka. POZOR: již jen pár dní...

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podotýkám, že v Rooseweltově to bylo v serpentinách a jezdilo se to. S lidma se i projížděla křižovatka pod hotelákem na Terase.. Na naší šotoakci s 602 se taky jezdilo bez bidel, ale je pravda, že je rozdíl řídit bez bidel 15Tr a 22Tr.
Fanclub 22Tr

Rarita v Ústí nad Labem - rychloprůjezdová výhybka. POZOR: již jen pár dní...

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko
x96
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.251
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 18:50:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi bylo namontovaný elektrický stahování sběračů na 3504 (nevím jistě, možná 3505) a bylo to kvůli příp. objíždění překážky. Je to na tom vozu, nebo nějakým jiným voze ještě vůbec namontovaný?
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.33.139
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 22:33:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o tom nic nevím. Pouze dva vozy měly sběrače Kiepe, které to umí, a to byl 14 TrSF ( Pak je ti pitomci při zajíždění do mycího boxu rozlámali)a prototyp 21 TrACI - nyní pokud vím v HK. O ničem jiném nevím.
AD 725
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.105.55
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 00:32:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poloautomatickou sběračovou soustavou typu Dornier byl vybaven také jeden z vozů ověřovací série 14tr0(v.č.pravděpodobně 7669,r.v1980?81).Později byl provozován v Mar.Lázních pod ev.č.34.
OK1XNG,Bobo:Nevíte náhodou v.č.a r.v.tohoto vozu přesně (tyto údaje se dost často v různých materiálech rozcházejí).
Dále byl v pětikusové sérii prototypů 14Tr0 vyrobené v roce 1980/81 vybaven jeden z vozů(v.č.7667)jako jediný z řady 14Tr odporovou výzbrojí.Nejprve byl zkoušen v Kyjevě a po té na Krymu (ev.č.001),kde po zkušebním provozu zůstal.Nevíte o tomto vozu bližší údaje a důvod osazení odporové výzbroje?
 
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 09:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v jízdním výkazu:
 
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD 725-známé foto z prospektujinak proč? no jednoduše, SSSR nechtělo tyristory, rptože odporová výzbroj je drsně jednodušší-7stykačů, 2 odporové rámy a jediná chrána na boku-baterka.
Tyristorová 9Tr má následující věci navíc. Kontroler vynechám a beru ho jako společnou část, ač každý vůz jiný, ale dejme tomu.Nuže tyristorově, či pulzním měničem ovládaný trolebus obsahuje tyto části: Silový blok, vyhlazovací kondenzátorová baterie, zhášecí kondenzátorová baterie, tlumivka. to vše je v několika schránách po obvodu vozu. Takže když soudruzi chtěli odpor, tak ho dostali
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně. Asi se tam opět něco urvalo. nutno podotknout, že do výkazu toto píše výpravčí.

Vypnutým vozem a tedy nefunkčním servem přece neohrožuju bezpečnost provozu. Tu bych tímpádem ohrožoval na každým dlouhým odizolovaným úseku. Krom toho u 21/22Tr mi valí od cca. 10 km/h servo spojený s trakčním motorem.

Stahovací sběrače Kiepe byly na 3504, leč už tam dávno nejsou.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 11:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a to vypnutý servo jsme taky zkoušeli (s 3265). Kolega sice musel trochu víc zabrat do volantu, ale rozhodně se průjezd tou jednou zatáčkou nedal nazvat jako život ohrožující.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chčije a chčije.

To je asi tak všechno, co je novýho.
No a?
Martys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 15:22:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak se s touto skutečností vyrovnávají trolejbusy, kolego? Žádné probíjení?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 15:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě že kupodivu ne. V pátek jsem jeden vůz výhružně odstavil na špatný izolační stav (3013 po KP), ale ten stejně v neděli stihl umřít na měnič, takže přes noc krásně uschl na dílně .
No a?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Infekce se rozšiřuje rychleji než ebola. To že to měli v Havl Brodě, se dalo brát jako lokální výskyt, Brno je přecijenom od Jihlavy daleko, ale už to tu máme taky. Ty zas.... zk... ..... ...... ...... ..... ...... ...... ...... ...... ....... plastové reklamní rámečky. Už jsem i vyhlásil soutěž na jejich utržení, nyní jsem zvědav komu se to podaří porvnímu. Takže se ptám, kde nemá ta ..... spol. Snip a Co prsty?
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Martys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:26:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aspoň, že tak. Ale přeci jen by mně zajímalo, jak se takový standardizovaný trolejbus zachová řekněme za průtrže mračen? Zahlásí špatný izolační stav a nejede, nebo to jen nahlásí a řidič musí vyhodit občanstvo a odstavit se?
Martys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:28:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standardizovaný trolejbus - nerovná se v Brně .
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9 Tr: Chňapky. Nejlepší je ostravská reklama znějící asi takto: "Chceš mě utrhnout?"
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák-Covyfotit, poslat a hned bude prácička
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3250
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No až na ni natrefím, tak vyfotím. Mám to však jen z doslechu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chčije a chčije.

To je asi tak všechno, co je novýho.


A nebyla dnes dopoledne 3604 na zkušebním výletě po Královopolské?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3218 dnes na 26tse s BUSE jako 3210.
Lidé jsou hříšní...
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dnes na 26 nějak hodně 14tek 3200, 3218, 3241, 3242, 3282
Lidé jsou hříšní...
Sova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo na 26 samá 14tka ,ale na 31 jsem dnes naviděl ani jednu,zato autobusů na ní jezdilo spoustu.Nevíte o co jde?
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sova: autobusy na t-31 jsou zde kvůli opravě ing. sítí na Brněnské
Lidé jsou hříšní...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sova - jak říká FD, na Brněnské ve Šlapanicích ědlají nějaký věci s IS...více zde :
http://bmhd.vhd.cz/vyluky/vyluka.php?vyluka=308
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 22:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - vidím že tady se nic neutají. Tož tedy ano, ráno řidič 3604 měnil s tím, že "ve voze něco hrozně mlátí". Tak to dojelo pomalu do vozovny, pak jsme s tím jeli přes Kameňák do Kohoutek a dolů, a diagnostikoval jsem mlácení kloubu. Ten jsme pak ve vozovně kuchli, s rozdeklovaným jeli na Slovaňák, zjistili jsme prd a tak jsme to zase zadělali a na Pálaváku vyměnili zpátky za 3032.

K izol. stavům:
každý trolejbus (aspoň teda v Brně), počínaje 14Tr a konče 22Tr, má hlásič izolačního stavu, lidově zvaný eMeLko. K měření izolačního stavu slouží dva dracounky pod vozem. MLko funguje tak, že pokud se mezi dracounky a kostrou vozu objeví více jak cca 50 V, v kabině řidiče to začně svítit a vřískat. Vůz jede dál, je tedy na řidiči, aby se podle toho zachoval. V prvotní reakci a jen při občasném povřískávání je možno při dojezdu do zastávky vypínat automat, pokud to píská furt, je už nutno vyklopit lidi a vůz vyměnit.
Potom je možno též proměřit izolační stav vozu. To už se musí dělat pomocí megmetu neboli takovýho měřáčku, kterej vyrábí zhruba kilovolt. Je nutno stáhnou sběrače a pozapínat vůz tak, aby to bylo možno změřit, a pak se tím měřáčkem manuálně na svorkovnici měří jedna svorka proti druhé. Totoť je i u starých historických vozů, nejen 22/21/15/14Tr. Nevím jak to mají jiné typy vozů, v Brně neprovozované. Z jmenovaných typů jediná 22Tr se však dá proměřit i bez toho mařáčku, neboť má zabudovaný automatický "měřič izolačního stavu" - MISko.
Při měření izolačního stavu je určující tzv. celkový izolační stav vozu - tj. odpor silových obvodů vůči kostře vozu. Je-li vůz suchý, je to v ideálním případě tak řekněme 30 megaohmů a více, mezní hodnota pro trakci 600V (tedy Brno) je 0,6 megaohmu, Nižší izolační stav by neměl venku na trati co dělat. Nejmíň co jsem osobně kdy naměřil, bylo asi 100 kiloohmů, to už bych opravdu odmítl podepsat a zaručit se tak za bezpečnost.
Izolační stavy se měří každý den.
No a?
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaručené zpráwy z říše trolleybusowé aneb:
"Novinky z Husowitz :"


3238 - Po dokončené VP předán zpět do Slatiny
3277 - práce na skeletu, nová podlaha, + pojezdových částech vozu (nápravy , řízení)
3236 - opískovaný a nakonzervovaný skelet čeká na uvolnění kapacity dílen
Montáž transparentů BUSE z vyřazených autohnusů do starších vozidel 14 TR byla zatím provedena v tomto pořadí na vozech : 3210,14,15 a 3218.

Pro příznivce "starých" červenokrémových vozů nutno doplnit, že vozy 14Tr/07 č.3193 - 3200 v období prázdninového provozu zůstávají častěji ve vozovně , neboť je nižší vypravenost a tyto se stavějí většinou jako záložní.
 
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4490
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: Kdepak, uvědom si, že seš 25 hodin denně pod dohledem, a možná i víc. Ale už tuším, proč bylo tolika lidí u kloubu...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 08:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou fotky vozu 3238
 
  (fotku už dokončeného vozu nemám, i když jsem ho ve vozovně viděl)
tady jedna fotka vozu 3218
 
a poslední fotka je věnována vozu 3236
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolejbusák.)
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Martys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 09:51:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: dík za vyčerpávající informace

BUSE mají též vozy 3235 a 3233.
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 11:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 10:15 na Pálaváku odstaveny 3604 a 3504. Jezdilo plno náhradních busů. Potom jezdil na Vinohrady jeden trajf za druhým.
O tom se vůbec nebudu bavit!!!
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 12:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Trolejbusák : Kdy Ty do toho našeho husowitzkého svatostánku chodíš ?? Ty Tvoje fotky jsou tak týden staré a během pracovní doby jsem tam nikoho s šotoaparátem běhat neviděl ..
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 14:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njů z Komína:

Přestalo pršet.

Odstaveno: pouze 3603 po průrazu tyristoru

SO: 3016 (zároveň výměna nápravy na Rábu a dodání opraveného trakčního motoru), 3037 a 3277 (Husovice viz výše, na voze bude pár nových překvápek, tak uvidíme)

GO: 3014 v laku (prý však nikoliv v Husovicích, neboť to lakuje externí firma) a 3010 na pískování, z něhož se vrátí doufejme alespoň hromada železa svázaná do uzlíčku

V opravě 3038 po nehodě - vyřezaná celá poškozená část vozu, hrubé klempířské práce. Takhle z dálky, když zamhouřím jedno oko, to vypadá, v mlze teda, skoro, že to ještě někdy bude připomínat (možná) trolejbus.
No a?
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: no já tam chodím asi 1x nebo 2x týdně a kolem čtvrté hodiny odpolední (jak kdy). Zřejmě se tam v nejbližších dnech opět objevím .
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 22:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásná stavba budoucího krásného kruhového objezdu si vyžádala další oběti z řad sběračů a botek. Dnes už došlo i na strhávání vedení. Ještě že je to do vozovny z kopce a když tam stihneme doběhnout přes dílnu včas, dokud má vůz ještě vzduch, tak se dá dojet za bránu.
Jménem kolektivu děkuji za příkladnou organizaci stavby a průjezdu křižovatkou tak, aby se tam těch vozů urvalo co nejvíc.
No a?
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 22:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: Aspoň se nenudíte jako kolegové v Husowitzích.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 11:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slibované ostravské "chňapky" jsou zde ../2484/33733.html
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: takže koukám, to je ten samej plastovej šmejd co u nás. V šalinách máme tak 10 - 15 kusů, jenom do 21Tr jsme jich jako blázni dávali 35 a rekord, možná i republikovej, drží naše dvadvácy - tam jich je myslím 50. Zatím tak půlka vozů jezdí prázdných (s poutky, ale bez vsunuté reklamy), jediná reklama je myslím na A-Klasu s obrázkama jídla. Samosebou, no dalo se to čekat, už dnes jsme objevili v jednom voze, kde byla poutka prázdná, vložený jeden samodomo výrobek (ale s přesně pasujícími rozměry) s grafitty motivem a podpisem jakési grafitti - tag crew. No, budiž, lepší než to čmárat na okna.
Já osobně jsem "antipoutkový". Nelíbí se mi to (ještě reklamy na podlahu, na střechy vozů, na disky kol a co třeba ještě každý potah sedátka jiný), kromě toho jsem se už několikrát ve vozovně sám praštil do kebule, z toho jednou do oka.
No a?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24774
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reklamní lavičky tu už byly (jsou)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 18:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Pvvs: Ten trolejbus jsem viděl první, tak mě neštvinajdi si laskavě jiný, jo.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace