K-report
 

Archiv do 07.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Mariánských Lázních » Archiv do 07.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Noname
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.230
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:24:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně souhlasím. Spojit akci s předáváním nových trolejbusů by bylo jistě neobvyklé a přitáhlo by to do ML plno příznivců i dalších zvědavců. Byla by to neopakovatelná příležitost svézt se mezi prvními novým trolejbusem. Popřemýšlejte o tom.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4940
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mariánské Lázně jsou specifické tím, že značnou část obyvatel města tvoří lázeňští hosté, kteří se pravidelně obměňují a kteří hledají nějakou atrakci, protože být měsíc v lázních je nuda, obzvlášť když jsou všechny dostupné atrakce ve městě a v okolí cenově nastavené pro Němce a Čech má smůlu. V těchhle lidech je značný potenciál, takže už jen kvůli nim má smysl to pořádat.

ikdybys jim představil Bernarda osobně, pořád by mleli své

Internet má tu vlastnost, že je anonymní. Takže kdokoliv z nás se na K-Report může podepsat jako Bernard - a nebo třeba jako Usáma bin Ládin, George Bush, Adolf Hitler, Brigitte Bardott nebo Tomáš G. Masaryk. Protože v minulosti docházelo k tomu, že někteří lidé se podepisovali cizími přezdívkami a způsobovali tak problémy majitelům oněch přezdívek, byly umožněny registrace, aby těmto problémům bylo možno předejít. Proto se dnes každý seriózní uživatel K-Reportu registruje - a ty neregistrované dnes už téměř nikdo nebere vážně, obzvlášť pokud jejich příspěvky obsahují jen urážky a osobní útoky.

A překvapuje mě, že to říkáš zrovna ty, vzpomeň si na to, co jsi ty s Leškou prováděl před dvěma lety. Byl jsem tehdy dva a půl týdne ve Francii, během té doby jste si zaregistrovali přezdívku velmi podobnou té mojí (při registraci jste použili mail @spvd.cz - k této doméně jsi měl tehdy přístup pouze ty a já) a začali jsme tam psát příspěvky, kterými jste ze mě dělali blbce. Ani jeden z vás dodnes nenašel v sobě odvahu k tomu, aby se k tomu přiznal, oba dodnes tvrdíte "Já ne, to ten druhej." a místo slov omluvy jsem se od tebe dočkal jen mailu plného urážek.

V tomto duchu bych mohl ještě pokračovat, ale nějak se mi dnes nechce kazit si náladu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Dandy: O té možnosti víme, je lákavá a dokonce v té souvislosti již proběhly nějaká jednání. S ohledem na skutečnost, že DP má dost starostí se svou restrukturalizací (od 1.7.06 se spouští nová firma, přijdou brzy nové vozy atd.) je velkou neznámou, co bude možné a nemožné na podzim v ML udělat a v jakém rozsahu. Proto byla snaha udělat alespoň něco teď na počátku léta. Nemyslím že jízdy trolejbusu s průvodcem po městě a žádaná doprava lázeňských hostů na Kynžvart je něčím "šotoušským".

Ad Bernard. Nebojte se, letos žádné letáky by nebyly....

Ono je velmi snadné mít dobrý nápad, ale podstatná je jeho realizace. A kdo někdy skutečně zkusil dát dohromady takovou akci ví, že to stojí strašně času a úsilí (zejména když to dělá při práci ve zcela jiném oboru....). Odměnou je pak infarktová akce, možná alespoň dobrý pocit že se něco povedlo a někomu se to líbilo a na závěr případná veřejná "pochvala" od lidí, které neznám, ale kteří ví přesně jaký jsme zlotřilci atd. + případně letící vidle do zad od některých dobráků kteří ví jak se to přesně mělo dělat, ale za dne D z nich potřebný výkon vesměs nevypadl. Jak mi potvrdili lidé z jiných sdružení a spolků - znají podobné scénáře velmi dobře.

No prostě s lidským kolektivem je velká zábava....Tímto končím veškerou debatu na toto téma.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy, Noname - je vidět, že podobně blbý nápady nemám jenom já (včera odpoledne jsem na to usilovně myslel a přesto jsem to sem, já vůl, nenacpal). No nic...
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne ve stejnou dobu. (Dilbert)
Fejtl - SPMT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.207.138
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 23:16:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji vám hezký den.Možná, že to bude znít sobecky a nafoukaně, ale jsem osoba, která ví co se v ML opravdu děje. Nechci zde šířit podrobnosti a detaily z problematiky nového vedení a nové společnosti, ale chci vyvrátit mnohé fámy. To, že nejsou dny je velká chyba i vedení MHD, protože nedokázalo rychle a včasně dát SPVD najevo, kdy bude oprava Hlavní. Já to věděl 14 dní předem, ale myslel jsem si, že SPVD je s ing.Nedvědem pevně dohodnuto i detailech. Za další všechny akce bude podřádat Sdružení pro mariánskolázeňské trolejbusy ve spolupráci s MHD Mar.Lázně s.r.o., Městem ML a snad i s budoucími odbory v MHD. Když to řeknu nadsezeně já jsem si doopravdy zažil jaké to je připravovat akce. Mám za sebou 3 Mikuláše,3 Dny ML trolejbusů, Zahájení sezóny a 20 let do V.Hleďsebe. Můžu říci, že jsem ty akce neorganizoval pro vás, jako pro fandy MHD, ale pořádal jsem je pro lidi, pro cestující veřejnost a turisty. SPVD vyčítám jen to, že nikdy veřejně, ani neveřejně neprohlásila spolupráci s našim Sdružením a jejich argument, že by jsme si s nimi měli spojit byla nesmyslá a teď by to jen uškodilo trolejbusů, protože (řekně si to otevřeně) SPVD je ve velké krizi a degradaci. Sdružení pro markiánské trolejbusy pracuje jen na mariánskolázeňském území to nše výhoda. Spolupracuje s městem a je velká naděje na užší spolupraci s novým vedením MHD. Jsem člověk, který je trpělivý a nechci všechno hned. Když jsem začínal, všichni říkali, že jsem blázen, že zachraňuju něco co už je ztracený. Je velká škoda, že lidé z SPVD ( jen někteří ) zavrhli naše Sdružení, jako něco špatného a podrazackého. Jen chci říct na závěr, že v září by měla s městem proběhnout akce k příležitosti dodávky nových trolejbusů (3 s dieslem) a MIKULÁŠ bude určitě, naše sdružení ho bude pořadát jako každý rok!!!!!!
Michal Fejtl , předseda SPMT
Fejtl - SPMT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.207.138
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 23:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za chyby v textu.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 07:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michale vcelku téměř nic proti tvému příspěvku. Co a jak si budete dělat v ML je především Vaše věc a že budeme jedině rádi - to jsem ti v poslední době říkal opakovaně. Možná tě trochu namýchlo, že jsem se o Vás nezmínil výše - za to se omlouvám, ale měl jsem k tomu důvody (jaké si povíme soukromně).
Ale opět mi fascinuje že se tu posuzuje SPVD a přitom co teď děláme nemá nikdo ánung a ani s tím nechceme na veřejnost vycházet (páč by nám stejně vzápětí někdo vyčítal, že si taháme trika, zviditelňujem se atd...).
A že se SPVD nikdy nepřihlásila ke spolupráci s Vámi?? Michale - dobře si přečti všechny materiály k akcím, co jsme společně dělali.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Fejtl-SPMT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.75.50
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 14:45:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:M_K : ano četl jsem vždy, ale nikdy tam nebylo slovo Sdružení pro mariánskolázeňské trolejbusy, něco jako názvy místní fandové nebo spolek místních nadšenců já neberu! My nejsme fandové my jsme lidi co chtějí lepší MHD a ne že se budem bavit o tom vyjelo co jezdí a by bylo kdyby nebylo. Mám dost hašteření kolem SPVD, svoji práci u nás odvedli, dobře jí odvedli, ale jejich vnitřní problémy škodí dnes našim trolejbusům. Jsou ale i v SPVD, nebo spíš byli lidé, kteří chtěli z této společnosti udělat víc než fandklub a já jim fandil, ale byrokracie a strach z nových a převratných změn je asi v SPVD. To byly moje poslední věty k problematice SPVD, již dále se o tomto tématu nehodlám bavit.
Přeji hezký víkend
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 15:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fejtl: Nejsem ze SPVD, ale musím se jich zastat v otázce uveřejňování, že akci pořádá spíše Sdružení pro ML trolejbusy než SPVD. viz. ukázka http://trolejbusy.plzenskamhd.net/?page=mlazne01.html#novinky (např. novinky podzim 2005) což je čerpáno z oficiálních pozvánek ze stránek SPVD...
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4963
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 09:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stejně tak je zajímavé i to, že věty typu "jejich vnitřní problémy" a "SPVD je ve velké krizi a degradaci" vykřikují pouze lidé, kteří nejsou členy spolku a o dění v SPVD nemají nejmenší tušení.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Fejtl-SPMT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.230
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 10:01:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že se tady mluví dost o jiných věcech než je problematika trolejbusů v ML.Omlouvám se SPVD, že jsem toto napsal jsem do diskuze, ale chtěl jsem lidem naznačit , že naše vztahy nejsou až tak dobré.Chtěl bych ale aby byly.To záleží na oboustranné otevřenosti,akceptaci a podpoře.Já myslím, že by se tato diskuze měla zaměřit na to ,co se v ML děje a né na bezduché povídání o tom kdo nebo jak připravuje akce.
Většina sem dopisujících nemá ani představu co se u nás děje a pokud to ví nic pro to nedělá.Promiňte za mojí otevřenost,již nadále se nebudu zůčastňovat této diskuze, protože si myslím,že nemá úroveň.Trolejbusy v ML nejsöu jen nějakou atrakcí pro fandy MHD,ale jsou životně důležité pro náš život ve městě.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 10:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fejtl-SPMT: Nejprve omluva, že se sem vůbec pletu, protože opravdu nemám přehled o dění v ML. Ale tato diskuze bude mít smysl jen a pouze v případě, že tady někdo napíše fakta a zdůrazňuji fakta o dění v ML. Postoj, že nařknu diskuzi z toho, že nemá úroveň, není k ničemu. Vyložte karty na stůl a řekněte, co může někdo udělat, čím může pomoci.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 14:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, je to smutné, když si to tady přečtu ... Řekl bych že současný problém kolem Mariánek bude asi v tom, že momentálně tam opravdový problém není a dělat jakékoli akce na "podporu prodeje produktu" jsou moderně řečeno kontraproduktivní.

Dovolím si vašk problém SPVD přeci jen trochu osvětlit na veřejnost, protože může být poučením i pro ostatní spolky:
Když jsme zakládali SPVD, zakládali jsme ji jen kvůli právní formě, aby bylo možno jednat na radnici v ML a s dopravcem DPML jako neopominutelná právnická osoba, protože v té době to jinak nešlo, dotazy soukromých osob byly ignorovány bez ohledu na §106 o poskytování informací. Pak se na základě zkušeností z ML v SPVD svezly některé pozitivní věci i v Plzni, kde také něšlo jednat jinak (radnice nebyla přístupná hlasům zvenčí). Jenže věci se začaly vyvíjet přeci jen jinak, na původní smysl se poněkud zapomnělo, s jídlem rostla chuť mluvit do všeho všude a za každou cenu, navíc přestala fungovat zpětná vazba. Tím myslím kritika = krituzující jsou záškodníci, tajní agenti, teroristi s emerickými brouky. Nějak se nebylo ochotno připustit, že může existovat také něco jako hlas lidu - veřejná kontrola ze strany široké veřejnosti. SPVD se rozdělila na 3 tábory. Jedni, co si chybu uvědomovali a chtěli nějakou změnu, druzí, kteří se stůj co stůj chtěli vypořádat s oportunistickým křídlem a třetí největší byla mlčící většina. Žel Bohu postupem času došlo k upevnění pozic těch, kteří chtěli "klid na práci" a vypořádání se s "imperialistickými záškodníky", díky čemu někteří "reformní" lidé DOBROVOLNĚ odešli, někteří reformátoři se stahli do své ulity a přešli k mlčící většině. Dalo by se říci, že zazvonil zvonec a pohádky je konec. Jenže v této době normalizace (trvá stále), pokud se někdo náhodou ozve z vnějšku, je okamžitě normalizátory nazván agentem, popřípadě "anonymem", protože to přeci musí nutně "organizovat ti odpadlíci a zaprodanci". Tak se ve jménu "vyšší demogracyje" na webu SPVD (který byl původně soukromým projektem dvou lidí pro všechny lidi dobré vůle) smějí objevovat jen ty správné názory, veškerá diskuse se zapovídá, protože když někdo napsal do návštěvní knihy svůj názor, byl názor smazán, když ho tam napsal zas, tak byl opět smazán, pak byla kniha převedena do náhradního formátu, kam se překopírovaly všechny (rozuměj pochvalné) příspěvky a protože se zase někdo ozval, tak nakonec byla návštěvní kniha zrušena úplně. Semtam to odnesl "nějaký pan Bernard" a jemu podobní, ale co když se kácí les přeci létají třísky ...
Tohle jsem sem nepsal proto, abych vyjádřil nějaký postoj a ukázal na viníka (koncekonců spoluviník jsem i já), ale proto, aby si z takového vývoje vzali ponaučení všichni, kteří mají co do činění s nějakým spolkem. Když se tak porozhlédneme kolem sebe, tak žel naprostá většina spolků, které něco dokázaly, končí obdobným způsobem. Jistě by bylo záslužným činem umět najít příčiny těchto tragedií.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 14:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magig: podle mne každý pro ML trolejbusy může udělat jen to, že s nimi bude jezdit, vyfotí si je, třeba někam o nich něco napíše. Dělat jakékoli akce je nesmysl. Je potřeba rekonstruovat síť, vymezit linkové vedení, intervaly, trasy, zastávky, napájení. ALE to musí dělat odborná firma spolu s městem a dopravcem, nikoli nějací nadšenci.
A takové akce jako mikulášský trolejbus a pod? Proč ne, není to zlý nápad, ale musí to být akce pro děti obyvatel a návštěvníků města a ne nějaká PR akce jakéhokoli spolku, partaje, firmy!
Dny ML trolejbusů? V jiné formě možná, ale jako jedna z akcí nějakých městských slavností (začátek lázeňské sezony a pod.), kdy má návštěvník k volbě více atrakcí a pokud možno pod přímou záštitou města a dopravce.
Presentace nových trolejbusů letos? ANO! Ale pod záštitou města, DP a zástupců EU.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 19:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m: Netušil jsem, že situace v SPVD je takhle komplikovaná. Já, jakožto osoba dívající se na věc zvenčí, v současnosti vidím následující projevy činnosti sdružení (seřazeno podle důležitosti):
1. internetové stránky
2. akce
3. iniciativy na vylepšování jednotlivých systémů veřejné dopravy

To, co tady píšeš, ve mně vzbuzuje dojem, že SPVD má uvnitř sebe mnohem větší problémy než jaké pomáhá řešit. Kdyby to byla pravda, znamenalo by to, že další existence sdružení nemá smysl. A to je podle mě přehnané (ale to je jen můj odhad, samozřejmě do sdružení nijak nevidím). Každopádně je existence sdružení tohoto typu přínosná a totéž tvrdím i o jím pořádaných akcích. Akce by měly být určeny především "normálním" lidem, o tom není sporu, ale určitě není na škodu, když se jejich pořádáním zviditelní sdružení jako takové. Vždyť prvotním důvodem vzniku SPVD bylo umožnění jednání s dopravci a radnicemi. A čím víc se o SPVD bude vědět, tím víc dobrých nápadů dokáže prosadit. Je zásadní rozdíl, když s nějakým nápadem za dopravcem přijde soukromá osoba a když tentýž návrh předloží zástupce občanského sdružení, které není úplně neznámé a má za sebou určité výsledky. V prvním případě bývá návrh rovnou smeten ze stolu, zatímco v případě druhém šance na realizaci existuje. Proto si myslím, že SPVD by činnosti tohoto typu měla zaštiťovat a dávat jim ze všech svých činností největší důraz. Samozřejmě je problém, když se do spolku vmísí někdo, kdo chce jeho jménem prosazovat nesmysly. To je bezpochyby škodlivé, ale snad má sdružení dost členů na to, aby se vzájemně kontrolovali.

Pořádat Dny ML trolejbusů určitě má smysl, ale chce to dát akci větší propagaci a důvěryhodnst. To, že se akce dává dohromady na poslední chvíli a nakonec se zjistí, že v určeném termínu se konat nemůže, svědčí o nedostatečných organizačních schopnostech pořadatelů. To platí i o předchozích ročnících Dnů ML trolejbusů - na poslední chvíli vylepené letáčky nic nespasí, ty se měly už měsíc před akcí vozit v trolejbusech. Možná, že kdyby se akce zařadila do programu zahájení lázeňské sezóny, vybičovalo by to organizátory k lepší práci (bylo by nutné vše zařizovat dříve a důsledněji), ale jiný přínos zařazení Dnů ML trolejbusů do nějaké větší akce nevidím. Ba naopak, taková větší akce část lidí odláká jinam, takže dobře připravená čistě trolejbusová akce by měla větší úspěch.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23274
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 22:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nešlo by to prosím řešit někde jinde? Toto téma opravdu není vhodným místem... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
člen SPVD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.127.236
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 11:48:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, neberte T_m vůbec vážně. Všechny tyhle příspěvky jsou výplodem chorého mozku bývalého člena SPVD (odešel na vlastní žádost), který se mstí. V SPVD je vše v naprostém pořádku, všichni členové se svorně shodují na tom, že odchod pana T_m spolku velice prospěl.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 13:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem celou tuhle diskusi asi správně nepochopil. Teď už ani nevím, jestli vůbec někomu jde o nějakou akci, nebo jestli se tu navzájem hodláte hádat, kdo je větší mongol. Jako nezaujatý občan (leč přiznávám, že trolejbusomechanik a trolejbusomodelář) vidím, že každej má svoji pravdu, takže nezbývá, než zde radši nevěřit nikomu, než si z každého příspěvku složitě vybírat půl pravdy.
Já v celém tom ML snažení vidím jediný zjevný efekt - zachránil se provoz se sedmi (nebo kolika aktuálně) trolejbusy. Pokud tomu dopomohl nějaký spolek, SPVD nebo SPMT nebo kterej teda vlastně, díky za to těm, kteří se o to přičinili. Tipuji správně, že právě ti zde vůbec nediskutují?

Stále však trpím obavou, zda podobné spolky (a není to zdaleka jen případ spolků okolo MHD) nejsou (pod pokličkou honosného názvu a programu typu "zachráníme svět") napůl jen združením všech možných a nemožných pološotoušů a šotoušů, kteří se tváří, jak moc jim jde o MHD, oplakávají každou vyřazenou třicet let starou K2ojku a zachraňují vozidla tím, že je mají vyfoceny ze dvaceti sedmi stran, pokaždé třicetkrát. Nerad bych někoho urazil, zároveň proto věřím, že každý takový spolek má i své "zdravé jádro". Stejně jako to zdravé jádro bude mít i SPVD, SPMT nebo cože vlastně. Jenom to tu tak zatím nevypadá.

Vrátil bych se do reálného provozu.
Nemohl by mi nějaký nezávislý pozorovatel čistě z mé zvědavosti aktuálně povědět, kolik tedy trolejbusů je nyní "na skladě"? Mám v tom zmatek, takže nevím jestli 6 kusů 14Tr + 2 kusy 25Tr, nebo již je nějaká 14Tr "v pánu"? Ď.
Smrt 100% nízkopodlažním prolízačkovým vehiklům!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 14:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sleduji to tady již delší dobu, je to tu ostuda pro všechny, kdož tady na sebe háží špínu, ať je jakkoliv pravdivá. Útok je nejlepší obrana, že pánové?

add. Verusha: 2 kusy 25Tr

Leda by ty 24 Tr dali na skřipec.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Neptejte se, co můžete udělat pro DP, zeptejte se, co DP může udělat pro vás! :-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 14:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No samo že 24Tr, pardon, trapný překlep
Smrt 100% nízkopodlažním prolízačkovým vehiklům!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4966
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 14:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
Pokud vím, v provozu jsou 45, 48 - 50 (tedy 4 ks) a k tomu dvě 24 Tr (prototyp a Zlín), dalších 6 ks se očekává na podzim a v té souvislosti by se měly vyřadit dvě 14 Tr.

K výše uvedenému: Ano, každý člověk má svoji pravdu a být pod jednostranným vlivem té či oné strany bez možnosti vyslechnout argumenty strany druhé je hodně na škodu - a je úplně jedno, jestli jde o nějaké trolejbusy a nebo o něco úplně jiného.

Jo, ještě něco, ozvi se mi na mail, něco ti k tomu soukromě napíšu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Takže dvě 14Tr zůstanou ve stavu i po dodání těch 6 24Tr? To by bylo skvělé, ale někde jsem slyšel, že ta dotace je podmíněna vyřazením odpovídajícího počtu starších vozidel. Jestli od podzimu budou mít Mariánky 10 trolejbusů, snad už definitivně skončí nasazování autobusů na trolejbusové linky (tedy kromě 6ky, ale vlastně i tam by kurzy s přejezdy na autobusové linky mohla obsluhovat 24Tr s dieselem). A ještě jedna věc - nemělo těch dotovaných 24Tr být původně jen 5 ?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dalších 6 ks se očekává na podzim a v té souvislosti by se měly vyřadit dvě 14 Tr

Takže na konci roku by mělo být celkem 10 trolejbusů? Přesněji:

6x 24Tr v karoserii Citelis
2x 24Tr v karoserii Citybus
2X 14Tr

Co autobusy bude se něco vyřazovat? Co si tak pamatuju z poslední návštěvy ML tak karosy jak řady 700 tak i 900 nebyly nic moc.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4967
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže dvě 14Tr zůstanou ve stavu i po dodání těch 6 24Tr?

Takhle mi to říkal jeden řidič, se kterým jsem se bavil. Zazněla i čísla 45 a 49.

někde jsem slyšel, že ta dotace je podmíněna vyřazením odpovídajícího počtu starších vozidel

Tohle jsem někde slyšel taky, ale vzpomeň si na pardubickou diskuzi, tamní ředitel tohle tvrzení rozhodně popřel. Takže možná je to jen fáma, kterou někdo rozšířil a všichni se toho chytli.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v ČB se to říkalo taky, že nákup nových vozidel (resp. dotace na něj) je podmíněná vyřazením stejného počtu starších, ale není to pravda, DPmČB si může vyřadit co chce a kdy chce, takže toto může být obdobný problém
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nešiřte zde prosím fámy!
Jaký bude stav vozového parku rozhodne až nové vedení nového podniku, který začne fungovat od 1.7.2006, do té doby jsou všechno nepodložené spekulace.
Co se týká podmíněné dotace vyřazením vozů - viz Vencabocku. Je to čistě interní věc DP, jak s vozidly naloží, navíc zde nová vozidla přijou do jiného právního subjektu, než toho jaký je vlastníkem vozidel dnes.
Dodáno bude 5 (slovy pět) trolejbusů 24Tr, stávací stav je 2 trolejbusy 24Tr (51+52) a vozy 14Tr čísel 45,48,49,50. Vozy 46 a 47 byly loni odprodány na Východ
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním evidenční stav autobusů:
2x B732 prdelatá (stav strašlivý), 2x B932 (stav hrozný), 2x Citybus, 1x SOR B10,5
Služební vozidla & věžky taky chcete?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4968
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 17:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Služební vozidla & věžky taky chcete?

Samozřejmě.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
clen SPVD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 18:44:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsechny prispevky Fejtl - SPMT maji jasne znaky dusevne choreho T_m. Tento clovek nikdy nic neudelal jen skodi, nema rad uspesne lidi, nicemu nerozumi, do vseho keca! SPVD je skvele fungujici spolecnost, ktera nema zadne problemy. Vsichni clenove jdou jako jeden muz neohrozene vpred za podporou verejne dopravy.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 19:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěli byste to přesunout jinam? Ono to asi nikoho moc nezajímá a nemá to s trolejbusy v Mariánkách nic společného! Předem díky
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 19:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale hlavně: ten kdo se zde podepisuje jako "člen SPVD" rozhodně nebude skutečným členem SPVD, ale jen nějaký provokatér či "chorý mozek", který tu chce vyvolávat pře, nebo SPVD poškodit. Věřím, že lidé v SPVD by se pod své názory svým jménem podepsali, ale také by podobné pomluvy nešířili takto na veřejnosti.


(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 19:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://whois.domaintools.com/85.195.119.22

Darmstadt...
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 19:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No každopádně tyhle anonimní pisálkové dělají tady akorát ostudu a kdoví jestli mají i nějaké ponětí o problematice věci.

Jinak k tomu vozovému parku, určitě by ML prospělo kdyby se dříve než vozů 14tr zbavila těch karos, ty moc MHD doopravdy nepřidají.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 21:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věžky a jiná příslušenství. Myslel jsem, že to dokážu dát dohromady podle fotek a poznámek, ale omlouvám se, bylo by nepřesné a zavádějící. Takže jen útržkovitě co jsem viděl, bez záruky na správnost aktuálnost.
Stará multikára z 60. let s výsuvným žebříkem, věžka Praga VS5 s prodlouženou kabinou, věžka Škoda-Liaz, přívěsný vozík - "požární vozidlo", 2x hovnocuc na podvozku Tatra a V3S, pohotovostní vozidlo Felicia, pojízdná dílna Avia Furgon, vozidlo Nisan Patrol.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
nečlen_SPVD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.64
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 21:37:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pověst SPVD zde vážně utrpěla ... měl by to někdo napravit ...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by ML prospělo kdyby se dříve než vozů 14tr zbavila těch karos
Stačí dva ciťáky a SOR na zajištění autobusové části MHD? Tedy tam, kam nevedou dráty a aby byl aspoň jeden náhradní?

přejezdy na autobusové linky mohla obsluhovat 24Tr s dieselem
24Tr mají být s dieselem? Mi se zdá, že jenom čisté...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23288
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny neregistrované (resp. „neznámé”) naposledy žádám, aby se věnovali tématu, kterému je tato skupina určena. V případě nerespektování budu nucen v zájmu zachování smysluplné náplně diskuse dle svého uvážení zakročit.
Děkuji za pochopení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to spravne, kazeň je to hlavní. Já jim zarazim vychazky. Tak to má byt, a my uděláme tak jak má být, protože jedině tak je to správné a tak to má byt, dovolte mi odejít.
Smrt 100% nízkopodlažním prolízačkovým vehiklům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23296
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 23:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 07:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: pro ML budou 2 kusy s diesel agregatem a 3 kusy s pripravou pro jeho vestavbu viz.
http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01011Prepare.do?znackaForm=50014849VY001&jazyk=CZ
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Ten Darmstadt nic neznamená, důležitější je slovíčko Anonymouse. Ta osoba chtěla zůstat neodhalena, takže se skryla internetovým anonymizérem.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včéra mýmu počítači bylo trochu teplo... Takže napřed včerejší zprávy:
Jak píše V. B. o podobným případe v Budějcích - nákup nových vozů je věcí města, nikoli DPML (a spřízněných firem), bo jenom město může přijmout příslušnou eurodotaci. (Psal jsem to už dřív.)
Odprodeje - podle zatím nepotvrzených zpráv by měly na východ vyrazit 48 + 50, ovšem u 50ky je to velice nahnutý, bo takovýho bastarda asi nikdo chtít nebude. 45ka je podle téže kuloární zprávy naopak potenciálním historickým šotovozem. Obě 700ky nejspíš někdo hodně brzo, kdo je má na sebe teď napsaný, odstaví u tý vysraně zelený ohrady na Plzeňský (pro nemístní - je tam kovošrot) a zahodí klíčky (i když je pravda, že to jsou momentálně dva nejspolehlivější vozy).

TMův seznam věžek - MHD se týkají jenom multikráva, liána, hajtra, aviatic, felda vanplus, felda obyč a dejvů (to tam chybí), hovnocucy tam byly loni odhozeny kvůli opravám (překážely by před halou Diesel servisu, místo nich tam stála liána s vrchní bižuterií) a patrol patří Rotu DPML (ale mám takovej pocit, že ho zase někdo někde rozstřelil).

Ver - kdybys jenom věděl, jakou jsi napsal pravdu...
-------------------------------------------------
A nyní dnešní:
JzHK - ono se sem dá přes anonymizér dostat? Kdysi jsem to zkoušel a nešlo to...

Trollino - podle starších již neověřitelných zpráv z okruhu lidí blízkých novýmu vedení MD a radnici se připravuje nákup dalších autobusů. Jisté je, že nebudou třídveřovýho provedení...
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne ve stejnou dobu. (Dilbert)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Teď jsem vyzkoušel Anonymouse a opravdu jsem se sem nedostal. Ale to nemusí nic znamenat - když se člověk v internetu vyzná, třeba najde cestu, jak to obejít.

A k čemu ten nákup autobusů? Když budou nové tr, umožní to vyřazení 700vek. A 900 ještě nějaký ten pátek vydrží (byť k tomu možná budou potřebovat generálku). Radši by se mělo začít investovat do trolejového vedení... Ještě něco - když ty busy nemají být třídvéřové, kolik dveří tedy budou mít? Že by hodně (SOR)?
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V areálu ŠE jsou už tři karosérie budoucích mariánskolázeňských 24Tr. Na jedné z nich se už pracuje. Ten nákup nových autobusů....
Netýká se to spíš zájezďáků...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že momentálně uvažovat o autobusech je opravdu spekulace, protože tohle všechno bude na pořadu dne až po vzniku nového podniku, dohodou s městem, dopravními úřady a hlavně Krajem, kde je momentálně situace značně nepřehledná a pravá ruka neví co dělá levá. Mimoto bude třeba zpracovat rozvojovou koncepci dopravní obsluhy Mariánskolázeňska a to samo o sobě je běh na dlouhou trať. Navíc se do toho mohou vložit různé neočekávané subjekty a máte všechno úplně jinak ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JzHK - těch anonymizérů je několik a fungují různě. Některé se i maskují za jiné anonymizéry, různě nasávají z webovských dokumentů cizí IP adresy a pak je prolamují... Možností je kvanta, v takovém bordelu, co ve skutečnosti Internet je, se těžko něco schová. A ty autobusy budou zřejmě mít méně dveří, než tři.

KŠ - mohl bych poprasit o nějaké šoto za účelem vytvoření modelů? Dekuji.
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 02:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počínaje dneškem provozuje MHD v M. Lázních společnost MĚSTSKÁ DOPRAVA Mariánské Lázně, s.r.o., kde má město M. Lázně 60% podíl. Fakticky se kromě názvu zatím nemění nic...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 22:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nepůjde pryč spíše 47 a 48? Ty dvě už jsem neviděl pěkně dlouho(zato 45 a 50 vidím pořád, když už jsem v ML)...a dneska na 6 opět SOR místo trolejbusu

Ad Petr_k: To budou linkáče? Že by měla MDML vyšší cíle, než pár trolejbusů ve městě??
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T15 - 47ka už tu nějaký ten čtvrtek není...
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.184.162
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:36:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem se v týdnu podívat ve Škodě Electric a na dílně se již pracuje na jedné z mariánskolázeňských 24 Tr. Další připravená karosérie stojí před halou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 09:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A fotky by nebyly
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo aspoň náčrt nátěru (zda je trochu odlišen od Teplic)
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 19:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem v ML v pondělí, na 5 jezdil jeden CB a 48 a pak jsem potkal akorát jednu karosu a 51.
Zpoždění od nádraží - 15 minut, to řidič přijel později o 5 minut a nastupovalo hafo lidí. řidič telefonoval za jízdy. hnus. jinak jo, pěkný město, ale hnus trolejové vedení. pivko taky super 8-) příjezd z prahy a 50 minut opožděnej mě taky nerozhodil... 8-)
...hned vedle tramvajáka, má modrou čepici. Má kruhy pod očima, je rozdrnčen z kolejí...

www.erik-opava.blog.cz
http://erik-opava.blog.cz/0605/ochutnavka
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 21:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost pochybuju o tom, že by měly nějakej extra nátěr mít. Nejspíš budou klasicky celobíly...
Vlastimil Leska
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.186.245
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 22:20:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

24 Tr pro ML mají hezký nátěr. Až budu mít chvilinku, tak jsem ty fotky hodím. Nebo na maila.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 23:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si myslím, že trocha napětí neuškodí. Vozy nevypadaj špatně, od Teplice se trochu liší, ale hlavně BUDOU
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 23:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V. Leška: Prosil bych na ten mail. Děkuji předem.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 00:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V. Leška: Já taky prosím, budu moc rád
No určitě to je moc dobře!
Docela by bylo zajímavé kdyby nové nahradily 14Tr. To by pak byly Mariánky 1. městem v ČR kde by byl plně nízkopodlažní provoz trolejbusů.
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 00:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, možná že tů jedna 14ka zůstane, ale spíš jako služební. Č.49 ,,odmrazovačka´´. Jinak se proslýchá, že záložní Dieselagregát budou mít všechny nové 24Tr a vestaví se i do č.51 a 52...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 00:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda vy jste nedočkavíííí
Tak se kochejte to je ona
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace