K-report
 

Archive through 10.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Hry a simulátory » Gordikon + Multikon + Multi » Archive through 10.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 20:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a neřekl bych že být dispečer/výpravčí je tak hrozné, je pravda že pokud to není na JOPu tak je to ještě takové fajn člověk ještě občas i vidí vlak, ale ted třeba co bude v bohumíně, tak tam dispečer na vlaky pomalu ani nevidí a hlavně pokud z bohumína ovládá dětmarovice tak tam jaksi nevidí vubec, a ono strojvedouci je fajn funkce, ale bejt stále někde na cestách no to taky není ono, jde o to si vybrat
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 20:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo...jen tak mimochodem...stránky věnované trati ČD 210 na které pracuje kámošův taťka (Pan Petr Pavlík) o kterém se taky trochu dozvíte v diskusi o RWS Jedlové aneb hádka s aliasem, jsou na níže uvedené adrese:
http://www.parnijizdy.xf.cz
původně to sice byl můj nápad vytvořit si vlastní stránku ale potom do toho zapadl kámoš, který ji sice vytvořil, ale postupně změnil můj plán na plán vytvořit stránku pro svýho taťku. Tim pádem mě hezky chytře vyšoupl z kontaktů.
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 20:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesněji řečeno - pokud se dobře pamatuju - multikony dohání relativní časový rozdíl (který naběhl za dobu pozastavení multikonu, resp. za dobu pobytu v jiné aplikaci) vůči systémovému času počítače.
no....to je teda hezký.....pak když si zaběhnu na WC a neuložim si hru, stanou se z vlaků japonský "shinkanseny" a prosviští tratí jak nejrychleji to vůbec půjde. Zajímavý je že u gordikonu nebo u Brna to není.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17220
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 20:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při použití klávesy F10 (pauza) by se to stávat nemělo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 21:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha >to máš svým spůsobem pravdu. Ale na prázdniny jezdim do Opavy ve slezku a tam bejt vlakovým dispečerem nebo strojvedoucím by nebylo až zas tak obtížný. I když bude ta trať elektrifikovaná, určitě tam nebudou jezdit vlaky větší než rychlík a jezdící max do Olomouce z Opavy přes krnov a zpět. I to je taky docela štreka, ale žádný IC, EC, SC a Ex....takže bych se domů moh bez problémů vracet každej den...a bejt tam dispečerem taky není špatný....Nádraží Opava východ je celkem poklidný a Opava západ už vůbec....rozhodně bych ale nechtěl dělat třeba jenom dozorčího v zátoru....to je díra....je to sice jen zastávka s jednou kolejí a nástupištěm, u které když zastavíte, vidíte z okna ňákej zrezlej traktor zetor, ňáký stavení, slepice a starej bezkolej trabant takže dozorčí by tam asi těžko moh bejt, ale kdyby tam musel někdo bejt tak bych to nikdy nechtěl bejt já!!!!!

Martin_zlivský > kdyby to fungovalo, nepsal bych tady
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 21:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zátor > zastávka na cestě mezi Opavou a Krnovem
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17242
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 22:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně to právě při použití F10 nedělá - kdyby dělalo, nepsal bych tady
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 22:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

che che che.....asi to bude ve windows...nebo co...no...to je jedno...v ČR totiž neexistuje dispečer co někdy řídil na rychlodráze....takže jsem první....
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 16. listopadu 2005 - 22:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi to taky je tím že já dávám nabídku a mezi těmi možnostmi jako jsou start / pokračování, ukončit s uložením atd. dávám Pauza...to má ale asi stejnej účinek....jak vidim, jsem moc ukecanej....radši si dám chvilku pauzu a u toho "KitKat"....
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 11:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filipe, fakt si pořádně přečti ten návod, nejlépe si ho vytiskni a je to tam vše popsáno, dej si to na nejnižší rychlost a v klidu si rozmysli co děláš. Když ti má odjet vlak, modré kolečko u čísla, tak ho nabídni tam kam má jet, pak mu postav cestu a počkej na čas odjezdu, on odjede.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 11:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filip_sember: Kam vlak jede, je napsáno v jeho řádku v jízdním řádu pod panelem. A nabídka (jestli to myslíš tou „žádostí“) se dává telefonem. Všechno je v návodu.
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 12:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok...ok...postupně to všechno budu zkoušet...díky za rady....ŽST Liberec bych teda už asi moh chápat.....až mi bude fungovat RWS Jedlová, začnu na vás valit zas otázky konkrétně RWS Jedlové....
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 12:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte kdy vyjde nová verze multikonu???....nebo jestli se dá multikon vyrábět ????
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 16:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno se dá vyrábět
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 18:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to myslíš, vyrábět Multikon?
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 20:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no..třeba stanice do staničáře se dají vyrábět, ne???
Tak by se snad mohly vyrábět i tratě do multikonu. Třeba v ňákem programu.
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 21:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže bych třeba moh vyrobit multikon 5 - praha hl. n. to tu ještě nebylo...sice by se tam řídila jen jedna stanice, ale rozhodně líp než ve staničářovi. ten podle mě je nic moc. Je dobrej ale kdyby byly všechny tratě co jsou dnes na Internetu do staničáře i pro multikon, raději bych hrál jeho než staničáře.
Ale protože to tak není, hraju ho docela rád....třeba když mě na chvíli omrzí skvělý hry jako jsou Doom 3, Quake III arena, Quake 4, Project IGI 2 atd.....nebo třeba když jsem zrovna na školním PC.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 17:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>FS: To je právě proto, že se tratě/nádraží do Gordi-/Multi(konu) tak jednoduše vyrábět nedají. Kdyby tomu tak bylo, asi by ani Staničář nevznikl. Ale jestli umíš programovat, tak to nebude problém .

>MZ: Mně to taky dělá, i při použití F10! Ale jen pod Vyndous eXPeriment, na starým kompu s Win98 ne. Takže jediná možnost, jak si odskočit do Woknous a po návratu se z toho nezbláznit, je skutečně metoda ULOŽIT/NAČÍST.
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 17:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdybych k tomu měl návod, skusil bych to. já totiž takovej PC máňa jsem.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 19:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan Konrad má i nějaký editor, ale ne tak úplně funkční:
Profík by tím editorem začal. Já jsem si jakýsi kreslicí nástroj vytvořil, jenže jeho dopracování do uživatelsky přijatelné (a hlavně bezchybné) funkční podoby by byla úloha těžší než vlastní tvorba simulátoru.
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 22:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to myslíš takhle, jo???
kdo bude chtít si s tím editorem vytvořit vlastní multikon, musí ho nejprv dokončit????
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 23:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela piplačka
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 09:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, tím je myšleno, že autor má svůj vlastní jednoduchý editor, ví, co v něm jde a co ne, a výsledné soubory stejně musí ručně u každé oblasti jinak poopravit:
Některé vlastnosti simulované oblasti jsem byl nakonec nucen okolnostmi definovat přes kompilační přepínače a nikoli v datech. Bylo by to na dlouhý výklad, dalo by to řešit buď pořádně a hodně pracně nebo tak, jak jsem to odflinkl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17301
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 14:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D-VO:
Já mám WinSE, případně na 386 mi to běhá buď pod Dosem, nebo pod Win3.1 :-).
WinExkrementy někdy zkusím ve škole :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 18:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

WinSE , 386 , Win3.1 , WinExkrementy
hmmmmm....to jsou ňáký zastaralý Windows?????
Nevim jestli se mýlim, možná jsou slušný (né li dobrý), ale já většinou znám jen ty nejnovější, jako jsou Win 95, Win 98, Win NT, Win 2000, Win Xp.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17334
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, myslel jsem tím XPčka (D-VO asi tuší, proč je mám na jistých počítačích tak rád - start počítače za 10 minut je opravdu úžasný...), WinSE = Windows 98 Second Edition, Windows 3.1 je spíš ještě jen taková nadstavba DOSu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Windows 3.1
používá se vůbec????....to samé 386....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17337
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by ne... Zcela nenáročný a nebuzerující systém :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale pokud vim....asi zastaralý....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17340
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne vždy je zastaralé i špatné .
A co se týče OS, tak třeba takové Linuxy již dávno nabízely, co nyní s obrovskou pompou zavádí Microsoft...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no....spokojil bych se rád i s 98....líbí se mi styl ikon....ale xpčka....ty jsou taky dobrý.........hlavně je to asi tím že jsem jiné windows nikdy neměl, maximálně 2000 jsem viděl u kámoše a moc se mi líbil, protože pochytil z obou něco (jak s 98 tak i s XPčka), as taky je to tím že jsem o těch starších windows slyšel samé řeči o tom že jsou strašný a zastaralý....hlavně od těch lidí co celej den prosedí u PC a hrajou Counter strike, nebo jiné hry....neříkám že to nehraju taky, ale není to moje zábava na celej den....zahraju si tak 3x - 4x tejdně, a to ke všemu sdílim PC s bráchou, takže i on chce bejt na PC taky, a taky chodim ven s kámoši atd...
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PC prostě není celej můj život.......ale že jsem takovej PC maniak, to nepopírám....
Cimmrmann
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.135.117
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 19:59:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, zastaralý, ale stabilní, nepadá to, a chodí v tom bez potíží dosový progy , nepotřebuje to megabajty paměti a vůbec, na spoustu věcí je to i dnes užitečný- já mám XP prof a Win Millenia a nemá to chybu
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 20:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom máš opravdu recht!!!!!!
Win XP mi připadá trochu jako mimino co potřebuje furt a furt přebalovat....Microsoft neustále posílá Update, ve kterých jsou zálepky na díry, které v XPčcích pořád nacházejí....díky těmto dírám by se hackeři mohly utlouct....pokud ale vim, ve Windows 98 tohle nebylo....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17342
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 20:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo/je.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 20:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak o tomhle fakt nevim.....jak říkám....windows 98 jsem nikdy neměl, ale spokojil bych se s ním
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 21:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší systém je DOS. Čím novější, tím náročnější, poruchovější, nestabilnější atd. Já mám WinXP, což je v současné době vrchol těchto nectností, než to Vista překoná…
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 22:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vista.....vo tom jsem četl.....není to ten novej operační sistem zdarma?????
Stránky věnované trati 210 vytvořené dozorčím stanice braník najdete na adrese: http://www.parnijizdy.xf.cz
Cimmrmann
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.135.117
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 22:19:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám pocit, že Vista bude lepší... Fakt je ten, že za ta léta, co velký Bill maká na woknech se cosi událo. Otázka, zda k horšímu, či lepšímu, vždyť za ty peníze, které stojí legální wokna je to úplný děs. není týdne, aby se neobjevila další "kritická" nebo jen obyčejná chyba. Myslím, že Vista bude v tomto duchu pokračovat - a jen dovětek, 3.11. šlo na 16 MB, pozdější systemy chtěly stále více, a za pár let bude třeba asi tak 2, 3 nebo 5 giga pro operační system???
Ale asi jsem se moc rozepsal a určitě to nepatří do tohodle tema, tak se omlouvám a reakci nežádám.

Abych se vrátil ke Gordi, Multikonu - pokud nastavím v XP SP2 kompatibilitu s Win 98, tak mi zatím všechny dosový progy jedou, s jedinou vyjímkou a sice TT de luxe s novým patch. Pokud rozjedu starší verzi, je to ok, pokud dám verzi ze stránek tycconez, tak to po minutě spadne do woken a zůstane kouslý zvuk. Bez patch a češtiny vše ok, takže i XP se na dosový progy dají použít... Multi ani Gordi mi potíže nedělají, s tím, že jsem si zvyknul ukládat hru při každým vynuceným přerušení - a není to problém.
- a už mlčím....
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 22:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v pohodě....tady to stejně chcíplo......jop....abych se taky vrátil k tématu ke kterému byla tato kategorie stvořená, začnu tím, že se mi občas stávalo, že se mi multikon asi každý 2 minuty minimalizovat....žádný problém....jen ho stačilo maximalizovat.....ale nevim čím to bylo.....teď mi to přestalo dělat.....ale asi proto že jsem už multikon asi tejden nehrál.....měl jsem zákaz na PC.....ale ještě před tím zákazem to opravdu přestalo dělat.....něví někdo čím to asi mohlo bejt spůsobený???
Stránky věnované trati 210 vytvořené dozorčím stanice braník najdete na adrese: http://www.parnijizdy.xf.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17353
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 23:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vypadá, že nějaká aplikace ve Windowsu si vynutila okno navrch.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Cimmrmann
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.135.117
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 23:17:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen malý dovětek: Pokud mám v XP spuštěn dos program a cokoli, např. ICQ mi chce oznámit došlou zprávu, tak mi to ten dosácký program spolehlivě rozhodí, ne-li vyruší úpně, viz odpověď Martina výše,. z toho důvodu win aplikace zpravidla zavírám. Na podiv, stejná kombinace programů v Win Millenia je bez problémů...
Filip_sember
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 23:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský >>> možná, ale to by se to okno muselo objevit....chápeš....vono se m to minimalizovalo samovolně.....

Cimmrmann >>> to dělám taky....mám blbý CPU který je při něčem skoro ůplně normálním furt na 100 % - virus to není.....tim pádem se mi ňáké hry sekají, protože mám zapnutý ňáký aplikace jako jsou: Picasa media editor, ICQ, Shelves, SisMatrix, Emule, seznam pošták....toho nevypínám protože CPU nežere....dále download axcelerátor plus, při startu i kontrola počítače AVGčkem........prostě to vždycky ukončim a du hrát.......a pokud jdu hrát multikon a spol. nechávám si puštěnej Winamp s ňákým metalem.......když mám winamp...nic se mi neseká..
Stránky věnované trati 210 vytvořené dozorčím stanice braník najdete na adrese: http://www.parnijizdy.xf.cz
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 20:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatá Windows 1.0, r.v. 1985 a vešlo se to na disketu. Win 3.1 jsem provozoval na 386 s 4 MB RAM a sloužily opravdu jen občas jako nadstavba DOSu. Nicméně i Win 95/98 jsou "jen" grafickou nadstavbou MS-DOSu. Na Win XP si nestěžuju, rozhodně to aspoň nepadá tak často jako 95/98.
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 16:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D–vo: XPčka sice nepadají tolik jako 9x, ale stejně bych našel spoustu věcí, na které se dá stěžovat.
Filip_sember: Vista, celým názvem Windows Vista má být následovník XP. A vzhledem k tomu, že Mkrvosoft trvale cenu zvyšuje, tak velmi pochybuju o tom, že by byla Vista zadarmo.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 18:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznejte se! Kdo z vás si někdy koupil operační systém od Maloměka? Já si tedy sypu popel na hlavu, před asi dvanácti lety jsem si koupil MS-DOS 6.2. Ani nevím, kolik stál, ale nelituju toho.
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 20:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Win 98 SE s novým počítačem a ty už jsem dávno nahradil XPčky. A jinak mám trestní rejstřík čistý.
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.33
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 11:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zklamání-chtěl jsem nové nádraží na Vánoce-celé svátky stavět vlakové cesty.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 11:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavět vlakové cesty celé Vánoce klidně můžeš.
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.34
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 12:46:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jo v práci,doma jem chtel misto pohadek
stelerp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.198.142
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 00:05:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar

Pod XP mám problém s Prostředním tlačítkem myši, je na to nějaká finta a nebo jiný způsob, jak nastavit cestu pro posun?

Pročítal jsem si tady i historii a nic nenašel, a nebo přehlédl?

Díky, Pedro
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18418
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 00:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro volbu posunové cesty lze použít i klasickou volbu vlakové cesty se zároveň stiknutou fční klávesou "Ctrl".
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
stelerp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.198.142
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 01:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem trotlík, ale mám pocit, že jsem to zkoušel. Možná ,že v některém ze série multi to nejde. Díky moc za nakopnutí.

S pozdravem Pedro
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 10:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jde to úplně u fšch bohumínů, plchů, koprů.....
aspon teda mě.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 12:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně to taky jde s tím Ctrl fšude, ale nejde přece jen ňák to prostřední tlačítko pod eXPerimentama zprovoznit?
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18435
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 14:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten prostřední čudl nefachá v XP obecně?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 11:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by prostřední tlačítko nefungovalo v XP, to se říct rozhodně nedá. Jde o tohle: Multikon je DOSový program. DOS zná dva typy myši: 2tlačítkovou Microsoft a 3tlačítkovou Genius (?). Kliknutí prostředním tlačítkem na této třítlačítkové myši dokáže Gordikon i Multikon normálně zpracovat. Ovšem to, co máme všichni na Windowsech, je odvozenina od microsoftí (jak jinak) dvoutlačítkové myši, přičemž signál stisknutí jejího prostředního tlačítka (kolečka) rozhodně neodpovídá signálu dosovské konkurence!
Dorozumět tyto dva systémy mezi sebou dokáže třeba emulátor DOSBox. Má ovšem rovněž nevýhody, mimo jiné zpomalí reakce Multikonu natolik, jako kdyby běžel na 386.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 20:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě taky napadlo s tím DOSBoxem, ale musí se tam asi něco nastavit (emulace 3tlačítkové myši), a to jsem zatím nezkoumal.

S těmi reakcemi to není přesné, v DOSBoxu se dá rychlost emulovaného počítače jednoduše nastavit, takže z něj můžeš mít třeba 286, ale může jet i na plnou rychlost procesoru. Čili to není nevýhoda, nýbrž výhoda!

Mně se ale nechce kvůli Multikonu spoštět DOSBox, když to jede v pohodě i bez něj. Až na tu myš. A ještě něco, DOSBox řeší taky ten problém s chvilkovým zrychlováním běhu času v Multikonu při odskoku do Woken, jenž jsme tu rozebírali nedávno.
(Non) sum schotouchus tractensis                               Profil
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4445
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 06:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kde se dá ted dosbox stáhnout?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není nic jednoduššího než otevřít Google.com a zadat dosbox. Odkud to stáhneš, si můžeš vybrat.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace