K-report
 

Archiv do 12.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Hry a simulátory » Gordikon + Multikon + Multi » Archiv do 12.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mně to zase na XP SP2 šlape jako hodinky, odjeto cca 8 hodin bez jediného záseku, SAVE/LOAD taktéž bezproblémový. Ovšem na začátku na "multi-4.exe" pravým, "Vlastnosti", záložka "Paměť" všude "Automaticky" a zatrženo "Používá HMA", záložka "Obrazovka" označeno "Celá obrazovka", ostatní zatrženo a to je asi tak vše. Tohle mám jako universální nastavení na všechny "Multi...", i když s ohledem na Mrkvosoft, co systém, to originál.....
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 22:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se to nakonec podařilo spustit, ale kurzor se pohybuje pouze v horní části obrazovky a nemůžu přijít na to co s tím. Mám 2000.
Laura
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.67.155
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 23:21:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Ťuhýk:
Tohle nastavení pamětí mi udělaly Wokna samy od sebe, jen obrazovku jsem musela ručně překliknout na celou, ale výsledek je stejný jako minule.

Ještě jsem zkusila nastavit kompatibilitu na win95, Win98/ME i Win2k, ale všechno dopadlo stejnou párvteřinovou černou obrazovkou.

Asi mi není dáno okusit novou verzi .
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22167
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 11:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně to funguje na 386, W98SE i XP... Ale, tak jako Ťuhýk, pokaždé (vyjma 386, kde se mi 3.1 nevnucujou , ale i pod nimi to jde) si to napřed nastavím minimálně na celou obrazovku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 12:50:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Laura, to mi ver, že by som až plakal, že mi to tiež nejde
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 14:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já, i když to nastavím podle Ťuhýka, to na WinXP SP2 nespustím a nespustím, vždycky Out of Range a musím restarovat...
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 15:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u mě to samý ale já kliknu na klavesu Start, multi-4 se mi minimalizuje a ja ho zavřu. byl bych moc rad kdyby mi to fungovalo. chtel bych si zahrat brno i tak trochu v jinem provedeni...schvalne jaky to bude...
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 15:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak oprava, původně mi to spadlo ještě před uložením, teď už to pravidelně padá po ukončení a uložení :-) Nezaznamenal jsem žádný chyby, jediné co mě štve je (žádná) oriantace v odpojených mašinách... Samozřejmě když si píšu co kam stavím na papír, tak to jde..
Filip_bouska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 16:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad WEB: *mašiny*
1) pokud se jedná o to, co je na jaký vlak, tak to poznáš podle čísla za hvězdičkou,

2) pokud jde o to, kde je jaká mašina, stačí kliknout F2 a hned vidíš co tam stojí, je to stejné, jako v přechozích verzích Multi.

Tedy aspoň mně to tak na WIN 98 chodí a simulátor mi chodí absolutně bez problémů, jako předchozí verze.
Jedinou chybku jsem zaznamenal, a to, že někdy když postavím vl. cestu a dřív se postavý cesta ob jedno návěstidlo a mezi nimi je jen jeden úsek (viz nákres dole, poud se to povede), tak to musím shodit, nejprve ten zadní úsek, pak ten první a dát při rušení DN nebo postavit cestu znova.
jeden úsek = -------- > = návěstidlo
------>-------->------
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 20:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch, kterým to nejede, je mi upřímně líto, Brno je zase o něčem jiném, než předchozí X-kony.

Pro přehled o soupravách a mašinách jsem si vytisknul soubor "seznam04.txt", je toho 15 stran A4. Je to takový výpravcovský "mozeček". Pro lepší řízení dopravy mám u každé Sv a Lv ručně připsáno, v kolik a kam daná Sv/Lv odjíždí/obrací. Řízení dopravy je pak zase o něčem jiném.....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22191
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 20:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj. Hlavně ty šturcy .
Seznam se hodí, už se mi taky povedlo si na šturcu zablokovat mašinu, která pak na vlaku chyběla... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám stejný zkušenosti jako Web, tzn. všechno jde, ale ukončení nebo přepnutí do Win to celý vytuhne na reset.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 19:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si tady hraju :o) s uzlem Brno a objevila se mi zajímavá provozní situace.

Mám vyloučenou 1. kolej mezi Židenicemi a Odb. Černovice, no a z Adamova přijel jakýsi Pn (ano, měl jsem si všimnout a odmítnout ho...), který směřuje do Střelic. Jenže "ze správné" adamovské koleje v Židenicích odbočit na "nesprávnou" do Černovic nejde, odstavit to taky není kde, oblast začíná až před Maloměřicema a na odboče do ranžíru nejsou spojky mezi tr. kolejemi, skrz Maloměřice mi to projet nechce a ani na pokus postavit tomu Pn-ku skrz Brno hl.n. fíra nereaguje (nemá poznání? :o))

Čili nutně následuje dotaz:

Nebylo by možné povolit těm Pn-kům (pokud nemají stanovený pobyt na dolním) jízdu kudykoli uzlem?

Děkuji.
PEVA
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 19:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak doma na W98SE bez problémů, v práci na XP se SP2 bez problémů, ale na WIN 2000 si ani neškrtne...
PEVA
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U mne n
na XP běží bez problémů, ale ukončení vytuhne na tvrdý restart
Filip_bouska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono by bylo dobrý povolit to jakámkoliv vlakům třeba s tím, že by se zadal nějakej přednastavenej důvod, kterej by pak simulace vyhodnotila a případně by ho bodově ohodnotila, ať + nebo - ; tzn., MU, zpoždění a třeba nemožnost protáhnout nějakej vlak z hlaváku do Slatiny přímo, jel by přes Židenice, nestaví - li na zastávce, ale musela by se vyřešit loko, atd atd. :-)
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 00:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na Win98 mi to funguje, ale je to tak hrozně tmavý! Ovšem po dostahování ovladačů do DOSBoxu jsem to pod ním v pohodě rozchodil na XP, a jako... je to dobrá smažba. Na betaverzi to je v pohodě.
Auta stojí, motorky jedou!                                         Profil
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem po dostahování ovladačů do DOSBoxu jsem to pod ním v pohodě rozchodil

No a kterých a jakou máte verzi toho dosboxu ?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pod win2k nepomáhá ani dosbox. A to je už druhá hra, která mi takhle nejde - ta první je starej dobrej Warcraft... GRRR...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: A máš tam doinstalovaný to, co to chce?
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Fido
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.44.9
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:11:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po dostahování ovladačů do DOSBoxu jsem to pod ním v pohodě rozchodil na XP

Poraďte neznalci CO a KDE dostahovat a KAM nainstalovat, aby to taky chodilo i na XP.
Moc, moc, prosím....
ZL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:18:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde jste vzali podporu DPMI pro DOSBOX
ZL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:37:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

msylim ze jsem dost napovedel, funguje to moc diky za nakopnuti
neznalci - doporucuji internet a google
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 02:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

msylim ze jsem dost napovedel

Já myslím že takovéto rady zvláště běžným uživatelům PC nejsou moc užitečné. Dosbox 0.65 nainstalovaný mám, akorát to ve WinXP Prof SP2 stejně nechodí, ba to vyžaduje nějaký soubor csd-něco.zip. A jako běžný uzivatel PC jsem v koncích a můžu googlit o 106, což jsem samozřejmě dávno učinil.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 05:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Tak zkus do Googlu napsat přimo název toho souboru: csdpmi*b.zip. Dá se to stáhnout hned z první stránky, kterou to najde.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.33
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 08:16:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je zajimave-legalizoval jsem si xpecka konecne-a vse od softikonu funguje bez uprav,brno co ted vyslo se rozbehlo hned,nepada funguje plnohodnotne.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty, kteri stale jeste tapou a pocitac neni jejich nejlepsi kamarad:
1) stahnout DosBox v0.65 a nainstalovat.
2) stahnout soubor CWSDPMI.EXE a umistit do adresare s Multi-4.exe.
3) Pres DosBox spustit simulaci.
Fido - Neznalec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.44.9
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:08:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě poslední otázka, co to znamená: "pres DosBox spustit simulaci"?
Pochopte, ač se to může někomu zdát divné, skutečně existují lidi, který s dosovskýma programama a příkazovýma řádkama neumějí dělat...
A XP mám legální, takže v tom asi fungování multi-4 nebude, neb předchozí verze -konů fungují no problemo.
Dík za pomoc.
ZL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:37:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fido: muj kolega by rekl, kdyz to neumis tak jdi od toho, ale znamena to spustit DosBox, namontovat drive se simulatorem, spustit CWSDPMI a pak multi
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 14:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fido: pokracovani navodu:
3a) Po instalaci doporucuji prejit do slozky, kam jsi program nainstaloval (obvykle c:/Program Files/DOSBox-0.65). Tam otevrit v poznamkovem bloku soubor dosbox.conf. Najit nasledujici radky:

core=normal
cycles=3000
cycleup=500
cycledown=20


a zvyrazneny radek zmenit na cycles=auto

3b) spistit DOSBox

3c) do otevreneho okna napsat:

mount c c:\
c:


pozn. zvyraznene jmeno jednotky se lisi podle toho, kde mate ulozene Multi.

3d) Nyni jiz jen napsat cestu k samotnemu multi. Pokud je tedy cesta: c:/Documents Setting/Admin/Plocha/Hry/Multi-4/
musite napsat:

cd docume~1/Admin/Plocha/Hry/Multi-4

a nasledne jiz jen

MULTI-4.exe

Snaz se podari. Chapu, ze nekdo nemusi byt s PC, natoz s obstaroznim DOSem kamarad
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22234
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 13:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to zkoušel teď na UPCE (XP) a docela nechutně to vytuhlo :-(. Na jiných dvou XP ale v pohodě včetně ukládání...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MirekM: Na googlu hledám leccos, ale tohle mě nenapadlo.(((-: Už to chodí.

Jinak k těm radám - nutnou podmínkou je pochopitelně nastavit rozlišení 800x600. Taky tady nepadlo, že po ukončení hry je dobré dát dosovský příkaz exit (teda pokud to člověk nechce končit ctrl+alt+del)
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 08:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick: Zkusil jsem podle tvého návodu nastavit cykly na auto, ale připadá mi, že je pomalejší vykreslování a reakce na kliknutí. Lepší je nastavit ručně tak 3 až 5 tisíc.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 08:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: Je to asi hodne individualni, zalezi na PC. Kdyz jsem tam mel prave ty 3000, tak to bezelo, jakobych to provozoval na kalkulacce, ne na Pentiu-M 1.5GHz, nebo Athlon 3200XP. Prave nastaveni na auto dost pomohlo.

A jeste dodatek, asi to uz kazdeho napadlo, nebo si toho vsimnul, ale pro jistotu. Pokud vyse napsany postup, tj. vsechno, co pisete do okna po otevreni dosboxu, napisete uplne na konec souboru dosbox.conf, tak se spusti multi automaticky se spustenim dosboxu
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 08:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo je možné ve winxp vytvořit zástupce s příkazem ke spuštění dosboxu a přes něj spuštění MU-4. Ve win2k mi to tak ale nechce chodit, je tam nějaké omezení délky příkazu, či co...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 20:15:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick, ja som v dosbox.conf upravil ešte aj parameter fullscreen=true. A spúšťam to jednoducho. Na ploche mám zástupcu Dosboxu a do neho pretiahnem zo zložky Multi 4 ikonu multi4.exe a ono sa mi to spustí a ide mi to, hurá hurá hurá
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 13:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo existují pro DOSBox různé frontendy, jako třeba D-Fend, kde se dá všechno pohodlně nakonfigurovat pro každou hru.
Auta stojí, motorky jedou!                                         Profil
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz, co se dělá s LV vlaky, které končí v Brně hl.n. nejsou určené na jiné vlaky. Zatím se mi tam vesele hromadí.
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: Zatím nemají smysluplné využití, snad ve finální verzi. Já si je posílám do Heršpic a zde je skladuji na 6. koleji (na Hlavním zavazí), popř. na Dolním.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22455
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo se dají poslat na ONx/HH.

Ty výluky potřebujou doladit, je docela problém mít na tři hodiny zablokovanej vjezd od Adamova... To byl pak masakr
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 09:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro dobrou funkci výluk by bylo dobrý aby zároveň bylo umožněno využívat objízdných tras. Nyní prostě nejde projet z KRP do Modřic přes hlavní, když je vlak trasován přes BDD
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 13:16:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja mam podobny problem jako popisovane LV vlaky, ja kdyz si nastavim nejaky cas startu tak mi prijede vlak, ktery se deli a ma byt pro nej LV z vlaku, ktery diky startu neexistuje. Matne tusim, ze byla nejaka fce na vymaz vlaku z kolejiste (i za cenu trestnych bodu). Neporadite pls nekdo? Jinak super simulace.
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 13:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě se stalo, že když měla na vlak nastupovat Lv, která nepřijela (v důsledku startu simulace), tak se prostě u vlaku stvořila jeho lokomotiva. Např. přijede vlak Os 4815, který se vrací jako Os 4850 s lokomotivou z vlaku Lv 74452 (ten ale v důsledku startu nepřijel - takže HV *4850 není). Výsledkem je, že Os 4815 vytvoří jak Hv pro vlak *74445 do depa, tak i *4850 pro své pokračování.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 13:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár návrhů:
1. Bylo by dobré udělat druhou kolej z BMS do KRP, takhle to příliš zdržuje a navíc tam ty dvě koleje jsou.

2. Možnost odeslat vlak z oblasti po nesprávné koleji jako v Multi0-3.

3. Opět bych chtěl požádat o zvýšení nejvyšší hodnoty zpoždění z 20 aspoň na 60 minut.

Děkuji
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22480
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 11:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1:
Je to přesně tak, jak píše Martan. Má to i jednu nevýhodu, která se občas může projevit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:53:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dekuji pekne, pokud nekdo muze, vyridte autorovi me podekovani, po Bohuminu dalsi super super super Simulator
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Drak : Mě taky na W2k běhá myš jen po horní čtvrtině obrazovky :o) A to si člověk moc nepohraje...
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 17:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj postřeh:
uložil jsem pod písmenem "S" pod dalším písmenem již uložit nejde stále se rozjíždí od posledního uložení (stejné)písmena "S".
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 21:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Help, na hlavním se mi štosujou posunový díly od vlaků 4113 a 24409 a nedá se s nima nic dělat...
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23431
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 00:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

??? Popiš to blíže, možná tuším, o kterou chybu jde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 08:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Od vlaku XY odstoupí lok. na 24409 a vlak co to točí na 24409 už svoji lok. *24409 má.
Prográmky pro BAHN
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by mozna tolik nevadilo, ze 24409 ma 2 lokomotivy, ale spise to, ze tu druhou nelze pripojit :-(
Taky obcas prijizdeji Lv na hlavni, ktere nejsou urceny k zadnemu konkretnimu vlaku (*????). Odeslat je z oblasti se mi vsak nedari, lze je pouze posilat na jina nadrazi prikazem "Cis.". A tak jimi plnim jinak nevyuzivane koleje na dolnim :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem j p.)
:-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23444
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous:
Vím, tam je problém.
Ty mašiny lze použít jako záložní, když si např. zazdíte ve šturcu mašinu, která má soupravu objíždět. Přebyterčné se pak nechají odeslat jako posun na ONS.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 14:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Přebytečné se pak nechají odeslat jako posun na ONS.

Mně ale vždy znovu "naskočí" na koleji 3bK. Zkoušel jsem už vše možné a vždy je tam zas. Ta 24409 je zjevně chybou.

Petr_k: U 4113 je nějaký problém? Přijede jako 4112 ve 13:54, jede každý den a Sv i Lv točí na 4113 odjezd 14:20. Takže Lv objede a vlak odjede...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 22:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bylo trochu něco jinýho, možná že to při "normálním" provozu nevznikne. Totiž přijel 4112, postavím posunovou cestu tuším z páté na hl. n. ku Židenicům. Mmezitím řeším x dalších vlaků různě po celý síti (prostě chobotnice), čímž uplyne pár minut simulace. Pak ukládám a odcházím na večeři. Po příchodu a spuštění se ovšem mašina na otočení "množí dělením" - prostě se tam obsazují různé další koleje v postavených posunových cestách (konkrétně mi vznikly dvě a už se jich asi nezbavím). Po dalším uložení a restartu simulace už se chyba v obsazování obvodů nestala, ale mašiny už tam zůstaly.

Možná je to celý jenom hrozně blbá náhoda...
Všichni lidé jsou blbci - naštěstí ale ne všichni ve stejnou dobu. (Dilbert)
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 12:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já jsem u Multi-4 narazil na několik chyb – je to celkem pochopitelné u betaverze. Kromě už zde řešených problémů fungování pod XPčkama a DOSboxem, klonování lokomotiv (*24209 a taky *4826) jsem objevil nějaké další:

1) odbočka ZID – při stavění cesty od BHL resp. od OČ Táborská se občas stane, že se cesta zeleně prosvítí jako postavená a zabezpečená, nicméně symbol vjezdového návěstidla neukazuje znak povolující jízdu (trojúhelníček zůstane šedý). Jak jsem zjistil, dochází k tomu jen tehdy, když cestu stavím opožděně, tzn. když už je vlak v posledním přibližovacím úseku před vjezdovým návěstidlem zakazujícím jízdu (program normálně dává chybové hlášení „vlak XY se blíží k výstraze/nemá postaveno). Chyby se zbavím pouze příkazem RC (rušení cesty) a následně příkazem DN (rozsvícení návěsti dovolující jízdu), povolující znak naskočí a vlak odjede bez problémů, program funguje normálně.

2) Dělal jsem pokusy, kam všude se dá poslat „?????“ lokomotiva. Když jsem určil cílovou stanici ZID z BHL, mašinka dostala číslo 74824 a nechala se normálně vypravit z BHL. Dojela až k vjezdovému návěstidlu do ZID, kde zůstala stát, ačkoliv bylo postaveno na 2. kolej, program hlásil chybu „pro vlak 74824 postaveno nesprávným směrem“. Cestu jsem shodil a testoval jsem, zda se dá vjezd postavit na ostatní koleje ZID, tedy na 1., 3. a 4.. Vše bohužel s negativním výsledkem, program se stále chová stejně. Přitom u jednoho ranního MOs (číslo si nepamatuju), který jede z BHL do Šlapanic přes ZID (dělá tam úvrať), tyhle problémy nejsou…
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 13:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledne XP:
Domnivam se, ze chyba neni ani v programu ani v XP jako takovych.
Na laptopu IBM s XP funguje bezchybne, stejne jako na starem laptopu Toshiba s Win98. Nefunguje mi jen na novem pocitaci s XP - protoze jeho graficka karta neumi pozadovane rozliseni.
:-)
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 22:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémy s grafikou - také to na mne dělá dojem, že je to chipem grafické karty

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Skrebi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_P: o tom rozlišení mi to dělá i u W98, ale pouze pokud spustím simulaci po probuzení monitoru. Po resetu/nastartování jede normálně.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Multi-2 se mi po delší hře (po mnoha uložení a opětovných načtení) stává, že se neuloží všechno. Výsledný soubor je o pár bajtů menší a nejde znova načíst.
Stalo se to taky někomu?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace