K-report
 

Archiv do 03.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Hry a simulátory » Brno » Staré archivy » Archiv do 03.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2877
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 22:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost vlaků vyjíždí z ONx v jiném řazení než mají (např. páteční Kysuca má prohozené skupiny vozů do Žiliny a do Ostravy (přímé vozy Bdmtee na R 1445). Tak sem si to na hlaváku spřeházel tak jak to má být v reálu (z 363 + vozy na 1445 + vozy do Žiliny na 363 + vozy do Žiliny + vozy na 1445, ale celý vlak pak měl maximální rychlost 40 km/h - viz obrázek. Z hlavního do Slatiny nabral 4 minuty zpoždění (5 už z hlavního qůli čekání na zpožděný přípoj)
 
ICQ: 202 888 377
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 22:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tohle??
kolik ti to zabralo času???......a stálo to vůbec za to?? mě teda stačí když si seřazuju vlaky Bmx, Bt atd a pak je posilam do ONx. I to mi obcas brzdi provoz
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 23:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor:
Pokud mám na hlavním aspoň 1 volnou kolej, tak si to takhle spestřuju, jinak by už mě to asi moc nebavilo... Moc mi to nezabralo, nestopoval sem to přesně, ale cca 10 - 15 minut.
Pak sem ještě přivěšoval na vlaky (páteční) posily:
 
 
ICQ: 202 888 377
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravený záznam pro Gregora:
application/zip
simul_opr.zip (8.9 k)


Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dikes Koudy!!
Sice sem zacal hrat novou hru, ale kdyz si to pro me tak hezky udelat, neni treba dal hrat novou hru a jdu hrat opravu!!
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, zapomel sem upozornit na takovej legrační teleport zálohy 731 z pošty na ONB. Když sem poslal zálohu 731 se soupravou poštovního expresu na vlečku pošty, pochyboval sem o tom jestli se vrati nebo ne. Vlak po chvilce zmizel. Dlouhos se nic nedelo tak sem mysle ze tam zustane. Najednou se cosi oběvilo z ONB a byla to záloha 731
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 21:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor: Jenže ty zálohy se z odstavných nádraží objevují nepravidelně samy. Takže šlo o náhodu, aspoň já bych to tak viděl.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25197
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 21:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

731 (ani jiná Lv) se mi ještě z ONx nikdy nezjevila, vždy jedině z depa...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 10:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aspoň žehličky jo? Mně jednou kromě žehliček vyjela i 731.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 11:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě vyjíždí 731 (zál) z ONx jenom když ji předtím pošlu někam mimo rajon (Tetčice, některé z ONx)... Žehle (zál) mi vyjíždí jedině s nějakým vlakem.
ICQ: 202 888 377
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 11:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no vzdyt to rikam. "personal teleport". Nic jinýho to bejt ani nemuze :-). Kdybyste posílali 731 furt někam (treba do do modric) tak vám furt bude vyjíždět z ONx. Coz by jim ale za ňákou dobu došla takže by nemeli co posílat. Takze záloha se z okolních stanic teleportuje do ONx a máte ji tam
Omar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 19:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

----Offtopic----
Spoku!!!! Sem si až teď uvědomil že vlastně taky jedeš... Mmch... Co řval Cab na BHL??? To sem já!:D
----Offtopic end----
Tento člověk je do železnice uplný blázen...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím nějaký čas jsem tu nebyl a koukám kolik je tu příspěvků, na některé budu reagovat.

Gregor
Měl bych dotaz a chybu zárověň. Postavim na přivolávačku (Pn) cestu treba osobáku a návěst klasicky svítí červeně a bíle bliká. Vlak projede, (obcas kliknu na stůj obcas uz návěst sama zhasne) a já kliknu na RNZ ještě dřív než vlak dojede na tu kolej. Takže žádná cesta není postavená, vlak proste jede.
Dotaz:
Bylo by toto možné i ve skutečnosti???
Chyba:
Když už není Pn ani nic jinýho postavenýho a vlak je na cestě po výhybkách na kolej, mohl bych asi normálně přehodit výhybky a vlak by mel jet podle toho jak já ručne přehodim, nebo ne? Když sem tak udělal a vlak přes výhybku přejížděl, nedal si říct a dělal jakobych nic nepřehodil a jakoby se nic nedělo, přehodil si výhybku sám tím, že přes ní přejel a at sem delal cokoliv, vzdycky vlaky dojely tam kde byla původně postavena Pn i když při tom projely výhybky přehozené úplně jiným směrem.
Možná by mělo být možné aby vlaky jeli tam kam já i ručně přehodim, ale zas nadruhou stranu, kdyby třeba šlo dát RNZ až ve chvíli kdy vlak bezpečně dojede na určenou kolej, bylo by to zbytečné.

Kulda
V reálu by to asi nešlo - závěr se uvolňuje až po uvolnění všech výměn. Proti tomu byla chráněná už elektromechanika (dotykovým klíčem), tak by byla blbost, aby to u JOPky takhle nefungovalo.


Takže zde pomuže trochu znalost JOP.
pokud jedu na přivolávačku tak se sám "no zařízení ho vytvoří" udělá nouzový závěr jízdní cesty, ten samozřejmě zruším povelem RNZ (Rušení Nouzového Závěru), ten mužu použít i když je vlak na výhybkách, je to logické, jízda na PN se používá při mimořádnostech či při poruchách zařízení (třeba falešně obsazen KO), po té nemusí zařízení poznat kde je vlak proto tedy lze zrušit kdykoliv (odpovědnost výpravčího. Pokud jde o reakci od "Kulda" tak ted si přesně nevzpomenu jak je to na elektromechanice, ale na releovce lze nouzový závěr pro jízdu na PN zrušit kdykoliv. (Onen nouzový závěr na releovce jsou přeložené výměnové řadiče do krajní polohy, to znamená že výpravčímu nic nebrání aby je dal do základní polohy i v případě že jede na PN, tudíž musí jít i na JOP zrušit kdykoliv).

Asi je chybou že když jede vlak přes zhlaví a ty mu podhodíš výhybku která není držena žádným závěrem, a vlak ji srovná, ale toto je věc kterou bych zachoval, ono jak potom řešit podhození výhybky pod vlakem, ve skutečnosti by jsi tam měl hromadu, jak to znázorníš v simulátoru?
Ovšem zde by bylo řešení dodělat do simulátoru funkci ze skutečné JOPky, a to konkrétně jízdu na nezabezpečenou PN. (Počátek jizdy na PN se určí klasicky u návěstidla kde chci PN dát, ale konec se nedává na koleji kam chci jet, ale dá se na stanoviště obsluhy, a tím se aktivuje PN na návěstidle a vlak jede jen podle postavených výhybek, a nedělá se žádný Nouzový závěr.

Gregor
a co je v tuto chvíli priorita, když už krom malých nedostatků je hra OK??


no pro mě by bylo prioritní tento simulátor ještě více přiblížit skutečné JOP; nejen na první pohled, ale i způsobem zobrazování Menu (zobrazují se jen ty povely které lze vyslat, takže třeba zbytečné je zobrazovat RNZ když žádný nouzový závěr není atd.)
možná je to pro některé hráče nezajímavé, ale pro mě je to důvod proč tuto hru nehraju, já si chci jrát s JOPkou a j mi jedno které nádraží to bude, a třeba tam už vubec nepotřebuji rozhlas apod. (ale to je pochopitelné, každému vyhovuje vše, a nikdy se nezavděčíte všem), tím nechci říci že je tento simulátor špatný, jen není pro mě to pravé, ale už se to hodně blíží.

Dispi
Tak trošku přidám i já do mlýna. Myslím si, že v první řadě by měl Koudy dodělat komplet Brno tak, aby to prostě
fungovalo na 100 % a bylo to blbuvzdorné.
Ve druhé řadě bych uvažoval nad vyvinutím jakéhosi editoru, aby si každý mohl vytvořit svůj řízený obvod jaký chce,
který by právě měl prvky BRNOSIMU. Jak psal Gregor "Všechny simulátory jopky sou sice dobré, ale ten styl
kterým to děláš ty + obrázky vozů je prostě věc která dělá brnosim asi tím nejlepším."
Pak už jen udělané uzly vystavit na webu s hodnocením uživatelů o tom, jak je to realistické.
Toť asi má vize.


Tak třeba toto jsou funkce "Staničáře" také velmi dobře zpracovaný simulátor, jen zde opět pro mě platí to že je ještě stále rozdílný od JOP (prostě tím jsem postižen ), takže bych byl radši aby Koudy zatím nemařil síly na tvorbu něčeho takového, a dál rozvíjel Brno, až si bude myslet že už je to stav který mu vyhovuje, tak se teprve pustil do tvorby něčeho takového co tu navrhujete.

Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale delší čas jsem tu nebyl a na toto jsem chtěl reagovat, snad mě neukamenujete.
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 11:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To >>> Noltha

Počátek jizdy na PN se určí klasicky u návěstidla kde chci PN dát, ale konec se nedává na koleji kam chci jet, ale dá se na stanoviště obsluhy, a tím se aktivuje PN na návěstidle a vlak jede jen podle postavených výhybek, a nedělá se žádný Nouzový závěr.

Nevim jestli ted kecám, ale vzpomínám si že když sem poprvý hrál staničáře, tuto funkci jsem oběvil jako první. A protože jsem vůbec nevědel jak stavět VC, pouštel sem vlaky jen a pouze na PN a fungovalo to tak že Pn sem postavil na návěstidlu, Pn se ihned rožla a žádné výhybky se nezablokovaly. Takze prakticky vlak jel jen tou cestou kterou sem mu postavil ručně přes výhybky.

A pokud jde o tvůj názor na rozdíly mezi JOPkou a Brnem, každej má svůj názor. Treba mě to ani moc nevadí. Rozhodně mi to vadí míň nez treba chybějící nástupiště v HH nebo špatný poměr záloh žehliček (jenu dobu se mi přemnožili, teď mi zas na hlaváku chyběj).
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takové dva dotazy a neustále si nad tím lámu hlavu protoze mi to prijde dost divný.
Stalo se mi pri hraní, že mi přijel R xxx na 5 kolej směr Adamov. Po něm na Pn sem poslal na 5 kolej i Os xxxx směr Kuřim. Tak tam oba stáli až pak měl rychlík odjezd. Takže když rychlík odjel, zbylo před osobákem místo kde stál rychlík. První věc je, jestli by treba fíra Osobáku viděl na návěstidlo, kdyz by pred ním bylo prázdné místo kde stál rychlík. A druhá věc je, co když už za tim osobákem není moc místa a já tam pošlu na Pn další vlak. To se jako ten osobák posune na to místo před ním, nebo by nebylo ve skutečnosti možné tam ten 3 vlak za osobák strčit???

A ještě jeden dotaz. Co kdyby stála treba ňáká loko nuprostřed velké koleje, ten fíra by třeba neviděl na návěstidlo před sebou protože by to bylo třeba daleko a kdyby to byl treba brejlovec, byl by fíra jen na jednom stanovišti takže by už vůbec neviděl na návěstidlo na druhý straně. Furt si lámu hlavu jak tohle vlastně funguje??? Dorozumíváním přes vysílačku??? Nebo co kdyz mi brejlovec vjede na ňákou kolej (dejme tomu že přijede ze směru kuřim do BML na ňákou kolej a má jít na přípěž vlaku kterej přijede ze šlapanic), jak má ten fíra vědět že zde cesta končí a že má zastavit hned jak vjede na tu kolej??? co kdyz projede tu kolej a zastaví se až u dalšího návěstidla, taže kdyby tam měl jen ten náklad, tak by se musel ten brejlák znova posunout na druhou stranu aby tomu nákladu udělal místo!!! A to samý, co kdyz ten brejlák vjede na kolej ktera je hrozně dlouhá a já ho chci na tý koleji obrátit.

Jestli se někomu podaří mi odpovědět, předem díky. Vubec si neumim predstavit jak to vlastně funguje.
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco. Když sem postavil na hlaváku Vc na úsek mezi hlavákem a heřšpicema a pak sem na tu samou kolej postavil autoblok z heřšpic, obojí se postavili. Kdyby z obou stran jeli vlaky, udělalo by to:
BOOOOOOOOOOOOOOM!!!!
 
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor: S tou pozicí vlaku na koleji to většina simulátorů zjednodušuje, nějaké popojíždění v rámci jedné koleje se neřeší. Prostě pokud mají oba vlaky dohromady menší délku než kolej, tak se tam vejdou.
Jestli vidí strojvedoucí na návěstidlo, nemusíš řešit: Vlaky na brněnském hlavním nádraží vypravuje výpravčí výpravkou.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 17:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze to jde v simulaci uz sem se presvedcil (a presvedcil sem se i jiných divných věcech) Jen by me zajimalo jake by to bylo ve skutecnosti. Co by se ve skutečnosti stalo, kdybych vyváděl ty všelijaké skopičiny co já obvikle v simulaci dělám
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor:
no já z hlaváku často odjíždím vlakem směr královo pole, a před ním odjíždí vlak směr adamov.
Ten vlak nepopojíždí, vypravuje ho výpravčí, a netuším jaká je viditelnost návěstidla, a už vubec netuším zda je v brně na hlaváku kódování.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gregor:
no ono já chápu že každému se zamlouvá něco jiného, proto není lehké zavděčit se všem, no já to beru z pohledu toho že s JOPkou dělám v podstatě skoro každý den, a trochu ji znám, a je mi zábavou nejen JOP ale i zab zař jako takové, proto je pro mě duležitější soulad s JOP a třeba mi vubec navadí to že se v simulaci mužou objevit 3 loko řady 263 ČD když jsou jen dvě a momentálně je jedna dlouhodobě odstavena.

neříkam že je to dobře nebo špatně, je to prostě můj pohled a věřím že co hráč to jiný názor, ale tak už to chodí
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli pak jste si někdo všimli opakovačky pod střechou 1.nástupiště v BHL?
(To jen takovej momentální posřeh k dsikuzi o viditelnosti návěstidel)

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: ta opakovačka je jediná

Noltha: odjíždí se po vlaku výpravčím, ten si buď popojde dopředu aby viděl na návěstidlo a pak se vrátí a vlak nebo někteří to dělají tak že vysílačkou řeknou signalistovi aby mu řekl jak bude mět postavenej odjezd
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Aleš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když přijíždí nějaká mašina, která má jet na přípřeží nějakého vlaku, který přijede z druhé strany, tak by to oba ty fírové měli vědět
Peršingy jsou nejlepší

http://www.vlaky-kuna.ic.cz
ICQ: 308-291-241
Mmiky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak! Jedna drobná připomínka! Před pár dny jsem byl u svého bývalého spolužáka z dopravky v práci. Pracuje jako výpravčí, a točí Br-židenice, Br-Kr. Pole, Br-dolní, Br-slatinu, a Blažovice. Když jsem ho přijel navštívit, právě sloužil na Židenicích. Zjistil jsem, že u koleje T4 NENÍ!!! nástupiště!!! nástupiště je u koleje T6! a je vlastně u budovy nádraží (vlaky tam staví téměř pod okny dopr. kanceláře)! Takže Os jedoucí směr Ada přez Mloměřice (z důvodu předjetí vlakem EC) jede vždy po koleji T6!!! Viděl jsem to na vlastní oči protože taková situace nastává okolo 14:00 hodiny, kdy Os na Ada je předjížděn nějakým EC (pendolínem).
A druhý postřeh, sunuté vlaky, jenž dál pokračují po Táborské spojce do Černovic, a dál na Slatinu snad NIKDY nesunou na T4 (kde není nástupiště) Ale prý ani na T6 (jen vyjímečně!
Postřeh č. 3. Kdopak z vás věděl, že Brno - Židenice je zastávka a ne železniční stanice???
miky
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmiky:
Kdopak z vás věděl, že Brno - Židenice je zastávka a ne železniční stanice?
Výhybna
Mmiky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Údajně snad ani výhybna, ale to už se nechcu hádat, páč to jsem nepochopil ani já...
miky
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik, Mmiky: Nástupiště v Židenicích přísluší zastávce, to je v pořádku, ale před ní (směrem od hl.n.) je ještě dopravna. Tu Balik nazývá výhybnou, já bych to spíš považoval za odbočku.

Mmiky: Je možné, že sunuté vlaky nejezdí na T4 ani T6, jenže simulátor by je na kolejích T1–2(a) po zastavení poslal dál doprava. Proto nám Koudy doporučuje dávat je na kolej T4, u které, nejspíš jen kvůli tomu, naprogramoval nástupiště.

Noltha: Já bych byl taky vděčný za větší přiblížení JOPce. V současné době to nejvíc plní simulátory p. Konrada, protože on na ES taky pracuje.
Že je na brněnském hl.n. kódování, bych si troufl s klidným svědomím vyloučit – vždyť je tam elektromechanika!
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky sem si myslel ze ty fíry z obou strojů někdo kontaktuje. A je to dispečer, nebo někdo jinej???
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MirekM:
Jaja, odbočka, omlouvám se (slovíčkařím a eště se seknu. hanba! ). Výhybna by asi měla mít více než jedno zhlaví, že?
Plánky z pomůcek uvádějí nástupiště v odbočce, a to včetně maloměřických nástupišť u kolejí 1A, 2A; (severní zhlaví na havlíčkobrodské trati už patří Maloměřicám).

(Příspěvek byl editován uživatelem balik.)
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To >>> Noltha
Ty děláš s JOPkou???
Tak to ti přeju!!! Taky bych chtel v budoucnu delat s JOPkou.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmiky & all:
Rozvětvení v oblasti Židenic a Maloměřic vypadají kolejově dost složitě, celkem oříšek pro přehledné zobrazení ovládacího rozhraní zabzař. Koudyho variantu známe, dost by mě zajímalo, jak to vyřešil výrobce skutečného zabzař (pavouky/indikační panely leléofek).
Nefotili jste někdo na stavědlech?
balik.zvenkova@post.cz
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem tu padla zajímavá myšlenka: zapracovat do simulace i oblast od Holubic přes Blažovice k Brnu a přes Sokolnice-Telnice k Brnu. Mohlo by to být zajímavé, ale muselo by se někde ubrat na obrazovce. Asi by musely ustoupit Královepolská a Adamovská trať, pak by se to tam možná vešlo. Co vy na to?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
ted nechci kecat, ale mám tušení že v Nymburce jsou hlavní průjezdné kolejé kodované, a to i přes to že je tam elmech; ono jde o to že doplnění KO, elmot přestavníků, světelných návěstidel, vzniká u každého stavědla celkem slušná releovka, a už nemusí být zase takový problém udělat tam kodování.

Gregor:
jo dělám, docela mě to baví, ale nevím zda jsi správně pochopil, já u ní nesedím jako obsluha, ale jsem u tvorby sw pro jednotlivé stavby s JOP.

balik: no v židenicích už jsem párkrát byl bohužel foto nemám, ale není to nijak velký pult, je to klasická cestová releovka, a jelikož je to odbočka tak pro cesty má jen zelená tlačítka, a foto z majlontu je v nějakém předpise ČD, už nevím jak se jmenuje, ale byl v černých deskách, třeba se k němu někde dostaneš, ale mám pocit že tam chyběl popis ze které je to stanice, ale jelikož jsem se tam během studia byl podívat tak jsem to poznal ;-)
Mmiky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Balik:
Nějaké foto alespoň ovládacího panelu, bych možná mohl časem přes onoho spolužáka zařídit. Nebo co byste ještě chtěli nafotit?
miky
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 07:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmiky: Čím víc, tím líp!

Balik: Výhybna by asi měla mít více než jedno zhlaví, že?
To by měla, výhybna je téměř stanice, akorát bez „stanoveného rozsahu poskytovaných přepravních služeb“. Konkrétně k výhybně D2 uvádí: „Výhybna je dopravna s kolejovým rozvětvením umožňujícím křižování a předjíždění vlaků. …“

Noltha: Asi by to kódování udělat šlo, ale v Brně hl.n. je rychlost 30 km/h a zastavují tam všechny vlaky. Tam by se to asi opravdu nevyplatilo…
Jaké JOP spoluvytváříš neboli u jaké firmy? (ESA, jiné?)
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 08:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
neee ESU nedělám, dělám na REMOTE98, občas i REMOTE96, více na www.aksignal.cz
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mirekm
zastavují tam všechny vlaky
Kdyz jde o náklady (ktere mi obyčejně přes hlavák jezdí), tak ty tam nezastavujou
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: Díky.
Gregor: Jenže ty na hlavním nádraží, vyjma poštovních, nemají co dělat…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
bsim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.125.217
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 14:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: ok, pravda, ale este by som pridal naklady z/do Chrlic.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub_kedroň:
Šlo by to třeba takhle:
  Ten pravý dolní roh je dost namačkaný, muselo by se to asi překopat celé, už se mi v tom nechtělo vrtat, už takhle mi to zvalo pár desítek minut (co jsem mohl hrát ). Já osobně bych zrušil stanici Kuřim, která je absolutně nazajímavá a řízenou oblast ukončil již v Král. Poly.
Pozn: Trať z Holubic pokračuje jednokolejně

bsim:
Náklady z/do Chrlic (trať směr Přerov) jezdí přes Blaživoce - viz. obr.

All:
...a když už jic, tak alepoň pro představu jak vypadají traťě za Brnem. (Dotazy typu proč nejezdí v Chrlic náklady a rychlíky)

RC

(Příspěvek byl editován uživatelem Roecalf.)
Karlos2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf :Perfektní!Jsem pro dodělání Holubic a spol
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 16:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlos2:
Je to hlavně Koudyho hra a on by si měl říct, kam se bude ubírat a taky nakonec asi řekne -ale jinak dík, očekával jsem spíš kritiku - ta se asi teprve snese .
Koudy:Tohle ber jen, prosím, jako návrhy
Koudy: Jak to vypadá s tím opravných pachem co si "sliboval" 9. července? "Mám představu, že v dohledné době vydám kompletní opravu - třeba to bude jako verze 2.2.1 :-)"

Dík
RC

(Příspěvek byl editován uživatelem roecalf.)
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To >>> Roecalf
Myslim ze kritiky se asi moc nedočkáš. Je to skvělý. A taky jsem pro!!!
Akorat je to šíleně namačkaný, a jestli se to má vejít na celou obrazovku bez toho že by se dal obraz posouvat , asi se musí něčeho ubrat, nebo si s tim opravdu hodně vyhrát aby to bylo všechno rovnoměrně rozmístěné. Trocha místa je u Modric (kde má bejt Brno JIH) a nad slatinou, ovšem to se asi moc využít nedá . Ale sem spíš pro tu možnost nic neubírat. Kuřim sice využívám jen tehdy kdy mi autoblok naruší ňákej manipulačňák, a jinak to mám na autoblok, ale bavilo by me to řídit celý i s kuřimí
Dobrá práce ten návrh!!! (jen, nechybí v blažovicích u 1 SK návěstidlo, nebo je to normální?)
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 19:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf: Díky, vypadá to zajímavě. Pokud by se toho Koudy chytnul, bylo by Brno ještě zajímavější. Ale jak už jsi napsal: Je to hlavně Koudyho hra a on by si měl říct, kam se bude ubírat a taky nakonec asi řekne. My tu jsme jenom od toho, abychom chrlili nápady a Koudy si je přebral, vybral a zpracoval tak, aby měl simulátor co nejvíce spokojených uživatelů.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor:
Návěstidlo tam samozřejmě má být. Zapoměl jsem ho tam zkopírovat. Na šlapanickém zhlaví v Blažoviích chybí ještě dva přeezdy.

Šla by ještě umazat 128 kolej v Malomřících a 8. v Král. Poli, tím by se na obrazovku vlezla 4. Chrlicích.

Stanice jsou zjednodušeni následovně: Všechny koleje krom pro posun jsou zachovány kromě Blažovic, kam ústí hojně využívaná vlečka z Cementárny Morká (ucelené vlaky cibulí).
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 00:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, Roecalfův nápad je velmi dobrej az na to ze to má drobnou vadu na kráse. Asi by to ani Koudy nedokázal všecko sesumírovat tak, aby to bylo přehledný, a aby se tam všechno vešlo. Jestli by to ale dokázal, tak je těžkej King !!!!!
Tady dávam náhled jak by to asi pravděpodobně v simulaci vypadalo. I přesto že sem to dal do trochu přijatelnější formy, tak se v tom celkem blbě orientuje. Asi to je tím že sem zvyklej na jiné uspořádání

Navic se to všecko nevešlo
 
P.S. teda, řídit celou tuhle oblast by byl vážně masakr
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 10:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GREGOR: uspořádání je asi opravdu o zvyku, pokud by se to povedlo spustit takto - BOMBA. Jsem sice jen pasivní hráč, ale líbí se mi to čím dál víc.
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 11:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna drobná chybička, nevím jestli už o ní někdo psal: R376 Děvín s odjezdem z BHL v PO 0,26 hod. má psáno přepřah na 363, ale čeká na něj 362 která přivezla OS?? Proto se musí narychlo brát 363 z DKV a vzniká zpoždění R376.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2937
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 12:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinist:
To je snad jedno, jesi tam pošleš 362 nebo 363...
ICQ: 202 888 377
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 13:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To >>> Koudy
V AŽD je presne stanovene misto kde se zobrazuje Nabidka pro vsechny návěstidla (urcite vis o co jde ) (klikneš na jakékoliv návěstidlo, nabídka pro něj se zobrazí treba pod modricema kde je volne misto, a kurzor se ti automaticky presune na tu nabídku. Bylo by dobrý, kdybys to do Simulátoru zavedl. Také kurzor by se nemel posunovat takhle plynule. Udělal sem jeste jeden náhled jak by mohla simulace opravdu dobre vypadat. Jestli by se tam ale mělo všechno vejít, musel bys obraz prodloužit dolů, a udělat to jak ve staničářovi, že by se obraz posunoval pohybem myši. Akorat by to nemuselo bejt tak pomalý jak to ve staničářovi je.
 
To >>> Roecalf
mohl bys mi zakreslit do toho náhledu, kde máš ty přejezdy??? + tu čtvrtou v chrlicích?? Mezera mezi blažovicemi a šlapanicem i se dá trochu zvětšit, takže se tam v pohodě vejdou
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 14:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě by možná šlo ty 3 stanice dole obrátit takze by to mohlo bejt delší (ze by chrlice byly treba pod slapanicema) ale zalezi na blazovicích jestli se tam bude neco přidělávat
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 16:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak jsem si s tím ještě trochu pohrál:
 
Sice jsem zrušil Kuřim (dle mě zcela nazajímavá), ale zase se to vleze na původní rozlišení.
Přidávám plánky stanic:
 
 
 
 
 
 

RC
Omar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf: bomba...jen kdyby se to koudymu chtělo udělat...
Tento člověk je do železnice uplný blázen...
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RC: podle mě dost dobrý
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad to není špatný, jen mne (zatím) nikdo nepřesvědčil o tom, že se to dá nějak rozumně uspořádat, aby to to nebylo na úkor přehlednosti. Jsou jistě lidé, kterým se už současná verze kolejiště zdá nepřehledná.
Já sám jsem na přemýšlení nad případným uspořádáním zatím neměl čas.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Tonda_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení,
taky si rád "pojezdim" v simulátoru, ale mám pocit, že některé návrhy už jsou z kategorie absurdních.
Proč? Nejde jen o přehlednost obrazovky, na to se konec konců dá zvyknout, v podstatě stejně je nutné kolejový obraz znát více méně zpaměti. V provozu není čas zkoumat, kam která kolej vede a zvláště v dolní části obrazovky to začíná být dosti chaotické. Ale jak říkám, tomu se dá přivyknout.
Jde o jinou věc. Bude někdo schopen to celé uřídit? Věřím tomu, že pár jedinců ano, ale co ti ostatní, a těch bude velká většina. Aby to nedopadlo tak, že bude celá brněnská oblast + z každé trati 5 nádraží, ale po hodině ježdění to bude zasekané, že se to akorát tak může resnout. Prostě a krátce. Aby celý brnosim neumřel na maximalistických požadavcích. Věřím, že Koudy časem naprogramuje prakticky cokoli, ale bude to mít ještě smysl? Nejsem proti tomu vylepšit stávající simulátor, ale jen v těch mezích, které mají smysl a které se vlezou na obrazovku. A taky, které budou jedním člověk uřiditelné. Pokud tedy nepůjde o siťovou verzi, kde se funkce rozdělí.
omluva za delší příspěvek.

(Příspěvek byl editován uživatelem tonda_h.)
chichi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.235.30.94
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:17:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy, muzes mi prosim opravit save? V Malomericich se mi zaseknul Pn 66302, a nemuzu s nim pohnout ani zanic. Diky moc.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chichi: pošli, uvidíme, co se s tím dá dělat.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
chichi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.235.30.94
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ten napad s rozsirenim o trate do Holubic je bezva, klidne preziju i horsi prehlednost obrazovky.
Mašinist
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: to jsem si myslel taky, ale když jsem připřáhl 362 tak se rychlík nechtěl hnout a nechtěl a nechtěl. Proto jsem musel narychlo sehnat 363 a pak hned odjel.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace