K-report
 

Archiv do 05.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 05.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi - jak tak čtu,tak to vypadá,že si pánové z RT na drážním úřadu zařídili neschválení lokomotiv,aby nakonec nevyjeli RTExpressy a tím šotoušům způsobyli důševní ujmu,kteří teď nemají co fotit a musí o tom dlouze diskutovat.Zaráží mě fakt,že dosud zde padaly obvinění na adresu RT,ale tu lokomotivní řadu snad schvaluje firma RailTrans? Pokůd vím,tak to schvaluje drážní úřad,ale na tuto adresu jsem si nevšiml skoro žádné reakce

Příteli, jak tu psál sám pan jednatel Petr Šimral tak už v červenci 2006 věděl, že loko řady 189 nebudou v prosinci k dispozici. Taktéž mu muselo být jasné, že jiné vhodné lokomotivy na Česko-Slovenském trhu prostě nesežene. Přesto všechny držel až do minulého týdne v oblbovacím bludu.
To mi přijde krajně trapné. Je to Český sen jak vyšitý, včetně toho "coming outu" s tiskovou konfernecí. Třeba za půl roku uvidíme v kinech hezký veselý film o důvěře šotoušů a dalších, kteří věřili v úspěch soukromého podnikání v osobní dopravě na železnici.
Myslím, že mnohem férovější by bylo přiznat problémy a možný odklad už v červenci, a pak bysme se tu mohli sborem bavit o zlém DÚ a ještě hroznějších nepřejících ČD.
A nebo je možné, že si páni jednatelé opravdu mysleli, že něco náhradního seženou. Pak jsou to ale amatéři a naivkové první velikosti. A je škoda těch utopených peněz v přípravách celého projektu.

kdyby v tom nepodařeném schvalování měly prsty ČD

A co když v tom má prsty Student Agency? Pro něj by RT Expres znamenal možná větší konkurenci než pro pendolína.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se to zase řeže... Já osobně věřím, že si pan Šimral poradí (nevím jak) a že RT vyjede... Podle mého pro Jančuru konkurenci zatím neznamená a v neschválení vozidel mají dlouhé prsty ČD, které se bojí, že jim jejich "SC Produkt" bude vozit vzduch.
Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a do třetice fšeho dobrýho

ale tohle je fakt dobrý Chtěl bych Vám něco říct: Je mi fakt ukradený, za kolik vydražila Miss svoje spoďáry a co všechno můžu vobjevit pod víčkem vod limonády. Netušim, kolik má fretka orgasmů, ani, kdo hraje v nový Ordinaci Štěstí. SUDOKU neluštim. A taky je mi jedno, že v Malajsii žerou červy. Kraviny mě prostě nezajímaj. Žiju jenom železnicí. Čtu K-REPORT!!!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 23:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdina hlubin:já jsem také netvrdil,že firma RT jednala ve všem správně.Ono je jednoduché něco kritizovat.Samozřejmě můžeme nechat všechno dokonálým ČD.Všechno znárodnit,ať se máme lépe,hlavně žádná konkurence,to je naše heslo,že?.Tento styl kritizaci bych ponechal až na dobu,kdy bude jasné a hlavně to firma ohlásí,že RTExpressy nevyjedou!Jsem si jist,že by jste nazval firmu Viamont blbou za to,že byla v případě kausy tratě 149 neschopná a oblbovala nás.Přitom od nového grafikonu tam vlaky budou jezdit.Nevidím jediný důvod,proč by RT nechtěla rozjet Expressy,když na severu čech jejich vlaky dávno jezdí.Z této diskuse mi připadá,že firma RT nikdy neprovozovala drážní dopravu a nemá žádné zkušenosti a je to jedna z těch firem,které vzniknou jen proto,aby z lidí vytáhly co nejvíce peněz a pak okamžitě zaniknou... A nevim,proč by měl mít někdo z firmy Student Agency "kamarády" na drážním úřadu.Je to možné,ale hodně nepravděpodobné.Ovšem u ČD je to možnost asi tak 99,9999%.Vzhledem k tomu,v kolika případech se ČD takto "angažovaly",o tom nepochybuji.
http://railway.unas.cz
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 23:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tahle diskuse mi trochu připomíná diskusi slepého a hluchoněmého
http://railway.unas.cz
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 23:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd Vševěd - v neschválení vozidel mají dlouhé prsty ČD, které se bojí, že jim jejich "SC Produkt" bude vozit vzduch.

O tom nikdo nepochybuje. Znova opakuju: trapné je, že o hrozbě neschválení věděl Railtrans už od července. Opravdu by mě zajímalo, jaké jiné řešení měl připraveno. Podle mě žádné, jak se teď ukazuje.
Podle mě se jedná o klasickou ukázku situace, kdy si někdo ukousne větší sousto než dokáže pozřít. Přeci jen provozovat šinobusy někde na Liberecku a rychlíky na nejhlavnější trati je trochu rozdíl.

Olsi - Jsem si jist,že by jste nazval firmu Viamont blbou za to,že byla v případě kausy tratě 149 neschopná a oblbovala nás.Přitom od nového grafikonu tam vlaky budou jezdit.

Upřímně řečeno co se děje na trati 149 nevím a ani mě to nezajímá. Ale provoz na hlavním tahu téhle země mě zajímá velmi.

Nevidím jediný důvod,proč by RT nechtěla rozjet Expressy,když na severu čech jejich vlaky dávno jezdí.

Chtít bohužel někdy nestačí.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 00:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že na celou věc je dobré pohlížet otázkou, co Rail Trans získal a co ztratil nevyjetím RTE. Pokud je pravda, že mezi soukromými železničáři panují vřelé vztahy, tak nejspíš získal poplácání po zádech a uznání v očích této skupiny, jak to "nandal" Času Dost a k jakým ústupkům je donutil. Co naopak ztratil, je podle mého názoru část dobrého jména firmy - dovedu si představit uvažování potenciálních zákazníků: "když sliboval vlaky Ova - Praha a nesehnal mašinku, proč by měl sehnat mašinku pro námi požadovaný vlak?". Podle mě dal Rail Trans v sázku příliš mnoho na to, aby to celé byla jen habaďůra nebo zametání cestičky někomu jinému (třeba tomu Siemensu, jak tu kdosi psal). Sice se mi taky nezdá, že by bylo možné jen tak zničehonic vykouzlit 16 strojvedoucích, kupu stevardů a prodejců jízdenek, ale třeba opravdu někde v republice žijí skupiny lidí těchto profesí a shodou okolností byli zrovna bez zaměstnání.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 02:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte,že člověk,který si nechá udělat reklamní kampaň,uniformy,vytisknout jízdní doklady,atd. to dělá jen tak,aby se nenudil,či neví co s penězi .. nebo jak si mám vysvětlit ty zdejší plky o tom,že nikdy nechtěl s RTe vyjet ..??
O takovém člověku bych si musela zákonitě myslet,že to nemá v hlavě v pořádku nebo že je blázen .. a to si rozhodně o Petrovi/Radanovi/ nemyslím .. takže držím pěsti,aby to dopadlo,i když to asi zrovna 10.12. 06 nebude ...


ICQ 237-113-861
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 02:10:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kde ta firma chtěla sehnat 16 strojvedoucích se zákonitými a podepsaným Siemensem. U soukromníků jich nedáte dohromady ani pět. A se Siemensem už vůbec žádného. Ten mluvka pouze kecá.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 07:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

16 strojvedoucích se zákonitými a podepsaným Siemensem. U soukromníků jich nedáte dohromady ani pět. A se Siemensem už vůbec žádného.

To je darda po ránu. Proboha, co má podepisovat Símens nějakému strojvedoucímu ?

No, pane Radku Š., Vy jste tu chyběl. Seznamte nás tedy s tím, jak to mělo být, když je vám to tak jasné?

Promiňte, ale já nemíním konkurovat Vaší rozsáhlé literární tvorbě.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 07:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slovy RT:
Jsme si vědomi, že na veřejnost proniklo spoustu spekulací a neúplných informací...


A já jen dodávám:
...a je potřeba je udržovat
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 07:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože třídní nepřítel - pardon, budoucí spřátelený žlutý soukromý železničář - je bdělý a ostražitý, všechno to tu sleduje a škrtá si v seznamu, kudy cesta nevede...
Tak ať si do těch šturců taky zajede, že
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 07:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nakonec došlo k pěkné nulové variantě, známé z osmdesátek, SS20 x peršingy.
My žádný RT expres, ale vy žádného předraženého pinďu
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 08:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ještě doplnil několik informací:

Daleko větší prospěch z krachu RTE bude mít Jančura než celé ČD. Silně pochybuji, že by lidé začali jezdit Pendolinem (hazardní hry typu eZajíc, pardon eLiška ne každý hraje). Jaké překvapení dále čeká cestující od 10.12., když jim ČD zdražili jízdné (je mi líto těch, co si koupili infart-kartu).

Už nyní jezdí v pátky/neděle žluté autobusy do Ostravy s posilou. Copak je to asi za cestující, že by bývalí cestující Času Dost ? Poměr platící/režijka se ve vlacích na Ostravsko stále zvětšuje a od nového GVD bude ještě více patrnější.
Myslím, že teď má Radim příležitost realizovat to, co slíbil: hodinový takt na lince Ostrava-Praha. Od 10.12. určitě neprodělá.
D47 snad už brzy !!!!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 08:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Promiňte, ale já nemíním konkurovat Vaší rozsáhlé literární tvorbě.

Souhlas, taky nemáte co dát "do placu", kromě své víry v Railtrans...

Já osobně věřím, že si pan Šimral poradí (nevím jak) a že RT vyjede...

Tak to jste pořádný fanatik, protože to vzdal už i samotný Railtrans.

Myslíte,že člověk,který si nechá udělat reklamní kampaň,uniformy,vytisknout jízdní doklady,atd. to dělá jen tak,aby se nenudil,či neví co s penězi .. nebo jak si mám vysvětlit ty zdejší plky o tom,že nikdy nechtěl s RTe vyjet ..??

Vy jste viděl ty uniformy, jízdní doklady apod.? Asi ne, že, stejně jako nikdo nemohl vidět neexistující strojvedoucí a vlakové čety.
A reklamní kampaň? Ta splnila svůj účel, jak už jsem psal, pořádně se celá causa rozvířila i v médiích a už teď pěkně posloužila určité společnosti. Takže to byly dobře investované peníze.
A nějaký Railtrans? Laická veřejnost tohle jméno vůbec nezná a na odbornou veřejnost celá blamáž nebude mít zásadní vliv.
No a rozhořčená šotoušská veřejnost? Ta v tom nehraje vůbec žádnou roli, resp. sehrála roli "užitečného idiota", jak říkal svého času V. I. Lenin.

ad Bílý_petr: Ne, opravdu nejsem jedna a tatáž osoba jako p. Hrdina hlubin. Taky mám na určité věci jiný názor, např. si nemyslím, že ČD zařídily neschválení BR 189 u Drážního úřadu, to je prostě nesmysl.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 08:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa - nebo jak si mám vysvětlit ty zdejší plky o tom,že nikdy nechtěl s RTe vyjet ..??

Já si též myslím, že vyjet chtěl. Ale jak už jsem napsal, tak chtít nestačí.

Rtuťový muž - např. si nemyslím, že ČD zařídily neschválení BR 189 u Drážního úřadu, to je prostě nesmysl.

Upřímně řečeno - já si to taky nemyslím, ale řekněme, že to tak bylo...
Důležitější je, že páni jednatelé toto věděli už v červenci, a přesto až do konce listopadu udržovali celý šotonárod v bludu.

Budulínek4 - Daleko větší prospěch z krachu RTE bude mít Jančura než celé ČD.

Jistě. V nedávných dnech převzal čtyři nové dálkové Scanie. Jen tak náhodou?
Zvítězit, nebo zhebnout!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 08:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice se mi taky nezdá, že by bylo možné jen tak zničehonic vykouzlit 16 strojvedoucích, kupu stevardů a prodejců jízdenek, ale třeba opravdu někde v republice žijí skupiny lidí těchto profesí a shodou okolností byli zrovna bez zaměstnání.

Ano, to je velice pravděpodobné...
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 09:06:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ - Za a) Zákonité E3, za b) strojvedoucí musí být prokazatelně seznámen a proškolen s řadou 189 (Siemens). Pro natvrdlé.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 09:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolemjdoucí: U kdo "podepisuje" seznámení a proškolení strojvedoucích ČD třeba s řadou 742, když ČKD Lokomotivka neexistuje?
Jinak se těším na Vaši další "teorii", vždy se rád pobavím hloupostí (nejen) kolemjdoucích.
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 09:39:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proškolí ho PROKAZATELNĚ zaměstnavatel. Což musí být doložitelné. Tudíž pan Šimral musel vyškolit a zacvičit 16 fírů s vícesystémovými zákonitými, na Siemense se kterým tady chtěl ty "promo" vlaky jezdit. Jakým způsobem toto udělal, ponechám na představivosti každého. Není to ovšem tak dlouho, kdy dělal fíra na každou konkrétní řadu přímo zákonité. Pokud chcete dělat machra, radši si o tom něco zjistěte. Nevypadal byste potom jako totální amatér.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 09:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevypadám jako amatér, protože vím, že za proškolení z obsluhy je odpovědný zaměstnavatel a netvrdím jako kolemjdoucí, že zákonité podepisuje výrobce nebo že za proškolení je odpovědný výrobce.
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 10:26:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde jsem toto tvrdil? Vy spíš budete mít drobný problém s pochopením psaného textu. Čtěte pečlivěji. Ale to je tady váš problém všeobecný. Zaslepené omílání hysterických scénářů o spiknutích a tak všelijak podobně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 10:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš budete mít drobný problém s pochopením psaného textu. Čtěte pečlivěji. Ale to je tady váš problém všeobecný.

Tohohle ? : se zákonitými a podepsaným Siemensem.

Promiňte, ale já si myslím, že jste to myslel, jak jste to napsal. Jo a ta věta se snad ani jinak pochopit nedá.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Pak máte asi problém s pochopením textu. Kdyby chtěl říci, že to podepisuje Siemens, napsal by "zákonitými a podepsanými Siemensem". Ale napsal "podepsaným Siemensem", což znamená, že musí být podepsaný zácvik na "Siemens", tzn. BR 189. Já jsem to na rozdíl od Vás okamžitě tak pochopil.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ - Za a) Zákonité E3, za b) strojvedoucí musí být prokazatelně seznámen a proškolen s řadou 189 (Siemens). Pro natvrdlé.

No to je mi teda fakt novina.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Pokud nemáš odjetou autorizační jízdu (s KV na dané řadě) a není to zapsané ve výkazu o zkouškách,tak ti jsou samotné zákonité k ničemu.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Je toto vyšotění se do tmy nebo důkaz pravdivosti konspirační teorie Hg mana?
Jinak samozřejmě za všechno můžou komunisti (ale jen ti zlí, nyní členové KSČM).
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, vždyť to říkám. Celé to byla od počátku jen zástěrka k frontálnímu útoku na ČD za vydatné podpory liberálních médií a k tomu, ukrojit taky něco z lukrativního koláče majetku ČD.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ, také jsem to pochopil jak píše HgMužík. Holt jsem asi už moc modrogumní.
Zdraví Martin
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt jsem asi už moc modrogumní

To ne.

Já jsem holt z práce zvyklý na exaktní vyjadřování.(-:

Ale připomělo mi to jednu scénku z autoservisu, kdy dáma chtěla vyměnit páčku pod volantem a technik na ní po chvíli nechápání vo co gou vyhrkl: jó vy chcete vyměnit toho Lukase ? Následoval nelíčený údiv na straně zákaznice.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový muž: Napadáš tu Šmirala že nevysvětlil něco, co on přímo na tomto DF před několika stranami vysvětlil docela podrobně.
"Frontálním útokem na majetek ČD" myslíš co? Jestli vlastnictví žst pak největší nebepečí je samotná ČD as. Kdyby se a.s. rozhodla, že prodá lukrativní nádražní budovu někomu, kdo s provozováním dráhy nemá nic společného, neexistuje možnost jak tomu zabránit.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče strojvedoucích, nedá se od Dispoloku pronajmout mašinka i s fírou?
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadáš tu Šmirala že nevysvětlil něco, co on přímo na tomto DF před několika stranami vysvětlil docela podrobně.

Já myslím, že nic nebylo vysvětleno, kromě (přinejmenším) naivních představ pánů jednatelů. A kromě toho, nikoho nenapadám, jen píšu svůj názor, podpořený argumenty.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Německu asi jo, ale nemám představu, kolik může být v našem kocourkově volných lidí se zkouškou na vícesoustavová vozidla. Ale třeba důchodců je určitě dost, viz JHMD.
Zdraví Martin
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 12:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té zprávě ze ŽP:

V jiných zemích je přitom obvyklé, že zařízení související s fungováním železnice, jako jsou například nástupiště či čekárny, spravuje nezávislý provozovatel dopravní cesty a poskytuje je všem dopravcům za rovnoprávných podmínek.

Mě by fakt zajímalo, jestli si pan Mužík (proteže text je evidentně jeho dílo ) skutečně myslí, že DB Netz je nezávislá na DB AG.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 12:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A navíc se objevuje další ale: i kdyby nakrásně byly loko řady 189 schválené, tak nějak nikde po Evropě volné potřebné čtyři kusy nevidím.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 12:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by fakt zajímalo, jestli si pan Mužík (proteže text je evidentně jeho dílo ) skutečně myslí, že DB Netz je nezávislá na DB AG.

Pan Mužík si to samozřejmě nemyslí, ale bude až do omrzení tohle všude opakovat, jako součást propagandy proti ČD. Taky bych se vsadil, že v nejbližší době si přečteme komentář aktivistického novináře Steigerwalda nebo Komárka o tom, jak zlé ČD spolu se zlým Drážním úřadem si dovolují diskriminovat třetí dopravce a nepřejí soukromému podnikání na železnici. Všechno je to docela slušná skládačka.
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:11:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iííí - kolik má asi Dispolok fírů glejtem na ježdění po ČR? Troufnu si tvrdit, že ani jednoho.
kolemjdoucí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:23:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 2 - důchodců s vícesystémy je jistě dost. Ovšem kolik těchto bodrých staříků jezdilo na Siemensu? Kde si tudíž odjezdili hodiny na Siemensu a kde je Šimral proškolil? Bez tohoto prokazatelného "seznámení", jsou jim zákonité k ničemu. Zaměstnavatel musí v případě potřeby doložit všechny tyto záškoly.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

komentář aktivistického novináře Steigerwalda nebo Komárka o tom, jak zlé ČD spolu se zlým Drážním úřadem si dovolují diskriminovat třetí dopravce a nepřejí soukromému podnikání na železnici.

A všicí z toho padnou na a začne se něco dít, žejo. Ještě mi třeba vysvětlete, který Mužíkův agent prosadil na GŘ ČD to nehorázné ošlapné - to aby byla teorie spiknutí kompletní.

Mimochodem - bylo by to fajn. Tak jako svého času k čemusi vedla ta nepovedená penetrace Děčína.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i kdyby nakrásně byly loko řady 189 schválené, tak nějak nikde po Evropě volné potřebné čtyři kusy nevidím.

Já tedy jo, ono se právě teď cosi vrací ze Slovinska.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 14:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy jo, ono se právě teď cosi vrací ze Slovinska.

Když se podívám na tento odkaz, tak vidím pouhé dvě lokomotivy (012 a 013), kterým v říjnu zřejmě skončil pronájem u SŽ. Což je za a) málo a za b) mi jeden měsíc přijde jako krátká doba na zabudování našeho VZ (Siemens plánuje Mirel), zaškolení personálu atd.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Cml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 15:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to tady tak kolem pozoruju a nestačím se divit, jak tu jsou najednou všichni chytří ...
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 15:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někteří jsou chytří teď, a někteří měli být chytří dříve. Což zjevně nebyli.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 16:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 2 - důchodců s vícesystémy je jistě dost.

Tam taky půjde o to, do jaké míry by vůbec splňovali zdravotní způsobilost.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 16:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rtuťový_muž
Vy jste viděl ty uniformy, jízdní doklady apod.
Budete se možná divit,ale viděla a to na vlastní oči,jinak bych to sem nepsala,vážený pane ...
Já si též myslím, že vyjet chtěl
Jasně,že chtěl,přece člověk,který nad takovým to projektem stráví tolik času,to nedělá jen tak pro zábavu ... A finanční otázka,nikdo přece nevyhazuje peníze oknem jen tak do luftu,snad ...
No,možná ještě neuzrál ten pravý čas na takovéto věci,ale na druhou stranu někdo začít musel .. a kdyby to nebyl Railtrans,byl by to někdo jiný.Takhle ukázali cestu a vešli do podvědomí lidu,i když tento projekt nebyl /zatím/ dotažen do vítězného konce ...
Ale jak je znám,jen tak lehko to nevzdají .. a to je dobře,jinak by ČD mohli taky usnout na vavřínech .. a to by myslím nebylo dobře ...

ICQ 237-113-861
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych se tu jen nehádál,můžete mi někdo řící (nejspíše z kritizujích RT),jak měl tuto situaci pan Šimral řešit?Určitě to víte lépe.Ano,nabízí se jednoduché řešení,mohli si zajít do nejbližší vlakopůjčovny,pronajmout si pár naleštěných "es" a bylo by po problému.Ikdyby věděli rok dopředu,že expressy nevyjedou,nic by to nevyřešilo.Pronájem lokomotiv ř.140 ČD je nemyslitelný,(z provozního hlediska) a ČD jsou určitě celé žhavé pronajímat lokomotivy řad 162,163,363 atd.Pronájem lokomotiv ze Slovenska je také nemyslitelný,takže zde nevidím žádnou možnost,pokud o nějaké víte,sem s ní,rád se poučím.A pokud vám jde o to,že to,že expressy nevyjedou,oznámil RT až nedávno (což je asi podle některých pozdě),tak pokud by tato situace byla známa delší dobu,tak by akorát tato diskuse začala o několik měsíců dříve.
http://railway.unas.cz
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo vešli do "povědomí lidu" tím jak si s něho udělali dobrý den.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:30:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...vešli do podvědomí pracujícího lidu ...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: To bych neřekl. tak to chápou šotouši, co nemají nový materiál k focení.
"Povědomí lidu" není buď žádné, nebo když je, tak jistě ne tak militantní, jako vaše. Lidé to chápou spíš tak, že ČD hází RTE klacky pod nohy.(zde prosím bez komentáře). Nic jiného se zatím v novinách dočíst nemohli.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane nikoliv - musel bych Vás odkázat na svůj názor někde v té smršti výše - jak můj soused peprně okomentoval ten bor...l, že nějaké vlaky si někdo bez náhrady zrušil, když on si na tu hodinu plánoval cestu z Prahy do Ostravy - taková je holá skutečnost. Koneckonců reprezentují ji i dnešní komentáře v DNES, nesoucí se v obdobném duchu.
Koukněte se až budete mít čas co znamená slovo "militantní" ať zde nemlátíte prázdnou slámu :-)))
kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:01:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby celá aféra RT expres byla opravdu jenom provokace "pirátů" vůči té té bandě v ČD,tak to byl záslužný počin.Obávám se ale,že porazit tu hydru nebude tak jednoduché.Kdoví co přijde po ošlapném....K tomu aby tu reálně mohla fungovat konkurence na dráze,bude třeba lidi jako je Rtuťák a Hrdina odstavit od válu.Je zjevné že účinný tlak může přijít pouze zvenku.Ostatně EU přispívá na výstavbu koridorů tuším více než poloviční částí.S tím už se dá ladacos podniknout.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějaké vlaky si někdo bez náhrady zrušil
Vím třeba, že byl zrušen bez náhrady Košičan v úseku Žilina - Ostrava - Hranice na Moravě, ale rozhodně nemohl být zrušen nějaký vlak, který nikdy nejezdil.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vážený, já jsem si nevšiml, že by v novém jízdním řádu byl psán Košičan přes Ostravu - to rozhodně ne, vy máte pravděpodně cestující za prosté blbce, ale to tak není, oni si zcela normálně povětšinou myslí, že když to vyjde v jízdním řádu, že to tak v zásadě pojede, navíc když je to tak neustále ohlašováno pány provozovateli ve všech médiích - no prostě je to marketingový těžký záser.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Militantní = bojovné
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně - a nyní se podívejte co jsem napsal a hledejte bojovnost :-))
důchodce starobní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.251.54
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíte a já myslel, že zrušil, že když je v jízdním řádu, tak s ním pojedu za dcérou do Ostravy. A jak to mám mladíku dělat do budoucna? Mám si jít stoupnout na nádraží a čekat jestli přijede, nebo nepřijede až zase bude v jízdním řádu? Pro nás důchodce je to rána. Tak jsme se těšili, že nám z důchodu zbyde víc.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je docela husto. Přitom ta situace není vůbec složitá. Pan Šimral asi takový amatér jako tvrdí Hrdina není, ale podle mne už nejméně několik měsíců dělal jenom mediální mecheche - vždyť sehnat 10 provozních 140ek je dost dobře nemožné. Vyvrcholením bylo pozvání novinářů na promo jízdy, o kterých samozřejmě věděl že nebudou. Je to drsné, ale účel to splnilo. Mě se to ovšem nelíbí, bylo to nefér i vůči cestujícím.

A ošlapné není "nehorázná blbost", ale důsledek naší reformy-nereformy. Možná ale byla lepší než dotažené reformy v SR a PLR. Když teď ČD nádraží vlastní a udržují, mají na ošlapné plné právo. Jeho výška je už jinou věcí, obzvláště když cestující soukromých dopravců nebudou "opotřebovávat" pokladní.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidé to chápou spíš tak, že ČD hází RTE klacky pod nohy.

To byl taky účel celé akce, zaútočit na ČD, a čím více naštvaných cestujících, tím lépe, aspoň bude silnější tlak. Pochopte, že se řídí (logickým) heslem "Čím hůře pro ČD, tím lépe pro nás."

Koneckonců reprezentují ji i dnešní komentáře v DNES, nesoucí se v obdobném duchu.

No neříkal jsem to?

Obávám se ale,že porazit tu hydru nebude tak jednoduché. K tomu aby tu reálně mohla fungovat konkurence na dráze,bude třeba lidi jako je Rtuťák a Hrdina odstavit od válu.

Vy budete asi taky na výplatní pásce Railtransu, což? Jo, jo, typický "spontánní" rozhořčený hlas "z lidu", ještě chybí "spontánní" rozhořčené petice kolektivů pracujících, odsuzující hydru ČD...
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:37:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kapo:
Mohl byste pro zdejší obecenstvo alespoň stručně charakterizovat člena bandy ČD a uvést některé konkrétní příklady jeho banditských kousků ? Předem děkuji

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace