K-report
 

Archiv do 20.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 20.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco obdobného. Milý zákazníku, je sice hezké, že stojíš o naše služby, ale nám se to nerentuje, takže buď tak laskav a v pátek a v neděli nám polib...
Takhle by to mělo podle vás fungovat? To snad nemyslíte vážně?


Tak zrovna takhle to právě funguje u ČD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27575
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Vrátím se ještě k těm relacím. Když bych uvážil skutečné náklady, tak si myslím, že by těch relací bylo víc.
Vezměme si třeba 842 s dvěma vleky. Sice to nemá nic moc rozjezdy, ale na málo zastavující vlak na tratích do 80 km/h to stačí (na 100 km/h to už je horší, ale i tak to nebude činit zásadní rozdíl v JD oproti svižnějším soupravám - navíc nejde o JD, ale pro dost lidí zejména o cenu). U takové soupravy lze dosáhnout spotřeby (trakce, nezávislé topení by se muselo přičíst) kolem 80 - 90 litrů na 100 km. Nevím, za kolik ž. dopravci nakupují naftu, ale předpokládám, že 20 Kč na kilometr se od skutečnosti moc lišit nebude. I s dopravmí cestou se tedy nedostaneme při kapacitě cca 200 - 220 míst na maximálně 40 Kč/km (spíš bych to hledal někde kolem rozmezí 30 - 35, dalo by se to vyčíslit i přesněji, ale o to teď až tak nejde).
Při jízdném kolem 0,6 Kč na km, což pro většinu na vyzobnutí formou nižšího jízdného stačí, nám pak už při poloviční obsazenosti zbývá cca 20 Kč na kilometr. (Vozidlo typu 842 jsem zvolil jen jako příklad, možná by pro takovou „nízkonákladovou” dopravu stačil i větší šrot.)

Takže zbývá vědět, zda je aspoň poloviční obsazenost možná (a to bych jako problém neviděl) a zda nám ten zbytek uživí pronájem (příp. nákup + údržbu) takových vozidel a plat pro fíru a průvodčího/obsluhu + něco málo navíc.

Samozřejmě to nemám podložené, ale myslím si, že kdyby se to na infrastrukturu vešlo, tak se takových tras, kde lze počítat se stovkou cestujících průměrně po celý den, najde poměrně dost.
Ne že bych chtěl takovou obskurnost jako je Kovařík, Řezníček, apod. i na kolejích, ale věřím, že by se to mohlo uživit a že by z toho mohlo nakonec něco být (viz např. od Šrotlinera jsem už viděl i slušné vozy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Dobrá, na této trati JE možné naklápění,ale bez toho,aby se tím dalo dosáhnout vyšších rychlostí tj. nedojde k praktickému využití naklápění. Jsi s tímto slovíčkařením spokojen?
Jinak ve věci Lbc-Pce 612/642 odkazuji na své předešlé příspěvky + souhlas s PŠ.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vozům.Dnes jsem jel EX/EC Jože Plečnik.Pravidelně jsou řazeny moderní vozy Bmz.Ale nestačil sem se divit,jak vypadají.Takovej humus se odváží poslat do Linze??!!Že milým čd není stydno se takto starat o nová vozidla,která stála desítky milionů!!Vizáž nějakého ušmudlaného rychlíčku složeného z vozů B.Loketní opěrky rotrhané,lezl z nich molitan,sedáky špinavé,kouřilo se z toho jak z koberce ,kterej máte v dílně.Skla ušmudlaná v záhybech nechutný sajrajt,jak kdyby se jednalo o vozy ze 70.let se zažranou špínou.Vnitřní ostění patrně uklízečka otřela hadrem ,se kterým prvně přejela podlahu.Co tím chci říct??? Tím chci říct ,že moderní vůz je hezká věc,ale raději pojedu vozem starším a čistým ,než moderním a zdevastovaným.Jinak je vidět ,že čd asi jen opravdu zajímá jejich Pendolíno a to ostatní jde žebrotou.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Jenže ten propočet má stejnou chybu jako současná realita u ČD=nekalkuluješ náklady na pořízení nových vozidel (resp.odpisy)...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.182
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:31:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Zdá se, že jste poněkud zaujatý. Zcela samozřejmě předpokládám funkční rezervační systém. Vyprodaný RTex je pro mě signálem, že si mám za nekřesťanské peníze koupit jízdenku ČD, nebo se smířit s mnoha hodinami jízdy autobusem.

Mmch. mám pocit, že jste ještě nezažil situaci, kdy z Pardubic do Prahy bylo jediné volné místo na záchodku, jinak se do vlaku nevešla už ani myš. A to místo na záchodku bylo volné jen proto, že cestující stojící přede dveřmi o něj neměli zájem, a jiní neměli šanci se tam dostat. Pokud nevíte o čem píšu, tak o jednom nedělním podvečerním IC v provedení "firmy" ČasuDost.

RadekŠ": Pokud mě zaměstanavatel pošle na služební cestu do Ostravy, tak mi příslušné oddělení přidělí lístek na 1. tř. Pendolina, protože se to tak vždycky dělalo"
Předpokládáte, že služební cestující a ti co se nevešli do RTex pendolína uživí. Nebyl bych si tím tak jistý. Služební cestující podle mě pendolína neuživí. A mnozí z těch, co se nevešli do RTex, raději pojedou "obyčejným IC", aby přece jen ušetřili nějakou tu desetikorunu.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin Zlivský:
DC: 13
Nafta: 26
Personál: 18
Údržba: 10
Vozidla: 25
Součet: 92
Provozni riziko a zisk: 20%
Celkove naklady:110 Kč/km
Uvažovano 400 km denně, častější zastávky, tudíž zvýšená spotřeba.
Při jízdném 0,6 Kč od km bys musel mít průměr 183 plně platících cestujících při obsaditelnosti 88 + 88 + 60?
Máš takovou relaci?
Petr
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27578
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
To už jsem psal dávno, že ČD dělají svým přístupem z Bmz vraky. Ale zrovna s ÖBB si nemáme moc co vyčítat, na Hutnika sem taky posílají ty největší vraky (v jejich poměrech).
Do Rakouska ale nevadí ani ty krásy, co tam občas DKV Praha vysílá na R 207 - asi protože to jede v noci. Takže nějaký ušmudlaný Bmz je asi to poslední, co vadí.

V příštím GVD ale bude na tom vlaku přímé porovnání - jeden vůz na Plečce bude rakouský.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je v dobré si přečíst,než se tady dohadovat http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=37061 jestli je lepší 612 nebo 642 nebo nějakej českej klumprd.Pokud by došlo na modernizaci jih (hlavně koukněte na předpokládaný nárust cestujících),potom lze samozřejmě preferovat řadu 612,se kterou je tam kalkulováno.Na osobáky tam klidně můžu nacpat nějakou hydru nebo něco takového.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zrovna s ÖBB si nemáme moc co vyčítat, na Hutnika sem taky posílají ty největší vraky (v jejich poměrech). a já se jim ani nedivím
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.85
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:58:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Myslím, že odpisy 842 (= aby se vrátila nákupní cena vozidla), eventuelně nájemné, spolu se mzdami a údržbou, budou stát víc než předpokládáte. K serióznímu výpočtu mi ale chybí data.

Přesto si dovedu představit skutečně nízkonákladového železničního dopravce: 810+2x010. Z ekonomického hlediska jde o soupravu snů, kam se hrabe autobus.

Ale než jet něčím takovým z Prahy do Budějic, tak to radši s Kováříkem (Řezníček už zkrachoval).
Jednou jsem jel pět hodin v šukafonu z Bečova do Prahy a fakt stačilo. Stejně jako stačila cesta 810 s dvěma vleky z Berouna do Rakovníka, kdy vlak nabral 15 min. zpoždění jen proto, že na každé z asi 15 zastávek je rozjezd do kopečka.
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, Vy uvažujete podle svého nicku

První byla souprava složená z motorového vozu řady 854 a jednoho přívěsného vozu řady 053 (viz ilustrační snímek), která je zde v současné době obvykle nasazována, a druhá byla souprava složená z motorové jednotky RegioSwinger s naklápěcí skříní a nejvyšší rychlostí 160 km/h.

Obávám se, že pokud budou opratě držet ČD, ta první souprava dohrká se zbytkem skalního pasantu do zprovoznění R35 a pak už to bude pasé. Ta druhá se na této trati nikdy v pravidelné dopravě neobjeví. Aneb budeme vymýšlet skvělé přestavby na které nikdy nebudou prachy, namísto napření veškerých si na první variantu, která je v horizontu 10 let reálná.

Novostavby na Jičín by měly smysl jen tehdy, kdyby se spojily se stavbou R35. Ale takhle se to nikdy nedělalo a navíc mám dojem, že plánovaná stopa R35 takové řešení víceméně vylučuje.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy: za dvacet let, kdy by mohla vzniknout nějaká super oškubaná varianta spojení Pardubice - Liberec už stejně bude jezdit něco jiného a hlavně už to nebude naklápět. Potíže s naklápěčkami jsou již v Německu teď a dělat drahé naklápěčky kvůli minimálnímu přírůstku rychlosti nemá smysl.
Takže já bych i tak počítal s Desiry. Tu hodinu a půl se v tom dá v pohodě vydržet.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27579
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Díky za údaje. Spotřeba a DC se dá určit poměrně snadno (a ±odpovídala), ten zbytek je už horší a proto jsem to psal spíš jako otázku. Ty údaje jsou vyšší, než jsem čekal, tipoval jsem, že bych přes 70 % obsazenosti jít nemusel (těch 50 by bylo opravdu málo).

Takhle to už vypadá hůř (až částečně nereálně). Minimálně cena jízdného se zvýšit ještě dá, při nových cenách ČD by možná šlo jít až na cenu KMB (nejlépe 100 km za 69 Kč) - uvažoval jsem ještě ty původní. V tom případě by pak stačilo už cca 160 cestujících (i to je poměrně dost, cca 70% obsazenost).
Denní proběh (pokud tedy není počítáno i se zálohou) se mi zdá poměrně nízký, odvážil bych se jit až na 600 km (samozřejmě záleží na relaci).
Naopak zvýšení kapacity (přidání vleku) radši neuvažuju, to už by bylo moc.

Těch 160 je stále docela dost, ale nereálné to snad není. Co třeba ta již zmíněná Plzeň (nejlépe ale až na Jižní předměstí)? Lidí tam jezdí vlakem stále dost a předpokládám, že vlak až do města by se obsadil (jen kdyby to na předměstí nevypadalo tak odporně...).
Zajímavá by mohla být i relace z Pardubic do Prahy (s vybranými spoji stavěnými i v Kolíně a asi všemi v Libni, dokud nepůjde jezdit na hlavák), zejméně se vzrůstajícím počtem vlaků s vyšším jízdným (SC i RT téměř nepoužitelné, resp. příliš drahé), kdy pak počet rychlíků (příp. i KMB kompatibilních vlaků) klesá. (Zde by mohla vadit nízká maximální rychlost soupravy z hlediska volné trasy, na JD by to nemělo v případě plynulé jízdy tak strašný vliv.) Naopak by zde mohl vyjít poměrně slušný proběh vozidel.

A samozřejmě netušíme, jak se zachovají ostatní dopravci, hlavně ten jeden s velkým D. Zatím má stále možností (i méně kalých) mnoho.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27581
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a já se jim ani nedivím

Pak mi ovšem není jasná věta "Takovej humus se odváží poslat do Linze??" - své nejpodřanější vozy sem posílají ÖBB ±odjakživa (a to nepočítám, jak pod hlavičkou ÓBB jezdilo úžasně odporné A ŽSSK - nakonec ho asi radši přestali řadit úplně a jezdily tam české náhrady).

Bohužel co se týče úrovně souprav, tak o cestující ve vztazích mezi ČD a ÖBB moc nejde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.133
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 16:33:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karoten : Přemýšlej - proč asi většinu VŘ na regionální os. dopravu vyhrály ČD ? Protože :
a, nejsou prachy a ČD můžou dát nejnižší ceny protože prostě maj vozidla od státu, tedy nás všech.
b, regionální osobní doprava je ztrátová záležitost.
Co teda řešíš ? Třeba v SRN byly některé místní dráhy provozovány DB, potom soukromníkem a pak se stejně zjistilo, že nějakých 1000 lidí denně je LEVNĚJŚÍ odvézt autobusem, který tam jezdí dodnes. (namátkou třeba okolí Neustrelitz). A u nás těch peněz máme ještě míň.
A nemysli si, že dálková doprava typu Chemitz - Gőttingen je zisková záležitost
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládáte, že služební cestující a ti co se nevešli do RTex pendolína uživí. Nebyl bych si tím tak jistý.

Já nijak nehodnotím provoz Pendolina po finanční stránce.

Akorát bych se místo toho provokativně zeptal - myslíme si, že člověk, který doteď jezdil Pendolinem a nepoužil místo toho z nějakého důvodu levnější R/Ex/IC/EC se najednou zničehonic ve velké míře podrbe za uchem a vehementně se pohrne do RTE ? Osobně bych tedy očekával hlavní nápor cestujících do RTE spíš odjinud.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: A co soukromí dopravci? Ti nedostávají příspěvek na nová vozidla? Hmm. Ani autobusoví dopravci nemají od státu ani korunu že?

Já jen že například jedna (jen jedna, tedy přibližně 50tina všech autobusových dopravců v ČR) nejmenovaná autobusová firma z v.Čech si za to co vyrejžuje od státu(a tedy nás všech) jednou za 3 měsíce může koupit naprosto nový autobus. Tj. 15nových autobusů za měsíc, které se koupí za peníze státu, tedy nás všech.¨

2 vozidla ČD za měsíc jsou oproti tomu výsměchem.

Ad.A) S tímto vaším tvrzením je však zajímavé že v KV kraji bere jeden nejmenovaný soukromý dopravce za km 64,20Kč kdežto ČD 51,50Kč. Přijde Vám že ČD jsou dražší?
ČD můžou dát nejmenší cenu protože daná vozidla prostě mají. Kdežto soukromí dopravci by si je museli koupit nebo pronajmout v zahraničí = zvýšení ceny. A osobně budu jezdit raději v 843/043/943 než Dezyrem.

Ad.B)Souhlas, ale nejen v ČR

Co teda řešíš ? Třeba v SRN byly některé místní dráhy provozovány DB, potom soukromníkem a pak autobusem
Anebo opět DB že? Ale to už je nepodstatné
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Přesně tak.

Krysolet: Souhlas. Já si taktéž počkám až RTE vyjede, přestože ze všech stran zde slyším jak skvělý vlak to je (Ačkoliv ještě ani nevyjel)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
ze všech stran zde slyším jak skvělý vlak to je

Pořád jsou argumenty nedostatečné? Jakou tedy podle vás nabízejí ČasuDost alternativu cestujícím, kteří nechtějí (třeba kvůli hodně zavazadlům), nebo nemohou zaplatit drahou jízdenku v Pendolínu? Bude-li reklamní kampaň dobrá, je šance na úspěch veliká. Ale cestičku RTExpresu částečně odhrnuly samy ČasuDost. Pravdu máte v tom, že řeči o úspěchu jsou zatím jen spekulace. A mmch, co řeknete na to ujíždění Pendolína přípojům v Bratislavě? Taky systémový krok ČD? Pokud jsem to správně pochopil, o mezinárodních spojích jednají železnice spolu, nemůže to být výmysl jen slovenské železnice. Ne, ČD prostě dělají chyby a konkurence jich využívá.

A osobně budu jezdit raději v 843/043/943 než Dezyrem

Otázka je, co se stane, když začnou všechny kraje za svoje peníze požadovat kvalitní vozidla. Existuje dostatek těchto souprav? Jestli ne, pak budou muset po nových vozidlech sáhnout i ČasuDost.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W - a, nejsou prachy a ČD můžou dát nejnižší ceny protože prostě maj vozidla od státu, tedy nás všech.
ČD si to můžou dovolit, protože - přesto že jsou to často dumpingový ceny - jsou pořád státní podnik, víme?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Však už ČD vážně uvažují o pronájmu 30 Desir...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka - ČD stejně chtěji přepustit regionální dopravu tzv. společným podnikům. V JČ např. společnýmu podniku s JIHOTRANSem, což je plně autobusová firma.
Ale abych byl objektivní, musím přiznat, že jsem o tom minimálně asi 1 rok už neslyšel. Možná, že změnily strategii, anebo ajznboňáci zarytě mlčí, protože nesmí nic říkat
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: Hehe, a ukaž mi výběr, kde byl efektivní JŘ, rovné podmínky, vyhlášený vítěz to dostal a nic se dodatečně neupravovalo a neohýbalo. Já vidím akorát Mariánky a tam bude taky RS I stát asi 65 korun na kilometr, nebo kolik to bylo. Bez rovných podmínek se nemá cenu o výběrech bavit... Ještě u výběru na Luby a Potůčky se to tak snažilo vypadat, až na jízdní řád, který se do ceny okamžitě promítnul a na kraji se strašně divili...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka - ČD stejně chtěji přepustit regionální dopravu tzv. společným podnikům. V JČ např. společnýmu podniku s JIHOTRANSem, což je plně autobusová firma.
Ale abych byl objektivní, musím přiznat, že jsem o tom minimálně asi 1 rok už neslyšel. Možná, že změnily strategii, anebo ajznboňáci zarytě mlčí, protože nesmí nic říkat
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

systém hospodaření čd je prostě neprůhledný.Kraj Vysočina zvýšil dotace o 14 mio a výsledek???Méně ujetých vlak.km.Pak akorát brečí ,že se jim nedostává.Tak to daj do ztráty.A koloběh pokračuje.Na jednu stranu nízké ceny u vř.,na druhé straně slyšet nářek za podstatně větší ceny požadované od krajů.Nejlepší ,co kraje můžou udělat je na každou trať vypsat Vř.potom bude transparentní hospodaření a nová nebo modernizovaná vozidla.Takhle čd nejsou k ničemu nucené,proč taky...Na své si přijdou
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Záleží na kraji. Například spolupráce ČD s Pardubickým nebo královéhradeckým krajem funguje výborně (hlavně tedy s tím Pardubickým, kde je letos jeden z nejlepších JŘ posledních let - tak posledních 160ti). To samé s krajem zlínským, moravskoslezským, olomouckým, jihomoravským a plzeňským.

A jedeme stále dokola. Vypsání VŘ na jednotlivé tratě. Vypište si výběrové řízení na trať Choceň-Litomyšl. Docela by mě zajímalo kdo kromě ČD se do VŘ přihlásí. Když už, tak jedině celý kraj a v tom případě pochybuji, že by soukromý dopravce měl dostatek vozidel. Je zajímavé že např ML-KV je jediná trať v KV kraji kde bude soukromník, pročpak nedopadli ostatní tratě? Že by si například ten soukromník řekl "Pche nějakou lokálku do Hranic nemám zapotřebí, jedině něco kde budu vydělávat"?


Čsad_zast:

A mmch, co řeknete na to ujíždění Pendolína přípojům v Bratislavě? Taky systémový krok ČD?
Tak to nevím jestli se Vám mám smát nebo litovat.

To jako myslíte vážně nebo si ze mě děláte ?


Na to že pan Čsad vůbec nevidí do ČD a nemá ani žádné informace k jízdnímu řádu apod. toho ví docela dost né?
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá novinka od p. Čsad

Podle jeho tvrzení za to, že například EC Plečnik v Lubljani ujede osobnímu vlaku ze Sežany můžou ČD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Když člověk věnuje jedno odpoledne pročítání všech možných železničních diskusí, tak se dozví ledasjaký detail, ale chybí mu nadhled. Tohle konkrétně najdete na vlaky.net v diskusi k novému JŘ slovenských železnic. Co je na tom divného?

Zajímavé, že jste se nevyjádřil k té části o potřebě nových vozidel, to je myslím důležitější téma, než co jsem si četl odpoledne.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad:
Ano to tam najdu, ale chce to nejdříve se nad tím zamyslet. Vlaky ze Slovesnkého vnitrozemí do Bratislavy vozí ČD? Zajímavá novinka zřejmě nejen pro mě:-)

Potřeba nových vozidel jistě nastane, ale k tomuto jsem se zde vyjádřil již nedávno. Až budou ČD dostávat od státu tolik peněz jako autobusoví dopravci pak bude vše v pořádku (samozřejmě ne jen ČD ale i případný soukromník).

Podívejte se například na ÖBB. Všichni si myslí jak rozvinutá železnice s modeními vozidly to není když má ty taurusy a herkulesy. Jenže vozidla do nedávna z let 1960-1970(dodnes a i do budoucna hojně zastoupené loko.1142 jsou např. z r.1974, vozy Schlieren jsou ještě starší, a jednotky 4020 pro S-Bahn Vídeň z r.1980 ani nepočítám)
Doprava tam ale funguje na špičkové úrovni. A to na každé trati s jiným provozovatelem? Ne. Jen s jedním a to ÖBB, který pod dceřinou společností PostBus provozuje i dopravu autobusovou. Jenže je zde jeden velký rozdíl od ČD. Je plně podporován státem.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo jenomže ÖBB provádí alespoň rekonstrukce.Tady to vyjede,za 30let si někdo v lepším případě vzpomene,že by se to dalo zrekonstruovat a za dalších 20let se to šoupne v totálně rozpadajícím se stavu do šrotu.Vše obaleno patřičně zažranou špínou
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Vlaky ze Slovesnkého vnitrozemí do Bratislavy vozí ČD?

Mezinárodní vlaky si představuju jako dohodu více železnic o celé jejich trase. Čekal bych, že se zástupce ČasuDost na takovém jednání zeptá, jaké jsou přípojné vlaky, protože přestupující udělají ČD tržbu v České republice, na hranice tím těžko někdo pojede. Třeba si to představuju blbě, nevím, jen mě zarazilo rozvázání přípoje.

A to na každé trati s jiným provozovatelem? Ne.

Směřoval jsem jinam. Když na kvalitní železniční dopravě trvá jen pár krajů, tak to mají ČD jednodušší - dobrá vozidla dají těm, kdo si o ně řeknou. Jelikož ale těch vozidel nemají tolik, aby si o ně mohly říci všechny kraje, tak by na nákup (nebo pronájem, jestli to jde) nových vozidel stejně jednou došlo. A teprve potom by se vidělo, kdo hospodaří lépe. Myslím, že soukromý subjekt může mít klidně i 1 trať, proč by nemohl, když ji dokáže provozovat efektivně? Úkol státu vidím v provázání a podpoře veřejné dopravy pomocí IDS, ne ve cpaní peněz jednomu dopravci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen že například jedna (jen jedna, tedy přibližně 50tina všech autobusových dopravců v ČR) nejmenovaná autobusová firma z v.Čech si za to co vyrejžuje od státu(a tedy nás všech) jednou za 3 měsíce může koupit naprosto nový autobus.

Jo, velké voči.

Já bych tuhle debatu vůbec nerozvíjel, ČD dostaly peníze zase jinými kanály. Viz naposledy 300 milionů za zimu. Ty různé regionovy a ešusy taky nekupujou za svoje (teď se rozpoutá n-té kolo úchylné dabaty, že na ešusy si ČD vzaly přeci úvěr)

PS: Ten systém který platil donedávna byl pro ČD mnohem vyhodnější než systém který měli autobusníci&MHDníci. Jinak dotaci na vozidla (ešusy, rgionovy) nemůžete dostat, pokud zatím nic neprovozujete - což samozřejmě ve VŘ jednoznačně zvýhodňuje ČD.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.168
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:26:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: "Vypište si výběrové řízení na trať Choceň-Litomyšl. Docela by mě zajímalo kdo kromě ČD se do VŘ přihlásí. Když už, tak jedině celý kraj a v tom případě pochybuji, že by soukromý dopravce měl dostatek vozidel. Je zajímavé že např ML-KV je jediná trať v KV kraji kde bude soukromník, pročpak nedopadli ostatní tratě?"

Nonono. Ne ode zdi ke zdi. Vypisovat VŘ na jednu krátkou lokálku je pochopitelně blbost, na celý kraj je to pochopitelně moc velké sousto. Ale že by Vás napadlo, že se dá VŘ vypsat na samostatně provozovatelné celky, to jaxi ne.
Konkrétně na Choceň-Litomyšl by se VŘ klidně dalo vypsat, není problém udělat tam uzavřené oběhy pro 2-3 soupravy. Výhodnější by ale bylo sdružit 2-3 blízké lokálky a vypsat na ně VŘ najednou.

ad KV kraj: nevím nic o tom, že by se vypisovalo víc VŘ, než to na KV-Mariánky.

"Jenže je zde jeden velký rozdíl od ČD. Je plně podporován státem."

ČD jsou podporovány státem víc, než je zdrávo. Jenže ČD peníze z větší části rozpustí ve mzdových prostředcích, aniž by se to projevilo na rozsahu a kvalitě služeb.


ČSAD zastávka: "Úkol státu vidím v provázání a podpoře veřejné dopravy pomocí IDS, ne ve cpaní peněz jednomu dopravci."

100% souhlas. (Konkrétně je to především úkolem krajů, ale to je detail.)
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun
ČSAD zastávka: "Úkol státu vidím v provázání a podpoře veřejné dopravy pomocí IDS, ne ve cpaní peněz jednomu dopravci."

100% souhlas. (Konkrétně je to především úkolem krajů, ale to je detail.)


Detail to není.Když se kraje nedohodnou mezi sebou,tak je role státu platná jako prst v .
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy - jo jenomže ÖBB provádí alespoň rekonstrukce.Tady to vyjede,za 30let si někdo v lepším případě vzpomene,že by se to dalo zrekonstruovat a za dalších 20let

A co jsou všechny ty 854, 954, regionovy? Mě by naopak zajímaly ty rakouské rekonstrukce.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD - A mmch, co řeknete na to ujíždění Pendolína přípojům v Bratislavě? Taky systémový krok ČD?

Pendolíno je v úseku Bratislava hl.st. - Kúty Gr. vlak ZSSK, pouze vedený jednotkou ČD. S jeho přípoji nemají v Bratislavě ani nikde jinde na Slovensku ČD nic společného.

Myslím, že až se objeví první vlak ČD, vedený na obchodní riziko a licenci do jiného státu, že to bude mnohem větší revoluce než celý RT expres.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 23:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro:Tak za 1. Proti Desiru nic nemám, koneckonců je to výrobek "mojí"fi. Mám jen proti tomu to, že navrhujete u nás jeho nasazení na výkony na které není primárně určené
a za 2. odpověděl bych ale jel jsem se projet Desirem z Ebersbachu do Drážďan(nebylo to poprvé).
Proto také vím na co je určené Desiro a na co 612. Desiro RB neboli osobní vlak 612 RE neboli náš rychlík....
Pořád mi uniká, nebo jsem nějak nepostřehl, proč by nemohli jezdit přímé vlaky Dresden-Liberec vedené řadou 612 DB. Nevím jak je to s případnou kompenzací či cenou za použití příslušného vozidla? byl by nějaký rozdíl v ceně za to, že by sem jezdily DB s Desirem nebo 612 nebo by ta cena byla natolik neúnosná za obě vozidla? Vždyť prodloužení té relace se přímo nabízí.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 23:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka - s timhle: co řeknete na to ujíždění Pendolína přípojům v Bratislavě? jsi fakt ujel. To si přiznej, že to je krávovina.

ČD fšude nasadí Regionohy, celkem líbivě natřený, ale jinak starý křápy, a myslí si, že tim udělaji díru do světa. Jenže se na to jenom podívejte. Je to furt osmsetdesítka! A do kopce snad ještě horší. To to bude jezdit jen po rovině?

Jasně - velká část peněz pro ČD jde na mzdy, ale kam jde ten zbytek? To musí mít generální ředitel 200000 měsíčně? A ještě jistotu zlatýho padáku? A nejenom on. Kolik berou pánové z nábřeží? To co oni maji za rok, na to maká obyčejnej výpravčí skoro celej rok Tak se na to podívejte, a ne že je přezaměstnanost. Když to tak vemu tak je skoro všude. Protože pro kamaráda se přece nějakej ten flek ve firmě najde, ne?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 23:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se na tu relaci Praha-Ostrava podívám managersky a vezmu současné podmínky. Tak RTexpress nemusí mít strach, že zkrachují. Abych použil terminologii ekonomickou, riziko je velmi malé.
Proč? To je jednoduché. Především protože ČD. Ale i předpokládanou poptávkou, současnou poptávkou cestujících apod.

Ač vášnivý řidič, na dlouhé a delší trasy rád vlakem. Dá se tam pracovat a odpočívat. A oproti busům je to větší pohoda, prostor a bezpečí (silnice, provoz, způsoby jízdy).

Proč to ne železnicích vypadá jak vypadá nechci vinit jen ČD. Je to i chyby státu a všech ostatních zainteresovaných orgánů a subjektů.
V současném stavu má právě RTexpress největší naději, a nejen on. A noví a soukromí dopravci to dobře vědí.

To, že na vypsaných VŘ vyhrály ČD je fakt. Že to vítězství je diskutabilní je také fakt. Sám jsem zvědav, jak budou dodržovat podmínky. A kdy jim na další VŘ dojdou adekvátní vozidla!

Ono, kdyby toho mnoho bylo u ČD jinak. RTexpress by třeba vůbec nebyl. Neměl by šanci. Ale to vše je věc managerů ČD. I ty špatně uklizené vozy jsou jejich vina!! Ale to je pořád dokola.

Je to můj názor, ten toho moc nezmění. Ale třeba faktem také je to, že zanedbaná neatraktivní a málo často jedoucí lokálka neničí jen veřejné mínění při pohledu na železnici, ale všeobecně na VHD. Na mnoha místech bohatě stačí středně velký autobus, který za stejný peníz zajede do centra sídel a dvakrát tak často.
Ale jak jsem psal. Spousta věcí není na ČD.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 23:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když je MHD v mnoha městech přeplněná,poptávka překračuje nabídku,je doprava ztrátová a města poskytují obrovské dotace...tady si neporadí sebelepší soukromník,i bez údajných překážek od státu a konkurence,s maximální možnou podporou!!!
Stejně dopadá i železniční doprava!!!Žádné naučené nereálné ekonomické poučky a zákonitosti toto nezmění,mmch.hospodářská krize se podle téhož nemohla nikdy stát!!!Vemte si jen mýtus o sedle/špičce dne,tady se uplatňuje to známé "nikdy se to tak nedělalo"...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 00:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý_petr:

jsi fakt ujel. To si přiznej, že to je krávovina

No, kdybych posílal svou vlajkovou loď do zahraničí, tak bych si zkusil zajistit, aby mi na ni cestující nenadávali, že jim zničila přípoj. Ale nechci se hádat, za řekou Moravou se z Pendolína stává obyčejný "vlak ŽSSK vedený jednotkou ČD". Díky za objasnění, přiznávám svou chybu.

Miram:

když je MHD v mnoha městech přeplněná,poptávka překračuje nabídku

Ale kdeže. Obsazená místa k sezení a částečně k stání neznamenají, že poptávka překračuje nabídku. A i taková situace navíc nastává jen občas a jen někde. Zaplněné např. dopolední spoje jsou kvůli delším intervalům než v ranní špičce, kdyby se dopoledne jezdil ranní interval, tak byste viděl toho volného místa. Samozřejmě to platí v globálu.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 00:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Pořád mi uniká, nebo jsem nějak nepostřehl, proč by nemohli jezdit přímé vlaky Dresden-Liberec vedené řadou 612 DB.

To Vám teda uniká hodně. Ty už přece rok jezdí !
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 07:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: A to dokonce o víkendu ve dvou párech až do Tanvaldu.

Já osobně bych na R z Pardubic do Liberce nejraději viděl řadu 612(ze zahraničních vozidel). Že má 160? No a? V Německu taky nejede všude 160 a v Chorvatsku teprve ne. S tím že proč by to nemohlo být něco jako DB-ÖBB, kteří na trase München - Wien budou provozovat ICE společně s tím že ÖBB 3jednotky odkoupí a potom s nimi bude moci jezdit i do Bregenzu(tam se na tu jednotku docela těším), Innsbrucku apod.

Proč by tedy nemohli jezdit jednotky 612DB jako přímé RE Dresden-Liberec -> R Liberec-Pardubice v podobném modelu (ČD by např. 2-3 jednotky odkoupili).
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 07:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Aby se ČD poptali a pozajišťovali přípoje?
1) Pendolino je vedeno na podnikatelské riziko ČD a na Slovensku ZSSK. To znamená že za něj nedostanou ani korunu dotace.

2) Vlaky mezinárodní dopravy se domlouvají rok dopředu, kdežto vlaky vnitrostátní mezi státem a dopravcem mnohdy nejsou domluveny ani měsíc před začátkem platnosti JŘ. Navíc Vlaky.net je slovenská diskuze a nadává se tam na nový JŘ na Slovensku tedy to co si spískali ZSSK nikoliv ČD. Je však také možné že kdyby se posunul odjezd vlaku tak už se nestíhají AE na letiště, příp. jiné přípoje. A naíc tento spoj je primárně určen pro přepravu na trase Bratislava - Brno/Pardubice/Praha a zpět.

Vnitrostátní vlaky na Slovensku ČD ovlivní asi tak jako já nebo Vy počasí.
Glavni Kolodvor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.99
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 12:39:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, čmoudík tu nedávno uveřejnil údajnou "pravdu" o vozech pro RT Express. Dlouho jsem sdílel jeho názor, ale jednoduchá matematika tuto "pravdu" nově zcela vylučuje. Euro-Express má totiž celkem kolik vozů 2.třídy? A kolik jich má být nasazeno na RT Expressu? Pokud vím tak RT má mít řázení 1xŠpajzák,1xA,2xAB a 2xB. To vše krát pět souprav - tj. počet vozů 2. třídy = 10. Euro ex celkově = 6 vozů 2tř. (nemluvě o AB a špajzáku, ostatně co by Euroexu zbylo pro vlastní výkony,že). Takže tady čmoudíku pšenka nepokvete, Euroexpress je zjevně jen prostředníkem rozsáhlejší akce. Těch deset dní už vydržíme...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jednoduchá matematika tuto "pravdu" nově zcela vylučuje.



Tleskám ! Konečně příspěvek o něčem.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:59:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mikulda: Samozřejmě jsem myslel Pardubice, že jezdí do Liberce vím
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké budou jezdit na RT expresech vozy? Jen kupéčka nebo i velkoprostory? Možná se to tu už zmiňovalo, ale nemám čas a sílu pročítat všechy příspěvky :-)
ICQ -> 21 65 33 068
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 16:24:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Schienenbusech žádný kupátka nejsou
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 16:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale v tom ostatním kromě špajzáku ano
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já mám zrovna radši velkoprostory.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27622
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak budeš muset do vlaku nastupovat hladový :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:Mě zaujala ta Tvoje informace,že jedna autobusová firma na východě čech může koupit 15nových!! autobusů měsíčně za peníze od!! státu,tedy peníze nás všech.(Marně o té utajené megalomanské firmě přemýšlím,která pakto jen............)

V této souvislosti bych zde rád po čase zopakoval,že příspěvek na např.Karosu C 954 určenou min. z 80% pro ZDO byl ještě nedávno(možná ještě je) 600 000kč při ceně blížící se pomalu 4 000 000kč.

Např. v ČSAD Uherské Hradičtě si na jaře stěžovali,že nedostali přízpěvky na poměrně značnou část nových busů určenou pro regio.dopravu,páč se jistým úředníkům zdál být věkový průměr jejich vozů nižší než u "některých jiných" dopravců,takže naco by se přispívalo,že....
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Tak já věřím, že na některých vlacích od Pardubic na 270 budou pořád jezdit Bpee, takže o velkoprostory nepřijdu :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jednoduchá matematika tuto "pravdu" nově zcela vylučuje.
Otázka je, jestli je ta rovnice správně napsaná, popřípadě jdou do ní správná čísla.
Tady je taky něco o Euro Expressu:
http://www.martijnhaman.nl/eetc.htm
http://www.martijnhaman.nl/eetc_nummers.htm
A vůbec nic to nevylučuje. Pokud to vylučují nějaké technické problémy či něco jiného, tak se rád přiučím.
Prográmky pro BAHN
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Přečtěte si ten příspěvek znova a pozorněji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:Tak jinak,stát dává 200mil.na obnovu voz. parku pro regio.bus dopravce.
To určitě není po přepočtu 15 autobusů ze 1měsíc.

Tím ale nechci říct,že přízpěvek pro nákup nových žel.vozidel je nějak úžasný.

Pak je tu např.otázka nákupu jistých vlaků z Itálie(a toho,kdo je ve skutečnosti zaplatí) apd.to ale nemá cenu tady rozebírat.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych se váženého pana Petra Šimrala zdvořile dotázal, zda a jak má společnost RT u ČD zajištěnou vzájemnou (předpokládám, že bezplatnou) přepravu cestujících v případě nepředvídaných situací na trati, například porucha lokomotivy a podobně. V denních hodinách je to celkem pochopitelné, neboť v nejhorším případě za 2 hodiny jede další RTE, ale co si počne cestující, kterému by "zkolaboval" poslední RTE s příjezdem do Ostravy okolo půlnoci?
A nebo to snad bude jako u aerolinií a dopravce RT zajistí v takovém případě pro své cestující bezplatně hotel a možnost pokračovat v cestě ráno?
Děkuji za odpověď!
Konec padělků bankovek v ČR - www.bicnapadelky.ic.cz
-----------------------------------------------------
Vy jste šéf, udělejte si to jak chcete....! :-)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:20:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zzz:Na Pendolina byla poskytnuta půjčka, která by měla být zplacena jejich provozem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace