K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 11. 09. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 11. 09. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 09:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak on stav té 161 taky nedává naději na nějaké zlepšení. Když jsem viděl jak vypadá křižování ve Štědré, tak to byla dokonalá předváděčka pro milovníky starých pořádků, ale na denní dojíždění nic moc. Jinak by bylo možné vést aspoň nějaké Sp co ty úplně nepoužívané zastávky projedou (ty obsloužit možná nějakým sezonním osobákem) a zastaví jen ve větších obcích. Určitě by to bylo i populárnější [happy][happy] Odepsat tu trať úplně by byl naprostý hřebíček do rakve. Kolik lidí je ochotné jezdit na nějaký uzel autobusem a přestoupit do jiného busu?
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 11:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak by bylo možné vést aspoň nějaké Sp co ty úplně nepoužívané zastávky projedou a zastaví jen ve větších obcích.

Úspora jízdních dob by zde byla naprosto minimální.

Odepsat tu trať úplně by byl naprostý hřebíček do rakve.

Hřebíček do rakve čeho?

Kolik lidí je ochotné jezdit na nějaký uzel autobusem a přestoupit do jiného busu?

Zato dnes, kdy spojení kamkoliv kromě Žlutic a Toužimi mají nejen s přestupem, ale i s pochodem a čekáním, je to nepochybně mnohem lepší. [happy]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9569
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 12:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono v dobách kdy byl přípoj v Blatně i z/na Plzeň jezdívalo lidí docela dost. A co jsem jel tak loni v květnu v sobotu večer 20 ze Žlutic (což už je "okrajovka jak kráva") jsem ani kousek sám nejel. A jezděj turisti do Chýše.

Hlavní problém je u 161 ten že "visí ve vzduchoprázdnu". V Rakovníku váže někdy na R z/do Prahy, někdy omylem je přípoj i od Berouna, do Berouna už ale ne. V Blatně je to taky někdy náhoda když je přestup z/na rychlík na některou stranu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12112
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 12:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřebíček do rakve čeho?
Potřeby šotoušů hoblovat koleje všude tam, kde jsou. [happy]
Jen pro ilustraci. V plánu dopravy ústeckého kraje je pentlogram vytížení jednotlivých úseků cestujícími regionálních vlaků v březnu 2011. Na úseku Lubenec - Blatno, tedy na úseku vytíženějším, je v pracovní dny číslo 101 na oba směry. Na úseku před Lubencem zde již několik lidí napsalo, "jel jsem tam sám", tzn. že vytížení tam bude ještě nižší.
Skeptik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 12:13:20    Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu rušení tam, kde tohle číslo bylo 30-40, dokázalo vyvolat v dopravě prakticky převrat. A to bylo alternativ spousta a "strukturální postiženost" mnohem nižší. Takže tipuji, že přežívání 161 bude pokračovat.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 12:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní problém je u 161 ten že "visí ve vzduchoprázdnu".

Při tvorbě provozních konceptů se pochopitelně postupovalo od důležitějších linek. Takže byly fixně dány polohy vlaků na 120 a 160, kde byly v obou případech sledovány především jiné a dležitější vazby než v Blatně.
Výsledkem toho je, že není možné nakreslit nic, co by mělo dobré přípoje v Blatně i v Rakovníku a zároveň by vyhovovalo i z hlediska dojížďky do Rakovníka. Koneckonců je třeba si uvědomit, že naprostou většinu cestujících z Jesenicka tvoří právě cestující do Rakovníka. Tranzit přes Rakáč existuje de facto pouze ve směru na Prahu a ten se navíc dělí ještě mezi vlak a bus (že pro spojení Rakovník - Praha jsou obecně využívány především busy je snad dostatečně známá věc).

Takže máme v podstatě dvě řešení:
1) Budeme preferovat přípoje v Rakáči na Prahu. (děje se dnes) Tím pádem ale budeme jezdit v Blatně do prázdna (s občasnými přípoji). Výsledek bude takový, že máme slušné spojení z Jesenicka na Prahu (vlakem), ale neexistuje žádné spojení od Kryr na Rakáč a od Lubence na Plzeň.

2) Budeme preferovat přípoje v Blatně. Výše jsem už zdůvodnil, proč je lepší vázat na Žatec než na Plzeň. Do Rakovníka budou vlaky přijíždět krátce po půl, což je z hlediska dojížďky vhodné. Bohužel nebude v takovém případě vazba na R do Prahy, takže spojení na Prahu by zajišťoval výhradně bus. Tím pádem máme spojení z Jesenicka na Prahu (byť asi o něco horší než v první variantě) a zároveň máme i spojení z Podbořan a Kryr do Rakáče (s poměrně slušnou jízdní dobou) a také od Lubence (ať už vlakem či busem) máme přípoje v Blatně na Plzeň.

Tak si vyberte. [happy]
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5639
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 12:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc je nutno si uvědomit, že Žlutice, ač jsou historicky městem, mají cca 2800 obyvatel. Největší město na trati 161, Toužim, jich má cca 3500 a nádraží daleko v polích, zatímco autobusy staví na náměstí. Tady najít cestující pro vlak bude vždy problém.

Neni v polích, je na kraji města. Někam to je z něj blíž než z busu, někam dál. To samé Žlutice, nádraží na kraji, ale už v zástavbě.

V tom takový problém není a lidí tím jezdívalo dost, problém je když čas od času nějakej šotouš vyroste, dostane se na kraj a začne si hrát s vláčky. (a moc mu to nejde) JŘ jde do prdele typu jedním směrem se projede, druhým hodinu čeká, v taktu celý den - no a to utečou všichni, samozřejmě, krom nějakých čundráků...

Kdyby po té trati projelo pár párů vlaků denně - projelo, tedy všude bez čekání, s nějakými návaznostmi a jako přímé do Varů, s tím že někde by to ve vhodný čas suplovalo školní bus, tak by to úplně promrdané peníze nebyly a jezdilo by se tím i v kladiva. Pokud tam bude rádobytakt, trať stejně rozsekaná na několik segmentů, pro cestující někam mimo "TRAŤ" přestup někde v prdeli, tak to moc dobře fungovat nebude, no.

Na 149 si umím představit že by to nahradilo extra vlaky Bečov - KV a GW by mohlo raději zajet až někam do Tachova...


Jenže to by vyžadovalo tolik přeskrajské spolupráce že něco takového opravdu nebude nikdy...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 13:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neni v polích, je na kraji města. Někam to je z něj blíž než z busu, někam dál.

Jenomže vy potřebujete obsloužit celé město. Kromě toho busy Vary - Plzeň staví v jednom směru přímo u žst., ve druhém na autobusáku. (a není problém, aby sem zajížděly i busy nahrazující 161) Můžete mi tedy vysvětlit, kam je to od vlaku blíž než od busu???

s nějakými návaznostmi a jako přímé do Varů

Toužim - Karlovy Vary
autobusem: 40 minut (+ zastávka v centru na náměstí)
vlakem: minimálně 60 minut (+ nádraží za městem)

To budou panečku davy cestujících!

Naivita některých šotoušů je opravdu bezmezná...

(Příspěvek byl editován uživatelem Jis.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5641
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 13:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pouze přímé ČSAD mají 44 minut, Ligneta 48 - 54 podle toho kolik prdelí bere cestou...

Jenomže vy potřebujete obsloužit celé město.

Jenže to neobsloužíte ničím. Bus v Bečově má zase horší zastávku, pokud nejede Ligneta na náměstí, což jí ale zase prodlužuje jízdní dobu... Prostě ideální to nebude nikdy, u veřejné dopravy v takových podmínkách... Ale představte si davy lidí v autobuse který by na trase systémově hodinu čekal - tak je asi logické že to by bylo v prdeli komplet... Nebo bus s průvodčím provozovaný státní autobusovou společností - ano, strašně překvapivě, nebylo by to ekonomické a moc dobře by to nefungovalo...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9571
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 14:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Výše jsem už zdůvodnil, proč je lepší vázat na Žatec než na Plzeň."

No, ono to navíc bude tak, že v kladiva na Žatec a o víkendech na Plzeň...

Jinak zrovna na tý 161 se o nějakým taktu mluvit naprosto nedá. Možná i proto tam ty přípoje jsou-nejsou jak to zrovna kdy kde vyjde.

Rakváč v půlu by možná až takovej průser nebyl - v celou jede osobák/sp na Prahu a před celou odjíždí většinou Beroun.

Jinak z Rakáče se na Prahu možná jezdí busem víc ale pokud je z 161 přípoj tak se vsadím že většina lidí pokračuje tím vlakem. Nejen v neděli tam přestupy jsou.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4935
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 15:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H k:Na 149 si umím představit že by to nahradilo extra vlaky Bečov - KV a GW by mohlo raději zajet až někam do Tachova...


[blush][crazy][angry][sad]


Proboha, k čemu toto? Vyhnat zas zbývající lidi z vlaků???

Já mám spíš obavy (vytíženost vlaků díky stavu infrastruktury,....), že na Rakovnicku mohou vlaky časem dopadnout tak, že zbydou jen v podobě osobních vlaků Beroun - Rakovník, Rakovník - Louny, Rakovník - Jesenice a něco z Rakovníka na Kladno. Stačí, aby se to na Středočeském kraji trochu změnilo politické klima (nějaké volby či nějaká rošáda ve vedení) a je po srandě.......

Takže na nějaké přímé vlaky KV - Bečov - Rakovník je lepší z dlouhodobého hlediska zapomenout. Krom toho je to z hlediska potřeb lidí neskutečná kosočtvercovina.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 15:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ono to navíc bude tak, že v kladiva na Žatec a o víkendech na Plzeň...

Pokud by existovalo použitelné spojení Rakovník - Plzeň přes Kralovice i o víkendech, tak snad ani ne.

Jinak z Rakáče se na Prahu možná jezdí busem víc ale pokud je z 161 přípoj tak se vsadím že většina lidí pokračuje tím vlakem. Nejen v neděli tam přestupy jsou.

Mně spíš šlo o to, jestli je lepší nahnat tyto lidi (povinně) do busu a místo toho raději zajistit spojení z Podbořanska do Rakáče, nebo to nechat být.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9572
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 16:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud by existovalo použitelné spojení Rakovník - Plzeň přes Kralovice i o víkendech, tak snad ani ne"

Já měl na mysli ve směru od Lubence na Plzeň. Z Rakáče to je via Beroun na jeden přestup bez trnutí kterej bus kde ujede.

"Mně spíš šlo o to, jestli je lepší nahnat tyto lidi (povinně) do busu a místo toho raději zajistit spojení z Podbořanska do Rakáče, nebo to nechat být"

Já bych řek že kdo dnes jede vlakem tak zkousne i vazbu v Rakáči na osobák. Z týhle oblasti to totiž je v podstatě jedině auto. Ty rychlíky jsou koneckonců jak noty na buben a to co přijede do Rakáče v 19,14 má připoj jen v neděli a jinak lautr nikam (Kladno i Beroun víc než za hodinu).
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 17:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Asi si moc nerozumíme. Já mluvím o tom, že do Blatna od Lubence by mohl být příjezd cca S:40 (přípoj na R směr Plzeň) a odjezd směr Rakovník v S:47. Příjezd do Rakovníka cca L:35.

To znamená, že by byly vždy přípoje ve směrech Lubenec - Plzeň a Podbořany - Rakovník. Ovšem příjezd do Rakovníka v L:35 by byl do prázdna (bez přípojů na Prahu), takže kdo by pokračoval do Prahy, musel by busem.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.101.4.62
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 17:54:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Je kratší cestovní čas Žlutice/Chyše/Lubenec - Rakovník natolik nutný, aby bylo nutné obětovat přípoje v Blatně ve všech směrech, které lze snadno zajistit?

Další pitomostí, kterou jsem tady zahlédl, je, že případná autobusová náhrada 161 by měla jezdit každou hodinu. Tam ani zdaleka není taková vytíženost, aby to muselo jezdit po hodině. Vlak po dvou hodinách bohatě postačí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9574
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 17:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ovšem příjezd do Rakovníka v L:35 by byl do prázdna (bez přípojů na Prahu), takže kdo by pokračoval do Prahy, musel by busem."

Osobák - z Kladna Sp - jede z Rakáče S.06 tedy po půlhodině. Vzhledem k velikosti přepravního proudu žádná tragedie, navíc přestup na autobus s cestou dolů od vlaku "aby to bylo bezpečný a nemuselo se hnát s jazykem na vestě" bude tak 15 minut.

Jako bonus by pak byl přípoj (často) směr Beroun, který vyráží kolem L.50.

Note: jinak o přípojích na bus moc mluvit nejde neb tyto jezdí celkem náhodně "po česaďácku". V celou v kladiva Zličín (ca. 1:20 do centra Prahy), na Hradčanskou jak kdy a asi jak kudy neb je to někde od 1:15 do 1:37, rychlík to dá za 1:20 a os/sp za 1:36, tedy prakticky za stejnou dobu a víceméně záleží na tom kam se jede v Prase (a jestli to je ráno ve špičce).
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 18:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

navíc přestup na autobus s cestou dolů od vlaku "aby to bylo bezpečný a nemuselo se hnát s jazykem na vestě" bude tak 15 minut.

Reálně jsou to tak 4 minuty.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 18:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Jis: s vyvrknutym kotníkem 8min.
Takže 10min. považuji za optimální.
Přeci jen 4min.pro neznale je málo
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.101.4.62
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 18:37:16    Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Příspěvek s kulatým číslem 1000 a takhle se ztrapnit...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9575
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 18:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Reálně jsou to tak 4 minuty"

Jo a až bude mít šukafon 2 minuty sekyru bude autobus v prdeli.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12113
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný návrh jihomoravský kraj
V české Třebové ve směru na Brno staví railjety, ostatní zpravidla ne.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 19:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Jo takhle, špatně jsem vás pochopil. Myslel jsem, že mluvíte jen o samotné pěší cestě. Pokud počítáte všechno včetně vaty na přestup, myslím, že 10 minut by mělo stačit.
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 5-2014
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 19:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ANO, zmrvíme, co se dá. No, co se dá dělat, ještě že existuje individuální doprava, protože spoléhat se na politiky, že jim jde o lidi je asi tak naivní představa, jako ... vlastně nevím, větší oxymóron snad neexistuje (čest výjimkám).
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 20:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a až bude mít šukafon 2 minuty sekyru bude autobus v prdeli
a vůbec čekací a přestupní doby a vazby:

mno to je celkem oříšek, záleží na tom zda spoje jsou v rámci ZDO, tam by šlo nejake čekání na zpozdeny přípoj uhrát a usmlouvat, ale to už vyžaduje hodně velkou davku trpělivosti a ochoty k jednání, bohužel je tam řada dalších věcí, ktere ono čekání může ovlivnit od ztráty dalších návazností, narušení oběhu vozidel, ovlivnění doby výkonu řízení apod.
Ale dále bych to nerozvadel, protoze pokud nebude sebemenší vule k nalezení nějakého počátečního schůdneho reseni, nemá dle mého názoru toto dále pitvat.
A toto startovací výchozí reseni a ochotu ke konstruktivnimu reseni absolutne postrádám a nevěřim ze se i najde
Třebová
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.164.3.157
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 20:06:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pěkný návrh. Tak co, BoH, kde je Vaše Třebová??? Psal jsem tady několikrát, že vlaky EC do Třebové nepatří - a průjezd je tady. A psali to i další uživatelé. Věřte mi, že příští rok se dočkáme i průjezdu Railjetů, a také něco na Olomouc by to chtělo. Kvalitními vlaky bez zbytečných zastávek na vesnicích je radost cestovat :-)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 20:13:38    Odkaz na tento příspěvek  

No tak tady hlavně tu trapnou debatu rozjeďte znovu. Už to tu dlouho nebylo a všem se po tom jistě stýskalo...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10364
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 20:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - posel výborných zpráv.
[ok][ok][ok][happy]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Matess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2015
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 21:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tsss.. jasně, EC, kde je výměna cestujících poměrně silná, spojení s Brnem kvalitní. Takhle bude spojení Brno - Třebová v podstatě jednou za 2 hodiny, když rj a R jedou skoro hned po sobě.. hrůza.. asi se vám to hezky kecá, když ty vlaky očividně nevyužíváte.
zákulisí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 21:57:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ono je pro tentokrát skoro jedno, že by to asi logičtější bylo o hodinu jinak. Hlavní je, že Duškův styl "každému budu vyhrožovat a oni mi vyhoví, aby měli klid" zjevně vychází z módy resp. leze už na nervy tolika lidem, že jeho kouzlo pominulo. To je mnohem lepší zpráva než nějaké číslo resp. čárka v Třebové, protože se snad začne vracet k normálu víc věcí.
Tak snad si "region" časem uvědomí, že má řvát ne po EC, nýbrž po rychlejších a pohodlnějších Sp, na čemž by vydělali všichni.
Matess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2015
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 22:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, Sp bude vždycky pohodlnější, když jede o půl hodiny dýl a staví v samých p**elích ))
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 22:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

V konečném návrhu JŘ je u Hungarie uveden přímý lůžkový vůz (např. na trati 250). Odkud kam to lůžko pojede ?
EC 273
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.20.139
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 22:13:57    Odkaz na tento příspěvek  

dnešní EC 273 Csardás Česká Třebová 7:35 +60 -5
RJ 1001 směr Havířov +20
RJ 1002 směr Praha +15
Ex 540 Ostravan +30 -25
Ex 145 Odra +32
Možná bych mohl počítat celý den a součty by byly ještě zajimavější.Překvapilo mě kolik cestujících využilo soukromy Regiojet.Zůstáva otázka kolik spojů Praha Olomouc nezastaví v České Třebové?
a, zastaví vše
b, linka Praha Warszawa průjezd
c, linka Praha Púchov Žilina průjezd
d, linka Praha Bohumín Žilina průjezd
S návrhem tratě 260 po projednání jsem velmi spokojen.Vaše ohlasy je radost číst.
zákulisí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 22:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, Sp bude vždycky pohodlnější, když jede o půl hodiny dýl a staví v samých p**elích ))

Což je ale přesně to, o což by se teď měli místní snažit, aby bylo jinak. Do Pardubic je blíž než do Prahy, aspoň se to dávalo vždy za výhodu. [happy]
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5048
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 07. září 2015 - 22:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V české Třebové ve směru na Brno staví railjety, ostatní zpravidla ne.

Výborně! Konečně někdo dostal rozum.

Hungaria bude vozit relaci letního Baru.

Kurs EWP 3229 Tara / Beograd Bar 9:00, Podgorica 9:54-10:00, Bijelo Polje 12:03-12:30, Vrbnica 12:42-13:06,
Beograd 19:53-21:50, Subotica 1:41-2:16, Kelebia 2:30-3:00, Budapest-Keleti pu. 5:46 vlakem R 430 / 340;

Kurs EWP 3229 Beograd / Tara Budapest-Keleti pu. 22:25, Kelebia 1:03-1:40, Subotica 1:54-2:24,
Beograd 6:22-9:10, Vrbnica 16:06-16:35, Bijelo Polje 16:47-17:19, Podgorica 19:24-19:30, Bar 20:31 vlakem R 341 / 431;

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12376
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 00:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný návrh Jihomoravský kraj
Hm, takže potvrzení dřívějšího návrhu v podobě osekání obsluhy zastávek nacházejících se v některých případech doslova za brněnskými humny.

Konkrétně tedy:
- Četnost spojení v relaci Brno - Troubsko se zhoršuje z 1 h taktu celodenně na stav "2 h takt mimo špičku; jen ve špičce 1 h takt" (přitom ty vlaky, které v Troubsku v tomto směru jízdy nezastaví, si o to déle postojí v žst. Střelice).
Jaký smysl má, aby se v zastávce nacházející se takto blízko od Brna zastavovalo jen jedenkrát za 2 hodiny???

- První ranní spoj z Brna do Troubska pojede až před 7. hodinou ranní (dnes to je aspoň před 6. hodinou ranní).

- Rovněž snížení četnosti spojení z Brna do zast. Střelice dolní v odpolední špičce - jen 4 posilové spoje nad rámec 1 h taktu namísto dnešních 9 posilových spojů nad rámec 1 h taktu.

- Zhoršení četnosti spojení Brna s Omicemi i Omic s Brnem v odpoledních víkendových hodinách z 1 h taktu na 2 h takt.

- Poslední víkendový spoj z Omic do Brna pojede již v 18:53 (!) h namísto dnešních 21:50 h (zastavení Os 4819). Hlavně že ten Os 4819 má v Zastávce čekat 3 minuty "na nic" (křižování s protijedoucím rychlíkem se nekoná, protože ve 21:20 h již žádný R-240 z Brna hl. n. neodjíždí).

"Výborně", takto zhoršit již zavedené spojení.
Že by proto, aby se pak mohlo vítězoslavně (pseudo)argumentovat, že opětovné zlepšení spojení je možné jen po nalití cca čtyř euromiliardiček? [crazy]
Nebo existuje nějaké racionálnější zdůvodění těchto změn???

Akorát je zajímavé, že u odjezdů z Omic není v onom návrhu uvedena modrobuzerace typu "přirazit 40 Kč těm, kteří bez jízdenky nastoupí do jiného než 1. vozu".
Ale to si tam ČD, a. s., beztak ještě doplní, to oni si ohlídají (na rozdíl od ohlídání si včasného odstranění výlukových jízdních řádů pozbyvších platnosti po zrušení plánované výluky, žeáno [crazy]).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71473
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 07:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlaky, které v Troubsku v tomto směru jízdy nezastaví, si o to déle postojí v žst. Střelice

To mi připomíná projíždění a zrušení zastávek na znamení v úseku, kde se jede stejně skoro krokem a na konci ramene se nic ostře neváže, na skutečské straně 261 jen kvůli tomu, že protože prostě bábovička.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5642
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 10:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Proboha, k čemu toto? Vyhnat zas zbývající lidi z vlaků???

Máte pravdu, odstranění hodinového čekání na trati a jednoho dvou přestupů by ty zbývající lidi vyhnalo z vlaků, sypu si popel na hlavu. Zapomněl jsem že to je to co ty lidi chtějí - všude přestupovat a čekat.
Benpat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 10:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se divím, že se tu neřeší nové Ex Praha-Brno nebo 2 páry vlaků LE Staré Město-Přerov [happy]
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2015

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 10:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak především, hodinový takt v kladiva do stěží třítisícového Bečova, je naprostý luxus, o kterém si ČD mohou nechat zdát do podstatně, podstatně větších a důležitějších měst v kraji. Čili GWTR v této podobě je stejně neudržitelné.
Stejně tak si myslím, že je neudržitelný stávající, přežívající model vlaků na t161. Dokonce tvrdím, že cokoliv než toto, bude lepší (krom nulové obsluhy).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5644
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 11:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

třítisícového Bečova

Jeden tisíc obyvatel, ne tři... Je to prdel, to jo... A na druhou stranu do Tachova se kulturně nedostaneš, protože na mapě je to jiná trať (hned dvě) a pro kraje je to jinej kraj, tak tam to bude v prdeli vždycky, od Varů... Ten šílenej stereotyp že vlaky po trati 149 jedou od začátku do konce a nikam jinam, protože to je prostě "ta trať", to tu bude na věky...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12377
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 12:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi zajímavá je i existence Sp 1925 jedoucího okolo 16. hodiny v trase Moravský Krumlov - Brno hl. n.
Zavedením tohoto spoje dochází k přidání devátého spoje v periodě mezi 16:00 a 17:00 h do úseku Střelice - Brno hl. n. (stávajících 8 = 2 páry Os-240, "0,5 páru" R-240, 1 pár Os-244 a jednosměrně Sp-244).

Zajímavé - už před pár lety se argumentovalo, jak je kapacita t-240 před Brnem fujfuj vyčerpána a že to spraví jen těch pár euromiliard; nu a najednou byl zaveden Sp s odjezdem z Brna v 16:23 h (též ve 14:23 h) a teď bude zaveden i Sp s příjezdem do Brna hl. n. v 16:22 h.

Ovšem právě 9 spojů (v součtu v obou směrech do/ze Střelic) je maximálním hodinovým počtem, který se dá provézt brněnským uzlem (viz údaj v příslušné studii proveditelnosti, resp. tam se píše o 18 spojích za 2 hodiny, což ale lze zjednodušit na 9 spojů za hodinu, že).

Aneb již na dnešní fujfuj nemodernizované t-240 lze provézt počet spojů shodný s maximálním počtem spojů vejdoucím se do/z tohoto směru do brněnského uzlu.

Sečteno, podtrženo: eventuální modernizací t-240 se (bez souběžného zkapacitnění brněnského uzlu) de facto nezkapacitní vůbec nic.

(Ovšem tím pádem padají i - tak jako tak vylhané - mýty o "kapacitní vyčerpanosti" v ranní špičce, kdy přitom jede z/na t-240/244 jen 6 vlakových spojů za hodinu. Jak vidno, i zde je rezerva v přidání dalších 3 spojů za hodinu. Ale pssst, to se nesmí přiznat.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Matess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2015
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 12:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ohledně EC v ČT se mi dostalo vyjádření od PCkého kraje, že MD argumentuje úsporou 2 minut při pobytu a přetěžováním vlaků cestujícími z/do ČT. Takže MD chce vyhnat lidi z vlaků (?) Tenhle přístup nechápu.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5619
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 13:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Rozum by niekto dostal, keby nechal prechádzať railjety a zastavovať EC.

Ale za tú rehabilitáciu večerného Kaplana do pomerne použiteľného času im to odpustím. A do Bratislavy holt [auto]
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 4-2015

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 14:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-HK- Jó, nasrat taktovovou dopravu do vylidněných Sudet, toť osvědčený způsob jak dráhu zrušit (Libouchec zdraví)...
Ále vysvětluj to teoretikům...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 14:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf - railjet je rychlejší než do budoucna (!) krysa se soupravou na EC.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5620
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 16:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan_od_mun: Ja mám za to, že krysy budú jazdiť Žilinu.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. září 2015 - 16:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pružinskij: Tak především, hodinový takt v kladiva do stěží třítisícového Bečova, je naprostý luxus, o kterém si ČD mohou nechat zdát do podstatně, podstatně větších a důležitějších měst v kraji.

K tomu bych doplnil, že spojení KV - Bečov zajišťují též busy KV - Toužim - Plzeň, které je samozřejmě nesmysl rušit.

A na druhou stranu do Tachova se kulturně nedostaneš, protože na mapě je to jiná trať

Nemám nic proti přímým vlakům z Mariánek do Tachova. Jen si nejsem tak úplně jistý tím, že by bylo vhodné to řešit prodloužením osobáků ze 149. Co se týče 149, bylo by možná rozumné dosahovat Mariánek v L:00 a mít tak obousměrné přípoje na rychlíky...

Jó, nasrat taktovovou dopravu do vylidněných Sudet, toť osvědčený způsob jak dráhu zrušit (Libouchec zdraví)...

Myslím, že v případě Koziny hrály větší roli jiné faktory.
3690013
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2011
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 02:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Benpat: Se divím, že se tu neřeší nové Ex Praha-Brno

Zajímavé, prostudoval jsem konečné jízdní řády IDS JmK.

Podle toho, co v nich je, jde o nové vlaky IC 575 (Praha - Břeclav), Ex 577, IC 581, IC 578, Ex 576 a IC 574 (Břeclav - Praha).

V přibližně současných časových polohách pojedou Ex 571 a Ex 573. Ex 570 přesunut na večer, Ex 572 přečíslován na Ex 576.

Pokud se nemýlím, vychází oběhy tak, že na tyto vlaky (570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 581) bude nutné nasadit pět souprav... [uhoh]

Jinak Ex 570 má psanou jízdní dobu Brno - Praha dokonce 2.29 h (15.08 - 17.37).

(Příspěvek byl editován uživatelem 3690013.)
S 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.30.172
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 09:00:42    Odkaz na tento příspěvek  

Nějak mě nesedí ten EX 571 který jede jen Praha (odj 4.38) - Brno (příj 7.22). Není mě jasné co bude se soupravou - na který bude přecházet vlak. Nebo jestli odjede do Břeclavi soupravově ?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 09. září 2015 - 09:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: [ok]
Mám stejný názor, nezastavovat s Rj, ale s EC...

Nějaké zajímavosti typu Brněnských EX již zmíněny jsou jak čtu...

Přidal bych ještě docela zajímavé řešení Leo expresu na trati 330 mezi Přerovem a Starákem a vytváření přípojů v Přerově od a k svým vlastním vlakům...
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 09:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S 123: 17.8. se v této diskusi objevil odkaz na návrh VOD. Kupodivu je stále funkční. Když tam nahlédnete, najdete tam odpověď. Teda za předpokladu, že se u vlaku 571 od té doby nic nezměnilo.
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2015

Odesláno Středa, 09. září 2015 - 10:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že v případě Koziny hrály větší roli jiné faktory.
Co se procesu zrušení dráhy týká, tak možná ano.
Co se týče samotného vyhnání cestujících z vlaků, tak zavedení taktu bylo naprosto zásadní.
Ex Praha - Brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 11:43:50    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je, že zrovna v 16:20 se z Prahy nejede, přitom je to asi nejzajímavější čas...
S 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.30.172
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 15:29:45    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_p :
Děkuji.
Takže Bdtee276 se už objeví na EN a EX.
Tak modernizací vozů jezdících dříve na Os takto povýšili.[crazy]
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 16:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matess:
Takže MD chce vyhnat lidi z vlaků (?) Tenhle přístup nechápu.

Vyžene je pouze z vlaků ČD a přihraje tím ty cestující do ČT soukromníkům.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 09. září 2015 - 18:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cože? [coze] Slovakia do Košic jen jedno Bmz místo dvou a to ty dvě byly plný, když jsem jel v Červenci PHA-KE, takže tento krok naprosto nechápu...[smrt]
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2014
Odesláno Středa, 09. září 2015 - 19:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybák: Musí to být spravedlivé, všechny cestující přeci nemůže vybrat ČD/ZSSK, to by těžce lobbující RegioJet vozil vzduch. Už vidím tu reklamu: "Přímé vlaky přecpané? Zkuste celou cestu s regiojetem, pobyt na vzduchu v Žilině vám neuškodí."

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12382
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. září 2015 - 01:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, kolik lidí asi 9. 9. a 10. 9. šlo v Omicích zbytečně na zastávku NAD vzdálenou vcelku daleko od železniční zastávky, aby nakonec vlak profrčel nedaleko nich (v tu chvíli již stojících na zastávce NAD) a oni pak museli přejít na železniční zastávku + čekat 2 hodiny na další vlak? [crazy]
https://www.youtube.com/watch?v=UKjanRjFSi0

Mmch. zajímavou novinkou v JMK je Os 4141 vedený v pátečních školních dnech v trase Brno hl. n. - Slavkov u Brna. Aneb první posilový vlak odpolední špičky odjíždějící z Brna hl. n. již v 11:49 h (co by za to daly jiné neelektrizované tratě vycházející z Brna).
Tatáž souprava bude po hodinovém pobytu ve Slavkově pokračovat do Nemotic, čímž mj. bude tvořit přípoj od pátečního Sp vlaku č. 1727, který bude namísto dosavadních Bučovic zastavovat právě ve Slavkově.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 11. září 2015 - 13:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na využívaného Excelsiora v logické trase prachy nebyly, ale na tuhle p******u prachy jsou? [angry] [angry] Jaký má smysl vlak, co končí ve 2:44 v Přerově? Je takový problém vlak protáhnout až do Ostravy? A nebo to vychcané ČD zahrnou do linky Ex2, aby na to byly dotace, ale zároveň to nemohlo být prodlouženo až do Ostravy? Kdyby od toho alespoň byly přípoje v podobě jedné 810 nebo 814 do Ostravy, Nezamyslic, Prostějova apod., ale v takovémto stavu je naprosto urážející, že se zruší využívaný vlak a zavede se tohle, bez přípojů, s ukončením "někde".


NORTHSHOOT
Můj cestovní blog[happy]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5635
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 11. září 2015 - 13:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Ja očakávam, že tú p******u využijem minimálne 30 krát za rok a za p******u to rozhodne nepovažujem (a naopak Excel by som nevyužil, lebo by nezastavoval tam kde potrebujem). Ale týka sa to len mňa osobne [happy]