K-report
 

Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 20. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » 440, 640, 650, 660 - RegioPanter / InterPanter » Archiv diskuse 440, 640, 650, 660 - RegioPanter... do 20. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12443
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 18:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdá se že by to mohlo dávat smysl, ale na sever od Blanska jsou výrazně větší sídla se vztahem k Brnu (nebo i Blansku), které vlak obsluhuje
O. K., je pravda, že v tomto jsou dané úseky (z Tišnova dál na Křižanov vs. z Blanska dál na Letovice) rozdílné**; tím pádem platí, že jestli má odpojování/připojování někde smysl, tak spíše v Tišnově a nikoliv v Blansku.

** I když přeci jen je nekorektní započítávat např. celý Rájec-Jestřebí (z některých částí je to na vlak hodně daleko) nebo celé Boskovice (ty už jsou od Brna natolik daleko, že by tato relace měla být zajišťována pokud možno rychlíky, eventuálně spěšnými vlaky).

Nebo v Šakvicích po elektrizaci do Hustopečí.
Technickou podmínkou pro to by byla přestavba Šakvic tak, aby se vůbec dalo odjet ze sudé staniční skupiny na 1. traťovou kolej směr Břeclav.

Ale i kdyby - bylo by to moudré rozhodnutí, takto ještě víc prodlužovat cestovní dobu těch Os vlaků, která je v těchto relacích už tak dlouhá, že je víceméně nesmyslné/nežádoucí řešit relace typu Brno - Podivín nebo Brno - Hustopeče osobními (všudezastavujícími) vlaky?

Některé plány dokonce počítají s úsekem Šakvice – Břeclav zcela bez Os vlaků, což v praxi znamená buď svážení lidí autobusy z Ladné a Rakvic na vlaky do Podivína resp. Zaječí (a z Ladné i do Břeclavi) a další cestující navíc v už tak plných R/Sp mezi Břeclaví a Brnem, nebo zastavování a tím i zdržování R/Sp v Ladné a Rakvicích a opět cestující navíc
Jo, ten návrh je děsná pitomost.
Hlavně ve srovnání s (ve stejném návrhu uvedeným) předpokládaným 30min. intervalem přímých Os Brno - Hustopeče.

i když, zde je otázka, zda to nevykompenzují cestující, kteří pojedou z Hustopečí přímým Os, ale osobně o tom pochybuji
Otázka je, jak moc budou cestující donuceni využít přímý Os (tzn. jaké nenávaznosti by byly v Šakvicích od rychlíků).
Ještě větší otázkou jsou přesné časové polohy takových přímých Os Brno - Hustopeče.
Protože takové přímé Os vlaky si moc nebudou rozumět se stávajícími časovými polohami linky R5 (má-li být zajištěna přestupní vazba v relaci Brno - Hustopeče).

Ale ideální řešení, kterým ale naštvu většinu zdejších železničních šotoušů, by podle mě bylo konečně trať 254 definitivně zaříznout a přímé spojení Hustopečí s Brnem řešit expresním autobusem po D2, což by bylo levnější i efektivnější, než mrhat penězi na nesmyslnou elektrifikaci, která přinese víc potíží, než užitku.
Nejsem si jist zda by šlo o ideální řešení (leda snad jen ve špičce pracovních dní); teoreticky systémovějším řešením může být logické posílení linky R5 na 1 h takt mimo špičku, resp. 30min. takt ve špičce s tím, že každý druhý spoj by zastavoval v Rakvicích + Ladné.

Pak by Os mohly být natvrdo ukončeny už v Šakvicích (= přesně dle pravidla, že od určité vzdálenosti od Brna už není vhodné řešit dopravu do/z Brna ryze zastávkovými vlaky). Takové řešení by zároveň zmírnilo ony výkyvy v obsazenosti vlaků v závislosti na tom, zda jsou v danou chvíli těsně před Brnem, anebo mnoho desítek km od Brna.

A opět je zajímavé měření nestejným metrem - z Brna do Zastávky "musejí" jet vlaky zrychleně (ultracouráky jsou fujfuj), zatímco z Brna do Hustopečí všichni rádi pojedou ultracourákem?
Těch nelogičností je v oněch "výhledech" mnoho a je svým způsobem dobře, že u všech těch projektů došlo ke zdržení, protože ono by pak ani nebylo s čím jezdit, že.

Poznámka pod čarou - na příspěvky jedince, který namísto věcných argumentů řeší i délku mých příspěvků (namísto výhradního řešení věcných argumentů) apod., nehodlám reagovat.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 19:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy tady řešíte skoro nemožné a přitom je to tak jednoduché: Os vlaky pojedou Brno - Šakvice - Hustopeče - Šakvice - Břeclav, cestující jedoucí přes Řídkopeče jsou odbaveni bez doplatku jízdného za delší trasu [proud].

Doufám, že to bude pochopeno jako legrace.

Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12444
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 19:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tam aspoň byl zřízen triangl (umožňující plynulé pokračování vlaku bez úvrati ve "stanici na hlavní trati", tzn. tak jak tomu je např. v Eschwege nebo v Laupheimu), tak by to... podle mě moc smysl nedávalo.

(na rozdíl od podobného potenciálního trianglu před Boskovicemi nebo před Židlochovicemi, kteréžto triangly by naopak znamenaly umožnění daleko logičtějích provozních řešení, než jaká budou možná s "pouhými" obočkami z hlavní tratě (resp. v případě Boskovic v situaci, kdy spojka do Skalice nebude elektrizována).

Tzn. není důvod "Koňův" příspěvek brát jako legraci, ale je to legitimní podnět k další argumentaci.

Mmch. právě při úvrati v Boskovicích a Židlochovicích (v situaci, kdy by byly v provozu triangly a do jmenovaných měst by Os vlaky jezdily závlekem) by odpojování/připojování jednotky bylo snad nejlogičtější ze zatím diskutovaných míst (mj. z důvodu, řekněme, "minimální časové přirážky oproti situaci bez odpojování/připojování"; na rozdíl od Blanska nebo Tišnova, kde by taková časová přirážka byla vyšší).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 20:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nejsem si jist zda by šlo o ideální řešení (leda snad jen ve špičce pracovních dní)
Dnes jezdí mezi Hustopečemi a Šakvicemi několik autobusových linek, které pokračují z Hustopečí do Šakvic jen proto, že z Hustopečí není přímé spojení do Brna. Kdyby takové spojení bylo, mohly by být tyto linky ukončeny v Hustopečích a mezi Šakvicemi a Hustopečemi by jezdily jen linky z jihu, které je stále logické ukončit přímo v Hustopečích, jakožto přirozeném místním centru. To by vyřešilo dostatečně i místní dopravu mezi Šakvicemi a Hustopečemi. Na vlak, a už vůbec ne zastávkový, frekvence z Hustopečí prostě není.

teoreticky systémovějším řešením může být logické posílení linky R5 na 1 h takt mimo špičku, resp. 30min. takt ve špičce s tím, že každý druhý spoj by zastavoval v Rakvicích + Ladné.
A to je přesně řešení, které bych raději neviděl. Pokud nám bude jenom část spojů zastavovat někde, naruší se takt a bude to celé poněkud nesystémové. Ostatně už dnes to vidíme u zastavování Sp ale ne R v Modřicích. To mé řešení zachovává současné vazby, ale zároveň šetří finance, které se pak dají využít jinde lépe. Navíc, Os zrovna zde nejsou prázdné, ony jsou využívány nejen lidmi z Rakvic a Ladné, ale i lidmi od Hrušovan po Popice pro cesty do Břeclavi a tuto vazbu bys zrušil.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Nojva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2009
Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 20:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Jak navrhoval David by nebylo úplně zlé, ale klidně bych nechal zastavit v Ladné i v Rakvicích všechny R/Sp systémově (jízdní doba dle JŘ z Šakvic do Břeclavi je pro Os jen o 2 minuty delší než pro R/Sp). Aby nebyla narušena vazba Hrušovany->Břeclav, tak by 20 minut za osobákem z Brna vyjížděl R/Sp, do Šakvic by dorazil hned za Os, byl by umožněn přestup mezi soupravami, Os pokračuje do Hustopečí, R/Sp zastávkově do Břeclavi. Což by znamenalo že si Os v Šakvicích postojí min. 5 minut.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12445
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 21:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vlak, a už vůbec ne zastávkový, frekvence z Hustopečí prostě není.
Tím méně by se našli cestující (to slovo "frekvence" je [angry]) pro samostatnou expresní přímou linku Brno - Hustopeče.

Pokud nám bude jenom část spojů zastavovat někde, naruší se takt a bude to celé poněkud nesystémové.
- Ano, ale půjde o vychýlení odpovídající jen dvěma zastavením (tzn. cca 4 - 5 min.), což i ve špičce znamená vychýlení intervalu na odjezdu z Břeclavi/příjezdu do Břeclavi na max. 35 - 25 (v sedle pak 55 - 65).
Přičemž na odjezdu z Brna by byl naprosto přesný rozestup 30 - 30 ve špičce, resp. 60 - 60 v sedle.

Srov. s dnešním stavem, kdy rozestup R/Os je sice v Břeclavi ve špičce také 35 - 25, v sedle 59 - 61; ovšem na odjezdu z Brna je to 56 - 4 ve špičce, resp. 34 - 86 v sedle...

Os zrovna zde nejsou prázdné, ony jsou využívány nejen lidmi z Rakvic a Ladné, ale i lidmi od Hrušovan po Popice pro cesty do Břeclavi a tuto vazbu bys zrušil.
Jednak - primárně ji zjevně chtějí zrušit ti, kteří plánují drátizaci Hustopečí.
A jednak - pokud se tedy nebude jezdit závlekem do Židlochovic (což reálně nebude - s tím trianglem tam počítáno není), tak Os, který vyjede v X:10 h z Brna, dojede v X:55 h do Šakvic s tím, že za pár minut za ním dojede pásmový R/Sp do Břeclavi, tzn. vcelku příjemný přestup (jak napsal již i Nojva).

No a u Os vlaku se provede 10minutový obrat v Šakvicích = aspoň bude výhoda nasazení Panteru, protože "nevratná" souprava by to za těch 10 minut nestihla (v situaci, kdy by posun musel být přerušen kvůli rychlíkům, které by tudy mezitím jely).

Aby nebyla narušena vazba Hrušovany->Břeclav, tak by 20 minut za osobákem z Brna vyjížděl R/Sp, do Šakvic by dorazil hned za Os, byl by umožněn přestup mezi soupravami, Os pokračuje do Hustopečí, R/Sp zastávkově do Břeclavi. Což by znamenalo že si Os v Šakvicích postojí min. 5 minut.
Spíše skoro 10.
A bylo by pak zajímavé sledovat, kolik % lidí jedoucích z Hustopečí do Brna by v takovém Os zůstalo (nepřestoupilo v Šakvicích na rychlík). S tím, že do Brna se dostanou o nějakých 25 minut později než kdyby přestoupili.

Mmch. u tohoto konceptu je již bezpodmínečně nutná přestavba žst. Šakvice.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 21:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojva: Jenže to je zase o tom, že lidé budou násilně cpáni do vlaků, které jsou už teď plné a lepší to nebude ani při hodinovém/půlhodinovém intervalu. Nemluvě o zbytečném přestupu navíc, na což se lidé z vesnic, kteří mají zpravidla auto, vykašlou. Mé řešení, jakkoliv nepopulární, prostě přináší úsporu do systému, aniž by přitom plnilo a zpomalovalo (a dvě minuty nejsou zase tak málo, navíc je tu i psychologický efekt R stavícího v každé díře, versus auta po dálnici) vlaky, které jsou už teď dostatečně obsazené. Je to rozhodně mnohem logičtější řešení, než co tu navrhujete vy dva. Nemluvě o tom, že ty Os by se při vhodných soupravách (160 km/h, lepší akcelerace) daly také zrychlit.

David: Právě že pro tu autobusovou linku by se cestující našly rychle a snadno, protože vlak i autobusy mezi Hustopečemi a Šakvicemi jezdí dostatečně obsazené, aby to opodstatnilo přímý autobus, ale ne přímý vlak. Navíc by převzala frekvenci přeplněné R5, což je více než žádoucí. Zbytek viz reakce na Nojvu.

P,S,: Že zrovna ty budeš tak vehementně proti autobusu jsem nečekal.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2014
Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 23:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete si vaši pitomou diskuzi, která je téměř mimo Regio/InterPantera, sebrat a táhnou s ní někam do [zadnice] nebo patřičného vlákna?

Pro ostatní, zítra na některých vlacích HK - PCE 2x440 [jidlo] [fotic]

Vlaky 6227, 6232, 6231, 6236, 6235, 6240, 6239, 6244, 6243, 6248, 6247, 6252, 6251 a 6256 veďte v řazení 2x jednotka ř.440 regiopanter.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12447
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 23:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, čekal jsem, kdy se ozve někdo, komu bude hrozně moc vadit, že v této (obvykle méně "vytížené") diskusi se diskutuje mj. o budoucím využití Panterů. [crazy]

Přeci jenom jedno vyjádření k argumentu jedince, který kromě argumentace potřebuje řešit i délku příspěvků apod.:
A co se týče financování, tak co je mi známo, tak brněnští panteři nebyli pořízeni z ROP, nýbrž z vlastních prostředků ČD, tím pádem to Kraj Vysočina nebude stát vůbec nic.
Naopak. Pokud financoval ROP = Kraj už nemusí "přispět na odpisy" (odpisy by měly být nižší o výši oné dotace). Pokud nefincoval ROP (ČD, a. s., si to pořídily ze svého), chtěly ČD přispět i na navýšené náklady (kde navyšující položkou byly ony odpisy).
Aspoň to tak vychází při použití základních ekonomických znalostí.

Jenže to je zase o tom, že lidé budou násilně cpáni do vlaků, které jsou už teď plné a lepší to nebude ani při hodinovém/půlhodinovém intervalu.
Tím víc když dojde ke snížení kapacity vlaků po nasazení tzv. InterPanterů.
Ale právě zkrácení intervalu zrychlených vlaků by pomohlo jednak "rozprostřít" lidi do vyššího počtu spojů; a jednak by uvolnilo zastávkové vlaky (které by se soustředily skutečně jen na příměstskou dopravu) a tím pádem by mohlo být potřeba o to méně RegioPanterů pro pokrytí vozby Os vlaků.

dvě minuty nejsou zase tak málo, navíc je tu i psychologický efekt R stavícího v každé díře, versus auta po dálnici
Ten rozdíl dvou minut neodpovídá skutečnému zdržení.
A ten rozdíl bude o to větší ve chvíli, kdy na R5 pojedou InterPanteři.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.202.132
Odesláno Sobota, 26. září 2015 - 10:25:07    Odkaz na tento příspěvek  

Přeplněnost vlaků mezi Br a Bř lze elegantněji řešit spřažením Mezikočky s jinou, kterážto by jezdila jen Br-Bř a dál na sever by pokračovala jen kmenová souprava. Pokud by bylo třeba cestu urychlit, přesměroval bych Hustopečku do Zaječí a s Rychlíkama stavěl jen jednou. Přípoje by byly samozřejmostí.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4338
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 27. září 2015 - 17:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro odlehčení od dosud probíraného tématu dodám fotky dvou stejnosměrných Panterů z Pardubic a Hradce Králové pořízené v Den železnice 2015:

Je zde zachyceno nasazení panterů 440.008 na Os 9268 a 440.011 na Sp 1851 mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Jinak v Hradci byl vystaven v obvodu 1A. nástupiště Panter 440.012 - jednalo se o část výstavy popisující současná vozidla. Z dalších vozidel zde byl Stadler 841.015, jeden Messerschmidt 380 s několika klasickými vozy a jeden Railjet s Taurusem v barvách ČD. Bohužel však nedorazil Interpanter, ačkoliv byl avízován v oficiálním programu.
Interpanter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.152.27
Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 21:15:35    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte náhodou prosím někdo, proč zmiňovaný Interpanter nedorazil. [crazy]
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9810
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. září 2015 - 23:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná si někdo stanovil priority, jestli je přednější harmonogram schvalování a nebo putovní výstavka...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3447
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 29. září 2015 - 08:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si představte regiopantera s dvěma vložákama navíc a máte interpantera skoro jako živýho [proud]
Žádnej podstatnej rozdíl mezi nima není, fajnovější šotouši si pak mohou některé sedačky představovat v červené barvě [wink]
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 00:49:12    Odkaz na tento příspěvek  

ať si mladý pán laskavě stoupne v sobotu a v neděli v Bílovicích na peron a může se kochat pohledem obsazenosti

(za pěkného počasí i 6-ti vozový PTG praská ve švech)
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 3-2012
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 11:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K navýšení počtu strojvedoucích by došlo určitě.Představa,že přijedou dvě jednotky s jedním strojvedoucím do stanice a po rozpojení odjede přední část,zadní zůstane bezprizorní na dopravní koleji a po hodině na ní najede zezadu jiná jednotka,strojvedoucí předěhne dopředu a za dvě minuty odjede jsou najivní.
Najivni pouze v podminkach CD. Az CD nebudou mit na takovej luxus prachy, tak se tato "najivni" predstava stane realitou, jako je to bezne jistym smerem od centra Moravy. Navic zde v diskuzi nikdo nezminil, ze ti dva spojeni panteri nutne musi byt v el trakci. Dovedu si predstavit, ze pojede dieselovej panter s elektrickym a ten elektrickej se necha v Zastavce (nebo treba v Blovicich, samozrejme, ze k rozpojeni mi staci na tom prednim jenom "macknout na cudlik") v opacnym smeru dieselovej najede na elektrickej a nez strojvedouci prejde z toho zadniho na predni, tak se sami "pripravi k odjezdu". "Definitivni schvaleni odjezdu" (odemknuti stanoviste, zadani udaju do rychlomeru apod.) pouzije strojvedouci IN kartu s aplikaci "strojvedouci" a za maximalne tri minuty se jede dal!
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 3-2012
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 11:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento postup shledávám nevhodným z důvodu:
- obsazení jedné z kolejí žst. Blansko odstaveným Panterem (při nezměněných časových polohách spojů by tam tento Panter stál nejméně půl hodiny)
- v jednom směru jízdy nutnost jet o opačné kolejové skupiny = potenciální omezení pro vlaky, které v danou chvíli potřebují Blanskem projet v protějším směru

Neres voloviny! Proc by nemohla byt jedna kolej v zst. Blansko obsazena? A kdyby to jo vadilo, tak se to rozpojeni udela ve stanici za Blanskem. Pri pulhodine uz se stihne tam a zpet dojet, pri kratsim obsazeni to vadit nebude. A prejizdeni v jednom smeru do odbocky? Kolikrat realne dojde ke kolizi? Kdyz 5x za hodinu, tak je chyba nekde jinde a je treba ji odstranit, kdyz 5x za mesic, tak nema smysl to resit a jeden z vlaku proste pocka... Casove mi pomalejsi zajizdeni do stanice taky vadit nebude - v obou smerech budu mit "symetricky" stejnej pobyt a nejdele na tom bude trvat prechazeni strojvedouciho ze zadni jednotky na predni...
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5029
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 30. září 2015 - 13:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Najivni pouze v podminkach CD. Az CD nebudou mit na takovej luxus prachy, tak se tato "najivni" predstava stane realitou

No pokud se bavíme o jednotkách 640/650 tak po rozpojení a odjezdu první ta druhá po 10 minutách stáhne smeták.Taktéž při najetí na stojící jednotku se tato neumí "sama připravit k odjezdu" a za tři minuty se dál nejede.

Pokud se bavíme,coby-kdyby,tak tam žáden strojvedoucí nemusí být a po rozpojení/najetí pojedou jednnotky samy dál za několik sekund a nikdo nemusí přecházet ze zadní na přední.
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 3-2012
Odesláno Středa, 30. září 2015 - 13:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud se bavíme o jednotkách 640/650 tak po rozpojení a odjezdu první ta druhá po 10 minutách stáhne smeták.Taktéž při najetí na stojící jednotku se tato neumí "sama připravit k odjezdu" a za tři minuty se dál nejede.
650 ten smetak stahne ihned. Ale to je problem softwarovej, nikoli technickej. Navic proc toto Draha nepozadovala uz pri nakupu? "Zbytecnou" rekuperaci to ma, proc se pri rozpojeni musi dojit ta zadni "pohladit"?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4636
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 08:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej: Naivní dotaz laika, ale můžeš nechat někde skupinu vozidel bez zajištění? Co když se k ní z nějakého důvodu nebudeš moci vrátit?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6699
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 10:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hlavně se musejí udělat úkony jako pohlídat aby tam někdo nezůstal (omylem i schválně),nevlezl, zajistit (to by i šlo dálkově), a hlavně pak uzamknout všechny dveře.
Jinak máte jednotku za měsíc posprejovanou zevnitř, posranou a poblitou a smrdící od bezdomovců, kteří se velmi rychle učí využívat každé "skuliny".
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5035
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 13:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: ale můžeš nechat někde skupinu vozidel bez zajištění?

Tak to zajištění(proti ujetí)po odvěšení ty Pantery umí již nyní.

Ale zamknout dveře,aby tam nikdo nevlez,odstavit do aktivního odstavení -to neumí.

A aby se jednotka po majetí zezadu sama aktivovala jako Master,vykonala si sama D test Mirelu by byl asi ještě větší problém.[happy]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12468
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 21:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neres voloviny! Proc by nemohla byt jedna kolej v zst. Blansko obsazena?
Protože je mj. vhdoné ji mít volnou pro nákladní vlak eventuálně předjížděný vlakem EC. Nebo ostatně pro osobní vlak předjížděný vlakem EC.

A prejizdeni v jednom smeru do odbocky? Kolikrat realne dojde ke kolizi?
Ke kolizi dojde každopádně.
I "nutnost s touto kolizí počítat při tvorbě jízdního řádu" je kolize.

Dovedu si predstavit, ze pojede dieselovej panter s elektrickym a ten elektrickej se necha v Zastavce
Pak už je otázkou, proč by vůbec měl být jeden z těch Panterů elektrický, žeáno.

A samozřejmě důležitější otázkou je, že na jednu stranu se škudlí každá minutka, kterážto jest oceněna určitými údajnými společenskými přínosy, ale na druhou stranu by najednou "nevadilo" spojování, které by nějaké ty 3 minutky (tzn. o 2 minuty více než "čas nezbytně nutný pro nástup/výstup cestujících") zabralo.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 22:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak už je otázkou, proč by vůbec měl být jeden z těch Panterů elektrický, žeáno.
Asi proto, ze jeden z tech "panteru" pojede celou dobu pod troleji a ten druhej pojede kus trasy mimo trolej... Muzou byt samozrejme oba dieselovy a nemusim to "trhat" a jezdit dieselove pod dratem s prazdnym az na konec se vsemi negativy i pozitivy nebo muzou byt oba elektricky a lidi budu nutit prestupovat...

I "nutnost s touto kolizí počítat při tvorbě jízdního řádu" je kolize.
Proc to delat jednoduse, kdyz to jde i slozite. Aneb kolizi mame, ikdyz ji nemame... [happy]

Protože je mj. vhdoné ji mít volnou pro nákladní vlak eventuálně předjížděný vlakem EC. Nebo ostatně pro osobní vlak předjížděný vlakem EC.
Ano. Je vhodne mit koleje volne. Ale ne za kazdou cenu! EC muze predjizdet osobak klidne behem rozpojovani a naklad? Nechces mi tvrdit, ze v Blansku jsou jen dve dopravni koleje... Ale jak jsem psal, bude-li problem obsadit v Blansku (obecne jakekoli stanici) kolej, tak to obsazovani "snadno" presunu do nasledujici stanice...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12469
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2015 - 23:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi proto, ze jeden z tech "panteru" pojede celou dobu pod troleji a ten druhej pojede kus trasy mimo trolej...
(...)
Muzou byt samozrejme oba dieselovy a nemusim to "trhat" a jezdit dieselove pod dratem

Anebo se tímto zjistí, že existují i moderní motorové jednotky a žádná trolej tam tím pádem není potřeba.

s prazdnym az na konec se vsemi negativy i pozitivy
...anebo ten konec učiním už tam, kde to ještě tak prázdné není.
Aneb umění správně poskládat linkové vedení, eventuálně pásmování tak, aby žádné spojování/rozpojování nebylo potřeba (rozpojování/spojování bude zjevně mít smysl jen tam, kde se rozdělují přepravní proudy, např. Moravské Bránice nebo žst. Kladno; jinde to - viz diskuse výše - dost možná nadělá víc škody než užitku)

Proc to delat jednoduse, kdyz to jde i slozite. Aneb kolizi mame, ikdyz ji nemame... [happy]
Vzato do důsledku, při tomto uvažování by nemělo smysl ani žádné z projektovaných zdvoukolejňování.
Vždyť ty vlaky se obvykle vejdou i na jednokolejku. A bez kolizí...

EC muze predjizdet osobak klidne behem rozpojovani
Pokud budou časové polohy obou linek odpovídat tomu, že se předjížděcí stanice bude shodovat se stanicí rozpojovací.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
640.003
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.90.83
Odesláno Sobota, 03. října 2015 - 15:25:26    Odkaz na tento příspěvek  

EJ 640.003 RegioPanter jako vlak Os 3718 po prohlídce EM, v úseku trati mezi stanicemi Moravičany a Mohelnice

https://www.youtube.com/watch?v=06m-cBv8BS0
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9869
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. října 2015 - 09:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej: Nechces mi tvrdit, ze v Blansku jsou jen dve dopravni koleje...
V daném směru jízdy svým způsobem ano...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5670
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 18:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rodina Rypanů se rozrůstá. Jen mě uviduje, že ten třídílnej nemá nikde první třídu. Je to pouze tím, že mu chybí žlutá samolepka, nebo jí krátké Rypany opravdu nebudou mít?

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 20:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná sem slepej, ale chápu správně, že VEŠKERÁ first class v InterČíče je v NÍZKOPODLAŽNÍ části? [crazy]

Nejhorší pomluva?! Napsat pravdu ...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5750
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 21:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: Ja by som tipoval, že chýba nálepka. Mala by byť v NP časti stredného vozňa.

fma_0526: Už to tak bude. Aspoň príplatkovým odpadne chodenie po schodoch. [happy]
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 22:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věděl by někdo, kdy se budu moct regulérně povozit Intošem? V procesu schvalování by mělo být něco jako provoz s lidma...

Mmch. proč se to celé schvaluje od nuly? Oproti RegioČíče tedy asi budou i jiné rozdíly, než jen v počtu seslí a dveří, že?
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 08:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč se to celé schvaluje od nuly
Tak oni dělali i pevnostní zkoušky skříně? Nebo čo si predstavujete pod takým pojmom "od nuly"? [crazy]
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9929
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 09:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R206: Mmch. proč se to celé schvaluje od nuly?
Takto se přece schvaluje každé nové vozidlo - jenom se (volně řečeno) některé zkoušky mohou vynechat, pokud se doloží, že je příslušný uzel už podstoupil jinde a že je v rámci celku použit stejným způsobem.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5040
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 10:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná sem slepej, ale chápu správně, že VEŠKERÁ first class v InterČíče je v NÍZKOPODLAŽNÍ části?

Ono je to také možná tím,že ve vysokopodlažní části je oprostřed vozu žlábek nižší,než podlaha,kde jsou sedadla.
Pak tam při instalaci širších sedadel 1. třídy vleze na každou stranu jen jedno-viz sedadla 1. třídy ve vysokopodlažní části Regiopantera.
V nízkopodlažní části je podlaha rovná a chodbička se může vyosit a istalovat na jedné straně dvě a druhé jedno sedadlo.
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 15:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 16:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš_Liesk.: Zase někdo měl potřebu zamachrovat, že [happy]

Hajnej: Je mi to jasné, nicméně Panteři krouží ve Velimi už docela dlouho. Měl jsem za to, že verze Regio a Inter jsou téměř identické a tedy se udělá jen nějaká zběžná zkouška, jestli tomu opravdu tak je. A vlastně rozdíl "místo dvojich dveří jedny" se testovat ani nemusí, páč to nijak neovlivňuje vlastnosti vozidla.
No očividně se pletu, ale není mi to jasné. Dokázal by mi někdo osvětlit, co je mezi Interem a Regio jinak?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4703
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 19:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V řazení 2016 je u panterů pro Rx 80x poznámka, že ve voze 662 ( nevím, jestli je to krajní vůz, nebo prostřední ), by měl být prodejní automat na potraviny a nápoje.[coze] Co tam bude za automat, pokud tam nějaký bude?
trpák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.197.118.74
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 20:47:45    Odkaz na tento příspěvek  

S těmi automaty se tam počítá drahnou dobu snad už od ohlášení samotných Iterpanterů. To není žádná novinka odhalená s novým GVD. Prý ještě ČD nevybrali firmu, která je bude spravovat, takže teď to neví asi nikdo
Matess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2015
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 21:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Měly by být ve vozech 32,34, tzn. druhý a čtvrtý vůz.
Vasek011
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2012
Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 21:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super by bylo, pokud by byl automat vybaven i zařízením pro platby kartou. Běžné "kávomaty" v obchodních centrech už ho občas mají.
kanak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.224.110
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 10:34:40    Odkaz na tento příspěvek  

Kde bude vlastně Interpanter doopravdy jezdit?
Všechny Brno?
Matess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2015
Odesláno Středa, 14. října 2015 - 19:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát se v nich asi nebude dát koupit teplý nápoj, protože by byl potřeba přívod pitné vody.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3496
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 08:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ledaže by uměly (třeba mirovlnně) ohřát i nápoj ve flašce. Taková horká kokakola... [proud]
Zážitek nejen chuťový, ale i taneční, zvlášť pro obecenstvo [rofl]

(Upozornění: Ledový čaj může být horký!)
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 09:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Hon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.92.250.254
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 09:59:56    Odkaz na tento příspěvek  

kanak: tak ze začátku by měly jezdit určitě na R Brno-Břeclav-Olomouc a následně pravděpodobně na R Praha-Česká Třebová-Brno. Kde později, to asi neví nikdo.
ianto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.127.130.34
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 12:24:43    Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by někdo z vás technický výkres RegioPantera, případně InterPantera, nebo RegioSharka v co možná nejlepším rozlišení pro účel modelování do hry Train Fever?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4709
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 18:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že všechny pětivozové soupravy budou v Brně na R 80x a pokud bude i tak nějaká souprava volná, tak si střihne nějaký ten Sp 197x Brno-ČT. Třívozovky nevím. Hodily by se na ústecké R ÚnL-Lysá-Kolín, ale jestli tam budou nasazeny, nevím.
640.003
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.90.83
Odesláno Pátek, 16. října 2015 - 08:46:43    Odkaz na tento příspěvek  

EJ 640.003 RegioPanter se vrací z důvodu zahájení nepřetržité výluky mezi stanicemi Postřelmov a Bludov, do stanice Olomouc pro vlak Os 3718, rychlostí 150 km/hod.

https://www.youtube.com/watch?v=S5rj8gCFDts
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 16:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Třívozové budou také jezdit Brno – Hodonín – (Olomouc) a to dva spřažené na vlacích, kde by jeden pětivozový nestačil. Turnusovaná je jedna taková souprava, tudíž druhá bude asi v depu v Brně jako záloha. Osobně si myslím, že by takových vlaků mělo být více (ve špičce skoro všechny) ale díky alespoň za to málo, jinak to tu také může dopadnout katastrofou.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
640.002
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.90.83
Odesláno Sobota, 17. října 2015 - 16:30:54    Odkaz na tento příspěvek  

EJ 640.002 RegioPanter při cvičné jízdě pro výcvik strojvedoucích na EJ 660 InterPanter, které budou zanedlouho nasazeny na R vozbu Brno - Břeclav - Přerov - Olomouc a zpět

https://www.youtube.com/watch?v=3oQA5UCueQg
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4717
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 09:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Díky. Takže všech 14 souprav ( 10x pětivozovka a 4x třívozovka ) bude v Brně, jestli to dobře chápu.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 17:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Tolik jich zase potřeba není. Jestli počítám dobře, tak turnusovány jsou čtyři pětivozové a dvě třívozové. Něco by mělo v Brně zůstat jako záloha (viděl bych to na dvě třívozové a jednu pětivozovou), ale zbylých pět pětivozovek by mohlo klidně jít jinam. Tak mě napadlo, jestli by těch pět stačilo na Praha – Děčín? Nevím, neznám teď tamní turnusovou potřebu.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 6-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 18:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Na Děčín je potřeba 5 jednotek... takže 5 by to pokrylo jen na krev... Viz sledovačka: http://sledovani.55p.cz/decin_121_2015/?disp=vykony

---

To jsem se chtěl zeptat, je nějaká rámcová smlouva na 650? Jaké má parametry a tak? Mám pocit, že jsem kdysi slyšel, že první 650 z ní půjdou na Mošnov... nebo se pletu? :-)

Sledovačky:
řada 151, 150.2, 380, railjety
brněnští, bohumínští a plzeňští brejlovci
a další
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4720
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 19:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych radši viděl ty soupravy na obou systémech, když jsou dvousystémové. Takže Brno - ČT, Brno - Prostějov - OL ( i když tyhle spoje pak pokračují na Jeseník, takže to nejde, resp nemá smysl ), a podobné trasy.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5045
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 20:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Něco by mělo v Brně zůstat jako záloha (viděl bych to na dvě třívozové a jednu pětivozovou)

To na 6 turnusových souprav budou tři záložní? Padesátiprocentní záloha je možná u nejstarších klumprů,ale né u nových souprav.

Jedna záložní musí stačit.

55p: Na Děčín je potřeba 5 jednotek... takže 5 by to pokrylo jen na krev..

Tam je problém v tom,že jezdí jen v prac.dny a víkendy prostojí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
372_001_8
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 20:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ty si myslíš že by 660 o víkendech stály a místo nich by jezdily 471 ??? [proud]
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.254
Odesláno Neděle, 18. října 2015 - 21:05:58    Odkaz na tento příspěvek  

Už bylo několikrát zmíněno, že se dost vážně uvažuje o trase Praha-ČT-Brno. Takže by byly všechny jednotky v Brně.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 06:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Jedna záložní souprava je setsakramentsky málo, jako se ostatně tady u nás ukázalo v létě, kdy jedno záložní ABpee prostě nestačilo a kolikrát jezdilo i víc než jedno AB a zažil jsem i situaci, kdy bylo místo ABpee nasazeno Bd, tedy souprava zcela bez jedničky. A na Panterech je toho k pokažení víc, než jen klíma, což býval u ABpee hlavní důvod odstávky. Proto se obávám, že ani ty dvě záložní soupravy (třívozovky budou jezdit jen spřažené, tudíž vytvoří jednu soupravu), které mi přijdou pravděpodobné, bude stále málo a náhrad Rypáků klasikou se také dočkáme. Jen mám obavy jakou klasikou.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 23:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: v HK je jen jedna záložní z pěti a 163+bymee tu dloouho nejelo.
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 20. října 2015 - 07:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže taky jak dlouho už jezdí. Tudíž to je vychytaný.

Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.