K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 02. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 02. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. září 2014 - 23:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaplaťpámbu! Zase se vymýšlí hranaté kolečko. D3 a podobné věci měly smysl v době, kdy se neznala "normální" dálkovina, a jediná možnost jak šetřit za staniční personál byla stanici zrušit nebo, v případě lokálek, to co vzniklo jako D3. Dneska už není problém jezdit klasicky dle D1, a přesto nemusí být všude člověk, tak proč zas vymýšlet něco atypického, s potřebou "prováděčky" a vůbec? Je síť málo dezintegrovaná?

Naopak bych to viděl tak, že D3 by se měla cíleně zlikvidovat aspoň tam, kde jde o dlouhou trať nebo je hustý provoz, pohybuje se víc vozidel současně apod. Nejkřiklavěji asi Český les nebo 161, dosud 194. D3 bych nijak nerozvíjel, byť by mohla zůstat a docela bez problémů na krátkých koncových lokálkách s provozem "motorák sem - tam, Mn jednou za měsíc" nebo na tratích, kde se pravidelně nejezdí apod.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 08:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin ben: Ja nevim nic o tom, ze trebana Vejprtsky byl radioblok, kde soucasna max. rychlost je 90 Km/h...
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 09:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba :
Varianta D3 je ale po všech stránkách levnější než dálkovina.. A na těch tratích , kde se dnes jezdí dle D3 plně postačuje.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 18:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a taky je levnější jezdit na kole než autem, dovolená doma na zahradě než v Alpách, otevírací okna než klimatizace a vůbec. To "plně postačuje" je snad fór = jezdí se bez jakékoliv kontroly čehokoliv na hubu, a to není dobře. Běda, když se někde křižuje, to operace že normální člověk nestačí zírat (a vzniká "argumentační kolečko", proč nemá smysl nic zrychlovat, když se to pak stejně odstojí atd). Plus ve chvíli, kdy se aspoň nějaký ten přejezd zabezpečí, tak vznikají přejezdníky protože "není kabel - není kontrola". Fujtajxl. Jak říkám, maximálně na krátké cancourky. Byť i tam to může být paradoxně dražší, jakmile na hlavní trati dojde k DOZ-izaci, protože dispečer D3 už není s čím sloučit a je tam fakt jen kvůli té lokálce. Běda taky, přechází-li vlak na D3 odjinud (předávání klíčů apod).
V ostatních případech se prostě vybrané stanice zabezpečí stylem "dvě dopravní koleje a do manipulačních výkolejka", na mnoha D3-kových tratích by se leckterá dD3 dala změnit na zastávku nebo nz., aby toho nemuselo být tolik. Určitě by to v mnoha případech zvládlo 1-2 stavědla komplet. Na takové 076 určitě.

074: Kde bylo na D3 více, tak se to nechalo. Nesmí se to až nově (zvyšovat TR nebo zavádět D3). I těch 60 km/h je až dost. Zrovna tady mě to teda neuráží vzhledem k provozu, ale určitě by se z toho neměl dělat standard.
Martin_ben
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 21:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: nepřesně jsem se vyjádřil, tomáš záruba už mě opravil, nově vzniklé D3 ...
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 23. září 2014 - 21:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu z jiného soudku než se tu teď řeší. V noci na pondělí (zhruba před 22 hodinou)hořel u stanice Dobrovice stoh.Jelikož se nachází vedle tratě,tak se obracím zde.Pokud někdo viděl něco podezřelého v blízkosti,tak nechť se ozve na číslo 158. Promiňte offtopic odkaz[happy]

753 301
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 24. září 2014 - 15:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Muzem pro vsetatskou tratovku usporadat na tento vikend exkurzi do Brandysa, kde se bude menit 123 prazcu na vyhybkach 8, 9, 10+ prkna v ookoli techto vyhybek, samozdrejme bez vyluky , asp bude uradovat ve vlakovych prestavkach. Trosku jinej styl udrzby nez znaji na ST Nymurk.. :D
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. září 2014 - 20:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 074: Hlavně vezmi na exkursi pana traťmistra J.B. z traťovky v Boleslavi :-/

Ad Tomáš Záruba: Jenže nasypat do nějaké lokálky několik desítek až stovek milionů jen proto, aby místo D3 byla trať zabezpečena zařízením třetí kategorie tu trať spolehlivě zabije taky (nejdražší bude položit kabel v celé trati), protože se v tu chvíli na lokálku sesypou "normouctívači" (a následně zabezpečováci, byť ti v tom pak jsou většinou nevinně), které ani zbytek SŽDC nedokáže urdžet na uzdě*) a tak místo investice zlepšující stav trati (kolejový rošt, mostky, zabzař s krátkými intervaly tam, kde to provoz potřebuje...) se peníze nasypou do nějakého čuda s minimálním, někdy i záporným přínosem pro cestující.

*) Aktuálně viz naprosto trapné lpění na zábrzdné vzdálenosti 1000m na přilehlých úsecích (Vmax 80 nebo 100 km/h) k Masarykovu nádraží (protože norma svatá), díky čemuž se propustná výkonnost přilehlých úseků po modernizaci oproti původnímu stavu sníží.

Nebo viz výhybna Bartoušov na trati 061 - po naprojektování SZZ+TZZ 3.kat, zabezpečení všech polních a lesních přejezdů "protože DOZZ" se cena jen za úsek Jičín - Kopidlno vyšplhala cca na čtvrt miliardy, a tak výhybna není a ani nebude a cestující za chvíli poslední zhasne (ale bude to "bezpečné")
Zrovna na 061 by kombinace provoz dle D3 + TRS(rádio) se záznamem hovoru splnila účel taky (dirigující dispečer na odbočce Obora). Nebo alespoň pro začátek (když teda D3 je fuj) obnovit nádražíčko v Bartoušově přesně dle původních plánů z roku 190X a přesunout do něj personál z dopravně zbytečného Kopidlna. A potom ať si infrastrukturník spřádá plány na DOZZ...

Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. září 2014 - 21:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O TGM mi ani nemluv! Slyšel jsem něco včera... hlavně že byla (neformální) dohoda na úrovni ředitelů odborů (!), že bude 400 m. No holt asi někdo někde někomu něco... ehm, doporučil.
Ale fakt nevím, jak tahle prasárna souvisí s vývojem tratí D3, tam až na malé výjimky kapacitní problém neregistruju. ;-)

Bartoušov: No tohle je hlavně pomník neschopnosti jeho žadatelů opustit myšlenku. Tahle výhybna je super věc, chceš-li konzervovat systém postavený na Os a tak odeslat trať do pekla ještě rychleji, než "přemrštěnými požadavky". Když se něco nepodařilo projednat v 90. letech, tak to neznamená, že je se ten požadavek prostě bude opakovat do zblbnutí. Já teda chápu, že se konkrétně z Bartoušova stal jakýsi "symbol hnutí odporu proti ORIzacím", ale sentiment stranou. Co jediné může dlouhodobě zachránit 061 ne snad před zavřením, ale jistě před živořením a pozvolným proškrtáváním na Slovensko? Rychlá jízda do Prahy.
Takže předmětných 250 mega užij na SZZ Rožďalovice a "TSO" částí tratě s největším potenciálem zrychlit, a uvidíš že CBA důsledkem zkrácení JD o půl hodiny najednou snese klidně miliardu. Protože ten přínos bude reálný. Jo a pokud kraj(e) nebudou umět likvidovat zastávky, tak holt (aspoň pro začátek) dvě vrstvy... K čem Bartoušov? To už raději prospojkovat konec souběhu s 041 pro operativu (kolem "taktových" Rožďalovic by vlastně docela hezky posloužily Křinec a Kopidlno). Půjdeš-li tímhle stylem, trať má šanci dlouhodobě na přímé R z Prahy (např. proklad R-020), a s tím spojené další investice do zrychlování a zmíněné DOZ. Půjdeš-li cestou "zkulturnění dnešního stavu", a chraňpříroda ještě nějakým "soft-D3", trať se definitivně a takřka nenávratně stane lokálkou s konečnou ve stanici Prdel.

Jestli mocí mermo chceš obnovovat výhbny, doporučuju ctěné pozornosti Stránov nebo Kojetice (pokud zde tedy ne rovnou 2 koleje a nejen zde), které budou mít využití "vždy nějaké" a jasný přínos i v operativě.

Jo a že je na zabezpečení tratí nejdražší kabel je jasné. No a? To tam ty (republikově) stovky pomalých na přejezdech mají zůstat navěky?
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.204
Odesláno Středa, 24. září 2014 - 22:21:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Tomáš Záruba: Už delší dobu stále bez výsledku obracím myšlenku, zda Vaše dnešní slova o Bartoušovu platí analogicky též pro navrhovanou výhybnu Zahrádky? (včetně zohlednění efektu +1 souprava navíc 15 minut jízda, 105 minut prostoj)

Můj názor byl s Vaším, výše prezentovaným, ve shodě...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. září 2014 - 23:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P. Blažek: Ale jo, platí. Však já také byl pro Zahrádky jen proto, že byl nějaký limit akce, a celá trať popř. s přeložkou se do toho nevešla. A zase jestli mám být pro pobyty v Úštěku jen proto, aby nebyly Zahrádky, tak to jsem zase raději pro Zahrádky, zde tedy byl mezi námi spor. Ne v otázce vhodnosti stihnout výhledově Lípu.
Je to i napsáno někde v technické zprávě té akce. [happy]

Mimochodem doufám, že jste se v rámci debaty "jak dál" oficiálně dozvěděli, že stíhat Liběšice - Lípa pod půl hodiny (a tedy úplně v klidu Lovosice - Lípa kolem 55 min) by šlo při reko (skoro) celého úseku...? Pokud jste to tedy myslel vážně s těmi částečnými průjezdy. Fakt je, že jsem původně myslel, že to nevyjde (a s plným zastavováním by ani nevyšlo).

Jen s těmi obraty bych si to tak nemaloval, protože:
a) Při aktuální otázce Zahrádky vs. Blíževedly vůbec nelze o úspoře vozidel uvažovat
b) obrat v Lípě možný nebude ani po reko tratě, a nějaké lámání půlminut = poukázka na provozní průser
Jo leda by se ty soupravy protrasovaly někam dál za Lípu, pak by zde (ve smyslu "virtuálního rozlomení ramene v Lípě") úspora byla. Ovšem:
c) Nebude se stíhat posilování kapacity v Litoměřicích, takže by se jelo dvojitě až do Lípy, čímž jsme i po aplikaci protrasování zase na nule (další posilové vozidlo jakoby "navíc" v úseku Liběšice - Lípa a zpět).
Byť je možné, že by počty lidí narostly relativně podstatně, a třeba by to ani nemuselo vadit.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 00:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: to uz je na zvlastni vlak chlape (tech osob je hodne). :D

k 3. Kategorii SZZ: k ni si musime uvedomit zapocitat TZZ 3. Kategorie, coz je minimalne ahr bez oddilovych navestidel, takze cena ne nekolik desitek milionu (to by byla kabelaz), ale kde jsou minimalne 3 Elektronicka stavedla? To nemluvim o tom, ze by jsme znemoznilz moznost prelozeni krizovani a i lkdyz pane ing. Zarubo s VAmi musim souhlasit, tak money z eu jentak nedostaneme ( nejedna se o racionalizaci, protoze na te trati krome dir. Dispecera se na rizeni drazni doppravy nikdo nepodili) , samozdrejme mozna by zabral faktor vyrazneho zrychleni organizace, ale ten pri soucasnych plachtach ani neni potreba, ted namitnete, ale kdyz se bude jezdit vic bez propadu rychlosti, na to je taky odpoved:soucasne polomery oblouku vyrazme zrychleni neumoznuji.. Jsme asi ve velky dire, ale preju te trati zdravy rozum a jeji zachovani, nicmene jeji osud je minimalne nejisty..Doufam, ze za 15 let, vsichni na jinych pozicich nez jsme se o tehle trati nebudem bavit, jako o te na Horni Slavkov.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 02:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: TZZ samozřejmě, ale ve vztahu ke kabelizaci nebo stanici je to zanedbatelné, a tak o tom nepíšu. Ale ES nejsou potřeba do každé stanice jedna, tuším že se tomu říká traťové stavědlo. Na méně vytížené tratě s primitivním dopravním programem bez většího počtu stanic ideální.
OPD spolufinancuje leccos, takovéhle věci jistě. Podmínkou je, aby vyšlo ekonomické hodnocení, což se pochopitelně nemusí podařit. Ale ne, že by to en bloc nešlo.
Pavel Blažek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.138.22
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 05:47:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Tomáš Záruba:
Mimochodem doufám, že jste se v rámci debaty "jak dál" oficiálně dozvěděli, že stíhat Liběšice - Lípa pod půl hodiny (a tedy úplně v klidu Lovosice - Lípa kolem 55 min) by šlo při reko (skoro) celého úseku...? Pokud jste to tedy myslel vážně s těmi částečnými průjezdy. Fakt je, že jsem původně myslel, že to nevyjde (a s plným zastavováním by ani nevyšlo).

V rámci debaty "jak dál" se objednatelé dozvěděli od SŽDC, že stihnout Lovosice - Česká Lípa pod hodinu v žádném případě nelze a musí se hledat jiné řešení. S tím se nechceme smířit, resp. tomu nevěříme. Proto trváme na tom, ať SŽDC tuto variantu seriózně zpracuje a své tvrzení prokáže.

Ad. Tomáš Záruba:
Však já také byl pro Zahrádky jen proto, že byl nějaký limit akce, a celá trať popř. s přeložkou se do toho nevešla. A zase jestli mám být pro pobyty v Úštěku jen proto, aby nebyly Zahrádky, tak to jsem zase raději pro Zahrádky, zde tedy byl mezi námi spor. Ne v otázce vhodnosti stihnout výhledově Lípu.

Tahle výhybna je super věc, chceš-li konzervovat systém postavený na Os a tak odeslat trať do pekla ještě rychleji, než "přemrštěnými požadavky". Co jediné může dlouhodobě zachránit 061 ne snad před zavřením, ale jistě před živořením a pozvolným proškrtáváním na Slovensko? Rychlá jízda do Prahy.


Vidíte. Já si stejně jako Vy (a já) v případě Bartoušova myslím u trati 087, že z dlouhodobého pohledu může trať v celé délce před skomíráním zachránit pouze rychlé atraktivní spojení mezi Českolipskem a Litoměřickem s vazbami (primárně) v Lovosicích.

V případě výstavby (mimo operativu zbytečné) nové výhybny v Zahrádkách máme obavu o zakonzervování stávajícího stavu "na věky", že by následná investice do dalšího zrychlení trati už nikdy nepřišla. Naopak se nám líbí (Váš) výsledný koncept, kdy se za aktuálně dostupné finance začne trať optimalizovat v cílových parametrech postupně od Lovosic, kde jezdí nejvíce cestujících a doufáme, že se postupnými kroky dojde v budoucnu až do Č. Lípy. Nesmyslné prostoje vlaků v Úštěku tak budou jasným argumentem vytvářejícím tlak na bezodkladné pokračování optimalizace i v úseku Liběšice - Č. Lípa.

Naším cílem je dlouhodobá udržitelnost provozu na trati 087 v celé délce. To je celé. Podle mne stejný případ jako zde probíraný příklad trati 061 s tím, že u trati 087 to bylo poptávané (oběma) objednateli v praxi a zatím to naráží na vysokou míru rezistence SŽDC k řešením investovat do rychlosti (na úkor preferovaných zakázek typu prostá racionalizace zab. zař.). Chtěli bychom, aby se ušetřené peníze (v řádech sta milionů) za výhybnu Zahrádky investovali do oprav svršku a zvýšení rychlosti.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3972
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 07:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Vidím, že ta pardubická lekce Tě ještě pořád úplně nepoučila.... Rozhoduje zájem objednatele, který je v našich podmínkách ovládán politiky zvolenými místními občany. To je princip demokracie a dopravní odborník se může stavět na hlavu. Nadto když názory dopravních odborníků se mnohdy až vydatně různí. Když jsou ty expresy Jičín - Praha takové terno, cože je nezaved nějaký komerčák? Ale jo vlastně, zavedl ... po silnici ... a tamtudy budou rychlejší (a levnější), i kdyby na 061 bylo 100 km/h....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 09:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu prosím ještě k té 061.Může někdo prosím shrnout fakta + / - Var.A:Výhybna Bartoušov a B:Rychlé vlaky s X Rožďalovicích? Asi bych se při této variantě nebál opustit zastávky v úseku Kopidlno - Jičín a frekvenci pobrat busy, ale v úseku Nymburk - Rožďalovice je místní doprava dost silná... Když byste tedy měli balík peněz a mohli toto třeba řešit v etapách jakou variantu preferovat?Jinak připomínám,že BUSY Jičín - Praha jezdí téměř každou chvili...
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 09:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do sekce zvláštní jízdy jsem doplnil nové informace ohledně jízdy s vozem M262.1002 do Mšena 25.10.2014.
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 10:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm rychlíkům.Když tiskem proběhly informace o nejztrátovějších rychlících,tak třeba ty Kolín - Rumburk tam byly v prvních pozicích.Podle mne to nejsou vůbec špatné vlaky, dobře navazují přípoje - Nymburk - M.Boleslav - Lípa...Při šetření by, ale byly první na ráně.Myslíte si,že rychlíky Jičín (16 tis. obyvatel) - Nymburk (10 tis.) - Praha na tom byly lépe?Já hlasuji pro zastávkové vlaky a max. vypustit některé stanice v úseku Kopidlno - Jičín. Vyšlo by ale X v Rožďalovicích?
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 18:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím , že rychlíkové spojení Jičín-Praha je mimo realitu....
Rychlíkovou linku Kolín-Rumburk by mohl zrušit jenom blázen.Jde o spojení dost významného severočeského regionu se světem..V rámci této země mne napadají jiné možnosti jak šetřit.., respektive jiné trasy, kde by tyto úspory dle mého názoru tak nebolely...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9650
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 19:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba:
Jo a pokud kraj(e) nebudou umět likvidovat zastávky
Nebudou.
Nejnovější případy v Nové Vsi n.N. nebo ve Strakách jsou toho zářným příkladem.

-aa-:
zájem objednatele, který je v našich podmínkách ovládán politiky zvolenými místními občany. To je princip demokracie a dopravní odborník se může stavět na hlavu.
Tak, tak. Ač se mi to leckdy nelíbí, takto to funguje.[crazy]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 19:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petice za obnovu a modernizace 076

Nemám s tím nic společného, našel jsem to na FB.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10718
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 20:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zájem objednatele, který je v našich podmínkách ovládán politiky zvolenými místními občany. To je princip demokracie a dopravní odborník se může stavět na hlavu.
...přitom jde zpravidla o pár hodně řvoucích lidí. Co na tom, že se tím může zhoršit situace pro tisíce jiných.
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. září 2014 - 21:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 06:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinnes.l: Mám za to, že pod pojmem "rychlíky" Jičín - Praha byly myšleny spíše spěšné vlaky, resp. vlaky podporované a financované regiony, nikoli z pozice MD.

Naroznej: Ono když ministr financí přiškrtí kohoutek a máte si v pozici objednatele dálkové dopravy vybrat, zda škrtnout nějakou linku typu Rumburk (přesněji Česká Lípa, protože v úseku Rumburk - Česká Lípa se nejedná o vlak dálkové dopravy financovaný MD) - Kolín či Praha - Příbram - Budějovice nebo sáhnout třeba do linky Brno - Olomouc (je jedno které z těch dvou) nebo Plzeň - České Budějovice, tak volba je asi celkem jednoznačná.

Hroch: Ba, ba, doba zde směřuje jiným směrem. Kdeže Nová Ves a Straky, což teprve takové Červené Vody centrum (či jak se to má jmenovat) nebo Lesůňky[happy] Kam se hrabe Chýně!

Orky: Ale o tom to je, to je princip občanské společnosti, po které tu všichni voláme a také EU nás nabádá, abychom občany více zapojili do správy věcí veřejných. Jestli je to dobře nebo nikoli, to bych nechtěl rozpoutávat, nicméně zde jde Evropa správnou cestou je určitě otázka. Jisté je, že v takové Číně, Rusku či někde na Arabském poloostrově na to jdou poněkud jinak, tak uvidíme který z těch modelů (ekonomicky, protože o nic jiného než o prachy nejde) zvítězí (myslím si, že už se to začíná pomalu ukazovat).

Nicméně chceme tu tu občanskou společnost, a tak někdo zachraňuje stromy na Šumavě, jiný bojuje proti korupci, další chce někde postavit dětské hřiště, další chce zachovat vesnickou školu pro 10 žáků ... a další skupinka chce holt zachovat třeba trať z Mělníka do Mšena. Princip voleb (již za 3 týdny!) dává občanům možnost zhodnotit, jak jsou politici správně nakloněni či nenakloněni požadavkům občanů. A pokud se tisícům zdá, že je jejich zvolený zástupce utlačuje tím, že upřednostňuje zájmy "pár řvoucích lidí", tak není nic jednoduššího, než jednou za 4 roky dotyčného zástupce vyměnit za někoho, kdo to bude dělat jinak. Mám za to, že jednoho takového (všeho) schopného si před 80 lety vybrali u našeho západního souseda ... a myslím že je ještě teď z toho bolí hlava (a nejen je). A další obdobně schopný, který to aktuálně vede kus východně od nás, darmo mluvit. Ale vlastně možná někdo takový by byl i trošku výhoda, všichni tady na K-reportu bysme měli víc času .... protože nějaký k-report.net, to by asi nebylo povolené. Aby se tu propagovaly nějaké petice a neoficiální názory, kdo to kdy viděl, Vladimire Vladimiroviči! Možná mé politické kecy mnohé z Vás unavují, ale ono někdy neškodí připomenout si trošku souvislosti. Princip demokracie spočívá přece mimo jiné právě v tom, že většina neutlačuje menšinu nebo snad ne?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 08:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aa: aby si Vas za par let nenasel, jeho pata kolona je v CR dosti pocetna.. :D . Co vime, mozna se seznamime v gulagu.. :D .
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 08:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas, ale zpět k železnici.Z mého okolí, ale vím, že drtivá většina lidí si nestěžuje (kam? -výpravčí, průvodčí, starosta), ale prostě se přizpůsobí - koupí si auto, jezdí budem, tak jako všichni v regionu např. Kopidlno - D. Bousov... Pak je pár odvážných jednotlivců kteří křičí a prosazují svůj názor.Pokud se o veřejné dění budeme zajímat víc (místo toho abychom řešili kdo s kým se vyspí s Ordinaci v Růžové zahradě), tak jako např. ve Švýcarsku mohli jsme si v referendu třeba odhlasovat,že chceme železnici takovou nebo makovou.Pak se třeba dalších 50 % lokálek mohlo zrušit, ale třeba do Liberce mohly být dráty a mohlo se jezdit přes Všejany. Vše je politika, protože politik platí a technici pak řeší zadání... Je na všech, aby vychovali takovou generaci lidí, která nebude hrabat jen pod sebe, ale řešit věci veřejné...Tak a co ten Bartoušov. Var. A nebo B :-)
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 08:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

matinnes.I..
Ano máte pravdu. Nicméně bohužel zde nemáte lidi , kteří by si chtěli svoje záležitosti řešit sami. Lidi jsou zvyklí z dob komunismu na to , že o ně bude nějak postaráno..Dostat je i po stránce samostatnosti a zodpovědnosti za sebe a své okolí na úroveň lidí v západní Evropě bude trvat generace...
Já například mimo jiné působím jako místopředseda představenstva našeho bytového družstva a ze spolunájemníků někdy nevěřím....jedna paní po mne například chce , abych domluvil jejímu sousedovi , aby tak hlasitě nesouložil. Když jí odkážu , ať se s ním sama pokusí domluvit , či mu to dát nějak najevo , je ze mne rozčarovaná....
Lidi obecně čekají , že jejich problémy vyřeší za ně někdo jiný...kdyby každý z těch lidí zvýšil svoji aktivitu byť o 10% , vypadala by tato země jinak...
Akordeonista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 08:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuji se na rychlík "Rumcajs" jsme mu říkali, který spojoval ráno Jičín s Prahou, večer zpět a býval natřískaný. To tady určitě chybí.
Strašničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.7.8
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 08:57:45    Odkaz na tento příspěvek  

To byl asi "Krakonoš". Určitě tu chybí. Dneska by se asi nevešel do taktu...
kaer_morhen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2012
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 09:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: také bude trvat několik lidských generací, než se různí exoti přestanou vymlouvat na tzv. minulý režim. To se za Havla naučili snadno a rychle.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 11:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuji se na rychlík "Rumcajs" jsme mu říkali, který spojoval ráno Jičín s Prahou, večer zpět a býval natřískaný. To tady určitě chybí.

Dnes máte mnohem lepší spojení z Jičína do Prahy autobusem. To tehdy nebývalo. Přes Jičín jezdily pouze autobusy do krkonošských středisek ...dnes již máte linku přímou linku Jičín -Praha.
Apropo , dnes jezdí spousta vlaků prázdných , které jezdily před dvaceti lety natřískané....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10720
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 11:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: A komu by se chtělo hnít 20 minut v Kopidlně? Navíc OREDO inteligentně udělalo souběh (i časový) s linkou 630083.
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 13:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, tak to je.Chce to generace lidí.Kdysi jsem byl ve Šv. u příbuzných. Zrovna se v ref.rozhodovalo o G. tunelu.Ti lidé kde jsem byl nepracují u dráhy,ale při večeři o tom celkem věcně debatovali...To u nás nehrozí. My zde budeme mít i problém s tím,že u dráhy dělala kupa lidí a celé rodiny a potomci automaticky jezdli vlakem.To už nyní také odpadá. Jinak k tomu Jičínu. Ono by šlo X i v Rožďalovicích, ale bylo by nnutné opustit řadu zastávek v úseku Kopidlno - Jičín (kam stejně jezdí busy).V úseku Rož. - NBK už bych si to ale (kromě Jíkve) nedovolil.Myslím si, že by byla záporná bilance v porovnání cestující Nymburk - Kopidlno vs. Praha - Jičín.Máte pravdu nechápu proč vlaky vůbec v úseku Kop.-Jičín vůbec zastavují když linka 630083 jede kolem.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3974
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 17:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinnes.l: Při stávající realitě je prosaditelné pouze A. Jinak k poslední větě Vašeho příspěvku č.40 se nabízí to trošku přeformulovat. Slovo "zastavují" nahraďte slovem "jezdí"....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Akordeonista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 26. září 2014 - 22:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano. Ale on ten " Krakonoš" vyjížděl z Trutnova a spojoval se v Jičíně. Odjížděl pěkně naplněný tam i zpět. A protože jsme v sekci železniční, tak si dovolují tvrdit, že pohodlné svezení s toaletou , nataženýma nohama, popřípadě možností se projít a výstupem v centru Prahy mi žádný autobus nesplní.
Těch studentů a úředníků co s ním cestovalo....
749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2014
Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 06:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jupííí, dneska na Tanvaldu 749.121! Tak to jdu [fotic]
121 947 [sad]
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 08:54:26    Odkaz na tento příspěvek  

Jupííí, dneska na Tanvaldu 749.121! Tak to jdu
a vem si sebou hodně ubrousků, či nějaké dobré utěrky, až se uděláš, abys to měl kam uklidit[crazy]
749.253-1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2014
Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 09:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, ještě mi chybí [fotic]749.264 a mám všechny vršovické Bardotky...
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[crazy]

Řídící systém INTELO
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5329
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 18:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsou zvyklí z dob komunismu na to , že o ně bude nějak postaráno..Dostat je i po stránce samostatnosti a zodpovědnosti za sebe a své okolí na úroveň lidí v západní Evropě bude trvat generace...
Já například mimo jiné působím jako místopředseda představenstva našeho bytového družstva a ze spolunájemníků někdy nevěřím....jedna paní po mne například chce , abych domluvil jejímu sousedovi , aby tak hlasitě nesouložil.


Zatímco v CH (USA)jako co ? Ovčan dojde/napíše udání/stížnost na radnici/policii a zařiďte to. A to i ve věcech, který by si našinec vyřídil sám, protože žádnou pomoc úřadů nečeká.

Odjížděl pěkně naplněný tam i zpět. pohodlné svezení s nataženýma nohama,

Moje paměť mi říká, že to ke konci jezdilo z/do Prahy spíš poloprázdný (asi i vlivem zpravidelnění a zahuštění dopravy z Nymburka do Prahy). Není mi tedy jasný, jak si lze v plným vlaku natáhnout nohy, aniž bych okopával člověka naproti.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16619
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 27. září 2014 - 20:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dneska jsem toto potkal v MB, tedy už ráno jsem to potkal v Turnově..
asi odvoz do SD Kovo Kolín[biggrin], jelo to tam tím směrem...

šel jsem kolem[wink]
703044
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.202.189
Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 01:37:25    Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Pěkné zachycení vlaku "Turnov-Kutná Hora město" [jidlo]
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16622
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 13:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

703044
To víš, zrovna náhoda, jak má být...nemít Turnov a 9562/63 tak zase víme zde velké[zadnice]
Naštěstí se to zase stihlo zdokumnetovat[satan]

šel jsem kolem[wink]
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 14:34:44    Odkaz na tento příspěvek  

no,to víš že jo..já ti dám SD kovo...srandičky srandičky
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16627
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 14:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[happy]

no a dneska se vracela souprava s 4230145..v MB cca 12:05 včele s 724 706[satan]

šel jsem kolem[wink]
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Neděle, 28. září 2014 - 21:16:25    Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou jsem tu 724.706 vyfotil na mostě v Rakousích při čekání na R 1144 s 749.121.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 17:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trati 076 jezdí NAD a co myslíte že dělaj polecajti ze Mšena? Kontrolujou zastavování na značkách STOP, umístěných na některých přejezdech. Přitom už nejmíň tři roky jsem je tam neviděl, a to se mi dvakrát stalo, že když jsem zastavil před Stopkou ve Lhotce a stál jsem, páč ze stanice vyjížděl vlak, nějaký[cunik]mě nejdřív vytroubilo a poté mě začalo předjíždět. Jednou to stihnul pár metrů před vlakem.[satan]

Wodě vale!
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 18:01:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ale to je v naprostém pořádku, že policajti kontrolují zastavování před přejezdama. To, že někde na nějaký čas nejezdí vlaky, nikoho neopravňuje porušovat dopravní předpisy [nene].
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 18:01:50    Odkaz na tento příspěvek  

A samozřejmě doufám, že tam ty vlaky co nejdřív zas jezdit budou!
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 18:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzpomínám , jak několik měsíců poté , co se přestalo jezdit mezi Bousovem a Kopidlnem se nějaký vesnický strejda srazil na přejezdu s muvkou traťováků....
Sice je tam NAD , ale teoreticky se tam stejně nějaké kolejové vozidlo může objevit
ze škodovky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.15.111.26
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 19:38:17    Odkaz na tento příspěvek  

a to je doost často..že?[happy]každou chvíli tam totiž někdo jezdí...
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 19:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmelák: Samozřejmě, že je v pořádku zastavování na stopkách kontrolovat. Ale proč se tak nedělo, když tam vlaky ještě jezdily?
Jim nejdo o nic jinýho, než vyrejžovat co nejvíc peněz.
Pro rejpaly: já na stopkách stavím. Na všech.

Wodě vale!
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:02:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a stroj: ano, máte pravdu. Souhlasím s Vámi.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9658
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, kolik z řidičů IAD ví, že pravidelné vlaky nejezdí. Bůh ví, zda to vědí alespoň ti policisté.

Nic špatného v kontrolách nevidím.[nene]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:06:12    Odkaz na tento příspěvek  

To si pište, že místní o těch nejezdících vlacích vědí. A podle toho, co se na silnicích (a přejezdech) děje, ty kontroly taky schvaluju. Ale přesně jak píše kolega Jáchym a stroj, kontroly měly být průběžně, a ne až teď.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že nejezdí pravidelné vlaky (osobní dopravy) přeci neznamená, že tam nemohou jet vlaky pracovní či služební, nebo ne?

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 07:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj: Mohu poprosit o ctěný knížecí email, potřeboval bych se na něco soukromě zeptat. Děkuji.
Jaromír K. (kaplan(zavinac)oksystem.cz)

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ono těch busů podél trati Jičín-Kopidlno moc nejezdí, spoje na 630083 jezdí z větší části přes Vršce, to nelze považovat za souběh. Přes Bartoušov jsou 3 spoje tam a 4 zpět...

Před OREDEM těch spojů bylo ještě o něco víc, takže ,,oredo udělalo" není až tak pravda.
,,Oredo nezrušilo souběžné busy zcela, ale jen zčásti"... asi tak by to byla pravda.
Z oblast kolem zastávky Kopidlno,žel.přejezd je to na nádraží v Kopidlně cca 1km+o dalších cca 700m delší cesta po Jičíně. Další důvod je doprava žáků z oblasti Bartoušova do Kopidlna.
(Hlavně) proto byla zachována autobusová doprava, byť se (přes Bartoušov) omezila.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2810
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Řídící systém INTELO
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 11:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.szdc.cz/o-nas/verejne-zakazky/4791.pdf

"Oprava přípojky pro strážní domek Stránov".

Předpokládám, že je to v obv. býv. výhybny Stránov... Nevšiml jsem si, že by to bylo užíváno.

14. 4. 1986 - 27. 7. 2013... Nikdy na Tebe nezapomenu, bratře...