K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 25. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 25. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 12:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rolrol: Ono je ale docela možný, že ta adresa z Prahy 5 je něco souvisejícího spíš s operátorem, než s tím, kdo to psal [sad]. Každopádně opět moc děkuji [ok][happy].

Vencabocku: Nenadávej tu prosím danému řidiči. Nevím o tom, že by zdejší diskuzi četl, a tak se tu nejspíš nemůže hájit. Fakt mi není jasné jak s ním někdo může mít problém. Dá se s ním naprosto v pohodě domluvit. Zaslouží si opravdu velkou pochvalu, jelikož jeho přístup je vždy perfektní, jedná dle platných SPP (čímž se naopak snaží nehodě předejít!) [ok][happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 20:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Vím, že tvůj milovaný a obdivovaný šofér tuhle diskuzi čte a moc dobře Zajímavé, že ses nerozpovídal o 90 mimo provoz, včera kolem páté na konečné l. 1 u nádraží

Ke křižovatkám: V ČB jsou na p*ču všechny, komplet. Počínaje viaduktem, konče "obchvatem"..

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 20:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citelis ev.č 240 na netradičním místě:

2x 25Tr ev.č. 68 a 67 České Vrbné:

[tramvaj][masinka][fotic]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 21:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hádám, že se tam ta 90 pouze srovnávala časově tak, aby mohla odjet dle JŘ. Nevím o tom, že by s ní byl jakýkoli problém, dneska jezdí celý den na 3/2 [happy].
Jinak křižovatky v ČB jsou opravdu špatně řešené snad všechny. Na většině míst mi přijde, že se ani nepočítalo s tím, že tam budou jezdit autobusy a trolejbusy. Navržené jsou možná tak pro osobák [sad].

Macek: Pěkný úlovek ta 240 [ok][happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 21:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741127: Po dlouhé době konečně zase příspěvek za [ok]
6215
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.7
Odesláno Sobota, 17. května 2014 - 23:39:58    Odkaz na tento příspěvek  

Zase hustá Stonka.Podej si ruku s EObC,popovídejte si o zlobě,násilí a nenávisti a jděte si zaplavat.to vás možná uklidní pokud nejste stracení případ(ové)
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 07:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Aha, 14dní [biggrin] Já tu bydlím rok a situaci sleduji ne jako šoto magor ale jako cestující a tak vím své. Když sem bydlel v Bohnicích použival sem vazbu linke 177 a 200+183 (přestup v Kobylisích) a opravdu se často nestávalo že by z centra super dlouhé metro linky (177 a 183) jezdily na čas. Vždy měly 3-5 minut zpoždění. Ted využívám na cestu do práce z Želivského linky 124, 139 a 150. A opět se nedá konstatovat, že by tyto linky jezdily včas. Odpoledne se na 139 a 150 lítá jak blázen na Želivského se otočit a většina zpoždění se chytá v úseku Želivského - Slávia kde často bývá kolona. Často také využívám linku 125 a ve směru ze Smíchovského nádraží na koncovej úsek Háje - Skalka v průměru 5 minut zpoždění. To nemluvím o tramvajových linkách př. 3, 9, 10, 16 a 22(kde se většinu dne stává že se dojíždí pořadí). Stále mi chceš tvrdit svojí pravdu? A teorii jeden řidič povídal neberu jako zdroj. Já MHD používám jako běžný cestující a vím své [wink] Sorry za OT

Stonka: Jistě, chcípne 90 a ticho po pěšině. Když se tu dostane fotka fotka odtahující 89? Kroclov reaguje tím, že si to může dovolit [biggrin]

!!! Garáž Klíčov !!! [vypravci]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 11:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stále nikdo nevyvrátil to, čím jsem si skoro jistý, a to, že se 90 srovnávala časově. V pátek se časově muselo srovnávat spousta spojů, odstavené vozy tak byly na Máji i v Sucháči. To ale nebyly 27Tr, a tak se to tu nemáme šanci dovědět. Neslyšel jsem o tom, že by s 90 byl jakýkoli problém a naprosto v pohodě jezdila celý den i včera (3/2 s přejezdy na linku 8).

a opravdu se často nestávalo že by z centra super dlouhé metro linky (177 a 183) jezdily na čas. Vždy měly 3-5 minut zpoždění.
A neděláš si takhle náhodou srandu? Že se linka s jízdní dobou 75 minut zpozdí o tři nebo pět minut, to je zcela normální a jen tak mimochodem, několik minut po plánovaném příjezdu se v Praze, pokud se nepletu, nezapočítává do případné BP, takže řidič má dostatek času na srovnání. To u nás se trolejbus na lince s jízdní dobou asi 20 minut kolikrát zpozdí půl hodiny, protože není sestaven JŘ který by platil např. při výstavě, při které je všem jasné že mimořádně zkomplikuje dopravu ve městě a podobně). A když už tady nějaké linky kritizuješ, tak alespoň vynechej 125 a 139, tam pár řidičů znám a vím jak to tam je doopravdy (né z pohledu cestujícího, ale přímo od řidičů). Když jsem s jedním jezdil (upozorňuji že šlo o PD), tak jsme ještě museli čekat, jinak bychom se o několik minut předjeli. A pokud se na 125 zpozdí i o deset minut, tak to pak na konečné bez problému dožene, na těchto linkách rozhodně nechybí třeba 40 minutové pauzy (teď vycházím přímo z vozových jř). A ono je celkem jedno jak to berou cestující, důležité je, že to je fajn pro řidiče. Tímto OT z mé strany ukončuji. Každý na to máme názor, obrázek si o tom udělá každý sám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 06:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Časově srovnávala v úterý, kdy jsem jí viděla s tímto cílem jet po pražské. To tam řidiči neumí zadat jiný cíl? [uhoh] V pátek tam stála sbidlovaná.

6215: To my jsme zlí, plný nenávisti a neumíme nic jinýho, než rejpat a narušovat plodnou diskuzi.

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 12:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak jsme ještě museli čekat, jinak bychom se o několik minut předjeli

A to je podle mne špatně - cestující radši pojede se zpožděním, ale v nejkratším možném čase v dané situaci, než aby na zastávce trčel zbytečně, protože natažená jízdní doba...
Při natažení jízdní doby se sice bude jezdit na čas, ale za cenu prostojů v zastávkách. A znovu opakuji, u metrolinky, kde je krátký interval je přesný jízdní řád zbytečný. Stejně tak je kaštanovi jedno, že dané přadí je třeba 10 minut zpožděné, protože přijelo na čas nějakého dalšího...

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 16:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Tak časově se lze srovnávat několika způsoby. Může zůstat na konečné do času svého následujícího odjezdu (to mohl být daný případ, stažené sběrače mohly být kvůli dalším trolejbusům linky 1, které by mohly okamžitě po příjezdu pokračovat v jízdě - výhybka se jim háže doprava a nemuseli by si odstaveného trolejbusu všimnout hned). Další možnost je manipulačně dojet na jiné místo na trase (případně i jinou konečnou), odkaď v jízdě budou pokračovat. Tak tomu nejspíš bylo v úterý [happy].
Taky jsem potkal několik vozů se staženými sběrači a hned tu nepíšu že "ta nespolehlivá 15Tr nedojezdila", když poruchu prostě žádnou neměla a jen čekala na svůj čas odjezdu. První fotka je ještě během odstavení, druhá už při najíždění do nástupní směrem na Máj [happy].


Citace: cestující radši pojede se zpožděním, ale v nejkratším možném čase v dané situaci, než aby na zastávce trčel zbytečně, protože natažená jízdní doba...
Já jsem taky cestující a jsem radši, když je jízdní doba lehce natažená (upozorňuji že lehce, rozhodně nemyslím čekání 5 minut v každé zastávce), než když se nestíhá. Protože pokud dochází ke zpoždění, musím chodit na zastávku často i s předstihem, protože nemám absolutně přehled o tom, v kolik to pojede. Prostě to někdy pojede, mmožná to pojede skoro až v časové poloze následujícího spoje, těžko říct. Ukázkový příklad takévho JŘ společně s krátkými přestávkami je linka 3 v ranní špičce, dnes ráno spoj v 7:28 z Barcala vůbec nejel, v 7:32 ale jely spoje dva (vozy 90 a 31). Z toho plyne že se vozy stejné linky sjíždí za sebe. Interval pro cestující se tak prodlužuje (místo 4 minut nic nejede 8 minut a pak jedou dva spoje). Naopak když je jízdní doba mírně natáhlá, můžu jít na zastávku přesně na čas odjezdu a v ten čas mi spoj nejspíš i pojede, což je paráda. Další výhodou také je, že se nemusí zbytečně stresovat řidič. Pokud ví že jede na čas, jistě se mu jede lépe, než když musí být vynervovaný, že kvůli špatným jízdním dobám nebude mít vůbec přestávku [wink].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 22:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

232 dneska venku na 4/6. Tak se po opravě podívala opět na "svojí" točnu na Dobrý Vodě.

Jakub Kovář, nejlepší brankář který byl v Českých Budějovicích!
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 7-2010
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 22:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Tak natáhneme JD a stejně budeš na zastávku kvůli tomu chodit dřív, tak si nepomůžeš.
Řidičovi je zpoždění fuk, když se mu chce na záchod, přestávku si stejně udělá.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 23:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_206: Proč bych chodil o tolik dřív při delších JD? Na místech kde bych to mohl ovlivnit bych přišel tak akorát (cca 2 minuty před pravidelným odjezdem spoje) [happy]. Nevím, proč si spousta diskutujících myslí, že by při mírném prodloužení JD docházelo k předjetí spojů. Třeba na ranní špičce linky 3 by k předjetí nedocházelo ani při prodloužení jízdní doby o pět minut (samozřejmě rozloženo v průběhu trasy, ne pět minut navíc mezi dvěma zastávkama).
Zajímalo by mě, kde jsi přišel na to, že je podle tebe zpoždění řidičům fuk. Pardon, ale to je blbost. Zajdi si o víkendu na 2/2 a zeptej se řidičů, jestli je jim to fuk, že ani při sebevětší snaze nemohou jet načas (JŘ víkendové dvojky prostě stihnout nejde) a přichází tím i o několik málo minut přestávky. Těším se co odpoví, pak mi to sem klidně napiš [happy]. Fuk jim to rozhodně není.

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 07:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Ona ani víkendová 9 nejezdí na čas, sledovány ranní spoje na Strakonický směr ČV. Tam to bývá pravidelně zhruba o dvě minuty. Dvojku jsem nesledoval.

[tramvaj][masinka][fotic]
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2014
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 08:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosim vás ona se bude přejmenovávat zastávka Rudolfovská-U sirkárny? Přišel jsem na to náhodou na webových stránkách MADETY, kde se uvádí toto:

Madeta na začátku dubna obrazně řečeno rozšířila svůj vozový park. V Českých Budějovicích se totiž nyní můžete potkat s autobusem městské hromadné dopravy, který jezdí v barvách Madety.

Grafika autobusu znázorňuje malebnou jihočeskou krajinu, z níž pochází naše mléčné produkty. Další novinkou, která je spojena s hromadnou dopravou v Českých Budějovicích, je přejmenování zastávky. Pokud k nám tedy budete mít cestu a pojedete nepřehlédnutelným autobusem, brzy už budete vystupovat na zastávce, jejíž název nově ponese i jméno Madety. Autobus křižuje hned několik tras, využíván je také při cestě do Hluboké nad Vltavou, takže jej může potkat téměř každý cestující v Českých Budějovic a blízkém okolí.
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2014
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 08:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KunHůta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2014
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 12:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

204 bez CVR před chvílí jí sundavali v areálu DP
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6197
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 20:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem v šoku, když jsem se dozvěděl, že se v Budějcích v podniku MADETA už vůbec nic nevyrábí...
Sklady, překladiště, administrativa.
Zastávka by se měla jmenovat SKLADETA. [wink]

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 1-2013
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 21:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím co se dnes dělo, ale na Mariánském stál ev.č. 20 s nápisem DPMCB a staženýma sběračema, pak přijel ev.č. 31 na lince 9, řidiči se trolejbusy prohodily a ev.č. 20 jel na 9 směr ČV a ev.č. 31 MIMO PROVOZ do vozovny...[coze]



A ještě nějaké fotky... [happy]


Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 21:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

běžné střídání vozů na trati...

Princezny by měly zůstat zazděný.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 15:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska ráno na Žižkovce došlo k docela podivné nehodě. Trolejbus (myslímže 8/5) se utkal s osobním autem. Řidič auta, který nejspíš nehodu zavinil, ale po srážce z místa nehody ujel.

Macek: Přesně tak, to samé většinou platí na lince 9 i mezi Otavskou a Vltavou střed, kde vozy obvykle nemohou stihnout JŘ (na střed přijíždí kolikrát zpožděné třeba i o dvě minuty). Rozhodně nelze říct, že by to bylo jen poslední dobou, kdy je často od Otavské kolona kvůli hromadění aut od výměníku. Nejvíc mě na tom zaráží, že to tak je i pozdě večer v době skoro nulového provozu a vypnutých semaforů na dané křižovatce, alespoň vždy když jsem jel. Jízdní doba je tedy opravdu výborně navržena (a to nemluvím o jízdní době 0 minut u posledních dvou večerních spojů od Globusu ke Géčku) [sad].

Přijel vůbec někdy ve špičce, nebo třeba kolem sedmé večer (v PD) na Máj včas spoj linky 5? Jelikož ty jízdní doby prostě stihnout nejdou, tak si troufám tvrdit, že ne. Jak je vůbec možné, že i když po cestě není žádná kolona ani jiný problém na trase, dochází k několikaminutovému zpoždění? Jak je možné, že to takhle několikátým rokem je? Ty jízdní doby jsou navrženy tak blbě, že už to hůř snad ani nejde [kladivo].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 19:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Ony ty jízdní doby budou takový asi na všech linkách, nejeden přespolní je při návštěvě vyděšen jakým způsobem se zde jezdí. Zde příklad právě z linky 2 v úseku Dolní - Budvar.
https://www.youtube.com/watch?v=KyNheTUbv-M

[tramvaj][masinka][fotic]
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 1-2013
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 20:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[fotic]


Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 21:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Macek: Jojo, nevyhovující jízdní doby jsou snad na všech našich linkách. V kombinaci s krátkými přestávkami se pak řidiči často ani nezastaví [sad].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 21:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Macek: a ty jsi zapomněl, jak se jezdilo se Ziu 9 v Budapešti, nebo jak se jede v Brně s trolejbusem? Trolejbus má zrychlení a proto je třeba jej (vhodně)využívat a koncipovat pro to jízdní řád. Jinak každý bude říkat, že se trolejbus plazí a k čemu je vlastně kromě ekologie dobrý. Kdysi se trolejbusy zaváděly, protože byly spolehlivé, RYCHLÉ a čisté.

Makrelu neumeješ.
Jarda H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.107.203.22
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 23:01:38    Odkaz na tento příspěvek  

Teď nevím, jakou jsem to jel 25Tr v ČB, ale to vám byl smrad! Hrůza! Jednu chvíli jsem si myslel, že tam někdo chcípl... [coze][uhoh]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. května 2014 - 23:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi 64. Dneska jsem s ní jel a (asi nejen) v kloubu neskutečný smrad. Fakt síla, ani otevřené větračky nepomohly [sad].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Tacek7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.169.42
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 06:39:37    Odkaz na tento příspěvek  

Já vám to říkal ! [proud] Spíš by mě zajímalo, z čeho ten smrad pochází :O
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 06:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:Přijel vůbec někdy ve špičce, nebo třeba kolem sedmé večer (v PD) na Máj včas spoj linky 5? Jelikož ty jízdní doby prostě stihnout nejdou, tak si troufám tvrdit, že ne. Jak je vůbec možné, že i když po cestě není žádná kolona ani jiný problém na trase, dochází k několikaminutovému zpoždění? Jak je možné, že to takhle několikátým rokem je? Ty jízdní doby jsou navrženy tak blbě, že už to hůř snad ani nejde
Já sem spíš ve špičce neviděl že by linka 5 nestála v nějaké koloně nebo se někde nesekla z důvodu oprav komunikací a to je potom logické že ti daný spoj přijede pozdě. Na Husově třídě v odpolední špičce vůz nabere v klidu 10 minut zpoždění ale toho ty sis asi nevšiml. Tak nevim kde bereš ty moudra o tom jak jsou navržené jízdní doby.
Před nedávnem jsi sem psal že by třeba na lince 3 by to chtělo přidat 5 minut, to by asi taky byl hovězí nápad a řidiče a ani cestující by si nepotěšil.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 07:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tacek7: Jojo, je to něco jiného než jsem předtím myslel [happy]. Bohužel je to fakt šílený, jak když tam někdo vykonal potřebu - bohužel né malou [lol]. Ještě že 5/3 skoro nevyužívám.

Fousik: Denně jsem dřív jezdil domů s 8/5, později s 3/5 a nepamatuji, že bychom stáli v koloně. To, že před semaforem stojí tři auta a čekají na zelenou nepovažuji za ohromný problém, se kterým nemůže počítat jízdní řád. To je totiž naprosto normální a JŘ by s tím počítat měl. Za kolonu považuji hodně dlouhou řadu aut, která o dost zpomalí průjezd místem. Tak to ale na pětce donedávna nebylo, zatímco zpoždění ano. Nyní jsou sice kolony u Výměníku, to uznávám, ale opět - proč na linkách 5, 8, 14, 15 a 18 neplatí výlukový jízdní řád? Je přece jasné že se vozy při jízdě Výměník > Rošický/U Parku/Čtyři Dvory zpozdí ve špičce alespoň 5 minut, což se řidičům krátí z přestávky. Pokud je jasné, že se vozy budou několik týdnů zpožďovat, měl se vytvořit výlukový jízdní řád. Pokud se nevytvořil, nelze se vymlouvat "támhle je uzavírka, tak to je zpožděný a my za to ale vůbec nemůžeme, navržený je to dobře" - můžou. Ještě bych pochopil kdyby to tam bylo rozkopaný dva/tři dny, že výlukový JŘ není. Ale uzavírka a z toho plynoucí zpoždění tam je už hodně dlouho. Ale pětka se zpožďuje i bez toho. Jak je možné, že když jedu s linkou 5 kolem osmé večer z Rožnova (nebudu radši uvádět přesný datum, ještě by z toho měl problém řidič) na minutu přesně, tak už u IGY máme několik minut (asi čtyři)? Cestou nebyla ani jedna mimořádnost, ani jedna kolona, prostě nic co by nás mohlo zdržet, celou cestu jsme jeli krásně svižně. Přesto zpoždění. Jízdní doby jsou prostě navržené špatně a nedají se v tomto úseku stihnout. Prostě to nejde.

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 07:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na co výlukový JŘ když večer by zase byli o 5 minut napřed.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 08:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kde přesně říkám, že bych jízdní dobu prodloužil třeba v deset večer? Od toho by výlukový jř byl, aby se přizpůsobil dopravní situaci typické pro daný čas. Tzn. ve špičce prodloužit třeba o 5 minut (i to je málo, ale nechci zas poslouchat něco o tom že by se spoje předjížděly), večer pak buď vůbec, nebo třeba o minutu, to už je jedno. Jinými slovy by se tvůj přístup dal přepsat jako "musel bych si s tím vyhrát a dát si s tím práci, tak radši nesmyslně řeknu, že by se spoje předjížděly, i když už na místo přijíždí o pět minut zpožděné, vykašlu se na to a doplatí na ro řidiči". Kde už jsem se s tímhle přístupem setkal? Jo vlastně, Voldemorďák.

A jak mi tu můžeš tvrdit, že by se třeba večer o 5 minut předjížděly, když jsem tu jasně napsal, že se i večer zpožďují o nějaké ty čtyři minuty, protože se jízdní doby prostě nedají stihnout? Možná že by se o tich pět minut předjel poslední nebo předposlední spoj, ty zpožděné většinou nejezdí, ale to by snad došlo úplně každému, že v 11 večer tam může JD být zachována. I když, úplně každému zřejmě ne.

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 09:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

80 má stejnou cvr jako Karlovarská 371[happy] Hypoteční banka
Jarda H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.107.203.22
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 15:06:15    Odkaz na tento příspěvek  

80 ji má už dlouho. A ano, myslím že ta strašně smrdící byla 64.
Nádražák_Karlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2014
Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 20:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes Škoda 27Tr ev.č. 90 na lince 1 !!!!!

Nejlepší trolejbus byl v MHD České Budějovice Škoda 21Tr, škoda, že už nejezdí v pravidelném provozu [sad] ale budeme na ně navždy vzpomínat [happy]
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4404
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 22:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27Tr jezdí na lince č.1 zcela běžně, tuším že v pondělí byl jeden na šejdru..

Co se týče jízdných dob, tak souhlasím. Jsou úseky, kde jsou zkrácené jízdní doby opravdu znát a nedají se stíhat. Dá se ale říci, že při svižnější jízdě bez kolon a při dobrém sledu semaforů se běžné denní (6.00 - 18.00) jízdný doby dají na všech linkách stíhat. Víkendové a mimo špičkové jsou ovšem v případě funkčnosti semaforů horší.
Za absurdní příklad považuji jízdní dobu z nádraží k poště. V PD 6:00 - 18:00 jsou při slabém provozu stíhatelné 3 minuty. V praxi ovšem je třeba stihnout plnou "zelenou" na minimálně jednom ze dvou semaforů po cestě. Ovšem mimo tuto dobu a o víkendu jsou to jen 2 minuty. A to je ten problém - 2 minuty v případě trolejbusu nestačí ani na čistou dobu jízdy a to po cestě jsou 2 semafory, které průjezd vozidla MHD nerespektují, zákon schválnosti funguje většinou dokonale. Takže např. u linky 3 dochází při výjezdu z konečné u nádraží na úseku k první zastávce k 1 až 2 min. zpoždění, které se navíc přenáší do dalších úseků, kde je dalších několik semaforů a podobně "utažené" jízdní doby.
Paradoxně k tomu jsou noční linky, kde na té samé trase jako denní 3 má 53 jízdní dobu opět 3 minuty[crazy] K tomu navíc v noci vypnuté oba semafory po cestě... Kocourkov.
Pochopil jsem to v době před změnou JŘ, kdy se otevřela rekonstruovaná Žižkovka a zastávka se přesunula o jeden semafor dál. Jenomže od té doby se JŘ měnil již dvakrát a stále to je stejné...

Jinak dnes jsem poprvé v provozu spatřil Karosu B941 č.140, která prošla poměrně zásadní opravou karoserie a novým lakem.[happy]

A vypadá to, že už opět bude 5 Alexandrií, mají je vozy č. 21, 31, 32, 34 a 57.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 22. května 2014 - 23:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: Plně souhlasím, to, že noční linka má od nádraží k poště 3 minuty, zatímco denní linka v některých případech pouze minuty dvě, poukazuje na to, jak moc se u tvorby JD přemýšlelo (ani trochu). Bohužel ani v té špičce to není sláva. Bez kolon by to sice asi nějakým způsobem šlo, jenže ty kolony jsou denně [sad].

Nádražák_Karlík: Přesně tak, neustále jezdí [ok][happy].
89 ... linka 9
90 ... linka 1

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
rolrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2014
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 10:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Speciální webová stránka k oslavám 105. narozenin MHD České Budějovice: http://www.105let.dpmcb.cz/
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 12:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

poukazuje na to, jak moc se u tvorby JD přemýšlelo
Třeba přemýšlelo - předpokládám, že to souvisí s nástupem předními dveřmi a případným nákupem lístku, což je podle mne na nočních linkách pravděpodobnější - rovnou se zeptám znalých - Honzo, jaké jsou na nočních linkách vlastně časové nároky na odbavování v zastávkách oproti běžnému dni a oproti večeru, kdy už je nástup předními dveřmi ?
(předpokládám, že by mohl poreferovat Honza)

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 15:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Jo? Tak mi teda řekni, o co je prosím tebe větší šance nakupování lístku na spoji noční linky v 0:35 z nádraží, než u denní linky s odjezdem od nádraží ve 23:38. Ani o píď. Nástup předem je od 20 hodin, což je právě čas, kdy tam má denní linka pouze dvě minuty. Takže v tom žádná logika není a žádné přemýšlení za tím jako tradičně nestojí. Fakt by mě zajmalo jak na ty jízdní doby mohli přijít. Prostě to ukazuje na nekompetentnost dotyčných. Když vím, že zvorám na co hrábnu, tak to nedělám. Tou svojí neschopností denně štvou (hodně slušně řečeno) cestující i řidiče, kteří pak nemají skoro žádné přestávky [sad].

Časově se nástup předními dveřmi na nočních linkách ani trochu neliší od denních spojů. Cestující (alespoň v centru kde je jich hodně) nastupují všemi dveřmi, pokud už jdou předem, tak jich stejně naprostá většina nic neukáže a pokud něco ukážou, lze docela úspěšně pochybovat o tom, že jde o jízdenku. Řidiči v té rychlosti, ve které kolem nich cestující prochází, stejnak nemají nejmenší šanci rozluštit, co jim kdo ukazuje. Jak už pár řidičů řeklo, "kdyby mi ukázali toaleťák, tak si toho stejně nevšimnu". Pokud jsem slyšel správně, nástup předními dveřmi se nejspíš bude úplně rušit [wink]. Snad se Honza nezlobí že odpovídám za něj, myslím ale, že by měl na nástup předními dveřmi skoro stejný názor [happy].

Mimochodem, právě jsem si všiml, že o víkendu mezi nádražím a poštou mají linky 4 a 21 tři minuty, zatímco trolejbusová trojka tam má minuty pouze dvě. To je nějakej fórek? Trolejbus, se kterým se musí jet pomaleji přes výhybky má o minutu kratší jízdní dobu? Generátor náhodných čísel oproti tomu hadr [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 17:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dnes jsem poprvé v provozu spatřil Karosu B941 č.140, která prošla poměrně zásadní opravou karoserie a novým lakem.
jj, poprvé jsem ji viděl v úterý na odpolední části 4/21 (ranní 166 asi byla povolána mezitím někam jinam) a zvenku vypadá pěkně (bohužel se neopravuje zadní část - alespoň ty zašlý světla by se mohly vyměnit, když už se to povedlo z boku a vepředu). Dneska jsem s ní i jel a interiér je stále v původním vyžilém stavu - alespoň ty potahy se mohly vyměnit...

Jinak jak by řekl klasik z Obecné školy: uhodily nám vedra a karosy se začínají vařit. No zkrátka a dobře bez dlouhýho řečnění: dnešní 2/14 v podání Citybusu 222
a jak by řekl druhý klasik: to zas bude v álejích (teda na K repu) nablito, že to z Vltavy půlku lidí nepobralo....

"Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí"
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2013
Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 20:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6201
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 23. května 2014 - 22:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před časem zde byla fotografie budované Zanádražky u mládského hřbitova s tím, že se komunikace v hrubé podobě jeví tak, že by naproti Penny Marketu v poli mohla být zastávka.
Teď po položení obrubníků je zřejmé, že tam zastávka opravdu bude.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Kreiswichs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 131.111.185.66
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 01:04:15    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Mě by zajímalo, co si myslíš, že touhle kampaní dokážeš?
E.O.b.C.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.100.19
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 03:47:24    Odkaz na tento příspěvek  

Nic s ní nedokáže a jestli jednou bude chtít pracovat v dopravě, měl by uvažovat o tom se přestěhovat ideálně na druhou stranu republiky. Ve zdejších končinách mu pšenka nepokvete.
A to malé tlusté prasátko už začíná taky...
Duken
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.227.240
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 10:00:44    Odkaz na tento příspěvek  

Jen k těm jízdním dobám, všechny autobusové linky mají mezi 6-18 hodinou v PD jízdní dobu mezi nádražím a senovážným náměstím 4 minuty. A v PD mezi 18-6 hodinou a o víkendech po celodenně mají jízdní dobu mezi nádražím a senovážným náměstím 3 minuty. Nevím, jak trolejbusy, ale myslím si, že to mají o minutu kratší.
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2013
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 10:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

E.O.b.C: Nějaký postižený anonyme z Prahy, laskavě nezasahuj do naší většinou poklidné diskuze! [kladivo]

Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 10:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

E.O.b.C.: A já myslel že už se to tak nějak ví, že v dopravě pracovat nechci. Asi JPP nefunguje zas až tak moc, jak bych čekal. Možná někdy v budoucnu brigádně jezdit, ale učitě ne tady.

Kreiswichs: No v ideálním případě prodloužení jízdních dob. Jde mi o to, aby si řidiči mohli řádně odpočinout, aby jejich přestávka neposloužila akorát tak na srovnání zpoždění z předchozího kola. Rád bych, kdyby se JŘ, které mají dodržovat, daly dodržet (nebo to je také "nereálný požadavek", stejně jako zvýšení příspěvku na penzijní připojištění na rozumnou míru?).

Duken: Fakt je to tak, máš úplnou pravdu [happy]. Takže i v pracovní den během třeba odpolední špičky má linka 4 na tento úsek čtyři minuty, zatímco trolejbusová linka 3 pouze minuty tři. A ona mezi těmito zastávkami má čtyři minuty i autobusová linka 6, která jede kratší trasou (Žižkovou ulicí). To je fakt síla [sad].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 14:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat, pravděpodobně 21.6. vyrazím do vašeho města na DOD, no a v rámci této cesty bych si nafotil i nějákou dopravu ve městě. Jak je to s vypraveností 15Tr o víkendu?
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2013
Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 14:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirikk: Určitě bych zkusil linku 3, možná i linku 9. [happy]

Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 14:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citelis_237: Kolik ks v průměru je možno tam chytnout?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 15:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirikk: O víkendu můžeš na 15Tr narazit na linkách 3, 5 a 9. Konkrétně tři kusy na trojce, na pětce a devítce vždy po dvou [happy]. Ostatní denní linky jsou bohužel bez šance (linka 1 nejezdí, linky 2 a 8 jsou o víkendu komplet nízkopodlažní). Snad jsem pomohl, doufám, že se v ČB bude líbit [happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 15:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ok, díky za info.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 16:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:Mimochodem, právě jsem si všiml, že o víkendu mezi nádražím a poštou mají linky 4 a 21 tři minuty, zatímco trolejbusová trojka tam má minuty pouze dvě. To je nějakej fórek? Trolejbus, se kterým se musí jet pomaleji přes výhybky má o minutu kratší jízdní dobu? Generátor náhodných čísel oproti tomu hadr
Já nechápu proč řešíš otázku minuty když o víkendu je město dobře průjezdné a dnes jsme na Výstavišti museli i 2 minuty čekat (na lince 3).
A s ti generátorem jdi taky do [zadnice]! Si jako dítě z mateřský školky.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 17:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirikk: Není vůbec zač [happy].

Fousik: Ano. O víkendu ve směru na nádraží trojka za cestu někdy nějakou tu chvíli pročeká, spíš někde u Ratolesti či na Sadech, to je ale v pořádku, malá rezerva může být. Cestou na Máj jsou ale spoje trojky o víkendu vždy zpožděné, alespoň na Senovážném a na Sadech (NIKDY mi o víkendovém provozu na Sadech nepřijela trojka ve směru na Máj včas[pozor]). Parádně je to navrhlé, fakt že jo [happy]. A o dítěti z mateřské školky bych pomlčel, když tomu zjevně rozumím lépe než někdo, kdo daný obor studoval. Jo a s pročekanýma dvěma minutama zcela prokazatelně kecáš. U výstaviště o víkendu linka 3 nemůže čekat na pravidelný odjezd dvě minuty ani v jednom směru. Od Ratolesti k Výstavišti je o víkendu jízdní doba 2 minuty, stejně jako od VŠ kolejí k výstavišti. Takže pokud jste u výstaviště čekali na odjezd dle jízdního řádu dvě minuty, od předešlé zastávky jste tam jeli rovných 0 sekund.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 17:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když tomu zjevně rozumím lépe než někdo, kdo daný obor studoval [biggrin][biggrin]
Nevim jestli teď narážíš na mě nebo na nějakého jinýho člověka z DP ale věř kdyby to bylo tak jak ty chceš tak by to nebylo většinou reálné a pro lidi méně dobré než teď. A v DP jsou lidé kteří tomu rozumí a dělají co mohou aby vyšli co nejlépe vstříc lidem, řidičům a vedení.

A ty 2 minuty jsme nahnali cestou z Nádraží a ne cestou od Ratolesti.


(Příspěvek byl editován uživatelem Fousik.)

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 18:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby to bylo tak jak ty chceš tak by to nebylo většinou reálné a pro lidi méně dobré než teď.
Teď označením "lidi" myslíš cestující? No, nevím. O cestující mi sice nejde, i tak ale jistě raději postojí v zastávce 15-20 sekund ve spoji, který jede včas, než aby přišli na zastávku a na zastávce čekali 10 minut, protože všechny spoje někde nahání zpoždění, nemají kvůli zpoždění přestávky a žádný zrovna nejede. No a pro řidiče by to bylo zcela jistě lepší - no a to je to hlavní [happy].

A ty 2 minuty jsme nahnali cestou z Nádraží a ne cestou od Ratolesti.
To dost dobře není možné, protože jste na čas museli čekat již na předešlé zastávce (Ratolest). Pokud jste na Výstaviště přijeli dvě minuty před pravidelným odjezdem, měli jste ještě být u Ratolesti. Stejně se mi za žádnou cenu nechce věřit, že by to v tomhle směru šlo, když mi to na Sadech o víkendu přijíždí pokaždé minimálně o dvě minuty pozdě (protože jízdní doba dvě minuty mezi nádražím a Senovážným je stejná blbost, jako pauza 1 minutu u nádraží).

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ve všední den je tam ta minuta logická protože jsou tam dvě stopy a už tam stojí linka 1 a o víkendu je to snad jedno když město projedou volně a na Máji mají pauzu dlouhou. A že o víkendu vždy čekáš o 2 minuty déle na Sadech je zvláštní protože z 90% přijede spoj přesně a když už stojíš tak 2 minuty tě nezabijou.

A když nejde o cestující tak to asi vůbec celý DP nemá smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fousik.)

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. května 2014 - 18:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: Trojka o víkendu na Sady ve směru na Máj přijede přesně? Ani jednou a to tam čekám velmi často [wink]. Ve směru na nádraží tam lehká rezerva je, to je fajn. Ale ve směru na Máj se nestíhá, vždy to přijede pozdě tak o dvě minuty. Lidi se kolikrát mračí, ale řidič to bohužel nemůže nijak ovlivnit, chyba není na jeho straně [sad]. A na Máji že mají dlouhou pauzu? [lol] To mě docela pobavilo. Papírově 17 minut, ve skutečnosti to kolikrát bývá třeba 12 (mám tam něco naježdíno). To je tak akorát si dojít pro kafe, na záchod a zase jet, o dlouhé pauze tedy nemůže být řeč.
A na nádraží je ta minuta nevyhovující. Když už, tak alespoň takových pět, aby se spoj časově stačil vyrovnat. Stopy by postačily, linka 1 by se odstavovala na pravé, zatímco linka 3 na levé. Žádný další trolejbus by tam v tu chvíli neprojížděl, takže není problém. A místa je tam plno, stanoviště linkových autobusů č. 33 se myslím ve dne nevyužívá, tak to jde klidně odstavit tam (řidiči linky 4 se tam často odstavují). Pokud tam stojí auto, není problém, trolejbus lze odstavit bez zajetí do zastávky, auta ho holt objedou.

A pokud nejsou příhodné podmínky pro řidiče, není na místě řešit cestující. Na prvním místě by se mělo řešit, aby byli spokojeni řidiči.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!