K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 26. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 26. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 17:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonymní inkvizitore, starý Kim měl rád mašinky hlavně proto, že se bál létat. Proto projezdil vlakem i celou východní Evropu při svých státnických návštěvách.
Proč by to někdo mazal ?
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 18:48:54    Odkaz na tento příspěvek  

Inkvizitor = dosti známý Boblig.
Raději ať se i širší publikum pobaví tím, jaké starosti o "ideologickou čistotu víry" mají známí "internetoví katolíci": http://www.facebook.com/group.php?gid=131946620946&v=wall
Myslím, že jak Všd, tak někdejší "Lord Hoven" (postrach studentských záchodků vysoké školy ekonomické) Ignác P. jsou na nejlepší cestě pro kariéru v politice. Množství nepraktických, pro společensky užitečnou práci se nehodících "nemakačenků", kteří se horlivě zaštiťují náboženskou vírou, nyní nachází uplatnění v politice a státní správě ČR - a podle toho to vypadá.
Jak je z toho odkazu vidět, náboženský fanatismus zřejmě také má zálibu v pravidelných "čistkách" - v tom se shoduje s fanatismem komunistickým: vždy se najde fanatik, pro kterého je něco málo katolické (snad loni takoví "případi" dokonce prokleli i takového "dinosaura", jako je papež Benedikt XVI. - vyobcovali ho z jejich "echt katolické" ideologie). Stejně jako "znormalizované" komunistické Československo bylo pro některé skalní komunisty (typickým příkladem byl tvrdý stalinista Vasil Biľak nebo ostravský tajemník Miroslav Mamula) ještě málo komunistické. Nebo v té výše zmiňované Severní Koreji: po smrti Kim-Čong-Ila analytici také očekávají čistky a ideologicky motivované vraždění - některým tamním dogmatickým komunistům bude následný vývoj připadat málo komunistický a ti, kdo při Kimově pohřbu málo plakali, půjdou na pár měsíců do Gulagu - atd. Ostatně - i fanatičtí mohamedáni se z 99% také vraždí "mezi svými".
Tak ať těm "fanatikům pravé víry" (ať už těm s krucifixem, těm s rudou hvězdou či těm vzývajícím Alláha) ta nenávist (zaměřená pokud možno hlavně do vlastních řad) vydrží i nadále, aspoň i za nynější ekonomické mizérie bude čemu se smát.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 16:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Inkvizitor = dosti známý Boblig.

Aha. Já to tady tak často nesleduji. Prostě trend srábků, co rádi anonymně rejou je i tady.
U Boblicka jsem to tedy zrovna nepředpokládal.
Díky za info.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2012 - 01:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cog.: Začínám mít pocit, že Vy sám nám závidíte, protože Vaši snahu o důsledný ateismus sdílí jen komanči, a ty taky nemusíte.

Možná tehdy zamlada komanči odmítli Vámi vytvořený postup prověřování pevnosti a důslednosti ateismu u všech soudruhů, a tak jste proti nim zahořkl.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2012 - 01:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snahu o důsledný ateismus už nesdílí ani běžní komunisté. Nebo ho aspoň nepropagují tak jako druhdy. Evergreen tohoto vlákna stojí na diskusích, které jsou už tak trochu mimo.
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2012 - 20:27:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ve svých příspěvcích se snažím poukázat na značnou podobnost totalitní-komunistické a náboženské-katolické ideologie. Když srovnáte knihy Marxe, Engelse, Lenina, Stalina, Maa a dalších "klasiků" komunismu - ideologů tohoto "náboženství bez Boha", které jsou plné nenávisti a pomsty, s náboženskými spisy církevních otců a "svatými písmy", tak jsou to často podobné ideologické žvásty plné zášti a nepřátelství vůči těm, kdo nevyznávají tu "jedinou správnou víru".
V dobovém přepychu si žijící komunistická "věrchuška" se oháněla tím, že jim jde v první řadě o prostého, pracujícího člověka (pokud se ovšem s touto ideologií ztotožní) - a jaké nehumánní výsledky to mělo, je všeobecně známo.
Něco velmi podobného jako komunisté (vychcaně ale až po smrti) slibují představitelé církve svým věřícím "ovečkám" - pokud je budou poslouchat, dočkají se jejich dušičky "spasení". Fakticky ale církevním funkcionářům (stejně jako těm někdejším komunistickým) jde také hlavně o koryta - aby se měli dobře oni (a pokud možno hned). Někdo jim na to skočí.
K pumpování peněz se státního rozpočtu do církví: Je také zajímavé, že věřícím nevadí, že se to děje na úkor nejen třeba železnic, ale i kvality vzdělávání, zdravotnictví a dalších veřejně prospěšných zařízení. To se asi všechno může zrušit, hlavně když budou prachy a majetky pro církev, která je většině lidí u .
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 22:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cog. Když si přečtu "kázání" frátera Halíka, horujícího pro EU, nápadně mi jeho rétorika připomíná projevy jistého Emanuela Moravce.
Ten taky své myšlenky obaloval smírem, pokorou, pravdou/lží, přizpůsobením se celku atp.
Wodě vale!
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 01:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cog.: Kritika ideologií je záslužná. Ale nemůžu se ubránit dojmu, že místo Marxe čtete Ladislava Štolla a místo Kléménta Alexandrijského nejspíš Semína nebo někoho podobného.
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 10:06:33    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel - Štolla ani Semína nemusím. Rád si ale přečtu milé knížky od filosofujícího geologa Václava Cílka.
Kromě mnohokrát již zmiňovaného "ekonomického parazitismu" církve problém vidím také v tom, že katolická církev, stejně jako kdysi všemocná komunistická strana, by chtěla určovat lidem i to, co si mají myslet. To může být v některých případech až nebezpečné.
Pro pravověrného katolíka tak např. není vhodné zahloubat se nad pikantnostmi ohledně předkožky Ježíše Krista, u pravověrného komunisty se zase např. nepředpokádalo, že se bude zajímat, kam se poděly tisíce polských důstojníků, zajatých Sovětskou armádou na začátku 2. světové války. "Bezvěrec" s tím problém nemá.
vox.populi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jste u toho náboženství,jaký je prosím rozdíl mezi Davidem Dukem a Danielem Dukou?
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 20:17:02    Odkaz na tento příspěvek  

Nesouvisí Váš dotaz nějak s tím, že dnes je jakýsi "Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti"?
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 10:04:05    Odkaz na tento příspěvek  

vox populi: Zdá se ale, že ke konci tohoto videa: http://www.youtube.com/watch?v=phYyyYrfaeM lze poznat nynějšího kardinála Dominika Duku, jak otráveně sedí v auditoriu poslouchajícím papeže a klopí zrak. V současnosti je ale podstatně "vypasenější", jak se třeba dnes můžeme přesvědčit v televizi.
Jaké asi jsou "provozní náklady" takového kardinála + jeho úřadu? Nelze se pak divit, že ve veřejných financích nezbývá na věci, které jsou pro občany užitečnější, jako je funkční systém železniční dopravy a další veřejně prospěšné statky.
Kdežto církevní vyžírkové a na ně se úspěšně nabalující další "nemakačenkové" si mohou v pohodě notovat třeba "Žižkovskou píseň práce":

Práce špiní, proto se jí vyhejbám
a svejm ručkám boubelatejm domlouvám:
Ručičky, nebojte se, vy makat nebudete,
však vy se práci, však vy se práci vyhnout dovedete.
Co byste z toho měly, i kdybyste se dřely
nakonec byste, nakonec byste ještě zdřevěněly.
Nutno ovšem podotknouti,
ať si maká, kdo vás nutí.
Ručičky, nebojte se, vy makat nebudete,
však vy se práci, však vy se práci vyhnout dovedete.
Kdo se, kdo se, kdo se flinká,
dobře, dobře, dobře spinká,
nikam se, nikam se, nikam se nežene.
(Atd. v tomto smyslu...)
Inkvizitor Boblig
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.78.121
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 03:50:28    Odkaz na tento příspěvek  

Cog.:
Srovnávat jakoukoliv církev (v tvém myšlení apriori Katolickou církev - tu známou Děvku Římskou) s ČernouDírou jako veřejnou službou je vskutku k popukání. Teď skutečná odluka církve od státu je kritizována především leváky všeho druhu s odkazem, že se nebude dostávat peněz, tu na důchodce, tu na nějakou tu dopravní pseudostátní společnost, pověstnou jako poslední relikt socialismu. Z mého pohledu je mnohem úchylnější poskytovat státní peníze ČernéDíře, kde se dopředu ví, že se velká část peněz zpronevěří do spřátelených firem a část prožerou organizované zločinecké skupiny zaštiťující se různými jmény odborových centrál (a že jich ta ČernáDíra má).
A výsledek pro cestující: muzeum na kolejích, obsluhované ve velké části krajně neochotným personálem, jenž své zákazníky považuje za obtížný substrát. ČernáDíra a SŽDC jsou svázány nesmyslnými předpisy z doby před 50 až 100 lety, ale výsledek pro cestující nevidět. Kde jsou doby, kdy se podle vlaku nechaly seřizovat hodinky ?

A vzhledem k počtu líné a zbytečné pakáže jednoznačně vede ČernáDíra nad všemi církvemi. Nedávno jsem četl v nějaké ministerské svodce, že dnes u SŽDC dosahuje počet kancelářských krys na jednoho pracovníka v terénu úrovně 2,3:1 a u ČernéDíry dokonce 2,7:1. Tak kde asi je ten parasitismus na státním rozpočtu? Já ho vidím jasně u nejprodělečnějších dvou státem ovládaných firem.
M.120_421
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 21:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nívím kam to dát tak to dávám sem.
http://vezik.rajce.idnes.cz/

M.120 4, M.120 3, M.130 2 a M.140 0 a 1= nejhezčí mašinky na světě.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2012 - 20:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chcete zabránit dalšímu rozkrásání státu, ale i omezování železniční dopravy, tak tenhle odkaz šiřte dál a třeba se i zúčastněte: http://holesovskavyzva.zacit.cz/

Nevěděl sem kam to dát, tak to dávám sem
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 10:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/mladik-jede-vlakem-z-hod onina-az-do-pakistanu.html

Cog.: Co na to říkáte, i na něj je třeba se dívat primárně jako na katolíka? Nebo pokud někdo dělá něco dobrého, pak je to nepodstatné, ale pokud špatného, je to významná skutečnost?

Dotyčný je předsedou Mladých křesťanských demokratů, ano, těch "ultras", co kritizují Halíka a podporují "ultrakonzervativní tendence" v rámci KDU-ČSL.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 10:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Holešovská výzva Stb vážně není můj šálek čaje, i když s některými tezemi souhlasím. Lidsky jsou však její představitelé nepřijatelní.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 10:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkvizitor Boblig: Pokud chceme poměřovat dominantní církev a dominantního dopravce, vidím několik rozdílů.

1. Mezi církvemi je větší konkurence, dostupnost křtu a dalších svátostí (byť můžeme zpochybňovat jejich platnost) od jiných církví je v součtu srovnatelná, s dostupností svátostí od katolické církve.

Z toho plyne, že katolická církev NEMÁ tak blízko k monopolu ve svém oboru, jako ČD.

2. Stát chce dát peníze všem církvím, jak se ZAVÁZAL na začátku devadesátých let, nikoli pouze katolické.

Naproti tomu v dálkové železniční dopravě dotuje pouze ČD.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 11:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kristova noho,tady se srovnává doprava s církvemi. No, nakonec, holinky a hodinky se také natahují, že. Reálně uvažující nevymytý mozek pochopí, že doprava, a to myslím paušálně, je nezbytná pro chod jakékoli společnosti. Vyžraní fláterníci se svými zvrhlými choutkami, pedofilními a homosexuálními skandály naopak společnosti jenom škodí. Církev je jen banda parazitů, flákačů a pochybných existencí, pračka špinavých peněz a vymývárna mozků té mentálně slabší části populace. A navracení majetku? Jak k němu fláterníci přišli? Nakradli ho. Nemyslím, že by se zlodějům mělo vracet to, co jim nepatří...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 13:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Vám ty kruhy okolo Holešovské výzvy připadají důvěryhodné? vágní styl, národovecká rétorika, strakaté stránky... o železnici tam toho tedy moc nevidím.

A k té tolik vzývané "vládě odborníků" – jsou to chimérické naděje. Jednak nevolení "odborníci" taky bývají spjati s různými firmami a zájmovými skupinami. A jednak – co je odborné rozhodnutí například o 074? Nejeden odborník by ji jistě rád zavřel. Podle mě je lepší smířit se s tím, že jsou to rozhodnutí politická a podle toho volit či nevolit politiky a podporovat či nepodporovat občanské akce a iniciativy.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 12. března 2012 - 15:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napado vypůjčit si ohledně těch církevních restitucí veršík z knihy páně Švandrlíka:

Plány slušných lidí zhatí
naši kněží boubelatí...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 14. března 2012 - 20:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár slušných lidí sice napsalo otevřený dopis papežovi, viz např.: http://www.blisty.cz/art/62659.html - pochybuji ale, že tím tu gigantickou církevní zlodějnu nějak zarazí.
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 17:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten dopis jsem četl, ale nevím, proč ho vůbec tomu někdejšímu Hitlerovic skautíkovi posílali....rovněž mi nesedí oněch 80 % kališníků....
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 22:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou fakt železnice ve společenských souvislostech jedna báseň!
Ferdinandka přežije!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 11:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: "doprava, a to myslím paušálně, je nezbytná pro chod jakékoli společnosti"

To nikdo nepopírá.

"Vyžraní fláterníci se svými zvrhlými choutkami, pedofilními a homosexuálními skandály naopak společnosti jenom škodí"

Zato vyžraní ateisti, muslimové a židé se stejnými choutkami jí podle Vás prospívají? Máte někde k dispozici důkaz, že u "fláterníků" dochází k trestným činům častěji, než u židů, muslimů a ateistů?

"Církev je jen banda parazitů, flákačů a pochybných existencí, pračka špinavých peněz a vymývárna mozků té mentálně slabší části populace."

Věřící lékaři a vědci jsou "mentálně slabší"?
Inkvizitor Boblig
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.141.251.132
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 15:06:33    Odkaz na tento příspěvek  

Doplním z jiné diskuze:

Severní Korea má v Evropě jediného ideologického propagátora: ČernouDíru.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 17:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to s tou církví trochu složitější, než si Jirkaxxxl myslí. Že prý katolická církev hlásá lásku k bližnímu, skromnost a pokoru před Bohem? Já jaksi považuji za nechutné to, co ohlupuje druhé, co jim lže a chce je ovládat i za cenu toho, že zneužívá jejich neštěstí. Ve skutečnosti katolická církev potřebuje ekonomickou bídu a nešťastné lidi. Utrpení lidí je totiž nejdůležitější potřebou katolické církve. Díky utrpení může projevovat svoji „lásku“ a tím se zviditelňovat. Římskokatolická církev nepotřebuje šťastné lidi. Ona potřebuje lidi trpící a pak jim v tom utrpení „pomáhat“. S tím např. souvisí i odpor církve proti kontrole porodnosti, markantní zejména v přelidněných chudých zemích, kde se rodí milióny podvyživených nešťastníků.
Lidé šťastní, spokojení a vzdělaní, žijící v zemi s prosperujícím hospodářstvím, špičkovou vědou, funkčními veřejně prospěšnými službami a institucemi (v neposlední řadě spolehlivou dopravní soustavou) totiž tuto parazitní organizaci a ty církevní vyžírky nepotřebují.
Ve zbídačené zemi s množstvím lidí nešťastných a chudých/okradených, se zříceninami prázdných továren, zrušenými železnicemi, rozkradenými důchodovými fondy, nevymahatelností práva, drahotou potravin a služeb, zlikvidovanými veřejně prospěšnými zařízeními - tam jsou ty pravé podmínky pro to, aby církev „prosperovala“. Příklady lze snadno najít v současné Jižní Americe.
Další příklad z nedávné historie, jak katolická církev utrpení potřebuje a také ho glorifikuje: Před necelými 10 lety svatořečený katolík Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975). Španěl, který založil v první polovině 20. století fanaticky katolickou organizaci Opus Dei = „Dílo Boží“. Pochleboval fašistickému diktátoru Francovi a blahopřál mu k převzetí moci ve Španělsku dopisem, kde vyjádřil uspokojení, že Francova vláda je zcela a souladu s cíli katolické církve a že on je jako katolík i jako Španěl hrdý na to, že takový muž, jako Franco, vládne jeho zemi. Escrivá oslavoval bolest - napsal např.: „Budiž bolest oslavena, budiž bolest chválena, budiž bolest svatořečena. Bolest je dobrá.“ Hlásal dále, že tělo je naším největším nepřítelem a že bychom o něj neměli pečovat, naopak, měli bychom ho trápit. Miloval (sebe)trýznění: známá je jeho slavná cilice (pás na stehna, který vrážel desítky ostrých hrotů do kůže a rozdíral ji), nebo důtky, kterými se jeho ovečky bičovaly, až měly celá záda jednu krvavou šmouhu. A tento člověk byl prohlášen papežem za svatého v roce 2002 - už 27 let po smrti. Je to „nejrychlejší“ svatořečení v celých dějinách. Tak se katolická církev staví ke svému „pravověrnému“. Šílenec, sadomasochista, úchyl, který by patřil do ústavu pro duševně choré, je svatořečen. Proč se to stalo? Protože intenzivně hlásal bolest, utrpení, trýzeň, odříkání, pocity viny, strach z Boha. Člověk-dobrák, který se snaží, aby rozdával kolem sebe radost a štěstí, je naopak katolické církvi trnem v oku.
Proto také i u nás mnozí bezcharakterní křiváci, „tuneláři“ či přímo zločinci a mafiáni v mocenských strukturách tolik fandí katolické církvi i její touze po majetku a politické moci. Často jsou i „upřímně“ věřícími katolíky. Církev jim tu podporu vynahradí a z nespokojených lidí, kteří by jejich postavení mohli ohrozit, jim udělá poslušné „ovečky“ - když budou poslouchat její bláboly.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 17:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ommlouvám se za poněkud delší příspěvek. Vím také, že upozorňovat na katolickou církev jako zřídlo příšerného zla je donkichotský boj. Církev se svým hlásáním údajného „Dobra a Lásky“ ovlivnila silně mysl mnoha lidí. Ti, kteří prokoukli její falešnou a hnusnou podstatu, jsou v nevýznamné menšině a jsou většinou odsuzováni jako protináboženští fanatici. Ale raději budu v této roli, než abych se nějak podílel na tom, co katolická církev ve světě páchá. Třeba jen tím, že k tomu budu zbaběle mlčet. Opravdu musí stamiliony lidí na Zemi zbytečně trpět jen proto, že církev nutně potřebuje ke svému nechutnému byznysu (ať už se „spásou duše“ nebo s tzv. „církevní charitou“) lidské utrpení?
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 18:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busblig:
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 21:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ctuji Cogwheela: "Lidé šťastní, spokojení a vzdělaní, žijící v zemi s prosperujícím hospodářstvím, špičkovou vědou, funkčními veřejně prospěšnými službami a institucemi (v neposlední řadě spolehlivou dopravní soustavou) totiž tuto parazitní organizaci a ty církevní vyžírky nepotřebují."
Dodávám: A protože tato šťastná společnost s prosperujícícm hodpodářstvím začala přepočítávat děti na peníze, nějak nám poklesla porodnost. S takovým přístupem by český národ nepřežil ani třicetiletou válku. Jenže tehdy bylo žijící potomstvo, dodržujícící nějaká ta přikázání (např. o úctě k rodičům),jedinou zárukou jakéhosi zajištění na stáří, kdežto dnes by to ta "vyspělá" společnost nejraději řešila eutanázií (v Holandsku na to mají 6 "speciálních týmů", připravených na požádání přijet kamkoliv).
Pokud diskuzi na toto téma, fakt raději někde jinde a slušně.
Ferdinandka přežije!
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je někdo fakt tak zabedněný, že musí míchat porodnost s vírou? Nízká porodnost trápí všechny vyspělé státy, i ty, které jsou oproti ČR daleko pobožnější. Nemůžete to srovnávat se zaostalými postkomunistickými republikami.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 22:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to nemusí být nikdo zabedněný. Oproti ČR možná pobožnější, ale i tam platí rovnice: pokles počtu věřících=pokles porodnosti.
Ferdinandka přežije!
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 23:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak ale nepozoruji, že by ty katolíky to rozmnožování nějak zvlášť bavilo a že by si to "užívali". Asi to berou hlavně jako nutnou povinnost před svým Bohem, nějak zajistit přírůstek příslušníků své víry.
Spíše si povzdechnu - Freude, Freude, Freude, vždycky na Tě dojde:
-Proč je náboženství spjato s vírou v nadpřirozenou, člověku víceméně podobnou bytost?
-Proč musel polyteismus ustoupit víře v jednoho Boha?
-V čem si jsou náboženská a politická víra podobné?
-Proč si za své vůdce často vybíráme narcistní a paranoidní psychopaty typu... (nechci jmenovat )?
-Proč většina náboženství vyzývá k (různě, často bizarně definované) sexuální čistotě?
-Proč věřící nacionalisté mívají sklon nesnášet homosexuály a proč nevěřící levičáci jsou k nim obvykle tolerantní?
-Kde se bere nutkání vést nenávistné diskuse na internetu?
Na takovéto otázky se snaží hledat odpovědi nedávno vydaná kniha "Skrytá autorita", viz např.: http://iracionalita.xf.cz/skryta-autorita.php Právě se v ní "rochním".
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 02:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Vezmu to rychle.
1. Pokud jde o kontrolu porodnosti, proč nemají nejvyšší porodnost katolické země, např. Filipíny, Malta nebo Irsko, nýbrž islámské?
2. Pokud jde o Opus Dei, jak jste přišel na to, že její členové pochlebovali Francovi? Zajisté, vnímali ho, jako přijatelnějšího, než levici, o tom není sporu. Ale brzdil bych s nějakým nekritickým a pochlebovačným postojem. To je, jako bych napsal, že čeští ateisté pochlebovali Husákovi.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 02:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: "Lidé šťastní, spokojení a vzdělaní, žijící v zemi s prosperujícím hospodářstvím, špičkovou vědou, funkčními veřejně prospěšnými službami a institucemi (v neposlední řadě spolehlivou dopravní soustavou) totiž tuto parazitní organizaci a ty církevní vyžírky nepotřebují."

Bavorsko má k této definici jistě mnohem blíž, než ČR. Přesto je katolíků více v Bavorsku. (Úmyslně neberu v úvahu země, jako Japonsko, kde katolictví není masově přítomno z jiných důvodů.)

"Freude, Freude, Freude, vždycky na Tě dojde"

Freud byl přesvědčen o léčitelnosti homosexuality, i v této věci na něj dojde ;-) ?
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 02:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: I na Západě ovšem platí, že čím více religiózní oblasti, tím vyšší porodnost, typicky je to vidět v rámci Itálie.

Na druhé straně, náboženství není jediným faktorem, který porodnost ovlivňuje. Například Finsko není nijak extremně religiózní, a už vůbec ne katolické, přesto má porodnost vyšší, než mnohem religióznější (katolické a stále více také muslimské) Španělsko.

Věc totiž není černobílá. Krásně je to vidět na tom, že Cogwheel vždy začne kritikou katolické církve a od ní přejde ke kritice náboženství obecně. Racionalitu bych v tom neviděl. Naopak věřím tomu, že ve Skandinávii by v první řadě kritizoval tamní luterské státocírkve.

Jedinou zemí, kde se ateisté zaměřují primárně na MINORITNÍ katolíky je Británie, ale to z toho důvodu, že z hlediska účasti na mších svatých překonávají účast na anglikánských obřadech. Většina britských ateistů má k anglikánům podobný vztah, jako ti čeští k protestantům, vidí v nich pokračovatele hrdinů, kteří se vzepřeli "zlému" Římu. Je otázka, kolik generací ještě bude tento přístup udržitelný, v ČR u mladé generace vidím spíš, že pokud jsou proti křesťanství, tak rovnoměrně proti všem konfesím.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 10:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Všd: Itálie má ale chudý jih a bohatý sever. Vsadím se, že porodnost vypadá podle toho. Stejně bych mohl argumentovat, že fanatičtí katolíci jsou ti chudí a slaběji věřící ti bohatí.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 30. března 2012 - 23:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V souvislosti s "katolicky správným rozmnožováním" stojí za zmínku jedna věc, za kterou v poslední době můžeme být také "vděčni" katolické církvi. Bude to ale velmi drsné čtení - totiž o hromadách mrtvol. Přesněji řečeno, o miliónech mrtvol a o desítkách miliónů trpících a umírajících. Za tuto cenu se katolické církvi v podstatě povedlo "vyřešit" populační explozi v subsaharské Africe. Souvisí to s tím, že tamní obyvatelstvo se v minulosti podařilo jakžtakž "přívést ke křesťanství". Díky (církví hlásané) tabuizaci kondomů v této "křesťanské" části kontinentu nyní katastrofálně bují smrtící choroba - aids. (Nějaká výchova ke zdrženlivosti se tam nesetkává s úspěchem - domorodé obyvatelstvo tam tradičně myslí hlavně na sex, případně na válčení.) Takže např. keňské železnice (největší zaměstnavatel v zemi) už mají problémy sehnat dostatek pracovníků, kteří by nebyli nakaženi aidsem. V mnohých oblastech zůstali jen malé děti a staří lidé, práceschopné obyvatelstvo v produktivním věku vymřelo na aids. K ilustraci rozšíření této strašné nemoci v Africe již poněkud starší statistická mapka z netu:

(nynější situace je ještě mnohem horší).
Milióny těch, kdo "zásluhou" katolické církve (a její scestné doktríny) zemřeli či ještě zemřou na aids, tak jen potvrzují teorii, vyslovenou výše - že lidské utrpení, strádání a bída je hnacím motorem pro katolickou církev (a ostatně pro náboženství vůbec).
Ještě před 30-40 lety různí prognostici varovali, že v subsaharské Africe hrozí nezvládnutelné přelidnění - nyní po tom ani pes neštěkne. Dnešním strašidlem je rychlý přírůstek obyvatel v muslimských zemích (tam jsou kupodivu dost rozšířeny zase jiné pohlavní choroby, ale ne tak smrtící).
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 13:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolte mi poznámku k církvím obecně,nejen ke katolickým,vesměs pedofilním či podobně sexuálně ujetým fundamentalistům.
Podobně jako machometáni v současnu, křesťané ještě nedávno šířili "víru" násilím,ohněm a mečem. Kradli, znásilňovali, upalovali.Vše ve jménu víry.Američtí žoldáci vraždí s "božím požehnáním" civilisty v Afgánu a Iráku dodnes.Vraždí především muslimy. Je to jen pokračování náboženských třenic.Podtónem je ropa a přístup k ní. Potomek kanibalů Kanak Obama je v tom podporuje.Nechci mít u baráku minaret s mešitou, ale ani synagogu. Ať si každý věří, čemu chce, ale neotravuje s tím ostatní. Já věřím ,zatím, v dobré lidi,ne v nějaké abstraktní zjevení a podobné pitominy, kterými církev oblbuje své ovečky. To bych mohl rovnou věřit na Hejkala, bludičky čí vodníky. A k té reprodukci, každý ať si nadělá dětí, kolik chce. Ale s podmínkou, že se o ně bude umět postarat.Současná katolická církev je,nebojím se to říct, sebranka lumpů, fašounkem Ratzingerem počínaje.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 15:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je krásné, když se k některým otázkám vyjadřují lidé, kteří mají znalosti jen z propagandy a amerických filmů.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Inkvizitor Boblig
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.238.225
Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 10:04:45    Odkaz na tento příspěvek  

LdM:
Jako bys to neznal z téměř všech diskuzí: nevzdělanost, tupounství a buranství. Historie nikomu nic neříká, protože i když někoho ve škole bavil dějepis (a to byly obvykle vyjímky), tak se učilo a učí podle pouček Marxe, fikcí fanatika Jiráska a jeho bolševického obdivovatele Kopeckého.
A navíc většina zde přítomných je značně levicového smýšlení a u nich je závist vůči komukoliv, kdo má majetek, základním životním imperativem.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 20:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale právě ta nevzdělanost, tupounství a buranství jak církvi, tak na ni se spoléhajícím našim současným mocenským strukturám vyhovuje. Už od dob renesance a osvícenství se církev bála vzdělanosti a pokroku vědy - že by to mohlo ohrozit její moc. A také moc tehdejších mocných. Nelze se divit tomu, že nynější česká vláda a jí poplatní propagandisté chtějí mít obyvatelstvo pokud možno jen povrchně a jednostranně vzdělané (např. náboženským světovým názorem a církevní ideologií sešněrované), bez schopnosti zamyslet se nad širšími souvislostmi společenského dění. Takoví lidé jsou snadněji ovladatelní a manipulovatelní.
Myslím, že typickým příkladem této "koncepce" byl (naštěstí již bývalý) ministr školství Dobeš, který se v mládí (neúspěšně) pokoušel o kariéru katolického kněze. Jestlipak se někdy zamyslel nad tím, komu a čemu vlastně sloužil?
"Inkvizitor Boblig" se svou jednostrannou, protiželezniční, "autobusáckou" vírou se na tomto fóru či na srazech diskutérů také tváří jako vlivný člověk, ve skutečnosti je jen nepatrným a snadno nahraditelným služebníkem skutečně bohatých a mocných multimiliardářů.
Závěrem ještě dvě perličky z historie:
1) Pozoruhodné vystoupení vesnické dívky Jany z Arku (známé také jako Panna Orleánská): Ve složité situaci francouzského království se postavila do čela národního hnutí. Je zajímavé, že v březnu 1430 nadiktovala svému zpovědníkovi dopis (sama totiž byla negramotná), v němž vyzvala české husity k opuštění kacířství, jinak že je odhodlaná vyhladit je mečem. To ještě netušila, že ještě téhož roku bude zajata Burgundy a o rok později upálena na hranici jako kacíř.
2) Jezuitský teolog Juan Mariana z přelomu 16/17. století ve svém spisu "O králi a jeho vychování" ujišťuje, že atentáty na kacířské krále a vladaře zasluhují chvály a nejvyšší pocty a zároveň popisuje nejrůznější způsoby provedení vražedného útoku včetně tajné otravy jedem. (Kralovraždy a atentáty sice zavrhl už Kostnický koncil, který probíhal v letech 1414-1418, ale přitom mu nijak nevadilo, že poslal na hranici českého náboženského reformátora Jana Husa a pak ještě jednoho jeho méně známého kolegu.)
A co na to Bůh těch "správných" věřících? Nic. Protože neexistuje.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 22:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanatický atheismus může být stejně nebezpečný, jako fanatické náboženství, ať už je jakékoliv.


PS: Co takhle podání historie ne jako dokázání existence či neexistence "Vyšší bytosti", ale v kontextu doby a dobové mentality dané společnosti?
Znělo by to míň tendenčně.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 22:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak Boblig sice říká věci dost drsně a provokativně, ale má pravdu v tom, že jak je společnosti historie interpretována, tak ji pak vnímá.
Bohužel vnímání historie jako "třídního boje těch "hodných" proti těm "zlým" je zažitý proces, který se ve školním dějepisu dodnes nepovedlo vymýtit.
Dokud lidé budou vidět černobíle (a je jedno jestli zlá církev hodní Husité či naopak) a nebudou jim události předloženy v dobovém kontextu, tak je něco špatně. Ale to je věcí nás historiků a učitelů dějepisu,jak to lidem předložíme, ti lidé, kteří se ten dějepis učí, k tomu přijdou trochu jak "slepí k houslím".
Ale blýská se, aspon dle mě optimisty, na lepší časy, ono to chce jen chtít učit jinak....
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 17:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O husitech si také nedělám iluze. Trvám ale na tom, že církev nepotřebuje všestranně vzdělané lidi. Potřebuje poslušné, oddaně věřící a moc nepřemýšlející "ovečky", které ji ve své pošetilosti budou financovat i jinak podporovat, aby se "duchovním pastýřům" pohodlně žilo.
Bude asi ještě zajímavé sledovat, čí zájmy bude při nadcházející obměně mocenské garnitury v Česku hájit zdejší "management" katolické církve. Zda bude na straně do politiky vrostlých mafiánů, zločinců a podvodníků, zdiskreditovaných nedůvěryhodných politiků, likvidátorů železnic a dalších veřejně prospěšných služeb? Asi bude ruku v ruce s těmito gaunery, protože církvi lidské neštěstí, bída, utrpení a společenský marasmus vyhovuje - v těchto "kalných vodách" může lovit další dušičky.
P.S. pro LdM: Kde je hranice mezi nestranným učitelem dějepisu a katolickým propagandistou? Podle mě může objektivně přednášet o dějinách, které často jsou historií (mezi)náboženských svárů, jen člověk stojící mimo víru. Podobně třeba politolog, zkoumající komunismus, by neměl být "věřícím" komunistou - jen tak se na fenomém komunismu může dívat s náležitým odstupem. A nemělo by se zapomínat na to, že "Die Menschheitsgeschichte ist eine Riesige Folterkammer" (Dějiny lidstva jsou jednou obrovskou mučírnou - už nevím, který slavný člověk to řekl).
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 18:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheele, Ty tvrdíš, že dějiny náboženství dokáže objektivně posoudit jen člověk mimo jakoukoliv víru. Na první pohled to zní hezky. Ale co to znamená "mimo víru"? To znamená na straně "jiné víry", ať je to komunismus, nacismus, či jiný druh fanatismu (třeba i fanatický kapitalismus, kde bůh = peníze). Prostě objektivní stejně nebude a bude hledat jen špínu a cestu jak jednu stranu heroizovat a druhou démonizovat (stejně jako ten fanatický katolík).
Prostě by to chtělo střízlivý nadhled a ne jít do výzkumu historické skutečnosti s předem daným záměrem ať už je z jakékoliv strany.

PS: Když hledáš hranice mezi nestranným učitelem dějepisu a katolickým propagandistou, tak se podívej, jak jsi sám nestranný ve svých příspěvcích zde.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 18:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdosi zde zmínil upálení Jany z Arku. Nejprve jí církev prohlásila za kacířku a čarodějnici a nechala upálit. Po letech ji ta samá banda lotrů řízená Vatikánem prohlásila za svatou. Je to pakáž, nic víc.
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 21:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už od dob renesance a osvícenství se církev bála vzdělanosti a pokroku vědy
A co třeba Balbín, Gregor Mendel, Prokop Diviš, Pasteur, Newton, ostatně i Einstein, a ze současných třeba Jiří Grygar?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2012 - 23:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JirkaXXXL: Ukázka toho, že hážu perly sviním, když sem cokoliv píšu.
Johanka z Arku žila v 15. století, kdy lidé v západní Evropě mysleli diamtrálně odlišně, než dnes.
A srovnávat stanoviska církve v 15. století a dnes je jako srovnávat parametry Kafemlejnku a Desira (obojí vozidla pro regionální dopravu,akorát každé z jiné doby).

Bar: Máte pravdu, i mezi věřícími lidmi se našly osobnosti, které náš národ obohatily (stejně jako mezi nevěřícími)....ale vysvětlete to někomu, pro koho církev = 100% zlo a přes to nejede vlak.

PS: Končím, tahle diskuze stejně nemá smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 10:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Galileo byl taky věřící, všichni byli věřící, protože to měli direktivně nařízeno. Nebo snad Newton či Einstein byli kněží? Nemyslím si.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 12:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi říct, kdo jim "direktivně nařídil" věřit? Znovu opakuji: zkuste vzít vg poitaz dobovou mentalitu a pojem "strach z neznámého".
I dnes to vědci nemají jednoduché a jsou společností často haněni, že boří zažitá dogmata a neopírají se jen o "Selský rozum", takže to není jen o církvi, ale o společenské mentalitě.

Ale vymytost mozků v otázce vnímání historie (a šlechty a církve zvláště) v této zemi bohužel trvá. Jak říkám - je to tím, jaké dostali vzdělání. A ukázka toho, že komunistická propaganda byla dokonalá a dodnes sklízí ovoce.

A znovu dodávám, že tím nechci říct, že je církev svatoušek a že nedělá chyby - dělá a je jich více než dost, vždyt ji řídí lidé... jenže chyby má celá společnost, včetně atheistů.
A církev má hlavní úkol v tom, že na základně křestanského učení je postavena celá společnost. A ona vykládá a šíří toto učení. Učení, které nemá být faktem (Adam a Eva skutečně nebyli první lidé), ale má být symbolem.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 13:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, konkrétně Einstein už žil v docela osvícené době, kdy to neměl nařízeno direktivně. Ale pokud původní argument zněl "už od renesance", tak výčet osobností od Bara není reprezentativní. Plná náboženská svoboda byla v Rakousku-Uhersku zavedena až roku 1848, do té doby jsi byl buď křesťan (a do Tolerančního patentu jsi musel být katolík), nebo žid, nebo jsi byl perzekuován.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 14:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže pánové z výčtu od Bara patřící do dávnější historie byli s církví spojeni poněkud blíže a víc (jezuita, kněz, mnich...), než jen vyplněním oficiální kolonky ohledně vyznání - což by opravdu nebyl v některých staletích moc dobrý argument.

Jinak ač k církvi žádný osobní vztah nemám (ani nikdo v nejbližší rodině), tak musím naprosto souhlasit s Louisem de Mydlaque. Zdejší křížové výpravy proti katolíkům na mě působí jak nejfanatičtější katolický inkvizitor...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 15:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jim ale nechci pálit knížky a upalovat je za neznabožství. Jenom bych jim prostě namísto církevních restitucí nasral.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Málem bych zapomněl (poslat tento obrázek):

Ta slaměná bude utopena nebo spálena. Ten plechový už je krucifixovaný. Určitě si spolu mají co říci.

Přeji veselé Velikonoce všem lidem dobré vůle.
Inkvizitor Boblig
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.78.221
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 21:06:23    Odkaz na tento příspěvek  

Každý fanatik je prostě fanatik. Předvádíme to tu kde kdo.

Jen se ohradím proti nařčení, že nenávidím vlaky. Já jen nesnáším ČernouDíru (velkotunel) a odboráře (mafiánská zločinecká organizace zneužívající nevědomosti svých řadových členů).
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 11:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bar #383: A tebou jmenovani jsou cirkev? Vira se s vedenim nevylucuje. Nezamenuj ji s nabozenstvim a cirkvi.
Utúlien aurë...
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 25. dubna 2012 - 21:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen si tak představím LdM jako moudrého učitele dějepisu. A jednoho dne se ho jinak vynikající žák zeptá: "Pane učiteli, proč před námi zatajujete zločiny spáchané ve jménu katolické církve? Proč je bagatelizujete, když už není vyhnutí a je nutno je zmínit? Nejste náhodou sám věřící?"
Jak bude LdM coby seriózní pedagog následně k tomuto doposud excelentnímu studentovi přistupovat?
(Podobně by se tato modelová situace dala formulovat se zločiny komunismu a dějepisářem oddaným komunistické ideologii. )
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 01:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Budu se mu snažit snažit vysvětlit, že lidi se chovali podle dobových zvyklostí, nebudu ho perzekuovat. De facto si vytvořil názor. V konečném důsledku jeho názor se tvoří dlouhodobě a on sám za 5 let nato může mluvit úplně jinak. Taky bych mu do testu nedal otázku, jestli je něco dobře, nebo špatně. Maximálně jako neklasifikovanou úvahovku.
Nemám potřebu ani k někomu cítit nenávist, protože je atheista, budhista, protestant. Jen mě prostě vadí, když se hledá "ten dobrý a ten špatný". Pokud se dějiny budou vyučovat černobíle, tak budou vždy ovlivněny.....

PS: To, co tu propaguješ Ty (tedy poukazování na zvěrstva církve a nebrání v potaz to, že druhá strana se v těch dobách nechovala jinak) mi přijde dost účelové a přijde mi dost srovnatelné s názory toho dějepisáře oddaného komunistické ideologii.

Ale ono to nemá cenu diskutovat. Ty máš proti církvi nějaký neodbouratelný komplex a jakékoliv vysvětlení je marné. Jinak se dá s Tebou bavit velmi dobře, ale v tomto tématu se asi neshodnem (a ne díky tomu, že bych byl fanatický katolík a opovrhoval lidmi bez víry, to v žádným případě nedělám!).
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4327
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 01:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pane učiteli, proč před námi zatajujete zločiny spáchané ve jménu katolické církve? Proč je bagatelizujete, když už není vyhnutí a je nutno je zmínit? Nejste náhodou sám věřící?"
Ale přeci zločinem v té dané době je to, co jest zákonem nebo jiným nařízením zapovězeno. Naposledy se o mě pokoušely mdloby, když se někdo pokusil z Karla IV. udělat antisemitu, i když v té době se na to nahlíželo jinak. No to už ho rovnou můžu poplivat kvůli tomu, že nebyl demokrat, ale absolutistický vládce.... Tedy to, co je dnes bráno jako protizákonné a společensky nepřípustné nemůžu univerzálně naroubovat i na dějiny. To prostě nejde. Byl tu nějaký vývoj. Na ten vývoj neplivejme, jsou to naše dějiny a nevidím důvod, proč na ně nebýt pyšní. Nebo snad raději chcete stavět minarety?

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)