K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 19. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 19. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
498.106
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.63.54
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:37:54    Odkaz na tento příspěvek  

Mě se líbí jakých tu je odporníků na K reportu ..jak nadávají na Jančuru ..jenže pánové ON MÁ VYDĚLÁNO NA DOSMRTI ! On kdyby nechtěl nic nemusí dělat..ON NEMUSÍ VSTÁVAT DO PRÁCE JAKO VY ..ON NEMUSÍ NA NIC ŠETŘIT ON SI MŮŽE DĚLAT CO CHCE CHÁPETE? KDO NĚKDY UDĚLAL FIRMU JAKO ON? KDO MŮŽE VSTÁT A ŘÍCT SI JOO ODEDNEŠKA NIC NEDĚLÁM? Možná málo kdo ..tak si to uvědomte ŽE ON NĚCO DOKÁZAL !! Nejde jen o peníze ale vybudoval firmu ..něco tady po sobě nechal a nechá ..co jste dokázali vy hm? krom keců? Beztak půlka z vás dělá každý měsíc od rána do večera a je ráda že vyžije..On ty kecy může mít pač už něco dokázal a jsou to jeho peníze..
Ať je to LEO nebo Jančura jsou to soukromníci a tleskám jim za to že do toho šli ..však běžte kupte si vlaky a jezdite a PŘEDVĚĎTE SE ! ..a ukážeme si kdo a jak co umí ...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

498.106: Takéto príspevky milujem. Každý má nejaké schopnosti, a zvolil si podľa nich (prípadne podľa ďalších okolností) svoju kariéru. RJ tú firmu tiež navybudoval sám, naopak budovali ju s ním ľudia (desiatky ľudí) z tej druhej skupiny a bez ktorých by naopak RJ nevybudoval nič (ani tie au-pair, s ktorými začínal) a naopak, bez toho, že by RJ nastavil krk, a išiel do toho by tí ostatní ľudia nemali čo budovať a zewlili by doma. Takže v tomto smere má RJ v spoločnosti rovnaké miesto, ako posledná upratovačka na společném, čo vytiera v jeho vagónoch záchody.

V prípade, že vynájdete liek na rakovinu, a budete pritom tlčhuba, tak Vaša zásluha nijak neovplyvní to, že ste tlčhuba a neberie ostatným právo vás tlčhubou v oprávnených prípadoch nazvať.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3645
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LE bude mít funkční ABS,
Protismyk mají všechna vozidla. Problém je buď porucha, zamrznutí nebo prudké brzdění a zastavení všech náprav. Když nemá protismyk co porovnávat, tak...
Tipuji to zamrznutí.

problémy mají jednotky především s převodovkami od německé firmy Voith.

"Ty vole, tohle máte úplně špatně" ...
"České dráhy se neorientují v nových technologiích,"
Tak to asi nějaký modrý pracuje u Fojta.
STARMON
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.137
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 19:00:00    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Jano, Ty se asi hodně nudíš, ze musíš všechno komentovat.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 19:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komerční sdělení v sekci kultura iDnesu. Škoda že není k dipozici blijící smajlík, docela by se hodil..

http://sdeleni.idnes.cz/utajeny-sef-stevardka-porazila-radima-jan curu-f4h-/kultura-sdeleni.aspx?c=A121217_113452_kultura-sdeleni_b ar

Žlutá propaganda se stává součástí naší kultury.

To je mi teda sdělení. Určitě to psal někdo od RJ "Svou sázku zahájil Radim Vančura na palubě vagonu č. 2 expresu RegioJet Praha - Havířov jako každý jiný stevard roznesením vody a tiskovin.". Vloudila se menší chybička.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 19:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: A jaký dopad na provoz mají titulky v novinách? Já se tě ptal na ekonomiku, kterou ses tady loni oháněl a tvrdil jsi, že RJ do vánoc zkrachuje, že nepřežije tuhou zimu, že na jaře vyhlásí úpadek a podobné přeludy. Kde jsou ta tebou zmiňovaná čísla. Dodnes jsi nepředložil ani jedno, která by dokazovala ztrátu nebo zisk RJ, nic konkrétního, jenom plky.
Před rokem ses tady mohl strhat, podobně jako Happy + mnozí další v rétorických cvičeních na téma nesplněné sliby a krach RJ. Když to samé udělá LE, tak začneš blábolit o nepřízni médií. To mohou novináři za to, že si Leoš, kterej věděl o provozu na dráze kulový koupil nevhodný vlaky a pindal o bezúdržbovosti a švýcarský kvalitě aniž by tušil, že každej rozjezd přináší průsery? Zatím mi přijde, že RJ se s nima dokáže vypořádat rázněji a efektivněji.
Takže zanech blábolení a naval nějaké ekonomické údaje, když seš tady jedinej, kterej to vidí v ekonomickejch souvislostech, jak jsi nedávno a loni tvrdil.
Nebo zase jenom blafeš blbosti?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 19:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

STARMON: Nie, nenudím sa, dneska som po dlhej dobe opravil simulátor, a skúšam generovanie dát. A kým sa nejaká chybka prejaví, tak to vždy nejakú dobu trvá. A pomedzi to sa zas až tak moc robiť nedá ...
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 19:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Dodnes jsi nepředložil ani jedno, která by dokazovala ztrátu nebo zisk RJ, nic konkrétního, jenom plky.

Takže zanech blábolení a naval nějaké ekonomické údaje,


Jsi asi upad, ne? Jak můžu předložit údaje o ekonomice provozu, když nemám s RJ nic společného, nejsem jejich účetní ani finanční manažer?

Zrekapituluju to bez emocí a slušně:

1) RJ vždy tvrdil, že už je v zisku/blíží se 0. Já tvrdil, že to není pravda, že provoz je ztrátový (a snažil se to podložit čísly, které byly k dipozici). Moje vyjádření, že nepřežije zimu či zkrachuje považuju za "rétorické cvičení" a nic nemění na tom, že:

2) Před nedávnem RJ prohlásil, že bude letos ve ztrátě. Potvrdil tím moje "na vodě" postavené výpočty založené sice na kusejších informacích, ale také na (alespoň základní) znalosti ekonomiky železničního provozu a znalosti "linky" Praha - Ostrava.

Nedávno se ukázalo, že RJ od začátku počítá s tím, že bude ve ztrátě, a celý případ dá k řešení ÚHOSu a bude očekávat, že ztráta mu bude vzhledem k porušení hospodářské soutěže uhrazena. Zároveň věří, že opatření ÚHOSu zakáže provoz podnákladových monopolistických ČD vlaků a tím pádem bude moct ovládnout další část trhu a hlavně už s cenami, při kterých podle jeho názoru vlaky vydělají.

Ale je to asi marný. Prostě Topičovi šahaj na Boha a skáče z krabičky jak muslim, kterýmu vokážou bombu v mohamedím turbanu

Si po sobě ten s příspěvěk, který budeš psát po č. 1309, než ho odešleš, prosím ještě jednou přečti a zkus se zamyslet, jestli ti za to takový hysterický výlev stojí..
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 20:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: Pochlub se s těmi výpočty, o kterých neustále plácáš. Zatím jsem v tvých komentářích neviděl ani jedno.
Účetnictví se moc vokecat nedá. To je velmi exaktní záležitost. Kecy o nějakom bohovi si nech do kostela.
Když tvrdíš tohle: "Potvrdil tím moje "na vodě" postavené výpočty založené sice na kusejších informacích, ale také na (alespoň základní) znalosti ekonomiky železničního provozu a znalosti "linky" Praha - Ostrava.", tak máš určitě někde na papíře nějaká konkrétní čísla, protože se zmiňuješ o výpočtech. Výpočet není slohové cvičení, ale výsledek nějaké matematické operace.
Kdepak jsi získal ty alespoň základní znalosti ekonomiky železničního provozu, o kterých se zmiňuješ?

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 20:42:43    Odkaz na tento příspěvek  

No jo, už před vánoci nám začíná období žlučníkových záchvatů...
Koreň: http://sdeleni.idnes.cz/utajeny-sef-stevardka-porazila-radima-jan curu-f4h-/kultura-sdeleni.aspx?c=A121217_113452_kultura-sdeleni_b ar
Žlutá propaganda se stává součástí naší kultury

Já teda nevím, co tam potřebuje vidět oko ultrašoto jančurobijce, ale já tam vidím reklamu na nějaký TV pořad, ve kterém bude vystupovat sám žlutý Ďábel. Ledaže by spiknutí proti chudáku Dráze bylo až tak rozsáhlé, že tahají do pořadu i jiné "vysoce postavené manažery", jen aby přištívali Jančurovi... velmi pravděpodobné. Škoda, že v jiném díle neuvidíme metrouše Žaludu, jak se v roli konduktéra pere s odpočtem kilometrické banky pro důchodce s dítětem a psem v části trasy v první třídě :-).
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.156
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:07:53    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:"...metrouše Žaludu" Ááá, nový metrouš v Uhříněvsi! Jó, Metrans, poslední štace pro modrometro
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Topič. Účetnictví se dá sakra okecat. Asi o tom nemáš moc info. Experty jsou polovina zbankrotovaných bank nejen v USA, Olympus to trénoval asi 25 let atd. V ČR je spousta mediálně známých případů. A jak udělat z průserové firmy luxusně ziskovou vysvětluji za prachy, takže to tu nečekej. Ale velkou nápovědou by mohl být Du Pontův rozklad. A to skoro ve všech parametrech.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZISK
EAT (Earnings After Tax) – hospodářský výsledek za účetní období
EBT (Earnings Before Tax) – hospodářský výsledek před zdaněním
EBIT (Earnings Before Interest and Tax) − zisk před úroky a zdaněním
EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization) zisk před úroky, odpisy a zdaněním
Je velkou otázkou v kterém zisku je RJ a v kterém už není. LEO se v tomto dost orientuje, ten si to linkoval od začátku, že min EBIT bude dostatečně kladný, aby z něj platil úroky investorům. Jaká je realita nemá cenu měsíc po rozjezdu řešit, tam budou důležitá čísla tak za rok.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: To mě učit nemusíš. Jakési ekonomické vzdělání jsem získal a promoval z něj a taky s ním přicházíval dost často do styku v bývalém zaměstnání. Více než 20 let živnostničím a byl jsem dost dlouho jednatelem s.r.o., tudíž nějaké znalosti o tom co je účetníctví (podvojné i účetní evidence) mám, takže nemusíš ohromovat anglickými výrazy běžně užívaných účetních termínů. To si nech pro ty, co ti za to cvakaj, budeš vypadat jako machr.
Jistěže se dá k účetnictví přistupovat "kreativně", ale pokud tady jeden mamlas tvrdí, že si všechno co se týká RJ dokázal odvodit ve světle ekonomických souvislostí a tvrdil to po nějakých 3 měsících porovozu RJ, tak mě nikdo nepřesvědčí o tom, že blafe píčoviny a rád bych ta jeho "čísla" viděl, když se o nich opakovaně zmiňuje. Zatím o nich celý rok pindá, ale nějak se zdráhá je ukázat.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.156
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 22:59:30    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby byl topič takovej borec ekonom, tak by se dokázal povznést nad osobní antipatie a myslel by jako ekonom a ne jako brouk pytlík co všechno zná. Taky 20 let podnikám, odvedl jsem státu přes miliardu a nemyslím si, že bych se měl kvůli tomu posrat. Koreň tu onehdy nedělal audit účetnictví, ale vycházel z celkem jednoduché kalkulace nákladů a výnosů, z níž mu poměrně logicky vyšlo, že RJ musí být ztrátový. A to v době, kdy Ž.O. říkal něco v tom smyslu, že tento týden již byli v zisku, ale ještě neplatili leasing. Teprve později přiznal -50M, čímž dal Koreňovi za pravdu. Upozorňuji Topiče, že ve sbírce listin dosud Ž.O. nezveřejnil výsledky RJ v roce 2011. Takže teď víme všichni stejný kulový a všichni se jen něco domníváme, ale i po zveřejnění bude platit Arakainovo varování - část ztráty může být zakamuflována. V podstatě nám do toho nikomu nic není - jen se o tom hezky povídá.

Předpovědi krachů jsou věc jiná, tam nesouhlasím. Patřím k těm, co tvrdí, že na Ostravě prodělávají všichni tři a nezkrachuje v blízké době nikdo:
1. Leošovi to zatím zaplatí naivkové z dluhopisů a kapitál, který za ním stojí. Třeba se mu časem začne dařit. Vzdát to si nemůže dovolit.
2. Ž.O. dobře ví, že kampaň ve všech médiích 365 dní v roce by stála víc, než těch 50 nebo 100M, kterými křížově dorovná cash a šikovně si zoptimalizuje výsledek SA. A to se vyplatí. Nehledě na to, že je vytrvalej a projekty nevzdává, což je jeho+
3. ČD o naštvané cestující už přišli, možná nějaký odliv ještě bude, ale zase žádné drama. Pokud je někdo nezkorumpuje aby vyklidily trh, vydrží. Bojují na státní podnik celkem statečně.
(Ž.O.= Žlutý Otec, srovnej: Matka Dráha)
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakési ekonomické vzdělání jsem získal a promoval z něj a taky s ním přicházíval dost často do styku v bývalém zaměstnání.

To je tak jisté vyjádření, jako když Leošek vykládal o tom, jak radil investorům v GB a podobný pohádky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3331
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: ...nicméně "mamlas" tady od začátku tvrdil, že RJ bude ve ztrátě a po roce provozu se ukázalo - že RJ je ve ztrátě. Z čeho to odvodil, je celkem jeho věc, i kdyby Vám to hodil na papír, není na tomhle co zpochybnit.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:27:06    Odkaz na tento příspěvek  

o v době, kdy Ž.O. říkal něco v tom smyslu, že tento týden již byli v zisku, ale ještě neplatili leasing. Teprve později přiznal -50M, čímž dal Koreňovi za pravdu
Na tom celém mě stejně nepřestane fascinovat jedna věc: dokud "Ž.O." (symptomatické) tvrdí, že je v zisku, vrdlouže. Ale jakmile "přiznal -50M", je to pravda a nic než pravda a k tomu mu dopomáhej Žaluda. Co když je to naopak? Zkuste to odvodit :-)

P.S. Já jsem taky ten tejden, co mi přijde vejplata a neplatím hypotéku, těžce v zisku; taky si myslím, že je Jančura v mínusu, ale že narozdíl od tamtéž 10x tolik provařující Matky jsou to jeho prachy, které prostě dal do železnice místo aby je někde rozfofroval s kurvama; a když už jsme v tomto tématu, tak podle mě půjde první z kola ven ten černej vzadu, co na nás vystrkuje bradu (mimochodem blábolivý rozhovor L.N. v Reflexu ultras nijak nekomentován - pořád ještě je nepřítel nepřítele mým přítelem :-) ).
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi a Slim: Děkuji, už jsem neměl sílu to vysvětlovat..

Co se týče krachu, tak jak píše Křivi, predikce je obtížná a abych ubožáka Topiče potěšil, tak přiznávám, že predikovat krach RJ v zimě či po ní byla blbost..
Pochopitelně nemám křišťálovou kouli, takže těžko se můžu do všeho v detailech trefit.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.156
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:42:10    Odkaz na tento příspěvek  

Obecné doporučení: Pročtěte si důkladně příspěvek T.H. ve 23.37. To fakt stojí za to. Škoda, že nad ním nemůžu do rána rozjímat. Ten černej vzadu je Daniel Landa? Logika a hloubka myšlenek na podobné úrovni. Tak dobrou
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 23:55:08    Odkaz na tento příspěvek  

Tak nezbytné Křivé ad personam bychom měli, co takhle něco ad rem?
(Fuj tajbl, latina, tou určitě něco zpívá Landa.)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 00:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Kalkulace nákladů a výnosů? A kde k tomu sebral podklady? Koukáním na hlaváku a počítáním pasantů? Takový hausnumera si taky vymyslím a klidně mi to vyjde do plusu. Kdopak tady zná, aspoň rámcově výnosy a náklady RJ, aby mohl aspoň přibližně něco odhadnout?
Já netvrdím, že je v plusu, protože to není z čeho odvodit a pokud říká, že je v minusu, tak nejspíš nekecá, ale zatím se nezdá, že by to chtěl zabalit. Nejspíš pro něj 50 Mio není tak velká pálka, aby ji nemohl zatáhnout z jiného podnikání a vzhledem k tomu, že je to jeho firma a jeho prachy, tak nám to může bejt klidně ukradený.

Prohledal jsem trochu archiv a moc příspěvků s "čísly" jsem od Koreňa nenašel. V tomto příspěvku, nějaká jsou, ale ty s nějakou ekonomickou rozvahou mají společného pramála.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2375973

Tady pro změnu stanovuje odpisy RJ aniž by věděl z jaké částky se bude odepisovat.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2512795

On se totiž jako hovno košile kdysi chytil "čísel" od Petra Šimrala
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2280049
vysvětlil si je po svém a hned z toho udělal věštbu zániku RJ po týdnu provozu.

No a veškeré Koreňovy "ekonomické rozvahy" mají prapůvod v poslední větě nalinkovaného příspěvku.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2451189

a na závěr jeho jednu přesnou predikci z letošního jara
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2463595

Myslím, že to celkem slušně ilustruje jeho "ekonomický" rozhled, který plyne jen a pouze z nenávisti k RJ.

On je Koreň vůbec expert přes ekonomiku a právo. Zde třeba tvrdil, že Jančura získal "ježdění" na Slovensku v rozporu se zákonem a chvástal se, že to doloží paragrafy, za malou chvíli bylo všechno jinak.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2505326
a k tomu tři následující příspěvky

Koreň ví o ekonomice kulový (což i v několika příspěvcích sám přiznává) a pohání ho jen ambivalentní vztah k Jančurovi a z každého, kdo s ním nesouhlasí hned udělá posluhovače RJ.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2513908
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 00:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já to nezpochybňuji, že může být RJ ve ztrátě (není to nic překvapivého) já pouze zpochybňuji tvrzení, že to Koreň vidí v ekonomických souvislostech, jak sám opakovaně tvrdí, když ví o ekonomice RJ kulový s přehazovačkou.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 01:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco, aby se páně Topičů lépe spalo:

27. srpna 2011 (- tou dobou si nikdo vůbec nepřipouštěl, že RJ by mohl vypravit jediný neztrátový vlak :-)):
Proto neměním názor, že buď tady něco smrdí, nebo si RJ hezky nabije hubu.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2242279

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2321409

Tenhle je pěkný - o Žilině (11. prosinec 2011):
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2346368

Mimochodem - na dnešní ráno je ze Žiliny do Ostravy volných 180 míst (a až do Prahy 60)

A na závěr Topičův "výsměch" mně:
Nemělo by se zapomenout na Koreňovy pronikavé ekonomické analýzy, které "tvoří" ve světle ekonomických souvislostí jež ostatním zcela unikají, což tvrdil zde:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2451189


Tak dobrou
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 01:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám že Topič si před spaním ještě taky pohonil ego
Jsem si dával práci zbytečně.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 01:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další diskuze asi nemá cenu.
Topičovy příspěvky jsou založeny na snaze co nejvíce mě (a jiné) urazit, navíc jsou velmi pohrdlivé, vulgární, nepřiznávající jakoukoliv vlastní chybu a argumentačně prázdné. Vlastně je mi toho člověka i líto, že to jinak přes klávesnici nedokáže.
Vrána k vráně (Topič a T.H.) si sedla .

Tak se mějte kucí hezky a užijte si na chvíli beze mne, zejména ten pocit vítězství, když zase někoho skvěle "smáznete".
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3647
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 07:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ze Žiliny do Ostravy volných 180 míst
Normální stav. I když je potřeba říct, že stavy cestujících nepatrně stouply, hlavně mezi Žilinou a Čadcou - dál přes hranice z asi 10 na až 20.
ŽlutoPR by napsalo - o 100% větší zájem.

Nicméně je také pravdou, že v tento čas ve starém JŘ nebyl moc obsazen ani modrý.
Jak s tím zamíchal nynější JŘ se uvidí, když žlutý vyjíždí ve vykrádacím čase pár minut před Pernerem.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 08:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: Jestli sis ráčil povšimnout, tak jsem pouze nalinkoval tvé příspěvky na téma "ekonomika" provozu RJ. Jsem rád, že je sám označuješ jako argumentačně prázdné.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 10:18:20    Odkaz na tento příspěvek  

žlutý vyjíždí ve vykrádacím čase
:-) Spiknutí je fakt rozsáhlé :-)
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 10:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitá změna majetkové struktury

... a další prý budou následovat (?)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3650
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 10:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TH
Samozřejmě.
Když už paranoit, tak k tomu ještě připočítat, že když by už mohl Perner žlutého u Kolína předjet, tak je tam zastaven a pouští černého.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že Jančůriho novinář Sůra už šije do Leo Expressu. Nejspíš bude nutné vytáhnout jeho články z doby, kdy startoval RegioJet. V té době Jenda Sůrovec psal o každé zdařilé věci ve smyslu "jé, už se ty dveře dají zavřít". Ten by se hodil k tomu od modromatky vykopnutému Tomio Hádkovi. Teď nebude týden, kdy by na žumpo-bulváru iDNES nebyl článek, jak to ten Leoš vlastně dělá, že vlastně nejezdí jak vlastně plánoval. Posléze se tu zase vysrandí anonymní Radim Jančura s jeho polemikou o tom, že on je on! Aby pak soudruh Budulínek a panic Topič měl důvod psát o modrozlu jako o asteroidu co se řítí na české koleje..
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak číst denně články o krachujícím ČD Cargu už taky omrzí, takhle je to alespoň nějaké zpestření. Hlavně brzy očekávám článek o pokutě 100 miliónů, kterou bude muset zaplatit ČD RegioJetu a ten bude hned v černých číslech.
České dráhy brzy zmizí z nedotovaných tratí, vycouvají i z kolejí mezi Prahou a Ostravou tvrdí Radim Jančura.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo a co tvůj článek o RJ na Slovensku? Stále nedočkavě čekáme.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Ovšem teď jsi mi to nandal statečný investigativče. Jdu se stydět do kouta.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 12:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulíne, ty si skutečně myslíš že ČD bude muset něco platit Jančůrově vláčkovišti? To jsi zase nasosal kde? V neděli u pivečka?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3755
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 12:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LEO má dalšího vlastníka:
http://ekonomika.idnes.cz/cast-leo-expressu-koupil-havrlant-d5i-/ eko-doprava.aspx?c=A121218_1868114_eko-doprava_neh
Dělník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 14:17:03    Odkaz na tento příspěvek  

No, tak se nám tady Ing. Jan Jirásek, dysgrafický zloděj s Münchhausenovým syndromem vyzvracel a můžeme zase pokračovat. Charakteristický oblíbený film.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3332
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 16:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek 4:
Hlavně brzy očekávám článek o pokutě 100 miliónů, kterou bude muset zaplatit ČD RegioJetu a ten bude hned v černých číslech.
Až je mi skoro trapný opakovat furt - debil, blbeček, debil, blbeček...škoda, že se to nedá stupňovat.

Ale ad rem, jak říkají skladníci ze šroubárny - v článku jsem zachytil i větu Leo Express od zahájení zkušebního provozu v půlce listopadu prochází některými personálními změnami. Ke konci roku odchází například šéfka marketingu Renata Dobiášová.
Bych v životě nevěřil, že tuhle profláknutou krávu vyhozenou z Tesca dokáže Leoš neodhadnout a zaměstnat. Leccos z jeho PR bot se tím vysvětluje...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 17:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: právě proto tam asi vlezl nový menšinový majitel, kterej schopný lidi místo té paní určitě má.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 18:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no v ŽM jednou vyšla ekonomická kalkulace ježdění Praha Ostrava. Čas šíleně běží, tak mě nechytejte za slovo, zda je to 2,3 4 roky zpět, hledat to nebudu. Ale dokazovali tam, že se nové vlaky vyplatí. On ten seriál o vysokorychlostní dopravě má už snad 32 dílů a určitě to nesouviselo jen s tímto. Byl tam i propočet Zamračených na R na Švejcích. Spíš to vypadá tak, že tuto kalkulaci četli u všech (modří, černí, žlutí) a zařídili se dle toho, jak víte všichni.

Mám pár dotazů. Jdou ty 480 předělat i na střídavinu? Jde o trafo a schvalovačku navíc, nebo je toho brutálně více? Protože pokud rentabilně nejdou, tak bych se jako dopravce tlačil na 090 a 130. Tam je daleko méně Vmax 160, kultura cestování 3- a poptávka ponekud slušná. A ještě rameno Praha - Hradec Králové, i třeba přes Pardubky. Tam bude frekvence nejzajímavější.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:46:08    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain : vážně pochybuji, že by se někam dalo nacpat trafo a další nezbytné vybavení. Snad by to šlo za tu cenu, že "řidičák" by se předělal na "střídané" HV. Samozřejmě by se vozidlo muselo znovu schvalovat.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3347
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 19:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

480 má být již od výroby připravená pro dosazení trafa a dodělání 2. systému.
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.80.171
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:09:06    Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: Snad jsem se vyjádřil dost jasně. Smlouvu, podle které ČD provozují mj. i rychlíky na trati Olomouc - Krnov - Opava, najdete na www stránkách MD! Co, proboha, chcete ještě formulovat?
tsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 20:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: George_couser:
Jo, a kazda Skoda Octavia 1.4 MPI je v podstate pripravena na predelani na RS.
Za takove "predelani" by si Stadler nauctoval pravdepodobne 3/4 ceny nove jednotky.
Pokud neco LE nevyjde tak pujdou ty jednotky vozit "psonky" na regionalku.
M560
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.10
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:39:17    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Trochu kultivovanost! Renata je Renata. Franta je Franta. Viktor je Viktor. New si Leo omotal kolem prstu Jan.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a kazda Skoda Octavia 1.4 MPI je v podstate pripravena na predelani na RS.

Vzhledem k tomu, že zrovna do těch škodovek na rozdíl od tebe vidím trochu víc, tak ta Octa 1.4 na předělání na RS připravená vůbec není, narozdíl od 480 LE.
Ja. Neužílík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.210.133
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 22:54:57    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pan Novotný nám začíná rozprodávat aktiva Leo expresu. Již zřejmě přišel na to, že značne šlápl vedle. Aukro koupilo část firmy.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 00:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tramvaje můžou pronajmout UPS (ani nemusí měnit lak) a můžou s tím vesele rozvážet krámy z aukra zákazníkům
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 07:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 560: Je to OT a nechci o tom rozvíjet další diskuzi, ale zrovna slovo kultivovanost v souvislosti s touto ani nechci říct dámou rozhodně není na místě. Leckterý agresivní arogantní hulvát zde má jemnější způsoby. Na potravinářském trhu je celkem v dobé paměti slavná scéna, kterou ztropila, když jí nějaký kamarád z tesca překazil místo, na které chtěla odejít, kdy vyřvávala po baráku, že až zjistí, kdo to byl, najme si Ukrajince a nechá mu vystřílet rodinu. Tolik snad k té kultivovanosti.
T.H. tohle klidně může považovat za ten můj dlouho očekávaný coming out z Lea, pro mne tohle je fakt rána do palice. Cit na výběr lidí je celkem základní předpoklad úspěchu podnikatele a tohle nebyl krok vedle, ale krok hodně za bílou přerušovanou čáru...Podotýkám, že mně ta osoba nic neudělala ani jsem jí v životě neviděl osobně, ale její sláva pekla se dotýká.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 07:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja. Neužílík: A jak to, že teda teď šlo šlápnout vedle Aukro? Jako že mimoňové na dráze se střídají, akorát Jančura trvá? A Leo to zjistil po necelých dvou týdnech provozu, jo? Bystrej kluk teda, ne? Zatímco Aukristovi není divný, že po dvou týdnech povozu do toho háže vidle, a směle tam jde utopit svý prachy? Odvážná hypotéza.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 08:12:11    Odkaz na tento příspěvek  

"stále se ozývaly podivné zvuky od kloubu, takové syčení"

Tak přesně tohle mě dráždí ve Flirtech kolem Budapešti - když člověk sedí na vyvýšený čtyřce u kloubu, má pocit, jako by mu někdo chrápal a odfukoval na rameni...při frekvenci zhruba tří zasyčení za minutu musí být cesta do Ostravy fakt libovka...zajímavý, že Desira ani Talenty, nebo jiný regio jednotky tohle nedělaj...ví někdo, co to způsobuje?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Cit na výběr lidí je celkem základní předpoklad úspěchu podnikatele a tohle nebyl krok vedle, ale krok hodně za bílou přerušovanou čáru...

A jak by tak asi hošan, kterej žil ve zlatý kleci a nedostal se moc "mezi lidi" mohl mít cit pro výběr lidí? Když jsem tady na jaře tvrdil, že je to panák, kterej ani neumí pořádně mluvit, tak se tady mohli šotoušci v čele s Happym posrat a tys měl hysteráček, když jsem napsal, že papínka pumpnul vo škváru na vláčky.
Se ti divím, seš starej kořen a nalítneš na kukuč ala Standa Gross, žvatlání o švýcarské kvalitě a podobný blbiny. Ať je Jančura jakej chce rabiát a tlučhuba, tak má aspoň tah na branku a dokáže se rvát. Tenhle seladon se svetrem na zip pod sakem se při prvních průserech zesere z toho, že mu to nefunguje podle brainstormingu, excelovejch tabulek a úrokovejch splátek a začne plašit (vydávat dluhopisy, prodávat podíly ve firmě).
Kromě citu na výběr lidí, je další dobrou vlastností podnikatele to, že se dokáže poučit z chyb konkurence, která už to rozjížděla před ním.

Mimochodem nějak jsem nedohledal, že by na stránkách LE bylo k nalezení, že se na palubách vlaků bezplatně půjčují tablety jak bylo ještě zkraje podzimu halasně vytrubováno a marketingově prodáváno jako jeden z pilířů kvality vlaků 21. století. Ale třeba jsem jen špatně hledal.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm
Byl bych daleko od pravdy, že to bude mít něco společného s vzduchovým vypružením a vyrovnáváním výšky vozu?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Slim 3335:

Leoš se odprodejem kusu firmy dostal z akutní smrtelné "pasti (ne)likvidity" - kterou samozřejmě zjistil o měsíce dříve než v den prodeje, jenže s tím sám o sobě nemohl nic dělat (nikdo mu chybějících pár set milionů nepůjčil ani za slib krvavého úroku).
Teď je firma (alespoň načas) zachráněna, leč Leoš nejspíš prožívá stejné pocity, jako zvíře co si muselo uhryzat tlapu chycenou do želez

Havrlant naopak koupí od prodávajícího v krajní tísni za své peníze získal mnohem víc, než těm penězům odpovídá - klasická "žraločí" investice.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

se při prvních průserech zesere z toho, že mu to nefunguje podle brainstormingu, excelovejch tabulek a úrokovejch splátek a začne plašit (vydávat dluhopisy, prodávat podíly ve firmě).

Kdyby to bylo jenom "plašení", tak by si ho tatík srovnal (neb nejde o peníze Leošovy, nýbrž celé rodiny).
Tohle bohužel byla hrana "být či nebýt".
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z tisku, pro dokreslení situace: Leo Express vstoupil před několika dny i na trh s dluhopisy, z plánované emise 650 milionů korun udal mezi investory jen lehce přes sto milionů

Nikdo to nechce.
Chcete získat zajímavou a dobře ohodnocenou práci v železniční dopravě? Naučte se dobře německy!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 09:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry bear: Pokud tomu tak opravdu bylo a nejspíš ano, protože náhlá emise dluhopisů s vysokým úrokem, jejich neúspěch a prodej části firmy tomu nasvědčují, pak Jančurových 50Mio ztráty za rok a něco ježdění na Ostravu je vlastně slušný výsledek.
Ale třeba nám to žlutočerní vykladači Happy a spol. vyloží jako přehodnocení podnikatelských priorit nebo najdou nějaký jiný eufemismus pro finanční křeče LE.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 10:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se ztrátou/ziskem z provozu to nemá nic společného - tohle byl nedostatek peněz potřebných na výdaje (provozní, finanční i investiční) před "dožitím do tržeb".

Mmch, přesně toho se týkalo Žaludovo rejpnutí do Leoše v OVM: "Firmy neumírají na účetní zisk, umírají na cash."


(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.64.19
Odesláno Středa, 19. prosince 2012 - 10:44:25    Odkaz na tento příspěvek  

... a pak už bude ten "provozní zisk", co podle Žaluda stačí :-)