K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 14. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 14. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 18:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Lepší poctivý, na večerní univerzitě vysezený rukoustranydochtor, než Mladý Blbý Arogantní

Co se týče "poctivosti" tohoto titulu, tak o jeho úrovni svědčí už jen to, aby jeho nositeli bylo, jak vy říkáte, jasno, "co je dobře a co špatně". Jeho vědecké opodstatnění (které od doktorského titulu očekávám) jaksi nevidím. Ale je fakt, že vymývání mozků je de facto taky věda.
Jinak, na rozdíl od Vás já právě nemám jasno, co je stoprocentně dobře.
Jen vím, že nevidím zlo v soukromém dopravci jezdícím na vlastní podnikatelské riziko. Já chápu, že Vám vadí, že tam nebude platit režijka, ale taky Vás nikdo nenutí s ním jet. Já vím, máte stran, že "z kola ven" půjde moloch (který je sice kvalitativně úměrný na lince do Ostravy, ale jinde je to už horší) a že budete holt muset platit, ale tak to už holt chodí v téhle zlé vykořistovatelské době.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 20:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ZPetr. A řekl Vám někdy někdo, že mezi RSDr.a RSDr s maturitou a doktorátem z Moskevského či Leningradského Institutu byl a je ku.va rozdíl? Proti těm ze Svazu nic nemám, byť jejich podmínkou byla často spolupráce s KGB i v rozporu se zájmy ČSSR, kdež to RSDr. s maturitou znamenalo, spolupracoval si s Němci, komunisty, StB, a ještě v 1944 si nevěděl, na kterou stranu na Slovensku střílet.

Tito lidé nám nominovali Slánského a Horákovou, paradoxně i Husáka, jako nepřátele strany ve straně a nejhlasitěji volali po jejich oběšení.

Přitom to byl bohužel často lidsky ten nejhorší odpad.

Znám prof. který spoluzakládal VŠE, dodnes učí třeba rétoriku a toto se nám snažili alespoň trošku nezaujatě ve svých 8x letech vysvětlit.

O MBA platí totéž. Dělají to ve světě i tady občas solidní university, občas průměr. Ale většina toho, co stojí do 140 tis je diplom s laserovky s platností v ČR. Holt Berkeley nebo Harvard nejsou Čelákovice nebo Štěpánská...

No a stejně jako první a druhé záleží spíš na tom, zda se člověk dokáže rozvíjet, nebo zda jen ukazovat, koho zastřelit.

A iniciátor tohoto projektu, v jehož diskusní skupině jsme, má jen v ČR opovrhované Bc. A kam to dotáhnul. A já u něj klidně obdivuju to, že zvládá asi 7 jazyků a je mu to z hlediska businessu k něčemu.
Protože sám jsem zažil, že se mi na jednu franchízu hlásil jako asistent člověk s doktorátem. Bylo mi ho líto, ale nemohl jsem ho vzít, neboť byl ve stresu totálně nepoužitelný a v obchodě, tam je stres pořád.
raka in
Neregistrovaný host
Odeslán z: 198.12.67.251
Odesláno Pondělí, 10. září 2012 - 23:46:00    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: ... zvládá asi 7 jazyků ...

Zatímco ty nezvládáš ani svůj mateřský se svým univerzálním si namísto jsi, sem/jsem, ... A řada dalších hrubek včetně těch v diplomce nezabránila, aby dali diplom dalšímu blbci.
A že vás je !... Tedy těch blbců s diplomem, co neumí ani základní pravopis.
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 00:24:28    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám co modrý (nebo alespoň přimodralý)přispěvatel, to výborný znalec poměrů na železnicích:-) Líní odboráři, štika v rybníce, zlí komunisti, "rozumní" privatizéři. Navíc znalci historie, zřejmě z naučných pořadů v ČT2 ("nová" historie). Docela trefný popis, určený pro všechny z trhu poprděné zastánce privatizací za každou cenu http://www.blisty.cz/art/64699.html. Hlavně umět včas rozlišovat mezi píárkem a skutečností, více přemýšlení, méně ideologie a rovněž více zdravého rozumu. Hezkou třpytivou noc:-)
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 00:27:37    Odkaz na tento příspěvek  

Těmi přimodralci nemyslím zastánce korporátních barev, nýbrž zastánce toho směru, kterému začíná už nezanedbatelná část české populace (samozřejmě ta líná, neschopná, závistivá) říkat zlodějina.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 08:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: neuvěřitelný blábol...
- RSDr. odkudkoliv je především poslušná loutka strany bez ohledu na IQ a vědomosti, to byl základní předpoklad, aby ho na jakoukoli školu vůbec poslali. Takže ať má titul odkudkoliv, je to z..d, anebo, řečeno s panem Škvoreckým, může sice něčemu rozumět, ale v žádném případě neklade důraz na vlastní charakter. Nebo Vám ta spolupráce s KGB proti zájmům ČSSR připadá jako něco, co se dá omluvit a proč si toho ruského RSDra vážit? Neuvěřitelné.
- v letech kdy šel Slánský a Horáková na šibenici a Husák na doživotí, už byli RSDr.? Jen tak mezi námi - nepřátele státu Slánského a spol. nominovali sovětští poradci, Čepička a Štěpán Plaček, oba prvorepublikoví doktoři práv. V první fázi též Reicin, primitivní nevzdělaný křupan s obchodní akademií a sovětskou důstojnickou školou. bych řekl, že ten Vás 8x profesor Vám to nepodává až tak nezaujatě...dá se to pochopit, když zakládal VŠE ve 2xletech - v roce 1952 opravdu vysokou školu nezakládal nestranný nerudý nesoudruh.
- jestli Berkeley nabo Harvard nejsou Čelákovice nebo Štěpánská (s čímž souhlasím), co to vypovídá o titlu MBA? Akorát to, že si s ním můžete vytřít. Když jste ing. nebo MUDr, taky se Vás nikdo neptá, odkud to máte.
- A iniciátor tohoto projektu, v jehož diskusní skupině jsme - jakého projektu? Dyť Vy neudržíte ani myšlenku...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 09:19:53    Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Docela trefný popis, určený pro všechny z trhu poprděné zastánce privatizací za každou cenu http://www.blisty.cz/art/64699.html
Musím říct, že ZBlitky jako vždy nezklamaly a copy-paste článek z Rudého Guardianu i "analýzu" z odborářského think-tanku jsem si přečetl s nadšením. Železnice a doprava vůbec v Británii je totiž krásným materiálem pro studium toho, jak musí levičáci dialektickým doublethinkem hájit dřívé odmítané fujfuj soukromníky proti jiným soukromníkům a dokazovat nutnost státní intervence na příkladech funkčního trhu. To jsou fakt úžasné veletoče .
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 10:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Jojo, nadávat a škatulkovat lidi bez toho, abyste je znal, to by Vám šlo. Ostatně stejně jako 3xHonzíkovi. Jestli je takové chování běžné pro všecky "Ostalgiky", tak leccos vypovídá.
Zvláště tahle věta sedí od někoho, kdo tu vychvaluje systém založený na prázdných frázích: " Hlavně umět včas rozlišovat mezi píárkem a skutečností, více přemýšlení, méně ideologie a rovněž více zdravého rozumu."
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 10:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: musím Vám dát sice za pravdu, co se týká Blistů, to je fakt stoka, současně musím přiznat, že o železnici v Británii vím naprosto kulový, ale upřímně - v tom článku čtu fakta, možná přibarvená, možná lživá, ale celkem v intencích toho, co tady ti pesimističtější z nás před časem psali jako potenciální budoucnost naší privatizované dráhy. U Vás tradičně žádná fakta, jen jedovatá slina - takže bez ironie - jaká je tedy skutečná situace privatizovaných drah v Británii? Všimněte si, že neútočím a neočekávám protivýpad, ale informaci, jak to tam funguje, když Blisty lžou (což, opakuji, rozhodně nevylučuji).
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 11:47:11    Odkaz na tento příspěvek  

takže bez ironie - jaká je tedy skutečná situace privatizovaných drah v Británii?
Nemám rozhodně chuť ani čas vysvětlovat trivium těm, kteří čekají na každé mé "odpadlické" slovo, nicméně všiml jste si třeba, že v Británii platí za právo využívat lukrativní trať DOPRAVCE STÁTU, nikoli že stát dosypává nějakým British Rail (R.I.P.)? Že ten "chudák", co přišel o frančízu na WCML, je fujfuj soukromník Richard Branson (konglomerát Virgin, mimochodem podobně jako Leoš s "kosmickou" divizí Virgin Galactic :-) )? Že na tvrdě konkurenčním poli letecké dopravy je pro cestující levněji než ve státem organizovaném systému železniční dopravy? Že když stát má jako hlavní kritérium výši poplatku za frančízu, tak si holt na ten poplatek bude dopravce potřebovat vydělat na cestujících?
Ve skutečnosti privátní dopravci na státní infrastruktuře (ano, Railtrack byl krokem mimo, to všichni uznávají) fungují, počty cestujících jim rostou (zatímco neefektivní tratě zrušily už British Rail v 60. letech - Beeching Axe) a etatistům se to ovšemže nelíbí. Samozřejmě není vše růžové, jak mi bude hned podsunuto, ale rozhodně tu není místo pro "pesimističtější potenciální budoucnost", kterou u nás s náruživostí sobě vlastní vytvářely hlavně České dráhy v pocitu ohrožení dominantního postavení.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 12:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To hlavní ovšem řečeno nebylo- že to stojí víc, než jinde.

MMCh- tohle, trochu něco jiného než v UK, se zveřejnilo někde v českém tisku?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4654
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 12:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nicméně všiml jste si třeba, že v Británii platí za právo využívat lukrativní trať DOPRAVCE STÁTU
Nicméně všiml jste si, že doprava mezi městy London a Manchester či Birmingham atp. je trošku o něčem jiném? Británie má trošku jinou hustotu zalidnění (pominu-li Skotsko a S.Irsko) a trošku jinou celkovou geografii, která znamenala trošku jiné původní trasování tratí. Dále zde byl jiný historicko-politický vývoj. Těch odlišností je víc než dost.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 12:49:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: To hlavní ovšem řečeno nebylo- že to stojí víc, než jinde
Ano, to je další z vynucených doublethinků levičáků - že by do železnice nejraději co nejvíc peněz bez ohledu na to, co se za ně pořídí, ale když ty peníze najednou do té dopravy jsou a že to najednou není jen doprava pro socky a má to nějakou úroveň, tak je to strašně sere, protože na tom vydělá zlej kapitalista.
To si fakt myslíš, že hlavní problém železniční dopravy je milión liber pro šéfa dopravní firmy ročně? Oni třeba v té Británii taky mají mýto za dálnici z Birminghamu do Wolverhamptonu (nějakých 50 km) za 5,50 liber - to je taky nejdražší v Evropě. A co z toho plyne vůči ceně naší dálniční známky? VŮBEC NIC. Podstatné je, jestli ty finanční toky jsou transparentní a soutěžení vede ke kvalitě i efektivitě, jak chtě nechtě musely s nástupem konkurence prokázat i České dráhy.
Happy: Těch odlišností je víc než dost
Nikoli já, ale VY, vytvářeči "pesimističtějších potenciálních budoucností" železniční dopravy po ovládnutí fujfuj soukromníky, tady furt argumentujete nějakými srovnáními s Británií, obvykle zcela scestnými a bez znalosti věci. Tak proč ty odlišnosti omlacujete o hlavu mě? My se můžeme srovnávat třeba s Německem, kde je regionální doprava z velké části vysoutěžená a neDB firmy tam mají výrazný podíl - ale holt v Železničáři psali o Anglii, jak to tam stojí za howno, protože tam jezdí soukromníci, tak to holt bez znalosti věci budou etatisti papouškovat dál a roubovat na naše podmínky.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikoli já, ale VY, vytvářeči "pesimističtějších potenciálních budoucností" železniční dopravy po ovládnutí fujfuj soukromníky, tady furt argumentujete nějakými srovnáními s Británií, obvykle zcela scestnými a bez znalosti věci. Tak proč ty odlišnosti omlacujete o hlavu mě? My se můžeme srovnávat třeba s Německem, kde je regionální doprava z velké části vysoutěžená a neDB firmy tam mají výrazný podíl - ale holt v Železničáři psali o Anglii, jak to tam stojí za howno, protože tam jezdí soukromníci, tak to holt bez znalosti věci budou etatisti papouškovat dál a roubovat na naše podmínky.
Že já hlupák zapomněl, že se s Vámi nedá rozumně mluvit. Dle spisku páně Baptisty si omývejte přirození vlažnou vodou. Třeba Vám to pomůže a nebudete tu mně podsouvat něco, co jsem neřekl a ani si to nemyslím. PS: Železničáře narozdíl od Vás nečtu. (Vy ho čtete, protože víte, co tam píšou)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:14:23    Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě nečtěte, na mě nereagujte, nevyskakujte na každé mé odpadlické slovo - budete mít klid a nebudete mi muset podsouvat nějaké nerespektování odlišností (JÁ tu ZBlitkama a článkem oprásknutým z "rudého" Guardianu argumentovat nezačal).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: takže když chci konkrétní odpověď a vysvětlení, vaše reakce je, že se na to můžete vyprdnout mi něco vysvětlovat. Jen potvrzujete, že to zase byla jen Vaše jedovatá slina. Protože i když o tom fakt nevím vůbec nic, stačí trošku zacitovat:

všiml jste si třeba, že v Británii platí za právo využívat lukrativní trať DOPRAVCE STÁTU, nikoli že stát dosypává nějakým British Rail (R.I.P.)?
A u nás dopravce za využití lukrativní i jiné tratě neplatí? Ani ČD?

Že ten "chudák", co přišel o frančízu na WCML, je fujfuj soukromník
To je v jakém vztahu k tématu?

Že na tvrdě konkurenčním poli letecké dopravy je pro cestující levněji než ve státem organizovaném systému železniční dopravy?
Vždy a všude? A co z toho zase vyplývá?

Že když stát má jako hlavní kritérium výši poplatku za frančízu, tak si holt na ten poplatek bude dopravce potřebovat vydělat na cestujících?
Ostatně jako kadý podnikatel na všechny náklady, které s jeho podnikáním souvisí. Logika asi stejná jako že autobusový dopravce si musí vydělat na mýto a spotřební daň z nafty. Velká perla.

To hlavní ovšem řečeno nebylo- že to stojí víc, než jinde
Ano, to je další z vynucených doublethinků levičáků - že by do železnice nejraději co nejvíc peněz

Nádherná ukázka prvotřídní demagogie, vložil jste Ohlovi do huby něco, co neřekl ani náhodou

To si fakt myslíš, že hlavní problém železniční dopravy je milión liber pro šéfa dopravní firmy ročně?
To určitě ne, to akorát u Žaludy...nebo proč se tady tak šťavnatě řešil jeho plat?

Fakt na potvrzení toho, že to v Anglii funguje jinak než jak psaly Blisty, jsem se tedy nedočkal...jen další dávky demagogie, překrucování a podsouvání.

A ještě na závěr - jak do sebe zapadají tato Vaše tvrzení?
1) Železnice a doprava vůbec v Británii je totiž krásným materiálem pro studium toho, jak musí levičáci dialektickým doublethinkem hájit dřívé odmítané fujfuj soukromníky proti jiným soukromníkům a dokazovat nutnost státní intervence na příkladech funkčního trhu.
2)Nikoli já, ale VY, vytvářeči "pesimističtějších potenciálních budoucností" železniční dopravy po ovládnutí fujfuj soukromníky, tady furt argumentujete nějakými srovnáními s Británií, obvykle zcela scestnými a bez znalosti věci. Tak proč ty odlišnosti omlacujete o hlavu mě? My se můžeme srovnávat třeba s Německem, kde je regionální doprava z velké části vysoutěžená a neDB firmy tam mají výrazný podíl

Takže ad 1) v Anglii všechno funguje po soukromu fajn a ne tak, jak píšou levičáci, odboráři a modří
ad 2) - v Anglii to funguje blbě, ale nedá se to použít jako podklad pro tvrzení, že u nás privatizace dopadne taky tak.
Nebo co si z té směsi protikladů mám odnést?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do železnice nejraději co nejvíc peněz bez ohledu
Ono se to dělalo v Englandu kvůli tomu, aby se do toho dávalo víc peněz?
Já jenom, že pravičáci u nás to vydávali za vzor ušetření peněz. No nic...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:34:13    Odkaz na tento příspěvek  

Jen potvrzujete, že to zase byla jen Vaše jedovatá slina ... jen další dávky demagogie, překrucování a podsouvání ... v Anglii všechno funguje po soukromu fajn
Tak vidíte, že nemělo valného smyslu vám jakkoli cokoli popisovat a vysvětlovat, byla by to jen ztráta času. Odneste si z toho, co potřebujete, ať vám slouží.

P.S. Skutečné zájemce o téma privatizace britských železnic, kteří jen nepotřebují potvrdit své ideologické pozice a naplnit černobílé škatulky o soukromém fuj a státním dobru, doporučuji sérii článků tuším v Mišmaši, kde to bylo dost obsáhle popsáno včetně souvislostí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

;-))) No dyť jste mi taky nic nepopsal a nevysvětlil..;-))))
Ale jestli jste si všiml, uvedl jsme svůj příspěvek na toto téma tím, že o tom vůbec nic nevím, a chtěl jsem se něco dozvědět od Vás, který jste se svým úvodním prohlášením pasoval do role znalce privatizovaného chodu drah na ostrovech. Jen paranoik z toho vyvodí, že jsem si chtěl potvrdit své pozice, které jsme předem avizoval, že nemám.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: které pravičáky máš na mysli? Ona konkurence prostě funguje, i kdybyste stokrát nesouhlasili a popsali celej internet "důkazama" o opaku :-) A proto se jí taky určité skupiny zuřivě brání, aby jim nebylo vidět pod ruce, aby si udržely smrádek a teploučko... přičemž práci s vysvětlováním a obhajobou si za ně dají užiteční idioti úplně zadarmo, no co si přát víc . Podívej se na biopaliva, jak najednou "nejsou až tak ekologická", a myslíš, že si dřívější agitátoři lepších zítřků bez ropy a s tím souvisejícího přelévání OBROVSKÉHO množství cizích peněz uříznou kšandu? Bane, ani se nezačervenají. Akorát ty peníze už NEJSOU. A to nebyly NIČÍ peníze, to byly konkrétní peníze i tvoje, jenže to přece bylo pro "dobrou věc" a kdo pochyboval, byl ideový heretik zaslouživší zatracení... a tak je to se vším.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 13:50:05    Odkaz na tento příspěvek  

Slimto, pro tupější ještě jednou: "Skutečné zájemce o téma privatizace britských železnic, kteří jen nepotřebují potvrdit své ideologické pozice a naplnit černobílé škatulky o soukromém fuj a státním dobru, doporučuji sérii článků tuším v Mišmaši, kde to bylo dost obsáhle popsáno včetně souvislostí."
Jenže do časopisu se asi nebudou dát čmárat ideové výlevy či osobní útoky proti autorovi, což bude problém, počítám?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konkurence prostě funguje
Psal jsem něco o opaku (dokonce ani o "konkurenčních" kartelových dohodách)?
Zkus tedy jen odpovědět na mou otázku,danou výše: Ono se to dělalo v Englandu kvůli tomu, aby se do toho dávalo víc peněz?

Který pravičák?
Ono je to těžké, když pro tebe jsou všichni ,stojící napravo či nalevo od tvého názoru, levičáci.
Naposled teď třeba Tlučtchoř.

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 14:18:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Ono se to dělalo v Englandu kvůli tomu, aby se do toho dávalo víc peněz?
"ONO SE TO DĚLALO" proto, že s nereformovatelnými BR by šla železniční doprava ještě výrazněji do hajzlu (podobnost s ČD čistě náhodná). Nevím, kde sis vycucal tvou tezi, že smyslem bylo za každou cenu ušetřit, s tím se ale musíš vyrovnat sám.
pro tebe jsou všichni ,stojící napravo či nalevo od tvého názoru, levičáci
No tak pro mě jsou levičáci především ti, kdo neustále zvyšují daně a vymýšlejí nové, prosazují stále víc státního dirigismu (vodění hloupého vovčana za ručičku a rozhodování za něj, co je pro něho dobré) a "velkého bratra". Čili naším parlamentem napříč všichni.

(Příspěvek nebyl editován uživatelem T. H .)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3085
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 14:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

by šla železniční doprava ještě výrazněji do hajzlu
Aha. No jo no, takže filantropické důvody. A já furt, že aby se na tom vydělalo a stát dával míň.

Takových fiilantropů máme i tady poblíž víc.
Třeba kolem Katowic. Dřív maršálek neměl ani floka, dnes hýří.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 15:20:16    Odkaz na tento příspěvek  

takže filantropické důvody
Nerozumím řeči vašeho kmene, nicméně vše už bylo napsáno a rozesračkovávej si to jak chceš.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 17:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Osobní útoky proti autorovi čeho? copak vy jste tady vyplodil něco ohledně britských železnic? Autora osobních výlevů a výpadů jste asi nemyslel. Jinak už jste na tom asi dost blbě, kyž musíte furt někomu vkládat do huby ty Vaše mantry ohledně konkurence, která funguje navzdory blábolům všech nepřejícníků. To, že konkurence nefunguje, tady totiž nikdy nevypustil z huby ani nejlevicovější a nejmodřejší ideový odpůrce...

Nevím, kde sis vycucal tvou tezi, že smyslem bylo za každou cenu ušetřit

A co je teda smyslem toho? Dneska jedete jednu perlu za druhou.
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 21:23:30    Odkaz na tento příspěvek  

Rozumím tomu dobře: 1) Železnice v Británii byla privatizována a větší část sítě (už během těch předchozích dvou t.zv. reforem) zrušena. 2) Zbývající část sítě rozdělena mezi x "konkurenčních" správců. Dle "tržní" nauky trochu fungující v případě vložek, či banánů očekáván analogický efekt. 3) Efekt se nedostavil, protože "konkurenti" začali soupeřit v rozsahu neúdržby. Přeci jen nákup třeba aut s n+1 výfuky pro xxx ředitelů, ředitelíčků, kamarádíčků, poraděnků je lepší než na x úseků pustit podbíječku (či tam ponechat slušně placené zaměstnance), navíc to bylo v souladu s úplně debilním zákonem, který nechával rozsah údržby na libovůli správců 4) Stát po několika nehodách napumpoval majitelům "správců" zcela netržně prašule (ejhle, japato copato modrásci?) a nějak je přiměl k nutným opravám. 5) Celá tato eskapáda stála stát mnohem více, než ponechání starého modelu BR. 6) Nikdo nebyl za hloupý, drahý, nesmyslný pokus potrestán. 7)Protože příklad privatizace BR je zcela špatný, někteří zlodějští (ehm, "pravicoví") poslanci jej chtějí ordinovat v ČR. Můj dota zní: Co bylo na původním modelu (vyjma ideologie) špatného, když byl levnější a bezpečnější????
Mimochodem s Čulíkovými Blisty bych byl opatrný, zjistěte si, jak roste čtenost tohoto internetového deníku. v posledních dvou letech. Možné vysvětlení pro některé: Přibylo líných a závistivých:-)
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 21:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Alespoň si o té železnici v Británii něco zjistěte, než tady začnete vykládat píčoviny.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 21:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: sice Váš příspěvek zní rovněž logicky a já nejsem schopen s ním souhlasit nebo nesouhlasit, fakt o tom nic nevím, ale co se týká Blistů, souhlasím s T.H. Je to sice věc názoru a vkusu každého soudruha, ale věrohodnost informací se nedá měřit sledovaností.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 23:32:25    Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Rozumím tomu dobře: 1) Železnice v Británii byla privatizována a větší část sítě (už během těch předchozích dvou t.zv. reforem) zrušena. 2) Zbývající část sítě rozdělena mezi x "konkurenčních" správců
Nerozumíte tomu vůbec a jste tak mimo, že být mimo ještě o trochu víc, tak se potkáte z druhé strany. Nicméně je trochu pozdě na perly sviním, takže jen pro ty nejtupější připomenu do třetice - nejdřív si přečtěte aspoň to, co bylo v Mišmaši. A pro ZPetr upřesním speciálně - první tři čísla ročníku 2005. Pak se snad budete schopen bavit věcně a na otázku "Co bylo na původním modelu (vyjma ideologie) špatného" si dokážete odpovědět sám.
Tranďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 11. září 2012 - 23:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že dnešní GB železnice se v ničem moc neliší od jiných železnic v západní Evropě, ani v dobrém, ani v tom špatném. Jen penězovody jsou tam nastaveny trochu jinak.

co bylo v Mišmaši. A pro ZPetr upřesním speciálně - první tři čísla ročníku 2005

Něco novějšího by nebylo? Přeci jen 7,5 roku je v dnešním světě docela dost.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 00:08:47    Odkaz na tento příspěvek  

Přeci jen 7,5 roku je v dnešním světě docela dost
Myslíte, že se za tu dobu stihla historie nechat dvakrát přepsat? Poslyšte, ještě v té válce s Eastasií nejsme...
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:25:26    Odkaz na tento příspěvek  

Mišmaš - to je třeba zde?
http://dopravniklub.ecn.cz/clanek.shtml?x=159395
Či toto (určitě to psal nějaký "nejtupější"):
http://cs.wikipedia.org/wiki/British_Rail
Zde další určitě vitruelní argument:
http://www.britskelisty.cz/9709/19970922g.html
Nebo tady (ale o5 BL, čili zas špatně):
http://blisty.cz/art/29454.html
Tranďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 08:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té wikipedii:

Dlouhotrvající nárůst přepravených osob se ještě navýšil, ale je vyvážen trvalým zdražováním jízdného. Veřejné rozpočty v roce 2006 zaplatily provozní dotace ve trojnásobné výši než dostávaly BR. Objem nákladní dopravy se také vzrostl.

Nicméně je otázka jestli byl růst cestujících a přepraveného zboží způsoben právě privatizací, nebo všeobecným zájmem o kolejovou dopravu a přeplněnými silnicemi. Některé studie ukazují, že podobný růst cestujících počal už s koncem osmdesátých let, současně s růstem ekonomiky, pouze se zpomalil recesí v počátku devadesátých let. Nicméně počet cestujících se vrátil na úroveň padesátých let.


Je někdo schopen říci, zda je toto pravda, nebo není?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 09:03:12    Odkaz na tento příspěvek  

ZPetr: Ano, klidně berte za bernou minci českou wikipedii, ZBlitky a šotoušky z Brna (co zcela vážně navrhovali tunel pod Jabloncem, aby tudy jezdily vlaky mezi Turnovem a Libercem) a hlavně nezdrojujte nic v angličtině . Samozřejmě že je nárůst počtu zákazníků při rostoucích cenách naprosto typickým ekonomickým jevem. To prostě nemá cenu, radši si udělám šoulet :-)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přibyla nezaměstnanost a ne líných a závistivých. A nezaměstnanost přibyla, protože kapitalismus.
Byly doby, kdy v této zemi nebyl jediný pošahaný podnikatel a nezaměstnanost byla 0%. Dneska je tu podnikatelů hafo a nezaměstnanost 30%. Takže teze o tom, že díky podnikatelům lidé mají práci je sprostá lež. Naopak je to. Díky podnikatelům totiž lidé práci nemají.
A proč je nezaměstnanost? Protože je kapitál společnosti vysáván neproduktivním finančním světem, který jen spravuje číselnou hodnotu práce, kterou vykonávají dělníci, rolníci, vědci apod. Ale kdo vydělává? No hlavně finanční kapitál, tedy neproduktivní část splečnosti. Peněž se nenajím, najím se jídla. Peněz se nevyléčím, vyléčím se lékem.
Společnost by si měla konečně uvědomit, že spravováním číselné hodonty práce žádná nová hodnota nevzniká a tudíž nelze logicky touto cestou bohatnout. Přenesením tisícovky z jednoho šuplíčku do druhého šuplíčku nenmůže vzniknout nová tisícovka. Jinak je to tisícovka vylhaná a je to jen okrádání zbytku společnosti, která ty hodnoty skutečně vytváří. (Viread, pšenice, byty, knihy apod.)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 12:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík nezaměstnanost byla 0%
V mém prvním zaměstnání, strojírenský podnik s 1200 zaměstnanci, někdy 198x
Dnes bychom řekli bezdomovec (bydlící na podnikové ubytovně), ráno příšel, každému podal ruce jako pan ředitel, dal si pivko (sedmičku) a odpadl za mašinu, po celou dobu nepoužitelný. Takových týpků utáhl podnik více.
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 13:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Triplhonzík: "najím se jídla"
Ale bacha, aby to jídlo nepocházelo ze záhumenku nebo nedejbože (promiň, Cogwheele ) od soukromého zemědělce! Jediné akceptovatelné jídlo je ze státního statku nebo JZD.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x honzík : Dám Vám dobrou radu, než budete psát bláboly, oběhněte 3x dům. Právě, že kapitalismus funguje (Čína)a ne ten bankovní socialismus (Evropa, částečně USA). I když si spousta lidí myslí, že je to naopak. V tomhle má Klaus prostě pravdu, měl ji a pořád má.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 14:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Číně snad dosáhli komunismu, ne?
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 15:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady ještě máte něco k RSDr.
Na pražské škole, kde se vzdělávají politici, působí vyučující s komunistickými tituly
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: a co teda máme brát za bernou minci, když Vy, který jediný znáte pravdu, nám sem žádný odkaz na ni nedáte? Ani na ten zaručeně pravdivý článek v Mišmaši ročníku 2005? zatím tady proběhlo plno linků potvrzujících, že blábolíte kraviny motivované Vaší protidrážní averzí, ale ani jeden, který by ty Vaše výplody i jen minimálně potvrzoval.
Teď maximálně čekám poznámku v tom smyslu, že sviním perly házet nebudete nebo že bychom si z toho stejně vzali potvrzení nějaké své ideologie, že konkurence nefunguje a je fujfuj. To je tak jediné, na co se zmůžete.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 20:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybák: to jsou ti ze SSSR, ti jsou OK...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Co chceš slyšet kromě toho, že fakt růstu tržeb je mnohem podstatnější argument, než kecy českých šotoušů.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 12. září 2012 - 21:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime prosím Tě Ty už překrucuješ víc, než ten trouba s brejličkama v čele oranžových.
1. RSDr byli v 50 letech právě často Ti soudci. Že jim to nadiktoval paranoidní Stalin a jeho výkonná mašinerie, je jiná. Ale jsou pod tím podepsáni oni.
2. Ze SSSR přišlo dost vzdělaných lidí. Bylo to tehdy high-tech, alespoň v některých oborech. To je často spojené s lety do vesmíru. Takže kde je nyní nejvíc nových vynálezů a zdaleka ne jen okopírovaných?
3. Iniciátorem této sekce diskuse je bezesporu mladík, který si dokázal sbalit pár švestek a jít si trošku studovat do světa. A protože není úplně blb, učí se i čínsky a arabsky.
4. Až si budeš myslet, že si víc než třeba výše zmíněný prof Kohout z VŠE, nebo v některých silně kontroverzních tématech i prezident Klaus, tak nám to prosím nandej alespoň nějakou publikační činností. Plácat u piva, to umí v této republice 90% lidí. Máknout a generovat hodnoty, to už je podstatně horší.
5. Lešovi fandím. A jeho výsledky jsou vidět. Tak proč se za to stydět. Naopak na ně může být společnost hrdá, i když třeba nikdy do vlaku nevleze, protože rozhýbal ten smrádek na kolejích.
raka in
Neregistrovaný host
Odeslán z: 198.12.67.251
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 00:23:05    Odkaz na tento příspěvek  

Arakain, nechceš se už konečně na ty svoje žvásty vysrat?! Co plácnutí, to perla a jediná věta není chybyprostá.
Kterému Lešovi to fandíš? To je nějaký tvůj kámoš ze zvláštní školy?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 00:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: k Vašemu dalšímu dysgrafickému elaborátu:
Ad 1) titul RSDr. se uděloval od roku 1966, takže ti soudci jsou fakt velká střela mimo,ten Váš spoluzakladatel VŠE to asi má fakt trochu pomotaný. Ostatně soudci byli vždycky JUDr., i když měli jen tříměsíční rychlokurs.
Ad 2) předpokládám , že mluvíte stále o padesátých letech, kdy se kromě poradenství ve věcech hledání nepřítele ve vlastních řadách a odvozu uranu z oblasti Jáchymovska jejich high-tech potenciál orientoval na sestavování technologie rozmontované a ukradené v rámci válečné kořisti v Německu. Ono měřit vyspělost země lety do vesmíru...takoví Němci toho do vesmíru zrovna moc nenalítali kromě toho zoufalce za Brežněva a netroufl bych si tvrdit, že jsou tak ňák zaostalej národ...
Ad 3) opět jste nevysvětlil, o jaké sekci to pořád mluvíte a už vůbec ne, s čím to souvisí.
Ad 4) totéž, vůbec nevím, o čem a o kom mluvíte a na co tím reagujete
Ad 5) taky nevím, o kom je řeč a na co tím reagujete, jestli jste měl na mysli Lea, sice mu fandím taky, ale jednak nechápu, s čím to má zase souviset, jednak nechápu, proč by na něj měla být společnost hrdá...smrádek rozhýbal Jančura a kde jsou ty výsledky? Zatím stojí v depu, jestli myslíte tohle. Mám v garáži víc aut než on vlaků, jste na mne taky hrdý?
Sorry za tu jedovatost, ale na Vás se vážně reagovat nedá...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 04:09:58    Odkaz na tento příspěvek  

Slimta: Vy, který jediný znáte pravdu ... zaručeně pravdivý článek ... blábolíte kraviny motivované Vaší protidrážní averzí
Vidíte, a to jsem ani žádný odkaz nevložil - dovedete si představit to furóre, kdybych to udělal a vy v něm našel něco, co by nezapadalo do vašeho obrazu světa, jak byste si teprv se mnou vytřel hubu?
Jasněže se v Británii nepovedlo úplně všechno - a taky to tu krom podsouvačů nikdo netvrdí; krokem vedle byl Railtrack, chybou frančízy jen na pět nebo sedm let. Otázkou je, jestli si z toho dokážeme vzít ponaučení, nebo jen pořád omílat to původní ČD píárko, jak je železnice v Británii rozvrácená a nefunkční (což může fungovat jen na jednodušší, co tam nikdy nebyli a informace o ní můžou čerpat jen z překladů článků na webu Guardianu - asi jako kdyby si Angličan dělal obrázek o ČR podle "Rudého" Práva).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 07:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: No hlavně si už definitivně nedovedu představit, že byste sem nějaký podobný příspěvek vložil, a to ani za cenu, že byste se popásl na tom, jak jste mě dostal a jak na to nemám co říct. Furóre vy se nebojíte, to je u Vás běžný prostředek komunikace...
takže jste se z toho zase hezky vykecal, plivl jste si slinu na ČD a její zastánce, aniž byste položil jakýkoli důkaz s tradičním odkazem na to, že modrý debily a šotoušky to stejně nezajímá...Vezměte v úvahu, že jen rezolutnost a útočnost Vašich tvrzení už tady skoro nikoho neoslní...
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 08:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Já chápu, že si z nás děláte legraci, nebo snad nevíte, proč komunismus ekonomicky zkrachoval? Doporučuji požádat o občanství Severní Koreje a odstěhovat se tam. Ostatním se omlouvám, nemám ve zvyku plevelit diskusi příspěvky mimo téma.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 08:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka_j: jak jsem četl i v jiných vláknech a dokonce ve vzkazech moderátorům, 3x Honzík si nejspíš legraci nedělá, i když to vypadá jako hodně černý humor...
ZZPETR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 13:54:04    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Uzavřené skupině připadá každý odchylný názor jako divný, či černý humor. H2SO5:-) Čím je ona uzavřená skupina menší, tím se to zhoršuje. Je to vidět třeba u sekt, bukvic, zlodějů. Vůbec nehraje roli skutečnost, že onen "legrační" názor sdílí třeba většina populace. Sektáři potom vymítají, buzeranti pomlouvají, nebo si popláčí na ramínkách, zloději se sápou po zbrani, či zakládají pravicovou partaj (jejich zlodějiny jsou pak legálními). K tématu: Myslím si, že na trase Ostrava - Praha se uživí daleko více soukromých provozovatelů, optimální počet by byl tak 30-50. Jako na silnici. Též by strojvedoucím mohlo stačit nedokončené základní vzdělání, aby se situace té silnici co nejvíce přiblížila, alespoň co do "vzdělání" řidičů - "profíků". Mohli by mít ještě nižší mzdu a řidiči z povolání rovněž nepotřebují odbory.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 16:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZZPetr: nějak jsem Váš příspěvek nepochopil...jediné, co bych z toho dovedl vzít, je, že politické názory 3x Honzíka sdílí většina populace? V tom případě by asi Jančura udělal nejlepší kšeft s jednosměrnými vlaky směr Mnichov...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 19:19:28    Odkaz na tento příspěvek  

Slim : soudci nebyli vždy JUDr. i když absolvovali standardní VŠ studium.
JUDr. se zpravidla přidával automaticky k červenému diplomu, jinak se muselo dělat „rigo", udělat další diplomku a udělat další „přísné" (rigorozní) zkoušky.
Soudili (žalovali, obhajovali) - nebo v čase přítomném - osoby bez titulu, s titulem „promovaný právník", nebo později „magoři" s titulem Mgr.

Jak řekl jeden můj známý - JUDr. se hezky vyjímá na parte a náhrobním kameni, jinak je celkem k ničemu ... leda k ukojení osobní ješitnosti ...

Jirka_j : co takhle čínský model komunismu - tedy vedoucí úloha KSČ (Číny) ... v mnoha směrech dusící tuzemský (evropský a mimoevropský) kapitalismus ... a kapitalisté slintají blahem, když s nimi "komunisté" uzavřou nějaký kšeft ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Souhlas a omluva, blbě jsem se vyjádřil, chtěl jsem říct, že k soudci patří právnický titul a ne RSDr. (myšleno tak, že "když už titul...") ostatně s tím rigem to bylo obdobně i u jiných doktorátů, moje matka dělala touto cestou RNDr.na přelomu padesátých a šedesátých let...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 21:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim. Já Tě taky nechtěl chytat za slovo, ale pan profesor Kohout má jako jeden z mála v ČR mít za jmémem titul, jehož podmínkou je třeba založit fakultu nebo školu. Zjistím to, už jsem to z hlavy vypustil.
Jinak rigo je opravdu především k tomu, aby mohla pošťačka oslovovat "pane doktore".
A hledat jiného iniciátora vzniku této diskusní skupiny než Leoše, je opravdu divné.

Jen tak mimochodem. Jsi nějak interesovaný tímto serverem za množství příspěvků = navýšení návštěvnosti ? Nebo jsi se jen rozhodl trumfnout Drn -a ?
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 22:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Mohl bych vás zcela vážně a neideologicky požádat o link na ty mišmaší články? Díky.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 22:57:44    Odkaz na tento příspěvek  

Zcela vážně: Mišmaš je TIŠTĚNÝ časopis. Neexistují žádné linky. Překonejte lenost, zvedněte neideologicky své ctěné pozadí a odeberte se do nejbližší krajské knihovny, kde ho nepochybně mají. I když je to krapet složitější, než si nabrnknout na webu, ať to někdo udělá za vás, věřím, že to zvládnete. Děkuji.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 08:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: ale ten trojitý pomatenec tady neoslavoval ideologickou, ale ekonomickou složku toho zlořádu. V té Číně je to naopak, ta enonomika je spíš kapitalistická, ideologie formálně komunistická. Mimochodem, zamyslel se pan Honzík, ve které zemi mají dělníci lepší podmínky z hlediska BOZP, pracovněprávní ochrany? Ale to sem moc nepatří. Já spíš nechápal jeho příspěvek o "neproduktivním finančním světě" v tomto tématu. Vždyť Novotný koupil zcela hmatatelné vlaky, které bude na vlastní riziko provozovat a poskytovat služby veřejnosti. To není "nová hodnota"? Pominu bláboly o 0% nezaměstnanosti v době totality, za Pařížské komuny prý drželi zaměstnanost tak, že jedna parta jeden den jámu vykopala, druhá jí druhý den zaházela. Tím nějaká hodnota vznikala?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 14. září 2012 - 08:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

parta jeden den jámu vykopala, druhá jí druhý den zaházela
Tak to jsem asi tu pařížskou komunu zažil. Taky jsem viděl,jak jeden den chodník opravili, druhý den přijeli s bagrem a začali kopat díru pro kabely.
---
Nějak je poslední dobou od černého ticho o vozidlech. Je to pravda s tím rušením?