K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 22. 08. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 22. 08. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 17:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím akorát někteří "objektivní a nestranní" prominuli Jančurovi to, že vyjel až koncem září 2011 a to ještě několik spojů denně. Udělat tohle Novotný (nebo jiný nežlutý ), tak ho "objektivní a nestranní" roztrhají na kusy. A jinak buďte bez obav, až bude generální stop kvůli dvěma FLIRTům v tunelu na jedné koleji 22 metrů od sebe, tak to šotouši řádně pořeší, jako to pořešili u jiného nežlutého dopravce. Stát se to žlutýmu, tak samozřejmě "to nevadí". Holt objektivnost.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeho vlaky budou nejmladší. Nic víc, nic míň.
Aha. Takže jeho vlaky budou zastaralé ve srovnání s pantery. Protože rozhoduje datum výroby. Tzn, že první Flrt bude zastaralý ve srovnání s posledním.
V čem nemá pravdu?
V tom, co píšu. V Polsku nebudou pendolina se zablokovanými funkcemi, ale pendolina bez těch funkcí= naklápění- protože na těch pár oblouků se nevyplatí.
Tudíž to stejné: přesně počet matic, šroubků, transformátorů

jednotky LE jsou nejnovější a byl by blázen, kdyby na tom nezaložil své PR.
Samozřejmě. Jen nechápu, proč se u toho musí tak lhát.
Protože vše, co je vyjmenováno, konkurenční vlaky také mají. Kromě možná toho vnitřního audio-video kanálu.

Prostě mi to připadá, stejně jako u žlutého, jako by jeden výrobce aut začal vychvalovat svoje výrobky- "Naše auta mají volant, na rozdíl od řídících kol pro řidiče u konkurence."
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy, Zvědavec2:

Zatím se jen oba kličkujete a snažíte se držet dogmatu, že tam nefunguje klimatizace. Což se může stát i u nového vozu (při té humanizaci se tam montovala nová klimatizační jednotka a je dost dobře možné, že je stejná jako u tehdy vyráběných funglovek Bmz 241 pro ČD) určitě se nebudeme přít, že při špatné údržbě nebude fungovat klimatizace ani u vozu. Neřekl jsem, že ten daný 30 let starý Xmz patří RJ (ostatně ty samé vagony se dají v Rakouzsku potkat skoro na každém IC...). Když se bude s*át na údržbu, tak klimatizace nebude fungovat až už bude provozovatel kdokoliv (a nebo že by se urazila, že jí místo do novostavby dali do nějakého starého škopku? )Taky nejspíš nebude sporu, že ten nešotouš nebude prohlížet výrobní štítek ani nebude chtít mít k nahlédnutí technický průkaz toho daného vozu. Tak jak dále pozná člověk nepolíbený šotoušstvím, že to není vagon?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3012
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 08:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se bude s*át na údržbu, tak klimatizace nebude fungovat až už bude provozovatel kdokoliv
Nechcete tím naznačit, že na to žlutý ...?
Na údržbě klimatitace není co zkazit. Jestliže se mění pravidelně filtry- což je jediné, co může údržba zkazit.
Nefunkční klima je vesměs záležitost netěsnosti nebo poruchy na některém komponetu pohonu či ovládání. A to běžná údržba neovlivní.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 12:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtěte v souvislotech - bezpečnost a pohodlí na úrovni roku 2012. Takže pro jistotu ještě jinak - ostatní dopravci tyto hodnoty nemají na úrovni roku 2012.
Tím chcete říct, že ostatní dopravci nesplňují bezpečnostní předpisy platné v roce 2012?
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 13:25:17    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Čistě teoreticky: Splňuje Octavia I bezpečnostní a ekologické předpisy roku 2012? A nechají je jezdit? A myslíte, že se dá říct, že Octavia II na tom co bezpečnosti a pohodlí bude líp? Tak asi tak nějak to s těmi vlaky bude taky. Nebo se za čtyřicet let vývoj na železnici nepohnul? Pak bych nechápal, co tady žlutí vyčítají ČD...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4625
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 14:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha. Takže jeho vlaky budou zastaralé ve srovnání s pantery. Protože rozhoduje datum výroby. Tzn, že první Flrt bude zastaralý ve srovnání s posledním.
To je dost silně přitažené za vlasy. Ale když už si to načal, tak se stačí kouknout na rozdíly v jednotkách řady 471 první serie versus poslední serie...

Nefunkční klima je vesměs záležitost netěsnosti nebo poruchy na některém komponetu pohonu či ovládání. A to běžná údržba neovlivní.
Z pohledu laického cestujícího to je prostě nefunkční klima a je jedno, jestli to je neúdržbou, stářím vozu, či obsluhou. Prostě se potí jak dveře od chlíva... Zejména včera při tom teplotním masakru muselo být super na takový vůz narazit...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 17:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a nejlepší je v tom vedru narazit na hlaváku EC od Vídně, které má jako první vůz Bmee. To je teprve klima, mít v 38 stupních a V 160 stažená okna... U RJ máte pravděpodobnost, že klima alespoň pojede v jiném voze. U ČD máte pravděpodobnost, že klima je v autě, které Vás dovezlo na nádraží. A v LEO máte pravděpodobnost, že nefunkční klima v jednom voze se bude dohánět otevřenými průchody z jiného vozu. Tak co je nejhorší? A proč tedy tak značné procento národa ignoruje železnici = ČD? Pozdravujte Bmee, s tou šílenou reko za 20- 30 mil. RJ nakoupil za ty prachy cca 2-3 vozy navíc a máte pravděpodonost, že pár let v něm ta klima bude fungovat jen díky výměně filtrů, mazání a změně software. A nebyl líný a nechal je na rozdíl od ČD Naprd cirkus alespoň oblepit folii, aby zapadly. I když barva nejezdí,to je to poslední, co bych řešil.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 17:41:02    Odkaz na tento příspěvek  

U RJ máte pravděpodobnost, že klima alespoň pojede v jiném voze.

1. Ono u ČD jede nějaké EC do Vídně, které je složeno jen z těch Bmee? Někdo si nám tady vymýšlí. Navíc ve "věčně plných RJ IC, ve kterých i tak obsazenost neustále stoupá" je narozdíl od ČD MENŠÍ pravděpodobnost, že si budu moci jinam sednout. (A to nemluvím o tom, že to už je lepší jet bez klimy se staženými okny, než s pokaženou klimou a pevnými okny u RJ.)


Pozdravujte Bmee, s tou šílenou reko za 20- 30 mil

Těch 30 milionů sis Brouku pytlíku cucal z kterého prstu? Aneb není nad to plácnou číslo 2x vyšší a pak tady rozumovat, že jinde za to měli 2 vozy.

RJ nakoupil za ty prachy cca 2-3 vozy navíc a máte pravděpodonost, že pár let v něm ta klima bude fungovat jen díky výměně filtrů, mazání a změně software.

Ano, u šestiletých rekonstrukcí, které se už teď serou jak o život je určitě větší pravděpodobnost, že to bude fungovat, než u rekonstrukcí zcela nových, kde se rovnou počítá s tím, že musí vydržet i stahovačky a jiné české anomálie.

A nebyl líný a nechal je na rozdíl od ČD Naprd cirkus alespoň oblepit folii

Kdežto zlé ČD nechávají přelakovávat vozy při revizích (kdy se to lakuje tak jako tak) místo starého schématu do nového. Fuj, to je ale špatné plýtvání peněz.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono u ČD jede nějaké EC do Vídně, které je složeno jen z těch Bmee?

Do Vídně ne, ale třeba z Varšavy je EC 110 každou neděli v síle 7 - vozů 2tř a hned 4 z nich jsou bez klimatizace. Člověk nastupující blíže ku Praze už těžko najde ve třech klima vozech volného fleka...
http://www.zelpage.cz/razeni/12/vlaky/cd-110
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:23:13    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Brouk Pytlík ale psal o EC do Vídně, tak proč do toho motéš něco jiného? Nebo začnem argumentovat, že někde jezdí nějaká RegioNova bez klimy apod? Nebo že kdysi u ČD jezdily páry, kdežto RegioJet je nepoužíval nikdy?

(Teď si ale říkám, jak jsou ty ČD hloupé, když nasazují v neděli na posily 4 vozy bez klimy, když s nima přece nikdo nejezdí a všichni jedou s o třídu lepším, který jezdí neustále plný a přesto mu obsazenost dále stoputá. )
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:24:47    Odkaz na tento příspěvek  

Člověk nastupující blíže ku Praze už těžko najde ve třech klima vozech volného fleka

Vlastně já zapomněl, u ČD je pořízení místenky při nákupu přes eshop opruz a zpátečnické. Kdežto u RJ je nutnost rezervace s předstihem přes eshop vlastně fajn a in.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brouk Pytlík ale psal o EC do Vídně, tak proč do toho motéš něco jiného?

Myslím, že tady je jedno o kterou destinaci se jedná, ve vlaku vyšší kvality má být klima ve všech vozech, tečka.

Teď si ale říkám, jak jsou ty ČD hloupé, když nasazují v neděli na posily 4 vozy bez klimy

Jsou hloupé, protože kdyby byly chytré, tak místo milionových odměn papalášům zařídily aby alespoň na vlacích EC jezdily výhradně vozy s klimatizací.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:43:54    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně jak jsem psal. Zlé ČD kdysi jezdily s párou. Jsou těžce out a nemoderní. Prostě zbývající EC vozy teprve procházejí modernizacemi. Co tedy mají ČD udělat? Přejmenovat to na R, ať mají šotoušci pokoj? No jo, ale R by zase dle šotoušků měl stavět i v Třebové atd., jinak to není R. (Pak zase budou šotoušci brečet, že tu nejsou žádné expresní spoje) Nebo jezdit bez těch vozů, ať se lidi mačkají, nebo nejedou vůbec? Nebo měly ty vozy poslat na reko současně s vozy předchozích sérií? (Jó, to bylo tehdy křiku, když byl nedostatek vozů... a opět jsme na začátku - to ty spoje neměly jezdit vůbec, vždyť lidi nikam jezdit nemusí, nebo tam radši nasadit alespoň něco?) Co na to Brouk Pytlík? Co na to Jan Tleskač? A co na to Radim? Vždyť ten ten má vozů na rozdávání, že už po třech měsících šly jeho ojetiny do Šrotu a v Rumunsku byly Astry ve vysokém stádiu rozpracovanosti (Jen Škoda, že o tom věděl jen Radim, ale Rumuni ne...)

A vůbec, prvotní blud Brouka pytlíka byl ten, že pokud vlezu do neklimatizovaného Bmee v EC na Vídeň (ve které ale jdou otevřít narozdíl od o třídu lepších vozů okna), tak mám menší pravděpodobnost než u RJ, že vedle bude klimatizovaný (a funkční) vůz. Což není pravda. Jen někteří neumí uznat liché argumenty a začnou to stáčet jinam.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 19:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jsmé u jádra pudla, na RJ nenecháte niť suchou, ale ČD by jste odpustil první poslední. Přitom co říká naše slavná wikipedia o vlacích EC:

Kritéria vlaků EC:

musí se jednat o vlak mezinárodní
vlak je řazen z vozů 1. a 2. třídy
vlak je skupinově řazen
vozy jsou různých typů
všechny vozy jsou klimatizované
zastavuje pouze ve významných městech
nezastavuje na více než pět minut
personál vlaku mluví více jazyky
průměrná rychlost je vyšší než 90 km/h
vlak jede přes den


Co mají ČD udělat? Nehrát si na něco na co nemají. Nechápu jak je v tomhle může ještě někdo takhle slepě obhajovat...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 19:48:47    Odkaz na tento příspěvek  

Nehrát si na něco na co nemají

Takže se na to vys*at, však se tam cestující dostanou jinak? Inu, přesně šotoušské řešení. A místo aby jezidlo něco, tak budeme čekat, že se možná najde někdo jiný, kdo to odjezdí...

Nechápu jak je v tomhle může ještě někdo takhle slepě obhajovat...

Taky se vám divím, jak musíte slepě obhajovat RJ, když tu byla řeč o tom, že na EC do Vídně je jedno neklimatizované posilové Bmee a nikdo okolo není řazeno nic klimatizovaného a někdo tu jako protiargument použije nějaký úplně jiný vlak v jiné souvislosti.

všechny vozy jsou klimatizované

Což takhle tu citaci dát celou? Nehodí se do krámu?

všechny vozy jsou klimatizované, což je podmínka, která opět není striktně dodržována, hlavně u východoevropských železnic , ale někdy i u západoevropských železnic
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 19:57:51    Odkaz na tento příspěvek  

Proč se na to ty západoevropské železnice raději nevykašlaly?
nešotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.90.2
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 20:07:51    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Nevím, proč má zas někdo potřebu za každou cenu na ČD plivat a divit se, že někdo slepě neobhajuje RJ.

Co je lepší?

a) nasadím na vlak 5 vozů, které budou klimatizovány a víc ani ň, lidi se buď nevlezou, nebo se mačkají

b) nasadím na vlak 5 vozů, které budou klimatizovány a NAVÍC třeba 2 vozy bez klimatizace, které ale pomůžou pokrýt poptávku cestujících v tomto spoji?

Já nevím, ale radši pojedu s horším komfortem, než nejet vůbec. Což ostatně dokládá i Jančura u tzv. Economy busů. Proč ty spoje radši neveze vůbec, když už tam neprovozuje svůj "žlutý standard" či jen výhradně Fun&Relax busy?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 20:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsou všechny EC vlaky v hayslu, páč třeba v Dresden, Praze či Břeclavi stojej dýl jak 5 minut.

Jinak je teda fascinující jak si někteří v 6-ti vozové soupravě neumí najít jiný vůz než tento.
245
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2012
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 20:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: "Vlastně já zapomněl, u ČD je pořízení místenky při nákupu přes eshop opruz a zpátečnické."

Asi před měsícem jsem v letním horku jel právě vlakem EC 110 z Ovy do Prahy. E-shop mi sdělil, že si místo vybrat nemohu, protože rezervaci zajišťuje zahraniční rezervační systém a sám mi přidělil místenku. Pochopitelně do neklimatizovaného vozu i když klimatizované vozy nebyly obsazeny. Kdybych se o železnici nezajímal (jako 99 % populace), asi bych si sám nesedl do klimatizovaného vozu, protože bych o jeho existenci nevěděl, a místo toho bych tři a půl hodiny potil...

Kolik zákazníků by si ČD naklonily tím, že by jejich rezervační systém, když už někdy nedovoluje vybrat konkrétní místo, alespoň preferoval klimatizované vozy? Kolik by to stálo úsilí? Ale priority národního dopravce jsou asi jiné...

Omlouvám se za menší offtopic :-)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 20:36:14    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: jak si někteří v 6-ti vozové soupravě neumí najít jiný vůz než tento
Já jsem už odhalen, ale mám dotaz: ty vozy (nikoli posilové, ale plánované řazení např. na EC vlacích Praha-Vídeň) tam jsou řazeny proto, aby cestující NACHÁZELI JINÉ? A jaký to má smysl?
tsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 21:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.:
To je zrejme zlepsovak z obdobi pusobeni Fejka u Ceskych Drah - v ZOO Praha taky nedavaji gorilam pamlsky jenom tak, ale schovavaji je v hrackach, aby se gorily nenudily.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 21:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to nevím, ale asi tam jsou proto, protože nic jiného není a rakušák "ze svýho nic nepřidá a tohle mu nevadí". Takže buď můžou na dvojce jet 3xBmz + NIC, nebo 3xBmz + to Bmee. Pokud jsou dostačující 3xBmz ( já to nevím, to se musíte zeptat jinde ), tak je tam to Bmee zbytečné a nemusí tam jezdit. To je fakt.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:00:19    Odkaz na tento příspěvek  

asi tam jsou proto, protože nic jiného není
Takže určitě NE VŠICHNI cestující si můžou "najít jiný vůz", viďte? Nebo snad pojede to Bmee prázdné a v Bmz budou hledající cestující stát na chodbičce? Jaký by to mělo smysl?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pak je tady ale smutná otázka, jestli je lepší sedět v Bmee, nebo stát v Bmz. A pokud je lepší sedět v Bmee, tak proč ty nářky? Když je možnost stát v Bmz...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je dost silně přitažené za vlasy.
Ano. Stejně jako PR některých dopravců.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5563
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a když se ještě vloni na některých EC v soupravě DB vyskytnul posilový Bimz tak to EC asi nebylo...

Nemluvě o tom že je nezanedbatelná skupina lidí co klimu prostě nemusí. Osobně radši Bmee s hukotem otevřenýho okna než nějaké to maďarské Bvmz co bude blbě/nebude klimatizovat.

A už slyším ten řev kdyby EC110 jelo čtyřvozový a povinně místenkový. Ale nakonec proč by byl řev když za chvilku jede žlutej a ten má vždy místa volná ač je obsazen plně...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 23:28:28    Odkaz na tento příspěvek  

ty vozy (nikoli posilové, ale plánované řazení např. na EC vlacích Praha-Vídeň) tam jsou řazeny proto, aby cestující NACHÁZELI JINÉ

No ještě že máme spasitele v podobě RegioJetu! On naštěstí vůbec neslibuje svezení ve 4místném oddíle včetně fotek a obrázku v rezervačním systému, či samostatný stůl ve velkoprostoru, aniž by člověk v reálu jel uprostřed v šestkovém kupé bez stolku a zásuvky. Ještě že jej máme, pokud někdo tvrdí (třeba na facebooku) něco jiného, tak se jedná jen o štváče najatého z nepřátelského tábora.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 08:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ještě že máme spasitele v podobě RegioJetu!
Když dojdou argumenty při obhajobě ČD, nastoupíme vyzkoušenou cestu - plivneme na RegioJet.
Tomes43
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2012
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 09:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Ale jemu se to stalo před rokem. Stůj nebyla zeď. Tomu žlutému.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 11-2011
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 09:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sis: Stačí nucená ventilace NEBO klimatizace.

Pokud jde o klimatizace u RJ tak se jedná mnohdy o daleko závažnější problém - nefunkční CZE. Asi nemá smysl vysvětlovat co všechno v takovém voze nejde (jezdí s tím i po vytřískání baterií).
RRR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.231.129.174
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 09:49:44    Odkaz na tento příspěvek  

prosím o přesnější definici RJ vozů, tedy co přesně a v jakém rozsahu jsou ty nefunkčnosti, poškození těch vozů na soupravách.

děkuji za vyčerpávající info
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 09:55:11    Odkaz na tento příspěvek  

Když dojdou argumenty při obhajobě ČD, nastoupíme vyzkoušenou cestu - plivneme na RegioJet.

Aha, takže pokud někdo něco kritizuje u ČD, tak má na to plné právo a je to normální člověk. Pokud někdo napíše, že to samé se ale děje i u RJ, tak najednou plive. Zajímavé, že když to RJ fans potřebují, tak nemají potřebu při kritice RJ jako první vytahovat argument, že "u ČD to je taky."
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf: A nemluvilo se náhodou o (ne)klimatizovaných vozech ČD? A nebyl to nějaký asdaf, který při této debatě měl najednou potřebu v rámci odpovědi do ní zamontovat RJ? Něco v tom stylu: co chcete po ČD vždyť RJ jezdí občas v jiném řazení. Omlouvat něčí chybu, chybou u někoho jiného je docela solidní cesta do pekel. Proč bychom se snažili vždyť jiní taky dělají chyby.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 11:20:03    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Doporučuji se naučit číst a porozumět psanému textu. Očividně s tím máš velký problém. Reakce, že RJ jezdí v jiném řazení byla odpověď na výčitku, že zlé ČD jezdí občas v jiném řazení, než uvádějí. Ale je mi jasné, že někomu natekla modrá žilka na čele a zatemnil se mozek tak, že nepochopil o čem se tady diskutovalo.

Nevím, jestli další odstavec už nepovede k prasknutí té žilky, až ho budeš číst. Původní diskuze ohledně Bmee byla o tom, že Brouk pytlík Arakain tu bláboli cosi o tom, že větší pravděpodobnost je, že vedle RJ vozu s pokaženou klimou jsou řazeny klimatizované vozy, než že vedle vozu Bmee na EC do Vídně jsou klimatizované vozy. (Respektive to bylo spíš o tom, že si do těch vozů můžeš přesednout.) Ale je mi jasné, že někteří to automaticky berou za útok na RJ, bezhlavé obhajování ČD a kdokoliv, kdo naopak neplive automaticky na ČD a nevelebí RJ musí být fanatický obhajovač ČD. Ale jo, pište své bláboly dál. Člověk se na žvásty RJultras rád pobaví.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 11:21:42    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Omlouvat něčí chybu, chybou u někoho jiného je docela solidní cesta do pekel. Proč bychom se snažili vždyť jiní taky dělají chyby.

Souhlas, ale upřímně, tohle je obvykle první odpověď žlutých na jakoukoli kritiku RJ. Přičemž se i malinko zapomíná, že žlutý celou dobu vyřvává, že bude vždy a ve všem o třídu lepší, takže v duchu tohoto řevu pokud je v nečem i jen stejný jako ČD, je to špatně. A má pravdu ten, kdo tvrdí, že vydržet ve voze s nefunkční klimou a pevnými okny je jedna z největších nepříjemností, jaká může cestujícího potkat.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 11:23:31    Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas, ale upřímně, tohle je obvykle první odpověď žlutých na jakoukoli kritiku RJ.

Konečně někdo pochopil, na co jsem s tou reakcí narážel. Když se takhle při problémech obhajoval RJ, tak to bylo dle místních RJultras v pořádku. Jakmile to někdo použije naopak, tak nemá argumenty, slepě obhajuje apod.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 11:49:46    Odkaz na tento příspěvek  

Já mám takovej dotaz: na základě čeho vlastně jančurobijci dovozují, že pravděpodobnost poruchy klimatizace ve vlaku Regiojetu je (dokonce snad řádově, děje se to prakticky pořád?) vyšší, než ve vlaku Českých drah (tzn. např. ve vozech MÁV, ŽSR, ŽS)?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 12:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.: Co jsem tady tak odkoukal, tak byly občas náznaky o neschopnosti personálu RJ. A to ať už udržujícího tak obsluhujícího.
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 12:07:56    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jasně, tyhle náznaky tu jsou od "objektivních a nestranných" jančurobijců přece furt. Já měl spíš na mysli nějaká reálně doložená data.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 12:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je mi jasné, že někomu natekla modrá žilka na čele a zatemnil se mozek tak
Tak nevím, šlo by to u modrých ultras alespoň bez nadávek. Pak si vás automaticky řádím tam kde vás zatím zaškatulkované mám. Jako člověka, který není schopen přijmout názor někoho jiného a pro jistotu kolem vztekle kope.
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 12:36:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jako člověka, který není schopen přijmout názor někoho jiného a pro jistotu kolem vztekle kope.

No zatím tady kopeš akorát ty. Leč zcela mimo vránu. A kam mě kdo zařadí je mi zcela u ).(, zejména od někoho, kdo někam řadí už jen proto, že s ním nesdílím názory.

na základě čeho vlastně jančurobijci dovozují, že pravděpodobnost poruchy klimatizace ve vlaku Regiojetu je (dokonce snad řádově, děje se to prakticky pořád?) vyšší

U mě to je třeba osobní zkušenost během několika desítek jízd. Problém těch vozů ale je, že ty klimatizace kolikrát nestíhají, ani pokud jedou. (A vše umocněno odebráním záclonek.) Takže jsem to po několika urgencích vzdal a pokud je možno, preferuji jiného dopravce či jiný typ dopravy.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4626
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 13:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám takovej dotaz: na základě čeho vlastně jančurobijci dovozují, že pravděpodobnost poruchy klimatizace ve vlaku Regiojetu je (dokonce snad řádově, děje se to prakticky pořád?) vyšší, než ve vlaku Českých drah (tzn. např. ve vozech MÁV, ŽSR, ŽS)?
Stačí si přečíst nejnovější příspěvky lidí na FB. Myslím, že týkajících se poruch je víc než dost... Navíc v RJ si nelze přesednout či si jít třeba stoupnoéut do jiného vozu.... O třídu lepší vypadá ale trošku jinak...
pavoyoshi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 14:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ze by Regiojet uz prevzal DB, kdyz tam mají taky takové problémy

odkaz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 14:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je vlákno o LEO-ex, tak ho zkusím do toho zamontovat. Co se týče řazení souprav, tak je ještě možnost pořídit si ucelené jednotky (třeba FLIRT) a mám jistotu, že řazení bude vždy stejné. Žádné Abmz místo Apmz (či naopak), žádné Bmee, apod. Co se týče vozů, tak spousta Bmz jezdí z Prahy v 6:29,8:29 či 10:29 na Berlín. Třeba budou vozy k dispozici od prosince 2013.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 14:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem sice reagovat nechtěl, protože tady proti sobě stojí dva nesmiřitelné tábory a dohoda není absolutně v dohledu, ale přesto si neodpustím koment k vlakům EC a klima vozům (a týká se to i LEO-ex jako konkurenci na železnici).

S nástupem konkurence na železnici, především na rameni Praha - Ostrava se tato železnice rázem stala konkurenčním prostředím. V takovém prostředí by se mělo určitě hrát fér. Dopravci nabízí zákazníkům službu, tedy dopravu vlakem. Pokud si koupím službu - dopravu vlakem EC, tak by se mi mělo dostat všeho co označení takovéhoho vlaku obnáší, resp vlak by měl splňovat určitá kritéria.
Pokud ČD provozují takový vlak a vědomě tyto kritéria nesplňují, pak se přeci zákonitě jedná o šizení zákazníka (až podvodného jednání). Pokud žádná konkurence nebyla, tak nad tím člověk mávl rukou a pochopí to, ale v konkurenčním
prostředí, kdy cestující se ve velkém počtu dívají na kategorie vlaků (zvlášť když už se za ně nepřiplácí), tak se jedná o nemalé finance, které by případně šly "druhé straně".
Zkusím příklad,místo EC 110 by jezdil R 110 tu samou trasu ve stejném řazení, jsem si jist že by spoustu cestujících ztratil a ti by částečně zvolili i dopravu konkurenčním vlakem. Takže je lehkomyslné nad tím mávnout rukou, protože jde o zisk ne příliš férovým způsobem. Vsadím se, že kdyby se nedodržování kritérií EC vlaků pokutovalo, tak by se hned během pár měsíců našly peníze na nápravu. Proto mi tento problém tak vadí, nemyslím si že jsou férové podmínky na tomto specifickém trhu.

Kdyby mi chtěl někdo omlátit o hlavu, že Jančura nasazuje economy busy bez žlutého standardu, tak nemýlím-li se jsou to pouze posilové spoje, kdy je zvýšená poptávka cestujících, resp. každý bus v jízdním řádu je obsloužen ve stylu žlutý standard", ti kteří si zabukují jízdenku později a už není místo ve žlutém jedou economy spojem a důležiý fakt - vědí to, protože při bukování jsou o tom seznámeni. Kdežto ČD, jak jsem psal, vědomě nasazují vozy na vlaky na kterých nemají co dělat.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 14:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:

No pokud ta jednotka nemá symetrické vnitřní uspořádání, tak ani ucelená jednotka není všespásná (stačí jedna mimořádná úvrať a je o zábavu postaráno)
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 14:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vědí to, protože při bukování jsou o tom seznámeni.

Ani ne. Ta informace je napsána tak nenápadně, že už jsem se sám na to nechal nachytat.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 15:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pershink: No dobře. Ale kolikrát se musí jet z Běchovic na hlavák zadem přes Vršovice, protože je v Libni průser?

Sipi: No a u toho EC110 na kmenové soupravě jezdí co za vozy? Nebo tam žádné posily z/do Bohumína nejsou?
Ondra_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 130.149.208.223
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:12:31    Odkaz na tento příspěvek  

Takze idealni reseni- ten vlak bude mit dve cisla: EC 110 a Ex 110, Kdyz si koupim rezervaci do EC, tak mam jistotu klimatizovaneho vozu. CO je s tim za problem? Preci vlaky ktere maji dve cisla, protoze se nekde spojuji nebo rozpojuji stejne existuji.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a u toho EC110 na kmenové soupravě jezdí co za vozy? Nebo tam žádné posily z/do Bohumína nejsou?

Neřekl bych, že ty dva vozy co se přidávají v Bohumíně jsou posily pokud jezdí denně. Nedělní posilové vozy bych ještě omluvil (samozřejmě by vůbec nebylo od věci se cestujícím v jízdním řádu za tento nedostatek omluvit), ale ty dva vozy, které jsou tedy určeny výhradně pro čechy tento vlak degradují.


Takze idealni reseni- ten vlak bude mit dve cisla: EC 110 a Ex 110, Kdyz si koupim rezervaci do EC, tak mam jistotu klimatizovaneho vozu.


Naprostý ideál na který by nešlo říct slovo.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra_S:

Tak nějak to mají udělané maďaři na trati Budapest - Szeged, kde jezdí všechny vlaky ve složení 2 - 3 vozy jako povinně místenkové vozy IC a zbylé vozy jako obyčejný koženkový rychlík. Celé to jezdí pod jedním číslem (třeba 706 Dankó Pista IC) s tím, že do IC vagonů bez místenky nelez
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:39:11    Odkaz na tento příspěvek  

Aneb v reálu se nezmění nic, ale šotoušci budou spokojeni. Otázka do pléna - kolik obyčejných lidí, co jedou třeba z Ostravy do Prahy řeší místo toho, v kolik ten vlak jede a za kolik, nějaké blbosti typu pár písmenek před číslem vlaku?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby to nedopadlo tak, že tu bude akorát jedno EC do Varšavy a zbytek spojů se zkrátí ze Žiliny vnitrostátně třeba do Těšína. Tudíž to není EC a tudíž tam nasadíme JENOM! ty Bmee, protože to není EC...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aneb v reálu se nezmění nic, ale šotoušci budou spokojeni.

Je to marný, trochu hore píšu něco v tom smyslu, že to je vůči konkurenci tak trochu nefér....atd.

nějaké blbosti typu pár písmenek před číslem vlaku?

Tak proč je tam máme ty písmenka? Proč tam neni napsáno jen VLAK a číslo? A když už tam jsou, tak mají asi nějaký smysl, ne? Někdo ho vidí a někdo ho nechce vidět...
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 16:52:38    Odkaz na tento příspěvek  

Že si to rozlišují železničáři mezi sebou a označují to tak ještě neznamená, že běžný cestující toto řeší.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že si to rozlišují železničáři mezi sebou a označují to tak ještě neznamená, že běžný cestující toto řeší.

Na stránkách ČD, překvapivě pro zákazníky v oddíle "Vlakem po ČR" a pododdíle "Naše vlaky" jsou tyto vlaky krásně rozděleny do kategorií, včetně zkratek, takže EC je tam kupodivu také. Kdyby to běžný cestující neřešil, těžko to tam budou mít...

http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/nase-vlaky/-3528/
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.76.114
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:08:23    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Opakuji. Že to je někde napsáno, ještě to nic neznamená. Opravdu si běžný člověk zjišťuje co která zkratka znamená a podle toho se rozhoduje? Ještě jsem nikoho takového ve svém okolí nepotkal. To je to samé, jako řešit, kolik normální lidí při koupi auta řeší, zda-li má motor přímé či nepřímé vstřikování, nebo jaký průměr mají přední brzdy. To je na webu výrobců přece taky napsáno.
Tomes43
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2012
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Normální substrát řeší kategorie tak, že je to Pendolino, je to lepší než rychlík, je to rychlík a osobák. Nic víc. Mě osobně nejvíc baví modernizace vozidel. Vrámci modernizace jsme přešli od 852/3 přes 854 a 814 k náhradám 814 810+010 z důvodu častých poruch Regionov.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že když se někdo rozhodne jet přes půl republiky, což trasa z Ostravy do Prahy je, tak si zjistí čím jede a jak dlouho cesta trvá, jestli je řazen restaurační vůz atd. Já tedy stále doufám, že lidé si ohlídají za co dávají nemalé peníze a že služba za kterou zaplatili je adekvátní.

S nástupem konkurence lidi budou ještě více porovnávat v čem jezdí a co za své peníze dostanou. Doba se změnila, což je jedině dobře.