K-report
 

Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 29. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 29. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.175.119
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 16:30:38    Odkaz na tento příspěvek  

A pro všechny ostatní: Jedná se tady o přirozený proces, kdy se původně všichni znali z jednoho hnízda v rámci nuzných časů minulosti, ale najednou jedni začali dělat docela pěkné a velké podnikání, říkejme tomu byznys. Druzí považují za správné zůstat v tom svém malém. A rázem vzniká ohnivý spor se silně iracionálním podtextem. Mají někteří zástupci některých malých spolků oprávnění se ve jménu své vize morálně vyvyšovat nad podnikajícími za pomoci sprostých a nepravdivých pomluv? Jednou jedou ve vlaku 4 lidi, jindy je to narvaný k prasknutí. To se musí taky napsat, a ne si jen vybírat, co se zrovna hodí, když se má ublížit. Jedině to je morální, když už se tím slovem Michal Ř tolik ohání. Každý zaparkovaný gumokol dobrý a když jsou 4 lidi, má se bojovat, aby příště bylo na kolejích lidí víc, a ne paušálně škodit. Tohle všechno železnice musí chtít utáhnout a zvládnout ve svůj prospěch. Bojovat a ne se vzdávat a sklouznout k pomluvám a řevnivosti a vnitřní hašteřivosti. Ti, co si přejí podnikání,se pojmu komercializace nevyhnou, ale tohle možná hrozné slovo má svůj jednoznačně pozitivní rozměr. Vyčítá někdo rozumný na dráze, že ČD udělaly půl miliardy zisku, když zároveň pobírají dotace? Na dráze určitě ne! Všichni ví, že to stejně zase nalijí zpátky do železnice v podobě různých investic, a že mají co splácet, protože je k tomu ženou stylem po nás potopa kraje. Totéž KŽC. Podniká, drží se, generuje zisk, ale celý ho věnuje nákupům základních prostředků. Akorát, že to jsou nejsou regiopantery, ale historické předměty. Tím se rozšiřují, a tak se logicky přibližují hájemství malých. To se nedá nic dělat. Je to podnikání. Žádný oddych. Probíhá to v nostalgii a konflikt zájmů se dá proto čekat. Rozhodně to není prvoplánově nic proti malým spolkům. Kdo spolupracuje, nebo alespoň zlomyslně nepomlouvá, dohodne se s nima na všem, co potřebuje. To osobně vím a mám to ověřené. Kdo ale spolkaří stylem, že chodí sem, neudrží si střízlivou hlavu, fabuluje, prostě si rád hezky zarebeluje, je to pak holt jeho kůže, kterou si nese na trh.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 16:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial: jste úplně mimo. První, kdo začal v nostalgii a muzejnictví lhát a dělat podrazy, byli Augusta and his boys. Zjistěte si, jak to bylo s ovládnutím KŽC o.s., jaké byly tlaky Kříže na převzetí zubrnické trati, jaké byly okolnosti převzetí KPL, jak KŽC - D přišlo k některým vozidlům, jak to bylo se Švestkovou atp.
Zeptejte se spolků v okolí Prahy, jaké vztahy mají ke KŽC a jak se KŽC chová k nim.
Wodě vale!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 18:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Amatheur
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.41.86
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 20:02:21    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by být pan Kraken konkrétnější, co se technického stavu vozidel KŽC týče? Kolik vozidel je nepojizdných, kolik v hrozném technickém stavu a čím se tento hrozný stav vyznačuje? (Špatně provedenými popisky?) Rád bych slyšel názor odborníka, děkuji.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 22:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial: Považuje se za veskrze buržoazní muzeum, tradičně obchodně spolupracující s veskrze buržovazní Herkules KHKD s.r.o., dovoluji si konstatovati, že živě žvaníš.
Řeč jde o tom, kolik zmiňovaný "buzinec" přijde daňového poplatníka a jaký je z něj mnohdy nepřiměřeně nízký veřejný přínos. Pro srovnání na naši celou sezonu včetně zahájení jsme inkasovali z veřejných rozpočtů 10kKč (přiznávám vloni 125kKč, stěhovali jsme mašiny, ale zas předloni NIC). Živíme se totiž prací. A není to o tom, že bychom neuměli, ale prostě žádáme, jen když musíme A hospodaříme jaksi neturecky

P.S. A tu blbě natočenou ceduli jsem fotil jen proto, že veřejné rozpočty už nemají na nepoctivý motoráček 809 Zlonice - Straškov (netahejte sem obsazenost, odpovídala obsazenosti běžných motoráčků poctivých) a já vezl dceru na vlak do školy...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2012 - 23:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ariali, díky za slohové cvičení, působivé. Škoda, že se neumíš pod svá slova podepsat. Předpokládám, že zítra vyjde tisková zpráva a pošlete na mě trestní oznámení.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 00:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial

Pokud někdo někam příjde a montuje se do něčeho co jinej spolek léta dělal a makal na tom, a pak příjde Augusta s jeho company a vyfoukne to, je to přinejmenším smutné. Ano každý to nazývá po svém. Někdo to nazývá změnou situace, někdo pro změnu podrazem. Je to pak námět k zamyšlení, ale znám z důvěryhodných úst to, kdy Jarda Křenek vysvětlil jasně Augustovi, že takhle si ho do huby brát nebude. A Augusta jen sdělil že nebude. Nic víc a nic míň.

Mj. I my jsme se slušně domluvily na nájmu kolejí ve Zlonicích po ŽMZ. A žádná levá se tam nejela. Mohl přijít kdokoliv. A že to Tomáš i nabízel. Nakonec jsme to dostali my. Ale vidíš..vždycky si dá na všem dohodnout. Jen se musí asi chtít, nebo občas pokorně sklopit oči a uznat, že ne vždy vše bylo jak mělo, ale přesto se leccos dá. Ovšem myslím si, že Copmany tou 1386 dokázalo, že se opravdu nezaštítí ničeho. Je to smutný. Ty klucí ten motorák měli rádi..pak příjde jinej a sebere jim ho. Neuvěřitelné. Kdyby to udělal někdo, kdo ke dráze nemá cit. Ale skupina lidí, která všude propaguje, jak je citlivá k železniční nostalgii a neví co je slušnost. Je to smutný. Ale i tohle se bohužel děje a nezbývá než to respektovat.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 07:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kauza 1386 a mnohé jiné "laskavosti" je přece slovy Ariala přirozený proces...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 07:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O 1386 jsme nemuseli přijít, stačilo jen přistoupit na Bohoušovu kamarádskou nabídku a prodat mu náš Clm z roku 1935 za celou 1,- Kč...jéééé, to by z nás měli v blázinci radost!!
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 07:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: právě že tohle se respektovat nemá!!!
Wodě vale!
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 08:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosto: máš být ve V.B. ne? 280 potřebuje stáhnout brzdu!
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 08:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: jasně, za chvíli odjíždím a taky mě nemusíš hned po ránu "jebat" (úvozovky jsou v tomto vláknu nutné!!)
Arial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.79.228
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 08:42:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym: Z toho, co píšeš, je s výjimkou Zubrnic vše jen otázkou dostatku objektivních informací, úhlu pohledu a schopnosti být nad věcí. Především uvažovat s chladnou hlavou, tedy bez emocí. Ani jednoho se zde domestifikované základní sestavě v dostatečné míře nedostává. Především se vytváří až tragikomický profil KŽC, jako obrovskeho mastodonta ve hře o to, co je to dobro a co zlo. To přece každý, kdo má jisté životní zkušenosti ví, že to takhle na světě nechodí. Pravda bývá někde uprostřed, často dosti šedivá a neatraktivní. Ti "morální" si ve svých loktech občas velice rádi nezadají. Jejich nekteré slovní výpady a vyslovené "úprdy" se nedá říct, že by nebyly podpásovky. Já podtrhuju slovo -bohužel- se nedá pak cekat nic jiného, než opakovaná eskalace. Jsem znám tím, že léta navrhuju tohodle všeho tady už nechat, vykašlat se na to a být zticha. Lidi nemusí jeden druhého obdivovat, ale schopnost nedělat hloupostí a držet ústa plná slin, by měla být u určité osobnosti samozřejmostí. Začít od znova a od čistého stolu. Cokoliv se totiž řekne bez jistoty o skutečných souvislostech a seriózního, nezávislého seznámení se s věcí, jsou jen případné manipulativní proklamace. Nikdo tady není soudce. O mnoha věcech totiž neví víc, než 1-2 lidi - ostatní se mohou jen domnívat, spekulovat, či přejímat. Proto by k tomu neměli zastávat veřejná stanoviska. Mohou se opravdu mýlit! Jedině axiomy jsou nevyvratitelné a stokrát omletá neprůkazná dogmata, která jsi opětovně zmínil (nechápu jen, co tam měla dělat ta Švestkovka), k nim mají hodně daleko. Snad jedině v případě Zubrnic se mi zdá, že něco špatného možná posloužilo i k něčemu dobrému. Jakoby se to teď celé zneutralizovalo - od fiaska kolem naolejovaných kolejí ve stoupání někdy loni. Dost hloupá kauza, která se Zubrnicím vůči KŽC hodně nepovedla, nicméně se věci možná trochu srovnaly a já cítím určitou konsolidaci vztahů. Kéž by to tak bylo. Ad spolky kolem Prahy: KŽC se k nim chová s ohledem na to, jak se projevují tady. V běžných případech se jedná o normální, převážně obchodní vztahy.
Arial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.79.228
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 08:54:32    Odkaz na tento příspěvek  

Amatheur: Názorný příklad, jak člověk, který tady má se všemi rovné právo, nemá o tom, co píše sebemenší ánung a jen zasviňuje diskusi jasnými nepravdami. Doslova tu plácá nesmysly a snaží se lidi uvádět v omyl. O všem ví jen z doslechu, přejímá, vymýšlí si, a jen zlatou nití obšívá to, co jsem napsal Jáchymovi.

Žmz: To nejsou chtěné bonmoty, to je myšlenkový chaos, ztvárněný klávesnicí. Jak může zastánce buržoazního kréda o pár vět níže oslavně napsat, že my se živíme prací? To přece buržoazie s gustem ponechávala jiným... Hlavně, že slova, věty a příspěvky hezky plynou a plynou a plynou, komínek střídá komínek, a zívající ostatní se opět nic myšlenkově prudkého nedověděli. Obsedantní buržoa asi nemyslel duch, ale opět nám sdělil, že zůstal v chudobě...

Michal Ř: Ne, žádné oznámení ode mně opravdu čekat nemusíš, protože já si jen píšu svůj názor a pokouším se ne o plácání do vody, ale o slušný a konsktruktivní dialog.
Arial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.79.228
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 09:12:25    Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: To je přesně o úplně poslední větě z mého včerejšího tria. Chlapi kolem motoru se mohli udržet a vyříkat si s KŽC všechno hezky z očí do očí. I se klidně pohádat, křičet na sebe z blízka, ale přímo - na férovku. Neudělali to a místo toho se uchýlili sem. Tady několik let soustavně intrikovali a manipulovali s míněním v neprospěch KŽC. To dělali při vědomí, že KŽC má pochopitelně přesný přehled o všem, co se kde v nostalgii děje, natož kdo má kde co jen v nájmu a tak. Opravdu k tomu mohli přistoupit o dost chytřeji. Taky že by se pak kolem toho motoru všechno odvíjelo o hodně jinak. Mě se to nelíbí celé, od začátku do konce, ale to není podstatné. Holt se tady pořádně věcně nediskutuje, žádné pozitivní kroky se nekonají, takže tady máme plod "spolupráce" v plné "nádheře". Tohle vlákno se používá jen jako ústřední žvanírna proti KŽC. Chlapi v čele toho všeho bohužel dosáhli svého. Už když s tím začali, tak ale museli pomyslet, že mají své slabé místo, a ne před všema až teď bulet, dělat, že je to překvapilo, a hrát si na ty, (jen) kterým bylo ublíženo. Bohužel zafungovalo to nejhorší, co se mohlo stát, a to, že kdo seje vítr, slízí bouři. Za sebe říkám všem: Už toho proboha nechte! Chovejte se rovně jako chlapi! Všechno má být z očí do očí a ne si jedovatě ulevovat tady! Přestaňte se provokovat a vzájemně odplácet! Tohle nikam nevede a škodí to jen železnici.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 09:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi kolem motoru se mohli udržet a vyříkat si s KŽC všechno hezky z očí do očí.
Ano, viz můj příspěvek 1575...opravdu férové, řekněme obchodní, jednání poctivého nostalgika.
My v tom máme jasno
7k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 10:27:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Arial:
Nevím, jak jste přišel na to, že někdo ze ZMŽ obvinil KŽC z naolejování kolejnic v roce 2010, to byla od začátku jednoznačně akce místních. Že pak zde vzniknou všelijaké konstrukce diskutujících, už neovlivníme. K žádné konsolidaci vztahů s KŽC nedošlo, každý jdeme svou cestou. A upřímně, do roku 2008 jsme si nevadili, snad dokonce jsme spolu dělali i nějakou akci. Podzim roku 2008 nás však dostatečně a včas vyléčil s výsledkem - nikdy, alespoň v této sestavě ve vedení.
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 11:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial:
Ještě chvíli pokračujte tímto tónem a potečou mi slzy dojetím...

Z levého oka ukápne za tu křivdu, vůči KŽC, která zřejmě pramení ze zásadního nepochopení dané firemní filozofie. Tu bych si přeložil asi následovně:
Na poměrně malém území ČR existuje poměrně velká škála spolků s různým zaměřením. Každý z nich řeší řadu problémů (administrativních, technických, materiálních, finančních aj.) samostatně. Přitom nejefektivnějším způsobem by byla jejich centralizace, ve formě bezplatného vložení majetku do KŽC. Bývalí majitelé by se o rozvoj tohoto majetku mohli dále starat coby řadoví členové, prostřednictvím členských příspěvků. Za peníze, tímto majetkem vydělané, by poté mohli obdržet třeba ...třeba vyznamenání na křídovém papíře!
Jen je mi záhadou, proč stále některé spolky přehlíží pozitiva takového konceptu...

Z pravého oka slza ukápne za tu snahu o spolupráci. Jako příklad mohu uvést několik příkladů přímo ze stránek KŽC:
- http://kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/62
("setkání motorových vozů M 262", ze kterého se vyklubalo "setkání vozů KŽC")
- http://kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/286
(přímo ukázková snaha o spolupráci s Posázavským pacifikem a společnostmi Juniormarket a Metrans)
- http://kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/771
(brožura nostalgických vlaků 2012 - vskutku vyčerpávající přehled spolupracujících spolků - snad nepotřebuje ani další komentář...)
- http://kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/130
(takhle se projevuje ta "dost hloupá kauza Zubrnic vůči KŽC", otázkou je proč zrovna na oficiálních stránkách KŽC, zatímco web ZMŽ mlčí...)

Převážení vzduchu za státní peníze snad raději ani komentovat nebudu.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 13:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial:

Pokud se KZC venuje jen nakupu historickych predmetu, tak jakej historickej predmet chteji pouzit na uvazovane osobaky Praha Cakovice - Praha Masarycka, ktery maji jezdit ve vsednich dnech od 2. IV. 2013? Ze by polomacena M152.0 s lvickem a olemovanymi narazniky? (nepredpokladam, ze by ty dvaasedesatky mohly takove tempo dlouhodobe vydrzet)
Tom_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 13:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KŽC má pochopitelně přesný přehled o všem, co se kde v nostalgii děje, natož kdo má kde co jen v nájmu a tak.

A proto hned jak to pujde, nabídnout vyšší cenu, než nabídnou lidi od daného stroje, kteří se o něj nepoctivě 15 let starali jen škoda, že před pár lety, kdy si na ten motorák taky brousil zuby, ho ještě Bezdružice prodat nechtěly
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 15:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial: Milý soudruhu, to si přečti tu občanskou nauku přesněji - buržoazie bohatne s pomocí vlastního kapitálu a práce "vykořisťovaných". O bohatnutí mrháním penězi z daní, nedodržováním zákonem stanovených podmínek k činnosti ani vyhrožováním každému, kdo na nepravost upozorní nebo stojí v cestě, nemůže býti řeči.

Ale ano, zbytečně tu melu... Jednoznačně KŽC-D i KŽC patří do tématu "železnice ve společenských souvislostech" a KŽC-D okrajově ještě mezi soukromé dopravce v osobní dopravě.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 17:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arial: nevím o tom, že bychom si tykali. A objektivních informací mám dost, o to se nebojte.
Wodě vale!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 19:11:07    Odkaz na tento příspěvek  

Už toho proboha nechte! Chovejte se rovně jako chlapi! Všechno má být z očí do očí a ne si jedovatě ulevovat tady! Přestaňte se provokovat a vzájemně odplácet!

Arial: Člověče, to jste na drogách nebo co se nám to tady snažíte předvést za divadlo?
Že BA/KŽC je gengstr, o tom se přesvědčila snad už celá země.
S tímto tedy osobně nechci mít vůbec nic společnýho a když občas výjimečně kouknu na ty slinty na webu KŽC (sorry, ale nějaký dceřinky nerozlišuju, imho za nitky všude tahá augusta eMBéÁááá), tak je to akorát na (blicí smejlík).
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 20:21:34    Odkaz na tento příspěvek  

Arial s olejem: to jsou ty Vaše objektivní informace???? Šíříte zde pouze sprosté lži, na základě přečtení nějakého slintu, aniž by jste získanou informaci třeba ověřil i z druhé strany. Tímto jste se pasoval na stejnou úroveň poctivců!!
Times
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.123.6
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 20:35:50    Odkaz na tento příspěvek  

Arial: Vzájemné odplácení? Tady? Při bližším pohledu poznáš, že tady jde jen o opakované vzájemné a hromadné sebeukájení stále týchž odpůrců KŽC.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.97.75
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 20:59:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jste to nerozpoznal, tak se nikdo z nás bohužel nebaví. My se pouze snažíme bránit neustálým napadáním a nepravdám, jenž jsou proti nám vedeny. A je zde dost vám podobných, jenž o věci nic netuší a nebo záměrně mlží, ale snaží se objektivně hodnotit. Že by nová poctivě zpracovaná krev?
Times
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.138.86
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 21:16:41    Odkaz na tento příspěvek  

Kpy: krásně řečeno. Pán zde mluví za KŽC, že? Nikdo jiný zde totiž pomlouván není
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 21:55:06    Odkaz na tento příspěvek  

Arial: Kdo spolupracuje, nebo alespoň zlomyslně nepomlouvá, dohodne se s nima na všem, co potřebuje
http://kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/286
Po lhaní a zlomyslném pomlouvání ze strany KŽC nemám potřebu se s panem Augustou embíej dohadovat VŮBEC NA NIČEM.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 22:03:47    Odkaz na tento příspěvek  

hele, Arieli:

když nostalgický PR odbor zveřejní na webu tiskovou zprávu, že "osoba známá jako malý bobeš UŘEZALA AUGUSTOVI KOULE" - vidíš to jako:
1)pomluvu
2)poctivou pomluvu
3)jen běžnou tiskovou zprávu (a nechápeš, proč to někomu vadí)
4) zkrátka jen další z řady nesmyslů, protože s klasikem řečeno "nemá, nemá, nic takového on(a) nemá!!!"
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 15. června 2012 - 23:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No esi se tu budeme dále navážet do toho Poctivého Chudáka, ... vormals Orenstein & Koppel, tak nám zarostou dráhy

Jen je otázkou, kdy i poctivá sekačka přestane držet hubu při zemi a použije rohy na poctivé
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.237.166
Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 20:16:46    Odkaz na tento příspěvek  

Zmž:Ahoj Tome..co to máš za divnýho psa?
263
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.92.106
Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 01:45:22    Odkaz na tento příspěvek  

Kozomrd... Koksteinovo reinkarnace. Narozdíl od originálu pracuje - seče trávu. Taky umí tr(t)kat.
Je s podivem, že MDT a KZC nespolupracují, když jsou v úrovni pasu kompatibilní.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 18. června 2012 - 22:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásné. Děkuji. Ano, toto je můj veselý klon, ale nějak se jim to na lince pokakalo. Páč narozdíl odemne "to" alespoň něco dělá.

A v úrovni pasu?? Hm to by znamenalo, že 263 měl v posteli jak mě, tak i p. Augustu. Že by až tak? To by mě pak zajímalo, jak moc má 263 kompatibilní svojí zadnici, protože až příjde můj klon, tak to tím rohem nebude asi moc košér. :-)))
263
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.50.153
Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 02:19:37    Odkaz na tento příspěvek  

263 se od Tebe distancuje a od Langusty tuplem.
Těžko by si Tom pořizoval něco, co by mu bylo potencionálně análně nebezpečné.
Ačkoli u něj by Kozík nemusel tolik zvedat hlavu. On Napoleon taky tahal flintu za sebou po zemi při svém vzrůstu. Jen neoslňoval účesem.
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 11:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Já na té akci vůbec nebyl, takže nevím, co se tam dělo, ale z toho článku jsem pochopil, že KŽC se do někoho naváželo a teď se tam omlouvají.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 11:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Fajgl: KŽC v původním článku lživě napadl aktéry fotovlaku ze záměrného obsazení tras v době jimi údajně dlouho připravovaného vlaku a ze záměrného zpožďování jejich vlaku.
Teprve po zveřejnění pravdivého stavu věci dispečerem fy. Metransrail původní článek soudruzi z KŽC smazali a vydali neslanou nemastnou omluvu. Mělo by to být dohledatelné v archivu ze začátku října 2011.
Wodě vale!
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 16:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj (starší): Jak jste na tom s literaturou v muzeu cukrovarnictví v Dobrovici?
Můžu vám věnovat "PAMĚTNÍ SPIS Spolku cukrovarských úředníků v Praze vydaný k slavnostní valné hromadě dne 19. června 1938 v Trenčianských Teplicích".
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 23:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každý historický spisek vážící se k historii cukrovarnictví (řepařství a lihovarnictví) jest vítán. Podrobnosti kdyžtak mailem.
Wodě vale!
Colonel32
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 23:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu probíráte "cokoli k historii cukrovarnictví"... stále hledám někoho, kdo by sháněl "cokoli o obilných silech", respektivě měl zájem toto (+ další) http://colonel32.rajce.idnes.cz/Sila_-_Zprava_z_cesty_na_vidensky _veletrh_10._-_13._brezna_1957/ nějak využít.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 20. června 2012 - 07:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colonel32: posílám mail.
Wodě vale!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 23:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Si musím pořídit telefon s lepším nebo aspoň nepoškrábaným displejem, čtu to tu na mobilu na dovolené a místo Arial to čtu Anal ...
EM 475.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 09:59:29    Odkaz na tento příspěvek  

Přidám sem jeden zajmavý odkaz z webu, přečtěte si stížnost pana Růta, je to zajmavé. Bohužel lemploství KŽC odnesl superspolek. Já nevím, na co si to KŽC pořád hraje, chová se k cestujícím jako dobytek, přitom sou tam oni kvůli nim, ne cestující kvůli KŽC, pokud bere KŽC cestující jako obtěžující parazit tak ať si vozí vítr. Proč vůbec nebyl nikdo z KŽC potrestán za ten exces kdy zabili málem všechny lidi ve vlaku? Bylo to vůbec šetřeno policií? Nechtělo by to dát podmět k přešetření? Je mi z KŽC na nic. Opravdu nostalgie s úctou, aneb chováme se k lidem jako dobytek a snažíme se je zabít.
http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/5xosxaucr004nuetx803bvnubs unc1?hid=5xosxaucr004nuetx803bvnubsunc1
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 10:05:19    Odkaz na tento příspěvek  

Nechtělo by to dát podmět k přešetření?
Klidně můžete dát k přešetření i přísudek a příslovečné určení.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 15:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.R.: tady je aspoň vidět na co pořád myslíte Vy přecházíte od LG k KŽC?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 20:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V_b > tak za prvý - v tomhle případě není na místě mluvit o přechodu, ale spíš o průniku, ne ? :-)
Za druhý - fakt na to myslím často, tak každý tři minuty, což znamená, že jsem průměrná ženská (a jsme u přechodu...), takže je to asi taky o ničem... :-)
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 20:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tady je aspoň vidět na co pořád myslíte
No nevím, spíš bych to definoval "o čem si pořád myslí"...tedy rouzumějme o
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14827
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 23:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta kniha návštěv je fascinující čtení. Docela mě pobavila třeba odpověď admina, že...

jak již bylo napsáno mnohokrátdole, s vlaky jezdícími v srpnu a září nemáme nic společného. To je soukromá aktivita firmy, která provozuje nostalgické vlaky pro fandy železnice, nikoli dopravní obslužnost.

Když už jsem se někdy do vlaků provozovaných v rámci "soukromé aktivity" té firmy dostal, přišlo mi, že většina cestujících jsou běžní lidé, kteří nerozeznají motorák od vleku a jedou tím proto, že je to "starý motoráček", zkrátka rodiny s dětmi a tak. Takzvaní fandové železnice byli rozhodně v menšině. Ovšem ano, na konkurenci je třeba plivnout i přesto, že normálnímu cestujícímu je srdečně fuk, jestli ten historický motoráček provozuje Petr nebo Pavel...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 23:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Loni v létě, když jsem vyrazil vlakem, byl jsem naprosto překvapený kvalitou obsluhy a čistotou vlaku, proto jsem se rozhodl upřednostnit i letos vlak před autobusem a byl jsem nemile překvapen, protože jízdenka mě najednou vyšla na 75 Kč, ve vlaku jsem měl pocit, že jedu spíše vrakem, neustále v něm něco divně rachotilo a vypadalo to, že se v něm naposledy uklízelo v době, kdy vyjel z výrobní haly.

Hmm, mě tedy již řadu let chodí kopie korespondence jisté dopravní firmy s veřejností....Takže vím, jak a co lidé píší, když se jim něco nelíbí nebo líbí. Podobně stylizovaný dotaz by tedy ve mě proto vzbudil podezření, že nebyl napsán jen tak.... Ale internet je anonymní, důkazy samozřejmě nemám, stejně jako důvod se zastávat či hanět KDS, KŽC, KSČ atd.
Bezdružická lokálka
smutné...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.91.2
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 08:57:50    Odkaz na tento příspěvek  

Popisované mi připomělo, že před pár lety byl původní dopravce též "odejit" a dnes o něm není ani čárka v historii této lokálky. Čas je někdy zvlášťní. Tak se třeba za rok dočteme podobně pozměněnou historii, jako dnes, jen třeba místo KDS bude KŽC.......

Obce se po schůzi zastupitelstva v listopadu nevzdaly a společně s Konzultační dopravní společností připravily na rok 2008 tzv. "nultý ročník" turistického provozu s cílem jej do dalších let zajistit o letní sezony v co největším rozsahu.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 10:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

smutné...: si časem zvykneš
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 23:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Správní řízení vedená SŽDC > tato instituce vyvolala celou řadu řízení o zrušení drážní dopravy na celých nepohodlných tratích nebo alespoň na mezilehlých zastávkách. Byla povětšinou vypráskána již v první instanci drážním úřadem. Co ale nepochopím je, že celá řada odvolání proti zamítavým rozhodnutím, byla ze strany SŽDC podána po zákonné 15ti denní odvolací lhůtě...
To že někdo neumí počítat do pěti, to chápu, ale do patnácti... je to buď neschopnost nebo záměr... fakt to nechápu.
Poslední takové odmítnutí opožděně podaného odvolání se táýkal Kozí dráhy....
Golemklusacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 15:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srdečně zdravím! Neví někdo, kam se poděl Číňan (zvonkové návěstidlo), který stál u zabespečováků v Brně? Již 14 dní ho postrádám při jízdě v šalině a ve mě tak stále více bují obava, aby se nestal součástí naší černé budoucnosti a není tak již po něm (je tam okolo moooc hnědočechů) Předem děkuji za informace.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upozornění Lotyšská Brigadelok, která byla avizovaná ve dnech 5.-8.7. na Kolínské řepařce, pojede z technických důvodů pouze ve dnech 7.-8.7. Děkujeme za pochopení.
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 10:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusáček:
Podáváte zkreslesné místopisné informace!
V Šalingradu žije zcela jiný kmen a to snědomoravané.
lemurkata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.133.233
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

tak na to tak koukám, Švestka jezdit bude tak na 50%, Litoměřice odřízli úplně, zkrácenka do Třebívlic zmizela a seškrtali dny jízdy. Doupovka nepojede snad vůbec, pár dní v létě.

Na základě oznámení dopravce Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. byly odřeknuty níže uvedené vlaky veřejné osobní dopravy dopravce Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. uvedené v GVD 2011/2012:

Jedná se o následující vlaky:
Os 21408 v úseku Krásný Dvůr – Podbořany ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21409 v úseku Podbořany – Krásný Dvůr ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21416 v úseku Krásný Dvůr – Podbořany ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21417 v úseku Podbořany – Krásný Dvůr ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 24870 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24871 v úseku Jemnice – Moravské Budějovice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24872 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24873 v úseku Jemnice – Moravské Budějovice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24874 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24875 v úseku Jemnice – Moravské Budějovice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 26500 v úseku Lovosice – Most ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26501 v úseku Most – Litoměřice horní n. ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26502 v úseku Litoměřice horní n. – Třebívlice ve dnech 1., 5.-8., 14.,
15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012
• Os 26503 v úseku Třebívlice – Litoměřice horní n. ve dnech 1., 5.-8., 14.,
15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012
lemurkata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.133.233
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:40:02    Odkaz na tento příspěvek  

Os 26504 v úseku Litoměřice horní n. – Most ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26505 v úseku Lovosice – Litoměřice horní n. ve dnech 30.6., 1., 5.-8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012 a v úseku Most – Lovosice ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26506 v úseku Litoměřice horní n. – Lovosice ve dnech 30.6., 1., 5.-8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012

Ve všech železničních stanicích, kde je zveřejněn vývěsný jízdní řád Nostalgických a výletních vlaků, zveřejněte následující informaci:

OZNÁMENÍ O ODŘEKNUTÍ VLAKŮ DOPRAVCE JHMD, A.S.:

Na základě oznámení dopravce Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. jsou odřeknuty následující vlaky veřejné osobní dopravy:

• Os 21408 v úseku Krásný Dvůr – Podbořany ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21409 v úseku Podbořany – Krásný Dvůr ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21416 v úseku Krásný Dvůr – Podbořany ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 21417 v úseku Podbořany – Krásný Dvůr ve dnech 14., 21., 28.7. a 4.8.2012
• Os 24870 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24871 v úseku Jemnice – Moravské ve dnech 30.6., 1., 7., 8., 14., 15., 21.,
22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24872 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24873 v úseku Jemnice – Moravské ve dnech 30.6., 1., 7., 8., 14., 15., 21.,
22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24874 v úseku Moravské Budějovice – Jemnice ve dnech 30.6., 1., 7., 8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 24875 v úseku Jemnice – Moravské ve dnech 30.6., 1., 7., 8., 14., 15., 21.,
22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25. a 26.8.2012
• Os 26500 v úseku Lovosice – Most ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
lemurkata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.133.233
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:40:16    Odkaz na tento příspěvek  

Os 26501 v úseku Most – Litoměřice horní n. ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26502 v úseku Litoměřice horní n. – Třebívlice ve dnech 1., 5.-8., 14.,
15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012
• Os 26503 v úseku Třebívlice – Litoměřice horní n. ve dnech 1., 5.-8., 14.,
15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012
• Os 26504 v úseku Litoměřice horní n. – Most ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26505
- v úseku Lovosice – Litoměřice horní n. ve dnech 30.6., 1., 5.-8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8.,
1. a 2.9.2012
- v úseku Most – Lovosice ve dnech 5., 6.7. a 2.9.2012
• Os 26506 v úseku Litoměřice horní n. – Lovosice ve dnech 30.6., 1., 5.-8.,
14., 15., 21., 22., 28. a 29.7., 4., 5., 11., 12., 18., 19., 25., 26.8., 1. a
2.9.2012

Tyto vlaky jsou v uvedených úsecích odvolány a NEPOJEDOU!
EM 475.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.175.221
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 19:57:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě osobně to štve a zároveň mrzí, těšil sem se tam, chtěl sem tam jet a teď, abych to vše skloubil a podival se jak to vlastně (ne)pojede. Na oficiálních stránkách JHMD a švestkové dráhy ani zmínka (na stránky koukáno během dne několikrát).
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 22:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lemurkata - smrček - zvonek > jaký smysl kopírovat stejné příspěvky do nejméně tří DS ?
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 23:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

začaly prázdniny, doktore. Lepší to nebude :-)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/