K-report
 

Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 24. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 026, 028 a 033 » Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 24. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 13:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

Seagull:tak zaprvé - pokud by se starou budovou mělo něco dít, bude to chtít hodně peněz.To nebude jen fasáda! Kdo je dá? SŽDC a ČD podle jejich vyjádření nedají ani korunu. ČD ji nabízely dokonce za tu 1 Kč. A zájemci? Ani jeden! Ani Kadrman a jeho sdružení!!!
Za další. V hale nestačí jen pokladny, tam musí být i další vybavení: automaty na pití, popř. na nějaké bagety apod. MUSÍ, a to zdůrazňuji, tam být WC na úrovni současné doby a ne na úrovni 19. století (skoro) jako v současnosti ve vedlejší přístavbě.Měly by tam být i automaty na jízdenky. Teď v přízemí musí být pro ČD nějaké technické zařízení. V hale musí být taky ČEKÁRNA a zase na úrovni! O té současné zavřené z bezpečnostních důvodů je škoda mluvit.
V přízemí taky musí být restaurace, protože štamgasti či jen příležitostní návštěvníci se nebudou štrapicírovat někam po schodech.
Jó! V patrech by mohlo být ledacos. Ale co? Železniční muzeum? Ale zase , kdo na ně dá peníze?
Co se týká ubytování. Že by se nějací turisté chtěli ubytovat přímo na nádraží, za soustavného hluku projíždějících vlaků na 1. koridoru? Dokonce se vyskytly návrhy, udělat z toho domov důchodců pro vysloužilé železničáře, kteří jsou na ten randál zvyklí. No nevím. Možná že by rychleji vymřeli a ministru financí by to pomohlo ušetřit. Vidíte! To je nápad! To by stálo zato napsat Kalouskovi, aby se zaangažoval.

Návrhy na kulturní využití - vyskytly se různé, ale zatím je vše na vodě.Zásadní problém je ten, jak jsem psal výše, že budova je mimo město. A kvůli čemu by tam Oušťáci chodili? A ostatní cestující? Těm jde hlavně o to, aby čekali na přípoje ve slušném, čistém, moderním prostředí, kde by základní potřeby měli po ruce, a pak nasedli do čistých,kulturních vagonů a jeli dál. Abychom neměli jen pendolína a moderní regiovlaky, ale aby normální rychlíky nejezdily s vagony starými 30 let a více.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 08:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stále zde řešíme budovu v ÚO, ale nějak mi unikají reálné propočty, co bude stát rekonstrukce staré budovy.

a) cena v případě, že stará budova zůstane stát a bude využita (pochopitelně částečně) pro potřeby ČD, tj: pokladny, dopravní kancelář, technologie, sociální zázemí pro zaměstnance atd.+ úpravy celého okolí, podchodů, příjezdových komunikací atd.

b) cena v případě, že stará budova zůstane stát a nebude využita ČD + cena nové budovy pro potřeby ČD + úpravy celého okolí, podchodů, příjezdových komunikací atd.

c) cena za zbourání staré budovy, uskladnění sutí a dalších odpadních materiálů z likvidace + cena nové budovy + úpravy celého okolí, podchodů, příjezdových komunikací atd.

Zřejmě tyto rozdíly neví ani investor, asi stále neproběhl stavební průzkum staré budovy. Bohužel budova není maringotka, nelze ji zapřahnout za traktor a převést někam jinam. Bylo by po problému. To by ji pak za tu 1 Kč koupil.
Jedno z řešení by bylo sdružit finance (ČD + MK + fondy EÚ), postavit místo nové budovy (betonového skeletu) repliku současné budovy s využitím některých původních prvků. Starou tak rozebrat a bylo by dost místa pro kolejiště. Využití takové repliky budovy však by bylo stejně problematické, jako u stávající. S využitím, nevyužitím, dnes předimenzovaných budov a dalších železničních objektů mají problémy i v zahraničí.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 09:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Past: dopravní kancelář ani technologie nejsou záležitostmi ČD, ale SŽDC. SŽDC je v baráku, který patří ČD jen nájemníkem. Navíc, má-li být zavedeno dálkové ovládání, bude personál SŽDC sedět na dispečinku v Praze, nikoli v Ústí.

Co bude muset být v Ústí postaveno?
1) V každém případě podchod z nástupiště ve směru Choceň - ČT k nástupištím na letohradské straně. Pak je ovšem vstup do podchodu na kerhartické straně jasný, levný a logický.
2) Náhrada současného úrovňového přejezdu mezi Ústím a Kerharticemi přes trať I. koridoru mimoúrovňovým řešením. Opět nutné a logické (další úrovňový přejezd přes spojku mezi koridorem a letohradskou skupinou až tak nebolí). To ovšem opět podporuje řešení ad 1), neboť jinak by se přístup na nádraží pro kerhartické výrazně zhoršil (oni by si cestující stejně k trati vyšlapali cestičku do náspu, jenomže dál by lezli přes koleje).
3) Stanoviště pro dopravní zaměstnance SŽDC pro nouzovou obsluhu v případě výpadku DOZZ. Taková stanoviště mají ovšem smysl na zhlavích stanice (kontrola konců vlaků, event. řízení posunu), nikoli v jejím prostředku.

Takže pro využití současné budovy vidím jen dvě okénka k pokladně (a to stejně jen přes den, v noci to na prodej nebude).

ČD jako obchodní organizace těžko na nějaké kulturní fondy EU dosáhne. SŽDC nezdůvodní ekonomickou potřebnost (navíc barák jí nepatří!). A ministerstvo kultury a jím řízené památkové ústavy? Zeptej se kastelánů na státních hradech a zámcích.

A krach projektu "Živá nádraží" i v mnohem lukrativnějších místech než je Ústí (namátkou Vary, Teplice v.Č.) nic neříká?
Vandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 8-2010
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 01:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle budovu nádražní v Ústí n.O. přemístit jinam, jako to udělali přemístění kostela v Mostě, aby uvolnili pro těžbu uhlí.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2885
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 06:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vandr 41: To by bylo skoro nejlepší.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 07:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A snad by byl od toho blázna Kadrmana už konečně pokoj......
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2010

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 11:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na stránkách SŽDC je v záložce Veřejné zákázky zmínka o „Zvýšení kapacity trati Týniště n.O. - Častolovice - Solnice, 2. část, rekonstrukce žst. Častolovice.“ Nevíte někdo, o co se jedná.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 12:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21: No jestli dobře čtu, tak je to jenom výzva Na zhotovení investičního záměru a dokumentace k územnímu řízení, tudíž asi jen ku zpracování dokumentace.

http://www.szdc.cz/o-nas/verejne-zakazky/851.pdf
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 12:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Kruliš:
nevím proč vám tolik vadí boj o záchranu nádražní budovy v Ústí n.O.,ono kdyby se trochu zapřemýšlelo,tak zcela určitě půjde upravit aspoň trochu do stavu,který odpovídá 21.století.Stačí jen kouknout do Děčína hl.n.,v době začátku oprav této stanice nik z těch,kteří to tam znali,nevěřilo,že je možné z toho udělat to,co tam je.
Ale vyhodit milióny za výstavbu nevzhledného akvária,jako příklad Lysá n.L.,toť zbytečné.Vybudování podchodu,dejme tomu,ale nač stavět budovu,když jednu mám??
Ono raději demolice za xx miliónků a pak za dalších xx miliónků novostavba,o níž se dá říci,že v koncovém stavu udělá víc problémů,než ta reko.
Jak se zachází s našimi penězi,dokázalo SŽDC v nedávné reportáži ohledně oprav,demolic a prodeje ,,nevyužitelných,,nádražních budov.
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 12:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749
To je právě to (co píšete:"...tak zcela určitě půjde upravit ASPOŇ TAK TROCHU do stavu, který odpovídá 21. století".
Vážený, to je právě to, co nechci. Dělat něco, co bude jen tak trochu. Nevím, zda jste z Ústí nebo z okolí - nebo jako většina "Kadrmanových bojovníků" z různých koutů naší země, kteří v Ústí nikdy nebyli či nádraží viděli jen na obrázku. Ale jakmile jim bylo předhozeno, že se bude bourat jakási historická budova, semkli se a vytvořili nátlakovou skupinu. Připomíná mi to současné "zastánce rozšiřování kůrovce" na Šumavě.
Raději necháme další tisíce stromů kůrovci sežrat, než abychom udělali potřebné kácení.
Teď něco konkrétně. V Děčíně jsem nebyl,nebo byl , ale asi před 30 lety. V jakém stavu bylo či je v současnosti tamní nádraží, nevím. Ale nikdy bych si nedovolil RADIT místním, jestli dosavadní budovu mají zrenovovat nebo zbourat a postavit si tam třeba supermarket. Nevím, neznám, NEKECÁM. Pokud z té původní budovy si udělali něco, co jim po všech stránkách vyhovuje - v pořádku -je to jejich.
Nádraží v Lysé neznám, platí o něm to samé jako jsem psal výše.

Pokud píšete , vážený, o demolici, tak o současném stavu kolem ústeckého nádraží nejste informován a stále žijete líčením hrůz v minulosti díky Kadrmanovi.

Je přece dávno rozhodnuto, že se nic bourat nebude, ale nastala situace, která se otvírá právě před zastánci a milovníky "této kulturní památky". Píši v uvozovkách, protože byste tuto stavbu měl vidět v současnosti. Ale ne z rychlíku, ale obejít si ji i její okolí!!!
Ale abych se vrátili k tomu mému návrhu pro ctitele a zachránce současného nádraží. Hledá se její využití - ale hlavně peníze na ně. Když všichni ctitelé si zorganizujete sbírku a každý dá 1000 Kč, je to za vodou, peněz bude jako maku, a pak už nebude nic stát v cestě v rekonstrukci.

Pěkně Vás zdravím!!!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2890
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada 749: Nepochopil a nepochopil. Tady nejde o to, zda stavět budovu, ale o to, zda (mnohem dráže) udržovat budovu, kterou nikdo nepotřebuje (ČD JI NABÍZELY ZA KORUNU, nikdo nekoupil) a která navíc překáží potřebné technické úpravě stanice (zvýšení průjezdné rychlosti pro projíždějící vlaky).

Račte si uvědomit: nějaký vchod do podchodu od Kerhartic být musí. Umístit tam kasu a WC je s ohledem na cenu podchodu minimum. A k čemu pak bude sloužit ten barák?
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: v příspěvku 1718 jsem se neptal, co vše je nutné v Ústí postavit, ale nastolil jsem tři body a k těm mi chybí kalkulace, co by jednotlivé varianty stály. Neřeším ani zda je současné SŽDC v nájmu u ČD. Příští rok jestli bude holding může být vše opět jinak. A i když bude ÚO v budoucnu řízeno třeba z USA, stejně tam bude muset být dopravní kancelář pro nouzové ovládání a prostory pro chod a údržbu zabezpečovacího systému.
Stále se světu chlubíme jaký jsme my kulturní národ, ale raději památky zbouráme, místo abychom hledali nové využití. Některá využití zde již padla, věřím další se najdou. Budova, nebo její v současnosti nevyužitelná část nemusí sloužit jen pro veřejnost. Mohou tam sídlit nějaké instituce, když památka - proč třeba kanceláře a archivy ministerstva kultury, nebo památkového úřadu, depozitáře galerií atd. Kancelářím ani archivům snad hluk z jedoucích vlaků nevadí.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Past: Nebo tam umístíme novou národní knihovnu a nemusí se stavět ten nesmysl na Letné. Za ty peníze už by bylo v Ústí těch budov nejmíň deset. (pro odlehčení diskuze)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 33 a Jarda Kruliš: pochopil,ale.Přikláním se k názoru ,,Pasta,,.To že budova ÚnO má své nejl... za sebou,je jasné.Ale nechat zničit jen proto,že by se na druhé straně postavilo bůhví co.
Takže podchod ano,vybavení které jste zde nastínil ano,ale to lze po úpravách i ve staré budově.To že někde nemají plány,tak to je problém toho,koho ta budova je!Je zajímavé,že po xx letech používání se pomalu najednou k ní nikdo nechce hlásit,divné.A využití,je to jen pohodlnost zúčastněných stran nebo lobing stavařů???
To že jste nebyl v Dc je mi líto,možná byste koukal co jde udělat ze starého.
Jen tak mimochodem,v ÚnL hl.n. taky slouží provizorium přes padesát let.
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:35:34    Odkaz na tento příspěvek  

Past: správně píšete, že železnice potřebuje celou řadu svých zařízení "někam" uložit. Ale pokud by zůstala jen jedna - ta stávající budova - tak to pro železnici a zároveň pro cestující nebude stačit.
Dále píšete o využití. Právě o to teď jde. O využití po nákladně rekonstruovanou dosavadní budovu. Problém je ten, že stojí úplně mimo město, uprostřed kolejiště. Kdo nebo co tam za tohoto stavu bude hledat nějaké využití? Už se o tom debatuje řadu měsíců, pomalu let, ale...Byli tady ministři dopravy a kultury. Vše viděli a vše slyšeli. Že by je budova inspirovala k nějakému nápadu, co se týká využití? Pane, mají jiné starosti, než nějakou ruinu Praze vzdáleném nevýznamném městě. Tady si musíme pomoci sami. V předešlém příspěvku jsem jeden navrhoval Vladovi749.
Ale vážně. Tady by mělo přijít s nějakým využitím město. Protože současný i snad budoucí stav nádraží je hlavně jeho reprezentace. Ale chápu, že na to peníze nemá. To by musel vstoupit do problému jen nějaký bohatý sponzor.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PS: těch 1000,-kč bych dal,ale neztratí se zas někde?
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 13:43:47    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
Tady nejde jen o nějaký nový podchod,kde se v zimě budeme krčit při čekání na vlak. Vybudovat na kerhartické straně vstupní halu je nutností i při zachování staré budovy.
Děčín - každé nádraží a každé město má jiné potřeby a jiné možnosti.
Pokud v Ústí n. L. jsou spokojeni s nějakým "provizoriem" - zdůrazňuji s provizoriem (nevím jakým) tak je to jejich věc, ALE NIKDY BYCH NEPODEPISOVAL PETICI, aby si to provizorium tam nechali dalších 50 let.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 14:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Past: Je zbytečné kalkulovat něco, o co nikdo nemá zájem. Prostě vem na vědomí, že nádražní budova v Ústí byla nabízena za korunu a nikdo ji nechtěl. Tím je dána její současná tržní cena. Její budoucí cena se samozřejmě zvýší o to, co do ní někdo investuje. Ale tím nevznikne její nová tržní cena (ale jen ta, ze které lze daňově odpisovat). Tržní cena bude dána opět zájmem o budovu. A protože ČD o budovu nemají zájem (jinak by ji za korunu neprodávaly), pak jakákoliv investice do budovy nemá význam, neboť nulová tržní cena nevzroste. To budiž odpověď na Vaši otázku za a).

Otázka podchodů a příjezdových komunikací, či jiných venkovních úprav na tržní ceně budovy nic nezmění, neboť zde jednak bude jiný investor (SŽDC) a jednak v souvislosti se stavbou I. koridoru tyto úpravy nejsou závislé na existenci či neexistenci stávající budovy, jak jsem již vysvětloval. Toť odpověď na b).

V otázce ad c) duplikuješ některé body, vyřízené již ad b). Takže pokud jde o podchody, komunikace, vnější úpravy (nástupiště např.) - ty nejsou závislé na budově a musí být provedeny bez ohledu na její budoucí existenci, přičemž existence budovy jejich cenu neovlivní. A protože "kulturní památku" nemůže někdo jen tak zbourat, je zbytečné se ptát na cenu demolice. Snad by tu byla otázka ceny údržby nepotřebného majetku.

Jenom pokud jde o výstavbu osobní pokladny a WC u vstupu do podchodu na kerhartické straně (t.j dvě místnosti cca 4x4m), pan Kadrman to odhaduje na 11 milionů korun. Budiž. Já jsem pred třemi lety koupil zánovní barák 5+1 (cca 150m čtverečních) za tři melouny. Prodávající byl rád za hotové placení. To k otázce c).

Vlada 749,č. 342: Nevím, jaké "buhví co" chceš stavět. Podchody jsou prostě obdélníkové díry v zemi, spojené schodišti, rampami či výtahy s povrchem. Dvě místnosti o rozměrech 2x 4x4 metry je malý domeček s valbovou střechou. Suprarchitektů netřeba. A dokonce pojedeš-li do Třebové, nebudeš muset chodit podchodem tam a zpátky a dvakrát zbytečně překonávat výškový rozdíl
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2892
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 14:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Kruliš: V Ústí nad Labem došlo koncem války k tomu, že budova dnešního hlavního nádraží byla pobořena tak, že zbylo jen podlaží na úrovni podchodů a podlaží na úrovni prvního nástupiště. Bylo nově jednoduše zastřešeno, omítnuto, vymalováno a není důvod k nějakým dalším akcím. Jo, kolejiště a nástupiště doznaly v posledních letech značných úprav, ale s barákem se nic dělat nebude (dopravní kancelář se přestěhovala na severní nádraží a vstupní dveře pro cestující řídí fotobuňka).
Kdyby se tohle stalo v Teplicich, tak se nemusel vymýšlet (neúspěšný) projekt "Živého nádraží", neboť k čemu ty dvě patra prázdných cimer budou, už třicet let nikdo neví.

V Děčíně je celá obrovská a nádherná budova ONWB (Děčín východ) úplně prázdná, v nádražní hale byla (snad ještě je) tělocvična a v bývalé nádražní restauraci snad nějaká výrobna polotovarů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 15:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ONWB mělo vůbec talent na nádražní budovy, se kterými byly a jsou dnes samé kontroverze a potíže:
Děcín východ, Ústí nad Orlicí, Praha-Vysočany, Praha-Denisovo, Pardubice-Rosice....
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 16:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak, ono i takové Týniště nad Orlicí s ostrovním umístěním nádražních budov a nemožností přejezdu vlaků z jedné trati na druhou mělo svůj půvab...A trasování dnešní 026, kde se STEG netrefila do Opočna, Dobrušky, málem ani do Nového Města, do Police a vlastně ani do Broumova taky stojí za to.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 16:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33
Jenže ONWB bylo v Týništi první, takže "potížista" byly StEG a naštěstí se podařilo obě tratě časem tak nějak vhodně propojit. (zde se ukazuje že neviditelná ruka trhu je někdy pěkně "levá").

026 je promarněná šance, kdoví jak by vypadala podle dnešních projektantů...
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 17:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Tyništi i jinde nebyla potížista jen StEG, ono to totiž bylo vzájemné. A dnešní situace na našich rozdělených železnicích leckde připomíná onu dobu.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2894
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 18:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Past: o jakých rozdělených železnicích mluvíte? Nevšiml jsem si, že by JHMD a OKDD, popř. Viamont měly nějaké problémy se SŽDC, pokud jde o správu dopravní cesty.

Honzasl: Neviditelná ruka trhu donutila nakonec v Týništi obě společnosti ke spolupráci. Ačkoli si původně myslely, že jedna druhou převezou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 18:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Past
Ona ta doba mezi roky 1840-1919 je vůbec v ledasčem poučná.
Jednak je možné si všimnout, že tehdá rutinně praktikovali dnes slavně objevené PPP projekty.
Dále je možné studovat, že na druhou stranu nechat síťovou infrastrukturu plně v moci soukromníků není (bez regulace) úplně šťastné a možná jednou budeme podobně jako tehdá zestátňovat distribuční elektrické sítě z rukou E-ONu a ČEZu.
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 18:55:02    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33:To je ono! To samé s těmi dvěma zbytečnými patry je jasné i u ústeckého dosavadního nádraží. Co s nimi? Zdravím!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 19:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Kruliš: "Bohužel" nějaký nálet spojeneckých letadel na významný uzel říšských drah v Sudetech nelze již očekávat. Mám dojem, že ČD nechají pracovat čas...Konečně stejným způsobem se z Trosek staly trosky, a jak zajímají turisty

Honzasl: "026 je promarněná šance, kdoví jak by vypadala podle dnešních projektantů"

Rozhodně by nevedla z Chocně do Broumova po dnešní trase. Možná z Třebechovic, přes města Opočno a Dobruška do údolí Metuje u Nového Města, přes Peklo do Náchoda, od dnešního nádraží v Polici k městu Police a tunelem někde od Hlavňova do Křinic a Broumova. Mimochodem, takový návrh byl (Schroll a spol), ale ministerstvo ve Vídni se rozhodlo pro konkurenční návrh STEGu. Jo, když se podnikatelé vyřadí z rozhodování a nechá se to na státu...

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4874
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.Past ,sice jsem říkal že k tomuto tématu již nic psát nebudu,ale nedá mi to..Stejně jaky my dva máme svůj názor ,tak pánové Kruliš"stávající budova - tak to pro železnici a zároveň pro cestující nebude stačit.." a Rudolf33"která navíc překáží potřebné technické úpravě stanice (zvýšení průjezdné rychlosti pro projíždějící vlaky).." mají svůj názor a já jim ho neberu..Tak to neřeš nemá to cenu..
Ad.Mark21-v Častolovicích by mělo jít o přestavbu kosteleckého zhlaví aby bylo umožněno jezdit ze všech kolejí směr Solnice..viz Škoda auto..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes při návratu z výletu se před náma ve Scinawce Gorné objevil tento nákladní vlak

Paul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 22:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: A protože "kulturní památku" nemůže někdo jen tak zbourat

Pokud vím, tak za kulturní památku byla staniční budova ÚnO prohlášena nedávno, právě až v souvislosti s hrozbou jejího zbourání, takže není problém ji jednoduše ze seznamu vyškrtnout.
Obdobně to bylo s železničním areálem v pražských Bubnech, které byly prohlášeny za kulturní památku tuším v roce 2004, aby si pak vlastník a investor (či chcete-li developer) Orco vydupal zrušení tohoto statutu (2008?). A to tamní objekty jsou co do rozsahu, unikátnosti i významu pro železniční historii úplně někde jinde než nádráží v Ústí.


Nechci se klonit k žádné variantě osudu nádraží v ÚnO, neboť to tam neznám. Ale když navážu na předchozí vyřčené, tak bude vůbec zajímavé sledovat, jak to bude dál s mnohými jinými nádražními budovami, jež patří ČD (RSM). Pro ně je to v podstatě zbytečná zátěž. Dokončení transformace ČD počítá s převedením řízení provozu pod SŽDC, ale nádražní budovy zůstanou stále pod ČD. Co s nima budou dělat, prodávat je jako výhodný byznys? (kolik takových potenciálních budov výhodných na odprodej je), nebo snad investovat závratné sumy do něčeho, co nemá v budoucnu smysluplné využití. To raději ty peníze snad logicky vrazit do nových vlaků. Myslím, že tu chybí jasná koncepce co s takovými objekty dál dělat.

Ještě pro Rudolfa: V budově nádraží Děčín ONWB již výroba jídel (resp. v posledních letech to fungovalo jako knedlíkárna) již není. Nedávno zrušeno, kuchyňské zařízení odvezeno, tělocvična snad stále funkční, ale objekt jako takový je již těžce v havarijním stavu.

Abych se vrátil na východ Čech, jak je na tom výpravní budova v Meziměstí, co se využití a stavu týče?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4875
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 23:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Meziměstí,domorodci mě určitě aktuálně doplní,popořadě..Přízemí - dopravní kancelář a zázemí pro vlak.čety atd.prostě prostory pro ČD,pokladna,hala s čekárnou,tělocvična(divadelní sál,hospoda..První patro nad dopravou byty(byt),regionální minimuzeum železnice..
A něco z dnešní výluky v Třebechovicích..tentokrát 754.048 a 700.777a voda všude

..pořádná mašina má kotel a komín..
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2010

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 07:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Alf: Nějak takhle?
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 08:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Alf
Jo, jo v Meziměstí je to tak jak si to napsal.
Jinak dnes jede 44232 750.330 + 338 18x Shimps Katy Wroclawske.
Od pondělí bude jezdit 14 dní denní náklad z Meziměstí v pozdější podobě cca v 16h.
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 10:06:04    Odkaz na tento příspěvek  

Paul: Dokážete si představit, co by dělal Kadrman a spol., kdyby se vyskytl někdo, kdo by chtěl ústeckou budovu nádraží vyšktnout ze seznamu kulturních památek? To si raději ani nechci představit.
Nyní jde o její využití. To je problém. Ale řešení není ji zachovat uprostřed kolejiště a nic dalšího.A vstupní halu na kerhartické straně nestavět. Ta je nutností!!!
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 11:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vstupní hala na kerhartické straně.

Takže už tak vzdálenou halu současného nádraží ještě více vzdálíme. Doufám, že někoho taky napadne udělat vstup do podchodu někde v úrovni dnešního stavědla na třebovském zhlaví, tak aby pěší z města nemusel celé nádraží obcházet, nýbrž aby se za dnešním provizorním mostkem zanořil do podchodu, v něm (v automatu) zakoupil lístek a vylezl přímo na správném nástupišti?

To jest nějak takto.


(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2203
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 12:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhé stránce se píše o obnově trati do Polska

http://www.ceskedrahy.cz/assets/tiskove-centrum/magaziny-a-period ika/zeleznicar/zel_29_11_web.pdf
Ousťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 12:46:33    Odkaz na tento příspěvek  

Kadrmanovi dát zaplatit všechny dodnes vzniklé projekty a bude klid. Pokud nezaplatí, zavřít, případně zastřelit! Takový pitomec se jen tak někde nevidí!
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2010

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 13:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak koukám na tu mapu, tak mě napadá, proč pro narovnání oblouku nelze vytvořit tento kompromis. Stávající letohradská strana by fungovala jako osobní skupina pro obě tratě a současná pražská jako skupina nákladní. Tím by se zvýšila rychlost v osobní skupině a nákladní by snížená stávající rychlost nevadila. Viz. obr.


(Příspěvek byl editován uživatelem mark21.)
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 13:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alfe máš pravdu, už se k tomu nebudu vyjadřovat. Minulý týden jsem ti neodpověděl na sms, byl jsem totiž ve Švýcarsku. A k tomu tématu mám také shodný názor jako ty.
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 13:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aktuálně někde kolem Nymburka se nachází uhlí Světec Ledvice - Opočno p.O.h. (3x741.7 Viamont DSP)
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 15:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21: Taky tam byl někde takový návrh.

Sám sem se tomu tůhle divil, že letohradská skupina kolejí leží v ose trati, ze země to tak není patrné. Tak že ta budova tam tomu technolgicky zase tak moc nevadí. Na druhou stranu i při této variantě (tedy se skupinou osobních kolejí na pražské straně) bych volil navrhovaný přístup od Kerhartic. Hlavně tedy veškterá křížení pozemní komunikace s dráhou mimoúrovňově. Prostě přednádraží na kerhartické straně je nutost. Toť můj názor...

Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2010

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 17:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba takto. Silnice od Ústí by podjela koleje. Za podjezdem by byla odbočka, doprava by se jelo podjezdem pod nákladní skupinou k nádražní budově a vlevo by se pokračovalo ke Kerharticím.
Hl_verměřovice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 18:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stran nešťasného nádraží v Ústí nad Orlicí. Kůň to vše nakonec přežvýká, počkejme si na výsledek. Myslím, že nikdo z diskutujících to neovlivní a můžeme si jen přát, aby řešení bylo co možná "nejuspokojivější" pro všechny.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 19:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hl_Verměřovice: Spíš budeme rádi kdy se vůbec někdy začně něco dělat. Ten den by se potom měl slavit jako státní svátek...
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.102.228
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 20:17:49    Odkaz na tento příspěvek  

Mohu trochu OT, když se tak ukrutně řeší peníze pro budovu v UO?
K čemu budou dobrá v Dolní Lipce světelná návěstidla, když tam za 4 měsíce bude leda nákladní doprava v X v rozsahu do 1 vlaku denně, neboť osobní dopravu místo vlaků zajistí levné, efektivní a chaoticky jezdící 3 páry autobusů denně s nepřestupem v Lichkově?

Jesltiže v Lipce zůstane elektromechanika, tak dálkové řízení stanice nepřipadá v úvahu a musí zůstat obsazení . Pro ten ani ne jeden Mn denně by stačily místo světelných vjezdů pevné terče, rozkaz, 2 vexle na klíč a nazdar...
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 20:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Dolní Lipky se nejdříve musí nalít nějaké miliony, aby se to tam pak mohlo s velkou slávou zavřít. Stejný scénář jako na trati 261 a v Chornici.

(Příspěvek byl editován uživatelem Past.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Past.)
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7422
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 20:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_l, Mark21:
Ne že by Vaše úvahy byly úplně špatné. Má to ale jeden háček: všechny sudé nákladní vlaky (tj. od Třebové) by v případě, že by měly využívat tuto nákladní skupinu (např. k předjetí rychlejším vlakem osobní dopravy), musely jet dvakrát křížem vůči všem lichým vlakům osobním (tj. od Prahy). Praktikuje se to takto třeba v Chomutově, ale tam jezdí těch osobních vlaků přeci jen o dost míň (navíc je v Chomutově "os.n." dost kolejí pro případné předjetí tam). Úrovňové kolizní křížení tak silných dopravních proudů se mi nejeví moc šťatsné.

Vlada749:
nevzhledného akvária,jako příklad Lysá n.L.,
Věřil byste, že se někomu může víc líbit moderní architektura než stará? Resp. že ocení víc funkčnost než onu architekturu (možná cennou)?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Xhj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 21:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_l, Mark21

Je také jiný problém, a to výška. Pokud by trať zůstala ve stejné výšce, tak by silnice pod kolejemi byla na úrovni hladiny Tiché Orlice. Což kvůli zátopám a průtokovému profilu není možné. Proto je příjezd k nové staniční budově řešený jako estakáda.
Jako nedávný obyvatel Ústí (24 roků), který nádraží pravidelně využíval, jsem pro zbourání staré budovy.
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2010

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 21:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad hroch: Ta nákladní skupina by neměla přímo význam pro křižování. Celkově bych to vysvětlil tak, že stávající pražská strana by se sloučila s letohradskou a vzniklo by nádraží, které by sloužila všem osobním vlakům, ale také projíždějícím nákladům. Nákladní skupina by měla význam především pro tranzit do Polska a pro vlaky co zde budou křižovat.

Co se týče té historické budovy, tak vám doporučuji se podívat třeba do Čáslavi nebo do Tišnova. Historická budova a vedle ohyzná krabice s réleovkou. Hrůza

ad Xhj: V tom plánu samozřejmně nemusí být podjezd, klidně zde může být i estakáda.

(Příspěvek byl editován uživatelem mark21.)
Johnny13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 21:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo prosím zda-li se pojede zítra tato jízda http://www.juniormarket.cz/clanek-pripravujeme-89-252 nebo je odřeknuta kvůli povodni na 025?
****www.TrainWeb.cz****
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4878
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 23:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím zda jízda,ale trať není vyloučena(viz.např.babitron)V TV jsem poznal záběry z Podlesí kde při vysoké vodě je zalitá silnice,ale trať je ještě kapku jinde..
..pořádná mašina má kotel a komín..
141.006
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.149.102
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 23:17:53    Odkaz na tento příspěvek  

Jízda s 831.113 zítra bude, trať 025 je již sjízdná.
141.006
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.149.102
Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 23:20:33    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád: Ústí n. O. 8.37
Lanšperk 8.55
Letohrad 9.04
D. Lipka 9.51
Hanušovice10.20/10.32
St. Město 10.50
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 00:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Já jsem jenom vycházel s projektu kt. se tu přenedávnem prezentoval. Nakonec kdyby se chtělo, tak by mohlo být všechno (na podsatně rozšířené) letohradské straně, ale vyžadovalo by to rozsáhlé terénní úpravy. Tohle je jen tlachání okurkové sezóny, oni si to páni projektanti vyřeší za nás...

749.241, Past: Já pořád nevím v čem to žijete, Os vlaky do Karlova jsou zatím vcelku jasné a nad tratí 025 bych ještě hůl úplně nelámal (radši nebudu ani nic naznačovat). Počkejme si na nový GVD. Lipka se musí udělat, protože stav návěstidel je více než havarijní a opravy mechaniky by akorát špatně prodlužovaly nevyhnutelné. S Chornicí bych to třeba vůbec nesrovnával, tam se jednalo jen o úspory na zaměstnancích...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 07:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21 81: nákladní skupina pro úvraťování vlaků do Polska na jižní straně nádraží je provozní nesmysl - to by vám fungovalo leda tak na modelovém kolejišti.

Hroch 7422: mně se líbí každá dobrá architektura, stará i moderní. Třeba ta zatracovaná chobotnice. Ale zvlášť ta nová potřebuje dotek génia, jinak vznikají hrozné paskvily (dříve to bylo jedno, pokud architekt nebyl génius, tak se prostě držel zavedených forem; dneska jsou všichni puzeni vynikat...). Ta Lysá je prostě příšerná - a není ani moc funkční.
A dbát jen a pouze na funkčnost a zcela ignorovat formu vede k panelákům a k Unimo-buňkám. Děkuji, nechci.
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2010

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 08:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Santd: Jaké úvraťování. Náklad od Polska zkrátka přijede na současnou pražskou stranu kolejiště
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7424
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 11:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21:
Na dvoukolejné trati bych daleko spíš očekával to předjíždění než křižování (to leda při výluce). A mít sudou předjízdnou od Třebové až v Brandýse (v budoucnu možná až v Chocni) se mi moc nepozdává ...
Pro vlaky Třebová - Polsko platí totéž (tj. dvakrát křížem) s tím, že ty by do nákladní skupiny musely kvůli úvrati určitě (předjíždění na hlavním tahu nastat nutně nemusí).

Sants:
Tak třeba oplechovanou boudu v Brništi také moc nemusím. Ale třeba ta Lysá mi nevadí.
A bydlet budu raději v paneláku než v krásném domě starém několik století s vysokými stropy, nedej bože snad na těch několikrát zmíněných Troskách.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Jarda Kruliš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:23:30    Odkaz na tento příspěvek  

Stavba se sebekrásnější architekturou musí být ale zároveň účelově užívána. Pokud bylo rozhodnuto, že staré ústecké nádraží zůstane - dobře, zůstane jen jako budova - historická památka, ale nemůže jenom jako jediná sloužit dopravě v současnosti. Může být využita jistě k nějakým kulturním záležitostem. Ale teď k jakým?
Zatím jsem neslyšel o žádném nosném návrhu. Už jsem zde psal o veliké nevhodnosti jejího umístění. V tom je právě veliký rozdíl ve srovnání se zbouraným Denisovým - těšnovským nádražím v Praze, na které se petičníci (Kadrman a spol.) stále odvolávají. Té budovy je škoda, protože by se bývala dala využít k mnoha účelům - byly návrhy na studentskou menzu (např. pokud si vzpomínám). Ale jistě i další. Ale určitě by nezůstala jako nádraží.
Ústecká historická budova by po nákladné opravě byla jistě krásná, ale pro účely nádraží se již nehodí. Tady jde taky o to, donutit SŽDC, aby postavili novou stavbu, ale aby to nebyla jen betonová škatule. Tady vidím ale velké zaangažování vedení města.
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2010

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 16:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hroch: To křižování v nákl. skupině by bylo v případě, že by přijel náklad od Třebové a čekal by například na rychlík od Chocně. Náklady by vlastě pak vůbec nestavěly v os. skupině a nezavazely tak případnému přístupu k vlaku osobnímu. Jedině pak existuje kompromis, že by se skupiny vyměnily, ale tím by se zmenšil i poloměr oblouku, což je právě celkový problém zdejšího nádraží

Ale touhle debatou se stejně nic nevyřeší. Kdo ví jestli se vůbec někdy začne.

(Příspěvek byl editován uživatelem mark21.)
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 09:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21: nemáte pořád takový pocit, jakoby to vaše řešení mělo trošku problém s jízdou nákladního vlaku od/do Lichkova křížem přes hlavní koleje trati od/do Městečka u Nádraží? Nebo jsem přehlédl, že jste tam vyprojektoval křížení mimoúrovňové?