K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 31. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 31. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 07:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:

Možná jste chtěl napsat, že růžový králík hopsá kolem vás za minimální mzdu.

Tak růžovému králíku stačí na den 1 mrkev, pár listů zelí, trocha sena a vody. O těch papírkách, s kterými my lidé platíme za věci, nemají ani šajn

U toho lidského se to prostě řídí nabídkou-poptávkou. Nějak si neráčíte uvědomit, že reálný socík už je skoro 22 let v . On nabídne určitou mzdu a někdo mu na to přistoupí či nikoliv. Je tu stále cca. 1 z 10 bez práce a navíc to jistí Nataša ex CCCP

(Příspěvek byl editován uživatelem Pershink.)
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 08:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že růžový králík hopsá kolem vás za minimální mzdu. Jasně, všichni co žehrají na imaginární nízké platy u Jančury, jistě požadují doklady že pokladník nebo doplňovač zboží při nákupu v Hypermarketu nebo OBI nemá minimální mzdu, jinak jdou nakupovat jinam, stejně jako by nejeli s RegioJetem. V restauraci jistě obdobně, protože je známo, že se číšníci živí v podstatě za minimální plat + dýško (což je daňový únik). U zboží, které přiváží autoprava zajisté berou v potaz, že zaměstnavatel na pásku vyplácí obvykle minimální mzdu a zbytek je černota a takovou firmou dovezené zboží neodebírají ...
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 08:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si to shrňme - po počátečním zájmu vyzkoušet něco nového počet cestujících ve žlutých vlacích pomalu, zato setrvale klesá, jediný odborník na železniční dopravu a zřejmě i odpovědný zástupce pro licence apod. "Honza" Paroubek se chystá ukázat svému zaměstnavateli záda, ČD nijak nezdraží, protože se začíná ukazovat, že jejich cenová politika je naprosto v souladu se zákonem - začíná se to p. Jančurovi nějak hroutit... Teď ještě první pracovní úraz, což je u rychlokvašek typu "stevardek" alias zkrachovalých studentek VŠ jen otázka času a po návštěvě inspektorátu bezpečnosti práce to může jít zabalit.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak vtip dne máme za sebou, osobu T.H. jste pořešili včera, dneska by tu mohla být normální debata, ne? :-)
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevytahuje ven urážky typu "ty si asi dlouho neměl babu" nebo "sis asi dlouho nevrz", protože... prostě proto, že šotouše nic takovýho ani nenapadne.
Místo toho se tady říká "už sis dlouho nevyfotil žádnýho brejlovce", to je snad urážka ještě horší
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka > Vozy ČD byly také hezké, když byly nové/nově opravené. Porovnávat můžeme až za nějakou dobu.

A tohle je prave ten argument, co vam hapruje - letos na prelomu leta a podzimu jsem konecne narazil na dehumusaci, kde jsem se necitil jako substrat a kterou bych v tomto stavu byl ochoten od dodavatele (s urcitymi vyhradami, ale vesmes drobnosti) prevzit. Veskere ostatni dehumusace byly na takove urovni, ze jsem pochyboval o jejich prinosu - ve srovnani s kozenkami - aniz bych do toho zapocitaval spotrebovane finance.

Bohuzel jsem mel moznost projit v patek soupravu expresu 356, pripravenou na odjezd z Plzne - netusim proc, ale z Prahy prijela nahradni souprava, takze jsem to prolejzal ve vychozi stanici vlaku. Na jednu stranu jsem byl rad, ze timto vlakem nemusim jet, na stranu druhou jsem se stydel za to, ze di Nemecka posilame takto "vycistenou" soupravu; uz pri otevreni dveri me prastil pres nos smrad z hajzliku, jaky zname z letitych nemytych Becek. A tento puch se pak nesl prakticky celou ulickou vozu. Paradoxne zachod samotny uz nesmrdel, ale pochybuju, ze se nekdo obtezoval s vytiranim predstavku, kde nepochybne byly na podrazkach roznesene chcanky, co si covek na podrazky nanes predtim na zachode.

Rikam si, hmm, asi na tenhle predstavek zapomeli (byl posledni ve vlaku) ... jenze druhy byl naprosto stejny. A ve vedlejsim voze take, treti vuz jakbysmet. Do ctvrteho jsem uz radsi ani nelez...

Pochopil bych, kdyby tohle nekdo "nestihl" ... jenze souprava byla pristavena trictvrte hodiny pred odjezdem vlaku k peronu a minimalne posledni pulhodinu pred odjezdem tam nikdo s hadrem neoperoval.

Jake argumenty mate na tohle? Jako ja chapu, ze pri trihodinove ceste muze dojit na hajzliku papir nebo ze muze byt nekde neco rozlito ci rozsypano. Ovsem pokud vlak jede v Praze z Hlavniho a uz za Smichovem neni papir a netece voda, pripadne je vlak rovnou vypraven ve vyse uvedenem stavu, to uz fakt s prepravou cestujicich moc spolecneho nema.

No a ted trocha zluteho tematu; partnerka se presouvala ve ctvrtek ze Stodolni do Pardubic a vcera zpatky:
- jak uz tu nekdo avizoval, byly pridany vozy. V nedeli jela sedmivozovka a volna mista slo spocitat na prstech jedne ruky (coz je u tohoto data normalni)
- hardver vozidla stale na urovni, nebylo tomu co vytknout. Cistota prikladna, nejvetsim prohreskem byl asi prazdny jeden ze dvou zasobniku na uterky na zachode.
- softver, tedy konkretne obsluha vlaku, kritizovan byl. Udajne byl mimo provoz kavovar "protoze nove nevyzkousene vozy", v teto situaci bych cekal operativne aspon kavu z konvice po celou dobu cesty, coz se nedelo. Servirka pry brutalne nestihala (coz nedokazu pochopit, pokud diky nefunkcnimu kafomatu mela o polovinu prace s roznasenim mene). Pri nedelni ceste zpatky to bylo prakticky stejne, coz pry melo za nasledek stiznost od jednoho spolucestujiciho z kupe odeslanou primo z vlaku.

Me ceka cesta v nedeli, shodou okolnosti se v patek svezu s modrymi, takze bude prime srovnani. Kazdopadne, pokud bych byl takto ja nespokojen, uz bych majloval taky. Partnerka to odmita, takze pokud to tady Honza P. nebo nekdo od zlutych cte, zkuste s tim neco udelat - netusim, jestli je chyba v systemu a obsluha proste stihat nemuze, nebo si to dany stevard jen nedokaze spravne zorganizovat. Vysledkem pry pri obou cestach bylo, ze velkoprostor byl obslouzen a v kupe lidi cekali nekdy marne (= driv vystoupili, nez se dockali).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:

Není nadto zabrat místo v kupé, s barem sousedícím. Člověk se tak může "obsloužit" sám, aniž by musel spoléhat na intenzitu pochůzek palubního personálu. V našem případě to obsluze ušetřilo dost kroků i času ...byť vlastně jen do té doby než jsme zkonzumovali veškeré zásoby Svijan v našem voze a bylo třeba "dozbrojovat" prostřednictvím vozů sousedních. Těžko říct, jestli jsme tímto nevytížili personál natolik, že mohl servis z pohledu ostatních cestujících váznout - ale snad ne.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.85.240.250
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:53:30    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Vozy RegioJetu mají nový interiér, proto jsou hezké.
Lžete, vozy RJ nemají nový interiér.

Mourek: Jasně, všichni co žehrají na imaginární nízké platy u Jančury, jistě požadují doklady že pokladník nebo doplňovač zboží při nákupu v Hypermarketu nebo OBI nemá minimální mzdu, jinak jdou nakupovat jinam, stejně jako by nejeli s RegioJetem.
S RegioJetem někteří nejezdí především z ideových důvodů
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 09:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: To je spíš zbožné přání. Projevy chronické otravy rtuti bývají (...) různé neurologické a psychické potíže...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4148
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluté vemeno: Podívej, i postižený RadekŠ se o víkendu věnuje své rodině,

Pokud si toužíte i o víkendu přečíst o sobě že jste duševní omezenec, páč se pod svoje názory neumíte ani podepsat, tak nezoufejte.

Během pár dnů či týdnů datové zásuvky v mém domě ožijí nějakými těmi daty, aby rodina měla připojení k internetu a při té příležitosti Vám mohu věnovat pár vřelých slov i o víkendech. To víte, jen pártisícová investice, na takový maličkosti doteď nebyl čas.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..tak po pár dnech absence koukám, že agresivní antimodrá propaganda začala přinášet své ooce a nějak se tady rozmnožil počet těch, kteří vidí svět objektivněji a oponují hystericky žlutému pohledu na svět.
Pro ty ostatní bych rád zopakoval několik věcí:

- nikdy jsem nezaznamenal, že kdokoli, kdo hájí cokoliv na ČD, objahuje existenci monopolu. prosím nepoužívejte to jako argument proti modrým, je to kravina. I sebemodřejší ultrašotouš ví, že monopol je nesmysl, zde jde jen o to, jakou formou ho rozbít, co to přinede a odnese a jak to celé provozovat bez něj. Obhajoba ČD naprosto neznamená obhajobu monopolu na dráze.

- nikde jsem stále nezaznamenal, že by někdo ze žlutých osvětlil moji věčnou otázku, v čem je pro zadky cestujících lepší Jančurova kůže než koženka ČD, teda kromě toho, že jedno je Jančurovo a druhé ČD...
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
netusim, jestli je chyba v systemu a obsluha proste stihat nemuze, nebo si to dany stevard jen nedokaze spravne zorganizovat.

Taky mám z jedné cesty poznatek s nestíháním. Chtělo by to trochu vylepšit systém - přece jen když při cestě z Havířova do Olomouce si člověk naplánuje, že ve vlaku posnídá, a objednávky se začnou přijímat až pět minut před příjezdem do Olomouce, je to dost nanic. Možná by to chtělo přijímat objednávky hned na začátku - už při roznášení novin a vody.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Ještě ad vozík: Prý to navrhovalo už dost lidí, ale personál (i samotní stewardi) jsou proti.
Vlak na to prý moc hází a to co by po projetí několika výměn vytáhli z vozíku by nevypadalo chutně :-) S tácem po pár dnech prý už mají cvik to vybalancovat.

A když už tam mají ten "kuchyňský server" a tablety a propojení na rezervace... Mohli by lidi obsluhovat podle toho kde vystupují, aby se dostalo na všechny.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nikdy jsem nezaznamenal, že kdokoli, kdo hájí cokoliv na ČD, objahuje existenci monopolu. prosím nepoužívejte to jako argument proti modrým, je to kravina. I sebemodřejší ultrašotouš ví, že monopol je nesmysl, zde jde jen o to, jakou formou ho rozbít, co to přinede a odnese a jak to celé provozovat bez něj. Obhajoba ČD naprosto neznamená obhajobu monopolu na dráze.

Není tomu tak. Vy jste opravdu nezaznamenal ty nářky o rozbíjení síťovosti?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4498
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ad vozík: Prý to navrhovalo už dost lidí, ale personál (i samotní stewardi) jsou proti.
Vlak na to prý moc hází a to co by po projetí několika výměn vytáhli z vozíku by nevypadalo chutně


To je možné, nicméně v letadle to taky hází a jídlo je v pohodě, takže asi to nějak udělat jde. A bez kuchyňského serveru. :-) A hlavně to stíhají, podle mě ten počet hladových krků v letadle na jednu obsluhu je zhruba stejný, ale stíhají. Objednávky při jednom průchodu nahromadí, při druhém postupně rozdají, systém léty ověřený, funkční. Podle mě je to prostě efektivnější hromadná obsluha, a přitom si člověk pořád může poručit "to svoje" a dostane to. A podle mě obecně nalítají podstatně méně km než při běhání s tácama, ale budiž, je to jejich strategie, tak ať si jí užijou. :-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4499
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 10:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD: Jo, ale Jančurovou, přiznejte se.

I kdyby to byly Wapky, jen barva musí být správná.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: To je pravda, ale zase aerolinky v tomhle mají praxi, no. :-)
A taky mne celkem pravidelně v letadle obsluhuje víc letušek. Jedna objedná a donese třeba jiná - prostě kdo má volno.
Asi by pomohlo, kdyby ten jejich systém dokázal "alokovat" stewardy dle potřeby.
Vybere objednávky na svůj vagon a pak je ten systém pošle roznést objednávky třeba do vedlejšího, protože tam hodně lidí vystupuje v další stanici a nestíhá se (pokud on zrovna může ze svého vag. na 5 minut zmizet).
Sice se naběhají víc, ale pro zákoše to bude příjemnější.

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hodně asi udělají jídelňáky/bistra z Astry (nevíte někdo co přesně bude?).
I když pokud nasadí podobně ceny jak teď, tak se budou na jídelňák dávat pořadníky :-D

Příjdu, objednám si (0-5min), donesou mi jídlo (10min?), než to sním (10min)... Kapacita 30lidí?
To se mu tam asi taky nestihne otočit. Jedině že by byla kombinace aktuálního stavu (bar. vozy a roznos) jídelňák...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

při cestě z Havířova do Olomouce si člověk naplánuje, že ve vlaku posnídá
Jestli není trošku naivní čekat ve vlaku stejnou rychlost obsluhy jako v restauraci.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V minulém Reflexu byl s Jančurou rozhovor a tam píše,že kdokoliv z jeho zákazníků na něj může dostat od svých zaměstnanců číslo mobilu a tam si stěžovat na všechno,s čím nebyl spokojen. Tak na co čekáte???
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Lehce naivní to je, ale když byla rozhlašováno "Řízky nechte doma"... :-)

Hroch: Netřeba se ptát zaměstnanců, je všude po netu: 603 446 680.
Ale většina lidí velmi rychle vychladne a stěžovat si nebude.
Já mu chtěl napsat maila, ale když jsem z RJ přesedl do RegioNovy, tak jsem hodně rychle vychladl :-)
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:

Není tomu tak. Vy jste opravdu nezaznamenal ty nářky o rozbíjení síťovosti?

Před několika lety jsem si chtěl projet některé lokálky ve středočeském a ústeckém kraji. Byl to neskutečný problém, neboť jednotlivé návaznosti (jak na hlavní tratě tak lokálek mezi sebou) nebyly zrovna ideální (slušně řečeno). Netrvalo dlouho a přišla rušící vlna. Nakolik byla tato vlna ovlivněna právě onou návazností, lze dnes jen spekulovat, stejně jako o úmyslnosti tohoto kroku. Takže z vlastní zkušenosti musím konstatovat, že "rozbíjení síťovosti" není jen prázdným pojmem, byť v tomto kontextu příliš nehraje "modrým" na notu...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro vylepšení služeb bych si dovolil RJ navrhnout rozdělení WC muži, WC ženy jako v sousedním Rakousku...

http://www.zelpage.cz/zpravy/8379

To bych v reklamě vlaku/společnosti, tedy kromě obecných záležitostí vyzdvihl do popředí...
Většina žen si beztak ani nesedá na pochcané/pocákané společné toalety...
Bpee
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechtěli byste přejmenovat tuto rubriku na RegioJet - politika soukromého dopravce a vytvořit novou rubriku RegioJet - vozidla, provoz??

Měl bych třeba dotaz, jak staré jsou vozy Ampz (event. kolik jich má RJ v jakém nátěru...), ale to asi položím do jiné rubriky, protože tady se propírají úplně jiné věci...
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už někdo posprejoval žlutou 162?

Kniha jízd - sledování nasazení hnacích vozidel na síti SŽDC
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
při cestě z Havířova do Olomouce si člověk naplánuje, že ve vlaku posnídá...
Jestli není trošku naivní čekat ve vlaku stejnou rychlost obsluhy jako v restauraci.


Myslím si, že to naivní není. Záleží na majiteli vlaku/restaurace jestli má zájem na tom občerstvení prodat, nebo nechá lidi odejít hladové a zklamané. Jestli obsluha nestíhá, je potřeba buď zlepšit postupy obsluhy, nebo přijmout více obsluhujících.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4500
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky mne celkem pravidelně v letadle obsluhuje víc letušek. Jedna objedná a donese třeba jiná - prostě kdo má volno.

Jj, ale podle mě počet stevardek / počet cestujících je cca stejný, jen je to prostě lépe organizované. Ale jak říkám, aerolinky to vychytávají desítky let, RJ jezdí měsíc, to se dá pochopit. Když první měsíc fungovala první letecká linka s občerstvením, tak to asi taky nebylo 100%. :-)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540
No jo, já bych rozdělení jen přivítal - jako chlap. Kdo má po těch ženských chodit na ty pochcané záchody. Vážně, když si projdu záchodky v hospodách, restauracích a diskotékách, tak ty dámské jsou na tom vždycky mnohem hůř. Nevím čím to je, ale ženské jsou na záchodech mnohem větší čuňata než chlapi.
Chlap si prkýnko zvedne a na výhybkách, když to zacuká, tak maximálne trošku ošplouchne okraje mísy. Ženská si dá prkýnko dolů, nesedne si (štítí se) - z principu funkce svého ústrojí se však netrefí - na výhybce zechčí prkýnko i široké okolí a pak už to jede, další po ní se štítí jěště víc. Světe div se, ona i ta lejna mimo mísů jsou (kromě tatarů z východu, co nechápou evropské WC) spíše dílem žen, než mužů.

Navíc existuje skupina slepic, která prostě nepochopí, že vložky nepatří do WC.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 12:04:48    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrou chuť, pokud právě obědváte.
Koudis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 12:05:12    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: to jako chcete říct, že jedině váš názor je objektivní? Nejste tak trochu naivní?
Jako sory, ale chtít vědět rozdíl mezi 30 let starou koženkou ČD a 7 let starou koženkou v Ampz, to je taky debilita... Si zkuste sednout a pochopíte.
Proč se vám tady teď tak krásně diskutuje Slime? Protože moudřejší ustoupí. Si myslíte, že je někdo zvědav na vaše narážky? Jako když kdokoliv napíše něco, kde RJ nešpiní tak je okamžitě označen za cituji "agresivní antimodrou propagandu," to je jako normální? Nepřeháníte to trochu?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 12:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: Trochu Jste mě svou odpovědí překvapil, ale souhlas. I tak se to dá postavit na misku vah pro a proti/která část populace jsou větší...
Třeba ty nové WC ve vozech z Rumunska budou mít toalety zvlášť a stane se to novým standartem v kultůře cestování na železnici...

Aspoň mě to příjde normální a velice bych si přál se toho dočkat...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 12:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudis+Slim:
Myslím, že je uplně jedno, jestli na sedadle je kůže,koženka a nebo látka a je jedno jakého je stáří.Důležitý je tvar sedadla a držení těla a jeho výplně:-)A navíc prdel se vám bude potit na všech, bez ohledu na material.

Jinak mě strašně fascinuje jak mooc důležitě je, když někde dostanu kafe nebo minerálku zadara, nebo kus pečiva.Sice pěkná pozornost,ale když vidim jak se někteří lide těchto věcí neunávně dožadují a jsou nespokojení když se na nedostane.Tak je to tak trochu pro ostudu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Dispečer O11.)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3503
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 12:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrou chuť, pokud právě obědváte
Ajo - je čas jíst. Člověk se tady zlobí s matlabem a vono je poledne......
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

WC ve vozech ...budou mít toalety zvlášť a stane se to novým standartem v kultůře cestování
V tom případě tam bude muset být zpočátku hajzlstevardka, protože tohle nikdo dodoržovat nebude.
Aneb proč chodit přes celý vůz když WC je u prvního kupé.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11 > souhlasim, ze ergonomie je dulezita - spolu s tvrdosti vyplne jsou rozhodujici faktory, jestli me pri vystupu po sestihodinove jizde boli nebo neboli zada.

Ovsem jak je to cestujicimu naservirovano je vec druha - jednak realna cistota (ktera pri nedodrzeni bezneho standardu je na kozence videt treba "koleckem" pod hlavou), ale i prvni opticky dojem, ktery ze ctyrlavice asi tezko muze byt nekdy lepsi, nez ze samostatnych sedacek.

Nicmene, to kam mirim, je vami popisovane kafe nebo mineralka gratis - tedy veci, ktere primo s cestovanim nesouvisi. Prave tyhle "detaily" jsou v podstate jedinym argumentem, proc v Pendolinu jet prvni tridou; asi tezko si nekdo priplati jen kvuli tomu, ze uprednostnuje jinou barvu sedacky.

No a kdyz uz si za to "priplacim" (lepe receno, kupuju si jizdenku do takoveho spoje, ktery mi nabidkou doplnkovych sluzeb vyhovuje), je to zpravidla kvuli tomu, ze toho chci vyuzit.

Proto me v Pendolinu neskutecne vytacelo, kdyz zasuvky vypadavaly takovym zpusobem, ze mi cestou notes zdechnul ... a do toho vseho jeste doslo toceny.

Ale vzdy je to o tom, jaky je mnou pozadovany rozsah sluzeb - ne vsecko z toho "balicku", co je v cene, hodlam vyuzivat; samosebou se jakozto necajar nebudu dozadovat ovocneho caje pote, co se dozvim, ze nahodou neni.

S tim jde ruku v ruce i to, zda na danou sluzbu spoleham ci nikoliv - tedy napriklad, jestli si pred cestou jeste nakoupim svacinu v obchode, nebo se na to vykaslu s tim, ze se najim ve vlaku. A tady si myslim, ze jsem trefil hrebik na hlavicku - pokud si totiz svacinu sezenu predem (nebo si neco koupim na nadrazi), nepotrebuju se na sluzbu obzerstveni ve vlaku nejen spolehnout, ale nepotrebuju ji vubec.

No a nekdo tu spravne podotknul, ze vzkaz "rizky nechte doma" od pana velkozluteho je naprosto jasnym signalem, ze chce, aby se na jeho sluzby mohli jidlachtivi spolehnout.

Coz se v mem pripade stalo - diky ceste v "plnohodnotne" delce (Pha-Ova) jsem stihl vse, co jsem stihnout chtel. Partnerce se to ale ted o vikendu nepostestilo, takze jsem zvedavej na svou pristi jizdu. Jak u modrych, tak u zlutych.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:37:50    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych byl pro turecké záchody. Anebo jeden turecký - jeden evropský, každému soudruhovi, každé soudružce podle libosti.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já bych třeba opravdu rád věděl proč. Pisoáry jsem ještě ve vlaku neviděl, a lepit panáčka a panenku na dvě oddělený identický kabinky pro jednoho člověka mi přijde jako projev… absurdity, ne kultury cestování. A pokud by zdůvodnění mělo být, že ženský dělají na hajzlu víc bordel, tak to problém stejně neřeší, protože tam budou mít bordel stejně.

(Musím si konečně koupit sukni.)
http://bahnhof.cz
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych byl pro turecké záchody. Anebo jeden turecký - jeden evropský, každému soudruhovi, každé soudružce podle libosti.

Moje manželka tvrdí, že pravý turecký záchod by ji ve vlaku (a v podobných prostorách) vyhovoval více, než ten evropský.
Ostatně nejsou tak uspořádány ruské lehátkové vozy?

Moderní jsou ovšem společné toalety - viz Allie McBealová....

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 13:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro:
zaznamenal jsem nářky o rozbíjení síťovosti, le nikoliv formou, že pokud to nebudou mít monopoľně ČD, síťovost bude v pr...

Koudis: akou rečou ste hovorili a na co ode mne svým příspěvkem reagujete? Resp. odkud jste spadl? A o co líp se sedí na kožence 7 a 30 let staré, o tom se fakt rád nechám poučit...

Dispečer 01: Souhlas s tím tvarem sedadla, jen nějak tím pádem nechápu, proč se koženka vydává za shit a očalouněné stejné sedadlo za dobrý? S tím kafem a vodou souhlas na druhou..;-)

Dispečer 011:
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bpee (15) 31. října 2011 - 11:40:12
Podporuji Tvůj názor a už jsem se obrátil na redakci - viz zde:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2306853
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim příspěvek 960: Vaše příspěvky jsou až tak vzácně vyvážené, že bych Vás neváhal dát za vzor objektivity. Navíc mají hlavu i patu.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno a kdyz tu mame debatu o hovne ... dovolim si svuj nazor; hajzliky nechat spolecne a uklizet, uklizet a jeste jednou uklizet.

Argument, ze si to zensky zasvinily samy stejne neobstoji - podobne jako narky nad tim, ze je pod pisoarem stale zlute mokro.

Oddeleny zachody muzou mit smysl bud v pripade, ze ma kazdy jine vybaveni (rekneme pansky pisoar, damsky prebalovaci pult na mrnata), pripadne kde prostor pred prislusnou kabinkou ma urcity intimne-spolecensky status (takze kdyz mi dojde papir, s kalhotama na pul zerdi si jsem schopen v pripade nouze "dojit" o kabinku vedle) ... jenze ani jedno pravdepodobne ve vlaku nepripada v uvahu.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD: Tak já jsem si toho všiml - viz třeba příspěvek technických služeb ze včerejška: zisk z nákladní dopravy dřív financoval dopravu osobní ale teď vlastně občané platí mimoděk soukromým železničním společnostem jejich zisk, a že totéž se teď děje na trase Praha Ostrava, protože to nutně prodraží železniční dopravu v režii ČD jinde, případně bez ČD zcela odstřelí.
takycestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.44.120
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:34:46    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutí hodně hrají na citečky, optický první dojem...Jistěže je to psychologie, je potvrzené různé chování třebas v akciovém trhu nebo hazardu / čím víc tečeš, tím víc sázíš a doufáš, že se ti prohraná částka vrátí.../

Copak jsou naši lidé tak ubozí, aby vnímali jen to pozlátko? Bylo tady zmíněno umývání vozidel, študentíci na štaflích. Já teda nevím, ale je to fakt levnější? Takhle brigádnicky? Na dráze pohybující se v kolejišti musí mít oranžovou vestu nebo oblek s reflexními prvky, mají potřebné bezpečnostní pomůcky, pevné boty. V neposlední řadě školení Op 16. Protože já do vlaku fasovávám od maminky a příbuzných ten řízek mezi chlebem nebo domácí štrůdl z domácích jablek z domácího sadu, žlutým nejezdím. Ale zkuste se zeptat personálu- třeba stewardek- jestli znají pojem Op 16. Budou ti brigádníci čistit i o vánočních svátcích? Za minimální peníz? Jak dlouho trvá zapracování do čištění, aby to mělo hlavu a patu a organizaci? Vyzná se nově příchozí v kolejích- př. když ho pošlu na 23. kusou, najde to? Budou mu to študentíci mýt i ve fujavici v minus patnácti? Nepodceňuje to Radim trochu? Ukazovat na to, jak je všechno zbytečné a drahé, je jedna věc, smlouvy na dobu určitou, rozpis směn, vybavení pevnýma botama a zimními doplňky, řádnými školeními, průkazy totožnosti v kolejišti apod., to je druhá věc.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
No mě osobně koženka nevadí, ale je fakt, že príjemnější hlavně v zimě je čalouněné sedadlo.A rozdíl te koženky, jiná technologie materialu před 30 lety a navíc to opotřebení, vlivem sezení a udržbou.Dnešní koženka nejde rozeznat na první pohled od kůže, až když si na ní šáhnete a podajností materialu, víte na čem sedíte.Navíc myslím, že kdyby sedadla byly z pravé kůže, můžete je po pár letech, přečalounit, rychle se zničí a udržba by byla dost drahá a dát na ně hodně kvalitní kůži je ekonomická sebevražda:-).No a ještě by mě zajímalo jestli se čalouněná sedadla čistí(dezinfikují) párou a vysávají:-)Alespoń tomu tak bylo dříve.
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pansky pisoar, damsky prebalovaci pult na mrnata

To by bylo naprd, protože já už jsem párkrát jel s malou (nyní 13 měs.) vlakem a jak bych ji přebalil, když by přebalovák byl jenom na dámském? Co na to genderové aktivistky? Co kdyby se udělalo WC s pisoárem i mísou dohromady, třeba zrušením umývárky v klasických kupátkových vozech?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydoň: Souhlas, klasická toitoi je skvělý příklad.
Dispečer011: taky souhlas, s údržbou čalounění je to všelijaké a s hygienou tuplem, právě proto, že se v látce leccos ztratí..a čí kvalitnější látka, tím víc toho pojme...Použiju svou zukšenost z autobusu - letos jsem dával přečalounit sedačky a přestože na první pohled vypadaly bezvadně čistě, při montáži se mi docela zvedal kufr z toho smradu, který se ze sedáků linul při šroubování s nosem ve vzdálenosti menší než velké...počítám, že ten smrad nebyl jediné, co tam vězelo...
Nicolae_posraldescu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak jsou naši lidé tak ubozí, aby vnímali jen to pozlátko?

Lidé jsou normální, to jen čistý a barevně sladěný vlak se zaměstnancema nepřípomínající socialistické nádražáky vyvolává pozdvižení.

Vyzná se nově příchozí v kolejích- př. když ho pošlu na 23. kusou, najde to?

Pakr trpící lehkou mozkovou dysfunkcí to najde, ale člověk s maturitou a znalostí několika cizích jakzyků ne.
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takycestovatel:
naprostý souhlas.

Ano, ČD začlo se změnami a objednáváním nových vozů až po Jančurovi....vlastně až teď tam skončil socialismus...:-)))
Až Jančura zkrachuje, tak za to budou moct taky ČD....
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rtuťák: Tak si to shrňme - po počátečním zájmu vyzkoušet něco nového počet cestujících ve žlutých vlacích pomalu, zato setrvale klesá,

Teď se uvidí, zda dojde na má slova o listopadovém útlumu . Zároveň je jasné, že sice s přibývajícími páry vlaků bude docházet k efektivnějšímu využití fixního kapitálu (ten poslední měsíc provozu musel vykazovat efektivitu snad 2x horší jak u ČD ), na druhou stranu myslím, že se RJ posune za optimum produkce na pomyslné produkční křivce. Teď už na sebe totiž těmi třemi páry stahoval velkou část frekvence na trase (lidé byli ochotní se přizpůsobit v čase cesty vlakům RJ), další přibývající páry vlaků už se prostě takhle nenaplní. Tedy kromě špičkových časů, samozřejmě.

Na zítřejší vlaky z Prahy do Ovy je stále 120, 130, 102 a 64 míst - proč to nekupujete, když je to tak super?

(Příspěvek byl editován uživatelem Koreň.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zítřejší vlaky z Prahy do Ovy je stále 120, 130, 102 a 64 míst - proč to nekupujete, když je to tak super?

Já si pamatuju, jak dlouho mu jezdily prázdné nebo poloprázdné busy z Plzně do Prahy - každý produkt má prostě svůj náběh, s tím nikdo nic neudělá... :-)
Martin H1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.144.143.194
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:36:07    Odkaz na tento příspěvek  

RE Koreň: Protože to není jistota. Přijdu na nádraží a nebudu jak tupoň čekat až mi někdo řekne že se do vlaku nevejdu. Raději koupím jízdenku u okna a jedu. To ovšem neplatí u plánovaných cest (kde vím čas a datum) to však většinou vím pouze u cesty tam(do Prahy) ale už nikdy ne Zpět. Jo a do Prahy už taky většinou RJ nejedu - mají furt nějak plno. Už na to ani nekoukám (neumím totiž plánovat cesty víc jak 1 den dopředu - protože to jednoduše nejde). Mějte se krásně a supr den.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď se uvidí, zda dojde na má slova o listopadovém útlumu

Co to je ten listopadový útlum? Proč by měl nastat? Nerozumím, prosím o vysvětlení:-) A děkuji:-)
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 15:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý hektor:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2242279

Prostě jsou období, kdy jezdí vlakem celkově méně lidí. Za taková považuju listopad a pak únor a březen. Je jasné, že po galejích tohoto víkendu, kdy se stálo i v jindy nezajímavých spojích, dojde na nějaký čas k propadu. Před Vánoci, v jejich průběhu a až do nějakého prvního týdne v lednu vykazují vlaky zase vyšší obsazenost. Avšak pak následuje až do +- 3. týdne v únoru zkouškové, takže vlaky jsou vytíženy sice rovnoměrněji, ale celkově méně. A únor a březen, stejně jako listopad, nejsou zrovna měsíci častých návštěv a výletů do přírody. Výjimky jsou - zimní prázdniny v krajích, tam se však jedná o naplněnost vlaků jen v některých relacích (typicky Plzeň - Železná Ruda či Brno - Jeseník).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň + Martin H1: Souhlas, on RJ nabízí super žlutou barvu, jídla a pití přehršel, rezervaci kvartál předem, krásný příjemný holky ve vozech, ale nějak ignoruje to, co píše Martin - teď se rozhodnu, že chci jet, jdu na nádraží a jedu...Použít RJ znamená podřídit tomu svůj denní program, případně i s delším výhledem, a to je trošku v rozporu s tím, proč člověk dopravu potřebuje...navíc když furt čte, že je od první chvíle vyprodáno a obsazenost dále stoupá...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > hmm, takze ty vozy, ktere zluti vozi navic (bezne jeden, ted v nedeli trojice) a do kterych nelze koupit rezervaci pres net byly zaplneny ufony z marsu?

Ano, plati to: chci mit jistotu = koupim si listek predem. Jako bonus mam jeste moznost slevy, kdyz se vejdu do akce zlutych nebo sporotiketu modrych. Chci loterii? Proste prijdu na nadrazi a ono to nejak dopadne. Bez ohledu na barvu se mi muze stat, ze se "nevejdu" (coz pro me znamena klidne stav, kdy bych vice nez hodinu mel jet na stojaka).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: já se chtěl jen ujistit. A ujistil jsem se, že se pleteš. Začni jezdit Pendolinem a zjistíš, že nejhorší měsíce jsou o letních prázdninách a naopak že listopad ( a vlastně celé období září - červen ) patří k těm lepším. Cestující mezi Ovou a Prahou totiž nedojíždějí jen na výlety a návštěvy. Oni totiž hlavně a nejvíc jezdí za prací, do škol, na úřady, na služebky atd... Listopadem to teda fakt nebude:-)

Ale jinak úvaha hezká, taková inteligentní, člověk by skoro řekl, že tomu rozumíš:-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: No já netvrdím, že nejsou lidi, co zkusí RJ na blind...mluvím za sebe, já bych chtěl ideálně přijít na nádraží a jet - třeba s RJ. Přece to, že ty vozy byly plné a ufoni měli volno, neznamená, že je nenaplnili aspoň zčásti lidi uvažující jako já...když přijdu na nádraží, jede vlak RJ a najdu místo, proč ne? Přece nebudu čekat na modrý..ani já modrý to takhle nemám, zákazník jsem jako každý jiný...nechci tam stepovat a čekat z jakéhokoliv důvodu.
S tím stojákem jen ten problém, že RJ na nej nebere...Obecně - chtěl jsem říct, že když přijdu na blind, mám asi mnohem větší šanci odjet s CD než s RJ...aspoň já pod vlivem PR obou firem to tak vnímám...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:19:00    Odkaz na tento příspěvek  

No mam takovej dojem, že pendlolínem jezdí dosud poněkud specifická frakce cestujících a těžko se to dá zobecňovat na bezpříplatkový spoje.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 16:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
RJ ... ale nějak ignoruje to, co píše Martin - teď se rozhodnu, že chci jet, jdu na nádraží a jedu..

Já jsem se včera v 6 ráno v Havířově rozhodl že chci jet, přišel na nádraží, koupil si jízdenku na RJ a jel jsem

Tedy RJ to určitě neignoruje - ne náhodou prodává po Internetu místenky jen pro 4 vozy, zatímco do pátého vozu prodává jízdenky právě pro takovéto náhodné příchozí...

Abych byl objektivní, v pondělí ráno bych možná takové štěstí neměl. A pro objektivitu na druhou stranu: takové Pendolino bývá ve špičkových časech taky pravidelně vyprodané.

Edit: beru to stejně tak, jak to napsal Sim:
Chci mit jistotu = koupim si listek predem.
Chci loterii? Prijdu na nadrazi a ono to nejak dopadne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Hradecký.)