K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 26. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 26. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 00:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H.:
Jinak "Arriva vlaky" toho má až 22 párů denně Hrádek - Liberec

A jak fungují v Liberci přestupy na rychlíky do Pardubic? Už tak krátká přestupní doba se ještě více smrskla.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 00:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: vy jste opravdu zapšouklej.Vaše útoky vůči modrogumídkům už začínají být trapné.
Jak jde vidět,tak nikdo moc velké problémy soukromým objektům v železniční dopravě nedělal,viz váš seznam.Takže nechápu,proč se ony slavné RJ alias SA do toho nepustily již dříve.Šanci měly,jen asi nechtěly.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 00:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, nabídky na stůl, ale k tomu reference, máme takovejhle vozovej park, tolik a tolik takhle kvalifikovaných lidí a už jsme v dopravní obsluze někde odjezdili milion kilometrů bez nehod. No jo, to je hezky, ale kde ty reference vzit? Dneska tu nejezdi, tak je nemaji jak nacerpat, proto nikdy nic nevyhraji a tedy nedostanou zakazky, ze kterych by mohli mit dalsi reference. To je zase cesta, jak zabetonovat monopol CD.
Osobne bych videl spravny model v KV nebo LB kraji - nedelat vyberko na cely kraj, ale na jednotlive trati nebo skupiny trati.
A nakonec - diky RJ uz Jancura ty reference ziskava.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 00:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak fungují v Liberci přestupy na rychlíky do Pardubic? Treba presne tak, jak si objednavatele (LB kraj a MD) dohodli casy jimi objednavanych vlaku?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 00:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednu věc k RegioJetu. Včera jsem měl možnost velmi krátce hovořit se dvěma nešotouši na toto téma. Jeden z nešotoušů se velice těší na svou první jízdu žlutým vlakem, má již obstarán jízdní doklad. Druhý z nešotoušů znal jméno Jančura, sám jej asocioval s názvem RegioJet a všiml si Jančurovy nabídky ministerstvu dopravy na trasu Praha - Břeclav. A pozor - neznal již reakci ministra, že se bude soutěžit, ani nevěděl, že Jančura v současnosti nedisponuje kolejovými vozidly pro takový provoz. Závěr: Jančura je opravdový mistr PR.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 01:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heh:
Pánové, kam až archív v této sekci sahá, nějakých 84 stránek o hovně.

Jak jste to nazval RegioJet??? By se asi měly dodržovat mantinely ... nějaký.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 06:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

raquac
prozakaznicky pristup , viditelna udrzba , jednoduchy a srozumitelny tarif. To nevyzaduje miliardy.
To ne.
Jednoduchý tarif-jedna jízdenka na jeden vlak, bez slev.
Ale jinými slovy vlastně říkáte, že čistěním vlaků si ÖBB vygenerovaly nové, takže ty starší si mohly koupit za minimální cenu RJ a ČD.
Fajn, taky to zkusím, po každodenní myčce orezliny budu mít za čas v garáži porsche.
No,já zas tvrdím, že bez politického rozhodnutí by to öbabáci něměli, Podobně jako se v Dubaji hřebelcováním velbloudů nepostavila rychlodráha. A to tam má každý nejedno auto.
---
nenasel nanos prachu, odpadky se prubezne sbiraji, trvale je v kazdem voze nekdo z obsluhy
Bylo by hodně divné, najít prach ve voze po generálním čistění a natírání.
Znovu- dá se tohle dělat ve všech vlacích? Kolik bude to bude stát? Jak velký bude kravál o přezaměstnanosti?
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 07:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:
Bouhžel, čistá pravda 84 stránek o h....:-)Ale musím uznat, občas se bavím:-)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 07:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo by hodně divné, najít prach ve voze po generálním čistění a natírání. Ten vuz uz mesic jezdi. Po zkusenostech s vlastnim bytem si troufam tvrdit, ze po mesici se uz prach najit da, pokud se neuklizi.
dá se tohle dělat ve všech vlacích? Kolik bude to bude stát? Jak velký bude kravál o přezaměstnanosti?
Da. Stat to bude stejne, jako ty armady spinicu ted - nebo myslite, ze kdyz tem lemplum, co uklizeji stylem "jednou hadrem mavnem sem, pak tam a je to hotove", se bude platit vic, tak budou lip delat? Kdyz neni kraval ted, tak by nebyl ani pak.
Raquac ma pravdu - mnoho veci, jako treba zrovna cistota, se da resit snadno a bez naroku na dalsi penize.
Fakt neexistuje nic mezi jednou jizdenkou na jeden vlak beze slev (ktery dopravce to tak ma?) a tim bordelem v tarifu, co je na CD ted?
Cistenim vlaku, jakoz i dalsi peci o radnou uroven sluzeb, si OBB udrzely cestujici, kteri prinesli tolik penez, ze si OBB pak mohly dovolit koupit nove vozy.
bez politického rozhodnutí by to öbabáci něměli Jakoze rakousky ministr dopravy politicky rozhodl, ze se budou vlaky dukladne cistit?

Prominte ten trochu lehci ton tohoto prispevku, ale Vase ohajoba napr. spiny ve vozech je fakt srandovni. Mimochodem, jak to vypada u Vas doma - vydal nejaky politik politicke rozhodnuti o luxovani prachu v obyvaku, mate ho uz par centimetru vysokou vrstvu a nebo vysavate prach i bez vmesovani politiku proste proto, aby nebyl doma bordel?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 07:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za delší OT příspěvek, ale dovolil bych si volně navázat na Jenkiho a jeho 4 varianty cena/výkon/rozsah.

Čas od času avizované rušení provozu na tratích (ne tratí jako takových) je příkladem dost bezkoncepčního způsobu, jakým se řeší problematika Veřejné Hromadné Dopravy.
(sakra, proč mám pocit, že se taková spousta věcí v tomhle státě, VHD, zdravotnictví, NP Šumava, kultura a další řeší bezkoncepčně??!!)

Optimálně by to mělo vypadat asi následovně:
1) kraje analyzují systém VHD na svém území (tj. vlaky, autobusy apod.). Ve spolupráci s MD potom dojde ke sladění meziregionální dopravy - v dnešní době často kraje připomínají jednotlivé ostrovy a dostat se z jednoho do druhého osobním vlakem vyžaduje značnou dávku nadhledu...
2) výsledkem analýzy bude mj.:
-seznam úseků, kde dochází k dublování, tj. jezdí zde souběžně busy i vlaky, obojí dotované z krajských (státních) peněz
-seznam opatření, které optimalizují situaci. Příklad: A a B jsou středně velká města v kraji X. Mezi nimi vede zanedbaná trať a silnice 1. třídy. Doprava vlakem s ohledem na frekvenci cetujících vychází výrazně lépe za předpokladu provedení takových a takových technických, stavebních, provozních a organizačních opatření na trati
3) analýza provozovaných vozidel
4) představa finančních nároků
5) seznam kroků vedoucích ke zlepšení situace.

Je zcela evidentní, že na některých místech nemá dráha fakt co nabídnout a nemá cenu udržovat ji v agonii. Příkladem budiž zcela nesmyslná opatření v krajích, které velí "nerušit tratě, ale ať to nic nestojí", tak se tam vymýšlí neskutečné jízdní řády, kdy tam jezdí vlaky v nepoužitelných časech, takže s nimi stejně nikdo nejezdí, ale peníze to stojí tak jako tak... Problém je, že rušení, ke kterému čas od času někde dojde, není podloženo žádnou takovou analýzou a je to vlastně ad hoc.

A nyní k jednotlivým bodům:
Ad 1) kraje si to vykládají všechno po svém a zcela různorodě. Odstrašujícím příkladem budiž Jihočeský kraj, který ani po letech nemá žádný systém integrované dopravy a "jeho oddělení dopravy připomíná Mordor" (citát z nějakého příspěvku zde na Káčku). Relativně nejdál jsou v kraji Jihomoravském, tam fakt dokázali udělat úplnou integraci. Ale ideál to taky ještě není, protože, jak vyplývá z mých bodů, všechno je to komplexní problém a to, že vyřeším jeden bod z mnoha ještě neznamená, že si svlíknu montérky a mám padla...
Skutečně mizerná je ta meziregionální doprava osobními vlaky. Os vlaky končí na hranicích krajů i za cenu nevhodně uspořádaných oběhů vozidel a personálu

Ad 2) analýza prokáže, kde je výhodnější provozovat vlak a kde bus. Důležité je, aby se braly v úvahu provozní náklady v tom "ideálním modelu" a ne "dnešní" náklady. Viz. příklad s městy A a B. Pokud se mezi nimi dá trať do pořádku a ve vybraných stanicích se vybuduje odpovídající zabzař, tak potom můžeme dojít k závěru, že dráha mezi těmito městy má co nabídnout. V dnešní době je zcela zásadní problém (zejména při rekonstrukcích tzv. koridorů, ale i dalších akcích, jako třeba "elektrizace trati Č. Budějovice-České Velenice"), že SŽDC, která je investorem, vůbec neřeší provozní problematiku, akce spouští ad hoc, a jde na ruku dodavatelům. Stavby jsou upřednostňovány tak, jak se daří splácat správní řízení a jak se kterému lobbistovi nebo třeba hejtmanovi podaří sehnat peníze na tu či onu stavbu. Takže výsledkem jsou paskvily jako peron v Praze-Kyjích, ke kterému se nevejde souprava tří jednotek CityElefant. Investor prohlásil, že délka je dle normy a tím to pro něj hasne (chybí tam pro ty tři ešusy asi 20m peronu). A přitom u některých oběhů to vychází, že by z Poříčan jela spojená souprava 2+1 jednotky, 2 od Kolína a 1 od Nymburka.
SŽDC dělá projekty ad hoc a nikoho se neptá, co je doopravdy potřeba.

Tu problematiku si každý řeší na vlastním písečku. Ve skutečnosti je tato problematika jako takový trojúhelník se stranami:
-dopravní potřeba
-infrastruktura
-vozidla.

Peníze potom leží uprostřed tohoto trojúhelníku. Dokud nevyřešíte všechny tři strany trojúhelníka, tak to není efektivní. Příkladem budiž neexistence lehkých elektrických jednotek a vozů, které by jezdily na (za šílené peníze) elektrizovaných tratích. Výsledkem je, že nám tady jezdí pod dráty neuvěřitelné množství motorových vozů, které neefektivně pálí tu ropu, co má jednou dojít.

Závěr tohoto bodu: normální by mělo být, že se řekne - jaký provoz na trati očekávám a podle toho postavím (resp. zrekonstruuji a opravím, upravím) infrastrukturu. Doma taky vím, kde chci mít vypínač na lustr (u dveří). Projektant by ho mohl dát doprostřed stěny naproti dveřím a říct, že norma řeší jen výšku a ta je v pořádku. Ovšem takové umístění vypínače je na nic. A bohužel přesně takhle je to s modernizacema železničních tratí u nás

3) vozidla jsou masakr sám pro sebe. Neprůhledné nákupy předražených vlaků ze Škody Plzeň atd. zcela zazdily poměry na tomto segmentu trhu. Teďka ČD kupují pár motoráků z Polska a to bylo překvapení, že jsou tak levné Doufám, že ne proto, že by Poláci nabízeli šunty. Ale proto, že pánové z nábřeží byli zvyklí na "lepší" ceny... Funkční model je, že kraje si pořídí vozidla (protože mají analýzu a vědí jaká vozidla na jaké tratě) a najímají je vysoutěženým provozovatelům. V případě krachu provozovatele vozidla přecházejí zpět kraji a ten je může pronajmout někomu jinému. Je to úplně totéž, jako když máte hospodu a pronajmete ji někomu, aby ji provozoval. Váš požadavek je: otevírací doba, sortiment nabízených jídel a jejich cena, druh točeného piva. Chcete 25000 měsíčně. A co si dotyčný vydělá navíc, jde do jeho kapsy. Pochopitelně na dráze to bude fungovat s dosypem, protože regionální doprava sama o sobě zisková není. Přesně takhle to funguje ve velké části Německa, kde počet cestujících v regionálních vlacích roste již x let... Ovšem samozřejmě se tam nemohou chlubit "nejhustší sítí železnic na světě". Ani se tím nechlubí, již dávno pochopili, že mnohé lokálky z konce 19. století jsou často jen nepotřebným žroutem peněz, které se dají investovat do těch tratí, kde to má opodstatnění.
U nás je tendence, aby měl vozidla provozovatel sám. Kraje tak neřeší, co se stane, když provozovatel zkrachuje. Jak potom bude kraj zajišťovat železniční dopravu? Megaprůser je financování. Banky nedají úvěr na vozidla na delší dobu splatnosti, než 10 let. Přitom kolejová vozidla mají životnost cca 30 let. Tzn., že vy za 10 let musíte splatit to, co budete vydělávat 30 let. To je obrovský problém dnešní doby, který mnoha společnostem prakticky znemožňuje dosáhnout na peníze na nová vozidla. (ostatně tento problém měl i Jančura, proto provizorně sáhnul po rakouských vozech)
Kdyby vozidla koupil kraj (stát), tak je to jiná. Navíc stát (resp. sdružení krajů) by jich koupil větší množství (pro víc krajů), tak by docílil lepší cenu. Proč mám pocit, že je to docela jasné a přímočaré?

Co je zdaleka nejpodstatnější a co je třeba hlásat všude a široko a daleko: NOVÁ vozidla NADE VŠÍ POCHYBNOST zvyšují atraktivitu železniční dopravy a mají potenciál na přilákání dalších cestujících. Pod pojmem NOVÉ vozidlo si ale nepředstavujte Regionovu... U nás jsme v prdeli, protože Martin Roman si (ve spojení s nekompetetností těch, co o tom rozhodují) prostě dokázal omotat všechny kolem prstu a tím pádem máme na kolejích šroty, které tam nemají co dělat. A to na hodně dlouhou dobu.

Ad 4) finanční analýza prostě v dnešní době nemůže být provedena, protože nikdo přesně neví, kolik co stojí. ČD jsou takový black box, kde tečou nějaké peníze dovnitř a nějaké výkony tečou ven, ale nikdo není schopen prokázat, kolik co stojí. Jakákoli reforma tohoto stavu naráží na setrvalý odpor, mj. i odborářů apod. K tomu takové perličky, jako že ČD mají nádražní budovy. Měly by patřit SŽDC. A navíc odpor socialistických hejtmanů proti soukromým dopravcům.

Taky je problém s neatraktivitou meziregionální dopravy. Kraje si financují dopravu každý sám na svém a jak se dohodnout na spolufinancování, když vlastně přesně nevím, kolik co stojí? To fakt nejde. Už jenom tady je vidět, jak je potřeba mít perfektně rozklíčovanou strukturu nákladů.

Ad 5 snad nevyžaduje komentář...

PS: je to smutný, ale vlastně jsem byl rád, že se Kalousek pomstil socanům tím, že zrušil dotace na regionální vlaky. Aspoň by byla příležitost začít diskutovat o tom proč to a to stojí tolik.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 08:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OT:
kraje připomínají jednotlivé ostrovy a dostat se z jednoho do druhého osobním vlakem Dovolil bych si polozit otazku, co bylo driv: vejce nebo slepice? Tedy pardon, ma stanoveni hranic kraju negativni vliv na to, ze se osobni (to zduraznuji, pro meziregionalni cestujici je zhusta k dispozici i rychlik, ktery je pro ne mnohdy vyhodnejsi) vlaky pres hranice kraju omezily nebo byly hranice kraju stanoveny tak, aby prochazely co nejmene obydlenymi oblastmi, navic na hranicich spadovych oblasti jednotlivych center, tedy v oblastech s minimalni lokalni poptavkou po doprave? A "nelokalni" poptavku lepe resi rychlik.
Treba je to tak, ze nelze jizdni rad sladit uplne vsude. Pak si kraj muze vybrat - roztrhnout rameno na hranici s jinym krajem a mit "pekny" vnitrek nebo zachovat vazby se sousedy a neco pokazit uvnitr kraje, kde se to dotkne vic cestujicich.
Navic tam, kde se hranice kraju nedala stanovit tak, aby pres ni nevedly i v lokalni doprave poptavane trasy, je doprava osobnimi vlaky pres krajske hranice dobra. Je nejaky problem s osobaky mezi Zdicemi a Rokycany, Kolinem a Prelouci, Prerovem a Hulinem...? Nebo kde teda doslo k likvidaci vyuzivaneho lokalniho spojeni dvou kraju?
Edit: preklepy

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 08:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > Bylo by hodně divné, najít prach ve voze po generálním čistění a natírání.

Co je normalnim lidem divne muze byt na draze obhajovano jako standard; nebyt toho, ze jsem se pred cca pul rokem u cerstve dehumusovaneho vozu (jeste smrdela barva) na "rychliku" Praha-Pribram-CeBudky uspinil pri rozsvecovani zarivek, asi bych sem nic nepsal.

Jenze ono se to stalo. A kdyz jsem po tom (zdroji spiny) patral, dosel jsem k tomu, ze desticka svisle umistena (ze ktere couha tycka na ktere je "kroutitko" prepinace) je zaprasena pravdepodobne jeste z fabriky, kdy nekde lezela vodorovne; prach byl totiz rozmisten tak, jak by se na svisle stene nikdy neusadil. Takze mi z toho vyslo nasledujici:
- pred montazi ji nikdo ani neotrel
- po montazi to nikdo nevycistil
- pri prebirani od dodavatele dehumusace to nikdo nezjistoval
- za celou dobu provozu predemnou na to nikdo nikdy nesah hadrem (nebo aspon prachostetkou).

Mam to nekde vycvaknuty, ale snimek po ruce nemam - tusim ze jsem ho sem na kacko daval a par jedincu to dokonce obhajovalo, ze vlastne o nic nejde.

Jo, je to jeden konkretni detail. Dalo by se rict prehlidnutelna malichernost. Jenze to je ten problem - modrovlaky jsou techto "malichernosti" plne, takze pak ma clovek ve zlutovlaku opravnene pocit luxusu - protoze se do te doby, obrazne receno, brodil po kolena v hovnech.

T.H. obdivuju vasi snahu ten hrach na zdi udrzovat

To, ze nebyly vhodne masiny na trhu se paradne hodi do kramu ve smyslu "RT Expres byl od zacatku podvod, proto zadne soukromniky nechceme, dopadlo by to vzdy takhle" ... ale vzapeti se otoci a kopnou si "kdyby Jancura za neco stal, vyjel by uz davno".

Me uz z toho bohuzel do smichu neni, prestoze sem se tomu musel zpocatku smat.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 09:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh > pekne popsany, s tim se neda nesouhlasit.

I kdyz konkretne s tim kratkym peronem by se reseni zcela jiste naslo - jen by se "muselo chtit" ... ale to da praci a tu nikdo nezaplati.

Stacilo by mit jeden esus pouze dvoudilny a razem by peron stacil. Jenze to by nekdu musel vyuzit vyhodu, kterou si CD prosazuji porad dokola - rozpojovatelnost vozidel "jednotek" ... a za to by se mu nejspis nekdo pomstil vyhazovem, protoze "nikdy se to tak nedelalo".

Arakain > jojo, mel jste pravdu ... tenkrat jste to rikal - a ne ze bych neveril, jen jsem si chtel udelat obrazek na zaklade vlastni zkusenosti, kdyz je ta moznost.

Kazdopadne, pokud sezenu listky vcas, nemam uz duvod jezdit potemkinem, natoz si v nem priplacet za jednicku. Takze s nim pojedu jen v pripade, ze to nepujde zaridit jinak.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 09:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Kde se to da podepsat?
Slim (ne Sim) tu psal, ze Jancura na drahu vlastne nic moc noveho neprinesl a svym zpusobem je to pravda. Jen ve vlacich RJ je (vse s pravdepodobnosti tak 99%) cisto, dostane se tam obcerstveni za slusnou cenu, personal je prijemny...
A pro Ohla: vsechno tohle jsou vylepseni, ktera stoji... skoro nic. To si muzete na modre draze zavest taky, a treba od zitrka.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 09:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: s tim dvojesusem bych byl opatrny.
Ale co treba upravit ovladani dveri u esusu tak, aby v pripade potreby se neodblokovaly dvere u jednoho vozu? Je-li rec o 20 metrech, pak staci jen jeden vuz.
Jenze: to chce zajistit dobrou informovanost cestujicich o tom, ze jeden vuz dvere neotvira, ve stanicich i ve vlaku. Taky nejlepe zajistit stale razeni, aby tim neotvirajicim vozem byl motorak (ma mensi kapacitu).
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 09:49:15    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: však ono ani rozdělení na kraje, ani oddělení ČD a SŽDC nebylo taky podloženo žádnou analýzou, prostě se to tak nějak politicky-ideově dohodlo a rozhodlo. A pak se hned vymejšlely "nadkrajský" regiony, aby se s náma vůbec unie bavila, a převáděly "nepotřebný" nemovitosti a řízení provozu, a u nádraží nás to teprve čeká. A ty kolize kdy si sždc hraje "pro sebe" se taky daly očekávat, ale žádnej koordinační mechanismus (přes ministerstvo) se stejně neřeší.

Občas mam dojem, že se tenhle bordel ve "státních službách" zavádí cíleně a záměrně, právě aby vznikl nějakej ten prostor pro zhodnocování soukromýho kapitálu .. konšpirácia ;-)

Jinak ty kraje by snad ani nemělo zajímat, kolik to stojí na základě nějakých interních kalkulací čd, ale kolik by to stát mělo. To se dá za známých cen dopravní cesty, trakční energie, vozidel a úrovně mezd spočítat docela dobře i bez součinnosti, skutečná i očekávaná frekvence cestujících se dá zjistit nezávisle a kraj si může udělat stejnej "podnikatelskej projekt" jako Jančura na Ostravu. A pak říct, dáme na to maximálně tolik a tolik, protože nejsme blbí .. zatimco dneska se jako blbí neználci tvářej a čekaj co vypadne z provozovatele. Soukromník by si bez znalosti situace na trhu nešel koupit ani rohlik.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 10:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Railtrans (osobáky Zittau - Liberec)

Myslíte tu garážovou firmu se dvěma 40 let starými motoráky? O tyhle "reference" je opravdu co stát...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 10:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: vsechno tohle jsou vylepseni, ktera stoji... skoro nic. To si muzete na modre draze zavest taky, a treba od zitrka.


Nechci se zastávat ČD, samozřejmě máte v principu pravdu, ale zavést taková opatření, byť je to na pohled velmi jednoduché, je diametrálně odlišné u firmy vypravující těch 7000 spojů a firmy se třemi páry spojů se zázemím na jednou místě...a není to dané neschopností nebo nezájmem, ale právě tou velikostí firmy...Když Vietnamcovi ve večerce dojde prací prášek, vezme dvanáctsettrojku, sjede do Makra a za hodinu ho má. Když dojde v hypermarketu, už ho tam ten den neuvidíte..logistické centrum, objednávka s minimální hodnotou kvůli kalkulaci dopravy, rozvoz z logistického centra...Přirovnání trochu kulhající, ale v principu velká firma je daleko míň flexibilní než malá, i když je snaha a dobrá vůle...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3508
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 10:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Rtuťový muž: samozřejmě. Vzhledem k nemožnosti získání referencí jiným způsobem jsme to udělali takto. A máte to špatně. Těm motorákům bylo 50 . Mimo jiné pokud je mi známo, byli jsme jediní, kdo provozoval veřejnou regionální železniční dopravu bez dotací.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 11:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těm motorákům bylo 50

Tak to se omlouvám. Mimochodem, co se s nimi potom stalo? Nehledejte v tom nějaký podtext, jen se ptám, kde skončily.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rtuťový muž: Kde by skončily? U negarážové firmy ČD. Ta je nyní bude 1-2 roky natírat do najbrtu, uvnitř polepovat umakartem, osazovat mobilní hajzlíky TOI a jinak modernizovat a pak je nasadí do společného oběhu kolem Prahy s více než 40 let starými žabáky a téměř 40 let starými šukafony. Při jejich uvedení do provozu se bude konat tisková konference, na které bude oznámeno, že byly pořízeny jako vítaná posila pro zlepšení kultury cestování za vydatného finančního přispění EU.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Topič: dobré : -)

ad Rtuťový muž: vrátily se ke společnosti HWB, jeden je asi ještě v Žitavě, ostatní jsou v Hermeskeillu na muzejní dráze. Uerdingen lze ještě občas spatřit v ČR jako výletní vlaky pro PEF Passau, které sem občas (cca 3 x do roka) vozíme na výlety. Preferují hlavně Plzeň, České Budějovice, Šumavu a byli jsme s nimi i v Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodnocení RJ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9122
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Dusanh: Díky za takový příspěvek. Je tam spousta věcí, které bych viděl podobně.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
Bárta je vůl.At si sedne do svého trojzubce a jezdí vesele dál po polích a loukách.
Jedinný vlak, který sem nikdy neslyšel vrzat byl Transrapid:-).Jinak vrže vše od TGV po M810:-)
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:55:35    Odkaz na tento příspěvek  

Bárta = politická mrtvola. Mimochodem, jel vůbec někdy vlakem?
Zvídavý_člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 12:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kritika jak břitva...
Mimoděk mi to připomnělo legendární duchaplnou recenzi Jiřího Kotka na vystoupení skupiny Plastic People of the Universe ve Zruči nad Sázavou v roce 1972: "Vrzali a skřípali v ustřižených riflích..."
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 13:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

" V interiéru je slyšet skřípání a vrzání, které dává natvrdo tušit jejich skutečný věk."

Tak toto je jasný důkaz, že ten pan ministr dopravy, který se před pár měsícama občas účastnil našeho fóra, byl fakt Vít Bárta. Ten, co tvrdil, že Jančura vyjede až v lednu...

Sorry Víťo, ale svou neobjektivitou jsi mě zklamal.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 13:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvídavý člověk: ...a někteří měli košile ušité z americké vlajky...mezi posluchači to budilo celkem dost kritiky, hudbu měli puštěnou dost nahlas a takový způsob zábavy bych už zažít nechtěl..;-)))
Víťa se zde projevil jako vůl, ale vzhledem k postupnému vývoji jejich vztahů od voličské lásky k bodu hluboko pod bodem mrazu bych skoro řekl, že Víťa něco slíbil a nesplnil, což von celkem rád (viz zastavení stavby dálnic), pokud za to nesplnění do něj něco spadne. Tady to vypadá, že nespadlo...?
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 13:32:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: ty starší si mohly koupit za minimální cenu RJ a ČD
Na to jsem taky hodně zvědav, jak dopadne porovnání těch vozů různých provozovatelů ze stejné "startovní čáry" řekněme za půl roku. Už v tuhle chvíli bych ale viděl handicap Velenice vs. Krnov...

Dušanh: SŽDC, která je investorem, vůbec neřeší provozní problematiku, akce spouští ad hoc, a jde na ruku dodavatelům
Koridory nebo "ČB-ČV" se spouštěly ještě v dobách, kdy investorem byla nějaká stavební správa na Dráze, a vůbec se neřešila provozní problematika, akce se spouštěly ad hoc a šlo se na ruku dodavatelům. Proč by titíž lidé měli po převléknutí dresu dělat něco jiného?
Tu problematiku si každý řeší na vlastním písečku
Tak to ale bylo u Dráhy vždycky... akorát se dřív dohadovala "jedenáctka" s "dvanáctkou" a stavební správa kašlala na obě uvedené.

Slim: Víťa se zde projevil jako vůl
Víťa se projevoval jako vůl a slon v porcelánu od samého začátku jeho působení, fakt mi nejsou jasné myšlenkové pochody lidí, kteří jsou schopni hodit do urny volební lístek Kšeftů soukromých...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 13:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ve své nenávisti k RJ a posedlosti jančurovou osobu jsem dneska zašel až tak daleko, že jsem si koupil plátek Aha (páč tam byl článek o smrti výčepního z Jáchyme, hoď ho do stroje, jinak to nečtu), a ono tam velké srovnání cen jízdného různými formami z a do různých míst...Tak nevím nevím, ale ať koukám, jak koukám, nenašel jsem tam to třicetiprocentní snížení cen ČD pod Jančuru...z 28 srovnávaných cen je 15 x ČD dražší, 10x je to stejné, 2x ČD levnější (o 3,- resp. 7,- kč na stovce jízdného) a jednou nebyla srovnatelná nabídka.

Tohle už není PR, nad kterým se dá mávnout rukou, to je podle mne ze strany ČD žalovatelné. A hlavně - až ÚOHS rozhodne, že Jančura se nechytá, tak aby bylo zřejmé, o čem se rozhodovalo v realitě mimo pozornost médií...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 13:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Konečně jsme se dobrali naprostého souhlasu, osobně si myslím, že Víťa je ještě zlatej proti svému maskotovi Johnovi - Víťa aspoň umí počítat, i když tak ňák spíš do vlastní kapsy...Ovšem s názorem na elektorát jejich voličů souhlasím naprosto, nebudu impoertinentní a nenapíšu, že jim hlas hodil i jeden žlutorůžový..;-))) Upřímně - znám plno inteligentních lidí, co se jimi nechali oblbnout, a nechápal jsme je už tehdy...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 14:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Já to říkám pořad - vy jste tím Jančurou posedlý! Nechcete náhodou zažalovat Aha?
Protože je mi ale jasné, že tu zas budete jenom vykřikovat a skutek utek, tak vězte, že některé druhy jízdného ani zaměstnanci ČD nabízet nesmějí Tak se pak nedivte, že to srovnání vypadá jak vypadá.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 14:36:58    Odkaz na tento příspěvek  

No a když je nesměj nabízet, proč je teda vůbec bere Jančura do porovnání?

Jinak s tou stejnou startovní čárou mi to moc nesedí, co jsem slyšel tak ty regiojetí jsou po větší rekonstrukci zatimco ČD v "nálezovym stavu" z výroby. Třeba je stejná ale tak nějak různě prohnutá .. zřejmě se vyzobávaly rozinky, než dráha legislativně prohnala to výběrový řízení
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 14:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun? Nejste Vy posledlý mnou, když Vám ve svatém rozhořčení nedojde ani to, že Aha vlastně podporuje to, co říkáme my, modří?

A čo také si v tomto případě predstavujetě pod takým slovom skutek? Mám jít Jančuru odprásknout, že lže?

A nikde nebyla řeč o tom, že někdo něco smí nebo nesmí nabízet, podstatné je, že ta sleva existuje a zákazník ji může dostat. Když si kliknu na web ČD najdu tam všechny typy slev, které Aha porovnávalo. Sorry, tenhle levý argument se Vám hodně nepovedl a myslím, že Vás i žlutí virtuálně fackují.

T.H. je sice fanatičtější než Vy, ale jeho argumenty jsou aspoň promyšlené a mají hlavu a patu...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nikde nebyla řeč o tom, že někdo něco smí nebo nesmí nabízet, podstatné je, že ta sleva existuje a zákazník ji může dostat.

No, pane Slime, ač s vámi víceméně souhlasím - v tomhle jste teda střelil vedle. Pokud má někdo v ceníku nějakou slevu a zároveň ji zakazuje svým obchodním zástupcům nabízet, tak je to prostě absolutní mimoň.
Dokud se bude u ČD prát zvýšený zájem o slevu za "zneužívání", tak to u mě bude moloch vhodný na zavření. Normální cestující se nemá co starat o nějaký tarif, ale pokladní mu má dát nejvhodnější nabídku - bo příště se vám na to zákazník vybodne a pojede radějc autem - neboť pumpař má jednu cenu a nemusí do kasy zadávat tajný kód....
antiSlimT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.114.128.45
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:24:32    Odkaz na tento příspěvek  

Slim:"a nechápal jsme je už tehdy..."

A já nechápu, proč je tu takových hafo stránek přeslimtáno! To se nedá ani číst. A pořád jenom o hovnu. Nikde nic přínosného. Jen hloupá banda vyjících a štěkajících kojotů proti žlutému.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď se přiznejte,kdo z vás to psal:-)

http://flaska.blog.idnes.cz/c/221966/Ceske-drahy-kolem-sebe-jen-k opou-a-za-nase-penize.html
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:43:48    Odkaz na tento příspěvek  

No úžasný. A kdopak asi tlačil na drážní ouřad, aby "nezhomologoval" úplně podobný vagony co koupily dráhy?

Asi to psal antiSlimT, ten má taky na jednom voku klapku jak janek trocnovskej, když nevidí ty zdejší apoštoly ve žlutých rouchách (naštěstí jich neni dvanáct) co blijou jak pavlovskej pes nad všim modrym.
FB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.25.248
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:50:06    Odkaz na tento příspěvek  

Hodně nepovedené PR Regiojetu
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:52:18    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: co říkáme my, modří?
A co vlastně říkáte?

z 28 srovnávaných cen je 15 x ČD dražší, 10x je to stejné, 2x ČD levnější (o 3,- resp. 7,- kč na stovce jízdného) a jednou nebyla srovnatelná nabídka.
Tohle už není PR, nad kterým se dá mávnout rukou, to je podle mne ze strany ČD žalovatelné.
A čo také si v tomto případě predstavujetě pod takým slovom skutek?

Tak je žalujte vy

T.H. je sice fanatičtější než Vy
Když má někdo racionální názory, tak je fanatik? Můžete si tu vykládat co chcete, ale ani jeden z mých názorů (nebo třeba zmiňovaného T.H.) jste nedokázal logicky vyvrátit. Místo toho tu jen kopete a uvádíte jeden nesmyslný názor za druhým.

Nejste Vy posledlý mnou
Nebojte, spím klidně

Pokud má někdo v ceníku nějakou slevu a zároveň ji zakazuje svým obchodním zástupcům nabízet, tak je to prostě absolutní mimoň.
Dokud se bude u ČD prát zvýšený zájem o slevu za "zneužívání", tak to u mě bude moloch vhodný na zavření. Normální cestující se nemá co starat o nějaký tarif, ale pokladní mu má dát nejvhodnější nabídku - bo příště se vám na to zákazník vybodne a pojede radějc autem - neboť pumpař má jednu cenu a nemusí do kasy zadávat tajný kód....

Souhlas
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HonzaSL: Já s tímhle souhlasím částečně - co se týká atraktivity a přístupu k zákazníkovi, máte pravdu, i když který obchodník by nutil dobrovolně zákazníkovi nejlevnější produkt?
Uznávám, že to úplně košer není, byť každý ten produkt se kupuje za jiných podmínek a pro jiné účely (nevyznám se v tarifech ani mě nezajímají), takže ono poradit každému,kdo přijde k pokladně, znaemná strávit tam čtvrthodinku, ale není to omluva.

Ale druhá stránka věci je to cenové srovnání s RJ, na které narazil Tupoun, a tam tedy nesouhlasím zásadně. Za prvé - ceny jsou k dispozici a jsou uvedeny minimálně na webu, takže tvrdit, že na ně zákazník nemůže dosáhnout a srovnání je zavádějící, je nesmysl.

A za druhé a hlavně - pokud by Topounův blábiol měl skutečně platit, znamenalo by to, že zákazník, který není hluboce znalý, nemá šanci na nejlepší nabídku ČD ani dosáhnout, čímž Jančurovy argumenty o predátorských cenách a podpásovém chování ČD jsou tuplem na palici, protože k čemu predátorská cena, když ji zákazníkovi zatajím, že? a na ÚOHS se smějí, až si učůrnou... Naopak - tajení nejlepších nabídek ČD asi způsobil nějaký pátokolonní zaměstnanec, který tajně tlačí káru jančurovi, ne?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiSlimT: Podle vaší IP adresy jsme si už jednou psali, že? Nepřebral jsem Vám někdy zamlada holku?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:54:58    Odkaz na tento příspěvek  

FB: Hodně nepovedené PR Regiojetu
A teď si představte tu hrůzu, že většina příspěvků na www.facebook.com/regiojet je podobného vyznění
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 15:58:07    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: bo příště se vám na to zákazník vybodne a pojede radějc autem
Tohle je to podstatné, chápete?

k čemu predátorská cena, když ji zákazníkovi zatajím
K tomu, aby ČD dostaly pokutu
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:07:10    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba psaní na ten fejsbuk dostávaj jetový hostesky za domácí úkol ..
FB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.25.248
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:12:43    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Však taky celý žlutý FB působí dojmem, že na něj přispívá převážně pan Ondrůj a tým jeho růžovoučkých hochů
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

prag, FB: Ono psát PR na fejsbůk není zas tak jednoduché jako psát slimty sem
mue
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.97.100
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:15:41    Odkaz na tento příspěvek  

FB: Sorry, ale s tímhle se jděte už léčit nebo si pořiďte brýle, které filtrují žlutou :-D :-D
Samozřejmě si vytvořili desítky realistických profilů a k nim stovky až tisíce přátel aby to bylo věrohodný. LOL
David J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:19:37    Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/jancurovy-vlaky-skripou-a-vrzou-stezuje -si-exministr-barta-pll-/eko-doprava.aspx?c=A111026_1674691_eko-d oprava_spi
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nenech se rozhodit a piš dál. Nasadil jsi skvělé tempo. Za chvíli to bude už 400 příspěvek na téma RJ a to za pouhých 37 dní. Chybí už jen tři kousky. Když jsi už do toho dal tolik času a energie, tak se hecni a doraž tu další stovku a mysli na to, že tě málokdo trumfne.
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V rezervačním systému přibyly od 31.10. spoje v 8:27 z Havířova (IC 1006) a 15:27 z Prahy (IC 1013) - dvojice původně plánovaná z/do Žiliny, tam patrně až od nového GVD.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Máte nějakou konstruktivní připomínku k tématu nebo jen ke mně? Když jste tak bedlivý, můžete mi spočítat, kolik příspěvků jsme vyplácal reakcemi na podobné hovadiny jako je ta Vaše.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: k čemu predátorská cena, když ji zákazníkovi zatajím
K tomu, aby ČD dostaly pokutu


Vy jste fakt čím dál víc mimoň, jak může být predátorská cena ta, která je vyšší, stejná nebo o max. 6,5% nižší než cena stěžujícího si konkurenta? Že vy jezdíte hodně s RJ a potkal jste na chodbičce Jančuru a prskl to na Vás...? A drýhy si jako podle Vás nasadily predátorské ceny, aby si mohly zaplatit pokutu a pak o ni mohly požádat v dotacích, že? Vy jste fakt velkej logik, ale příště nechtě kraviny obhajovat radši T.H. Zní to přijatelněji.

bo příště se vám na to zákazník vybodne a pojede radějc autem
Tohle je to podstatné, chápete?

A proč teda zákazník příště nejede s Jančurou, který nic netají a jeho ceny musejí chytit každého za srdce, neb před nimi není úniku? Bavíte mne, když obhajujete neobhajitelné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:51:54    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: jak může být predátorská cena ta, která je vyšší, stejná nebo o max. 6,5% nižší než cena stěžujícího si konkurenta?
Když je pod skutečnými náklady a jejím cílem je likvidace menšího konkurenta.

A proč teda zákazník příště nejede s Jančurou
Protože v naprosté většině případů nemá na výběr.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Aha, to z těch cen jasně vyplývá, že?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 16:57:10    Odkaz na tento příspěvek  

Takhle případnej nick se fakt vidí málokdy.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 17:02:36    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Blahopeřji ke 400. příspěvku v diskuzi RegioJet

Aha, to z těch cen jasně vyplývá, že?
Podle mě ano. O tom ale rozhodne ÚOHS.

prag: Naštěstí to není o nicku, ale o tom, co kdo napíše Mimochodem, vy jste mi taky ani jeden z mých argumentů nedokázal logicky vyvrátit
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.241
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 17:07:40    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Tohle už není PR, nad kterým se dá mávnout rukou, to je podle mne ze strany ČD žalovatelné
Můžete vždycky dát nějaký odkaz, jaké PR máte aktuálně na mysli? Chápu vaši posedlost Jančurou, ale ne všichni máme smolné knihy plné úryvků jeho (údajných) citátů, tak se blbě chytáme.
ÚOHS rozhodne, že Jančura se nechytá, tak aby bylo zřejmé, o čem se rozhodovalo
No tak ono se bez ohledu na vaše zbožná přání nebude rozhodovat o tom, kdo je podle bulváru dražší, ale jestli panikařící Pobřeží nešlo s cenama pod náklady. Oni si totiž pěkně zavařili - pokud prokážou, že to dumping není, tak by se jich zas mělo ptát ministerstvo, proč doteď jezdili tak draho...
prag: ty regiojetí jsou po větší rekonstrukci zatimco ČD v "nálezovym stavu" z výroby
To zas chudáka utiskovanou Dráhu při nákupu někdo diskriminoval... anebo si řekla, že pro její substrát je dost dobrá béčková kvalita, hlavně když nakoupí lacino. No ale čisto a hajzlík bez zažrané špíny by na startu mohl být v obojím, nemyslíte - nebo že by to předbíhající vyzob kátroval i podle tohoto kritéria?
zřejmě se vyzobávaly rozinky
Už z modré definice tohoto slova ano - neb rozinka je všechno, na co Jančura pomyslí :-).
Slim: tvrdit, že na ně zákazník nemůže dosáhnout
Tak byl tu třeba ventilován případ dvojího nákupu u cestujícího Břeclav - Praha (protože ten by úsek Brno - Praha dostal "v plný palbě"), já zas měl opačný zážitek, totiž v Brně mi při požadavku jízdenky "přes Prahu" byla pokladnou nabídnuta Praha hlavní ale s tím, jestli si můžu pokračování koupit až v Praze, protože kdyby jí někdo zkontroloval "pásku", tak by měla průšvih, že to prodala nadvakrát... Takže asi tak, určitě z toho něco žlutého vyvodíte.
David J.: Jančurovy vlaky vržou a skřípou
...aneb špatně skrývaná veřejná výzva Napoleonka, že by měl namazat :-) (Protože Dráha maže a kdo maže, ten jede, čemuž se Jančura nejspíš zatím brání, když s ním Kšefty soukromé na MČD takhle vyběhly.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 17:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vono to není snad ani o tom počtu příspěvků, to jen ti, co potřebují zaútočit a nic lepšího je nenapadá...někde je tady počet příspěvků omezen antimodrým zákonem nebo proč se takovou hovadinou zabýváte? Nechápu.