K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 09. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 09. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 20:45:43    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Proč celou dobu do hejtmanů kopal, podnikatel chytrej?
Protože podepsali smlouvu s Českými drahami na 10 let.

A jak jinak teda usiluje dlouhodobě o regionální dopravu, když nebylo výběrko, do kterého by se mohl přihlásit? Jak se to jeho usilování navenek projevilo?
Třeba akcí žluté jaro na železnici. Navenek se to projeví tak (teda já v to alespoň věřím), že se brzy dočkáme regulérního výběrového řízení na provozovatele železniční dopravy.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 21:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych uvést na pravou míru tvrzení, že ing. Jančura se o vlivu JUDr. Romana zmiňuje až nyní: odkaz. Článek je datován 14.1.2010, tj. téměř před 2 lety.
Garantováno: Nejméně 5 % příspěvků je kvalitních, nejméně 1 % příspěvků je k tématu.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.166.220
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 21:13:02    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Pravda, Rybniště - Zittau - Liberec také bylo vysoutěženo. České dráhy však o tuto trať neměly zájem (podobně jako o trať Harrachov - Szklarska Poreba)
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 21:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože podepsali smlouvu s Českými drahami na 10 let.

Podepsali 1 den před termínem, kdy vstoupila v platnost evropská direktiva nařizující výběrová řízení na železnici
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 21:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček > ono samosebou vzdy zalezi na tom, jake jsou konkretni podminky, ovsem z hlediska globalniho je v principu vhodnejsi prepravovat hromadne (coz nemusi znamenat, ze jako kastany) pravidelne cestujici (at uz je pravidelnost jakakoliv), pripadne cestujici, jejichz mnozstvi muzu nejakym zpusobem predvidat (vlak vypraveny na hokejovy zapas a podobne). Ten zbytek hold "zaplati" za to, ze se do teto skupiny (ktera muze podle podminek mit rekneme rozsah od 20 do 80 % vsech prepravychtivych) nevejde - bud zaplati vic za jizdne bez rezervace (a z tohoto priplatku se da financovat vozeni nejake te rezervy), nebo pojede individualne.

Vysledkem tohoto pristupu by totiz byla - aspon teoreticky - verejna doprava podstatne lepe fungujici, nez tu mame ted a pritom v pomeru na clovekokilometr podstatne levnejsi (takze bud usetrime, nebo se zlepsime treba zahustenim spoju) ... a diky tomu vsemu pak muze zbyt volna infrastruktura i pro ty, co se do verejne dopravy nevejdou a musi to resit individualne (vlastni auto/taxi).

Jenze, ma to jednu velmi vaznou trhlinu; at uz zvolime jakykoliv model, vzdy to bude pruser, pokud cilem nebude preprava lidi, ale spravne nasmerovani penezovodu; ztraty timto zpusobene zcela jiste prevysi veskera negativa z vozeni vzduchu kvuli rezerve (samozrejme, pokud se nejedna o extrem, kdy ve vagone jedu sam).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4558
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 22:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych řek že pojede individuálně. Protože na balkánskej opruz s nějakejma rezervacema, jejich měněním atd. se prostě vysere.

Zůstanou samosebou výjimky typu suburban u největších měst (a to by mně zajímalo jak uděláte optimální obsazenost u špiček do města...) a pak nějaký ty spoje mezi krajskými městy. U vlaků ve dvouhodině, na víc už lidi nezbudou neb budou v IAD. A pak samozřejmě nějaký ty pátek/neděle návozy učňů - jen asi vyjdou dost draho když ty vozidla nebudou mít přes tejden výkony.

Paradoxně na tom nejvíc prodělá busdoprava neb málokomu se bude chtít postávat s busem věčně někde v zácpě - to už bude radši sedět ve vlastním autě s možností tu a tam to někudy objet nebo zastavit na gábl.
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 22:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura opět boduje,to už vážně není možné.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 22:35:16    Odkaz na tento příspěvek  

prag: Jančurovi o nic jiného nejde, jen se soudit. Buď odrovná protivníka, že on sám nasadí predátorské ceny a hraje o to, kdo to déle vydrží (boj na autobusových linkách), nebo v případě ČD pokud mu podnikání na železnici nevyjde, zažaluje stát, za zmařenou investici o pár mega se zdůvodněním, že on se tu rozhodl podnikad a stát si dovolil provozovat souběžné vlaky a ty ho přivedli ke krachu, místo toho, aby okamžitě zastavili dopravu a célý trh mu přenechali.
U autobusů je to učebnicový příklad. Snížím cenu, dám lepší služby, pár měsíců to křížově dotuje z jiných zdrojů, konkurence se slabším kapitálem to zabalí. Za pár měsíců zvednu ceny a na lice si můžu diktovat pravidla hry.
Jak myslíte, že by to dopadlo na Ostravu pokud by přebral celou linku. Ve špičkách drahé jízdné, posilové vozy žádné, protože jak sám Jančura řekl u autobusů, posilové autobusy se nevyplatí. V pátek by cestující čekal půl dne na nějaký večerní vlak, kde by se našlo místo.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 22:40:00    Odkaz na tento příspěvek  

1 den před termínem, kdy vstoupila v platnost evropská direktiva nařizující výběrová řízení na železnici .. když si představim jak v tunajší džamalhiriji probíhaj výběrka, než se všichni protestanti odprotestujou a ouřad doouřaduje, tak zaplať pámbu .. to by koleje už třetí rok zarůstaly travou.
RJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 22:43:58    Odkaz na tento příspěvek  

Proč např. RJ v pátek z Prahy nezapřáhne všechny volné vozy co stojí na Smíchově a neposílí soupravu. Ono se to prostě nevyplatí tahat plné posilové vozy tam a prázné zpět a tak lidi pošlou na další spoj. Představa že takhle budu čekat na volný spoj je při pravidelném dojíždění s různou pracovní dobou nepředstavitelná.
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 23:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJ: nemusel by je tahat prázdné zpět, mohl by je tam nechat přes sobotu a použít je v nedělní špičce v opačném směru. Už teď je celý pátek Praha-Ostrava beznadějně vyprodáno, Ostrava-Praha dopadne stejně nepozději zítra. Neděle bude to samé, snad kromě prvních ranních spojů.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 07:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD zastávka: Díky za link, beru zpět svá slova, netušil jsem, že do Romana šil už před dvěma lety, za to tedy naopak klobouk dolů a omluva Jančurovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 07:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtu si znovu ten rozhovor a nemůžu se víc a víc zbavit pocitu, že Jančura tyhle svoje nebetyčný bláboly, který nemůže brát vážně človek i jen velmi malinko ekonomicky vzdělaný a soudně myslící, úmyslně cílí na lůzu, která tupě odmítá ČD, protože ji 40 let sraly, tupě drží palce čemukoliv soukromýmu, protože to je lepší, a pak volí sociální demokraty nebo komunisty.
Ovšem pak nechápu, proč tyhle hovadiny neprezentuje v Blesku, kde jsou sdělení podobné pravdivosti a informační hodnoty standartem, a cpe se s tím do HN, E 15 a podobných médií, kde se dá daleko spíš předpokládat čtenář se zdravým rozumem a soudností. Před těmi ze sebe opravdu dělá akorát ještě většího vola. To jen na zamyšlení pro jeho PR management...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 08:13:12    Odkaz na tento příspěvek  

Tak dobře, jedno možná ano (Karlovy Vary - Mariánské lázně), ale žádné jiné ne.
To bylo tak čisté a vtipné, že zpracovatel zadávací dokumentace posléze dostal náhodou trafiku ve firmě, která tu soutěž náhodou vyhrála. A náhodou se poté změnily podmínky, no typicky české. A co že dneska dopravce poptává 2 motoráky a ne tři?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4195
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 08:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klasický příklad žlutého přístupu k diskusi.

Slime, jste omezený kretén - nálepka za nálepku.

S RJ samozřejmě nemám nic společnýho a nikdo Vás s ním nenutí jezdit. Stejně jako si pan Vlček může libovat na přepálených buřtech na III. smícháčí a kožcence v béčku, zatímco mě se z toho bude s dovolením spíš zvedat kufr.

A ještě jedna poznámka - autobusy SA dojíždí do denně práce několik mých kolegů a kolegyň - třeba z Plzně. O nějakým opruzu s místenkama jsme od nich v životě nic neslyšel.

SBOHEM.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4560
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 09:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) to jsem psal kde o kožence v béčku?

2) kde maj na 3. Smíchu přepálený buřty? Já že bych se na ně stavěl...

3)pokud někdo dojíždí z Plzně někam do centra busem a nebydlí někde u CANu nebo na Skvrnitým sídlišti ev. rovnou na Borech je docela trubka. Protože při denním dojíždění mu to:
a) časově vyjde +/- nastejno s vlakem (pokud teda myslí a nebere to tak že vlak jede 1:45 a bus jen 1 a nepočítá cestu ze Zličína do Prahy...)
b) cenově nutně vyjde dráž neb by moh jezdit na IN100 jedničkou a nemusel mít pražskou lítačku.... IN100 je totiž za 22000, zatímco bus je na kredit asi sotva pod 70/cestu, 140/den, 700/týden, 2800/měsíc a při 11 měsících 30000/rok.

Pokud to je pozér kterému nezáleží na prachách ale na tom "být In a nejezdit tím "špinavým pomalým a věčně zpožděným vlakem" tak to pak ovšem je bus jediný akceptovatelný a navíc úžasný řešení.... Navíc si může hrát s mobilem/mnetem a zarezervoat případně rezervaci rušit aby vypadal že jde s dobou (na Balkán).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7498
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: vy máte nějaký komplex? Koukám, že se tu nic nemění.
České registrační značky

14. 10. 2011 – 8 let na K-reportu
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 10:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: OD Vás mi ten kretén fakt nevadí, i když si nějak neuvědomuju, že bych nálepkoval Vás. Už jsem tady psal, že nálepkování žlutý/modrý považuju nikoliv za urážku, ale za označení břehu, na kterém dotyčný stojí ve zdejší diskusi. Že hájíte pozice a názory RJ, to neznamená, že byste s ním musel mít něco společného zrovna tak jako já s ČD. O těch buřtech a kožence už Vám to vysvětlil Petr Vlček, klasická Vaše demagogie ve stylu "...pleju len."
Mně pro změnu dovolte, abych si nechal zvedat kufr z naprosto nehorázných nestydatých lží pana Jančury, které ze sebe jako ze žumpy leje, kdekoliv se k čemukoliv vyjádří.
Vězte, že jsou tady i tací, kteří tento názor se mnou nesdílejí a přitom mi nemusejí dávat nálepku kreténa. Až se budete nudit, pověřte sekretářku, ať Vám dohodne u Sima kursy objektivity a tolerance k názorům druhé strany.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3970
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 11:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten článek v Parlamentních listech je velmi výživný. Ještě ho zahustit a máme skvělej guláš. Taky jdu podnikat s vidinou toho, že když mou vlastní neschopností udělám krach, že mně to zaplatí konkurence. Takže hurá. Jdu si otevřít malej kšeft vedle Tesca a když mně to náhodou nevyjde, tak to Tesco zacvaká :-) Lidi je nová doba, tak proč toho nevyužít!!
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2011

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 12:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,jak řekl Jančura tak obsazenost jeho vlaků je 100% a zvyšuje se :-D Tudíž nemůže prodělávat. Pokud chce jezdit s více spoji, které však neobsadí, tak měl špatnou business strategii a měl by uznat,že se spletl. Jenže tento pán radši kope a s vidinou nějakých prašulí jde do soudních řízení o úhradu ztráty.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 12:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: řekl bych že dva - jednak vlakový oproti busům a jednak ČD proti SA. Ale tak to tu chodí. Přitom ten jeho příspěvek se dá úplně krásně obrátit, ale nestojí mi to za to se dohadovat. Snad jen poznámku, oni všichni nějak předpokládají, že vlakem do středu města je to výhra, kdežto busem na Zličín ne. Akorát teda nevim, jak mu do jeho logiky zapadne, že ti lidi to můžou mít z vlaku do práce dál než z toho Zličína...
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox:pokud někdo dojíždí z Plzně někam do centra busem
Vidíte tam to "někam do centra?"

A mezi námi - metro ze Zličína do centra jede cca 20 minut...to si rozhodně k tomu busu přičtěte.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4562
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu že šlo o kolegy a vím kde je pracoviště dotyčného tak pouhý pohled do mapy řekne že ze Zličína to je nějakých 12-13 stanic metrem (ca. 25-30 minut i s fáráním) kdežto z hlaváku dto je do 10 minut pěšky.

Zkuste vyvrátit fakta - např. tím že víte že cena za jednu jízdu busem Plzeň - Praha je jiná a nižší než 70,-. To beru.

Mch když má RJ 100% obsazenost a zvyšuje se tak to s povinněrezervačním systémem nějak nejde dohromady
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

Kotva_trakčního_motoru : 100% obsazenost je lež jako věž. Například vlaky za Olomoucí směr Havířov podle rezevací jedou obsazené tak na 50-70%. Takže pokud se přepočítá obsazenost na celou trasu, tak reálná čísla jsou kolem 70-80%. Pokud žluťák vykřikuje, že to vydělává od 90%, tak celý projekt prodělává. Usměvné je, že sám žluťák dělá křížové financování a na tento projekt stahuje peníze z jiných výdělečných činností.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:13:35    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček : k ceně 70 Kč je ještě nutné připočítat v tomto případě MHD za 32 Kč :-) S IN 100 výrazná úspora.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad obsazenost: Ve včerejší (možná pondělní) tiskovce byla prezentována oficiální průměrná obsazenost 80-90% dle spoje. Na ČT24 je to k dohledání.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Vy taky neumřete přiorozenou smrtí...;-)))
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerad se zapojuji do této diskuse,ale jen k obsaditelnosti spojů.Když mám směnu,potkávám žlutý rychlovlak několikrát a teď,když už je dříve tma,vidím,kolik toho veze.V okolí Suchdola je ta obsaditelnost s bídou 30-40%.A to v obou směrech.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To odpovídá. Když teď zkouším zadat na dnes odpoledne Olomouc - Ostrava a zpět, tak vychází toto: IC1016 96 volných míst (poslední spoj z Ovy), přitom když ten samý spoj zadám pro trasu Ova - Praha, je volných jen 77 míst.
V opačném směru je dnes odpoledne mezi Olmíkem a Ovou volných 72 a 91 míst, přitom na celou trasu to nabízí jen 32 a 33. Tzn. dnes odpoledne se obsazenost v méně vytížené polovině trasy pohybuje na 60% (nějací cestující jistě ještě přibydou, ale to bude asi spíše v jednotkách, než desítkách).
Schmidtova počítačová konstrukce se hroutí jako domeček z karet. Pan Paroubek to zde sleduje, tak třeba iniciuje omezení počtu vlaků od GVD. I když jemu už to může být..
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:47:36    Odkaz na tento příspěvek  

Koreň:
Pan Paroubek to zde sleduje, tak třeba iniciuje omezení počtu vlaků od GVD.

Teď jste mě . Oni čejí na to, co naklikáte na jejich webu a co jim podle toho poradíte...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 15:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neprestava me fascinovat, jak nekteri jedinci dokazi soudit na zaklade toho, ze nepochopi zakladni principy ... ze by to bylo stupnem dosazeneho vzdelani? Mozna jo ... ne nadarmo se tvrdi, ze skola nedava znalosti ani zkusenosti, ale nadhled. A stojim si za tim, ze plati:
- na zakladnim stupni se covek dozvi, jak co funguje
- na strednim pochopi, ze tomu tak nemusi byt vzdy
- na vysokem si uvedomi, ze tomu tak neni v realu prakticky nikdy, protoze se to vztahuje pouze na laboratorni podminky



Takze muzeme zacit prvni lekci aplikovane matematiky? Dobra, jdeme na to:
Ve vagone je 5 lidi. 7 jich vystoupi. Kolik se jich tam musi vratit, aby tam nebyl nikdo?

Mno, mozna zaciname moc zprudka... takze mirneji:

Provozuju vlaky Praha - Havirov. Maji kapacitu 192 osob. Prodam na tento vlak 192 jizdenek. Jakou mam obsazenost? Kolik je to procent?

Jdeme dal ... Priklad stejny, zadani stejne ... jen s tim rozdilem, ze prodam jizdenek 192, ale z toho polovina bude do Ostravy, ctvrtina do Havirova a ctvrtina do Olomouce. Jaka je obsazenost? Kolik je to procent?

Ze to neni tak jednoduche urcit? Ale ono to, jestli je to slozite nebo neni, nikoho nezajima ... prepocitavat to nikdo nebude, protoze nikdo nevi, jaka je metodika a jak to pocitat. Navic, jestli bude vysledek 78 nebo 83 procent je vcelku fuk, proste se to zaokrouhli na 80 % ... pricemz je vcelku jiste, ze vic jak polovina populace stejne nevi, co procenta znamenaji - jen vi, ze 100% je asi hodne.

No ale jdeme dal na aplikovanou matematiku (nebo to uz je statistika?) ... Zase zadani totozne, jen rozdil v prodanych jizdenkach; polovinu jich prodam do Ostravy, ctvrtinu do Havirova, Ctvrtinu do Olomouce ... a k tomu jeste prodam 24 jizdenek z Olomouce do Ostravy. Jakou mam obsazenost? A kolik to je procent?

A kolik ve kterem pripade prevezu cestujicich behem jedne cesty? Je podle PR reci vhodnejsi uvadet priklad na vlaku, ktery na zacatku cesty je natriskany, pak jede vetsinu prazdny a na konci zase natriskany, takze behem svoji cesty prepravi vic cestujicich, nez je dvojnasobek kapacity sedacek ... nebo se do toho spis hodi vlak, co jede od zacatku do konce zaplneny ze dvou tretin sedicich, takze pocet prepravenych cestujicich je mensi, nez kapacita vlaku?

Jo, jasne, zadnej ucenej z nebe nespad ... ja sem se taky parkrat nechal nachytat na svestkach, kdy jsem nejakou "statistiku" zbastil i s navijakem - proste jsem vubec nepremyslel nad tim, jak moc "ohebny" muze byt zpusob vypoctu... takze je to i o zkusenostech. Ty se ale tady na foru daji pochytat jen tezko


A vubec, co to furt melete o vyprodanych vlacich??? Chci jet do Havirova (ze Stodolni) a vlak, co mi jede za 8 minut, ma porad jeste 169 volnych mist. Ten co jede o 4 hodiny pozdeji je na tom zcela stejne ... to sou mi veci. To ten Jancura si vubec nevidi do huby, kdyz rika, ze ma vlaky plny a pritom v kazdym vagone je maximalne jedno kupe plne!
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 15:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, nejdřív šmoulové nadávali, že si nemůžou koupit jízdenku na Regiojet na poslední chvíli, když se zrovna rozhodli jet. A byli schopni o tom popsat několik stránek diskuze. Teď když jejich tvrzení padlo, popíší zase pár stránek tím, že obsazenost vlaků RegioJet je xyz %
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 15:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Nevím, nevím, zda není pokus něco zde vysvětlovat matematicky zahrávání si s ohněm. Nějaké výpočty či statistiky si můžete strčit za klobouk.
To že Jančura tvrdí, že má vlaky obsazené z 80% je přeci zcela nepodstatné.
Šotouš přeci ví svoje. Toho nějaká matematika či statistika nemůže rozhodit. Klikn na žlutý web na rezervace a má hned jasno, že se RJ jako firma potápí. Stojíc na peronu v Chocni dokáže v profrčícím RJ spočítat cestující (maximálně mu v tom může falírovat pár lidí co jsou zrovna na záchodcích anebo ti, které zrovna povalila stewardka na zem a klečíc jim na hrudníku cpe jim do krku sushi a dort zároveň, aby to stihli do ÚnO, kde budou vystupovat, sežrat).
Kdepak s nějakou vědou na šotouše a ještě k tomu pokud je modré odrůdy. Ten je rezistentní.

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2461
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 15:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: To mi spíš připomíná aplikovanou filosofii. K výpočtu obsazenosti se proto používá pojem "normalizovaný cestující." Prakticky: Pepa jede z Prahy do Pardubic. Lojza jede z Pardubic do Olomouce a Edeltrauda z Olomouce do Ostravy. Celkem v trase Praha - Ostrava jel jeden normalizovaný cestující...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
anebo ti, které zrovna povalila stewardka na zem a klečíc jim na hrudníku cpe jim do krku sushi a dort zároveň, aby to stihli do ÚnO, kde budou vystupovat, sežrat
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jsme se pobavili . Je vždy zajímavé sledovat, že když RJ něco nevychází a dochází na slova "škarohlídů", zvedne se vlna příspěvků zpochybňující kvalifikaci nebo hrubé počty, či se snaží nějaké nedokonalosti typu nakládání s potravinami co nejvíce bagatelizovat.

Jinak diskuze na téma "plnosti vlaků" snad skončila tak, že bez ohledu na to, jestli je vlak vyprodaný, nebo ne, není dobré přijít ke vlaku a spoléhat na volné místo - jak to souvisí s tím, že někdy v úterý a ve středu jsou některé vlaky v některých úsecích i takto použitelné?

IC1016 Mezi Ovou a OC stále 90 volných míst, IC1015 v opačném směru taktéž. Ale podle názoru žlutopřisluhovačů to není 50-60% obsazenost v tomto úseku, ale 80-90%, protože to tak vyblil RJ do médií, on přece nelže (jistě, ve Stodolní určitě čeká na blind 60 žlutonadrženců, aby měl těch 80%..)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavé, že ještě není ani jisté, zda od nového GVD vyjede RJ se všemi spoji podle nového JŘ. Snad nakonec ano a já je konečně budu moci hned po štědrém dnu zkusit už z Třince. Doposud jsme jezdili jen pendolinem z Ovy a asi se k němu poté zase vrátíme (čas, pohodlí). Ale taky nám končí platnost In karet, tak asi ještě počkám, když mají zdražovat tu místenku.
Jinak podle toho, co tu čtu mám trochu strachLidi co tím jeli, museli minimálně 2x za cestu na velkou, kde pod drobnohledem zkoumali vzorky exkrementů. No nikdy nemám moc dobrý pocit z toho, když se někde rozdává hromada jídla skoro zadarmo. Nejen, že mi to připomene různé předvolební guláše a piva za korunu, které mají jen někomu zacpat hubu. Vždycky si říkám, co bude dál? Pokud to jídlo je teďka pod nákupkou prodávané, dlouho to trvat nebude.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: To byla narážka na mne? Že sem hodím čísla z tiskovky? To ze mne hned dělá žlutofila? Dal jsem prostě oficiální zdroj, neb oficiálně se mi nepovedlo těch 100% co tu zaznělo nikde najít...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Neskutečná slova...

Ani sám nevím jestli jsem žlutý či modrý, no fanda a uživatel železnice určitě...
Mě, večer když vystoupím z osobáku fascinuje doslova práce uklízeček a asi nejen jich, no všech co se večer podílejí na úklidu nocující soupravy v Havířově. Doslova chuchají na skla od kupé a snaží se odstranit každou šmouhu. No neskutečné...
Na ONJ jsem ještě nebyl, ani třeba v Bohumíně. No stav mnou často použivaného Hutníku ničemu takovému, co vídávám večer na nástupišti u SA tomu nenasvědčuje...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 16:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540:
konečně po dlouhé době tu někdo uvedl ne pocity a ideologické touhy ale fakta

díky
Myškin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 17:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

---Doslova chuchají na skla od kupé a snaží se odstranit každou šmouhu. No neskutečné---
Kolik těch souprav zmáknou za šichtu? By mě zajímalo.
Abfbrdtn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2009

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 18:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik jich tam RJ stoji? Tipuju jedna.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 18:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik stojí IC vlaků ČD v Bohumíně přes noc? Dva? Hutník a Ostravan? Žádneho pucování jsem si u nich nevšiml.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 18:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540: to nebudou žádné uklizečky, ale normální stewardky. Stejně jako v buse musí uklízet po každé cestě svůj vagon. Předpokládám, že úklid bude zahrnovat: posbírání bordelu, srovnání a doplnění letáků, žluťáků, umytí oken a záchodu. Dále odhaduji, že večer je čeká ještě vysávání, utírání sedaček, doplňování zboží, účtování zásob a další. Ale to vše na neskutečnou superstewardovskou mzdu...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01: a nejen vy :-)
Už několikrát tu bylo operováno jak zlý kapitalista Jančura odírá a využívá své superstewardy, ale ještě nikdo nebyl schopný říct, kolik berou.
Třeba to zas tak zlý nebude. A určitě lepší než pracák když tak jsou.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná to sem tak úplně nepatří, ale již žádné další duely Blažek - Jančura nebudou:

http://ekonomika.idnes.cz/zaluda-kreslo-sefa-drah-uhajil-prisel-o -dva-namestky-fy3-/ekoakcie.aspx?c=A111109_185245_ekoakcie_abr
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue: Na plat se můžeš zeptat tady - třeba ti odpoví.

odkaz
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George_couser: Díky za link, o tom jsem nevěděl. Nicméně zajímavé čtení :-)
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad George_couser: Zkusit to můžete, ale bohužel neodpoví, něco o tom vím To, kolik berou nesdělí nikdo veřejně, protože tyto údaje nikdo sdělovat nesmí a byli by za to exemplárně trestáni. Tu práci ti lidé dělají, protože je baví pracovat s lidmi, cestovat, měnit prostředí, ty peníze jsou stránka druhá, která není prvotně pro toto člověka tak důležitá, ale postupem času si uvědomí, že to není zas tak růžové. Proto tam byla, je a bude tak obrovská fluktuace..
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan38: Já si tipnu, že v tom Bohumíně budou jednak pendolina, jednak ten Hutnik s Ostravanem a pak asi taky soupravy na jiné vlaky typu bohumínsko-brněnské R,apod. Že jezdí Jančura do Prahy neznamená, že se v Bohumíně uklízej jenom soupravy jedoucí do Prahy. Ono by to opravdu chtělo, aby už jezdilo těch 9 spojů, každej měl 7-8 vozů a v zimě tak -12, to bude zajímavý.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 19:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč není v jízdním řádu na příští rok u nových vlaků RJ poznámka, že pojedou až ode dne vyhlášení? Ty, co by se stihly už od nového GVD by normálně vyjely a zbytek (Žilina, Třinec) by se vyhlásil později, pokud by teda začal RJ jezdit až za Havířov.
edit: Myslím samozřejmě nový grafikon platný od prosince tohoto roku dostupný na stránkách SŽDC.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fucza.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 20:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po přečtení odkazu ZOOSD ISIAI jsem došel k názoru,že tedy p.Jančura to asi nemá v hlavě v pořádku.Všem jeho zastáncům bych přál pod ním pracovat a pak by mě zajímalo,zda by se tak tvrdě stavěli za jeho názory.
Co občas dokáže vymyslet,to nemůže normálního soudného člověka snad ani napadnout.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň (dnes 14:38):

Pan Paroubek to zde sleduje
Pan ředitel Paroubek tuto diskusi přestal sledovat včera v 19:48, jeho vlastními slovy: sledovat to tu pravidelně nebudu.
mzda v SA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:09:40    Odkaz na tento příspěvek  

Je smutné, že inzerát na pozici řidiče mezinárodní autobusové dopravy, by musel, pokud by respektoval skutečný stav věcí znít asi takto:
- spol.S.A. Hledá na zmíněnou pozici uchazeče, kterým bude umožněno pracovat 20 dnů v cizině za 9.200kč čistého plus stravné,
nebo na pozici stewardky
-hledá uchazečky, kterým bude umožněno pracovat 300 hodin měsíčně vč. svátků a víkendů za cca. 13.000 Kč.


Tohle vám jako nástin nestačí? Ona i odpověď v tom pdf je moc zajímavá.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4565
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad obsazenost vlaků:

pravdu maj ti co tvrdí že vlaky má poloprázdný i ti co tvrdí že na poslední chvíli nejde odjet.

Zítra např. jsou mezi Zábřehem a Pardubicema dva ze čtyř vyprodaný a opačně se dá odjet jen prvním ranním. Jinak 0 volných míst.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mi furt vrta hlavou, proc se tu resi, kdo koho za kolik zamestnava ... ja nejak nevim, asi ziju v jiny dobe, jsem v zamestnaneckem pomeru a ne v otroctvi. Takze kdyz sezenu lepsi nabidku, co me drzi?

A pokud nesezenu? Ze by ten Jancura jakozto zamestnavatel nebyl zas tak spatnej?

Jenze to je typicky ceska vlastnost. V hospode u piva na sefa nadavat a druhej den mu lizt do .
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4537
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za 9.200kč čistého plus stravné,

To stravné by třeba v reichu dělalo cca 40 eur x zmíněných 20 dní, ne?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel ono to otroctví díky tomu co se děje ve společnosti začíná nastupovat.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > a co se deje tak prevratnyho?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 21:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukejte kolem sebe,sledujte jak se zaměstnanci začínají bát propouštění.Ono to není dnes zrovna jednoduché přežít pokud máte děti a pod.Zastupuji také lidi a jednoduché to není,zaměstnavatel si myslí,že je pán Bůh.
Jinak končím,zbytečná diskuze.