K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 07. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 07. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 18:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl byste sem prosím napsat, kdy jste si opatřil jízdní doklad a jakým způsobem?
Předpokládám, že to udělal na internetu na stránkách RegioJetu.

Rezervační systém žlutých je k takovým cestám údajně nepřátelský.
Vůči mě nepřátelský není a na zítra nabízí dostatek volných míst pro cestu Olomouc --> Pardubice

Co kdybyste už konečně sebral odvahu a RegioJet vyzkoušel na vlastní kůži. Vždyť už před váma bylo tolik odvážlivců (zvědavců) a vesměs dosáhli bez úhony cíle své cesty.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 19:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:Je sice možná v lepším případě o několik elefantů víc, ale to problém s vozy pro rychlíky absolutně neřeší.....
Takže cestující v rychlíku Praha -Ostrava je (podle Vás) pro ČD neprávem něco víc než cestující ve vlaku Praha - Cheb, zatímco cestující v elefantu je pro Vás neprávem něco víc než ten do Chebu?
Tak se s ČD chyťte za ruce a založte si svůj klub, namísto abyste je kritizoval za názor, který sám zastáváte.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 19:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka: Rezervaci OL - PA jsem si opatřil den předem běžně po netu. Stála 130,- Kč. Bylo asi 30 volných míst... Původně jsem chtěl jet Šohajem, jak mi nabízel IDOS ale v Pardubicích bylo málo času na přestup na BUS směr HK. Tak jsem zkusil Regiojet. Nakonec jsme do PA přijeli -5 a já stihnul osobák v 9:25 do Hradce. Takže bez chybičky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 19:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm dotacím a ztrátě vlivem působení RJ:

Když se podíváte do smlouvy s MD, je tam vyčíslená průměrná výška dotace ve výši těch cca 108,- Kč/km a příloha smlouvy stanoví přehled tratí s rozkalkulací na ně. Znamená to, že těch 108,- x ujeté všechny km vyjádří dorovnání ztráty při stavu provozu a cenám ke dni podpisu včetně onoho garantovaného min. 2% zisku.
Znamená to ale taky že pokud se na jednotlivých tratích cokoliv v průběhu platnosti smlouvy změní, nedostane dráha ani floka navíc s výjimkou podrobně popsaných situací. Ergo pokud tam někdo vpustí konkurenci, může ČD udělat cokoliv, aby minimalizovala její dopad na svou ekonomiku, neboť pokud jí utečou cestující ke konkurenci, prostě na tom tratí, tj. táhne to z toho 2% zisku nebo se propadne do ztráty, která stát nezajímá. Z tohoto pohledu je nazasení lepších vozů na trať, kde je konkurence, naprosto logický krok, shodně voda zdarma, stewardka, internet atd...Je to jen otázka porovnání nákladů na tato opatření versus finanční úspěch vyjádřený udržením cestujících.

Ovšem pokud tak jako tak ke ztrátě cestujících dojde a současně se díky výše uvedeným opatřením zvýší náklady na provoz, promítne se obojí do kalkulace nákladů a výnosů pro příští období a tam logicky vznikne vyšší potřeba dotace, která se pak váženým průměrem promítne do navýšení těch 108,- Kč/km...
Názor ekonomického laika, možná ho někdo erudovanější v mnoha detailech rozcupuje, ale ani sebevětší laik si přece nemůže myslet, že když při stejném rozsahu dopravy, kterou stát dotuje, dojde k odebrání nemalé části tržeb (říká Jančura), potřeba dotace k dorovnání ztráty zůstane stejná....????
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5721
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 20:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: v navaznosti pendolinem Sprinterem, ktery - z me ne znamych duvodu - mel zastavky Praha hlavni - Klanovice - Zabori - Ostrava Svinov

Jestli to bylo v Ostravě v čas, tak bych to neřešil, evidentně ne všichni od SŽDC upřednostňují pouze ČD.
Jinak díky za reportáž od Jančurů, zajímavé čtení, nicméně někdy hodně úsměvné (asi nejsem tak náročný).

splachnout to neslo a stetka nikde

K tomu tam je ta květinka.
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 20:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD: Musíte nejdřív nastavit "Věk cestujících", pak až počty.
No jo, to je právě ten obvyklý MG přístup: Cestující musí..., cestující je povinen...

nutnost vyšších plateb Českým drahám za ZDO, pokud klesnou jejich tržby
A rychlíky vysoutěžené za 16 Kč/km jim tržby nesnížily???

racionálně řízená firma nemůže investovat miliardy do nového majetku, když nemá záruku, že se jí peníze někdy vrátí formou výnosů. V režimu jednoletých smluv to nebylo možné... S 10 letými smlouvami od krajů se už dá reálně obnovovat.
A pro soukromníka to neplatí? Jinými slovy - lze mít soukromníkovi za zlé, že se nehrne do výběrka vypsaného na 1 rok?

Pokud měly vlaky IC/EC být bezpříplatkové, musely se tržby generovat odjinud - z dotace.
A teď si představte - ó hrůza - že existují i bezpříplatková IC, na které se tržby odjinud - z dotace - negenerují. Že by to bylo vlnovou délkou použitého nátěru?
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.195.65
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 21:30:01    Odkaz na tento příspěvek  

"Generovat tržby z dotace."

To je krásná formulace, tu jsem přehlédl. Umím si představit ekvivalenty typu "Příjem Řecka se sestává převážně z půjček." nebo "Naše firma již pošesté za sebou vykázala záporný zisk."
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 21:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem uz nejakou tu hodinku doma a konecne mam cas sem dopsat zbytek toho, co by v optimalnim pripade znamenalo jakysi "otisk" zazitku z jizdy v patek tam a v nedeli zpatky v moji pameti tak, jak jsem to vnimal. S ohledem na rypnuti CSAD zastavky bych chtel pripomenout, ze se snazim o nestranne pohledy na vec, ktere jsou ale pokrouceny nekolikaletou zkusenosti s vyuzivanim modrovlaku. Abych toto negativum vyvazil, snazim se tak nejak vedome posuzovat prohresky zlutych aspon o fous prisneji, coz v realu znamena, ze se opravdu snazim najit nejakou chybu.

A stejne jako mne u modrovlaku nezajima, jestli sedacku zakydlil predchozi uzivatel pred hodinou/dnem/mesicem/rokem nebo to tam napatlal nejaky ajznbonak schvalne, abych si moh stezovat, nezajima me to ani tady - prestoze je mi jasne, ze s tim "automatika" nemuze delat nic.

V Praze jsem mel pul hodiny na prestup, takze jsem si prosel obchody na nadrazi, ale zapomel jsem na neco, co jsem puvodne udelat chtel - podivat se, zda je hlasena pulka peronu a porovnat to s realitou, kde zlutofira zastavil.

Navazny vlak 356 mel hlasenou 4 jih, ovsem jestli se sestivozovka vesla pred navestidlo, netusim - zastavil bliz stredu, nez jsem cekal. Kvuli velkemu mnozstvi lidi jsem se rovnou hrnul dovnitr, tim padem ani zde zarucenou informaci pro srovnani nemam. Ovsem dalsi zalezitosti srovnani snesou;
- behem poslednich tri vikendu jsem se 2x timto vlakem svezl a jednou se k nemu nachomejtnul v Plzni ... a pokazde byl veden jinou soupravou. Jednou to byly CD emzety, podruhe becka, potreti arrivacka souprava. Jak takoveto rosady zamichaji s pripadnymi rezervacemi si asi kazdy domysli sam ... ve srovnani s timto je pripadna zamena jednoho vozu ve zlute souprave sice neprijemna, ale diky shodnemu poctu sedacek je to v podstate jen o jinem preskupeni cestujicich, kapacitni problemy (pokud to stevard zvladne) s vetsim poctem rezervaci nez sedacek vzniknout nemohou
- trochu me "vypekla" bezna vec v modrovlaku, jmenem expresni rezervace ... prestoze jsem sedel na miste, ktere papirek nemelo, jeste v Praze se objevila skupinka lidi, ktera mela zarezervovanou i moji sedacku. Musel jsem si proto hledat nove volne misto a po mem usazeni ve voze zustaly jeste asi dve volne sedacky ... byt to pozdeji, mozna bych musel stat. To trosku vnasi trhlinu do jedne teorie, ktera zde byla vyrcena - u modrovlaku prijdu a mam zaruceno, ze si sednu i bez mistenky, protoze obvykle byva volno
- jeste pred rokem patrila souprava Arrivy k tomu nejlepsimu, co bylo mozne v Plzni potkat (predstihla ji jen souprava emzet, ktere se na techto vlacich potkavaji v prokladu) ... uklizenost byva obcas rozporuplna (viz zminka pred tydnem), ovsem tentokrat jsem k cistote - ani na toalete - vyhrady nemel
- horsi to bylo s technickym stavem; z nejakeho duvodu neslo okno ani otevrit ani zavrit a bylo zablokovane ve stavu, ktery by mozna byl optimalni v kurackem oddile. Pro nas to ale znamenalo, ze se dovnitr jinak relativne ticheho vozu dostavaly treba zvuky z podvozku (lehce obuta jedna naprava) odrazene od sten tunelu a PHS, ale i hluk z dalnice v mistech, kde vede trat soubezne. V tomto hluku pak prakticky zcela zaniklo drobne drnceni dveri, ktere bylo na srovnatelne urovni s chrastenim cehosi pod vydechem vzduchu ve zlutovoze, o kterem jsem se odpoledne nekolikrat zminoval. Nekde u Zbiroha zacalo navic ve vagone vrestet decko, ktere diky absenci kindervozu BDs/BDbmsee bylo zcela v souladu s pravidly mezi beznymi cestujicimi.
- toaleta vonava, ovsem s rozlitym cimsi lepkavym na podlaze ... netusim, co to bylo, nesmrdelo to ... ale pri chuzi zpatky po chodbicce po linu to lepilo a mlaskalo. Jak splachovani, tak voda do umyvadla, vse fungovalo, mydlo bylo ... krome podlahy tedy bez vyhrad, nerikam, ze bylo prikladne cisto jako ve zlutovlaku, ale rozhodne to nebylo eklhaft, abych se stitil cehokoliv dotknout.

Celkove by se tedy dalo rict, ze pokud by bylo okno meho kupe v poradku, byl by to vcelku slusny standard druhe tridy. A pokud by to tak bylo, asi bych proti modrovlakum nerekl zadne kriticke slovo.

Jenze to tak neni. Arrivacke vlaky spolu s emzetami CD tvori v Plzni neco jako putovni vystavku a patri k tomu nejlepsimu, co je mozne zde potkat - ve smeru na Prahu 1x za 4 hodiny bez moznosti rezervace mista v teto casti vlaku. Zbyle tri vlaky behem ctyrhodinoveho taktu nemeckych expresu tvori smeska od kozenkovych zloutenek po vcelku povedene dehumusace, ktere se komfortem svezeni priblizuji na dohled tem ojetym Bm od Arrivy. Bohuzel takove vykriky techniky, jako jsou zasuvky, nejsou standardem ani v jednicce ... a napriklad pri nasazeni nahradni soupravy za nemecky expres nema podle SPPO cestujici oficialne narok na zadnou kompenzaci za chybejici klimu ci zasuvky v prvni tride.

Ja jsem v tomhle ohledu pred dvema mesici prskal - a bud nekomu dosla trpelivost, nebo si mozna nekdo uvedomuje tristni stav - pricemz vysledkem bylo nabidnuti kompenzace v podobe "darkove" poukazky na modre vlaky v hodnote 50 kacek (coz zhruba odpovida tomu, o co byl muj komfort snizen). Chtelo by to ale reseni systemove a nikoliv pouze takoveto jednorazove (aspon predpokladam) akce. To by modrym mohlo take pomoci zvednout u cestujicich reputaci, pokud by byla aspon na obzoru jakakoliv realna satisfakce (a ne jen placebo efekt jako je ted - tedy ze se vraci jen z nektereho typu jizdenek a to vzdy mene, nez je rozdil mezi touto jizdenkou a nejlevnejsi moznosti).

A hodnoceni zlutovlaku - veskera nalezena negativa, co jsem nasel, jsou drobnosti, co mi nedokazaly zkazit prijemny zazitek. Jako bonus, co jsem tu zatim nepopisoval, bylo doporuceni stevarda, at prubnu jeste parizsky dort ... nijak mi ho nevnucoval, proste se me ptal, jestli jsem si predchozi dortiky objednaval na zaklade zvedavosti nebo uz predchozi zkusenosti ... po me pravdive odpovedi mi navrhl, ze pokud jsem jeste parizsky dort u nich nezkusil, pravdepodobne s nim budu spokojen. Na jeho doporuceni jsem dal a v kombinaci s kapucinem si dortik vylozene vychutnal... kurnik, ja se oblizuju jeste ted, kdyz si na to vzpomenu .

Takze co rict na konec? Ze se tesim na priste a doufam, ze me nezklamou

Zapa > ja to neresim, jen me to prekvapilo. Vcas to pravdepodobne bylo (na prijezdu do cile minuty fakt neresim, horsi to je na prestupech).

Jeste - v souvislosti s tim Pendolinem - takova drobna poznamka k "vstricnosti" eshopu; v patek jsem si pred cestou chtel koupit mistenku, mel jsem koupeneho Ingolda. Docela jsem chvatal, bylo to na posledni chvili pred odchodem z prace ... a tak jsem byl nervozni a delal jednu chybu za druhou. Coz v realu znamenalo, ze ja tou jednou mistenkou ztratil 20 minut, nez jsem ji koupil a pak jsem kvuli tomu malem vlak nestihnul. O co slo?
- pri vyberu mistenky jsem zapomel zaskrtnout pozadovanou aplikaci na inkarte, coz neslo resit jinak, nez se vratit na zacatek
- pak jsem mel omylem otevrene dve stejne zalozky a me neslo vybrat misto na planku ... resp. vybrat slo, ale pri navratu zpatky to hlasilo chybu a neslo to koupit
- vrcholem vseho bylo, kdyz mi to po vybrani konkretniho mista napsalo, ze mi nesedi vozova trida. Nemohl jsem najit chybu, mel jsem nastavenou slevu ingolda a vybiral jsem si misto v prvni tride... system byl ale nekompromisni a ja se po par minutach hledani vratil na zacatek, abych si to cele dal jeste jednou a zjistil, ze si - krome vyberu ingolda - musim jeste zaskrtnout, ze chci jet prvni tridou !!! ... a k tomuto zaskrtavatku se clovek uz zpetne nedostane, takze "vsechno vylejt a znovu". Kdyz si k tomu pripoctu, ze jsem si nedelni sporotiket kupoval na cislo nove inkarty a patecni mistenku na starou (prelom platnosti v sobotu), byl vysledkem chaos, kdy jsem ten web a jeho "user friendly pristup" proklinal do vsech majkrsoftu. Ano, je tam v podstate vsecko ... ale rozdil mezi nakupem jizdenky ve zlutem a modrem eshopu je asi takovy, jako mezi psanim teto zpravy na klavesnici pocitace a telefonu bez qwerty klavesnice ... T9 to zjednodusi, ale nedorovna na uroven konkurence.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 21:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těch co se už několikrát "poblili" z "PR" Regiojetu v podání Radima Jančury doporučuji zhlédnout verzi ČD, jak se dělá "PR" poctivě, objektivně a férově. Aneb jak se pravdivě informuje přepravovaný "substrát" o pouhém 5% navýšení ceny jízdného u ČD od prosince 2011 v podání tiskového mluvčího ČD ve zpravodajství ČT1, čas 22:39.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/2114110 00101106/

Apropó a proč od prosince, když zvýšení DPH nastane až od 1.1.2012?
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 21:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Čsad zastávka napsal:Nápady na rozdělení diskuse tu už byly. Navrhoval bych jednu diskusi "RegioJet - technika a železniční provoz" a druhou nějakou s odpuštěním žumpu, kde by se mohlo pokračovat v zavedeném stylu.

Na jednom truck-fóru se řešil v sekci Tatra podobný problém,ortodoxní tatrováci nepřipouštěli jakoukoliv obhajobu cizí značky,takže celé téma o Tatrách vypadalo jako debata o Regiojetu. Tak se jim udělala podsekce "Hospoda-perte se a žerte se!" a je klid. V jednotlivých posekcích tématu Tatra jsou fotky aut a vášně se přesouvají do hospody. (Ale nechci nikomu radit )
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 22:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apropó a proč od prosince, když zvýšení DPH nastane až od 1.1.2012?
Tož, na velké Dráze změny převážně probíhají spolu se změnou GVD.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 22:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_Ova: Svého času probíhaly změny na přelomu května a června. Jestlipak by velká Dráha, být to postaru, počkala téměř 1/2 roku?
Chápu, ona by asi velká Dráha nezvládla změnit sazbu DPH na Silvestra a tak to musí nacvičovat od změny GVD (ironie).

No a co to oznámené žádné či max. 5% navýšení ve světle uvedených příkladů? Za to taky může změna GVD?

pozn: Raději bych se dočkal odpovědi od těch co je jim šoufl z PR RJ.
Honzaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 22:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ačkoli to do diskuze na téma RJ nepatří - taky jeden osobní postřeh.
Plánuji pro skupinu lidí víkend v Berlíně.
Jak co nejlevněji nakoupit lístky a místenky pro skupinu - to jsem si radši nechal poradit od kamaráda na nábřeží. Protože fígle typu lomeného jízdného, zapojení různého počtu In-karet, zpátečního jízdného a další vychytávek mi nikdo aktivně nenabídne.
Dále - otázka železničních laiků - je tam jídelák? ano, tak zajdeme na oběd.
Následuju návštěva stránek JLV.
Vývar - 94 Kč
Řízek s bramoborem - 310 Kč
Smažák - 238 Kč
Jablkový závin - 94 Kč
Pepsi 0,25 l - 62 Kč
--
závěr? Tak nasmažíme řízky, ne?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 22:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dražobina
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:12:38    Odkaz na tento příspěvek  

No když se posledně měnila sazba DPH na silvestra, tak dráha jezdila za stejný ceny předtim i potom, to vám neva? Topiči ..
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Být to za starých časů, tak to drahá Dráha zvládne k Novému roku, popř k jakémukoliv jinému datu. Prostě se tenkrát účetním zavelelo "Odteď to bude takhle." a ono to tak skutečně bylo. Nyní to je s výpočetní technikou daleko složitější, alespoň pro některé.
Osobně pokladní a průvodčí lituju, s každou změnou JŘ další a další změny v tarifech, přitom většinou nedávající nějaký smysl.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: A co teprve chudák cestující :-)
Ten žádné školení nedostane....
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaz:
Protože fígle typu lomeného jízdného, zapojení různého počtu In-karet, zpátečního jízdného a další vychytávek mi nikdo aktivně nenabídne.
Ono je dobré se zeptat i na K-Reportu v sekci Tarif. Pak jsou taky nabídky Deutsche Bahn, které vám stejně kamarád neporadí (nejspíš) a ty se dají koupit i v České republice.

Topič:
jak se pravdivě informuje přepravovaný "substrát" o pouhém 5% navýšení ceny jízdného u ČD od prosince 2011
Od žlutomilných jsem tady vždy dostával odpověď, že PR věří jenom blbec. Tak si to nějak přeberte.

Sim:
pripomenout, ze se snazim o nestranne pohledy na vec
Snažíte se málo.

co jsem tu zatim nepopisoval, bylo doporuceni stevarda
Takže přeci jenom otravují a nenechají člověka ani se nadechnout.

Aleš Liesk.:
obvyklý MG přístup: Cestující musí..., cestující je povinen
Cestující je povinen... i u RegioJetu, akorát se to jinak pojmenuje. Cestující není povinen "zaplatit přirážku k jízdnému", ale "Internetové jízdné není přiznáno při nákupu jízdenky na pobočkách nebo ve vlaku."

Bkv:
Co kdybyste už konečně sebral odvahu a RegioJet vyzkoušel na vlastní kůži
No nevím, nějaký jednodušší úkol by tam nebyl? Co třeba potápění mezi žraloky bez dýchacího přístroje? Že jsem tak smělý, vy už jste žlutý očistec podstoupil?
Garantováno: Nejméně 5 % příspěvků je kvalitních, nejméně 1 % příspěvků je k tématu.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě se tenkrát účetním zavelelo "Odteď to bude takhle." a ono to tak skutečně bylo.
Změna DPH bude i na Dráze pochopitelně k 1.1.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže přeci jenom otravují a nenechají člověka ani se nadechnout.
Běžte už s tím do háje. Jak vy vlastně snášíte otravování průvodčích, kteří vám vnucují jednu jízdenku za druhou? Mají z toho provizi, tak to určitě dělají, ne?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže přeci jenom otravují a nenechají člověka ani se nadechnout.

Jo, žlutý vlaky, tam už se udusilo lidí..... :-)
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co je zvláštní. Když někdo opravdu zdejší výroky dá do roviny.

První srovnání - jízdní komfort. To že ČD na trati Pha-Ova nasadí vozy slíbené na Chebskou trať a to že zde mají stewardky, nápoje a tisk, to je oparativní řešení vzniku konkurence. Kdežto stejný přístup u Jančury je populismus a vystavování pozlátka.

Za druhé. přejetí stanice, nefunkční okna či špináva lokomotiva u ČD je pochopitelný problém, neboť jde o obrovskou firmu, která nezvládne vše, zatimco u RJ je to neomluvitelné diletanství

Když ČD skokove snížily ceny pod RJ (některé zdroje uvadějí že ji jen srovnali, ale v principu je to jedno), byl to radikální konkurenční boj. u RJ, které původně nasadilo ceny pod ČD se jednalo o nefér utoky na pozici ČD, které byly neomluvitelně nekonkurenční a bylo to podrazácké.

Jastli já mám podle názoru těch, co takto hájili ČD žluté brýle, či sem dokonce žlutofil, tak co potom oni? (A oni se jistě poznají a zareagují na mne)

Jinak existuje tedy na tomto prý dopravnim foru diskuze, kde by mi bylo zodpovězeno 19 z 20 mnou položených dotazů na ČD? klidně je položim tam

(Příspěvek byl editován uživatelem Happy_bus.)
A co na to Jan Tleskač???

Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 06. listopadu 2011 - 23:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka > Takže přeci jenom otravují a nenechají člověka ani se nadechnout.

Di uz z timhle prevracenim reality DO PRDELE ... kdybys nahodou nepochopil, kam to je, tak pro debily tu mame i piktogramy
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: jel jsem dnes o jeden vlak za vámi (Zlín-Praha, z Olomouce něco před 18. hod.). Ač jsem se hodně snažil, žádnou chybu jsem jako vždy nenašel a to jsem jel už 8x. Na obou WC sterilní čistota včetně naleštěné mísy, na obou záchodech hrála hudba. Nikde nic nechrastilo. Jel jsem s dvanáctiletou dcerou, byli jsme oba hladoví a počítal jsem, že se ve vlaku najíme. Obsluha zpočátku nějak nestíhala, vodu jsme sice vyfasovali hned, ale objednávat se začalo až v Zábřehu. Pak se to ale rozjelo a než jsme dojeli do Prahy, stihli jsme spořádat hromadu kroissantů a jablečných a švestkových dortů (jen pořád nechápu, proč tomu říkají dort, mě to připadá jako koláč, ale je to hrozně dobré). Dcera se mnou jela RJ poprvé a byla naprosto v šoku, já si už tak nějak začínám zvykat - i když ten naprosto plynulý rozjezd vlaku mě stále fascinuje, kolikrát když si čtu nebo koukám na film, jízdy si všimnu až někde na zhlaví. Do Zlína jsme jeli v sobotu ráno a také vše naprosto v pohodě, nenašel bych opravdu nic, co by se dalo vytknout. I když mě teď přece jen napadá jedna věc: docela často (zhruba v polovině případů) se setkávám s tím, že na záchodě neteče teplá voda - asi ty bojlery nejsou v nejlepším stavu, nebo ty topné spirály dlouho nevydrží - nebo nejsou náhradní díly?
asdaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.77.225
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:04:37    Odkaz na tento příspěvek  

Když ČD skokove snížily ceny pod RJ

Do této diskuze nezasahuji, jen ji čtu. Přesto - prosím o důkazy, že ČD snižily ceny pod RJ (nejlépe o o bligátních 30 % co tak rád prezentuje Radim....) ČD totiž ceny maximálně srovnaly...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže přeci jenom otravují a nenechají člověka ani se nadechnout.

No, mě třeba otravuje:
"Změna průvodčích, předložte prosím vaše jízdní doklady"
"Revize jízdenek,......."

Co mě je do to interních věcí ČD, že si nedokáže zorganizovat turnusy lidí tak, aby tu předlouhou trasu Brno-Praha udělal průvodčí na jeden zátah? Doklad jsem ukázal a podruhé mě to obtežuje (zvlášť když mě kvůli tomu vzbudí). Stejně jako mě obtežuje, že ČD nevěří svým vlastním zaměstnancům a posílá kontrolu kontroly...

Umíte si představit, že:
- v restauraci v půlce večeře přijde číšník a řekne "končí mi směna, takže prosím zaplaťe dosavadní útratu mě a zbytek potom kolegovi"
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.85.198
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:18:15    Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Asi jsme naprosto stejně neschopní Takto jsem nedávno popisoval svůj zážitek s eShopem ČD (Ctrl+C, Ctrl+V):

Můj exkluzivní zážitek s eShopem ČD:

Našel jsem si v IDOSu spoj (Pendolíno), kliknu na nákupní košík, který mě přesměruje na eShop. Nenajdu možnost vybrat si pouze místenku, ani přes jiné nabídky (toto jsem tady už popisoval). Zkusím tedy data o cestě znovu nadatlovat do eShopu, vybírám „pouze rezervace“. Vybírám si místo na obrázku vozu a dostávám hlášku „Cílové okno pro nastavení čísla vozu a místa již není k dispozici. Bylo pravděpodobně zavřeno.“ Zkusím to tedy jinak, zadávám vůz 1, sedadlo 13 a dostávám hlášení „Vašemu požadavku nebylo možné vyhovět. Možné příčiny: nesouhlasí třída se zadaným místem.“ Začíná to být jasnější, zapomněl jsem zadat 1. třídu, není nic jednoduššího, jak jsem mohl být tak nepozorný. Ukazuje se, že to není tak jednoduché, jak to vypadá, políčko pro výběr vozové třídy chybí. Znovu na začátek, naťukat znovu odkud - kam, čas a je to. Není to, uklepl jsem se v čase, ale to nebude problém, klikám na „dříve“. Chybová hláška. Takže znova. Odkud kam, správný čas, správná třída, vybrat místo, vložit do košíku. Zapomněl jsem se přihlásit, proto to po mě chce číslo dokladu a patrně přijdu o bonus. No nic, kliknout na příhlásit, jméno, heslo. Hláška „Špatné přihlašovací jméno nebo heslo.“ Aha, já hlupák jsem tam zadal heslo k emailu, nevadí, zadám správné. Zase nic. Proč je tam kde byl email prázdné okénko (předvyplněno jméno@doména.cz)? Tak znovu: email, heslo, jsem tam. Košík obsahuje 0 položek. Paráda, tak znovu, ještě že mám natrénováno. Souhlas s obchodními podmínkami, číslo karty (jenom se proboha nesplést), zaplatit, potvrzovací SMS, vytisknout doklad. Není cesty zpět, už nemůžu jet ničím jiným. Tedy můžu, ale peníze mi nikdo nevrátí, ani když mi ujede přípoj. Ne jako u konkurence, kdy do 15 minut před odjezdem prostě pošlu SMS a prachy jsou zpět…

Teď už jenom poslat tu rušící SMS do RJ, když mi poradu přesunuli na dřívější čas, takže tu konkurenci zkusím jindy."
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.85.198
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:24:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodatek:
Pokud tohle všechno neabsolvujete dříve než 30 min před odjezdem, systém na vás vztyčí prostředníček a nezbude než jít ke kase nebo PAJ. (Pro rejpaly proč kupuji místenku těsně před odjezdem v eShopu: chtěl jsem si vybrat konkrétní místo a nezdržovat u kasy, dobře mi tak.)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asdaf:
že ČD snižily ceny pod RJ

Porovnejte si ceníky - v den odjezdu. Praha-Ostrava:
ČD - bez In-karty na nádraží 438 Kč
ČD - s In-kartou na nádraží 329 Kč
ČD - Promo bez In-karty na nádraží 295 Kč
ČD - Sporotiket bez In-karty 230 Kč (dříve 390 Kč)
ČD - Sporotiket s In-kartou 220 Kč (dříve 300 Kč)
RegioJet - bez In-karty na nádraží 420 Kč
RegioJet - s In-kartou na nádraží 320 Kč

ČD šly s cenami opravdu pod RegioJet.
Garantováno: Nejméně 5 % příspěvků je kvalitních, nejméně 1 % příspěvků je k tématu.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim 984:

dbai: kolik lidí jezdí přípojným busem do/z OL, pokud jste ho využili?
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Nevadí, páč vlakem jezdím v nouzi nejvyšší. Ale postřehl jsem, že ČD zvyšovaly tarify i v období, kdy DPH klesalo či se neměnilo. Takže to nedávné 1% zvýšení DPH, které Dráha cestujícím milostivě "odpustila" bylo již bohatě vyfutrované od dřívějška.
Happy_bus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 7-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tady nebyla řeč o těch konkrétních věcech, ale o tom, jaký k nim zdejší diskutující zaujínmají postoj.

Jak je vidět zastávko, váš podpis se netýká vašich příspěvků (mých sice také ne, ovšem já to v podpisu nemám, že)

(Příspěvek byl editován uživatelem Happy_bus.)
A co na to Jan Tleskač???

Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 00:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_Ova: Nojo, to je fakt, že na techniku se dá svést leccos. Při každé změně DPH přeceňuji pár desítek tisíc položek v obou sazbách. Pro mého správce softwaru je to práce na pár minut prostřednictvím vzdálené správy.
Bordel v tarifech vede k tomu, že při koupi jízdenky do ciziny se cena může výrazně lišit v závislosti na tom, kdo zrovna v pokladně dřepí a to je pěkně naprd a příliš prozákaznické to také není.
Mě to dneska v těch zprávách fakt pobavilo, jak Šťáhlavský pindal o max. 5% zdražení a hned vzápětí byl usvědčen z toho, že kecá, ale zdejší "ultras" se tváří jakože nic. Navíc, když se objevila první zpráva o zdražení jízdného, tak se hovořilo pouze o nárůstu o zvýšené DPH. Realita bude zřejmě výrazně odlišná.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.85.198
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 01:06:19    Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Bordel v tarifech vede k tomu, že při koupi jízdenky do ciziny se cena může výrazně lišit v závislosti na tom, kdo zrovna v pokladně dřepí a to je pěkně naprd a příliš prozákaznické to také není.

Z:Dobrý den, potřeboval bych jízdenku do Vroclavi (z Bohumína).
P:800Kč.
Z:Děkuji, nemám zájem, tady máte 250Kč a prodejte mi liberecký ČD NET + Polsko (jízdenku na hranice mám).
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 01:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: v sobotu dopoledne nás z Olomouce do Zlína jelo asi 10, v neděli nás ze Zlína jelo taky asi 10, ale v Otrokovicích přistoupilo dalších cca 10-15 lidí, nevím to přesně, protože jsem seděl v přední části a dozadu jsem moc neviděl, ale autobus byl slušně zaplněný. Stejně tak nevím, kolik lidí jelo opravdu k vlaku, mohli jet třeba jen do Olomouce. Jinak autobus má trochu nevýhodu v tom, že vlak RJ je v neděli beznadějně vyprodaný, takže i když je v autobusu místo, vlakem RJ se pak jet nedá a to už je potom jednodušší jet vlakem ČD rovnou z Otrokovic, alespoň se nemusí přestupovat. Mimochodem, autobusem jsem jel po mnoha letech (a s SA poprvé), jinak jezdím vlakem nebo autem a docela nemile mě překvapilo, jak je tam málo místa. Nedovedu si představit, že bych takhle jel třeba 4 hodiny do Prahy. Jakýkoli vlak včetně smradlavé koženky je proti tomu luxus. Ale uznávám, že většina lidí na to zvyklých bude asi mít opačný názor.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 01:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radeček: No to je právě ono, že musíš být jak vyzvědač a zkoumat různá zákoutí tarifních tobogánů. Ale ne každý se přátelí s internetem a ne každý tomu hodlá věnovat moc času a předpokládá, že když dorazí k pokladně, tak se mu dostane kvalifikované rady.
Mě přijde, že to snad někdo na ČD vymýšlí záměrně, aby z toho zákazník měl guláš a bylo ho možný pořádně "voholit". Třeba se mýlím, ale jako na občasného zákazníka ČD to na mě tak působí.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 02:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aby z toho zákazník měl guláš a bylo ho možný pořádně "voholit"
Vzhledem k tomu, že občas je zakázáno některé nabídky nabízet (nyní např. ČD-Promo mimo vybrané stanice nebo dříve třeba SONE+ - dokonce přímo v tarifu bylo, že si o ně musíte říct!), tak to nebude jen pocit. U státem/kraji dotované činnosti mi to dost vadí a divím se, že si to objednatelé nedokáží ošéfovat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 08:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: ja se takový zákaz technicky realizuje a jaký důkaz máte pro to, že je zakázáno některé nabídky nabízet? Mají to vyvěšeno na pokladnách?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 08:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Zákazníka nelze voholit víc, než když mu prodám plné jízdné. Tu možnost vždycky zákazník má, takže (byť souhlasím, že v tom je asi totální chaos), podsouvat ČD úmysl okrást touto formu zákazníka je hovadina na kvadrát.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Zákazníka nelze voholit víc, než když mu prodám plné jízdné.
S tím určitě souhlas. Proč ovšem pak různé výhodné nabídky jsou, když se o nich normální zákazník nedozví a pokladní na něj v některých případech nesmí ani mrknout že by to šlo levněji?
Nebo to lze brát tak že ČD v rámci prozákaznického přístupu zavedly hru: "Najdi si svou slevu"? :-) Výhra je doufám jasná :-)

EDIT: Napadl mne ještě nový level této hry pro opravdu dobré hráče, kteří ten současný zvládají bez problémů. Ale raději mlčím, ještě by se toho někdo na Nábřeží chytil :-) (ironie. Zoufalá ironie)

(Příspěvek byl editován uživatelem mue.)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jakej bys chtěl důkaz? Běž si to koupit. Až se mi podaří odchytit na telefonu kolegu, který s tím má vlastní zkušenost, tak ti napíšu, ve které stanici máš chtít jakou jízdenku a můžeš si to vyzkoušet na vlastní kůži.
Jak se to realizuje? Jednoduše, babám v pokladně ve vybraných stanicích se řekne ať to zákazníkům necpou dobrovolně, ale jen když si to vyžádají. Jak dlouho seš na světě?
Doufám, že pak sepíšeš stížnost na ČOI, GŘ ČD a budeš žádat, aby to bylo vyvěšeno vedle pokladny když seš tak strašně objektiví, jak o sobě tvrdíš.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox:

Busem jezdí tak polovina lidí - poloplné když mám žluté brýle :-) (jel jsem s ním 2x)
Velký bus zaměnili za menší teď v sobotu.
Ale stále s obsluhou, WC..

Zajímavé je, že se v Olomouci sjíždějí žluté vlaky na prahu i Ostravu (odpolední i v podvečerní spoke). Takže Zlínsko má busové spojení na oba směry. Je to delší, ale časově asi stejné, než přímé busy do Ostravy přes Hostýnské hory. Teď aby si na to lidé zvykli. Zvláště s dětmi, jak psal Dbai je to příjemné.
Asi to chce čas.
takycestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.174
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tady se lidé přou, jestli modří nebo žlutí či paštikář a další.... Kdo levněji, líp... Včera sdělili v ČT příklad pracujícího dojíždějícího Přerov Olomóc čtvrtletně téměř 3 tisícovky. Je to docela ranec. Přitom tito zaměstnanci nejvíc odvádí státu- a nejmíň se jim asi bude vracet. Nejen ve financích. Ti totiž ani s Jančurou ani s Novotným moc jezdit nebudou. Nebo šluknováci- kdo bude časem jezdit tam? Budou se tam hrnout po zprávách a událostech zminula dopravci? Zvlášť když tam kvete obchod se zbraněmi, pepřovými spreji a paralyzéry? Nebo tam časem nebude jezdit nic. Si státníci myslí, že se nešvar nerozleze? To tamní oblast oplotí nebo zabijou deskama? Ne, manévry a ostatní náklady zaplatí ten dojíždějící ve starých "studénkách", v lepším případku regošek, elfíků bez dortíčků a kafíček.
Už týden se ostravsko- karvinsko dusí ve smogu, dle vyjádření z médií se každým rokem situace zhoršuje- dochází k regulaci výroby v továrnách, lidem se doporučuje nevycházet... jak třebas za deset dvacet let? Budou regulovat i dopravu, zakážou auta ve městech a aglomeracích. Jak asi? Nebudou muset použít slev např. v MHD nebo příměstských spojích? Kdo bude byznys společnostem např. na dráze kompenzovat ušlé zisky vyhlašováním použití hromadné dopravy zdarma? Zas ti lidé ze zbytku republiky, především pracující odvodem vyšších a vyšších daní. Ti, kteří se žlutým třebas ani nesvezou.
Kdysi byla jedna zdr. pojišťovna, dnes jich je hafo. Zlepšilo se něco ve zdravotnictví? Akorát VZP krachuje, omezuje co se dá, nemocnice vypovídají smlouvy a lázeňství se utne o 25 procent, protože podle Hegera není potřeba rehabilitace,prý dík lepším léčbám. No ať si občan udělá obrázek sám, jak se mu zlepšuje a zlevňuje zdraví.
Jak byznysmenovi Jančurovi politik vysvětlí, že musí část zisku nasolit do Šluknova nebo něčemu podobnému nebo do balíku podpory lepší dýchatelnosti na ostravsku? Zvlášť když Radim se hned soudí a žaluje kdekoho na co?

V početníku po babičce z r. 1924/25 se dočteme, že zadlužování vede k nesvobodě a otroctví. Hodně studovaných nás přesvědčovalo o opaku a nepravdivosti, no Řekové a mnozí po návštěvě exekutora možná mluví jinak.
Kdysi se ve škole učilo, že nákladní doprava je výdělečná a osobní prodělečná. To už taky není pravda, darmo študentíci na želprůmkách dostávali koule z dopravních předmětů.
Ale možná si kdysi někdo něco přečet, rozdělil nákladní a osobní dopravu a myslel si, jak se napakuje. Ale co zas ten pracující človíček odvádějící vysoké daně? Smutně se koukal při selhání mašiny svého osobáčku na vedlejší kolej, kde byla použitelná, akorát cargovácká lokomotiva. Ještě smutněji mu bylo, když se dozvěděl, že záloha je sto km daleko a bude 2 h čekat. / Toto se skutečně stalo./ Takže ať máme co nejvíc drážních společností a jezdíme co nejkostrbatěji !!!!
Fakt ty lidičky nedohlídnou dál jak na dortíček před sebou?
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Mě přijde, že to snad někdo na ČD vymýšlí záměrně, aby z toho zákazník měl guláš

No jak psal tuším T.H, vypadá to že má Jančura v CD svého agenta.
Ale jak vysoko, to se v drážním socíku nesmí ani naznačovat :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

letmym pohledem je obsazena zhruba polovina mist v mem voze)
Podobně asi všechny vlaky RJ. Večer podobné, 4vozy, umyté po okna- na žlutý pruh nad okny nedosáhli. Asi měnili brzdové obložení,vlak dost při zastavování pištěl a jeden vůz i drnčel.
Stejný počet lidí nastupoval i do Sobieského směr Břeclav za pár minut. Ten byl ale zaplněn asi tak na 75%, 5vozů + žrádlo.
nejvetsim zdrojem hluku je prave vzduch
To je objev Normální úkaz na koridoru v novějším voze. Taky srovnáváte trabant s mercedesem?
jee polohovatelna nejen operka hlavy, ale i vlastni sedacka
Tak to opravdu jedete poprvé rakouským vozem, které se v ČR prohánějí už nějaký ten pátek.
Právě proto vzniklo rčení, že nejlepší jednička je rakouská dvojka
Klopení a neklopení pendolina- Kupodivu to všude neklopí a je to tak správně.

by přetáhl pouze lidi z R
Nebyla původně PR o tom, že naučí jezdit lidi vlakem? To by nemusel nikoho přetahovat, železnice by jen získala.
Uvidíme, co řeknou statistiky po určité době. Přetahování je na nic(globálně), když se nezvyšuje počet cestujících.
(Jestli uhlí táhne nemodrá mašina místo modré je jedno, pokud zároveň neubude kamionů.)

ČD nevěří svým vlastním zaměstnancům a posílá kontrolu kontroly
Jo a policajti nevěří policajtům, různé kontrolní orgány nevěří všemu obyvatelstvu- to je svět, co?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 09:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co to oznámené žádné či max. 5% navýšení
Jezděte s jinými dopravci.
Ti, stejně jako potravináři a další, zvyšovat ceny nebudou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Takže přesně jak jsme předpokládal. Píčovina. Jestli to, že Vám někde slevu nenabídli, berete jako důkaz, že to mají zakázané, asi je zbytečná další diskuse s Vámi. Krásná ukázka objektivity, kterou se zrovna Vy snažíte mlátit mně o hlavu...
tak, jak jste to napsal, je to jedna z největších prasáren, jakou jsem tady kdy četl, jděte s tím do hajzlu.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už týden se ostravsko- karvinsko dusí ve smogu
Já jsem využil včerejší krásné odpoledne na procházku s dětmi v Komenského sadech v centru Ostravy. Jak jsem si posléze ověřil na webu ČHMÚ, byla ve 14 h. smogová situace v Ostravě pro polétavý prach (částice PM10 - to je ten největší problém Ostravska) lepší než např. v Přerově, Zlíně, Brně, Pardubicích, Jihlavě, Opavě, Třebíči, Mikulově či Uherském Hradišti...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jako důkaz, že to mají zakázané
"Zakazuje se aktivně nabízet a provádět dělení jízdného cestujícím při odbavení do stanic ležících za cílovou stanicí vyhlášeného úseku nebo ze stanic ležících před počáteční stanicí vyhlášeného úseku!" stojí v depeši, kterou přednostové železničních stanic z generálního ředitelství drah dostali. Z pokladní je tak potřeba lepší cenu doslova vymámit. (ihned 6.10.2011)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zákazníka nelze voholit víc, než když mu prodám plné jízdné.
To byste se divil. Stačí prodat špatnou jízdenku a cena může pěkně naskákat.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:38:57    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
jo takhle - dělení jízdného!! Já už myslel, že je zakázáno na daný PROMO-úsek dávat slevové jízdenky, když si o to zákazník přímo neřekne.

Tohle už je přeci jen dost diskutabilní - sleva tohoto typu je provozovatelem dopravy vyhlášena zejména pro lidí běžně cestující na dané relaci a ne pro toho, kdo zrovna podniká cestu kolem světa a na trase Praha - Ostrava by mohl shodou okolností trochu ušetřit...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babuilon: Cena nemůže být vyšší než maximální možná, čemu bych se měl divit? Sebeblběji prodaná jízdenka nemůže stát víc než to maximum, ne?
Můžete sem případně dát ten odkaz na idnes? nenašel jsem to tam...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Držitel In-Goldu si chce v mezinárodní pokladně na Masně koupit Vídeň Speciál z Břeclavi do Prahy. Pokladní říká: Já vám ji teda prodám, když o ní víte, ale my ji nesmíme nabízet, protože je určena pro prodej v Břeclavi resp. Brně. To je cesta kolem světa? A co si tak musí myslet majitel In-Goldu o tom, jak si ho jako zákazníka ČD považují.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:54:20    Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
A ještě k tomu ČDnet.

Můžete takový přístup samozřejmě kritizovat, ale položme si otázku, k čemu takové slevy jsou a pro koho. Jednou z možností je takto odměňovat (zvýhodňovat) pravidelného zákazníka, který se rozhodl jezdit s danou společností / nakupovat v daném obchodě apod. pravidelně a díky svému zájmu o tom něco ví. Proč by se měli stejným způsobem (aktivní nabídkou u kasy) zvýhodňovat cestující, kteří jedou někam za vzdálenými příbuznými jen na vánoce a velikonoce?

Dneska sice žijeme ve slevové (marketingové) době, ale asi by bylo dobré uvědomit si, že poskytovaný produkt by měl mít svojí vlastní hodnotu (cenu) - danou samozřejmě trhem a konkurencí - a SLEVA je něco navíc...

Topič:
...reagujete tedy rychle...
Opět - můžete to sice kritizovat, ale pokud se provozovatel rozhodl, že takový produkt/sleva může být poskytnuta jen v některé "z provozoven", tak je to v pořádku, ne?
Bulgur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 10:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to u RJ s tím stornem jízdenek do 15 minut před odjezdem? V případě že má člověk tu jejich kreditovou jízdenku a koupí si pha-ova za 230 tak se to předpokládám vrátí na nějaké to kredit konto. Ale co když člověk provede normální rezervaci za 295 Kč a zaplatí to platební kartou?
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 11:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bulgur: Zkuste se zeptat na jejich FB (https://www.facebook.com/regiojet?sk=wall) případně na mailu.
Nicméně i na kartu jde vrátit peníze zpátky, takže vám tu platbu asi "pošlou zpět".
Bulgur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 11:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radši bych jel koženkou kolem světa, než se registrovat na Držkoknize. Asi budu muset mail... Jen sem čekal že už má někdo praktické zkušenosti.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 11:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cena nemůže být vyšší než maximální možná
Pokud za maximální možnou považujete obyčejné jízdné, pak může být větší. Např. když dostanete jízdenku se špatným směrováním.
Můžete sem případně dát ten odkaz na idnes?
Použijte google.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 11:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: A proč by tohle měla pokladní vypustit z huby, Pokud je to takhle, je to debilita té pokladní.
Srovnatelně - v supermarketu se v oddělení čerstvých potravin při doplňování dává čerstvé zboží dozadu do regálu, aby se prodalo to starší ještě v době, než mu skončí záruka. Není na tom nic špatného, ale jen naprostý idiot zaměstnanec by chodil po supermarketu s říkal by zákazníkům, ať hrabou dozadu, že dostanou čerstvější zboží.
Nicméně pořád mi z toho nevychází, že existuje sleva, kterou má někdo zákázánu Vám prodat.
Když si přijdete koupit auto, taky vidíte na ceduli ceníkovou cenu. A když se začnete zajímat, zjistíte, že odjedete s nemalou slevou.
To, že existuje možnost slevy, přece neznamená, že Vám ji každý musí aktivně nabízet a vnucovat...on přece tou slevou přichází o tržbu a to dobrovolně udělá jen debil....Stav, kdy si to zjistíte a pak o ní požádáte, je naprosto normální.
Jo kdyby Vám to na Vaši žádost odmítla prodat, bylo by to něco jiného...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2011 - 11:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Chyba lávky. Na webu ČD se praví toto:
Jízdenky Wien Spezial zakoupíte u všech okladních přepážek ČD, které prodávají mezinárodní jízdenky.

Je to v odstavci nadepsaném "Kde lze jízdenky Wien Spezial použít."

http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/cestovani-v-prihr anici-s-rakouskem/-4057/

Psal jsem, že se to stalo držiteli In-Goldu. Ten si určitě nekupuje roční jízdenku za nějakých 25 litrů jen proto, aby jel na návštěvu za příbuznými na dušičky.

Možná jsem do toho vnesl trochu zmatek. V předchozím příspěvku jsem napsal, že si dotyčný chtěl koupit Vídeň Speciál na cestu z Břeclavi do Prahy. Samozřejmě to mělo být na relaci Břeclav Vídeň. Protože cestu Praha - Břeclav měl pokrytou In-Goldem.