K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 15. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 15. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 09. srpna 2011 - 15:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O přestupním terminálu u rosického nádraží se mluví dlouho a zatím se nic neděje, doufám, že se ho dočkáme, rozhodně by to ulehčilo cestování v úseku UPCE - Chrudim i UPCE - HK.
Hradečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 11:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se objevily vybrané víkendové návrhy.
řada 854: délka 24 790 mm, šířka 2 883 mm, výška 4 200 mm
obsaditelnost: 48 + 50 míst
nejlepší motorový vůz
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7568
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 15. srpna 2011 - 09:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se mrknul na víkendy a konečně mám co pochválit :-) - na lince 750 jsou aspoň tři použitelné spoje do Hlinska . Doufám, že přibudou ještě nějaké na lince 754. Ale pak jsem čekal víc než čtyřhodinu mezi Hradcem a Pardubicemi...
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Tosnadne
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.195
Odesláno Úterý, 16. srpna 2011 - 14:11:59    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.oredo.cz/download.aspx?file=524daf74-10fa-4208-964e-b4 520db4dfe1

Kterej hňup tohle vymejšlí ???? :-(((((
Shamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 19. srpna 2011 - 20:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si prostudovával návrhy jízdních řádů pro Pardubický kraj, zkouknul jsem návrh pro 980, ale nějak mi nepřijde jízdní doba zastávkových autobusů časově reálná...u Oreda jsem měl za to, že jízdní dobu protahují, ale tady to nějak nechápu...z Žamberka do Hanušovic za 73minut (pouze o 13min pomaleji než dálkový autobus), k tomu do Pastvin objížďkou přes Klášterec, zajížďka k vlakovému nádraží v Lichkově, stojí na každé zastávce... ale možná se jen mýlím...
Chrudimák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2011
Odesláno Neděle, 21. srpna 2011 - 18:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak jsem zhlédl návrhy autobusových jízdních řádů na webových stránkách OREDA, které budou platit od prosince v Pardubickém kraji. Docela mě jízdní řády mile překvapili zkoumal jsem trasy z Chrudimi na Chrast,Rosice a také mě mile překvapilo zvyšení počtu autobusových spojů na lince Chrast - Chroustovice - Uhersko.

Na lince Chrudim - Chrast mě mile překvapil 30 minutový interval ve špičce. a 2 hodinový interval na linkách Chrudim - Rosice - Chrast a Chrast - Chroustovice - Uhersko.
Na této poslední trase autobusů bydlím a uvítal jsem že přibyl i dopolední pár spojů po 9 hodině do Chrasti a z Chrasti po 10 hodině zpět, ranní autobusy do Chrasti jsou vedeny zhruba hodinovém taktu, přes den jsou spoje vedeny ve 2 hodinovém taktu poslední spoj pojede:
z Uherska až v 17:05(současnost poslední spoj z Chroustovic je již ve 13:05 a z
Chrasti v 18:20(současnost poslední spoj z Chrasti je již ve 14:50), aspoň se člověk z oblasti mezi Rosicemi a Chroustovicemi konečně někam dostane.
Je to docela pokrok kde nyní na lince Chrast - Chroustovice jezdí 3 páry autobusů+ 2 páry malého dopravce p.Klupky. A teď párů bude o 3 víc takže na této lince bude jezdit 8 párů spojů. Jsem velice spokojen.Kdyby takto to zůstalo i od prosince

A že jezdím do školy do Pardubic i dopolední spoji kde teď musím na autobus do Rosic nebo dokonce na kole na vlak do Chrasti.Tak toto rozšíření spojů do z Chrasti do Uherska a zpět vítam.Aspoň nebudu muset odpoledne a v podvečer už z Rosic pěšky.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3271
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 22. srpna 2011 - 17:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem koukal ná to co OREDO navrhuje a musím říc, že pro svou svou sočasnou obec Nekoř jsem docela spokojen. Bohužel nespokojenost jsem je s jízdním řádem pro obec Česká Rybná, neboť návrh JŘ zcela vymítil spojení obce s městem Ústí nad Orlicí. Připomínky jsem sice napsal, ale mám strach, že zapadnou.
Co mě překvavilo, jesou navžené noční spoje kolem 22. hodiny (Nekoř i Česká Rybná) idální pro návraz z hospody (resp. z odpolední směny). To jsem zvědav, jestli opravdu vyjedou....
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7584
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. srpna 2011 - 21:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravděpodobně ty večerní vyjedou (tady v KHK vyjely), ale je možné, že se pro nevyužívanost brzo zruší.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.76.213
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 00:20:55    Odkaz na tento příspěvek  

eboť návrh JŘ zcela vymítil spojení obce s městem Ústí nad Orlicí
jak se to vezme, zcela určitě ne, byť těsné přestupy v Hejnici nebudou, když je v Žamberku plná skupina. Ale dle výstupů z odbavovacích zařízení moc lidí takto potřebu cestovat nemá, i když se vezmou v potaz nástupy/výstupy v Hejnici u přestupních spojení. Méně jak 1 cestující na spoj...

jesou navžené noční spoje kolem 22. hodiny (Nekoř i Česká Rybná) idální pro návraz z hospody (resp. z odpolední směny)
primárně to je pro odvoz ze směn, OEZ je silný hráč na poli pracovních příležitostí. dnes si zajišťuje večer smluvní dopravu, Nekoř nevyjímaje. A spoj přes Českou Rybnou supluje vlak do Bohousové...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13860
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 02:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si ty návrhy taky prohlédl a musím říct jednu věc. I když Pardubický kraj jakž takž znám, takže jména obcí pro mě nejsou jen neznámé pojmy, neposoudím, jak moc je to smysluplné ve srovnání se současným stavem. To ponechám na jiných. Ale... Pokud tohle autoři jízdních řádů dokázali nejen vymyslet, ale taky obhájit před dotčenými obcemi a jejich starosty, mají můj obdiv. Sám se pokouším vyrábět něco podobného a můžu říct, že vymyslet něco takového je vcelku maličkost ve srovnání s tím, kam se může zvrhnout projednávání s obcemi. Pár praktických postřehů odjinud:

1) Obce v okolí města X tvoří mikroregion, jehož představitelé dostali od obcí plnou moc k tomu, aby jednali za všechny zúčastněné obce. Místostarosta jedné dotčené obce čistě náhodou pracuje na dopravním úseku místního ČSAD, takže je vedením mikroregionu pověřen, aby jednal za celý mikroregon a hájil jeho zájmy. Dotyčný pán zastává názor, že současné jízdní řády pocházející od jeho chlebodárce jsou natolik dokonalé, že jakákoliv změna je krokem zpět. Jízdní řády je ochoten schválit teprve na základě toho, když mu do duše promluví hejtman a krajský náměstek pro dopravu, a to pouze za předpokladu, když je upravíme tak, aby se do zaměstnání do krajského města dostal v požadovaný čas pouze autobusem (který mu staví 100 metrů od ČSAD) a ne vlakem (který staví 2 km od ČSAD, je nutný přestup na MHD a HLAVNĚ - neplatí na něj režijka). A to i přesto, že ruku v ruce s novými jízdními řády půjde i výběrové řízení na nového dopravce, což může být ČSAD, ale také kdokoliv jiný (kde režijka ČSAD samozřejmě platit nebude).
Radši nemluvím o tom, že dotyčný zuby nehty brání tomu, aby došlo k nějakému přečíslování linek z chaotických čísel typu 650510, 650770 apod. na logická trojciferná čísla typu 600-609, 610-616 apod. A to i přesto, že stávající čísla linek znají nazpaměť snad jen lidé z ČSAD a běžný cestující ani netuší, že linka má nějaké číslo, nehledě na to, že pokud by výběrové řízení vyhrál kdokoliv jiný, než ČSAD, stejně bude muset mít nové licence s novými čísly linek. (A pokud vyhraje ČSAD, bude muset mít nové licence pro linky v té půlce okresu, kde dnes jezdí soukromník.)
A už vůbec nezmiňuju, že dotyčný se pod různými průhlednými záminkami pokouší vyžádat si jménem mikroregionu zadávací podmínky pro výběrové řízení, které jsou zatím neveřejné, čímž by ovšem ČSAD získalo konkurenční výhodu.

2) Mezi krajským městem a městem X dnes jezdí autobusy a vlaky, a to zásadně v souběhu stylem "autobus i vlak naráz s desetiminutovým odstupem a pak dvě hodiny nic". Co s tím? Zrušit autobusy a nahradit je vlakem je pro obce nepřípustné, protože vlakem "prý" nikdo nechce jezdit a navíc (a to uznávám) to na 20 km dlouhé trase znamená jeden přestup navíc. Upravit jízdní řád autobusů tak, aby jezdily z krajského města střídavě vlak a autobus po hodině je prý taky nepřípustné, protože všichni údajně potřebují jet těmi dvěma autobusy a vlakem, které jedou mezi 14:55 a 15:15 a pokud zrušíme jeden z autobusů a nahradíme ho nově zavedeným vlakem ve 14:15, je to prý špatně, protože prý stejně všichni pojedou až ve tři (i středoškoláci, kterým končí škola v jednu nebo ve dvě?) a ten jeden autobus tam bude chybět.

3) Mezi krajským městem a první obcí za městem jedou dvě autobusové linky, které se tam větví. Opět - autobusy jedou zásadně oba ve stejný čas, takže kdo bydlí v první obci za městem, může si ve stejný čas vybrat mezi dvěma autobusy a když ujedou, musí hodinu-dvě čekat na další dvojici autobusů jedoucích ve stejný čas. A reakce obcí? Pokud ale navrhneme, aby jeden z nich místo ve 14:50 jel až v 15:20 a druhý místo v 16:20 už v 15:50, je to taky špatně, protože prý přece půlka vesnice končí v práci ve dvě a autobus v 15:20 je pro ně moc pozdě, no a druhá půlka vesnice prý zase dělá od osmi do čtyř, takže autobus v 15:50 prý nestihnou. No a já jsem rád, když si obhájím, aby ty dva souběžné autobusy měly odstup aspoň deset minut.

4) Mezi okresním městem Y a městem Z navrhneme místo spojů jedoucích v chaotických časových odstupech spoje v pravidelném intervalu 60 minut. Ejhle, ozve se obec S., že odjezdy ze Z ve 20. minutu jsou sice pěkná věc, ale spoj v 14:20 musí jet až ve 14:30, protože škola končí ve 14:20 a děti by musely hodinu čekat na ulici na další autobus. A celý pravidelný interval odchází kamsi do háje.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3287
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 11:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
cestovat nemá, i když se vezmou v potaz nástupy/výstupy v Hejnici u přestupních spojení. Méně jak 1 cestující na spoj...

Hm, to je ta vaše průměrovací logika. Ano, v přepočtu na spoj je to málo. Ale na konkrétní ranní a odpolední spojení tam lidi jsou. Mám vám zaslat jejich jména a adresy, abyste se jim mohl nahlásit: "Od novýho roku vám zabíjíme spojení, už jezděte autem. Jo a tu čipovku ČSAD hoďte do kanálu, však stála jen stovku."

Druhá připomínka: Linka 981 má odjezdy ze Žamberka 15:40 a 16:40. Že by se někdo zamyslel nad tím, že ty prodavačky pracují do 17 hodin a že jezdily oblíbeným spojem v 17:30? Nezájem.

Třetí připomínka:
Celá nová linka 981 je vlastě paskvil vzniklý proto, že v rámci taktu bylo obětováno zajíždění autobusů Žbk-UnO do České Rybné. Zrušme 981 a udělejme mikrobusový pendl Bohousová-Hejnice, to bude účelnější, než 981. Jo ahá, už si vzpomínám, ICOM mikrobusy nemá....
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 07:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oredo dezintegruje: Navržená linka 852 příjíždí do své konečné Březové n. S., žel. st. v 11:46, 13:46. 15:46. Rychlíky ve směru Svitavy, Č. Třebová odjíždějí v 11:45, 13:45, 15:45.
Podobně příjezd linky 861 v 7:48, 14:48, 16:47 x odjezd R/Sp do Svitav v 7:45, 14:45, 16:45, odjezd Os do Letovic v 7:46, 14:46, 16:46.
Z vlaků na 260 by se dalo přestupovat na linku 841 Bystré - Březová nad Svitavou a naopak v Moravské Chrastové. To by ale nesměl přijet bus v X:38 a Sp do Svitav a České Třebové odjíždět v x:40 (cesta přes úrovňový přejezd koridorové trati). Opačně je na seběhnutí z vlakové zastávky na autobusovou 1 (!) minuta.
Těch věcí je víc, ale tohle v těch končinách nejvíc řve a laik se diví, proč jsou busy vedeny na nádraží...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.168.4
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 14:25:50    Odkaz na tento příspěvek  

Hm, to je ta vaše průměrovací logika.
to je holá skutecnost, ne nejaka prumerovaci logika. Prvni spoj za cely mesic vystup 8 lidi v Hejnicich, pravda o pul sedme to jsou 2 lidi. V ostatnich pripadech 1,3 lidi za mesic...
Cipove karty CSAD UO, nebo In karty CD je nabidka dopravce, aniz by s tim mel nejaky kraj co spolecneho.

Jo ahá, už si vzpomínám, ICOM mikrobusy nemá....
nejak me neni jasne, co tim chcete rict? Na 981 se pocita s nasazenim mensich busu a pokud si bude chtit ICOM jezdit s velkym busem, at si jezdi, placeny bude mit maly

Zrušme 981 a udělejme mikrobusový pendl Bohousová-Hejnice

Jo a 90% procent frekvence na tehle lince bude prestupovat, aby se 10% vezlo v pohode...

Navržená linka 852 příjíždí do své konečné Březové n. S., žel. st. v 11:46, 13:46. 15:46. Rychlíky ve směru Svitavy, Č. Třebová odjíždějí v 11:45, 13:45, 15:45

zde je problem, zda slibovat prestup, ktery se by spise nefungoval, nez fungoval. Vzhledem k obratu v 00 v Bystrem nejde drive prijet/pozdeji odjet a tak Brezova spise asi nevyjde. Busy navazuji primarne na Os do Letovic a Brna. V Brezove zajizdi na zst kvuli tomu, te pak pokracuje jako pripoj od toho R, ktery zel nestihne, ve smeru Hyncina, Pohledy, Svitavy.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3292
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 01:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
Omlouvám se za ostřejší tóm, byl jsem rozrušen. Ale mám pocit, ža každý hovoříme o jiné obci Hejnice. Z České Rybné do Ústí nad Orlicí každodenně dojíždí několik lidí. Tito lidé se podle nového jízdního řádu nedostanou do zaměstnáni a do školy.
Jak jim to vysvětlíme?


(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.76.213
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 18:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl

myslím, že máme na mysli Hejnice mezi Źamberkem a UnO. Já jsem psal počty vystupujích v Hejnici, kteří nastoupí v České Rybné.
Za měsíc se jedná o cca 60 cestujících v prac. den, což jsou 3 denně (někdy 2, někdy 4). Jezdí 2 spoji 4:30 a 6:15 z České Rybné.
Tito lidé se dostanou, ale protisměrnou jízdnou s pobytem a přestupem v Žamberku
Pokud jezdí z nějakého důvodu zdarma a nedostávají evidenční jízdenku (což by měli), tak bohužel nejsou ve výstupech "vidět", jiná příčina případného rozdílu v číslech mě nenapadá...
Chrudimák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2011
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 19:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studoval opět podrobněji jízdní řády platné od prosince v Pardubickém kraji a zjistil jsem že bude velký problém, když budu končit v Pardubicích ve škole v 15:00.
-cesta na autobusové nebo vlakové nádraží mi trvá MHD přibližně 15-20minut.Autobus na lince Pardubice - Hrochův Týnec - Chrast jede v 15:12 což nestíhám. Také je strašně špatné spojení z Pardubic mezi 15:00 a 16:30 do vesnic na lince Chrast - Chroustovice i do samotných Rosic u Chrasti


Kdybych jel z Pardubic přes Chrudim autobusem v 15:32 v Chrudimi má být 15:57 a autobus na Chrast jede v 16:16 a v Chrasti je v 16:38 spoj do vesnic mezi Chrastí a Chroustovicemi ujíždí ten jede v 16:17 a poté jede spoj do Rosic až v 17:40.

-z Pardubic do Rosic a lidé do okolních obcí jakou jsou Synčany,Bor,Lhota se dostanou jedině až vlakem v 16:42 do Uherska a do obcí se dostanou autobusem až po 17 hodině
což se mi zdá skoro 2 hodiny čekat na spoj v Pardubicích je hodně.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3294
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 00:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tito lidé se dostanou, ale protisměrnou jízdnou s pobytem a přestupem v Žamberku

Takže doba cestování se prodlouží o 20 minut. Doufám, že alespoň tarifně to bude ošefované tak, aby cestující neplatil dvě zbytečené jízdy.

Jako větší problém vidím to, že v nové JŘ nebude možné se dostat do UnO před 6. hodinou, tj. šance dostat se brzo ráno do Brna nebo do Prahy je v čudu. Ach jo.....

někdy 2, někdy 4
To je na obec se třemisty obyvateli tak akorát. Jo, není to terno, ale podívejmě se na to takto dneska jezdí spoj 700962 9, jehož obsazenost odhaduji tak na 0,1 cestujícího na spoj a přesto má svého nástupce v podobě 982, spoj 20. To bude totální vzduchovozič. Kolik cestujících je pro vás dostatečná "síla"?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7604
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netušil by někdo, které linky bude jezdit v Chrudimi BN8.5? Díky.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Chrudimák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2011
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 15:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte jaké přepravní kriteria má autobusový spoj na vesnici? Kolik lidi musí podle OREDA jezdit konkrétním spojem aby nebyl zrušen?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.76.213
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 18:27:14    Odkaz na tento příspěvek  

dneska jezdí spoj 700962 9, jehož obsazenost odhaduji tak na 0,1 cestujícího

na odjezdu za Zamberka cca 6 cestujicich denně, samozřejmě něco vystoupí v Dlouhoňovicích a Hejnici
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7618
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 18:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chrudimák: Je to docela benevolentní, pravidelně potkávám spoje s 0 - 5 cestujícími :-).
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Chrudimák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2011
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272 : na které lince pravidelně potkáváš spoje s 0 až 5 cestujícími?
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7622
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci to tu nějak moc rozpitvávat, nebo se na mne sesypou (nic ve zlým ), ale třeba IREDO linka 330 a občas (ne pravidelně, protože nesleduji) i linka 263. No večerní spoje kolem 20.30 to je z Jaroměře rozjezd snad 4 autobusy ve kterých bývá do 12 lidí celkem.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3300
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 22:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-
No, už končím, protože nemám čísla a dělám jen ze sebe vola :-) Každopádně, existuje v návrhu nových JŘ nějaký manevrovací prostore, nebo máte na všechno připravenou výmluvu? Já jen, jesli vlastně má smysl nějaké námitky podávat?

Poslední dotaz: Je možné přidat/přesunout na lince 982 nějaký spoj na čas 17:15-17:40, tak aby byla náhrada za zrušené spojení do ČR 700964 15 s odjezdem v 17:30?

P.S. My místní říkáme v Hejnicích a do Hejnic. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7623
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 14:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chrudim už je zaMOŘená. Na záloze nejspíš zůstala B932 (nebo jen možná ještě nebyla odvezena). Kdyby někdo potkal BN 8.5, zajímala by mne prosím linka, na které jezdí. Děkuji.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 14:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: V Chrudimi žádná B932 nikdy nebyla.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 17:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: BN 8,5 jsem potkal na jedničce a trojce.
Autobusy v ÚK Klášterec N/O Chomutov
Trať 137 Chomutov - Vejprty
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7624
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 20:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Švarc: 30.8.2011 stála v garážích VTVČ modro-bílá B932. Mohla to být i překopaná 700 , ale to jsem blíže nezkoumal, na zadku to mělo B932, s tím jsem se spokojil. (Ano, vím, v Praze jezdí 731 a má vzadu LC736.)
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 17:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: Tak to bude jedině B932 KH 83-75 z Kutné Hory.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.76.213
Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 16:45:17    Odkaz na tento příspěvek  

Já jen, jesli vlastně má smysl nějaké námitky podávat
určitě to má smysl, něco mohlo "utéct" a jenom dobře, když se to odhalí díky připomínce!!

My místní říkáme v Hejnicích a do Hejnic
děkuji za upozornění, v tolika názvech má člověk chaos :-))
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 16. září 2011 - 08:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz na znalejší: existují/fungují garáže ČSAD UO na adrese Brněnská 558, Jevíčko?

a netušíte někdo, kde se pohybují Intoura 3E0 4429 a 3E0 4434? Jsou z té první "skleníkové" série. Za 4 roky jsem je nepotkal
C734.1340
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 11:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3E0-4429 jsem fotil v Lanškrouně
3E0-4434 asi v Ústí nad Orlicí na AN, to nevím ale jistě.
Doma juknu ještě na fotky, popřípadě fotky dodám.
Mě by spíš zajímalo, kde jezdí 4427, 4431, 4432, 4433 a 4438, ty jsem zase nepotkal já.
A ještě náhodou nevíš kolik busů ze série 4J0-9421 - 9429 jezdí u ČSAD UO? Já potkal pouze J0-9423.
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 12:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy:
díky, Lanškroun nebo Ústí byly mé tajné tipy, takže pokud bys našel i fota, bylo by to super. Co se tvých otázek týče, mám poznamenáno takto:

3E0 4427 prov. Litomyšl
3E0 4431 prov. Ústí n.O.
3E0 4432 prov. Litomyšl
3E0 4433 není (dle ckp to je osobní auto)
3E0 4438 prov. Lanškroun

Z té série 4J0 jsem zatím potkal 9421,23,24,25,26,27.
C734.1340
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 19. září 2011 - 12:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/doprava/zpravy/od-zimy -bude-v-pardubickem-kraji-jedna-jizdenka-na-vlak-i-autobus/688882

EDIT: další z mnoha článků o integraci, sice hrozně obecný, ale zajímavá je zmínka o Lbc kraji a datumu čipových karet

(Příspěvek byl editován uživatelem kuzl.)
C734.1340
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 06:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady jsou 3E0-4429 a 3E0-4434

A malý návdavek

3E2-8285 - Vysoké Mýto
3E2-8388 - Sopotnice
3E2-8566 - Ústí nad Orlicí

3E3-9082 - Rychnov
3E4-8438 - Česká Třebová
3E4-8440 - Chlumec nad Cidlinou

3E9-0289 - Železný Brod
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 07:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy:
díky za fotky a jestli bych tě mohl ještě požádat, zjistil bys mi směrovky z originálu těch 3E0-4429 a 3E0-4434?
C734.1340
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4429 Ústí nad Orlicí - Lanškroun.
4434 Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí

Kdyby jsi potřeboval ještě nějaké, mám jich nafoceno z této oblasti dost. Poslední dva roky jsem jezdil hojně do této oblasti na služebky (což mi bohužel už skončilo).
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 20. září 2011 - 09:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem zapoměl informovat, že se tu v Jičíně za poslední 3 týdny začaly objevovat další dvě C934 nejspíše z Moravy 3E3-1078 a 3E3-1089

Nemá někdo přehled kolik jich vlastně do VC přišlo?
Mám v podvědomí 3E2 5799, 3E2 5802, 3E2 5803, 3E3 1078, 3E3 1079, 3E3 1089
Pak jsem taky začátkem prázdnin fotil v Havlíčkově Brodě C734 3E2 6111? To je taky z moravy, nebo akorát výmna RZ?
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 13:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy: no, tak kdyby se ti tam toulali třeba:
3E2 8565
3E3 9088
3E3 9089
3E3 9122
3E3 9128
3E3 9340
3E3 9342
3E4 8435
3E4 8437
3E4 8610
3E4 8611
3E4 8614
3E4 8616
3E4 8713
3E9 8033
4E1 5247
u těch nemám provozovnu
C734.1340
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 17:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuzl:
3E2 8565 - Ústí
3E4 8437 - Ústí
3E4 8610 - Ústí
3E4 8611 - Ústí
3E4 8614 - Litomyšl
3E9 8033 -Ústí
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 17:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švarc:díky moc
C734.1340
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 06:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


3E2-8565 - Ústí nad Orlicí
3E3-9088 - Vysoké Mýto - Ladouň (fotil jsem i v UnO)
3E3-9089 - Ústí nad Orlicí - městská linka

3E3-9340 - Žamberk AN - Jabloné
3E3-9343 - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová
3E4-8435 - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová

3E4-8437 - Ústí nad Orlicí - Žamberk
3E4-8610 - foceno na zájezdu v Jičíně
3E4-8611 - Ústí nad Orlicí - Žamberk
ještě mám foceno i na ÚnO - Hnátice

3E4-8616 - Litomyšl AN - Vys. Mýto - Choceň
3E4-8713 - Vysoké Mýto - Zámrsk
ještě mám foceno i ÚnO - Česká Třebová
3E9-8033 - Ústí nad Orlicí - Kerhartice

(Příspěvek byl editován uživatelem prgy.)
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 06:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busy co jsem zase já nikde od ČSAD Ústí nad Orlicí nepotkal jsou tyto
Conecto
1E6 2473
1E9 2603
1E9 2604
1E9 3052
1E9 3053
1E9 3054
1E9 3056
1E9 3059
1E9 3061
1E9 3070
1E9 4138
1E9 4226
2E1 7620
2E1 7629
Intouro
3E0 4427
3E0 4431
3E0 4432
3E0 4438
3E0 4785
3E2 8569
3E2 8573
3E3 9087
3E3 9122
3E3 9128
3E3 9130
3E4 8436
3E4 8612
3E4 8614
3E4 8615
3E4 8618
3E4 8619
3E9 0286
3E9 0288
3E9 0465
3E9 0466
3E9 0498
4E1 5247
3J8 0368
3J8 0596
3J9 0321
3J9 0593
3J9 0594
3J9 0595
3J9 0596
4E0 6021
4E0 6024
4J0 9372
4J0 9421
4J0 9422
4J0 9424
4J0 9425
4J0 9426
4J0 9427
4J0 9428
4J0 9429
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 17:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy:
1E6 2473 vyřazen
1E9 2603 Jevíčko
1E9 3054 Jevíčko
1E9 3056 Jevíčko
1E9 3061 Jevíčko
1E9 3070 Jevíčko
2E1 7629 Jevíčko
Intouro
3E0 4427 Litomyšl
3E0 4431 Ústí nad Orlicí
3E0 4432 Litomyšl
3E0 4438 Lanškorun
3E0 4785 Litomyšl
3E2 8569 RK
3E2 8573 Jevíčko
3E3 9130 Litomyšl
3E4 8612 Ústí nad Orlicí
3E4 8614 Litomyšl
3E4 8615 Jevíčko
3E4 8619 Litomyšl
3E9 0286 Ústí nad Orlicí
3J8 0596 Ústí nad Orlicí
4J0 9372 RK
4J0 9421 Jevíčko
4J0 9424 Lanškroun
4J0 9425 Litomyšl
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 21:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je tedy doplním švarce,
Conecto
1E6 2473 jestli je tedy vyřazeno, tak naposledy jezdilo v Lanškrouně
1E9 2604 Jevíčko
1E9 3052 Jevíčko
1E9 3053 Jevíčko
1E9 3059 ten nevím
1E9 4138 Litomyšl
1E9 4226 Litomyšl
2E1 7620 Litomyšl
Intouro
3E0 4427 k vidění na Poličsku
3E0 4431 v zimě jsem ho viděl na Brno - Žamberk
3E2 8573 parkuje v garážích v Chrastové, jezdí Svitavy - Olomouc
3E3 9087 Lanškroun
3E3 9122 to nevím
3E3 9128 to nevím
3E4 8436 Lanškroun
3E4 8618 Litomyšl
3E9 0288 Lanškroun
3E9 0465 Jevíčko
3E9 0466 Jevíčko, momentálně má vysypaný zadní okno na straně dveří, prozatimní opravení (jak je zvykem) tunou izolepy a kartónu
3E9 0498 Jevíčko
4E1 5247 to nevím
3J8 0368 Jevíčko
3J9 0321 Ústí
3J9 0593-96 (nemá to být spíš 3J8?)
4E0 6021 Lanškroun
4E0 6024 Jevíčko
4J0 9421 ten mám přiřazen k Lanškrounské provozovně
4J0 9426 Litomyšl
4J0 9427 toho jsem viděl stát ve Svitavách,tak bude patřit buď pod Jevíčko nebo Litomyšl
4J0 9422, 4J0 9428, 4J0 9429 ty jsem ještě nepotkal, takže ani nepotvrdím, zda jsou v Ústí nebo jinde v koncernu.
C734.1340
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 21:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním takovou zajímavost, že v prov. Náchod od června dožívá původně Litomyšlský conecto 1E6 2483, který jako asi jediný prošlo výměnou sedaček, kdy mu byly dosazeny ty pohodlnější sedačky ze starších modelů.
C734.1340
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 06:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za doplnění.
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.csadsemily.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Chrudimák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2011
Odesláno Čtvrtek, 13. října 2011 - 10:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo kdy budou na strankách OREDA zveřejněny uzavřené autobusové jízdní řády pro Pardubický kraj?Které budou definitivně platit od prosince.

koukal sem na linku 785 že si Chrast a Luže konečně polepší se spoji od vlakového nádraží které je 2km za městem že i poslední spoj od vlaku do města pojede po 23 hodině.Což si myslím ty co budou dojíždět z odpoledních směn z Pardubic a Chrudimi je dobré
Dobrý den,

od prosince budu mít velký problém se dostat ze školy
popsaní situace je zde:
když budu končit v Pardubicích ve škole v 15:00 a cesta MHD mi trvá cca 20 minut na autobusové i vlakové nádraží. Budu mít velký problém se dostat v tuto dobu do obce ležící mezi Rosicemi a Chroustovicemi nebo alespoň do Rosic.

-přímé autobusy z Pardubic do Rosic jede v 15:12 tento spoj nestíhám a poté až v 17:12 to je zase pozdě.

Kdybych jel z Pardubic přes Chrudim autobusem v 15:32 v Chrudimi má být 15:57 a autobus na Chrast jede v 16:16 a v Chrasti je v 16:38 spoj do Chroustovic mi ujíždí ten jede v 16:17 a poté jede jen spoj do Rosic až v 17:40.Skoro hodina a půl mezera mezi spoji z Chrasti do Rosic a v odpoledních hodinách se mi to zdá docela hodně.

-z Pardubic do obcí ležících mezi Chroustovicemi a Rosicemi se dostanu jedině až vlakem v 16:42 do Uherska a z Uherska spojem až v 17:05.
což se mi zdá skoro 2 hodiny čekat na spoj je hodně




(Příspěvek byl editován uživatelem Chrudimák.)
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 16:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinky u Bus Vysočina:
1. nové Recreo, RZ 4E3 8488, rok výroby: ????

2. Ford Tranzit na lince 620 371 Chlum - Nasavrky, dříve tuto linku jezdil Pavel Pavlík se Sorem C7.5, od 1.10.2011 je linka v režii Bus Vysočiny.

3. Dále jsem ve vozovně viděl "nový" zájezdový autobus nejspíše Scania nebo Berkhof, modro - bílé barvy. Uvítám bližší informace k tomuto vozu.
4. Byla vyřazena Karosa C734 2E1 9708 - poslední čistokrevná C734 u Bus Vysočiny.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 17:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švarc:
3. Dále jsem ve vozovně viděl "nový" zájezdový autobus nejspíše Scania nebo Berkhof, modro - bílé barvy. Uvítám bližší informace k tomuto vozu.

Nemohl by to být tento-odkaz?
RAJČE 27.9.2011 aktualizace.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 17:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten to určitě není, tuším že ten autobus Bus Vysočiny byl v nějakém bazaru. Rok výroby bude okolo roku 2002-2004, spíš to bude ta Scanie. Nátěr je podobný jako mají autobusy spol. Vento.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 17:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, to je možné, ti nějaké Irizary Century také prodávali.
RAJČE 27.9.2011 aktualizace.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3265
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 18:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je jasné... je to Irizar EX Aš Tour a ten je bílý s modrými pruhy
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 18:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos: díky za objasnění, roky výroby te Scanie a toho Recrea nevíš?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 18:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Récreo by mělo být z FD busu, mám za to, že 99 rok (dle podobného vozu v nabídce).
Autobusy v ÚK Klášterec N/O Chomutov
Trať 137 Chomutov - Vejprty
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 22:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návrh Pardubického kraje:
Předpokládám, že neuvedení jízdního řádu pro soboty a neděle u takové páteřní linky jako 873 (Svitavy - MT - Chornice - Jevíčko) je jenom dočasné nedopatření...
Od roku 1985 Za Moravu! Moravská národní obec http://zamoravu.eu
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 14. října 2011 - 23:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, tam totiž docházelo k vývoji i v trasování linek, tak se na víkendy zatím moc nehledělo. Ale pochopitelně budou.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový Sor C10.5 u Zlatovánka, RZ 4E2 8384, barva oranžová.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3266
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

> Klima ?

Ty roky těch Vysočin Ti dodám...
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 15. října 2011 - 13:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos: Překvapivě bez klimy, ale vysoký sedačky.