K-report
 

Archiv do 1. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv do 1. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 22:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žmz: vv jsou projekt jen na tyto čtyři roky, pak tu bude nová nevyhraněná strana:-)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 22:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek84. Třeba půjde o vývoj v kruhu: Část dnešních voličů TOP 09 (odpadlí od KDU-ČSL) se vrátí zpět k Lidovcům = zjistí, že TOP 09 není, co čekali. No a Lidovci budou hledat nové tváře pro prolomení 5% hranice. Zpěv mají rádi, jsou zvyklí odpouštět, tak se jim třeba bude paní Vlasta hodit
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 01:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tmsq:
Nezapomeňte prosím, že ta nová nečitelná strana s negativní kampaní, která se svými "pozitivními" sliby nezaobírá ani tolik, aby věděla co vlastně znamenají číselně, dostala 10%, a ne 90%.

Prorokuju, že se dostane do vládní koalice, a že také ona ji v půlce volebního období podrazí svou nespolehlivostí a hádkami, provázenými pravděpodobně jejím rozpadem.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Komunista,ale psst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 02:51:05    Odkaz na tento příspěvek  

Výsledek voleb bude mít blahodárný vliv na českou železnici,lokálky zvláště,co říkáte?Bližší informace již brzy v rubrice zrušené tratě.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6133
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 02:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Komunista,ale psst":

Proč by měl mít? Ba naopak! Jediní dva zlí politici, kteří se nahlas zmínili o rušení tratí, jdou definitivně do háje. Říman už ani nekandidoval na poslance, a Slamečka v pozici ministra, stejně jako celá dočasná Fischerova vláda, brzy skončí, tak co?

(jako by se nezastavovala osobní doprava a nerušily tratě za vlád všech stran, jak ODS, tak ČSSD, tak i kdysi KSČ.)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 04:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komunista,ale psst:
Čistě hypoteticky to naopak může výrazně snížit plánované náklady na jejich provoz bez dopadu do kvality nabídky. Po prvním pokusu ČD dát In-kartu přímému zájemci bez soutěže padl Haguess (tehdejší „vlastník“ práv OpenCard). Po pokusu jej omlouvat a sám se vyvinit z kouzlení s OpenCard padl Bém. Teď je řada na ČD. Buď mohou ušetřit hned, nebo až potom.
Tedy dá se to zaprvé celé zastavit v návaznosti na nové rozložení sil. Nebo jen profláknutí původního záměru obejít tím, že to bude dělat dále stejný dodavatel, jen nad ním ČD (asi spíš trs. ČDT) získá kontrolu a mechanizmus nastaví, jak původně plánováno. Pak to zastaví teprve nové vedení ČD, až toto postihne osud Haguess a Béma.
To máte hned na provoz několika lokálek a smysluplným zadáním prodejních automatů (místo toho schváleného) ušetříte na provoz dalších

P.S. O politický směr jde až v poslední řadě. Důležité je, že volič na tyto praktiky ukázal známým gestem vztyčeného ukazováku. Možná i proto byla tak úspěšná TOP 09, páč to v parlamentu označovali za znamení „Kalousek je jednička“
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 08:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komunista,ale psst: Výsledek voleb bude mít blahodárný vliv na českou železnici,lokálky zvláště,co říkáte?Bližší informace již brzy v rubrice zrušené tratě.
Podle programu TOP09 nás čekají světlé zítřky. No posuďte:
-V úsecích s nedostatečnou kapacitou tratí bude stát investovat do předjížděcích kolejí, budování 3. a 4. kolejí, realizace nových odstavných kolejí, aplikování systémů automatického řízení apod.
-Nutností se jeví urychlení elektrifikace tratí a zvyšování podílu tratí pro přepravu těžkých nákladů.
-Změnou systému zpoplatnění za užití dopravní cesty chceme do nákladní dopravy více zapojit objízdné regionální tratě.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 09:05:34    Odkaz na tento příspěvek  

Lidi, uklidněte se. Naprostá většina věcí se dle mého názoru nezněmí, opět budou tahanice o peníze, vyhrožování rušením a stávkami, nakonec se něco dosype, ¨třeba něco málo zruší, no a život půjde dál. Proklamace o rozvoji i rušení už měli modří, oranžoví, mají je i topinky a vévéčka a jánevímkdoještě, takže si počkejme.
P.S. Jo a ministrem dopravy bude zřejmě opět starý známý Bendl. Jestli je to dobře nebo špatně, to si netroufám odhadovat.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 09:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to sem kopíroval kvůli McBainovi, který schválně ty odkazy nečte, tak aby si to přečetl. Bohužel tu není bod 4-6, které ťaly do McBainova těla a smazal je.
Jen by mě zajímalo, kdy vznikne nový poslanecký klub "Pravé Věci veřejné". A jestli z toho i bude nová strana Pravé věci veřejné jako kdysi Demokratická strana Zelených.
Doufám, že Sobotka se nedostane do čela ČSSD, jinak opět spadne o řád dolů a nebude hlavní levicovou stranou. Tvrdík, který zlikvidoval Aero Vodochody a ČSA úspěšně zlikvidoval i ČSSD. Zeman se hezky pomstil za prezidentskou volbu atd.
No a KDU-ČSL si to posrala Čunkem, který nedovedl vůbec řídit celostátní politickou stranu a pak po něm volba provařenýho Svobody. Lidovci vytrvale klesali až do klesli. Teď ještě schází, aby tam přišel Jan Šula, který přivedl ČSNS do konkurzu a z KDU-ČSL nezbyde kámen na kameni. Lidovci musí zvolit nové vedení, předsedou by měl být někdo, kdo jím ještě nebyl!!!!A ne volit již jednou odvolané předsedy!!!! Měl by to být moravský lidovec a hlavně takový, který je normální ne ultra jako Svoboda. KDU-ČSL spala a jen klesala a čekala asi až klesne pod 5%. I výsledky v tradičních regionech byly zoufalé. A ještě jedna věc, možná rozhodující, co těch 5,5-6% přivedlo na 4,4%. Postavení Hybáškové v Královehradeckém kraji a její na poslední chvíli převedení do Prahy. To i blbec pochopil, že jde jen o ochcání lidí a ne o skutečnou volební fůzi. Voliči EDS patří mezi ty, co poletují ze strany na stranu a neodpouští jedinou chybičku a tato rošáda Hradec a zpět do Prahy byla kardinální volovina, která nepřinesla jediný hlas navíc. Od začátku měla bejt v Praze, kde měla 7% a ne ji posílat do HR kraje. No a další věci by se našli. Toto byla jen ta poslední tečka.
Výsledkem voleb bude likvidace AV ČR, která tu působí od roku 1784. i KLaus přeci říkávál, že vědu si dovezeme. Na vývoz máme šumavské dříví a kamení z Tlustce, že? No a pár autíček z montoven jako TPCA a Nošovice. Snad 5 let tu působit budou.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 09:46:17    Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: já osobně bych zvolil předsedou ČSD "moravského markraběte", Michala Haška. Ten vystupuje sympaticky, umírněně, a není tolik spojovaný s bývalým vedením strany jako Bohuš Sobotka. I když ani ten by nebyl špatný. Ale Hašek by byl podle mě lepší.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17925
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 09:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xH - Já to sem kopíroval kvůli McBainovi, který schválně ty odkazy nečte

To jste si klidně mohl ušetřit práci .

Bohužel tu není bod 4-6, které ťaly do McBainova těla a smazal je.

Já jsem rozhodně nic nemazal. Ani jsem si nevšiml, že se tu nějaký takový ptákoviny objevily...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 10:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komunista,ale psst: socani se nechali slyšet, že přestanou proplácet 30 Kč za poplatky u lékaře. Tím kraje hodně ušetří a nebudou už muset tolik škudlit na jiných výdajích. Takže ve výsledku se to na lokálkách může projevit dost výrazně.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 10:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeman se hezky pomstil za prezidentskou volbu atd
3xhonzík: Nikoli. ČSSD jen sklidila úrodu vlastníma hubama zasetou. U nás skalní příznivci ČSSD houfně volili Zemana, protože je to poslední silná vzpomínka na skutečnou sociálně demokratickou politiku, kterou si rozhodně neztotožňují s DrRátheníkovským vyřváváním a už vůbec ne chováním. A ano, pomsta to rozhodně byla - voličů ČSSD. U nás sedmiprocentní, díky DrRáthovi
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 10:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak o jedné parlamentní straně jsem v tichosti celou dobu mlčel, považuje sama sebe za politického nýmanda, který z té skvadry nepochopil, oč jim vlastně jde (vyjma vlastních zájmů). Jak koukám, nebude to se mnou tak strašné, páč knížepán se v nich také nevyzná

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Komunista,ale psst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 11:15:17    Odkaz na tento příspěvek  

Teda to jsem vážně nečekal,že se tu od voličů pravice dočkám tolika víry v dotace a přerozdělování.Správně to je přece tak,že co se neuživí,nemá právo na existenci.No přeji vám,ať vám to s Kalouskem vyjde.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6008
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 11:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Schwarzenberg není žádný kníže, šlechtické tituly byly na našem území zrušeny již v roce 1918.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 11:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komunista,ale psst: dotovat to nebude Kalousek, ale socialističtí hejtmani :-).
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 12:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: Děkuji za připomenutí, existence zákona je mi známa. Vystačím však v této diskusi nadále s označením "knížepán", které titulem není. Je to mnohem méně problematické, než když jej ve veřejnoprávním médiu moderátor oslovuje "pane kníže", což zrušený titul je
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 16:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komunista,ale psst: Teda to jsem vážně nečekal,že se tu od voličů pravice dočkám tolika víry v dotace a přerozdělování.Správně to je přece tak,že co se neuživí,nemá právo na existenci.No přeji vám,ať vám to s Kalouskem vyjde.
Takhle si představují pravici, s prominutím, komunisti.
Mimoto pravice a levice už není to bývalo "za starých dobrých časů" v 19. století.

Quex: šlechtické tituly byly na našem území zrušeny již v roce 1918.
To je pravda. Nicméně zákon který je rušil, byl také zrušen nebo spíše nepřevzat, zřejmě omylem (tuším po II. válce). Tedy používání těchto titulů nemá oporu v zákoně, ale ani není již ani nezákonné. Náš nejpopulárnější feudál ho oficiálně nepoužívá, jinak by musel být uveden zde. A pokud je mi známo, ani neoficiálně.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 16:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zákon č. 61/1918 Sb. stále platí, jak jsem si právě ověřil v ASPI, a to v této podobě:

61/1918 Sb.

ZÁKON
ze dne 10. prosince 1918,

jímž se zrušují šlechtictví, řády a tituly

Změna: 268/1936 Sb.
Změna: 220/1939 Sb.
Změna: 30/1945 Sb.

§ 1

Šlechtictví a řády, jakož i veškerá z nich plynoucí práva se zrušují, rovněž tak tituly, pokud byly udělovány jako pouhá vyznamenání. V platnosti zůstávají takové tituly, na které lze splněním předepsaných podmínek nabýti právního nároku (titul doktorský, inženýrský atd.), pak tituly, jež vyjadřují skutečně zastávanou úřední hodnost, a vyznamenání udělovaná vysokými školami (čestné doktoráty a pod.).

Bývalí šlechtici nesmějí užívati svého rodného jména s přídomkem nebo dodatkem vyznačujícím šlechtictví.

§ 2
zrušen

§ 3

Ministru vnitra ukládá se, aby v dohodě se zúčastněnými ministry zákon tento provedl.

§ 4

Zákon tento nabývá platnosti dnem vyhlášení.


Žádné sankce tam tedy nejsou, ale je minimálně nevhodné oslovovat jakéhokoliv občana šlechtickým titulem, který byl zrušen již před 92 lety.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 17:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex:
Zvláštní. Možná jsem si někde uhnal mylnou informaci, neověřoval jsem u právníků.
Takže kdyby někdo čistě náhodou titul chtěl používat, musel by ho dostat (nechat si vrátit) třeba od Rakušáků.

Jinak souhlasím, že to oslovování od redaktorů je (jejich) blbost.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 17:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: máte to pomotané, zrušení titulů bylo anulováno vládním nařízením 220/1939 Sb., což by předpis z doby nesvobody a přestal platit hned v roce 1945 (podle ASPI 30/1945 Sb.)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt:
O ten výslovně zrušený národně-socialistický předpis vracející tituly do hry mi nešlo. Ono mělo jít spíš o to, že to bylo pak zfušovaně nahrazené, zřejmě 247/1949 Sb. a následujícími, které už používání titulů výslovně nezakazují. Neumím posoudit, nejsem právník. Máte dojem, že text zákona 61/1918 Sb. nebo podobný přesto stále platí?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex:
V tom ASPI si to mohu ověřit asi leda tak na placenou registraci, že?
Máte nějaký přístupnější neméně spolehlivý zdroj?

(Přirozeně nepochybuji o vůli, aby šlechtické tituly nesměly být používány, ale na to se v našem právním systému příliš jaksi nehraje.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt, Quex:
Á tak zpět. Podle http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/699/place ten zákon opravdu stále platí - ale v očesané formě bez sankcí.

Čímž dochází k zajímavé situaci, že bývalí šlechtici nesmějí užívati svého rodného jména s přídomkem nebo dodatkem vyznačujícím šlechtictví, ale nic takového není výslovně zakázáno jiným osobám než bývalým šlechticům (pokud to nepadne pod "podvod" - tj. se získáním prokazatelného prospěchu). A jak je to s "naznačováním šlechtictví" už mi není jasné vůbec. Pokud má ale hraběnka na svém baráku vráceném v restituci svůj znak, nikdo ji doufám nepopotahuje.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17928
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 19:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že říkat Schwarzenbergovi kníže je stejné, jako třeba Bakalovi uhlobarnon .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17929
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 19:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A mmch. v Rakousku je to jak?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 19:46:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlépe je nespekulovat a zeptat se přímo u zdroje - zeptal jsem se jednotlivých stran co si myslím o Slamečkově řeči o možném rušení tratí. Zatím mi odpověděl pan Viktor Paggio z VV, a odpověď je to typicky politická. (podobně mi např. loni odpověděl středočeský vicehejtman M.Hrabě z ČSSD). Takže nic konkrétního...

*********************************************
Vážený pane Janout,

železniční doprava je jednout z našich priorit. Je však třeba objektivně zhodnotit, které trati rušit, a které ne. Sám říkáte, že s rušením některých souhlasíte (zmiňoval jsem např. trať Kr-Lípa-Panský - pozn.ZFJ). Jsem pro to, aby případné rušení tratí bylo provedeno na základě odborných posudků.
S pozdravem

Viktor Paggio
stínový ministr dopravy VV
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:07:24    Odkaz na tento příspěvek  

ještě ad šlechtické tituly:
Vzpomínám si, že jsem někde četl (asi v nějaké práci od A. Klimka), že tou změnou zákona z roku 1936 se sankce ještě přitvrdily.
To mě dost překvapilo - situace za první republiky tedy nebyla taková, že by se po bezmála 20 letech už nad tím mávlo rukou, ale "třídní" boj se naopak přitvrdil...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3005
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte nějaký přístupnější neméně spolehlivý zdroj? - to je trochu složitější. I ASPI už od dob Byll sw (nyní to vlastní zahraničí) je jen jedním z mnoha "vykladačů" resp. interpretů zákona a jeho přesného znění. Ale právě v tom byla jeho síla (a snad i je). Jinak vám nezbude procházet zákony metodou 2. a 3. změny KJŘ. Na 3. stránce přelepte, začerněte - to tam právě za vás udělají a za to si účtují. Takže bych tomu ASPI i věřil. Zákony jsou jinak samozřejmě veřejně přístupné ve sbírkách zákonů. Akorát si je musíte přečíst všechny a to nejméně od středověku .-) a lepit či škrtat.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička:
Ještě že nehodlám používat nějaký šlechtický titul, to bych se právníků asi nedoplatil.

Jinak - bývalo trestné někoho šlechticky titulovat i v tisku. To jen k té poznámce o televizním moderátorovi...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro všechny:
Janota už udělal škrty, které ještě mohl. Konkrétně u ČD žebraná částka 1,2mld na druhé pololetí prostě nebude - odboráříci spláčou, prebendy nebudou.

V současné době se v rámci vyjednávání hledá, kde škrtnout pro letošek 31mld. ČD+SŽDC+ROPID je na druhé pololetí stále 8.9mld a armáda 4,2mld. Na příští rok dopravní budulínci chtějí dosyp 17,6mld a armáda má zbytných 9mld, ale škrtnout se musí 86mld. Prostě nádražáci jsou díky svým debilním odboráříkům pěkně na ráně.
A pokud umíte číst: tak rozvoj konceptu dálkové nákladní přepravy překládám asi takto: kde se nám povede urvat někoho na zaplacení kolejí, tak tam žádná přednost osobáků jakéhokoliv typu nebude. A dnes se poprvé provalila nechuť dotovat vlakovou dálkovku: vř ano, ale na bázi polokomerční struktury.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:08:06    Odkaz na tento příspěvek  

Karlshausi, nevím odkud ta čísla berete, ale vzhledem k Vašim dosavadním "informacím" Vás nelze brát až tak vážně... Takže počkáme a uvidíme.
To je fuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:09:50    Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus se tváří jako ministr dopravy. Prostě škrtneme pokud možno včechno v kolonce "železnice", a bude vymalováno. Ach jo, jak je pro někoho fšechno jednoduché ...
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si vezměte, že v příští vládě "rozpočtové odpovědnosti" bude ministrem financí Kalousek a ministrem dopravy Bendl. Razantním škrtům se rozhodně nevyhneme a to nejen v dopravě.
Sbohem Morkovičko...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:23:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ministrem financí bude asi někdy z ODS, možná Kocourek. Myslím že ODS si toto křeslo vyfouknout nenechá. A kdo dostane dopravu, to je otázka. Prý o ni mají zájem VV.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soudruhu Janouchu nepleťte se. Je téměř jisté, že silová ministerstva dostanou ODS s TOP09, VV ani sami skoro neví, co s volebním úspěchem.
Tudíž MF Kalousek jako úlitba za Nečase premiérem, von und zu Schwarzenberg MZ (páč dobré vazby na německy mluvící sousedy, které akutně potřebujeme z hospodářského hlediska), MD Bendl. Úlitba VV za tohle: nejpravděpodobněji MRZ pro Johna. Vondra určitě speciálka: legislativa + Evropa. To jen takový náhled .
Priorita je stáhnout rozpočet o min 96mld v roce 2011. A soudruhu Janouchu, lze jen konstatovat, že tři největší škodné státního rozpočtu ČernáDíra+SŽDC+ROPID zatím každoročně stáli 17,6mld přímých dotací a 11,2 nepřímých. Tohle prostě takhle dál nebude .
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věci veřejné tím mohou zahýbat. Buď Kalousek nebo Schwarzenberg půjdou z kola ven a nezapomínejte, že ODS bude chtít nějaké silové ministerstvo.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:52:16    Odkaz na tento příspěvek  

Carlhausi (taky trochu zkomolím Vaše jméno :-) ), je-li pro Vás železnice jeden z největších škůdců, tak končím debatu. Nemá totiž cenu. Tož se mějte.
P.S. Kalousek bude zřejmě superministrem pro venkov (zemědělství+životní prostředí+místní rozvoj), psalo se o tom už včera.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 21:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J:
Copak vy nepamatujete jak autobusák Boblick-Karlhaus prohlásil, že jeho cílem je zničit ČD a aktivně za to na různých stranách lobbuje? (Nikoli železnici jako takovou.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 22:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tommasel:
Já se tím nijak netajím. Je to snad moje legitimní právo občana, chtít zlikvidovat největšího parazita státního rozpočtu. To mi snad upřít nemůžete.

Na druhou stranu tu poněkolikáté opakuji, že zásadně nesouhlasím s likvidací tratí SŽDC. Pokud se nějaké trati chtějí zbavit, tak jen za podmínky že jí stát nabídne v konkurzu na počáteční hodnotě 1,-Kč. Pokud by se nikdo nepřihlásil, až poté úředně zlikvidovat.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 22:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ZFJ:
Omlouvám se soudruhovi (to beru jako myšlenkové označení) za zkomolení jména z Janouta.
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 22:27:59    Odkaz na tento příspěvek  

Včera byl na IDNESu rozhovor s Bendlem, tak jsem se ho zpýtal:

Moje otázka: plánujete rozsáhlejší rušení regionálních tratí, tak jak o tom hovořil "Váš" ministr Slamečka ?

Odpověď Petra Bendla: Provoz a financování regionálních tratí není záležitostí státu, ale záležitostí krajů, kterým vládne sociální demokracie. Já jako ministr dopravy jsem v minulosti prosadil a ministr Gustav Slamečka dokončil navýšení finančních prostředků jdoucích ze státu na regionální dopravu o necelé 3 miliardy korun.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 22:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:
Neříkám že to tajíte a nic vám neupírám. Psal jste to sem sám a zcela dobrovolně. Naopak, tím že to připomínám, vám naopak pomáhám ve vyjádření vašich myšlenek. Sám vidíte, že reprodukuji poměrně věrně, a tím svým způsobem odporuji myšlence Z F J, že je pro vás železnice (takto) jeden z největších škůdců.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6715
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:
ČernáDíra+SŽDC+ROPID
On by se mistr Boblick divil, až by jemu spřízněným dopravcům hodil podobným způsobem někdo na hrb dotace do ŘSD. By možná zkolaboval rychleji než někteří po Kalouskově složence.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 23:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hroch:
U nás na dálkovce bus se jezdí BEZ DOTACÍ, co je špatného na tom, že by se i na kolejích jezdilo bez dotací? Kromě toho, že by už nejezdila ČernáDíra, protože by krachla? I šotoušům by to mohlo vyhovovat, neb by na kolejích bylo mnoho soukromníků, stejně jako na busech.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 23:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaková doprava se bez dotací dlouhodobě neuživí. Ať je tam ČD nebo Jančura nebo Boblick nebo kdokoliv jiný.
Sbohem Morkovičko...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 23:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.denikreferendum.cz/clanek/3944-co-bude-chtit-prosadit- pravicova-koalice
Budoucnost Česka.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17930
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 00:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, Pan Špidlo promluvil...


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 02:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: 10) SUDETY byly vždy tzv. skopčácké (z českého výrazu "z kopců") už z dob Přemysla Otakara II. ... tj. německé.

Myslím, že je potřeba stále trvat na to, že ty sudety byly české, tj. příslušníků českého národa, tj. poddaných české koruny, přestože si ponechali bavorské, saské nebo jakékoli podobné nářečí, později zčásti sjednocené pod křídla spisovné němčiny. Agresivní a nepřirozený nacionalistický princip, který se vzmohl v 19. století a rychle vedl k šílení I. světové války, rozpadu ČSR, a značně přežívá v naší zemi (na rozdíl od mnoha jiných), je vhodné odložit.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 06:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Zatím to nešlo jen kvůli lepmlákům odborářům
Já tedy nejsem členem odborů od počátku 90. let minulého století (kvůli odstranění schyzofrenních situací). Nezdá se Vám ale, že to maličko přeháníte? Krade se nalevo napravo tak divoce, že to i voliči plošně pochopili. S odborama to má pramálo společného. Obecně by efektivnímu hospodaření pomohl zákaz financování politických stran sponzorsky. Téměř vždy se jedná o nepřímý úplatek, kdy dárce očekává následné výhody. Kdo poskytnout výhody na trhu nemůže, má smůlu. Nebo byste (jako firma) nám přispěl na muzeum, když předem víte, že z toho můžete mít maximálně "dobré jméno" což se v Čechách bere spíš jako ukázka blbosti?
Když chce někdo občanskou společnost, nechť financování stran řeší možností poplatníka dát část daně z příjmu přímo jakékoli neziskovce (církvi, straně, muzeu, odborům). Vy to dáte straně (ono vlastně i já přispívám stranám trs. státní rozpočet - jen těm s 1,5 % získaných hlasů), já muzeu, ... Když se poplatník nerozhodne, sežere to stát. Uvidíte, že si lidi poradí
A odbory ve velkých firmách být prostě musí (nebo volení vyjednavači zaměstnanců, což je vlastně totéž). I pracovní smlouva je dvoustranný akt a nedovedu si představit, že za majitelem firmy o několikatisících zaměstnanců chodí vyjednávat každý sám. Osvícených monarchů u nás není, takže je komunikace nutná
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 10:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Obecně by efektivnímu hospodaření pomohl zákaz financování politických stran sponzorsky.

Značné zvýšení příspěvku státu na činnost politických stran, nebo daňové asignace. Nic proti, ale pak bych chtěl zákaz užívání billboardů ve volební kampani (stejně to kampaň degraduje na reklamu na prací prášky). Ale pozor, daňové asignace politickým stranám poškozují jinou složku základního pilíře demokracie - tajnost voleb.

I pracovní smlouva je dvoustranný akt a nedovedu si představit, že za majitelem firmy o několikatisících zaměstnanců chodí vyjednávat každý sám.

Personální oddělení (s určitou pravomocí při uzavírání smluv) již bylo vynalezeno, ale jinak s odbory ve velké organizaci víceméně souhlas.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 12:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obecně by efektivnímu hospodaření pomohl zákaz financování politických stran sponzorsky.

To se obchází už dnes.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Vám rozumím. Kampaně, tak jak předvádí ODS a ČSSD, je pouze sraní lidí a vyhazování peněz. To, co dostávají strany ze zákona musí bohatě stačit. Chceli jim někdo přispět, tak by to mělo být cestou daňové asignace, kde je jisté, že když to nedám tam, spadne to jinam. Tedy to nikdy není úplatek. A tajná volba? U dárců je to stejné, měli by být veřejně známí. Výhodou by byla podpora nových stran, které se do 1,5 % dostanou leda s pomocí magnáta nebo úvěru.
Nemyslím si, že bych já osobně daňové asignace využil ve prospěch nějaké strany. Mám jejich nadměrné reklamní kampaně dočista kdesi. Všichni mají ale plnou hubu občanské společnosti a výsledek?
1/ Požádám o dotaci; 2/ Půjčím si od banky; 3/ Dostanu dotaci, až je to hotové; 4/ Je to sice hotové, ale zaplatil jsem navíc bance, pojištění, ... Muzeu, které nedává zakázky nikdo dar nedá (vyjma bohatých seniorů), tak jedinou možností je ten kousíček daně.
Je to teoretické a nevypočítávané na dnešní procenta, rozsah dotací a podobně. Samozřejmě by se to muselo srovnat. Jen by se přerozdělování změnilo na přímou podporu.
My jsme muzeum nízkonákladové a dotace řeším ze svého. Ale se státem jsem konečně vydrbal. Nemám příjmy, tak daně neplatím

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:32:24    Odkaz na tento příspěvek  

No tady jde ještě o něco jinýho. Například vedle každýho plakátu či bilbordu ODS visel druhej "za prahu krásnější", shodou okolností na stejnym nosiči .. platilo nějaký město haguegag, ne ODS, ale efekt poselství byl zřejmej. Nejlepší openkarta ve střednim absurdistánu, dtto, platil asi dopravní podnik? Ve čtvrtek před volbama bylo plný metro volebního plátku firmy "Václave stojí ti" čili "Občanské demokratické perspektývy", vnitřek nerozeznatelnej od střev modrýho ptáka. Ty plakáty s Klausem a zneužitou státní standartou jistě pamatujete taky, až po rozsah bigboardu. Další plakáty a bilbordy neznámejch iniciativ na obou stranách ani nespočítáme. To se to pak účtuje, že.
Slexx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 16:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu probírá politika,tak tohle mi dnes přistálo na mailu. :-)

Pak tu politiku nějak vymažte. Myslím,že to na dopravní server nemá patřit.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 17:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: kolik prosím platíte za použití silnice při té Vaší dálkovce? Snad všechny strany mají v programu výkonové zpoplatnění silnic...
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 18:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, co všichni dopravci na dálnici podle počtu náprav. A to jest od 2,20 do 4,30 na km. Zpoplatněny budou i silnice I.třídy. A furt to půjde bez dotací. Než začněte bědovat nad tím, jak je na tom ČernáDíra diskriminována poplatkem za DC, tak to nejdříve přepočítejte na sedadlo!
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 18:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

By mne zajimalo, jak by ses ksichtil, kdyby si nekdo takhle vytiral prdel s tvoji starou.
To jsou proste debilni prasarny.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 20:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Máte pravdu, ale už se asi blížíme do standardní demokracie. Přes veškerá tato zvěrstva (nebo spíš právě kvůli nim) doslala ČSSD a pražská klika ODS od voličů "po gulách"
P.S. Ale teda, kdybych šel touto cestou (nejsme budoucí zákonodárci, tedy by to nebyl střet zájmů) s tím naším problémem, tak třeba malounkatou upoutávku do letáků žlutých autobusů za účelem zvýšení návštěvnosti, to jít mohlo, ne? Barevně bychom logem ladili a nemuseli bychom se opírat o agrární a dopravní rentiéry
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY