K-report
 

Archiv do 7. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv do 7. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 24. března 2010 - 16:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: Jo takhle.. Já jsem tuhle četl článek že osobní vlaky na této trati byly zrychleny, ale když tam vidím regionovy, tak si říkám, jak to je možný, pže regionova může max 80.. Mezi Třebovou a zábřehem se tam jezdí taky, ale tam je důvod odklonění Os vlaků do Šumperka
erz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.49
Odesláno Středa, 24. března 2010 - 16:55:01    Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že by se měli ukázat hlavně všichni ti křiklouni a petičníci "nádraží zbourat nedáme". Tak ať ukáží, co dokáží - ne řvát ať s tím něco udělají jiní, ale máknout si na těch jejich "projektech"...
kapitán NEMO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.12.32
Odesláno Středa, 24. března 2010 - 19:50:49    Odkaz na tento příspěvek  

erz: Nejste náhodou příbuzný jistého Kapka, že by jste si zařídil další "Těšnov"?! Pamatujte, že bourání je vždy to nejjednodušší, ale bohužel VŽDY} nevratné řešení! Dnes se ví, že ten Těšnov při dobré vůli mohl být zachován. Berte to tak, že toto nádraží bude mít svoji dobrou vůli a komerční využití se pro něj najde. Zároveň chápu zastupitele Ústí, při zbourání starého jim roste čáka na nové. Ale Ústí-město je již památkově chráněno a také překáží, takže také zbourat???!!!
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.143.178
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 07:19:48    Odkaz na tento příspěvek  

Vcera v 18:50 hodin projel zel. stn. HK-Slezske predmesti vlak OKD 59705/pp smer Borohradek
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Čtvrtek, 25. března 2010 - 08:33:52    Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán Nemo: pozurážet můžete koho chcete, ale je to přesně tak: úkol najít využití pro nádraží mají autoři a podpisatelé nebourací petice. A to ne nějaké měkké "neziskové" a "nekomerční" aktivity typu infocenter (s nímž pana Kadrnožku město vyfakovalo), muzeí a šotokomunitních prostor, ale něco, co alespoň zčásti uživí provoz té budovy. Ono je totiž strašně jednoduché hodit to někomu jinému na krk, ať se stará, a pěstovat si aureolu "zachránce nádraží". Jenže když řeknete A, musíte rovnou říct i B, zatímco dnešní vystupování je ve stylu "budovu jsme zachránili a o využití se bude jednat" - pak se ale nelze divit, že ji ČD nabízejí za korunu a přesto ji nikdo nechce.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2003
Odesláno Pátek, 26. března 2010 - 11:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ať si zastánci to nádraží v Ústí někam odstěhují, jako kostel v Mostě. Mělo se zbourat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 17:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Tupost zastánců zachování staré budovy v Ústí nad Orlicí je neskutečná. Akorát se jim podařilo vytvořit pomník hlouposti. Pokud dojde k modernizaci nádraží v Ú. n. O. a navazujícího úseku směrem k Ú.n.O. město, tak za celkem nemalý peníz se vytvoří paskvil s malou užitnou hodnotou.

A srovnávat budovu na zastávce a na nádraží je také přitažené za vlasy. Ta na městké zastávce má daleko větší hodnotu. Schválně, jestli "Kadrnožka" a jeho kumpáni vědí proč.

Taktéž porovnání s budovou žst. Těšnov silně pokulhává. Navíc budova žst. Těšnov po ubourání křídla už vadila jen soudruhům, jmenovitě panu Kapkovi, ale budova v Ú.n.O. vadí lepšímu směrovému vedení trati. Panu "Kadrnožkovi" a jeho kumpánům jsem si dovolil poslat mail, kde jsem jim svůj názor sdělil. Udělal jsem to nikoliv proto, že jsem nějaká buhvíjak významná osobnost, ale proto, že se ku mne dostal mail, kde šířili své "pravdy".
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 27. března 2010 - 22:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám rád historii,bydlím nedaleko,ale taky chápu nutnost modernizace.Já zastávám střed.Pokud jste podrobně studovali návrh rekonstrukce Ústí s demolicí budovy určitě jste si všimli,že traťové koleje na vyšší rychlost přes místo budovy nevedou.Pokud se tedy nepletu měla tam být jen kolej na max.80km což je na koridor kapku málo..Když vezmu narovnání trati směr UO město vychází traťové koleje "někde" na současném letohradském nástupišti..takže pokud se chce ,nemusí se budova nutně bourat.No a k budově samotné..že je ve stavu v jakém je jen důsledek péče jejího majitele v minulosti..nebýt to na koridoru,věřím že by to nikoho neštvalo..nevýhoda je její ostrovní umístění a taky celkově vzdálenost od centra města-to beru.Taky chápu,že díky omezení služeb ČD a vandalismu cestujících těžko budou využitelné všechny prostory.Přestupy mezi vlaky(pokud tedy navazují)jsou rychlé udržovat bůhvíjaké čekárny a další prostory ČD nechce.SŽDC pro svůj provoz taky stačí 2-3 kumbály..na druhé straně taková jiná budova prostě není,vše jinde je modernizováno-zprzněno přestavbami atp.Srovnání s Všetaty neobstojí.Když to šlo citlivě opravit v Chocni,Zábřehu a jinde určitě by to šlo i v Ústí.Problém využití "přebytečných"prostor je jasný.Můj názor je klidně tam nechat po reko hospodu a nějaké 2-3byty,svobodných zaměstnanců ČD a jejich přidružených organizací by se myslím našlo dost,něco jako startovní byty jinde..Že zrovna teď jedná občanské sdružení opatrně(pro někoho bezradně) ohledně využití se nedivím-když není jasný majitel,těžko dohadovat využití.Sám jsem zvědav jak to dopadne-členem tohoto společenství nejsem,jen si nemyslím,že se vše musí hned zbourat.Moderní budky jako nádraží se mi nelíbí to přiznávám..tak a teď mě zastřelte A poslední drobnost..tohle by se mělo debatovat v tématu trati 024..atd..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Drix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 00:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím Vás, nemáte někdo k poskytnutí fotografie Choceňských "dnes již bohužel zrušených" stavědel? Prosím moc případně o zaslání na e-mail.. Děkuji předem..
www.drix.cz
kapitán NEMO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.12.32
Odesláno Neděle, 28. března 2010 - 00:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Nikoho jsem "pozurážet" nechtěl, vyznávám styl "jak do lesa....tak z lesa"! Přiznávám, že kampaň "Kadrnožky" je mi sympatická, zvláště jistými histerickými reakcemi na ni ve stylu KORIDOR A NOVÉ NÁDRAŽÍ V ÚSTÍ ZA KAŽDOU CENU!! Ale to je myslím oboustranná záležitost! Nakonec pan "Alf" to zde vyjádřil jasně a netřeba ho střílet. Je to zde první názor na tuto causu, pod který bych se klidně podepsal. Ještě bych snad dodal, že pokud se předem vyhrožuje, že budova nebude mít silniční připojení, je nasnadě, že se zájemci opravdu nepohrnou! A další názory již opravdu na 024!
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.143.178
Odesláno Pondělí, 29. března 2010 - 06:15:21    Odkaz na tento příspěvek  

Včera ve 20:37 hodin byl na nádraží HK-Slezské předměsti vlak OKD 59705/pp. Odjel směr Týniště nad Orlicí ve 20:50 hodin.
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 29. března 2010 - 07:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.XFI:

nakládá se v Třebechovicích p.O.,Týništi n.O. a Borohrádku
dnes se zde objevil poprvé Herkules ER20-008
Choceňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.54.254
Odesláno Úterý, 30. března 2010 - 20:18:30    Odkaz na tento příspěvek  

To ALF: Koukám, že technologie provozu vám nic neříká. Jedna kolej 80km/h je kolej předjízdná, a to je na koridor tak akorát.
Směrově oblouky na letohradské nástupiště vycházejí, ale kam budou jezdit vlaky od Letohradu, pokud tam uděláte nástupiště a předjízdnou kolej? Spojka od města rovnou do letohradu zas nemá dostatečnou prý propustnost, protože rychlost na ní je kvůli oblouku malá 40km/h.
Slyšel (jen slyšel) jsem i návrhy s přesmykem na pražskou stranu.
Podle mě se to mělo řešit od začátku: tři koleje Ústí n.O. město - Parník, spojka do Letohradu, Ústí hl.n. jen výhybna, osobní doprava jen ve městě. A budova by mohla být zachována.
Kerhartice nová zastávka.

Jinak majitel měl v podstatě od začátku jasno, že budovu zbourá, tak proč by měl do ní cpát nějaké horentní peníze?

Z citlivě opraveného nádraží v Chocni zbyly jen obvodové zdi a rekonstruované prostory jsou poloprázdné, byty prý hygiena nepovolila zkolaudovat.
Ze Zábřehu toho taky moc nezbylo.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3745
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 30. března 2010 - 22:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžu na železnici znát všechno,nejsem stavař..
O přesmyku jsem též jen slyšel,co se týká spojky prý nebude bo není třeba(?)Otázka propustnosti,no kolik by bylo vlaků?jak často..rychlost by souhlasila,těch pár stovek metrů by se to snad dalo vydržet..
Co se týká horentních peněz na údržbu,někdy počátkem 90.let pamatuji solidní opravu střechy + nově vyzděné komíny dle historické podoby.Později výměny asi 2x dveří - opět dřevěné stejného vzhledu jako původní a nakonec ještě bylo doděláno dřevěné podbití krytých peronů obou stran "palubkami".
Rekonstrukci Chocně jsem sledoval celou + foto..
Rekonstrukci Zábřehu též,opticky tam hlavně zbourali všechny novodobé přístavby atd..
Že náklady vložené do rekonstrukce chce majitel vydřít částečně i nájmem opravených prostor je jasné..jen drobnost ,pokud šroubování cen nahoru přežene nikdo mu to nezaplatí..ale to už je jiné téma.
..pořádná mašina má kotel a komín..
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 31. března 2010 - 08:41:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ústí n. O.
Bram: rychlost v hlavních kolejích by i s ponecháním výpravní budovy měla být stejná, tj. 120/130/160 - rozhoduje oblouk od zastávky přes soutok Třebovky s Tichou Orlicí. Koleje hlavní trati se jenom o trochu více vychýlí k jihu.
Alf: byty tam být nemůžou kvůli hluku. V Chocni se kvůli němu měnily dispozice (aby byty neměly okna ke kolejím), to v ÚnO nejde, když je budova kolejemi obklíčena.

Pravděpodobně se budova sice nezbourá, ale ani neopraví a zůstanou v ní kromě hospody jen pokladny, aby cestující směr ČTř museli do podchodu dvakrát :-/
Choceňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.54.254
Odesláno Středa, 31. března 2010 - 18:33:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ale pohled stavařů a technologů je taky důležitý. Jsem rád, že to alespoň přiznáte, že stavařině nerozumíte.
A v tom emocionálním křiku "nádraží nedáme" jim moc slovo nedávali. Proč si teda to nádraží za tu korunu nekoupí? Bylo jich cca 15000, každý dá 2000Kč a maj 30milionů, což by na základní opravy mohlo stačit a na zbytek by si vydělali pronájmem.

Spojka, nevím, jestli se někdy bude dělat, ale samozřejmě se to dá vyjezdit úvratí přes hlavní. Uvažovalo se s osobáky Třebová - Letohrad bez úvratě a to by byly cca 2 vlaky za hodinu.
A ta propustnost, skusím naznačit. Na trati od Letohradu stojí náklad. Cesta nemůže být postavená dlouho, takže se bude stavět až vlak bude buď našlápnutý, nebo stát před návěstidlem, bude blokovat trať z Letohradu, pokud se třeba neudělá druhá kolej. Než se vlak rozjede, projede, délka od návěstidla za poslední výhybku bude tak 1km. S rozjetím bude průměrná rychlost 20km/h na tom kilometru, jízdní doba 3min a než se na hlavní trati vzdálí tak další minuty, aby za ním mohlo jet v pohodě něco rychlejšího.
Osobák pak bude stát pro cestující ve městě.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 31. března 2010 - 21:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to, zeptat se na bejvalej přímej vlak Praha-Jeseník. Proč se právě u tohoto vlaku přepřihalo až v Týništi nad Orlicí, když je dobrým zvykem již nějakou dobu přepřahat už v HK?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3749
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 31. března 2010 - 23:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přepřahy v HK jsou "dobrým zvykem"již minimálně tu dobu kdy R do Jeseníku už tudy nejezdí.Bývalo dobrým zvykem ,že se vlak v Týništi n.O rozdělil na dva R,jeden do Meziměstí a druhý do Jeseníku.Co mezitím,než se to do Týniště zase sjelo dělala elektrika to už nepamatuju..jak ten čas letí..ještě tuším 2005 jsem s tím jel..V HK pak už jen stačil normální krátký pobyt a hurá do Prahy.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Aktuell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 07:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: v době jesenického rychlíku se ještě pravidelně přepřehalo jak v Týništi, tak i v Jaroměři.
Elektrika od ranního jeseničáku vozívala po poledni rychlík do Prahy a na jeseničák šla elektrika od R, který do Týniště přijížděl po 14 té hodině. Samozřejmě každej grafikon trochu jinak.
Poslední GVD přepřahů se v Týništi ještě dělil a spojoval ranní/večerni R z Prahy do Letohradu / Meziměstí.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 14:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuell: Mě to totiž dost překvapilo, že přepřahy byly takhle rozházený.. Škoda, že nejsou nějaký fotky z tej doby, rád bych zavzpomínal..

Alf: Já myslel, že ten jeden kus jezdil do Wroclawi, tudíž jsem si říkal, že to pokračovalo ve stejném směru, co odjel Jeseničák, a ono to zatím odjelo na 026..
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 19:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Chocni videna 814 116. a mám tu par dnešnich fotek z trati Choceň- Litomyšl
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 19:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 20:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Hezký fotky
nějaký peršany bys neměl? Klidně z Chocně, či z TnO..
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 21:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adelbertinum: Prosímtě co jsou peršany? Jinak dík za pochvalu

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel01.)
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 21:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PavelO1: jsou to stejnosměrné lokomotivy řady 162 a 163
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 21:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Mašiny řady 162 a 163, Pershingy, ale já (a nejen já)jim říkám peršani...

A přidám otázku, nemá tu někdo víc informací, případně odkaz na nehodu ve Stéblové? z roku 1960?
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum:
Doporučuji brožůru - STÉBLOVÁ Největší železniční neštěstí v Čechách a na Moravě, Milan Jelínek, Hradec Králové 2002. Kontakt z knihy kanon.mj@worldonline.cz
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to jsou ty co jezdí z PArdubic směr Hradec a třebová na osobácích ne?
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Jsou zelené se žlutým pruhem. Foto zde: http://trainweb.cz/rada/163. Doporučuji zavítat do diskuze: https://www.k-report.net/discus/messages/28/27142.html?1270147163
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum : tak ty bohužel nemám co není muže být . Časem určitě nějaké budou
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 22:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tulák: Díky moc za informaci, ale co jsem četl, stala se nějaká nehoda ve Stéblové i vloni, byl rozhovor v příloze ČD Cargo s tím strojvůdcem.. To by mě taky zajímalo...
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 23:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tu mám dvě fotky 814/106 z Vysokého mýta města
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 7255
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 13:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou zelené se žlutým pruhem

Někdy i modré

FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703PočasíZpoždění

Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 16:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Hezký, ta regionova se Ti povedla.. Kolik na téhle trati(Choceň-Litomyšl) vlastně jezdí vlaků?

Šari: není to vjezd do Chocně ve směru od ČT? Já zatím Peršanů s Najbrtem moc neviděl(kolem HK zatím 1)
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 16:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum : je to tak jak píšeš
ale okolo HK už si mohl potkat dva najbrtu 163 021 a 039
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 17:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sag: Ale zato se tam pravidelně objevuje jedna polská mašina... Ta jezdí jen Praha-HK, nebo se pak vrací zpátky do Prahy na nějakej noční vlak?
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 19:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum : Díky za pochvalu myslíš jako souprav nebo kolik spoju za den?
Borovnička
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.112.250
Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 20:16:21    Odkaz na tento příspěvek  

"Adalbertinum: v době jesenického rychlíku se ještě pravidelně přepřehalo jak v Týništi, tak i v Jaroměři"
Ono se v tom Týništi přepřahalo už v době, kdy o drátech v Jaroměři neměli ani potuchy. A panťáky z Pardubic jezdily přes Hradec a Týniště do Chocně. V Hradci se v době, kdy nebyly dráty do Jaroměře, přepřahaly z elektrické na motorovou trakci pouze rychlíky Brno-Liberec, rychlíky od Prahy směr Letohrad/Meziměstí byly elektricky vedeny až do Týniště a směr Trutnov po většinu doby přímé rychlíky byly v režii a sestavě M296+2xBaim+M296 a v posledních letech před elektrizací potom už jezdily jen jako Sp z/do Hradce s přestupem z/do Prahy do rychlíků od Letohradu/Meziměstí.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 02. dubna 2010 - 23:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Myslel jsem souprav, typl bych tak 4...

Borovnička:Děkuju za vysvětlení, teď už tomu líp rozumím..
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 08:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: jedna 810 pendluje mezi Vysokým mýtem a Litomyšlí a 2 regionovy + jedna 810 mezi Vys. mýtem a chocni řekl bych taky 4

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel01.)
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 10:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Tak to jsi mě překvapil, že něco jezdí jen mezi Mýtem a Litomyšlí, myslel jsem, že všechny vlaky jsou výchozí z Chocně.. A kolikavozové regionovy tam jezdí? Se tam chystám zabrousit, tak abych věděl, co mě čeká :-))
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 10:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Choceň-VM město jezdí dvouvozové RN, viz pěkně zpracované řazení.
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 11:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Většinou regionovy jezdí mezi Chocni a vyskoým mýtem městem a do Litomyšle se musí většinou na této stanici přestupovat do motoráku (810) na Litomyšl. přimé vlaky z chocně jezdí ale 3x nebo 4 za den do litomyšle myslím 2 ranní a a jeden poslední spoj večerní jede přimo
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 11:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum : přímo do litomyšle jezdí tyto Os vlaky z chocně odj.6:30 Os 15004 odj. 10:40 Os 15046/15 022, odj ve 14:31 Os 15008 a Os 15014 odj. 21:40 většinou jsou dvě 810 a jednu ještě odpojí ve vysokým mýtě
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 07:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat je v plánu do budoucna nějakou trat ve východních čechách úplně zrušit? Jak mluví o tom že v pardubickém kraji něco nahradí autobusovou dopravou
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 14:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Díky za informace, to znamená, že regionovy jezdí jen Choceň-Vysoké Mýto, a z Mýta jezdí 810..

Jinak až budeš mít nějaký další fotky, tak sem s nima, budu za ně rád :-))
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 16:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertium:
Ano ano, dříve aspon jezdila Regionova do Litmošle odpoledne na otočku ale ted už ne
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 18:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Takže vozíčkáři mají prakticky smůlu, dalo by se říci..
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 18:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum : ICQ nebo SKYPE? že bychom mohli pokecat tam víc
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 04. dubna 2010 - 19:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel01: Icq 396161235
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 18:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes polská mašina viděna na přejezdu u HK-Zastávky
Kuře
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 20:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze včerejšího Bezpráví a okolí:


www.msts-trat240.cz
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 21:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře: Moc hezký fotečky Jen škoda, že se Ti nepovedlo chytit nějakej osobák..
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 10:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře : Ta 363 002 vypadá pěkně ... jěště, že ji nedali najbrta
Drix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 15:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regionova k nám do Litomyšle jezdí jen ráno cca před 8mou.. tzv. Školák
www.drix.cz
Pavel01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 16:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drix: já jel do Litomyšle ve čtvrtek 1.4. a ta před osmou hodinou jezdí jedna 810.
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.143.178
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 22:29:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ted je na nadrazi Hradec Kralove Slezskem predmesti OKD Vn59706/pp na 4. koleji
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.143.178
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 22:47:19    Odkaz na tento příspěvek  

Vn 59706/pp ted prijizdi do Hradce Kralove Hl.n., Herkules+drevo+2x Brejlovec na postrku
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 07. dubna 2010 - 13:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

XFI: Který to jsou Brejle? Párkrát jsem nějaký potkal na vlaku s auty, na Slezáku..
XFI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.143.178
Odesláno Středa, 07. dubna 2010 - 13:17:00    Odkaz na tento příspěvek  

Bohuzel jsem videl jen cerne obrysy proti poulicnim lampam v Gumokuvu (Rubene). Vlak byl dost dlouhy a byl celkem zpozdeny (cca 2 hodiny). Ja mam nasmerovanou k Rubene u okna prumyslovou kameru.