K-report
 

Archiv do 12. ledna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Student Agency » Archiv do 12. ledna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 23:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom já nepochybuju že dnes prakticky včas jet nejde - to se stačí podívat v Prase na silnice. Mně spíš šlo o to zda se zpoždění když na někoho čekám zjišťuje tak že dotyčnému zavolám kde asi jsou jako u jinejch linek nebo zda je někde přehled jak jeho spoje jedou.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 23:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už je ten Liberec tak profláknutej, jak píše pan Sůra, tak pojďme psát o Českých Budějovicích a Krumlově, jak si přeje kolega Karlshaus. Dost dobré téma, myslím .
Jsem docela natěšenej, že vyndám ze schránky MF Dnes a bude to tam ! Jiří Sladký

Jedna "neveselá příhoda z natáčení":
- tento týden v úterý v poledne přišli v Č.Krumlově dva Japonci za řidičem od Bosáka s žádostí, že potřebují přebukovat místenky, aby byli v Praze dřív.
Místenky byly z AMSu na SA s odjezdem v 15 hodin z ČK, a oni chtěli jet již ve 13 hodin tím nejnovějším spojem . Řidič od Bosáka jim vysvětlil, že oba spoje jede SA, tak ať se domluví se stewardkou ve vedle stojícím busu, že to asi nebude problém. A hle, problém byl na světě - změna bookingu nebyla možná, vyřídit žádost nelze, kupte si novou jízdenku a ve 13 pojedete, změnit čas ale ne!
A to všechno v kalendářní úterý a teprve druhý den provozu nového spoje, kdy po něm zatím neštěkl ani pes.
Nerozumím .
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 23:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: změna by byla možné, pokud by se vrátily do kanclu AMS, zaplatily storno poplatek.... ale je to možné i u jiné společnosti, např. u Jihotransu, pokud si koupím lístek na autobus v 11.00 z ČB, mohu jet autobusem v 9.00 z ČB? /Bez nároku na místo k sezení/. Pokud mi spoj ujede mou vlastní vinou, mohu jízdenku použít na pozdější spoj? /pokud by jel/. A jak to nakonec dopadlo? Jeli v 13 + nákup nové jízdenky nebo až v 15?
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 00:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: tak já ti řeknu, jak by to proběhlo třeba u Bosáka. Řidič by zvedl telefon, zavolal na dispečink, a řekl by dispečerovi, ať v programu prodeje AMS zablokuje 2 místa na 13.hodinu, a ty dvě místa z 15.hodiny uvolní k dalšímu prodeji. Teda kdyby Bosák jezdil jezdil ve 13 a v 15 .
Cestující by nemuseli nikde lítat (kancelář AMS v Krumlově je trochu z ruky) a platit storno poplatky.
V tomhle případě odjeli až v 15 hodin podle času na původní místence, přestože ten ve 13 byl prázdný.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 00:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Jak vidno o budějicích toho moc nevíš, tak se do nich nepouštěj. 4 spoje denně v každém směru absolutně nestačili a autobusy byly plné i 5 dní dopředu. Navýšení počtu spojů je z důvodu velkého zájmu, nikoliv bourání konkurence.
Souběh s tzv. Švejky je zcela náhodný, protože ještě nedávno jezdící 4 busy v každém směru byly zapracovány do jízdního řádu tak, aby za jeden den stihl 1 autobus 2 cesty Praha-ČK a 2 cesty ČK-Praha i s dostatečnými přestávkami. Tzn. bylo potřeba 2 busy na 8 trasování Praha-ČK a zpět. Ekonomicky velmi výhodné využití dvou busů, ne?...

A že tam SA zároveň bojuje a snaží se vytlačit místní dopravce obsluhující i nácestní dopravu - tj. likviduje obsluhu menších obcí

Tady bych poprosil vyjmenovat některé místní dopravce. Denně tu jezdí jen Bosák a Záruba, kteří mají navíc Vodňany a při hlavní silnici Čimelice, Milín, Dubenec. Bosák svým jedním spojem denně ještě zajíždí do Dobříše. To je mi tedy likvidace jako hrom.

A teď další z nekonečného perlení o dumpingu. Dumping na budějicích? To už je hodně uhozené. Víš vůbec za kolik se tam jezdí a za kolik jezdí konkurence, že si dovolíš spojovat SA na budějicích s dumpingem. Nevíš nic, jen tady zase pliveš okolo sebe.
SA jezdí z Prahy do budějic za 150,- Záruba to jezdí za 152,- a teď se podrž a možná, že z toho spadneš ze židle, ale bosák stejnou trasu jezdí za 140,-! tedy o 10kč levněji než SA. Tak sakra jaké spojování budějic s dumpingem?
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 00:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde SA expandovala přesně v souběhu s tzv. Švejky -tj. rychlíky Praha - Zdice -Písek - České Budějovice Karlshausi, Švejk jede 3,2 hodiny, bus 2,2 hodiny. Všichni, kdo jezdí vlakem ČB - PHA jezdí rychlíkama přes Tábor, znám málo lidí, co jedou přes Písek, i já jsem jel během 3 semestrů přes Písek 4 krát, z toho: poprvé ze zvědavosti, podruhé, když byla nehoda v Čerčanech a Písečák byl posílen, potřetí jsem jel ze Smíchova, po čtvrté, když byl nasazen Pomeranč. V tomto semestru ne. Jezdím spíš večer, takže z okna nekoukám :-) -> tím chci říct, že SA není pro Švejky nějaká výrazná konkurence, většinu cestujících tvoří místní frekvence.

Netroufám si říct, jestli někoho vytáhne z vlaku... možná Krumlováky, či "Šumaváky", kterým přímý spoj výrazně zkrátí cestu... leckdy je člověk z Prahy dřív v Žilině, než v Horní Plané... (návaznosti)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 12:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ToSipi:
Třeba Karl myslel úsek ČB-ČK - 3 dopravci z víc neřž solidní nabídkou spojů (na vrub dopravců, bez dotací-takže tady nikdo nemůže bědovat, že dopravce jezdí za dotace)a teď ještě SA s 8 spoji.
Také to vidím černě s 330111 - ráno do Prahy jezdí prázdný.
Taky co PROBO v úseku Písek-Praha - ta nácestná frekvence nebude tak závratná - o víkendu.
Další nedotovaná Písek-ČB 360022 s Vodňany. Také slušné spojení v kladiva, sone není v provozu, taky se dá očekávat prořídnutí spojů.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 13:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ToSipi:
Zredukování diskuse na dva souběžné dopravce (Zárubu a Bosáka) se mi zdá být až příliš zjedodušené. Myslím, že je třeba zohlednit také dopravce v nácestných relacích (Probo, ČSAD ČB, Jihotrans, Connex PB), na jejichž útlum je a bylo tlačeno, a prodělaly na tom nácestné obce. V tom jsem s Boblickem a Mirbusákem zajedno.

A nebo tam zkusit ty Mirkobusy ?
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já snad jasně napsal likvidace místních nácestných, ne? Myslel jsem nejen ČK - ČB (Akciovka a Jihotrans), ale i ČB - PI (Akciovka a Záruba) a samozřejmě PI - PH (PROBO, Bosák, Záruba). Měl jsem za to, že dopravce vypisovat nemusím, neb všichni diskutující alespoň něco o dopravě víme. Jak vidno, mýlil jsem se. O přímých spojích do Prahy po jiných trasách nemluvě. Ti moc hýbat s jř nemohou, neboť za léta provozu mají pevně svázaná místa přestupů s místními linkami - a těch se to samozřejmě dotkne také.
A jak říkám, někteří zavilí SA-mani, samozřejmě z velkých, SA obsloužených, měst, tohle nepochopí. Jim provázaná VHD nic neříká, protože třeba Chvalšiny ani neznají.
Drjekyll_and_mrhyde
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 14:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, tak. Třeba když jsi z Liberce a máš potíže s identitou.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 14:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirbusak, Mazda_6: Rozumím vám, ale bral jsem to z pohledu největší frekvence cestujících a ta je v autobusech SA v trase Praha-ČB a zpět.
V Písku je výstup minimální, nástup do 10 kousků na spoj. Což není žádná sláva. Myslím, že Probo vydrží.
Trasu ČB-ČK neznám a ani nevím jakou tam má SA pozici, možná někdo doplní?
Pokud připustím, že je tlačeno na útlum ostatních dopravců, kdo po vstupu SA na linku očesal spoje? Vím jen o Kovaříkovi, který přetrasoval jeden spoj z Písku na Tábor. To bylo zřejmě kvůli SA. O nikom dalším nevím?
Stále si myslím, že největší část cestujících ukrajuje SA z pomyslného koláče českým drahám, které byly dříve plné studentů na trase Pha-ČB a nyní pozvolna přechází na autobusy. Vysvětlení je nasnadě a stále stejné - nespolehlivost, dlouhá jízdní doba (stavba koridoru) a zastaralé a často špinavé vagony.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 14:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Ale proč mě budeš ubírat rychlé spojení Prahy s ČB? Já nechci jet s Connexem do Prahy 3 hodiny. To každý dopravce musí zakonitě všude stavět? provázaná VHD je jedna věc a rychlé obsloužení velkých měst je druhá věc. Jsme v době, kdy každá minuta je drahá a já nechci ztrácet čas ježděním vesničkama. Co je na tom vlastně špatného?
jinak co ten dumping?
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 16:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sipi:
Dnes jste se hezky předvedl na železničním fóru. Tak pro Vaši informovanost doplním ten dumping na Hradci a Liberci: Když RJ kritizuje konkureční ceny jako podnákladové a pak je sám podbije ve snaze zničit konkurenci, pak se jedná o co?

Znovu zopakuji: kdekoliv se SA stane dominantním dopravcem, okamžitě zvedne jízdné nad původní úroveň alespoň o 25%. Je to prostě Váš Bůh dopravy, neboť Vy osobně máte štěstí, že bydlíte ve městě, které si RJ zvolil pro své podnikání. Ale že i ve Vašem blízkém okolí přicházejí ostatní cestující o běžné veřejné spojení, jen proto, že Vy v Prase budete o 5min dříve, Vás - jako klasického sobce - vůbec nezajímá.
Vy jste prototyp SA-mana. Na Vás má RJ založeno podnikání - typ člověka, co je mi do jiných.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 16:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: "Rozumím vám, ale bral jsem to z pohledu největší frekvence cestujících a ta je v autobusech SA v trase Praha-ČB a zpět."
No a jaká by tam měla být ještě jiná frekvence, když ten bus staví už jen v Písku? a kvůli jízdě PI-CB se určitě nevyplatí kupovat si napřed na netu jítdenku s místenkou jen proto, abych tam byl o pár minut dřív..
"Jsme v době, kdy každá minuta je drahá a já nechci ztrácet čas"
V tom případě bych ti doporučoval zakoupit soukromé letadlo. Ty( a tobě podobní zdejší "experti na dopravu") jsi totiž přesně ta skupina cestujících, kteří nejvíc řvou, protože názory a oprávněné zájmy ostatních(ba, i celé společnosti) je prostě nikdy nezajímají, vždycky musí být po jejich, nebot jen oni jsou ti vyvolení a musí to být tak, jak oni chtějí. Těch pár "ušetřených" minut potom prom*díš tady u PC, abys ukázal světu, jaký jsi borec. Ty(ale zdaleka ne sám) jsi, aniž si to uvědomuješ, totiž jen jeden z mnoha produktů té "jedině správné cesty tržního prostředí" v naši společnosti, která funguje na "demokratickém" principu: Nejdřív já, potom dlouho nic a až potom možná ti ostatní. To ti nevyčítám, to není jen tvá vina, jen tito dávám jako podnět k zamyšlení.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 16:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

boblicku nedávno jsi provokoval až jsi dostal ban a teď mi budeš říkat, že jsem se předvedl v železničním fóru? To je legrační. Ty jsi se tam předvaděl neustále, než tě stopli.

Pokud vím, tak nižší ceny má Jančura pouze na kreditkách, takovou slevu si může udělat každý dopravce a podchytí si tak cestující. Na kreditku může dát třeba jízdné 10kč a nic neporušuje.
Jaké máš důkazi o tom že jančura chce na budějicích zničit konkurenci?

Boblicku možná tě překvapím, ale nebydlím v praze, ale na malé vesničce a poslední autobus do města na vlak mi jede v šest večer. pak musím 2km pěšky, ale nebrečím tady, prostě jdu. beru to tak jak je. Oni totiž neexistují rovné podmínky pro všechny.

jen proto, že Vy v Prase budete o 5min dříve, Vás - jako klasického sobce - vůbec nezajímá.
Tady jsi to docela trefil, v dnešní době se totiž jen těžko může ohlížet na druhé, kopu sám za sebe. Každý si jede sám na sebe, proč mě má zajímat někdo támhle na vesnici? Mě to vyhovuje tak, tak si to tak udělám. Ale proto si nemyslím, že jsem sobec.
Teď ty důkazy o ničení konkurence na budějicích?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 16:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peoza. Já tvůj podnět k zamyšlení ale neberu, protože z pár písmen na fóru nepoznáš člověka, natož aby jsi ho mohl soudit.
Na soukromé letadlo nemám, proto jezdím SA, protože ty jezdí "nadoraz".
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5923
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 16:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejte cestujícím z nějaké takové cílové stanice na výběr, zda chtějí jet vesnickým vymetákem a mít dobrý pocit, že nejsou sobci, nebo rychlým spojem, který jim ušetří čas. Uvidíme, jak to dopadne.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 18:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Jenže tady je ten zásadní rozpor. Člověk se nemusí ohlížet na druhé, ale přitom nemusí být sobec. Člověk obecně má kolem sebe další lidi, kteří jsou pro něj důležití a má je zařazeny podle důležitosti v sobě, ale přesto si jede podlé svého, protože tak to považuje za nejlepší. Na těch lidem kolem sebe mu záleží a nejsou to jen přátelé a rodina, ale třeba kolegové v práci, osobnosti známé z médií, sousedé atd. V širším pojetí to můžeme aplikovat na příkladu, kdy nám více záleží na občanu ČR, který je v uneseném letadle, než občanu Německa.
Věř, že já nejsem sobec, ale zároveň se nemůžu podřizovat na úkor neznámého člověka na vesnici (to je ten vymetací autobus vs. SA). Snad už jsem to napsal srozumitelněji. Na boblicka jsem reagoval trochu emotivně, protože zrovna on se snaží moralizovat, ale z dřívější diskuze vyplynulo, že se tenkrát projevil s prominutím jako hulvát.
Sice je to uplně mimo, ale musel jsem reagovat.
A ještě poslední vsuvka, na anonymním fóru se dá odhadnout anonymní člověk tak max z 20% (můj odhad).
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7222
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 18:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže emoce stranou a jedeme dál. To beru
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Tak a teď to může někdo smazat, protože mě už to nejde..
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 10. ledna 2010 - 17:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Irizar Student Agency v Liberci

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 10. ledna 2010 - 21:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když tady čtu hádanici o to, zda by měly busy do ČB stavět ještě v Písku, tak bych (Iglau) na lince cajzlov - šalingrad.V praxi to znamená min. 20 min. navíc. Nepotřebuju-li zrovna do Iglau, raději si nebudu bukovat místo na spoji, který tam staví, protože nemíním sedět v busu o bezmála půl hoďky déle. Totéž MB na lince do Reichenbergu.A teď mne kamenujte, jaké su sobec.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 10. ledna 2010 - 22:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych hlavně Písek z poloviny spojů vyhodil a zajel bych radši do Strakonic. Proklad Písek/Strakonice po čtyřech hodinách by byl ideální.
Přes ty Strakonice by to zase o tolik delší nebylo a Jančura by se ukazál v novém městě.
Do dnes to s tím Pískem nechápu. Na poměrně malé město tolik autobusových spojů směr Praha a ČB...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 00:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Strakonice by byly super zajížďka a trvalo by to dlouho . Počet busů v Písku: Písek má časově nepoužitelné vlakové spojení a je relativně blízko u Prahy + busy, které tam projíždí. Tak proč by tam nezastavily, navíc zajet na AN zabere jen pár minut oproti Jihlavě.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 10:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim minulý týden: Sorry, dostal jsem se k tomu až teď. Vykat mi nemusíš, známe se velmi dobře z RTO klubu.

Samozřejmě neznám poměry v ČSAD před rokem 1989 a během transformace zdaleka tak dobře jako Ty, ale ohledně ČSAD Liberec verzus SA jsem to před pěti lety vnímal takto:

ČSAD Lbc argumentovalo tím, že nakoupilo na pražskou linku nové vozy (C934), které z mého pohledu na tuto linku stačí, na Slovensku vozy této konstrukce na kilometrově stejných linkách jezdí dodnes (zkušenost z listopadu 2009), ale pokud chce jiný podnikatelský subjekt (SA, ale i Hotliner) nabídnout větší komfort za nižší cenu, je to věc konkurenčního boje v rámci trhu a žádné lobby na příslušných úřadech nemá v těchto záležitostech co dělat. Pokud bylo, měl to ÚOHS okamžitě řešit (popisuji stav ideální, protože v praxi slovní spojení úřad okamžitě řeší v našich zeměpisných šířkách téměř nefunguje, toho jsem si vědom).

Dalším argumentem bylo, že z výdělků na pražské lince dotuje ČSAD Lbc linky do malých obcí, tedy prodělečné - o5 mi to připadá jako z časů reálného socializmu, proč by na to měla brát konkurence jakýkoli ohled? Já když si pronajmu sklep, za přemrštěné náklady ho zrekonstruuji na což si půjčím abych zde otevřel restauraci na úrovni a ve vedlejší budově pár měsíců na to otevře svoji provozovnu McDonald's, případně čínské bistro a já díky tomu zkrachuji, koho bude zajímat, že nemám z čeho splácet úvěr, jenž jsem potřeboval na nákladnou rekonstrukci? Navíc pokud mělo tehdy ČSAD Lbc tak "nadstandardní vztahy" s libereckou radnicí (což usuzuji díky situaci s dlouhodobým otálením a oddalovaním vydávání licencí jiným subjektům), nebylo přece problém získat na prodělečné linky, jež byly ve veřejném zájmu kraje dotace, nebo se mýlím?

A nakonec problémy s užíváním AN v Liberci: Mělo by se nějak legislativně dořešit, že pokud některý z dopravců AN přímo vlastní, MUSÍ umožnit ostatním dopravcům disponujícím platnou licencí užívání těchto prostor za srovnatelných podmínek jako všem ostatním (ostatně osobně se domnívám, že to není české specifikum, protože v létě v Budapešti jsem měl možnost se seznámit s místy, z nichž odjíždějí spoje OrangeWays a Student Agency v bezprostředním okolí autobusového terminálu Népliget vlastněného Volánbuszem, což je dle mého subjektivního názorů týž případ). A až na základě tohoto stavu začaly spoje SA jezdit za 1,- Kč (kdyby to bylo naopak, tedy že ČSAD Lbc by odmítala pouštět žluté autobusy na svůj terminál, protože SA stanovila zaváděcí cenu jízdného na 1,- Kč, klonil bych se na stranu ČSAD Lbc).

Závěrem ještě dodám, že dobu, kdy začínající soukromník s klidně 15 let starým autobusem postavil jízdní řád tak, aby cestující zvyklé na spoje ČSAD prostě "přetáhl" si také pamatuju (odjezdy o 5 minut dříve apod.) Dokonce byli i takzvaní "naháněči" na různých AN - to v případě, že soukromá linka odjížděla z jiného místa než ČSAD. Je však na vydavatelích licence, kteří schvalují i jízdní řády, aby podobným situacím zabránili. Znám ovšem i případ zcela opačný, kdy se snažil jeden podnik bývalého ČSAD několik let soukromého dopravce cíleně ničit, ale k tomu by víc řekl určitě Radim Prokopec (P-Transport).
Pavsson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 15:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mazda 6 - příspěvek 549 - asi záleží na lidech, onehdá jsem v Liberci přišel k autobusu SA o hoďku dříve, než jsem měl jízdenku, optal se, zda-li je volno a po zaplacení manipulačního poplatku 10 Kč jsem fičel domů, tak nevím...
Eurolineshk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 19:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SA prisla pred par lety s vybornym projektem, ktery ma do dnes velkou oblibu. Luxusne, cenove prijatelne a td. Nechapu, jak muze konkurence plakat... mohli uz davno predtim koupit take luxusni busy a jezdit. Ja se pamatuji situace kdy busy z Prahy do Liberce byli prervane k prasknuti. Ve voze se stalo a situace byla neunosna. Me bohate staci, ze konkurence vydelava dost na svych reagionalnich linkach, kdyz dostavaji dotace od Krajskych uradu. K tem Budejovicim. Kdyz si Veolia posila na dalkove linky obycejne Karosy, tak se clovek pak nemuze divit - ja bych s nim tim courakem pres Tyn n. Vlt nejel. Navic SA zavedl jizdenky, ktere se daji rezervovat pres SMS nebo net. Nebo si je rovnou muzete koupit pres net a u kreditovych jizdenek si je muzete dobit pred kreditni kartu. Je tu proste spousta plus, proc jsi jako dopravce vybrat SA. Navic, kdyz nastane problem ze strany SA tak firma sve cestujici odskodnuje... coz mam dojet u jinych dopravcu neni. Takze se tem lidem co s nimi jezdi nedivim. Ja ve smes kam jede SA take s nimi jedu.
Eurolineshk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 19:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: s tim pretahovanim cestujicich si to pamatuji z Plzne, kde to delal dopravce CENTRUM TOUR - Vaclav Stahlich. Kde ridici busu vyrvavali na cestujici, kteri chteli jet CSAD autobusy Plzen, ze oni jedou o 5 mnut driv.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 20:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavsson: ano, souhlasím.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 21:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eurolineshk:
Jo jo, taky pamatuju, jezdil jsem tehdy denně rano do Prahy a večer zpět. Centrum tour (VKJ) tam tehdy dělal pěkný dusno, odjíždělo se později, aby ubrali co nejvíc lidí ČSAD, blokovali stanoviště, jednu dobu tam nějaký jejich dispečer naháněl lidi do autobusu. Byl tehdy občas problém se do autobusů dostat a tak jsem musel občas počítat s tím, že tam strávím i půl hodinky, než se do autobusu dostanu a budu sedět. O tom, že se jezdilo i na stojáka, radši ani nemluvím (i když u VKJ se jezdí do Prahy i dnes). Nejlepší bylo, když jsem jednou seděl v autobusu u Centrum Tour a když měl být odjezd, tak autobus nenastartoval. Řidič běhal okolo autobusu, ale na nic nepřišel. Tak prohlásil, že za hodinu přijedu spoj z Klatov, takže si máme počkat na nástupišti. Protestoval proti tomu, aby vrátil zpátky peníze, že prý by to musel zaplatit ze svého. Tak nějak nedokázal pochopit, že každý počítá, že v Praze bude v určitý čas a hlavně, že není zaručeno, že se do autobusu z Klatov, který jel dál na Prahu, všichni dostanou. Navíc jelo během 15 minut ČSAD Plzeň. Nakonec mu někdo z cestujících domluvil a tak s nadávkami vracel zpět peníze. Jeli jsme s ČSAD. Jelikož se mi nechtělo stát v zimě půl hodiny na nástupišti, tak jsem to později řešil tím, že jsem jezdil vlakem nejen zpět (protože poslední autobus jel tehdy asi v 19 hodin a já v tu dobu končil v práci), ale i do Prahy. Bylo to sice o něco dražší, ale sednul jsem si vždy a jel jsem vždy spojem, kterým jsem chtěl. I když zpoždění bylo občas taky, to je jasný. V současný době jezdím s SA, cenově levnější než vlak a nemusím se bát, že mne okradou (což se mi stalo ve vlaku). To jen taková vzpomínka.

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 22:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdroj: Novojičínský deník

Datum: 11.1.2010

Název: Dráhy potřebují změnu, ale nemyslím si, že by to měl být pan Radim Jančura ze Student Agency

Autor: ROSTISLAV VALEŠ

Ve Vašem listu 8. prosince píšete o slovní přestřelce mezi podnikatelem Radimem Jančurou a hejtmanem Radko Martínkem. Nejsem sice ekonom, ale pracoval jsem 39 let na železnici a nejméně 60 let je železnice mým koníčkem a tak si dovoluji o sobě tvrdit, že tomu trochu rozumím, na rozdíl od mnohých vím, že konkurence neřeší vše.

Filozofii Českých drah bych charakterizoval heslem "nikomu nevěří". Je to snad pozůstatek z doby socializmu, kdy tehdejší ČSD přijímaly kohokoliv i takové, kteří zrovna opustili vězení. V této době asi vznikla potřeba neustále každého zaměstnance kontrolovat.

Od té doby se propustila spousta zaměstnanců, tedy hlavně v provozu a vedoucí, kontrolní a administrativní pracovníci zůstali v původním počtu. Tito pracovníci berou poměrně vysoké platy a to zbytečně zvyšuje náklady na provoz. K tomu se druží i nevhodná tarifní politika. Ve většině vyspělých států západní Evropy to funguje tak, že ti cestující, kteří jezdí vlakem často, jsou finančně zvýhodnění o to tak, že mají slevu 70 - 80 %. U ČD mají cestující, kteří cestují často a nejsou to ani důchodci ani studenti, mohou dosáhnout slevy maximálně (až na výjimky) 20 - 30%.

Přes výše uvedené okolnosti je však možno říci, že ČD patří mezi nejspolehlivější fungující firmy v ČR. Bohužel, je tato firma na očích veřejnosti a případné nehody na rozdíl od jiných firem je nelez ututlat.

Firma pana Jančury, tedy Student Agency provozuje dálkové a mezinárodní autobusové linky. Tedy hlavně ty linky, které spojují velká města a aglomerace, kde je předpoklad dostatečného množství cestujících a to hlavně v těch případech, kdy je silniční spojení kratší než železniční. Příkladem může být spojení dvou našich největších měst, tedy Prahy a Brna. Vzdálenost těchto měst je vzhledem k členitému terénu po železnici asi o 50 km (cca o čtvrtinu) delší než po dálnici. To se to potom konkuruje! Ovšem na jiných tratích už tato firma takové úspěchy neslaví.

Například při cestách do Švýcarska dávají cestující přednost ČSAD Tišnov, na Student Agency jsou stížnosti na projíždění pravidelných zastávek. Je pochopitelné, že Student Agency neprovozuje žádnou místní linku, která by spojovala nějaké menší město třeba se Zlámanou Lhotou. Je to pochopitelné. Ono to nevynáší.

Ale i lidé ze Zlámané Lhoty se potřebují dostat do práce, do školy, k lékaři a podobně. A většina obyvatel naší republiky bydlí právě na vesnici nebo v menších městech a každý nemá možnost použít auta. Proto je logické předpokládat, že by pan Jančura i u železnice chtěl provozovat pouze spoje na hlavních tratích a vedlejší tratě ponechat ČD. Navíc je mi záhadou, jak by mohl pan Jančura provozovat železniční dopravu, když nevlastní žádné lokomotivy ani vagony. Zatím je pouze slibuje.
V tomto si myslím, že rozhodnutí hejtmanů bylo moudré.
Ovšem nebylo by dobré zatracovat pana Jančuru předem. Bylo by dobré nechat ho na zkoušku provozovat pár let několik méně frekventovaných tratí, v každém kraji třeba 1 - 2, například v našem okolí Suchdol- Fulnek nebo v případě opravy třeba Nový Jičín- Hostašovice. Pokud by pan Jančura dosáhl toho, že tyto tratě budou i po několika letech provozu rentabilní. pak před ním hluboce smekám klobouk a krajským hejtmanům doporučuji, aby se potom panu Jančurovi omluvili.

ROSTISLAV VALEŠ
Padělaných bankovek se už bát nemusíte - www.bicnapadelky.ic.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 22:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Je pochopitelné, že Student Agency neprovozuje žádnou místní linku, která by spojovala nějaké menší město třeba se Zlámanou Lhotou. Je to pochopitelné. Ono to nevynáší.
Ale i lidé ze Zlámané Lhoty se potřebují dostat do práce, do školy, k lékaři a podobně.
"

Pan Valeš asi nikdy neslyšel, že linky v ZDO mají plně hrazenou ztrátu, a že jsou tudíž v tuzemsku výnosnější než dálkové linky. Taky asi nikdy neslyšel, že ZDO objednávají kraje, a že SA nemůže začít takovou linku provozovat jen tak sama od sebe.

(SA nefandím, ale očividná neznalost samolibého "znalce" mě nadzvihla.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 22:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HUples: Přestože se známe z RTO klubu, dovlím si s Tebou lehce nesouhlasit a použiju ten Tvůj příklad s Mc Donaldem. Otázka totiž nestojí tak, jestli vyděláš Ty v bistru nebo Mc Donald, ale kolik bude stát kraj ta ZDO, bez toho, s kým je kdo kamarád...Jestli profit z dálkové linky je do určité úrovně použit k pokrytí ztráty lokálních spojů, je to totéž, jako bys v tom svém čínském bistru vařil na své náklady polívku pro bezdomovce, kterou musí zajistit město, a město by Ti doplácelo jen to, co proděláš. Pokud Ti Mc Donald vezme kšeft, je do Tvé ztráty kulový zákazníkům, ale město Ti doplatí víc...takhle to bylo myšleno...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 23:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co kdyby součástí licencí byla třeba podmínka "klidně přímý spoj Praha - Liberec (Praha - CB) kolikkrát denně chcete, ale taky pět párů spojů denně na téže trase, které budou stavět/zajíždět do.... (NBoleslav, benátky, Hodkovice/Čumelice, Vodňany etc.).

Ostatně nějak podobně fungovaly kdysi i licence na dráhy za Rakouska - nebyla např. trať na Klatovy a Ž. Rudu svázána s možností stavět Plzeň - Žatec (původně Březno u Chomutova)?
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 23:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Například v Británii na železnicí se na výdělečných linkách nesoutěží o nejmenší doplacenou ztrátu, ale o to, kdo nejvíce zaplatí vydavateli licence. V ČR by to šlo taky použít a z peněz z linky např. Praha-Brno dotovat dopravce z Hradů na Dobrou Vodu.
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 11. ledna 2010 - 23:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešíte tady bezdomvce, vesnice...

Musím říct, že jsem rád že jezdí busy, které nikde nestaví, podle mě do systému VHD patří stejně jako vlaky IC, EC, SC, které staví jen v nejdůležitějších městech. Tyto vlaky jsou pro rychlé spojení velkých měst. Jezdí jen na nejvýznamnějších relacích. Tam je doplňují rychlíky - rychlé spojení regionálních center navzájem a důležitých měst.

Například linka Praha - Ostrava. Minulý rok tuto trasu urazilo pendolino za 3 hodiny, rychlík Olše za 4 hodiny. Stavěl v každém městě na trase. Spojil menší města s metropolemi, Pendolíno spojí metropole a výrazně urychlí cestu. V systému je provázanost, jeden doplňuje druhého, ztráta rychlíků je dotována, pendolino je komerční subjekt

Linka Praha - Písek. Prahu a Písek spojí bus SA(analogie IC), Čimelice, Dobříš a další menší zastávky spojí Záruba, Probo, Bosák. (kategorie R). Na rozdíl od železnic je zde bordel, nejsou dotovány ztráty z provozování těchto spojů, které vznikly s nástupem SA.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 08:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obecně je v tom bordel. "Vyzobávací" dálkovka nenavazuje na místní spoje, mnohde neexistují terminály vlak-bus ba ani bus-bus.

Klidně ať ty velerychlý busy jezděj. Ale když se tu mluví o výběrkách na ZDO i na dálkovku na železnici, tak by klidně mohly bejt i výběrka na ty dálkový licence. Pořád nechápu co by vadilo na tom, kdyby podmínkou licence na přímej byla i povinnost zajistit souběžný "pomalý" spojení. Prostě by ten "expres" stál o pár korun víc na jízdným. Ti co hodně spěchaj by byly spokojený protože "jim jde o čas a ten je drahej", z nácestných stanic by buď nepřišli o spojení nebo by se nemuselo dotovat ač dřív dotovat netřeba.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 12:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petr vlček:
S vaším názorem lze souhlasit. Pokud jsou do podmínek dálkové linky dávány omezení na přepravu místní frekvence, měl by tam být i opak. Tím by prakticky byla zajištěna jak obslužnost, tak přiměřený zisk dopravců. Navíc vyzobkové by měli smůlu a nemohli by automaticky přetahovat z alternativních tras cestující.
A je tu ještě jedna podmínka. MD by muselo stejný princip uplatnit na rychlících - tedy žádná automatická dotace, ale požadavek na příslušnou obsluhu. To by znamenalo rychlý krach ČD - a tak by výběrka musela být vypsána alespoň 2 roky předem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 14:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych stejně rád viděl spíš systém postavenej na kolejový dálkovce doplněný o buslinky v relacích kde je vlak mimo (Praha - KV, Praha - Lbc, PH - Pejřimov - Jihlava a pod.) a na to navázanou "místní obsluhu návsí a kravínů". Samozřejmostí by bylo např. busnádraží u nádraží + průjezd městem. Příkladně třeba bus Dvůr Krávové - Hostinné vyjíždějící od nádraží (samosebou že navázanej na krychlíky) a po Dvoře stavět všude na dvoře jako MHD. Našly by se i jiné relace....
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vítejte přátelé na stromech
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dálkovou dopravu budou zajišťovat neomezeně dlouho ČD, které s tím mají zkušenosti a úspěch. Navýšením dotací zajistí kvalitní přepravu v dosavadním vozovém parku, podmínkou je jen přemalování na modro.
Student Agency bude moci zajišťovat dopravu na svých dosavadních linkách s podmínkou, že nebudou používat dálnice, ale zajistí obsluhu všech obcí na trase. Cesta na lince Praha - Brno po silnici 1.třídy se tak protáhne na necelých 6 hodin, což ale nevadí, protože možnost svést se komfortním autobusem tak bude mít i ten, kdo pojede z Horní Dolní do Dolní Dolní. Rezervační systém tím bude zrušen, když bude místo, bude, když nebude, pojedete na stojáka....
Berte to jako srandu, ale občas tahle diskuze k tomu spěje....
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petr vlček:

To nejde. Vázat místní bus linku na taktový neřádstvo ČernéDíry? To by Vám místní poděkovali. Ti mají své preference. Proto taky SA nikdy jezdit nebude místní linky. Tam nejde napasovat ten jeho idiotský taktový jř postavený na výjezdu z výchozí v celou. Něco podobného zkusil na Velké Bíteši - a tam ho lidi kopli do . To vůbec nebylo o dotacích. Ze stejného důvodu čekám, kdy vycouvá ze Zlína.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53064
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD (přesněji MD jako poskok okolních států) narozdíl od SA aspoň ctí nulovou symetrii. „Takt” SA se nedá navazovat skoro na nic, i kdyby se chtělo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:Nemluvíte pravdu.Rání spoje SA byly u mnoha Bítešáků velice oblíbené.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:Na co konkrétně by se měl takt SA navazovat???
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53067
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 16:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem to obecně. Ale takhle se mnohde rezignuje na přípoje na MHD, linkovou dorpavu i vlaky (případně vychází jen jednosměrně a tak podobně).
Např. v Liberci příjezd v XX:05 a odjezd v XX:00 není ještě tak strašný, ale Vary a Mechov s 00 a 15 už jsou horší.
Takže linka přijíždějící v XX:50 a odjíždějící v XX:10 navazuje z jedné strany celkem slušně, ale z druhé vůbec.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 17:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Zzz:
Kdyby linka byla oblíbená, tak jezdí dodnes. si dělejte z někoho, kdo dopravy nevidí.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 18:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: když ho lidi koply za Bíteš do tak proč s ním jezdily? A proč byla linka zrušena až po pěti letech provozu, když nebyla oblíbená? Základna v Bíteši se ruší, co by tam asi mělo jezdit za busy? Ayatsy, co to jezdily v poslední fázi linky už SA nemá a nemá cenu tam posílat Irizary a spol...
http://www.katalogyjizdenek.cz/
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 19:18:44    Odkaz na tento příspěvek  

Linka do Bíteše, ukázala jen velkohubost R.J.
Zde je krásný příklad, že bez dotací se takové linky do malých míst neuživí. A nesvede to ani velkou hubou R.J. Hlavně, že pořád o tom přesvědčuje hloupé lidstvo, že to jde. Prostě nejde. A nikdo měšec neotevřel tak prostě to pustí. Cestující pro R.J. znamená stejný povl jako pro kterékoliv ČSAD. To jen pár žlutomilů si to nechce přiznat.
Prostě tam měl garáže tak tam jezdil, teď je bude mít jinde tak proč tam jezdit.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 19:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč tam tedy bude jezdit Vento?
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 19:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Synergy: Vento ty garáže koupilo, ne? Tak si asi myslí, že se mu vyplatí tuto linku jezdit... Pokud zjistí, že ne, tak jí zanedlouho zase zruší. Nic víc bych v tom nehledal.
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 20:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo hlavním smyslem linky do Bíteše najít aspoň nějaké vytížení pro busy, které končily v Brně a pak by do Bíteše stejně jely na garáž? V tom případě by i jeden cestující v takovém buse byl přínosem..
Kokrs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.171.154
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 20:26:34    Odkaz na tento příspěvek  

u vozu 20 je vidět, že tím nikdo nejezdil... http://www.katalogyjizdenek.cz/?page_id=1380
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 20:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tysiq 90: tak nějak bych to viděl taky. O vytížení busů mezi Brnem a Bíteší s výjimkou ráno dolů odpoledne nahoru mám dost pochyby.

Karlschwain: ony i busy v místní dopravě už za komárů jezdily víceméně v taktu, jen tu a tam některej ustřelil aby se to hůř pamatovalo. Třeba ze Semil se jezdilo 14,35, 16,35, 18,20-30. A je to i zajímavej příklad toho kdy by ty busy Qysokýmu a Jilemnici měly vázat na vlaky od Turnova. Už proto že i osobák je tam rychlejší než dálkovej bus, natož vymeták.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 21:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis Novák: zkuste myslet. Nebo máte pocit že souběžná linka Brno - Bítež - Meziřití - Měřín - Jihlava by se párkrát denně neuživila? Pokud by na ni byla povinná rezervace předem tak asi skutečně ne, jako normální spoj pro normální lidi ale asi jo. Podobně nevěřím že by neexistovala frekvence typu Liberec - Boleslav. Zas by to ale muselo bejt operativní.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 21:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hoši, všichni jste pěkně rychle zapomněli, že tu jeden dopravce, kterej žluťáky v mnohým překonával, zcela nedávno kvůli neúprosnýmu tlaku žlutýho dumpingu skončil (a to tak, že úplně)...
Sebenesmyslnější údaj, je-li zadán v příslušné tabulce, nemůže být nesmyslem, protože slouží k manažerskému rozhodnutí.
Kokrs
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.171.154
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 21:47:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ale no tak, čím Asiana překonávala SA?
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 22:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

myslíte linku KV-PR? proč dumping, když Asiana jezdila na megabus karty za skoro stejné peníze.. SA má dobře postavený marketing. jednoduchý příklad. Megabus karta- nutná registrace na internetu, fotka osobní údaje typu číslo OP, bydliště atd. vytvoření trvá několik dní a myslím, že je tam poplatek 100kč(ale tím si nejsem jist). Kreditová jízdenka SA- na internetu vyplním jméno, příjmení, e-mail. ten potvrdím a jakémkoli prodejním místě si ji mohu okamžitě zdarma vyzvednout, nabít a rezervovat..
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 22:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tysiq:Ano,Jančura chtěl určitě jen snížit ztrátu na přejezdech do VB a možná si oťukat relativně regio.linku.
To ale nic nemění na tom,že exBoblick napsal nesmysl,a totiž,že SA kopli obyvatelé Vel.Bíteše do.
Sám jsem byl docela překvapen,kolik s ním ráno jezdívalo lidí,večer zpět už to bylo pochop.horší.
Teď tam garáže nemá,tak linka.
Kdyby garáže zůstaly,tak by žila i tahle linka.
Tohle ale Karlshaus asi nevěděl,jinak by nemohl napsat takovou blbost.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 22:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu "Kokrs" vytáhl moji stránku tak na http://www.katalogyjizdenek.cz/?page_id=1328 mám katalog vozidel StudentAgency, minimálně všechny žluté busy tam mám, ale někde ještě není přesné info (vyřazení a prodej Ayatsů, kdo ví, kam který šel, ozvěte se, prosím). Velkou zásluhu na katalogu má kolega Tommy01 Původní seznam co na netu byl už není...
http://www.katalogyjizdenek.cz/