K-report
 

Archiv do 20. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 20. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3922
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 13:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mam ve felde 1,3 51kW taky, jezdi po meste za 7,5 po dalnici za min. A to ji tahne na 300k km. HTPcko sem mel moznost vyzkouset a aby to jelo aspon jak ten muj kram, tak sem to musel honit do otacek a mel sem pri tom asi takovej pocitm jako kdybych jezdil na vysavacu. Horsi bylo ,jak to ucitilo kopec....
Ne diky, to si radsi necham starou feldu a budu na tym lip. Co uz si lidi okolo ponakupovalo na fobie predradny odpory na svetla, aby nemenili zarovky v kazdy zatacce, vodejitejch termostatu (mechanicky rozpadeny), u starsich veri popraskany hlavy ....
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 15:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zajímavý, já jsem taky vlastně ze všech půjčených aut, co mi prošly rukama, rozumněl s Feldou Combi 1,3. To hovořím o normálním osobním autě, ve kterým jsem zcela luxusně odvezl obrovský čelní okno na Camaro, se kterým se dá jet svižně, který má přehledný ovládání bez serepetiček a který jezdí dle sdělení kolegy majitele spolehlivě. Platí to i pro podnikovou Feldu Pick-up v naftě, možná je to o zvyku, ale mě se s tím prostě jede dobře. Samozřejmně s velkou nadsázkou bych řekl, že nejpříjemnější auto, co mi prošlo rukama, je bráchův momentálně bohužel havarovaný Oldsmobile Cutlass, ale pravda, není to auto na denní ježdění. Vůbec mám ten dojem, že si zcela nerozumím s autama počínaje rokem výroby cca 2000 a dál. Možná jsem staromódní, ale z dnešní nabídky bych si vybral totéž co Mauricio, tj. nic. Bud jsou ty auta naprosto nekompromisně designově euro-hnusný , nebo mají úplně darmo motor (třeba zrovna to HTP), nebo dobrý, ale je z toho na prd výhled, něco tomu chybí nebo tak něco. Jo, vlastně ještě jedno auto mi vyhovuje, jen je škoda, že je na pokraji života a brzy ho bratr shodí ze skály - Ford Escort Ghia 3rd z roku 1995 s 1,6 motorem. Sjezdil jsem s tím s mladou dovolenou a ačkoliv je to auto už fakt na pokraji ilegality co se týče technického stavu, tak to mělo všechno, co mi stačí - na nic si to nehraje, nemá to zbytečný voloviny na přístrojovce, jede to svižně(66kW), a mělo to aspoň něco z té výbavy, kterou bych dnes vyžadoval u všech i obyčejných aut a to sice a) elektrický okýnka b) šíbr nebo aspoň střešní okno c) plnohodnotnou kapličku tj. budíky od všech standartních veličin d) servo (to to teda nemá).

Ty praskající žárovky na Fábii jsou nějaký fenomén. Co to způsobuje? Není to podobná záhada, jaká nás dlouho sužovala u vozu 3608? Náhodně nevhodně tažená kabeláž - v trakčních kabelech se indukovaly špičky, které neustále v regulátoru odpalovaly spínací část pro stykač odbuzení předního motoru. No jo, ale Fabie žádných 600 V nemá... to jsou věci

No prostě - sláva americkým vozům a jediný co mi na Camaru vadí, že ho nemám v tarze.
Kroměštěp kruciprsk hleďkloč uhnibrč klápště, brčplyš drátěkruť nebo cože vlastně.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 17:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skutečný pád automobilky teprve čeká. I v Česku
Bus-mafiaDance radio247 Drum'n'Bass
kontakt: tomes731(zavináč)gmail.com nebo rybitef(zavináč)centrum.cz
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 00:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Mazdy Xedos mi taky přijdou jako celkem nadčasové kvalitní vozidlo, i když osobní zkušenost s nimi bohužel nemám... když se někdy v 90. ltech objevily první Xedosy 6 (ty menší), bylo to krátce po "placatě kulaté" generaci mazdy 626, tak mi to přišlo trochu jako designový výstřelek, že jsou ty nové Mazdy takové až moc "trendy" rozpláclé... ale když je potkám dneska, tak na nich ve srovnání s konkurenčními modely skoro vůbec není vidět těch plus mínus patnáct let věku.

Jinak Toyota, Nissan, Mitsubishi a další pořád vyrábějí velké pohodlné sedany, jen už je nedodávají do Evropy, ale jen do Asie, Ameriky a Austrálie. Třeba v USA je Toyota Camry dlouhodobě nejprodávanějším autem a Nissan Maxima si taky nevede špatně. V Evropě tuhle třídu dost válcují německé a v menší míře švédské "prémiovky", ostatní značky se z vyšších tříd jakoby dost stahují - viz třeba Opel, který dřív vždycky nabízel spíš velká auta, nebo Alfa Romeo, Lancia, do značné míry Ford, taky právě ti Japonci. Spousta Evropanů taky přešla na všelijaké ty MPV, SUV a spol.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4432
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 09:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Evropě spíš frčí kombíky, než sedany - Američani si při potřebě někam pravidelně vozit větší objemy věcí koupí spíš kravsky hovadskej pick-up nebo MPV.
Snem každého obchodníka je snadno programovatelný idiot s velkou kupní silou.
Je-li takových idiotů málo, je potřeba masy přesvědčit, že idiocie představuje generační životní styl.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 09:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef, první část:
O hodně jsi přišel, pokud ses tím nikdy nesvezl. Menší variantu výše vyobrazeného vozu, tedy Xedos 6, jsme měli doma taky - kupovanou jako lehce ojetou (předváděčka) v roce... No, tuším 1994 nebo 1995. Tenkrát se za tím lidi otáčeli, protože to bylo něco novýho, co tady prostě dřív nebylo, dnes se za tím lidi otáčí, protože dnes to tu už není, když to řeknu trochu s nadsázkou Na druhou stranu, když jsem jel s X-9 do Německa, připadal jsem si tam "jak s nějakou stodvacítkou". Hold jiný kraj, jiný mrav. Ta X-9 byla ve 2.3 s automatem a jezdilo se mi s tím dobře (rozhodně lépe, jak se služební Dacii Logan MCV - i když tohle auto má zase tu výhodu, že se do ní vejde neuvěřitelná spousta věcí a je levná na provoz), někde jsem četl, že to bylo v 90. letech nejtišší auto - údajně to mělo i dvojité těsnění dveří. Je pravda, že vevnitř ten motor nebyl skoro vůbec slyšet...

Jef, druhá část:
Díky za info, že dělají tyhle velký sedany pro vývoz, to mě nenapadlo. Už jsem se lekl, že je nedělají vůbec, resp. že se jim to nevyplatí.

Ještě teda dokumentační foto druhého vozu, bohuže jen odzadu, jinou jsem nenašel...

SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 09:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem nakousl ten MCV Logan - ví někdo, jak se takové auto vůbec u nás prodává? Já ho na silnicích moc nepotkávám, přitom bych řekl, že třeba pro nějakou firmu nebo pro lidi, kteří potřebují levné rodinné auto s minimem nákladů na provoz, údržbu a tak, ale přitom potřebují převážet více věcí nebo velké věci, je to auto ideální vozidlo - ač bych si to teda nikdy nekoupil.
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 13:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logan MCV se asi celkem prodává, rozhodně víc, než Logan sedan... statistiky prodeje bývají na auto.cz.

Petr_k: je to přesně tak. Do USA se teď kombíky u některých značek vrací, ale nějakou dobu se tam prodávaly v podstatě jen sedany/kupé na jedné straně a MPV plus SUV/offroady/pick-upy na straně druhé. Teda kromě drahých evropských značek, Mercedes, Audi, BMW, Volvo i Saab kombíky nabízejí, ale americčtí výrobci a Japonci na americký trh dávali jen sedany, zřejmě aby si "nekanibalizovali" prodej SUV a MPV. I třeba Corolly nebo Civiky jsou jen a jen sedany a ani hatchbacky se většinou neprodávaly. Kdežto v Evropě už dost let neskutečně frčí kombi jakožto podle mě zdravý kompromis...

Pro srovnání zmíněné Camry a Maxima na wikipedii, plus ještě Accord a Galant, jsou tam i současné verze a je patrné to, že kombíky v USA byly jen někdy do začátku 90. let:

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Camry
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Maxima
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Accord
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Galant
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11590
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 15:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Doporučuju rozhlédnout se po Praze a Brně, tam je MCV docela hodně.

K těm světlům pro denní svícení asi toto. Pokud svítí tak, jako na Octaviích (origo z výroby), pak ano, ale když už vidím i kazy v řidičově chrupu a pak si teprve všimnu, že mu cosi svítí na nárazníku, jsou ta světla na dvě věci. Co nechápu vůbec, je používání světel pro DS u vozidel autoškoly. Myslím, že především tady by se měl řidič naučit, že po nastartování má zapnout světla, a pokud mu je relátko sepne samo, míjí se to jaksi účinkem. A další věc, pro kterou nemám světla pro DS rád, je fakt, že málokterý řidič, který je použivá, si uvědomí, že se zatáhlo, že mrholí, že by prostě měl rozsvítit potkávačky. Pár let toto nemusel řešit, protože měl světla zapnutá, a teď je to přece jen změna.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 16:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já světla pro denní svícení schvaluju ale musí bejt homologovaný. Nejhorší je že se vyrojilo spoustu prodejců s nehomologovanýma a ty skoro nesvítěj.
Jen na aukru je toho mraky.
U starších aut je to skoro nutnost protže jejich elektroinstalace nebyla stavěná na svícení po celej den.
Mám tu přichystaný homologovaný žárovkový světla.
Ty samý jsemmontoval kamarádce na trabíka a v provozu se osvědčily. Jsou v nich 15W žárovky takže to žere ani ne 1/3 elektriky co by sežralo svícení normálně potkávacíma. Trabík s v klidu stíhá dobíjet baterku a Míša nemusí řešit jestli nezapoměla rozsvítit. Protože v práci má octávku s automatikou na světla.

Já mám teď podobnej problém. Služební transit má automatický rozsvěcení ale muj transporter ne a zapomínam. přecijen denně startuju v práci cca 10x ale se svym jen občas a tak jsem odvyk rozvěcet.
Právě prot si musim namontovat ty denní.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 18:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jejich elektroinstalace nebyla stavěná na svícení po celej den

Prosímtě, tohle mi jako elektromechanikovi vysvětli. Elektroinstalace je přece udělaná tak, aby to svítilo, a je jedno kdy a jak dlouho. I starý auta v dobách, kdy se nesvítilo přes den, jezdila v noci, nedovedu si představit, že by výrobce zjišťoval, který auto bude jezdit třeba výhradně v noci a ve dne bude stát odstavený na parkovišti, a podle toho kontstruoval auto nebo dimenzoval alternátor. Pokud hovoříš o kabeláži, tak průřez kabelu má pramalý vliv na "nekonstrukci" svícení ve dne. Buď je kabeláž slabá, v tom případě se zahřívá a vypálí se v řádu minut, nebo je poddimenzovaná, v tom případě vyhoří hned, nebo je správná, v tom případě rožnu a svítím a je fuk jak dlouho a jestli ve dne nebo v noci.
Jiná věc je, to chápu, že denní světla žerou míň, už tím že mají slabší žárovky nebo Ledky, plus nesvítí koncová světla, což se samosebou projeví na hospodárnosti provozu - ovšem asi dost zanedbatelně. Hovořit pak o "úspoře" jiných dotčených součástek, třeba alternátoru, není prakticky na místě, je to pouze teorie. A ještě jiná věc je, že řada aut svítí naprosto špatně a navíc v rozporu se zákonem - svítí jim normální osvětlení a do toho denní světla.
Jsem pro dobrovolné svícení, resp. nazval bych to svícením doporučeným s tím, že případnému nesvítiči (kterým bych byl třeba já) by žádný postih nehrozil.
Kroměštěp kruciprsk hleďkloč uhnibrč klápště, brčplyš drátěkruť nebo cože vlastně.
Vehikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 21:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha:"A ještě jiná věc je, že řada aut svítí naprosto špatně a navíc v rozporu se zákonem - svítí jim normální osvětlení a do toho denní světla."

S tím už jsem se také setkal. Jde pravděpodobně o nějaké samo-domo instalace. Nedokážu si představit, že by jim to někdo v servisu takhle namontoval.

Občas to vypadá docela vtipně. Svítí světla pro DS, do toho ještě jedno tlumené a jedno obrysové (prasklá žárovka) Čím více světel, tím více Adidas
Prodám motocykl Babeta, 4x4, tuningový zadní spojler, lehce nabourané levé zadní dveře, střešní okno, tažné v TP, nový přední diferenciál, 6 airbagů, nutno vidět!

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 21:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak domorobo to montuju a zapojuju i já. Už sem to dělal na feličitě, trabíkovi .. teď mě to čeká na transporteru a pak na druhym trabikovi.
Co je na tom těžkýho nacvakat pár fastonů na relátko tak jak maj bejt?


Verusha - tak příklad... kamarád jel fiatem 127 do Kundy v estonsku. jelikož to auto neni stavěný na denní svícení tak semu po prvnim dnu jízdy (cca 17 hodin v kuse rozpek spínač světel takže svítil spojením drátů.

Trabík s dynamem měl velký problémy v zimě dobíjet když se svítilo .. měnily se dynama a nic ... světla pro denní svícení problém vyřešily.

Děda mi vyprávěl když s trabíkem jezdil na Rujánu nebo Balaton tak zásadně v noci a většinou na jeden zátah .. a první co bylo když dorazil do kempu bylo vyndat baterku a jít jí připojit na nabíječku aby druhej den nastartoval.


Prostě světla pro denní svícení maj smysl .. nejde mi o úsporu 2 dcl paliva na 100km. Jde vo to že to nežere tolik proudu, nemusíš na to myslet když to máš správně zapojený a přesto si vidět ... a dobře pokud máš homologovaný kusy.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8757
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 22:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky vám ji přijde tak líto, i když ani nevím proč?

:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Vehikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 22:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: No evidentně ti samo-domo montéři nemají páru, na co ta světla slouží, což by ale zase logicky vylučovalo jejich pořízení. Celé to nedává smysl. Já se spíš domnívám, že někteří jedinci využívají těchto světel jako doplněk stávajících, asi jako přídavné světlomety či co, (které ovšem nemají žádný účinek). Jinak si to nedovedu vysvětlit

Study: To na ni spadl strom, že je takhle vejpůl?
Prodám motocykl Babeta, 4x4, tuningový zadní spojler, lehce nabourané levé zadní dveře, střešní okno, tažné v TP, nový přední diferenciál, 6 airbagů, nutno vidět!

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3644
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 22:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To chrom zrcátko vypadá pěkně... Škoda, že pro něj nemám (zatím) využití. Stejně tak přední maska vypadá použitelně.
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8760
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 23:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Použitelná je tam právě hromada věcí, je celkově v dost dobrém stavu. Pomačkaná není od stromu ale od toho jak tam s tím hází z místa na místo. To mám nejradši, když drapákem domačkají střechu a my z toho pak máme zevnitř vytahovat obložení, palubku, sedačky a všechno okolo...
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 00:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska sem jezdil s bublinou .. mazec
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 23:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle se mi ve čtvrtek objevilo před domem.Pak přišel někdo cizí sedl si do toho a odjel

Ale chvilku před barákem stála tři Erka
Rammstein
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2009

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 23:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George : staré časi jse vrátily že ty tam stojí 3 erka
Rammstein to je nebe nejleší hudby
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 18:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se jeďte podívat do Šumperka do kovošrotu u trati co tam je v hromadě za poklady - 110R, 1000MB, 100LS, GARDE....a další pěkná autíčka.
Hned by Vám ukápnula slza.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 18:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bafy: Ja som vidle včera v kovošrote 2x škodu 1202 (?) pohodene na kope. Rdšej keby take auta predali nejakym zberateľom a nie rozpalili alebo minimalne hneď po prichode rozpučili.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Bovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 20:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No není to nádhera?
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8778
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 20:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bafy, Peto: Majitelé tomu kolikrát neholdují a řeknou si, že to je starý šrot a zahodí ho, jen je škoda, že si to neuvědomují ani v tom kovošrotě, kde jim likvidace skrz rozebrání a práci na vraku nehodí do kasy skoro nic...
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3228
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 20:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bovák: Abych napsal pravdu, tak není. Zlatá 911. Je to taková splácanina se mi zdá. Ale furt lepší než Cayenne.
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Bovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 20:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson:Věc názoru.Mě se líbí i Cayenne bez ohledu na tradice.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6437
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 20:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to vstup do jiného segmentu a líbí se mi, že by druhé auto do rodiny na víkendové projížďky?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 22:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co Yeti, libí?

To je taky taková slátanina Roomsteru a Fabie, ale roztomilá slátanina.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 23:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to hezký ... proti roomstru to vypadá aspoň jako auto.
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 06:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bovák: Líbí a moc, ale majitelem se asi nikdy nestanu.

Rul: Když jsem ho viděl poprvé na fotkách, tak mne moc neoslovil. Když jsem ale včera měl tu čest ho vidět na živo, tak musím říct že líbí.
- Nízkopodlažní, článkové tramvaje v Liberci.
- Utopie?
- Ano, utopie.
fitr.rajce.idnes.cz
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 09:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Yeti je pěknej, akorát by mne zajímalo, jak ta nová 1.2TSI na tom bude se spotřebou. Pokud vím, tak 1.4TSI byla v pohodě, ale stačilo trochu šlápnout na plyn a brala si celkem dost a předpokládám, že u 1.2TSI to bude podobný.
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 22:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nemůžu pomoct, to Porsche se mi taky nelíbí. Ani nevadí, že Porsche nedělá jenom dvoudvéřová kupé s boxerovým motorem, ale je to divný paskvil. Čtyřdvéřový, ale takový jakýsi až moc sportovně-ksichtový a asi nabušený. To je otázka proč. Dřív by to nevzniklo, protože buď chtěl člověk sporťák, v tom případě okukoval třeba u Porschete, nebo chtěl praktický sedan, tak okukoval například u Mazdy nebo jak bylo libo, nebo chtěl luxusní sedan, v tom případě čuměl třeba na Mercedesy. Nic proti tradicím, i u Ferrari vyráběli relativně ušlápnuté nevýrazné modely, ale k čemu je tohle dobrý? Jako služební auto pro namchrované rádobymanažery dnešní doby, by s tím pak mohli všemožně prasit.
Kroměštěp kruciprsk hleďkloč uhnibrč klápště, brčplyš drátěkruť nebo cože vlastně.
Zdeněk_sláma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 23:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: u přeplňovaného motoru je obecně vyšší spotřeba očekávatelná. Mě by spíš zajímala životnost té 12ky, když uvážím že yeti má vážit okolo 2 tun.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3232
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 23:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vážit okolo 2 tun
To snad ne, to by vážil víc než třeba Mercedes třídy E.
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Zdeněk_sláma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 01:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak škodovky obecně nejsou z nejlehčích a tuhle informaci mám od automechanika ze škodaservísu. Jak tak koukám do produktovýho katalogu tak mě trošku lakoval ale přesto pohotovostní hmotnost + řidič u 1,8TSI 4*4 je 1520kg + 545kg "zátěže" dává dohromady 2065 kg.

O kolik je 1,2 lehčí nevím ale dejme tomu že odečteme dohromady s transmisema 100kg a jsme v celkový váze pořád těsně pod 2 tuny.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 07:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeněk: To jo, ty bereš celkovou hmotnost včetně té užitkové, já myslel klasickou pohotovostní :-)
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Zdeněk_sláma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 08:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nejdřív předával info bez ověření. Chybka.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 09:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohotovostní hmotnost fabie 1.2 HTP z roku 2003 je 1090 kg. Její současník Fiat Punto je o dvě stě kilo lehčí. Kde to ta fabia nabrala netuším.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 09:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohotovostní hmotnost fabie 1.2 HTP z roku 2003 je 1090 kg
Ano, ale verze kombi. Ale ani hatchback není lehčí o moc, má asi 1050 nebo tak podobně.
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6181
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 09:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlastík:
to víš, bytelnější německý součástky
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 21:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil I: To bude tím, že fiat je pěknej papírák. Z hasičské praxe musím poznamenat, že škodovky od fabie a dvojkové oktávky mají velmi dobrou pasivní bezpečnost, což ssebou vzhledem k použitým materiálům i jejich masivnosti přináší i vyšší hmotnost... Měl jsem možnost "stříhat" i kabiny tahačů Renault a Scania a Rencek je oproti Scanii opravdový papír, na některé z nosníků na Scanii bylo i naše vyprošťovací zařízení krátké, zatímco kabina Renaultu Premium byla hračkou...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2843
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 23:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm a proto se rencek kabiny ted cpou i na volva ..,. kvalita de do pr... hlavne ze se snizi naklady. je mi z toho zle.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6184
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 00:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak ne že bych chtěl někoho apriori hanět, ale R Premium mi přijde jako socka tahač (ve srovnání s normálníma autama typu Volvo FH)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6447
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 08:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono také Premium je o třídu níže než např. zmiňované FH.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 11:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem tipněte si, která kabina je na současném trhu náklaďáků nejodolnější při čelním nárazu Možná budete překvapeni... Dávám čas do večera
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 11:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: Tipuju Mercedes Actros.
Na snižování nákladů už doplatilo spoustu firem, nejnověji snad Mercedes - Benz (třída E, A, ML -> hlavně ty starší modely).
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 12:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hynek: Nemám důvod nevěřit, ale punto i fabie vycházejí v testech EuroNcap naprosto stejně, co se týká pasivní bezpečnosti. Oba ve své době dosáhly na čtyři hvězdičky.
Jak je na tom z pohledu hasičů s bezpečností "stará" octavia, čili tour?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 12:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

punto i fabie vycházejí v testech EuroNcap naprosto stejně, co se týká pasivní bezpečnosti. Oba ve své době dosáhly na čtyři hvězdičky.
Myslím si, že to je v současnosti problém. Automobilky vyrábějí auta na míru systému EURO - NCAP, aby tam dostaly co nejvíce hvězdiček. K tomu stačí pár elektronickejch ukazatelů a ***** hvězdiček je v suchu.
M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

Moje fotogalerie Velká aktualizace fotek!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 13:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil: Stará Oktávka je taky považována za bezpečné auto, byť dnes je již použitá technlogie a materiály karoserie úplně někde jinde, stará Oktávka se s novou vůbec nedá srovnat. Mimochodem zrovna se chystám jednu postarší Ochcávku combi TDi koupit... Jak píše MMM, EURONCAP je dost nesměrodatná věc, která o odolnosti karoserie vypovídá dost málo

MMM: vedle jak ta jedle
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8799
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 19:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tou kabinou tipuju Scanii T144 .
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 19:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hynek: Zajímá mi jedna věc. Hasiči většinou trénují vyproštění osob na starých škodovkách či podobných autech.
Nemáte potom při skutečné nehodě problémy, když nová auta mají daleko pevnější karosérie, výztuhy atd.?
Zkušený hasič asi ne, ale třeba nějaký začátečník, který dosud "páral" jenom škodovku a najednou má zaklíněné osoby v moderním autě?
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 19:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil I: Jezdíme pravidelně do Škody Mladá Boleslav cvičit na nová vozidla, občas až srdce krvácí, likvidují se zpravidla zkušební vozidla bez homologace, naposedy tam byli kolegové před necelými dvěma týdny a párali napříkald Superb se šestiválcem, Octavii RS, Fabii RS nebo "nejnabitější" provedení Roomsteru TDi. Vozidla jsou úplně kompletní. Jinak co se týká výcviku - v nástupním kurzu si to vyzkouší na vraku (v poslední době ale například do učiliště do Brna vozí i nové škodovky) a pak se jezdí cvičit na vraky do kovošrotů případně se vozí vraky z kovošrotů na stanice. A jak píšu na začátku příspěvku, Škoda MB vychází posledních několik let hasičům hodně vstříc a ročně obětuje desítky - stovky vozidel hasičům... Ono se to auto stejně po deformaci při nehodě stříhá úplně jinak, protože se celkem výrazně zdeformuje a ve spoustě míst hodně zpevní. I s naším nejmodernějším vybavením (nůžky o střihové síle 100 t a rozpínáky o síle až 70 t) je občas problém se k zaklíněným osobám dostat, pamatuju si dobývání řidiče z nabourané dodávky více než 40 minut, díky silné deformaci po střetu s náklaďákem (a to byl součet rychlostí jen cca 70 km/h) to byl opravdu problém, byl v kabině dost silně "zabalený". Ona ta auta jsou dělána na co nejvyšší bezpečnost osádky, ale třeba jen vylomit dveře je pak obrovský problém, bezpečnostní výztuže se spojí se sloupky a na problém je zaděláno...

Jinak ukončuji tipování. Pro Studyho - Scania T má totožnou kabinu jako Scanie řad R nebo P. Bylo to pro mě obrovským překvapením, ale nejodolnější boudu (z běžných vozidel) na čelní náraz má Tatra Terrno1, čili v podstatě Tatra 815, koncem sedmdesátých let ji tehdy vývojáři nadimenzovali opravdu kvalitně
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 18:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Yetimu: Živě vypadá opravdu velmi dobře, pokud si člověk koupí auto s tím, že ví, jakou kategorii a velikost kupuje, nemůže být nespokojen.

Něco pro 353:
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 11:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas nechápu, co někteří lidé dokážou ...

ICQ:276-583-029
Všechny fotky vozů TAD prosím ke mně na email.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 11:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Povedal by som, že toto dokazal strom.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 15:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrátím se zpět ke Zdenyho příspěvku č. 944:
Štětkatuning..

Dnes jsem tu filcku potkal v Brně na odtahovce... rozsekanou na sráč. Vypadalo to, jako by jí přišel do cesty přinejmenším vzrostlejší strom.
Takže toho si važte, už je to archivní snímek
Rulův celorepublikový SPZ přehled
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 16:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver: No vida. Že by se tím snad potvrdily tehdejší slova Pavla 2 (tyhle lidi asi nikdy nepochopím. častokrát je na první pohled poznat, že s autem jezdí kretén. řidič týdle feldy asi taky nebude úplně normální )?

Je to sice nemístně zjednodušující a k někomu asi i nespravedlivý, ale musím říct, že si občas u nějakýho auta taky říkám, jako by na něm bylo napsáno "můj majitel je pěkný hovado"... na druhou stranu když pak do/z toho vidím někoho lézt, tak cca v polovině případů uvedený popis sedí, ale aspoň tak ve třetině případů to bývají celkem normálně působící a chovající se lidi...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 20:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z iných trhov, krajín.



A naša každodenný tátoš.


1.6 HF Integrale Evo2 215 koní
*www.soldex.hy.cz* -vystrihovačky košických električiek
*www.tempral.trans.hy.cz* -vDS Tempral Trans
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 23:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám taky z jiných krajin a trhů:





Zatím doplním, že se jedná o první vyjížďku, neboť auto jsem koupil ve stavu hrůza a od srpna 2008 renovoval. Zatím ještě nehotové Camaro se dnes tedy po asi roce konečně projelo po brněnských silnicích. Více napíšu, až se přestěhuju na jinej počítač.
Žanetka * 17.7.2009 18:30 4250g 53cm
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3519
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 23:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veru - pozdrav z Landskrony ze Švédska:


Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!